Kirjoittaja Aihe: Seniori SM 2011-12  (Luettu 10262 kertaa)

Poissa Burman Simpanssi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 85
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #15 : 03.04.12 09.27 »
FC Passe - Ykköskori 20 - 0

Ratkesiko SM35-mestaruus luovarilla? Pientä kommenttia olisi kiva kuulla.

Molempia joukkueita voisi tässä ilmeisesti osoitella sormella urheiluhengen puutteesta.

Sunnuntaina MYK:lla Topo-35 väänsi voiton PPB:sta lukemin 80-75 ja varmisti näin mitalin. Panosta riittää näköjään vielä kahteen viimeiseen peliin, sillä voittamalla molemmat olisi mitalin väri hopeinen. Hissiä ilmeisesti mitalin menetys harmittaa, koska normaalisti poiketen laadukasta raporttia ei ole tänne ilmestynyt.

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #16 : 03.04.12 12.40 »
Harmittaa toki, mutta vantaalaisessa koripallojoukkueessa pelatessa tappioihin on jo tottunut. Tilannehan oli sikäli siedettävä, että nuorempana tiputtiin tässä vaiheessa kautta sarjasta, nyt vain mitaleilta. Raportin viivästyminen johtui teknisestä viasta (netti ei toiminut vaikka uhkailin väkivallalla).

SM35: ToPo-PuHu Police Basket 80-75 (36-30)

Lähtöaskeleet: Torppa piinasi syksyllä PPB:a makaavalla paikallaan kuudella miehellä häviten ainoastaan yhdellä pisteellä. Nyt Torpalla oli kotietu ja kahdeksan miehen rosteri. PPB:lla oli mahdollisuus hakea kiinnitys SM-pronssiin, kun taas Torpalla on vielä illan ottelun jälkeen kaksi ottelua jäljellä ja mahdollisuudet vaikka mihin.

Matsi: Ottelun taso ei häikäissyt missään vaiheessa. Sekoittamalla jaot olisi kentälle saatu kaksi korisjoukkueen näköistä poppoota. Nyt kentällä puuhasteli takamiehistä ja heittävistä laitureista koostuva Torppa sekä Kaijansinkkoa lukuun ottamatta nelos- ja viitospaikan pelaajia täynnä oleva PPB. Torppa pelasi 40 minuuttia makaavaa paikkaa, joten maalattu alue oli jatkuvasti täynnä ukkoja. PPB:lle tulikin runsain mitoin menetyksiä ja kolmen sekunnin rikkomuksia läpi ottelun.

Torppa luotti odotetusti kaukoheittoihin ja Pelkosen korille ajoihin. Hyvänä kaukoheittäjänä tunnettu Kohila pysyi pihdeissä läpi ottelun, mutta tuskin edes Torppa osasi odottaa Vilkkeen heittävän jo ensimmäisellä kympillä kolme isoa pussukkaan. PPB roikkui mukana runttaamalla kaikki korinsa lähietäisyydeltä.

Isolle tauolle mentiin Torpan hienoisessa johdossa sen tehtyä 36 pisteestään 21 kaaren takaa. PPB ei ollut tässä vaiheessa edes yrittänyt kaaren takaa.

Ison tauon jälkeen PPB harjasi levypallot suvereenisti ja Kyrö viimeisteli koreja hyvällä tarkkuudella. Kun vielä Virtanen teki 7 pinnaa putkeen (mukana Kolmonen!), PPB hiipi jo ohi. Tähtivuoren onnistuessa viime sekunneilla kaaren takaa viimeiselle kympille lähdettiin Torpan johtaessa kaksi pistettä.

Viimeisellä jaksolla tahtipuikkoa heilutteli Pelkonen ja ero repsahti noin 10 pisteeseen. Epätoivoisessa tilanteessa palloa pelattiin takamies Kaijansinkolle, joka laittoi kolme isoa sisään. Kun peliaikaa oli jäljellä 13 sekuntia, PPB sai hyökkäysvuoron. Pallo pelattiin jälleen Kaijansinkolle, jonka kaaren takaa heittämä pallo kolisi rautoihin. Levypallohässäkän yhteydessä virhe PPB:lle ja matsi oli siinä.

Torpan kaikki kaikessa oli Pelkonen, joka jaksoi väsymättä luoda paikkoja muille, ajaa korille ja tehdä mukeja vaikeistakin paikoista. MVP-pystin korjasi kuitenkin takan päälle Vilke, joka naulasi yhteensä 6 isoa koria aina kun PPB oli kipuamassa ohi.

PPB:n peli oli paikkapuolustuksen vuoksi varsin tukkoista koko ajan. Kaijansinkko käytti vapaat paikkansa vasta viimeisellä kympillä, mikä näin jälkikäteen ajateltuna oli virhe. Hyvälle (ainoalle) kaukoheittäjälle olisi pitänyt tarjota vastapallopaikkoja läpi ottelun. Vaikka PPB:sta ylsi 5 pelaajaa kaksinumeroisille lukemille, eivät muut yltäneet ihan odotetulle tasolleen.

Torppa: Pelkonen 24, Vilke 23 (MVP), Koivisto 2, Harjula 5, Paananen 10, Väinölä 6, Kohila 7, Tähtivuori 3.
PPB: Campbell 5, Kaijansinkko 16 (MVP), Virtanen 13, Ansas 12, Rissanen -, Riihimäki 14, Punta 4, Kyrö 11.

Entä sitten? Torppa on kuin Royal M2D:ssa pelaava KaHe; ei ehkä ihan niin taitavia pelaajia, mutta sopiva roolitus ja nippu hyviä heittäjiä saa vastustajan näyttämään aina vähän huonommalta.

PPB sai tällä kaudella tyytyä nelossijaan. Sarja oli jälleen yllättävän tasainen (paitsi Kouvot vieraspeleissään) ja paikoitellen jopa hyvätasoinen.  PPB kiittää, SeKoPallossa (Lahti) ja Savonlinnassa otetaan uusiksi. Ensi kaudelle PPB on saamassa muutamia miliisinuoria sisään-, ulos- ja kaukoheittäjäksi, joten meidän puolesta kauden voisi aloittaa jo vaikka heinäkuussa. PPB tilastot tulee jossain vaiheessa PuHun kotisivuille ja PB-lehteen kesäkuussa.Poissa vapaaheitto

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 382
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #17 : 03.04.12 13.44 »
Passe - Kollit pelataan kyllä. Todennäköisesti tosin vasta 21.4. jos ei liiton edellyttämää yksimielisyyttä pelipäivästä löydy. Kas kun ei Passe laittanut pelipäiväksi esim viime viikonloppua - ei olisi yllättänyt yhtään!!! Että se siitä urheiluhengestä :/

Poissa koukkupolvi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #18 : 03.04.12 14.16 »
Tässä keravalaisnäkökulmaa asiaan niille, joita kiinnostaa:
- Passe peruu hiihtolomaviikolle sovitun pelin, joka alunperin piti pelata joskus muulloin
- Perheelliset Keravalaiset ehtivät sopia hiihtolomalle menoja
- Passe haluaakin pelata pelin hiihtolomalla, mutta Kerava ei enää suostunut, koska ei olisi saanut joukkuetta kasaan => Passe hakee liitolta luovutusvoittoa Keravasta
- Liitto määrää pelin pelattavaksi ja päivän sovittavaksi yhteisesti. Mikäli yhteisymmärrykseen ei päästä, niin peli pelataan 21.4 senioriturnauksen yhteydessä
- Passe ilmoittaa, että peli pelataan 2.4.
- Kerava ilmoittaa, ettei pysty pelaamaan, koska neljä sen pelaajista pelaa edellisenä viikonloppuna M1BD-karsinnoissa Jyväskylässä
- Passe laittaa Basket:iin ilmoituksen peliajasta ja myöhemmin tuloksen

Mitä mieltä olette Passen toiminnasta ja kuvastaako se tämän sarjan mukaista henkeä?
Toivottavasti joku Passen porukasta pistää vastineen omasta näkökannastaan. Eikö tässä kuitenkin ole tärkeintä saada hyviä pelejä, eikä mahdollisimman helppoja voittoja ??

Poissa Burman Simpanssi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 85
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #19 : 04.04.12 10.09 »
Tässä keravalaisnäkökulmaa asiaan niille, joita kiinnostaa:

Näkökulmat kiinnostavat aina, kiitos.

Muutaman vuoden tätä sarjaa pelanneena voin todeta, että pelien järjestäminen tuntuu olevan hankalaa ja ottelut kasaantuvat loppukeväälle (ainakin omalla jengillä).

Kiitos hissille raportista. Kommenttina voisin sanoa, että koriksessa tarvitaan monenlaisia taitoja, ei pelkästään näppäryyttä pallon pomputtelussa. Rostereita katsoessa oli helppo todeta, että sumppupaikka lienee ainoa, millä Topon jengillä saattoi pärjätä PPB:n isoja poikia vastaan. Mies miestä vastaan olisi tullut tukkaan ja pahasti. Tässä onnistunut esimerkki joukkueen taktisista taidoista. Taito on myös tehdä niitä asioita, joita osaa, eikä lähteä yltiöpäiseen kikkailuun. Tämän varmaan kaikki seniori-ikään ehtineet jampat ovat jo hiffanneet.

Poissa vapaaheitto

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 382
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #20 : 21.04.12 00.53 »
SM35 ToPo35 - Ykköskori 74 - 84 (21-18, 22-20, 14-23, 17-23)

Lähtöaskeleet: Kisahallissa odotti mitalien väriä määrittävä peli keskellä viikkoa. Kollit olivat lähinnä levänneet ainakin m2d-trion osalta. Manageri Peltola oli tukevoittanut hieman ohueksi päässyttä Kolli-laumaa vanhalla ToPoLa-konkari Tero Sarasteella. ToPolta odotettiin jälleen vahvaa suoritusta, koska onhan ToPo ainoa joukkue, joka on onnistunut kukistamaan Kollit (106-107 jatkoajan jälkeen).

Matsi: Ottelu alkoi isäntien hienoisella hallinnalla, ainakin mitä tulee koriin osumisen osalta. Kollit paukutti heitot sinne ja tänne ja pian liikutaltava valotaulu Kisahallin toimitsijapöydällä näytti 9-3. Hiljalleen Kollit löysi juonen pään ja alkoi survoa palloa enenevissä määrin maalatulle alueelle. Edelliseen kohtaamiseen verrattuna ToPolla oli heittää Esa Peltolalle edes suurin piirtein samaa kaliiberia oleva peluri Pihlajamäen muodossa. Pihlajamäki olikin oikeastaan tällä kertaa Pelkosen poissaollessa munkkalaisten tukipilari vahvoine suorituksineen korin läheisyydessä. Ensimmäiselle tauolle oltiin lähdössä tasatilanteessa, kunnes (yllättäen?) Kohila rikkoi summerin puolenkentän seutuvilta lähteneellä kolmospussukalla - tilanne 21-18. Toinen jakso eteni ensimmäisen lailla - lähes kori korista eron pysyessä hieman kotijoukkueen paremmuuttaa enteilevissä lukemissa. Isolle tauolle lähdettäessä oltiin melkein 2 pinnan erolla kotijoukkueen hyväksi, mutta Kohila rikkoi jälleen summerin.

Ison tauon jälkeen Kolleja kaitseva Paju toitotti malttia vierailijoiden peliin ja ehkä näistä opeista johtuen koko Kollilauman peli tuntui jäätyvän kolmannella kvartaalilla. ToPo kiskoi parhaimmillaan jo lähes 10 pisteen etumatkan, mutta kuten monesti aiemminkin tällä kaudella Kollit kiristi puolustustaan ja onnistui aloittamaan takaa-ajon. Takaa-ajo tuotti tulosta tasaisesti ja varsinkin Pihlajamäen siirtyminen enenevissä määrin vaihtopelaajan rooliin helpotti asiaa. Kolleista kolmannella kympillä sukkaa heiluttivat ahkerimmin K. Piipponen (7 pinnaa) ja J. Mäntynen (2 kolmospussukkaa). Kolmannen jakson lopun tärkein tavoite Kollien osalta oli pitää pallo poissa Kohilan näpeistä, ettei tarvitsisi lähteä hattukauppaan (ja hankkimaan taas uutta summeria). Suunnitelma onnistui Peltolan lähes ottaessa jakson viimeisessä tilanteessa Billy Harjulan syleilyynsä - kenen virhe siinä olisi oikeasti ollut vai oliko kenenkään? Hassulta se silti näytti!

Viimeinen jakso oli parempikuntoiselle vierasjoukkueelle lievän etumatkan lisäämistä. Railotie kohensi pistesarakettaan tässä vaiheessa vahvoilla suorituksillaan 10 pisteen edestä. Loppusummerin soidessa taululla oli tulos 74-84, mikä tiesi pronssimitalien matkaavaan tänä vuonna Munkkaan. Ottelu oli rehti ja mukava tapahtuma ja ilmensi hyvin ikämiesurheilua - ei niin vakavasti, että olisi otsaan tullut pahoja ryppyjä.

ToPo: Pihlajamäki 24 (MVP), Piipari 13, Kohila 13, Harjula 8, Paananen 6, Väinölä 6, Vilke 4

Ykköskori: Railotie 21 (MVP), Rönnholm 17, Korhonen 17, Piipponen 12, Peltola 9, Mäntylä 6, Saraste 2.

Mitä sitten: Huomenna (tänään) lauantaina ratkaistaan mahdollisesti SM35-sarjan mestaruus ottelussa FC Passe - Ykköskori. Ottelu saatiin kuin saatiinkin hyvässä urheiluhengessä (  ;D ) sovittua liiton asettamalle, pakolliselle viimeiselle mahdolliselle pelipaikalle. Ei siitä sen enempää... asia on esitetty auki jo tuossa aiemmin...

Vähiin käy ennen kuin loppuu...  8]

Poissa DNP COACH'S DECISION

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 10
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #21 : 05.05.12 20.04 »
2012 M35 Suomen Mestari Ykköskori.

Poissa Highpost

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 2688
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #22 : 05.05.12 22.01 »
2012 M35 Suomen Mestari Ykköskori.
Oon ehkä vähän kateellinen tosta sun nimimerkistä. Aivan huippu  :)

Poissa vapaaheitto

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 382
Vs: Seniori SM 2011-12
« Vastaus #23 : 05.05.12 22.32 »
2012 M35 Suomen Mestari Ykköskori.

Ykköskori taisteli SM-kultaa

FC Passe -Ykköskori 66-69 (20-13, 10-19, 22-13, 14-24)

Lähtöaskeleet: M35 SM-finaali / uusintaottelu kullasta pelattiin tänään perinteikkäällä Helsingin Urheilutalolla. Kauden aikaisemmat kohtaamiset olivat menneet tasan 1-1, molemmat olivat voittaneet kotiottelunsa. Passe lähti ennakkosuosikkina otteluun - olihan se voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen pari viikkoa sitten. Lisäksi joukkue oli hallitseva Suomen mestari ja sen pelaajilla on miesten SM-sarja kokemusta roppakaupalla. Lisäksi kotijoukkueella oli koko 12 pelaajan rosteri kasassa. Ykköskorilla lay upia juoksi 9 peluria, mutta kokoonpanosta puuttuivat lonkkaleikkauksesta toipuva Toni Railotie sekä Jussi Reimakoski ja Tuomo Parkkila.

Ottelun kulku: Passe aloitti pelin hurmoksessa Ykköskorin vielä totutellessa legendaarisen korispyhätön koreihin - tilanne hetkessä 13-3 kotijoukkueelle. Hilljalleen Kollit saivat pelijuonesta kiinni ja puolustusta hieman pitämään - ekalle tauolle tilanteessa 20-13. Toisessa erässä Ykköskori sai pelihuumorista kiinni ja hurjasteli itsensä jopa puoliaikajohtoon 30-32. Peli oli täysin auki. Kolmas kvartaali sujui taas ensimmäisen tapaan ja Ykköskori oli unessa - Passe vei peliä ja lähti 7 pisteen johtoasemassa kauden viimeiselle neljännekselle, tilanne 52-45. Viimeisen kympin alkuun Kollit tulivat vahvasti ja nopeassa tahdissa peli oli tasan. Viimeisen jakson lievä hallinta piti Kollien kannalta loppuun asti, vaikka nitroillekin olisi ollut tarvetta. Ottelun loppuhetkillä Tero Saraste osui bonusrajan takaa vieden vieraat kolmen pinnan johtoon. Sami Ketomaa kuittasi kulmasta yhtä monta pistettä tuoneella heitolla. Alle puoli minuuttia aikaa ja Kolleilla pallo - peliväline kulkeutui Jarkko Rönnholmin käsiin ja kolmonen ilmaan. Pienen kiertelyn ja kaartelun jälkeen pallo sujahti maaliinsa. Passe pääsi yrittämään vielä 1,6 sekuntia ennen loppuvihellystä pelin viemistä jatkoajalle. Kollien puolustus kuitenkin onnistui Köde Korhosen johdolla vaikeuttamaan heittoa niin paljon, että historialliset keravalaisjuhlat olivat valmiit alkamaan - Ykköskori on Suomenmestari vuosimallia 2012!!!

Keravan Kollit onnistuivat hienosti laajalla rintamalla: Köde Korhonen raatoi molemmissa päädyissä tapansa mukaan. Rönni Rönnholm teki melkein kaikki pisteensä (15/17) viimeisellä kympillä tyyliin kaikki menee mitä yrittää. Tuplamestari, SM-sarjakonkari Petteri Voutilainen näytti pojille, kuka on korinalusherra ja samalla otti tälle kaudelle toisen ikämiesten SM-kullan (M50 SM-kulta). ToPoLasta kauden loppuun mukaan haalitttu kolmoslinko Tero Saraste sai nyt parin pelin jälkeen jutun juonesta ja joukkueen "kuvioista" kiinni ja tykitti muutaman tärkeän korin loistavalla prosentilla, 2 kolmosta ja yksi tahtokakkonen korin alta. Kari Piipponen oli myös loistavalla pelipäällä tehden jokaisella jaksolla kovia koreja. Esa Peltola pelasi "tyypilliseen" tapaansa korin alla tehden sieltä 12 pinnaa. Kuulemma kerrankin oli kiva pelata korin alla, kun vastustajalta löytyy samankokoista puolustajaa. Lisäksi Esa SYÖTTI myös korin alla kerran - yllättäen meni seinille, koska sitä syöttöä ei ole koskaan ennen tullut eikä sitä osattu odottaa nytkään. Timo Kuoppala osoitti arvonsa vieden towamaisen määrän levypalloja, parhaimmillaan kolme yhdessä hyökkäyksessä. Valmentajagurut Mäntynen ja Paju pitivät hyvin joukkueen ruodussa ja peluuttivat sopivasti kaikkia. Pelin lopussa Mäntynen piirsi jopa pelikuvion ruutuvihkoon, siis ensimmäisen tälle kaudelle. Vastustajan vaaralliset kolmoslingot onnistuttiin pitämään kohtuullisesti kurissa ja tiukalla yhteispelillä harjattiin voitto Keravalle.


FC Passe: Lang 15, Olki 11, Parviainen 11, Ketomaa 10, Pulkkinen 8, Erkinheimo 4, Riikonen 2, Muhonen 2, Haliseva 2, Urpola 1, Salmela ja Pilkevaara

Ykköskori: Rönnholm 17, Piipponen 15, Peltola 12, Korhonen 9, Saraste 8, Voutilainen 6, Kuoppala 2, Mäntynen ja Paju


Mitä sitten?: Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden päätapahtumaa Savonlinnan Old Timers -turnausta. Ykköskorilla on puolustettavanaan tuplamestaruus. Ykköskori kiittää tukijoitaan, lääkäreitään, fanejaan ja pelaajiaan sekä vastustajiaan hienosta kaudesta :)