Koripallo.com

Korisliigan nykytila

Viestejä
3 498
Vs: Korisliigan nykytila

Espoon Nash sanoi:
Iisalon kommentista voisi liitto ottaa sen verran mukaan, että tarkastaisi aina mahdollisuuksien mukaan videolta jokaisen ulosajon. Taitaa olla yli lajirajojen tällainen käytäntö, että punaisia kortteja ja ulosajoja voidaan jälkikäteen "perua", jolla tietysti estetään epäoikeudenmukaiset toimitsijakiellot.

Iisalolle kuitenkin myös sen verran, ettei mainetta kuumakallena saa yhdestä ottelusta vaan toistuvista tapauksista. Matkaa tähän maineeseen, ainakin korisliigaa seuraavien ihmisten parissa, on vielä paljon kuljettavana.

Ymmärtääkseni suora ulosajo johtaa aina tuomariraporttiin joka sitten taas johtaa jonkinlaiseen selvitykseen. Ei välttämättä aiheuta lisärangaistuksia. Tuomarihan ei noita lisärangaistuksia jaa vaan joku kurinpitäjä.
 
Viestejä
981
Vs: Korisliigan nykytila

Toiviainen vanhana pelimehenä höpötteli omat tuomarihöpinät tarkoituksellisesti joukkueet kun saattavat hyvinkin ollla vastakkain keväällä. Mikä oli ne lopun tuomarimokat? Lehtoranta iski Nenosta leukaperiin ja tuomarien on Korisliigassa pakko reagoida siinä hetkessä. NBAssa on videot näitä varten ja Euroliigassa, korisliigassa ei. Sääntöjen mukaan isku päähän on ulosajo. Hidastukselta on helppo katsoa Nenosen korostaneen iskua mutta... ottelu sinänsä oli loistavaa viihdettä ja pelin voiton ratkaisi Vilppaan vielä kovemmat loppuhetkien actionit ja se tunnustus kuuluu voitttajille. Heikoin suoritus ottelussa oli pelin jälkeen Toiviaiselta. Pitää osata hävitä.
 
Viestejä
1 675
Vs: Korisliigan nykytila

Espoon Nash sanoi:
Iisalon kommentista voisi liitto ottaa sen verran mukaan, että tarkastaisi aina mahdollisuuksien mukaan videolta jokaisen ulosajon. Taitaa olla yli lajirajojen tällainen käytäntö, että punaisia kortteja ja ulosajoja voidaan jälkikäteen "perua", jolla tietysti estetään epäoikeudenmukaiset toimitsijakiellot.

Iisalolle kuitenkin myös sen verran, ettei mainetta kuumakallena saa yhdestä ottelusta vaan toistuvista tapauksista. Matkaa tähän maineeseen, ainakin korisliigaa seuraavien ihmisten parissa, on vielä paljon kuljettavana.

Perustat kitinäsi Iisalon omaan kitinään. Iisalon avaruusliman tavalla paisuvaan egoon tuli lommo. Puhisee kuin Valavuori kun vähänkin joku viitsi kyseenalaistaa toimintaa. Ulosajo oli oikeutettu kun jatkuvasti kiehuva valmentaja räkytti tuomareille varoituksista huolimatta. Tietenkään tätä käytöstä Iisalon ei huomioinnut kommenteissaan kun käytti keppihevosena sitä hetkeä mistä ulosajo viimein tuomittiin.
 

42

Viestejä
3 353
Vs: Korisliigan nykytila

RahanKeruuMies sanoi:
Mutta tuleva huippuvalmentaja teille siellä on kasvamassa. Palauttakaa se heti Kouvolaan kun on valmis. :D

RahanKeruuMies sanoi:
Iisalon avaruusliman tavalla paisuvaan egoon tuli lommo. Puhisee kuin Valavuori kun vähänkin joku viitsi kyseenalaistaa toimintaa. Ulosajo oli oikeutettu kun jatkuvasti kiehuva valmentaja räkytti tuomareille varoituksista huolimatta.

Nyt pitäis varmaan päättää onko hän Valavuoren hengenheimolainen vai kuitenkin kypsymässä Kouvolaan kelpoiseksi.

Ja mun pitäis varmaan päättää etten enää lue noita sun horinoita. Alkaa olla erittäin väsynyttä ...
 
Viestejä
1 675
Vs: Korisliigan nykytila

42 sanoi:
Nyt pitäis varmaan päättää onko hän Valavuoren hengenheimolainen vai kuitenkin kypsymässä Kouvolaan kelpoiseksi.

Ja mun pitäis varmaan päättää etten enää lue noita sun horinoita. Alkaa olla erittäin väsynyttä ...

En minäkään jaksa sun näsäviisasteluja. Mutta saat anteeksi kun olet pitänyt siitä vähän taukoa.

RahanKeruuMies sanoi:
Tuittupää, ikä voisi tuoda jo rauhallisuutta. Viime kaudella mainoskyltit sai kyytiä divarissa.

Silti arvostan suuresti Iisalon intohimoa ja omistautumista lajille.

Kyllähän se ego paisuu noin nuorella valmentajalla kun voittoputkea pukkaa, ei sillä että Iisalolla olisi koskaan ollut egosta pulaa. Tappiot saattaisivat kypsyttää henkistäpuolta nopeammin.

Valavuoren kaltaiset ihmiset taas eivät koskaan kypsy tai opi edes tappiosta. Joku Albert Einstein sanoi kerran että "Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

Ja eihän tässä oikeastaan sitä nuoremman henkistä kypsymistä tarvisisi edes odotella kun vanhempi veljeksistä on jo valmis. Mutta taitaapi olla niin että valmiinpana pakettina hänellä on kysyntää kohta muuallakin euroopassa.

Ja Valavuoresta puhuen. Missä menestys, siellä surina. Jollain käsittämättömällä perusteella KoripalloNolla oli ängetty mukaan Ylen edelliseen lähetykseen. Kerrankin ihan oikeasti ei mitään virallista roolia. Oli vaan tuotu haastatteluun nuoleskelemassa organisaatiota. Heikkohermoisimmat saivat siitä täällä foorumilla kimmokkeen alkaa kanssanuolemaan organisaatiota ilman perusteita. Organisaatioden vahvuus mitataan resurssien määrällä, kolmanneksi pienin budjetti ja pelaajien majoitaminen pihamökkeihin kertoo olennaisen oli aleksin kieli kuinka ruskea tahansa.
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigan nykytila

Kun puhutaan Korisliigan ulkomaalaispelaajien määristä, neljän ”jenkin” käyttöä perustellaan usein sarjan tason kovenemisella – joka puolestaan tarjoaa (eritoten nuoremmille?) kotimaisille pelaajille korkeatasoisempia pelejä ja siten edesauttaa näiden kehittymistä kohti Eurokenttiä ja kenties tulevaisuuden maajoukkuetta. Ja neljällä jenkillä varustetut kotimaiset seuratkin pärjää toki paremmin myös Eurokentillä (ajatus johon nähden eilinen Katajan Mestarienliiga-taipaleen päättyminen herättää ristiriitaisia tunteita).

Millaisia minuutteja kuinkakin moni kotimainen pelaaja sitten pääsee pelaamaan? Katselin viime viikolla Korisliigan tilastoja ja otin niitä vähän ylös (oikean duunin välttely saa usein erikoisia muotoja).

23 suomalaispelaajaa pelaa säännöllisesti yli kaksikymmentä minuuttia per peli, suunnilleen kaksyt minuuttia per peli pelaa noin 30 pelaajaa. Tasajaolla jälkimmäinen tarkoittaisi, että joka joukkueessa kolme kotimaista pelaajaa pääsee kohtuullisille minuuteille.

Jos ajattelee, että ”kunnolliset minuutit” alkaa vasta 28:sta minuutista ylöspäin, niin kotimaisista pelaajista ainoastaan viisi on päässyt niille (ja yksi näistä on Ville Kaunisto, 34v., joka ei enää loppukaudesta taida pelata). Nuorin näistä on Antto Nikkarinen 25v., kaikki muut neljä on yli kolmekymppisiä (isoin peliaika on Mikko Jalosella 34v.).

Oli laskutapa mikä tahansa, niin merkittävä osa isoja minuutteja pelaavista kotimaisista pelaajista on tätä kokeneempaa osastoa joille tuskin aukeaa enää tässä iässä paikkaa sen enempää Euroopan sarjoissa kuin maajoukkueessakaan (kaikkeahan voi aina tapahtua, mutta merkittävä osa todella hyvistä pelaajista kyllä lähtee jo huomattavan nuorena isompiin ympyröihin). Heti perään pitää sanoa, että on hienoa nähdä tasokkaiden koitmaisten konkarien pelaavan Korisliigaa täydellä sydämellä ja ansaitsevan palkkansa pelaamalla korista: Heinosen Timin, Eldar Skamon ja Antero Lehdon kaltaisten pelaajien seuraaminen on (lähes aina) aina nautittavaa.

Mutta kehittääkö Korisliiga ”kriittisessä iässä” olevia (olis ehkä pitänyt jo lähteä isompiin kuvioihin tai lähdettävä ihan kohta) pelureita, kuten Nikkarista, Lindbomia, Vanttajaa, Huolilaa, Dolencia, Vaenerbergia... vai onko se näiden pelurien hautuumaa johon jäävät pelaamaan tulevina timiheinosina ja villekaunistoina?

Entä kuinka monen nuoren pelaajan kehitystä nykyinen Korisliga sitten palvelee? Tuomas Hirvonen, Joni Herrala, Topias Palmi, Ilari Seppälä, Joonas Lehtoranta, Mikael Herbert, Okko Järvi ja Marius van Andringa saa vastuuta ja pelaa kelpo minuutteja nuorella iällä kohtuu kovassa sarjassa. On helppo todeta, että ainakin näiden pelaajien näkökulmasta nykyinen systeemi on erinomainen. Ottavatko kaikki sitten ”kopin” mahdollisuudestaan – tai onko jokaisella ominaisuuksia joilla siirtyä askel korkeammalle tasolle olemassa, on tietty toinen juttu.

Huomattavan nuorille pelaajillehan pienemmätkin peliajat lie hyvästä ja hyväksyttäviä – vaikka aina voikin vääntää siitä, olisiko parempi pelata enemmän minuutteja vähän kehnompia pelejä kuin hiukka niukemmin kovempaa vääntöä. Tai miten käy Korisliigan vertailussa NCAA:n kanssa? Kannattaako Remu Raitasen pelata 20min./ ottelu San Franciscossa, Fiifi Aidoon 16 min. Grand Canyonissa tai Joonas Tahvanaisen 8½min. Utahissa – vai olisiko Korisliiga parempi vaihtoehto?

Laitan ton mun keräämän listan tähän alle. Löydätte siitä varmaan enemmän ja mielenkiintoisempia asioita sellaisenaan. Laitan pari selitystä listasta sen alle (jos eivät jostakin syystä ole ilmeisiä).


Mikko Jalonen (-82) 31:16 Hait
Antero Lehto (-84) 29:13 Pyrintö
(Ville Kaunisto (-82) 28:41 Kouvot)
Antto Nikkarinen (-91) 28:18 Gulls
Eldar Skamo (-86) 28:10 Nokia

Tuomas Hirvonen (-96) 27:32 Kouvot
Juho Lehtoranta (-89) 26:54 Karhu
Joni Herrala (-94) 26:48 KTP
Topias Palmi (-94) 26:31 Pyrintö
Teemu Rannikko (-80) 26:25 Kataja
Matias Ojala (-89) 25:57 Vilpas
Carl Lindbom (-91) 25:38 Gulls
Henri Hirvikoski (-86) 24:25 Nokia
Ilari Seppälä (-93) 24:07 Kataja
Joonas Lehtoranta (-94) 23:49 Karhu
Mikko Koivisto (-87) 23:48 Vilpas
Mikael Herbert (-93) 23:42 Hait
Okko Järvi (-96) 23:29 Vilpas
Juho Nenonen (-87) 22:58 Vilpas
Vesa Mäkäläinen (-86) 21:00 Kataja
Marius van Andringa (-94) 20:49 Kobrat
Gerald Lee Jr. (-87) 20:41 Gulls
Samuli Vanttaja (-91) 20:14 Karhu

Osku Heinonen (-92) 19:43 Kouvot
Timo Heinonen (-81) 19:26 Gulls
Petri Heinonen (-88) 19:18 /13 Pyrintö
Joni Harjula (-83) 19:14 Nokia
Vesa-Pekka Laine (-94) 18:04 Hait
Joonas Cavén (-93) 18:02 Pyrintö
Michael Pounds (-88) 18:01 Vilpas
Jussi Turja (-90) 17:29 Kobrat
Niko Mattila (-94) 17:24 Nokia
Panu Peltokangas (-92) 16:50 Hait
Aapeli Alanen (-96) 16:35 Hait
Tommi Huolila (-93) 16:11 Kataja
Arttu Saarijärvi (-96) 15:58 Kouvot
Ville Pekkola (-89) 15:46 Pyrintö
Daniel Dolenc (-93) 15:45 Nokia
Miikka Luosmaa (-94) 15:44 / 8 Kouvot
Villematti Kopio (-92) 15:22 KTP
Alex Vaenerberg (-92) 15:11 Gulls
Jesse Niemi (-90) 14:20 Kataja
Aatu Kivimäki (-97) 13:21 Vilpas
Tuomas Viertola (-90) 12:14 Kobrat
Severi Kaukiainen (-98) 11:57 KTP
Vili Nyman (-98) 11:40 KTP
Atte Perttu (-90) 10:28 Kataja
Antti Niskanen (-86) 10:25 Gulls
Markus Molenius (-92) 10:08 / 13 KTP
Eero Lehtonen (-98) 10:03 Hait

Henri Kantonen (-97) 08:56 Kouvot
Justus Kilpinen (-93) 06:25 Pyrintö
Riku Laine (-97) 05:39 Vilpas

Perttu Salmi (-98) 02:49 / 12 Karhu
Valtteri Pihlajamäki (-97) 02:10 / 12 Karhu
Henri Niemistö (-96) 07:18 / 11 Vilpas
Joona Tuomala (-97) 02:21 / 10 KTP
Johannes Lasaroff (-95) 05:05 / 9 Kataja
Teemu Knihtinen (-98) 06:19 / 8 Kouvot
Ricky Waxlax (-99) 04:55 / 8 Gulls
Waltteri Mäkelä (-98) 03:02 / 8 Nokia
Mikael Aalto (-94) 02:39 / 8 KTP
Jaakko Lahti (-97) 02:31 / 8 Hait
(Lassi Kilpinen 06:47 / 7 Pyrintö)
Mathias Rosqvist (-97) 06:08 / 7 KTP
Joonas Pentti (-96) 03:03 / 7 Pyrintö
Roni Hyvärinen (-97) 01:47 / 7 Kobrat
Ville Turja (-83) 02:07 / 5 Kobrat
Jussi Myllyniemi (-00) 01:41 / 5 Karhu
Topias Kuukkanen (-92) 04:38 / 4 Vilpas
Niki Ahola (-98) 02:15 / 4 Kouvot
(Julius Alakortes 03:26 / 3 Karhu)
Perttu Blomgren (-01) 01:44 / 3 Kobrat
Niko Mantere (-00) 01:36 / 3 Karhu
Aleksi Akpaso (-92) 09:22 / 2 Nokia
Jyri Eboreime (-98) 06:45 / 2 Gulls
Mustapha Amzil (-01) 04:01 / 2 KTP
Jesse Räkköläinen (-97) 01:29 / 2 Vilpas
Ilkka Keski-Saari (-90) 01:28 / 2 Kobrat

Ville Haapoja (-98) 00:00 Nokia
Oskari Pättikangas (01) 00:00 Karhu
Valtteri Hyytinen (-97) 00:00 Hait
Ilmari Toikkanen (-96) 00:00 Kouvot

Listassa on pelaajan nimi, syntymävuosi, keskimääräinen peliaika / ottelu sekä joukkue. Merkittävä osa pelaajista on pelannut joka matsissa tai muutamaa ottelua vaille – eli kuuluu joukkueen normikiertoon ja saa periaatteessa peliaikaa aina kunnossa ollessaan. Listan yläosa koostuu lähinnä näistä pelaajista.

Jotkut pelaajat ovat kuitenkin pelanneet noin puolissa joukkueen matseista tai alle – näiden kohdalle olen merkannut kauttaviivan perään, monessako matsissa on pelannut (en ole alkanut selvittämään kaikkien kohdalla, onko kyse ollut penkittämisestä vai loukkaantumisesta tms.). Isoja minuutteja pelaneet olen laittanut muiden (jatkuvasti pelaavien) sekaan. Loput harvemmissa matseissa pelanneet olen järjestänyt pelattujen matsien – en suoraan minuuttien/peli mukaan.

Suluissa olevat pelaajat eivät enää pelaa tällä kaudella tai on heitetty toistaiseksi joukkueesta ulos.

PS. Kiinnostava yksityiskohta: kun Ricky Waxlax (-99) signattiin Lokkeihin, pidettiin sitä poikkeuksellisen hienona muuvina (ja hienosti on tullut peliaikaa Larkaksen kitsaaksi tunnetussa peluutuksessa; melkein viisi minuuttia per peli kahdeksassa matsissa). Mutta samaan aikaan Korisliigassa on saanut peliaikaa myös kaksi -00 ja kaksi -01 syntynyttä pelaajaa!
 
Viestejä
1 111
Vs: Korisliigan nykytila

Vitalstatistix sanoi:
Kun puhutaan Korisliigan ulkomaalaispelaajien määristä, neljän ”jenkin” käyttöä perustellaan usein sarjan tason kovenemisella – joka puolestaan tarjoaa (eritoten nuoremmille?) kotimaisille pelaajille korkeatasoisempia pelejä ja siten edesauttaa näiden kehittymistä kohti Eurokenttiä ja kenties tulevaisuuden maajoukkuetta. Ja neljällä jenkillä varustetut kotimaiset seuratkin pärjää toki paremmin myös Eurokentillä (ajatus johon nähden eilinen Katajan Mestarienliiga-taipaleen päättyminen herättää ristiriitaisia tunteita).

Millaisia minuutteja kuinkakin moni kotimainen pelaaja sitten pääsee pelaamaan? Katselin viime viikolla Korisliigan tilastoja ja otin niitä vähän ylös (oikean duunin välttely saa usein erikoisia muotoja).

23 suomalaispelaajaa pelaa säännöllisesti yli kaksikymmentä minuuttia per peli, suunnilleen kaksyt minuuttia per peli pelaa noin 30 pelaajaa. Tasajaolla jälkimmäinen tarkoittaisi, että joka joukkueessa kolme kotimaista pelaajaa pääsee kohtuullisille minuuteille.

Jos ajattelee, että ”kunnolliset minuutit” alkaa vasta 28:sta minuutista ylöspäin, niin kotimaisista pelaajista ainoastaan viisi on päässyt niille (ja yksi näistä on Ville Kaunisto, 34v., joka ei enää loppukaudesta taida pelata). Nuorin näistä on Antto Nikkarinen 25v., kaikki muut neljä on yli kolmekymppisiä (isoin peliaika on Mikko Jalosella 34v.).

Oli laskutapa mikä tahansa, niin merkittävä osa isoja minuutteja pelaavista kotimaisista pelaajista on tätä kokeneempaa osastoa joille tuskin aukeaa enää tässä iässä paikkaa sen enempää Euroopan sarjoissa kuin maajoukkueessakaan (kaikkeahan voi aina tapahtua, mutta merkittävä osa todella hyvistä pelaajista kyllä lähtee jo huomattavan nuorena isompiin ympyröihin). Heti perään pitää sanoa, että on hienoa nähdä tasokkaiden koitmaisten konkarien pelaavan Korisliigaa täydellä sydämellä ja ansaitsevan palkkansa pelaamalla korista: Heinosen Timin, Eldar Skamon ja Antero Lehdon kaltaisten pelaajien seuraaminen on (lähes aina) aina nautittavaa.

Mutta kehittääkö Korisliiga ”kriittisessä iässä” olevia (olis ehkä pitänyt jo lähteä isompiin kuvioihin tai lähdettävä ihan kohta) pelureita, kuten Nikkarista, Lindbomia, Vanttajaa, Huolilaa, Dolencia, Vaenerbergia... vai onko se näiden pelurien hautuumaa johon jäävät pelaamaan tulevina timiheinosina ja villekaunistoina?

Entä kuinka monen nuoren pelaajan kehitystä nykyinen Korisliga sitten palvelee? Tuomas Hirvonen, Joni Herrala, Topias Palmi, Ilari Seppälä, Joonas Lehtoranta, Mikael Herbert, Okko Järvi ja Marius van Andringa saa vastuuta ja pelaa kelpo minuutteja nuorella iällä kohtuu kovassa sarjassa. On helppo todeta, että ainakin näiden pelaajien näkökulmasta nykyinen systeemi on erinomainen. Ottavatko kaikki sitten ”kopin” mahdollisuudestaan – tai onko jokaisella ominaisuuksia joilla siirtyä askel korkeammalle tasolle olemassa, on tietty toinen juttu.

Huomattavan nuorille pelaajillehan pienemmätkin peliajat lie hyvästä ja hyväksyttäviä – vaikka aina voikin vääntää siitä, olisiko parempi pelata enemmän minuutteja vähän kehnompia pelejä kuin hiukka niukemmin kovempaa vääntöä. Tai miten käy Korisliigan vertailussa NCAA:n kanssa? Kannattaako Remu Raitasen pelata 20min./ ottelu San Franciscossa, Fiifi Aidoon 16 min. Grand Canyonissa tai Joonas Tahvanaisen 8½min. Utahissa – vai olisiko Korisliiga parempi vaihtoehto?

Laitan ton mun keräämän listan tähän alle. Löydätte siitä varmaan enemmän ja mielenkiintoisempia asioita sellaisenaan. Laitan pari selitystä listasta sen alle (jos eivät jostakin syystä ole ilmeisiä).


Mikko Jalonen (-82) 31:16 Hait
Antero Lehto (-84) 29:13 Pyrintö
(Ville Kaunisto (-82) 28:41 Kouvot)
Antto Nikkarinen (-91) 28:18 Gulls
Eldar Skamo (-86) 28:10 Nokia

Tuomas Hirvonen (-96) 27:32 Kouvot
Juho Lehtoranta (-89) 26:54 Karhu
Joni Herrala (-94) 26:48 KTP
Topias Palmi (-94) 26:31 Pyrintö
Teemu Rannikko (-80) 26:25 Kataja
Matias Ojala (-89) 25:57 Vilpas
Carl Lindbom (-91) 25:38 Gulls
Henri Hirvikoski (-86) 24:25 Nokia
Ilari Seppälä (-93) 24:07 Kataja
Joonas Lehtoranta (-94) 23:49 Karhu
Mikko Koivisto (-87) 23:48 Vilpas
Mikael Herbert (-93) 23:42 Hait
Okko Järvi (-96) 23:29 Vilpas
Juho Nenonen (-87) 22:58 Vilpas
Vesa Mäkäläinen (-86) 21:00 Kataja
Marius van Andringa (-94) 20:49 Kobrat
Gerald Lee Jr. (-87) 20:41 Gulls
Samuli Vanttaja (-91) 20:14 Karhu

Osku Heinonen (-92) 19:43 Kouvot
Timo Heinonen (-81) 19:26 Gulls
Petri Heinonen (-88) 19:18 /13 Pyrintö
Joni Harjula (-83) 19:14 Nokia
Vesa-Pekka Laine (-94) 18:04 Hait
Joonas Cavén (-93) 18:02 Pyrintö
Michael Pounds (-88) 18:01 Vilpas
Jussi Turja (-90) 17:29 Kobrat
Niko Mattila (-94) 17:24 Nokia
Panu Peltokangas (-92) 16:50 Hait
Aapeli Alanen (-96) 16:35 Hait
Tommi Huolila (-93) 16:11 Kataja
Arttu Saarijärvi (-96) 15:58 Kouvot
Ville Pekkola (-89) 15:46 Pyrintö
Daniel Dolenc (-93) 15:45 Nokia
Miikka Luosmaa (-94) 15:44 / 8 Kouvot
Villematti Kopio (-92) 15:22 KTP
Alex Vaenerberg (-92) 15:11 Gulls
Jesse Niemi (-90) 14:20 Kataja
Aatu Kivimäki (-97) 13:21 Vilpas
Tuomas Viertola (-90) 12:14 Kobrat
Severi Kaukiainen (-98) 11:57 KTP
Vili Nyman (-98) 11:40 KTP
Atte Perttu (-90) 10:28 Kataja
Antti Niskanen (-86) 10:25 Gulls
Markus Molenius (-92) 10:08 / 13 KTP
Eero Lehtonen (-98) 10:03 Hait

Henri Kantonen (-97) 08:56 Kouvot
Justus Kilpinen (-93) 06:25 Pyrintö
Riku Laine (-97) 05:39 Vilpas

Perttu Salmi (-98) 02:49 / 12 Karhu
Valtteri Pihlajamäki (-97) 02:10 / 12 Karhu
Henri Niemistö (-96) 07:18 / 11 Vilpas
Joona Tuomala (-97) 02:21 / 10 KTP
Johannes Lasaroff (-95) 05:05 / 9 Kataja
Teemu Knihtinen (-98) 06:19 / 8 Kouvot
Ricky Waxlax (-99) 04:55 / 8 Gulls
Waltteri Mäkelä (-98) 03:02 / 8 Nokia
Mikael Aalto (-94) 02:39 / 8 KTP
Jaakko Lahti (-97) 02:31 / 8 Hait
(Lassi Kilpinen 06:47 / 7 Pyrintö)
Mathias Rosqvist (-97) 06:08 / 7 KTP
Joonas Pentti (-96) 03:03 / 7 Pyrintö
Roni Hyvärinen (-97) 01:47 / 7 Kobrat
Ville Turja (-83) 02:07 / 5 Kobrat
Jussi Myllyniemi (-00) 01:41 / 5 Karhu
Topias Kuukkanen (-92) 04:38 / 4 Vilpas
Niki Ahola (-98) 02:15 / 4 Kouvot
(Julius Alakortes 03:26 / 3 Karhu)
Perttu Blomgren (-01) 01:44 / 3 Kobrat
Niko Mantere (-00) 01:36 / 3 Karhu
Aleksi Akpaso (-92) 09:22 / 2 Nokia
Jyri Eboreime (-98) 06:45 / 2 Gulls
Mustapha Amzil (-01) 04:01 / 2 KTP
Jesse Räkköläinen (-97) 01:29 / 2 Vilpas
Ilkka Keski-Saari (-90) 01:28 / 2 Kobrat

Ville Haapoja (-98) 00:00 Nokia
Oskari Pättikangas (01) 00:00 Karhu
Valtteri Hyytinen (-97) 00:00 Hait
Ilmari Toikkanen (-96) 00:00 Kouvot

Listassa on pelaajan nimi, syntymävuosi, keskimääräinen peliaika / ottelu sekä joukkue. Merkittävä osa pelaajista on pelannut joka matsissa tai muutamaa ottelua vaille – eli kuuluu joukkueen normikiertoon ja saa periaatteessa peliaikaa aina kunnossa ollessaan. Listan yläosa koostuu lähinnä näistä pelaajista.

Jotkut pelaajat ovat kuitenkin pelanneet noin puolissa joukkueen matseista tai alle – näiden kohdalle olen merkannut kauttaviivan perään, monessako matsissa on pelannut (en ole alkanut selvittämään kaikkien kohdalla, onko kyse ollut penkittämisestä vai loukkaantumisesta tms.). Isoja minuutteja pelaneet olen laittanut muiden (jatkuvasti pelaavien) sekaan. Loput harvemmissa matseissa pelanneet olen järjestänyt pelattujen matsien – en suoraan minuuttien/peli mukaan.

Suluissa olevat pelaajat eivät enää pelaa tällä kaudella tai on heitetty toistaiseksi joukkueesta ulos.

PS. Kiinnostava yksityiskohta: kun Ricky Waxlax (-99) signattiin Lokkeihin, pidettiin sitä poikkeuksellisen hienona muuvina (ja hienosti on tullut peliaikaa Larkaksen kitsaaksi tunnetussa peluutuksessa; melkein viisi minuuttia per peli kahdeksassa matsissa). Mutta samaan aikaan Korisliigassa on saanut peliaikaa myös kaksi -00 ja kaksi -01 syntynyttä pelaajaa!

Onko Korisliigan tehtävä olla kasvattajasarja?
 
Viestejä
1 734
Vs: Korisliigan nykytila

Statistiikkamies voi varmaankin tehdä samanlaisen laskelman kaudelta 2014-2015 ja jollakin tilastotieteellisellä menetelmällä laskea, onko tilastollisesti merkitsevää eroa... pitkällä aikavälillä varmaankin kannattaa ennemmin nostaa junnutyön laatua, kuin laskea pääsarjan tasoa. Ja näin.
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigan nykytila

Realisti sanoi:
Onko Korisliigan tehtävä olla kasvattajasarja?

Vitalstatistix sanoi:
Kun puhutaan Korisliigan ulkomaalaispelaajien määristä, neljän ”jenkin” käyttöä perustellaan usein sarjan tason kovenemisella

En oikeastaan ottanut kantaa tuohon kysymykseen, vaan ainoastaan sanoin, että neljää jenkkiä puolustaessa vedotaan tähän. Jokainen voi lukea statsit ja päätellä, miltä näyttää...


Asiallinen ehdotus pornon kuningas Jeremiaalta, oli se sitten sellaiseksi tarkoitettu tai ei. Jos on aikaa jossakin välissä, niin kuulostaa itse asiassa tsekattavalta asialta. That said, musta toi lista on oikeasti monin tavoin kiinnostava itsessäänkin, vaikka niin onkin, että vasta vertailu tekisi siitä ilmeisen.


PS. Realisti: onko Korisliigan tehtävä ratkaista Suomen paras koripallokaupunki? ::)
 
Viestejä
856
Vs: Korisliigan nykytila

Tällä hetkellä trendi taitaa olla saattaa junnujen kovin kärki jenkkiyliopistoihin ja sen jälkeen kv. uralle. Pelit ennen tätä pelataan a-divarissa joten junnujen kasvatus-väite koskee vain osaa nuorista pelaajista...
 
Viestejä
1 111
Vs: Korisliigan nykytila

Vitalstatistix sanoi:
PS. Realisti: onko Korisliigan tehtävä ratkaista Suomen paras koripallokaupunki? ::)

Ei, vaan ko. kaudella Suomen paras miesten koripallojoukkue.
 
Viestejä
179
Vs: Korisliigan nykytila

Vitalstatistix sanoi:
......Jos ajattelee, että ”kunnolliset minuutit” alkaa vasta 28:sta minuutista ylöspäin, niin kotimaisista pelaajista ainoastaan viisi on päässyt niille...... .....Laitan ton mun keräämän listan tähän alle. Löydätte siitä varmaan enemmän ja mielenkiintoisempia asioita sellaisenaan....

Kiitos kun olit työskennellyt ahkerasti ja saanut aikaiseksi listan joka herätti miettimään pelaajien todellista merkitystä joukkueelleen. Peliminuuteilla on toki merkitystä mutta mielestäni pelaajan tärkeysasteesta joukkueelleen kertoo hyvin myös +- tilasto sekä pisteet ja tehot. Otin yli 25 minuuttia pelanneet vertailuun ja tummensin +- tilastossa plussalla olevat.

Tilasto kertoo hyvin, että kyseiset pelaajat ovat valmentajjiensa tärkeimpiä kotimaisia luottopelaajia ja ovat tärkeässä roolissa joukkueelleen joko joukkuekemian toimivuuden, peliälyn, puolustustaidon, monipuolisuuteden, tasaisuuden tai jonkun muun ominaisuuden ansiosta. Monipuolisimmat näistä saisivat ison roolin missä tahansa joukkueessa.

Esimerkiksi Antto Nikkarisen +- tilasto kertoo hänen erinomaisesta pelisilmästä ja kyvystä syöttää pallo koriinjohtaviin paikkoihin samoin kuin maestro Rannikko, joka on omassa luokassaan.

Carl Lindbom, joka pelasi erinomaisen syksyn, loisti nimenomaan kolmoskaaren pommittajana. Ei ole yllätys, että sekä Seagulls että Kataja ovat kärkinelikossa. Pointtini on, että yksistään hyvät ulkomaiset vahvistukset eivät riitä kantamaan joukkuetta vaan joukkueella tulee olla myös muutama hyvä kotimainen pelaaja.

Tummensin myös lisäksi Ojalan, joka tunnetaan erinomaisena puolustajana, saa pelillään ja sijoittumisellaan muut loistaviksi ja on +- tilastossa noin 10 parhaan pelaajan joukossa. Vilppaan sijoitus ei ole yllätys, sillä hyvän puolustuksen lisäksi hän pelaa joukkueelleen.

Lehtoranta on myös plussan puolella tilastoissa vaikka pisteet ja tehot ei vielä ole parasta mahdollista. Juho on erinomainen yleismies, joka pystyy pelaamaan ja auttamaan joukkuettaan monella eri osa-alueella.


Mikko Jalonen (-82) 31:16 Hait pist 11.9 tehot 11.1 +- -6,3
Antero Lehto (-84) 29:13 Pyrintö pist 12.2 tehot 8.7 +- -4,5
Antto Nikkarinen (-91) 28:18 Gulls pist 10.2 tehot 13.5 +- +4,2
Eldar Skamo (-86) 28:10 Nokia pist 9.9 tehot 11.7 +- -2.4
Tuomas Hirvonen (-96) 27:32 Kouvot pist 8.8 tehot 8.2 +- -0,6
Juho Lehtoranta (-89) 26:54 Karhu pist 6.3 tehot 7.1 +- +0,5
Joni Herrala (-94) 26:48 KTP pist 5.3 tehot 5.1 +- -1.2
Topias Palmi (-94) 26:31 Pyrintö pist 13.9 tehot 11.3 +- -2.0
Teemu Rannikko (-80) 26:25 Kataja pist 12.7 tehot 17.0 +- +12.9
Matias Ojala (-89) 25:57 Vilpas pist 10.3 tehot 10.7 +- +4.9
Carl Lindbom (-91) 25:38 Gulls pist 10.5 tehot 10.2 +- +3.6
 
Viestejä
953
Vs: Korisliigan nykytila

Hienoa keskustelua!

Lisään lähinnä pari huomiota tilastojen tueksi. Peliaikojen suhteen neljännen jenkin vaikutus on helppoa laskea: kotimaisille olisi jaossa noin 30 minuuttia enemmän peliaikaa ilman. Miten se jakaantuisi pelaajien kesken? Eri tavoin eri joukkueissa varmaankin.

+/--tilasto onkin hankalampi. Voittavien joukkueiden pelaajilla se on korkea väistämättä ja päin vastoin heikommin menestyvillä. Ja sama on nähtävissä EipäsJuun aineistosta. Se toiminee paremmin joukkueen sisäisissä tarkasteluissa. Analyysiä olisi syytä viedä syvemmälle ja esim. verrata kotimaisten plus-miinusta joukkueensa ulkomaalaisten vastaaviin.
 
Viestejä
257
Vs: Korisliigan nykytila

Stone sanoi:
+/--tilasto onkin hankalampi. Voittavien joukkueiden pelaajilla se on korkea väistämättä ja päin vastoin heikommin menestyvillä. Ja sama on nähtävissä EipäsJuun aineistosta. Se toiminee paremmin joukkueen sisäisissä tarkasteluissa. Analyysiä olisi syytä viedä syvemmälle ja esim. verrata kotimaisten plus-miinusta joukkueensa ulkomaalaisten vastaaviin.

Juuri näin eli joukkueen sisäistä vertailua on tehtävä... nopeasti tarkasteltuna tästä edellä mainitusta pelaajajoukosta nousevat plusmiinus per min tarkastelussa oman joukkueensa kärkisijoille herrat Rannikko, Palmi, Herrala
 
Viestejä
3 094
Vs: Korisliigan nykytila

Vitalstatistix sanoi:
Jos ajattelee, että ”kunnolliset minuutit” alkaa vasta 28:sta minuutista ylöspäin, niin kotimaisista pelaajista ainoastaan viisi on päässyt niille (ja yksi näistä on Ville Kaunisto, 34v., joka ei enää loppukaudesta taida pelata). Nuorin näistä on Antto Nikkarinen 25v., kaikki muut neljä on yli kolmekymppisiä (isoin peliaika on Mikko Jalosella 34v.).

Ei kauheesti jaksa tätä jenkkimääräkeskustelua, mutta toi on nyt kyllä aika outo näkemys.
Tuon mukaan siis esim. meillä on yksi kunnollisia minuutteja pelaava ukko (Coleman 28:37) ja Gullseilla ei ensimmäistäkään.
Oisko laatusarjan / -joukkueiden merkki ettei siellä viisikko tahkoa 38 minuuttia niinkuin aiemmin?

Ulkomaalaissääntöön kantani on seuraava:
Neljä sallitaan (valta pois seuroilta, kun eivät kuitenkaan pysty päättämään..) ja kaikki kikkailut pois. Jos on Suomen passi niin katsotaan kotimaiseksi.
 
Viestejä
179
Vs: Korisliigan nykytila

Jenkkimäärän ( ja laadun) sijasta minun mielenkiintoni tarkastelussa on koko joukkueen toimintakyky eli mikä tekee jostakin joukkueesta voittavan joukkueen. Syksyn ajalta kerätyn statistiikan luulisi antavan siihen vastauksia. Jokaisessa joukkueessa vahvistusten odotetaan tekevän joukkueestan voittavan. Näin ei kuitenkaan ole asian laita sillä koripallo on joukkuepeli. Esim. Kotkalla on erinomaiset jenkit mutta sijoitus ei silti ole toivottu. Eli kotimaisten pelaajien roolilla ja laadulla on melkoinen merkitys siihen voittaako joukkue vai ei. Katajassa tämä nähdään eritoten Rannikon kautta. Mutta miten on muiden joukkueiden avainpelaajien rooli esim. vahvistusiin. Otin tarkasteluun mukaan TOP 4 joukkueiden parhaimmat +- viisikot josko sieltä löytyisi uutta tietoa.

Eli parhaat joukkuepelaajat sarjan Top 4 kärkijoukkueiden +- viisikoista:
Seagulls: Cowels 114, Nikkarinen 90, Lindbom 90, Upsson 34, Conley 56, Abell 45
Vilpas: Williams 137, Ojala 136, Staten 136, Coleman 135, Buss 14
Kataja: King 81, Rannikko 69, Mullings 65, Bradley 54, Johnson 48
Kauhajoki: Lehtoranta 135, Sarcevic 108, Washington 80, Holsey 70; Hollins 70

Seagulleilla kahdella kotimaisella on merkittävä status ja kun tiedetän, että näiden lisäksi joukusa on myös Suomen mj-statuspelaaja niin kärkisija on odotettu.

Vilppaan viisikosta erottuu puolestaan rosterin tasaisuus, mikä merkitys sillä on siihen, että joukkue on sarjataulukossa toisena? Ja mikä merkitys on että tasoaan tällä kaudella kovasti nostaneen Ojalan trakana joukkueessa on ehkä laajin pelaava kotimaan nippu, jonka valmentaja on saanut pelaamaan oman näköistään peliä.

Katajalla on Rannikon merkitys kiistatta suurin, taustalta ei löydy oikein kotimaisia haastajia Katajan ulkomaan vahvistuksille mutta merkillepantavaa on, että coach Gibson on mies paikallaan peräsimessä yhdessä Tuomas Ojan kanssa.

Kauhajoella viime pelien perusteella Sarcen rooli nousee korkeaan arvoon mutta osasyy on ilman muuta Juhollakin ennen kaikkea hänen tasaisen varman työskentelyn ansiosta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös