Koripallo.com

Katukoris-ketju

Viestejä
6
Vs: Katukoris-ketju

Missä Tampereella on täysimittaisia katukoripallokoreja (305cm)? Jos olen oikein ymmärtänyt, Koulukadulla taitaa olla 260cm korit ja pari vielä matalampaa.
 
Viestejä
9 123
Vs: Katukoris-ketju

Nekalan koululla on hyvät korit, en tiedä korkeudesta.

Tammelan koululla on ok korit, mitä nyt vittumarkot rikkovat niitä jatkuvalla syötöllä. En tiedä korkeudesta.

Lentävänniemen yläkoulun pihalla on pari ok koria, aika lähellä ainakin regulationia.
 

Kesälauantai

Vs: Katukoris-ketju

Noniin, seuraavana lauantaina 16.6 on Hyvinkäällä katukoris. Ilmottautuminen hyvässä käynnissä ja deadline ilmottautumisille on keskiviikkona 13.6, joten bändi kasaan vaan ja mukaan. Ilmakin näyttäisi suosivan.
 

20-vuotis juhlaturnaus

Vs: Katukoris-ketju

27.7.2013 järjestetään Hyvinkäällä Katukoriksen 20-vuotis juhlaturnaus. Iloiseen tapahtumaan voi osallistua sivulta http://hypo.sporttisaitti.com/katukoris/
Lisäksi tapahtumaan voi osallistua Facebookissa, jossa julkaistaan kuvia 20-vuotisen historian varrelta.
 

Torikoris

Vs: Katukoris-ketju

TORIKORIS 2013. Suosiota saanut Katukoristurnaus Oulussa. Lue lisää:
www.ynni.fi
facebook/TORIKORIS
 

Katukoris 20-vuotta

Vs: Katukoris-ketju

Hyvinkään katukoris 20-vuotis juhlaturnaus 27.7.2013

Vielä on hyvin aikaa joukkueen keräämiseen. Tule siis viettämään kesän hauskin päivä katukoriksen merkeissä, sarjoja löytyy ihan kaikille.

Ilmoittautumiset http://hypo.sporttisaitti.com/katukoris/ilmoittautuminen/

Ilmoittautumiset sekä maksut viimeistään 24.7.

Tapahtuma on myös Facebookissa, jossa voit nähdä kuvia 20-vuotisen historian varrelta.
 

Ura Basket

Vs: Katukoris-ketju

img.php


Ura Basket järjestää yhteistyössä Starkki Skanssi -rautakaupan kanssa kesän katukoriskauden huipennuksen 24.8.2013 Turun Skanssissa Starkin pihamaalla.

Osallistumismaksut:
25e/pelaaja (joukkueessa korkeintaan viisi pelaajaa, sis. buffet-lounaan)
300e/Yritysjoukkue (pelaajamäärää ei rajoitettu, sis. buffet-lounaan)

Kaikentasoiset sarjat sekä miehille että naisille. Yritysjoukkueiden maksusta osa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen TYKS:n vastasyntyneiden teho-osastolle.

Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet osoitteesta http://www.urabasket.fi/www/page.php?id=977
ja ilmoita joukkueesi mukaan jo tänään!

NOPEAN ILMOITTAUTUJAN ETU: ILMOITA JOUKKUEESI 11.8. MENNESSÄ, NIIN SAAT 25% ALENNUSTA OSALLISTUMISMAKSUSTA!
 
Viestejä
423
Vs: Katukoris-ketju

Onko porukalla tietoutta taitavista katukoriskenttien rakentajista? Tai firmoista jotka sellaisia tekee? Tarkoituksena olisi tehdä huipputason katukoriskenttä paikallisen koulun tuntumaan. Toimin virkamiehenä keskisuuressa kunnassa, ja sitä kautta haluaisin valvoa kentän laatua, jotta paikalliset virtuoosit pääsisivät kesäisin harrastamaan hyvissä olosuhteissa.

Onko antaa esimerkkejä hyvistä katukoriskentistä johon voisi tutustua?

Kiitos etukäteen!
 
Viestejä
5 500
Vs: Katukoris-ketju

http://www.nomac.eu/

Siinä ainakin yksi kotimainen toimija, johon kandee tutustua.
 
Viestejä
2 534
Vs: Katukoris-ketju

Helsingistä en osaa suositella yhtään kenttää. Turvallisuus on varmaan tärkeä kriteeri. Telineen offset eli pystyputkien ja korilevyn etäisyys on tärkeä (kts. Paul Georgen onnettomuus). Koritelinettä tullaan käyttämään myös muuhun harjoitteluun esimerkiksi leuan vetoon, joten telineessä saattaa roikkua yhtä aikaa kaksi satakiloista pelaajaa (teline ei saa kaatua).

Normaalit alustat ovat sateella liukkaita. Pelit eivät pysähdy sateella, jolloin polvet ovat haavoilla. Tein itse junnuna tavallaan "verivalat" muiden pelaajien kanssa, koska kaikilla muillakin pelaajilla oli polvet auki (verivalat ovat terveysriski). Kumialusta lienee paras liukkaalla kelillä. Tärkeintä kuitenkin on, että alusta on tasainen eikä se muutu esimerkiksi roudan vaikutuksesta epätaiseksi, koska kolot pelikentässä aiheuttavat pahoja loukkaantumisia....

Katukoripallo ei ole pelkästään kesälaji vaan talvella pelaajat puhdistavat lapiolla kentän pelikuntoon. Tästä syystä kumialusta on huono, koska kumialusta kestää huonosti lumilapiota.

Valaistus aikakatkaisimella olisi hyvä, kun Suomessa on iltaisin hämärää. Aikakatkaisin on tärkeä, jotta ihmiset saa nukkua, koska katukoripalloon kuuluu meteli.

Ilkivalta on katukoriksen pahin vihollinen. Suosittelen aikuisten korin asentamista, koska lasten korit ovat mataluuden takia alttiita ilkivallalle. Korisukat kuluvat ja hajoavat helposti, joten niitä kannattaa hankkia runsaasti varastoon.
 
Viestejä
2 534
Vs: Katukoris-ketju

Satunnainen tarkkailija sanoi:
Tarkoituksena olisi tehdä huipputason katukoriskenttä paikallisen koulun tuntumaan. Toimin virkamiehenä keskisuuressa kunnassa, ja sitä kautta haluaisin valvoa kentän laatua, jotta paikalliset virtuoosit pääsisivät kesäisin harrastamaan hyvissä olosuhteissa.

Onko antaa esimerkkejä hyvistä katukoriskentistä johon voisi tutustua?
....
Voi olla, että teidän kenttä olisi jopa ensimmäinen "hyvä katukoriskenttä". Pääkaupunkiseudulla katukoriskentät ovat monikäyttöisiä yhdistelmäkenttiä eli ne on tavallaan ns. "kompromissiratkaisuja".

Esimerkiksi Baana on pyörätien ja koripallokentän yhdistelmä. Oulunkylässä samalla alustalla on tenniskentät. Nykyään on suosittua yhdistää jalkapallo(futsal) ja koripallo, jolloin alustana on joku hiekka tai hiekkanurmi. Asfalttialustan koripallokenttiä on paikoitusalueilla.

En ole varma onko Suomessa kokemusta "hyvistä katukoriskentistä". Paras tietämys tässä asiassa on Yhdysvalloissa....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös