Kirjoittaja Aihe: Korisliigan nykytila  (Luettu 547771 kertaa)

Poissa Timi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 4452
 • Oma teksti
Korisliigan nykytila
« : 28.11.11 17.23 »
Tämä on sen verran hyvä teksti, että ansaitsee oman topikkinsa, johon voi keskustelua aiheesta, ja vähän vierestäkin, jatkaa.

Minä hiukan pelkään, että kun kausi tästä vielä hiukan venyy pitemmälle, me tulemme näkemään entistä enemmän tällaisiä merkityksettömiä ja välinpitämättömiä pelejä. Kun joukkueet hieman väsyvät ja puutuvat, paremmat ja voittoputkessa olevat joukkueet vaan tylysti jyräävät heikommat ja itsevarmuutensa menettäneet joukkueet, sen verran suuria tasoeroja alkaa muodostua.

Nyt alkaa olla jo aika selvää, että viisikko Kataja, Karhu, Pyrintö, Bisons ja Topo (jos pakka pysyy kasassa) tulevat erkaantumaan ja pelaamaan omaa sarjaansa. Ehkä jonkinlainen taistelu tullaan käymään siitä kuka ei saa kotietua, muuta merkitystä seuraavilla 4 kuukaudella ei ole.

Joillekin joukkueille pääsy playoffeihin olisi sen verran hieno suoritus että sinne kannattaa pyristellä vaikka edessä olisi tyly 3-0 sarja, yksi kotiottelu ja ehkä kymppitonnin lisäkustannukset kahden viikon playofftoiminnasta.

Joku joukkue voi nähdä tuon kymppitonnin niin isoksi kustannukseksi ettei sinne pleijareihin kannata ihan väkisin tunkeutua.

Kun sarjasta ei putoa, tuonne alapäähänkään ei juuri taistelua synny. Toivotaan kuitenkin että joukkueet pitävät rosterinsa kunnossa ja sellaista jääkiekosta tuttua viimeisten kuukausien säästökampanjaa ei tule.

5 kärkijoukkueen keskinäiset ottelut tulevat olevat runkosarjan suola. Muiden joukkueiden vierailut kärkijoukkueiden saleissa alkavat olla pakkopullaa a la Kataja - Korihait, kukaan ei innostu.

Muutamat heikompien joukkueiden keskenäiset pelit ja jokunen kärkijoukkueen vierailu heikompien luona voi nousta huippupeliksi mutta pelkään pahoin että loppukaudelle tulee hurjasti otteluita, joihin Tippaustoimistot antavat kertoimeksi 1,1 joten oikea panos puuttuu. Noita 50-50 pelejä kovalla panoksella pelkään tulevan liian vähän. Toivottavasti Urho pystyy jatkossa poimimaan faneille hyviä pelejä.

Minä pelkään että sarja lässähtää, koska kukaan ei putoa ja kärkijoukko karkaa omille teilleen jo ennen joulua. Sitten vedetään henkeä ja playoffitkin alkavat todennäköisesti neljällä 3-0 sarjalla.

Näitä hengeltään aneemisia Kataja - Korihait pelejä tullaan vielä näkemään paljon.

98% samaa mieltä.

Mielestäni Korisliiga teki virheen poistaesaan putoamisuhan tältä kaudelta. Vaikka kausi pelataankin 11 joukkueen voimin, niin esim. toisi rutkasti lisää mielenkiintoa jos viimeinen karsii kauden päätteeksi divarin 2. parhaan kanssa tms.

Nyt tilanne on johtanut yllä olevan tekstin kaltaiseen tilaan, jossa ne 5 parasta ovat selvästi eronneet muusta porukasta, eikä kilpailua sijoilla 6+ juuri ole, mitä sitä pleijareihin polttamaan rahaa ja ottamaan 3-0 käkättimeen. Jos uhka karsinnasta olisi jengit hankkisivat uusia vahvistuksia, vaihtaisivat valmentajia jne. ja voimasuhteet joukkueiden vahvitamisen myötä heilahtelevaisivat suuntaan jos toiseen hyvinkin nopeasti. Kaikki haastaisivat kaikkia. Peräpäätäkin kiinnostaa vahvistaa joukkueitaan, kun on jotain mistä / mitä vastaan taistelee. Myös pleijarit kiinnostavat ihan erilailla, kun tiedetään, että kyetään haastamaan sarjan kärkijoukkueita ihan tosissaan.

Jos tilanne olisi normaali, niin esim. Korihaissa olisi jo tapahtunut muutoksia, Lahti ei olisi odottanut niin kauan muutosten kanssa, saati sitten KTP.

Tilannetta on toki turha jossitella, tehtyä päätöstä ei enää saada tekemättömäksi. Pelkään vaan, että syksyn maajoukkuehype ei kanna sitä vähääkään, korisliigan runkosarjan osalta, sarjan ollessa näin pahasti kahtia jaettu. Toivottavasti kevään pleijarit nostavat taas tunnelmaa jo senkin takia, että tässä ei nyt tapahtuisi vahinkoa korisliigan tuleville kausille

Miksi vain 98% samaa mieltä PekLan kanssa? Puolivälierät eivät pääty 3-0 voitoin, yksi pari päättyy 3-2 / 2-3 ;)
I know. Drugs are bad because if you do drugs, you're a hippie. And hippies suck!

Poissa DripL

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 4014
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #1 : 28.11.11 17.38 »
Ilman sen syvempää pohdintaa heitän ilmoille erään ehdotuksen, jonka voi sitten ottaa ihan läppänä, jos siltä vaikuttaa.

Miksei Korisliigassa voisi esim 1-1,5 viimeistä kuukautta jakaa joukkueet ns. ylempään ja alempaan loppusarjaan, jossa kärkikuusikko (tällä hetkellä Kataja, Kauhajoki, Bisons, Pyrintö, ToPo, Kouvot) pelaisi keskenään kahdesta viimeisestä kotietupaikasta ja (Korihait, LrNMKY, Vilpas, KTP, Lahti) pelaisivat keskenään kahdesta viimeisestä playoff-paikasta?

Vaatisi varmaan sen pudotusuhan myös mausteeksi ja tuo 1,5 kuukautta ihan heitto mutta esim. vaikka joku 10 ottelun loppusarja, joka tietysti sisällytettäisiin itse runkosarjaan?

Näin saataisiin tiukkoja pelejä ja varsinkin ylempään kastiin huippukohtaamisia jatkuvasti ennen koko kauden huipennusta eli playoff-pelejä.

Tällästä tänään.

Poissa hamahakkimies

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 6721
 • @hamahakkimies
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #2 : 28.11.11 18.42 »
Jos seuraava kirjoitus tuntuu aivan heprealta, kannattaa lukea viimeisten parin vuoden M2D-keskustelut.Ilman sen syvempää pohdintaa heitän ilmoille M2D-keskusteluja myötäileviä käppyröitä ja muutamia ennusteita:

Korisliiga-joukkueiden tämänhetkiset Kalman-ratingit:
Koodia: [Valitse]
1. Kataja       11.79
 2. Bisons        9.70
 3. Karhu        7.50
 4. ToPo         4.00
 5. Pyrintö      1.50
 6. LrNMKY      -2.25
 7. Kouvot      -3.31
 8. Vilpas      -4.29
 9. UU-Korihait -4.35
10. Namika       -8.51
11. KTP-Basket  -11.78Huom. Joukkueiden voimasuhteita laskettaessa on tarkasteltu vain kentän tapahtumia. Ts. Loimaa Nilan Bisonsin voitto ToPosta on jätetty voimaan 40-0 -tappion sijasta.

Jos näistä voima-arvioista laskeskellaan ennusteita loppukaudelle, saadaan seuraavan näköisiä tuloksia.

Ennakkosuosikki voittaa kaikki ottelut:
Koodia: [Valitse]
Kataja      34- 6 wwwlw llwww wwwwW WWWLW WWWWW WWWWW WLWWW WWWLW
Bisons      34- 6 wlwwl wwwww wlWLW WWWWW WWWWW WWWWW WWLWL WWWWW
Karhu       32- 8 wwwlw lwlwl wwwwL WWWWW WWWLW WWLWW WWWWL WWWWW
ToPo        27-13 wwwlw wllww lllWW LWWWW WLWLW LWWWW WLLWW LWWWW
Pyrintö     25-15 wlwww wwllw lwLWW LWWWW WLLLW LLWLW WWLWL WLWWW
Kouvot      15-25 llwww llwlw wllLW WLLLL WLLLW LWLLL LWWLW WLLLL
LrNMKY      15-25 lllwl wlllw lwwLW LLLLW LWLWW LLWLW LLWLW LLLLW
UU-Korihait 15-25 llwwl lwwll wlwlW LWWLL LLLLW LLWLL LLWLW LWWLL
Vilpas      13-27 lwlwl lllww wlllW LWLLL LWLWL WWLLL LLLLW LWLLL
KTP-Basket   5-35 llwlw wwlll lllLL LLLLL LLLWL LLLLL LLLLL LLLLL
Namika       5-35 wllll lllll lllwL LLLLL LLWLL LLLLL LWLWL LLLLL

(Pienet kirjaimet vastaavat jo pelattuja otteluita, isot kirjaimet ennustettuja tulemia.)

Voittojen lukumäärän odotusarvot ja niiden 95%-luottamusvälit:
Koodia: [Valitse]
Kataja      31.3181 +- 3.8224
Bisons      30.0125 +- 4.0671
Karhu       27.9412 +- 4.2419
Pyrintö     23.1711 +- 4.5885
ToPo        23.5664 +- 4.5312
Kouvot      17.0324 +- 4.5397
LrNMKY       16.848 +- 4.5508
UU-Korihait 16.2717 +- 4.4443
Vilpas      15.2489 +-  4.381
KTP-Basket  9.75358 +- 3.9134
Namika      8.83605 +- 4.0342

Huom. Näissä ennusteissa Nilan Loimaa Bisonsin ja ToPon välinen ottelu on kirjattu ToPon voitoksi.Itseäni ei Korisliiga kiinnosta juuri lainkaan, mutta jos noista ennusteista pitäisi tehdä jotain päätelmiä, toteaisin Katajan, Nilan Loimaa Bisonsin, Karhun ja Pyrinnön ovan "vähän niin kuin omaa luokkaansa" ja vievät todennäköisesti kotiedulliset paikat ekalle pudotuspelikierrokselle.

ToPo on pienoinen kysymysmerkki -- varsinkin epäselvän jenkkitilanteensa osalta. Todennäköisesti joukkue vääntää neljästä pleijaripaikasta yhdessä Kouvojen, Lappeenrannan, Korihaiden ja Vilppaan (Vilpaan?) kanssa.`

KTP ja Lahti ovat divarikypsiä joukkueita, joiden immuniteetti putoamisuhkaa kohtaan tullee tarpeeseen.

Nämä arviot on laadittu siis suoraan edellä olevien käppyröiden perusteella ja haluan todellakin painottaa, ettei mulla ole mitään käsitystä tästä koripallosarjasta.

Poissa Pelur175

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 975
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #3 : 29.11.11 09.08 »
Noh, kukaan ei tietääkseni edes olettanut maajoukkuehypetyksen tarttuvan Korisliigaan? Myöskin vahvistuksien hankkiminen voi pahimmillaan olla vain pahaksi, kuten on männä vuosina nähty Jenkkirulettina muutamassa hyvässäkin joukkueessa. Toi putoamattomuus ei mielestäni ole ongelma tällä hetkellä pätkääkään. Enemmän nää avainloukkaantumiset syö tasoa, kuten Toijalakin on todennut.

Suurin ongelma on se, että liittoa ei kiinnosta koko sarja. Ei sen markkinointi, ei mikään. Dettmann yrittää joskus piipahtaa muutamassa matsissa ja that's it?
« Viimeksi muokattu: 29.11.11 09.13 kirjoittanut Pelur175 »

Poissa raappa

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 7166
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #4 : 29.11.11 10.56 »
Ilman sen syvempää pohdintaa heitän ilmoille erään ehdotuksen, jonka voi sitten ottaa ihan läppänä, jos siltä vaikuttaa.

...

Minusta joku tämmönen systeemi voisi olla oikeasti ihan hyvä. Tulisi ihan kunnon panosta heti kauden alusta, kun joukkueet taistelisi paikoista 6 joukkoon. Nyt ainakin koko ensimmäinen kierros ja jopa osa toista kierrosta on melko merkityksetön, kun joukkueet hakee vielä jopa kokoonpanoaan sekä alkukausi menee ihan peruskuvioita harjoitellessa.

Poissa Kouvokarhu

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 22
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #5 : 29.11.11 11.09 »
Ei ollenkaan hassumman tuntuinen ajatus! En nyt kaksi kauheasti muuta negatiivista kuin sen että ekat 6 joukkuetta olisivat luultavasti entistä parempia pleijareiden alkessa kun ovat kovempiin peleihin päässeet jo sisään, sekä vain 2 heikompaa joukkuetta tulisi mukaan lopussa joten joukkueet muutenkin tutumpia kuin näille 2 "rupusakille"...  ::)

Ilman sen syvempää pohdintaa heitän ilmoille erään ehdotuksen, jonka voi sitten ottaa ihan läppänä, jos siltä vaikuttaa.

Miksei Korisliigassa voisi esim 1-1,5 viimeistä kuukautta jakaa joukkueet ns. ylempään ja alempaan loppusarjaan, jossa kärkikuusikko (tällä hetkellä Kataja, Kauhajoki, Bisons, Pyrintö, ToPo, Kouvot) pelaisi keskenään kahdesta viimeisestä kotietupaikasta ja (Korihait, LrNMKY, Vilpas, KTP, Lahti) pelaisivat keskenään kahdesta viimeisestä playoff-paikasta?

Vaatisi varmaan sen pudotusuhan myös mausteeksi ja tuo 1,5 kuukautta ihan heitto mutta esim. vaikka joku 10 ottelun loppusarja, joka tietysti sisällytettäisiin itse runkosarjaan?

Näin saataisiin tiukkoja pelejä ja varsinkin ylempään kastiin huippukohtaamisia jatkuvasti ennen koko kauden huipennusta eli playoff-pelejä.

Tällästä tänään.

Poissa raappa

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 7166
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #6 : 29.11.11 11.19 »
Mutta toisaalta toi hyvin todennäköisesti lisäisi erinäisiä jännitteitä. Esim yläsarjalaiset kun taistelee keskenään enemmän, niin semmonen joukkueiden (ja fanien) välinen henkinen taistelu toisiaan vastaan voi alkaa jo huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa ja ainakin korostetusti. Tietynlaiseen playoff-fiilikseen olisi mahdollista päästä ainakin 3-6 sijojen joukkueilla jo helposti runkosarjan lopussa. Toisaalta tosiaan noi 1-8 sekä 2-7 parit voisi herkästi olla vielä selvemmin läpihuutosarjoja Kouvokarhun perustelujen mukaisesti, mutta toisaalta eipähän kärkijengit tuntisi vastustajiaan niin hyvin, eli kuitenkin jonkinasteinen yllätysvaara olisi kuitenkin olemassa.

Poissa jukkyos

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 256
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #7 : 29.11.11 11.31 »
Hyvä ja mielenkiintoinen keskustelu - pakko laittaa yksi huomio mistä tässä jo kirjoitettukin. Ymmärtääkseni tuo ranking ei ota hirveästi huomioon, jos ollenkaan urheiluun kuuluvia muitakin muuttujia kuten:
1) ulkomaalaispelaajien vaihdokset, voivat vaikuttaa suuntaan jos toiseen, yleensä kuitenkin parempaan, tämä mahdollisuus käytössä helmikuun loppuun asti
2) avainpelaajien loukkaantumiset, joillakin rosteri kestää paremmin, toisilla ei oikeastaan ollenkaan
3) ennen kaikkea nuorten pelaajien poikkeuksellisen nopean kehityksen, parhaimmillaan harppaukset esim. Salinin Sasu
4) henkilöiden väliset kemiat ( valmentaja vs pelaajat, jenkkit vs suomalaiset, pelaaja vs pelaaja etc...), voivat haavoittaa joukkuetta yllättävänkin paljon

Siitä että putoaako vai ei vaikuttaa mielestäni lähinnä paikalliseen mielenkiintoon, ei valtakunnalliseen. Jos sillä olisi oikeasti valtakunnallisesti merkitystä, niin miten lätkän liigasta putoaminen todellisuudessa ja sen vaikutus  ;) Sarjatoiminnan sääntöjä on mahdoton muuttaa kesken (sopimus)kauden, vaikka kieltämättä tuossa kaksi jakoisessa sarjassa on omat puolensa tämän hetkisen tilanteen perusteella, mutta....

Kaiken kaikkiaan liigamme kärsii pahasta aliarvostuksesta valtakunnallisen median  puolella. Yhtenä keinona nostaa profiilia liitto on saanut järkättyä Tähtiotteluiden kiertueen - hyvä juttu, mutta olen samaa mieltä siitä, että liigaan, joka on lajimme lippulaiva loka-toukokuun ajan, on kohdistettava resursseja aivan erilailla kuin nyt. Toivottavasti näin tapahtuu - mahdollisimman pian koska olemme jo nyt myöhässä asian suhteen  :(

Poissa raappa

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 7166
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #8 : 29.11.11 11.56 »
1) ulkomaalaispelaajien vaihdokset, voivat vaikuttaa suuntaan jos toiseen, yleensä kuitenkin parempaan, tämä mahdollisuus käytössä helmikuun loppuun asti
2) avainpelaajien loukkaantumiset, joillakin rosteri kestää paremmin, toisilla ei oikeastaan ollenkaan
3) ennen kaikkea nuorten pelaajien poikkeuksellisen nopean kehityksen, parhaimmillaan harppaukset esim. Salinin Sasu
4) henkilöiden väliset kemiat ( valmentaja vs pelaajat, jenkkit vs suomalaiset, pelaaja vs pelaaja etc...), voivat haavoittaa joukkuetta yllättävänkin paljon

Vähän kommentointia näihin järjestyksessä:
1) Tässä nyt ajateltiinkin ihan katsojien mielenkiinnon kannalta olisi ideaalitilanne, että sopivat ja oikeat jenkit saataisiin kasaan jo heti kauden alla tai heti kauden alkuvaiheissa. Katsojien mielenkiinnon kannalta on taas melko haitallista, että otetaan alkuun semmoset pelaajat ketkä saadaan ja myöhemmin sitte kovemmista sarjoista vapautuneet pelurit. Toisaalta myöskään ei olis niin paljon varaa tähän "honka-kikkailuu", että otetaan sitte vasta helmikuussa ne kovat pelurit. Eli jos joku ei panosta jenkkivalintoihin kunnolla jo alkukaudesta/kauden alla, joutuu joukkue kärsimään ja pahimmassa tapauksessa ei kerkeä ylempään sarjaan mukaan.

2) Avainpelaajien loukkaantumiset on asioita mille ei vain voi mitään muuta kuin yrittää pitää rosteri leveänä, jotta yksittäisen pelaajan loukkaantuminen ei satuta niin pahasti. Ihan samalla tavalla se avainpelaajan loukkaantuminen vaikkapa playoffsien alla (esim Kouvojen Jukka Kataja tossa joku vuosi sitten) voi vaikuttaa pahasti lopputulemaan.


3) Vaikka tykkäänkin erittäin paljon Kouvojen tavasta kehittää nuoria, niin tavoitteena kuitenkin on täysammattilaisliiga? Tällöin ykkösdivarin pitäisi pystyä myös nostamaan tasoaan ja kehittymään kunnolliseksi kehityssarjaksi. Täysammattilaisliigassa en usko, että ihan näin kokemattomilla ja noin nuorella kokoonpanolla pystyy tai pitäisikään pystyä pärjäämään, kuin Kouvot nyt, vaan niitä nuoria on se 1-2 joukkueessa kehittymässä pienemmällä pelillisellä panoksella ja kauden tulokseen näiden isollakin kauden aikaisella harppauksella merkitys on pienempi runkorosterin kuitenkin koostuessa kokeneemmista ammattilaisista.

4) Nää henkilökemiat sun muut on vähän semmosia, että joo alkukaudesta vaikuttaa, mutta kyllä ne henkilöt joiden kanssa juttu ei vaan toimi pitää saada karsittua heti kauden alussa (esim kukas se oli toissa kaudella kenelle Toikka anto kenkää heti kauden alussa ja se meni sitte Karhuun). Jos kesken kauden henkilökemiat yhtäkkiä menevät sekaisin tämä voi tapahtua ihan samalla lailla kun loukkaantumiset ihan missä vaiheessa kautta tahansa. Mutta näiden selvittämiseksi ei pidä antaa turhaan puolta kautta aikaa, kun pääpiirteet on havaittavissa melko nopeastikin.

Poissa jukkyos

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 256
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #9 : 29.11.11 12.19 »
Vähän kommentointia näihin järjestyksessä:
1) Tässä nyt ajateltiinkin ihan katsojien mielenkiinnon kannalta olisi ideaalitilanne, että sopivat ja oikeat jenkit saataisiin kasaan jo heti kauden alla tai heti kauden alkuvaiheissa. Katsojien mielenkiinnon kannalta on taas melko haitallista, että otetaan alkuun semmoset pelaajat ketkä saadaan ja myöhemmin sitte kovemmista sarjoista vapautuneet pelurit. Toisaalta myöskään ei olis niin paljon varaa tähän "honka-kikkailuu", että otetaan sitte vasta helmikuussa ne kovat pelurit. Eli jos joku ei panosta jenkkivalintoihin kunnolla jo alkukaudesta/kauden alla, joutuu joukkue kärsimään ja pahimmassa tapauksessa ei kerkeä ylempään sarjaan mukaan.

2) Avainpelaajien loukkaantumiset on asioita mille ei vain voi mitään muuta kuin yrittää pitää rosteri leveänä, jotta yksittäisen pelaajan loukkaantuminen ei satuta niin pahasti. Ihan samalla tavalla se avainpelaajan loukkaantuminen vaikkapa playoffsien alla (esim Kouvojen Jukka Kataja tossa joku vuosi sitten) voi vaikuttaa pahasti lopputulemaan.


3) Vaikka tykkäänkin erittäin paljon Kouvojen tavasta kehittää nuoria, niin tavoitteena kuitenkin on täysammattilaisliiga? Tällöin ykkösdivarin pitäisi pystyä myös nostamaan tasoaan ja kehittymään kunnolliseksi kehityssarjaksi. Täysammattilaisliigassa en usko, että ihan näin kokemattomilla ja noin nuorella kokoonpanolla pystyy tai pitäisikään pystyä pärjäämään, kuin Kouvot nyt, vaan niitä nuoria on se 1-2 joukkueessa kehittymässä pienemmällä pelillisellä panoksella ja kauden tulokseen näiden isollakin kauden aikaisella harppauksella merkitys on pienempi runkorosterin kuitenkin koostuessa kokeneemmista ammattilaisista.

4) Nää henkilökemiat sun muut on vähän semmosia, että joo alkukaudesta vaikuttaa, mutta kyllä ne henkilöt joiden kanssa juttu ei vaan toimi pitää saada karsittua heti kauden alussa (esim kukas se oli toissa kaudella kenelle Toikka anto kenkää heti kauden alussa ja se meni sitte Karhuun). Jos kesken kauden henkilökemiat yhtäkkiä menevät sekaisin tämä voi tapahtua ihan samalla lailla kun loukkaantumiset ihan missä vaiheessa kautta tahansa. Mutta näiden selvittämiseksi ei pidä antaa turhaan puolta kautta aikaa, kun pääpiirteet on havaittavissa melko nopeastikin.

Vastauksessani kommentoin lähinnä sitä mitä muuttujia on sarjasijoitusta ennustettaessa - en siis ottanut muuten asiaan varsinaisesti kantaa. Tässä puolestaan näkemykseni noihin sinun kommentteihisi:

1) jotkut saattavat sortua tuohon esim. taloudelllisista syistä, mutta eiköhän jokainen pyri saamaan kerralla mahdollisimman sopivat jenkit, se vaan on hankalaa kun ei voi tietää miten kukakin toimii uusissa olosuhteissa, miten istuu loppujen lopuksi joukkueen pelitapaan etc...

2) ilman muuta jokainen pyrkii tähän mutta onko oikeasti Suomessa pelaajia riittävästi siihen (esim. 8 - jenkit = 5 suomalaista avainpelaajaa X 11/12 = 55-60 avainpelaajaa) ja onko seuroilla varaa palkata heitä kun otteluiden tapahtumapaikkoina liian pienet hallit onnettomilla asiakaspalvelutiloilla (= ei mahdollista riittävää tulopohjaa)

3) kts. edellinen, täysin samaa mieltä tavoitteesta eli sarja pitäisi olla ammattilaissarja, mutta kun ei ole. Kyse oli alkujaan vastauksessani siitä, että tämä runsas nuorten määrä joukkueessa saattaa olla ennusteen kannalta yllättävä muuttuja

4) kaikkea voi sattua pitkän ja pimeän talven aikana kun tunteetkin ovat pinnassa ja paineet kovat. Toisekseen jos tuolla periaatteella olisi toimittu niin tuskin olisi Matti Nykänen päässyt hyppäämään eli asioissa painaa aina sekä se minkälainen olet ihmisenä ja joukkuepelaajana sekä se mitä osaa pelaajana. Löytyy meiltä näistä asioista kompromisseja tälläkin hetkellä sarjassamme, vai mitä  ;)

Vastaukseni eivät ole tarkoitus olla provokatiivisia, ainoastaan valaista edellistä vastaustani sekä vastata puolestaan kommentteihisi  8]

Poissa Mississippi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 449
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #10 : 29.11.11 12.25 »
Ilman sen syvempää pohdintaa heitän ilmoille erään ehdotuksen, jonka voi sitten ottaa ihan läppänä, jos siltä vaikuttaa.

Miksei Korisliigassa voisi esim 1-1,5 viimeistä kuukautta jakaa joukkueet ns. ylempään ja alempaan loppusarjaan, jossa kärkikuusikko (tällä hetkellä Kataja, Kauhajoki, Bisons, Pyrintö, ToPo, Kouvot) pelaisi keskenään kahdesta viimeisestä kotietupaikasta ja (Korihait, LrNMKY, Vilpas, KTP, Lahti) pelaisivat keskenään kahdesta viimeisestä playoff-paikasta?

Vaatisi varmaan sen pudotusuhan myös mausteeksi ja tuo 1,5 kuukautta ihan heitto mutta esim. vaikka joku 10 ottelun loppusarja, joka tietysti sisällytettäisiin itse runkosarjaan?

Näin saataisiin tiukkoja pelejä ja varsinkin ylempään kastiin huippukohtaamisia jatkuvasti ennen koko kauden huipennusta eli playoff-pelejä.

Tällästä tänään.

Mulla on hämärä mielikuva että joskus tällainen ylä- ja alasarja oli olemassa mutta että siitä luovuttiin nopeasti (taisi olla samaan aikaan kun  oli joukkueita kv sarjoissa ja Suomi- Ruotsi -liigassa).

Joskus on myös pelattu itä- ja länsilohkoissa ja pistetty vaan tulokset samaan taulukkoon, mutta siitäkin luovuttiin.

En tiedä noiden muutosten syytä mutta tietysti urheilulliselta kannalta tuoollainen x-kertainen sarja on paras. Kaikissa muissa järjestelyissä on jonkinlainen muovin maku. Helmikuinen Korihait - Kouvot ottelu on samanarvoinen, pelataanko se nykyisessä järjestelmässä tai ovatko joukkueet nk alasarjassa. Samoin helmikuun Bisons - Kataja on ihan yhtä hyvä, olis sarjajärjestelmä mikä tahansa.
Jotenkin sarjatoimintaan kuitenkin mun mielestä kuuluisi se uhka putoamisesta, nyt loppupään pelit saattavat olla keväällä aika turhia. Ainakin toistaiseksi joukkueet kuitenkin ovat tosissaan, kuten lahden, Kotkan ja Salon useat jenkkivaihdokset viestittävät.

Poissa Rollins 2.0

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 108
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #11 : 29.11.11 12.33 »
Kaiken kaikkiaan liigamme kärsii pahasta aliarvostuksesta valtakunnallisen median  puolella. Yhtenä keinona nostaa profiilia liitto on saanut järkättyä Tähtiotteluiden kiertueen - hyvä juttu, mutta olen samaa mieltä siitä, että liigaan, joka on lajimme lippulaiva loka-toukokuun ajan, on kohdistettava resursseja aivan erilailla kuin nyt. Toivottavasti näin tapahtuu - mahdollisimman pian koska olemme jo nyt myöhässä asian suhteen  :(

Mä seuraan Korisliigaa tarkemmin kuin 99,5 % suomalaisista enkä ole koskaan kuullutkaan mistään Tähtiotteluiden kiertueesta. Silloin tuskin ovat ne 99,5 prosenttiakaan. Sanottavaa markkinointihyötyä siitä ei siis ole ollut.

Muusta olen aivan samaa mieltä. Ihka ensimmäinen asia, joka liiton pitäisi tehdä, on oman sivuston luominen Korisliigalle. Syö lajin markkinoitavuutta brändinä, että samalla sivustolla ovat vierekkäin mikrotyttöjen piirikorikset (ei sillä etteikö mikrotyttöjen piirikoris olisi hieno asia) ja lajin korkein taso Suomessa eli Korisliiga.

Kaikkien tasojen sisällyttäminen samalle sivustolle -- joka on tärkein ja useimmille ihmisille ensimmäinen näyteikkuna suomalaiseen korikseen -- antaa koripallosta samanaikaisesti harrastelijamaisen, tylsän ja virkamiesmäisen ("Tule ohjaajaksi -koulutus Karkkilassa perjantaina 9.12") kuvan.

Mitä tulee muihin asioihin: sama totuus pätee mielestäni edelleen, kaikkien näiden vuosien ja johtajavaihdosten jälkeen. Koripalloliitto on tehnyt ja tekee huonoa työtä lajin markkinoinnissa. Missä ovat uudet, aggressiiviset ideat, mediayhteistyökumppanien lobbaus, huomiota herättävät kampanjat? Missä satsaukset lajin ammattimaistamiseen? Missä johtajat joilla on jonkinlainen visio lajin kehittämisestä? Liiton amatöörimäistä touhua kuvastaa mainiosti se, että EM-kisojen jymypaukusta ei ole saatu oikein mitään irti liittyen koriksen markkinointiin Suomessa.

Poissa Pelur175

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 975
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #12 : 29.11.11 13.32 »
Ison yleisön  ja korisliigan arvostuksen nousun kannalta ei mielestäni ole mitään apua jostain pelaamissysteemin muutosten kautta (yllä). Muussa mielessä ihan mielenkiintoista keskustelua aiheesta toki.

Liigaa pitäisi jonkun alkaa markkinoida (kasvot Liigalle) kunnolla/tosissaan ja telkkareihin joitain "Joulupäivä-spesiaaleja" esim. jossa kohtaa mielenkiintoiset jengit. Tälläset yksittäiset matsit vois näkyy jopa ilmaiskanavalla?? Joulun aikaanhan ei nyt pelata, tiedetään.

Poissa JoKaFan

Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #13 : 29.11.11 14.01 »
Tuohon markkinointiin liittyen... Iltasanomissa oli viime viikolla (ilmeisesti useampana päivänä) urheiluosiossa puolen sivun mainos, jossa mainostettiin tähtiottelua Kataja-ToPo ja kaksi yhden hinnalla Veikkaus-korttialea. Mainittiin myös 4-5 seuraavaa Korisliigaottelua ja Urho-logot oli tv-pelien kohdalla. Tästä thumbs up ja tätä lisää!
Vuoden 2015 Korisliiga-mestarin, Kataja Basketin intohimoinen ja suorapuheinen kannattaja since 2002I'm with these guys..

Poissa Pelur175

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 975
Vs: Korisliigan nykytila
« Vastaus #14 : 29.11.11 14.19 »
Tuohon markkinointiin liittyen... Iltasanomissa oli viime viikolla (ilmeisesti useampana päivänä) urheiluosiossa puolen sivun mainos, jossa mainostettiin tähtiottelua Kataja-ToPo ja kaksi yhden hinnalla Veikkaus-korttialea. Mainittiin myös 4-5 seuraavaa Korisliigaottelua ja Urho-logot oli tv-pelien kohdalla. Tästä thumbs up ja tätä lisää!

Juuri näin :) ja 7.12 Kataja kohtaa jälleen Topon Helsingissä, olis monta maajoukkuepelaajaa taas millä matsia mainostaa.