Koripallo.com

Korisliigan nykytila

Viestejä
614
Vs: Korisliigan nykytila

gallup1 sanoi:
Ei ollut rohkea ulostuloa vaan huonoa viestintää. Sellaista huhuihin perustuva toisten seurojen mustamaalaus kieltämättä on.
Olisivat pelkästään todenneet oman tilanteensa, koska se on ainut mitä varmasti tietävät. Ei kyllä mennyt ihan putkeen tuo haastattelu.

Jos nyt viitataan Karjalaisessa olleeseen artikkeliin: "Pelaaja-agenteilta härskejä ehdotuksia Katajalle - "Tänä syksynä ehdottelu ollut poikkeuksellisen aggressiivista"", niin eihän artikkelin lainauksissa viitattu muuhun, kuin Törmälän ja Tapion omiin kokemuksiin itse asiasta kuultuna.

Ainoa kohta, jossa viitataan muihin joukkueisiin yleisemmin on toimittajan tekstiä:
Mutta silti kautta rantain kantautuu tietoja Korisliigassakin koko kauden pelaavista kovapalkkaisista vahvistuksista. Miten se on mahdollista? Yksi selitys on verojen kierto.

Pelaajan palkka kierrätetään muuta kautta. Tätä tukevat ehdotukset, joita Katajan seurajohto on saanut jo aiemmin, mutta etenkin tänä syksynä.

Luulisin, että tarve artikkelille on syntynyt vaatimuksista vaihtaa melkeinpä joka jenkki Katajan nykyisessä joukkueessa, ikään kuin se olisi vain viitseliäisyydestä kiinni. Tällä jutulla saadaan kerrottua, ettei Gibsonilla ole vapaita käsiä vaihdella pelaajia ja vähän rauhoitetaan yleisön mielipiteitä.

Toisaalta miten muuten voisi taistella agenttien kyseenalaisia myyntikeinoja vastaan, kuin julkistamalla sellaisia käytettävän? Kyllähän tähän artikkeliin otti joku valvontataho positiivisen kannan.

Jos kerran maksaa veroja, on oikeus myös kertoa niin tekevänsä. Tinkiminen on uskottavuuskamppailua ja tämä julistus tukee "nokkelien järjestelyehdotusten" kannattamattomuutta Katajalle pelaajia kaupattaessa.

Ymmärrän kyllä, ettei muiden joukkueiden intresseihin kuulu lähteä "ei me ainakaan" -huuteluun mutta olisi tästä teemasta luullut vähän enemmän keskustelua heräävän.
 
Viestejä
2 290
Vs: Korisliigan nykytila

Se siitä tasaisesta Korisliigasta. Kärki pelaa korkeatasoista korista ja pystyy ottamaan vierasvoittoja. Keskiryhmä sinnittelee kotivoitoilla mitä pidemmälle sarja etenee. Peräpäähän tulee heittopussit, jotka saattavat tällä kaudella olla huonompia kuin pitkään aikaan.
 
Viestejä
953
Vs: Korisliigan nykytila

Monen joukkueen kohdalla on vaadittu pelaajien, lähinnä ulkomaalaisten, vaihtoa. Kävin läpi finaalijoukkueiden pelaajavaihtoja viideltä edelliseltä kaudelta. Ajatuksena oli lähinnä, onko parempi pelata koko kausi samoilla pelaajilla vai vaihtaa vielä vuoden vaihteen jälkeen parempiin.

Tiedot ei ole aivan tarkkoja sopimusten suhteen, yritin katsoa pelaajien ensimmäiset pelit tilastoista, sopimukset on voitu tehdä jo aiemmin.

2016-17 Kataja-Vilpas

Kataja
Brown 18.11.
Bristol 7.1.
Bryant 5.3. (5. jenkki)

Vilpas
Edwards 1.2.

2015-16 Kouvot-Pyrintö

Kouvot
Seppälä 2.3.
Story 23.3. (5. jenkki)

Pyrintö
Minard 13.1.
Bullock 31.1.
Henderson 28.2.

2014-15 Kataja-Bisons

Kataja
-

Bisons
Hilliard 13.11.
Zeno 25.2.
Jallow 10.3. (suomalais-statuksella)

2013-14 Pyrintö-Kataja

Pyrintö
Anzuluni (CAN) (yksi peli 16.4.)

Kataja
Wesby 27.12.
Newson 11.1.

2012-13 Bisons-KTP

Bisons
-

KTP
Faison (BEL) 2.3. (4. jenkki, 10 peliä)

---
Vielä on siis hyvää aikaa vaihtaa pelaajia ja menestyä keväällä!
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigan nykytila

Magnano, Labovic, Lindbom... mielenkiintoista muuttoliikettä. Melkein uskaltaisi veikata, että näkyy vähän lippuluukullakin. Toivoisi nyt ainakin.
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigan nykytila

Siteeraan Pyynikin Toivotonta Pyrintö-ketjusta:
No minkäs teet, kun koko liigakausi on täysin hajuton ja mauton, ja Pyrintö sen mukana. Matseissa käydään kuten ennenkin, mutta ei vaan jaksa panostaa noin harmaasta porukasta kirjoittamiseen.
Toivoton ei lie ihan yksin ajatuksineen tässä? Itse olen huomannut, että harvemmin on tänä vuonna ehtinyt Kisahallille eikä täälläkään ole kovin vilkasta kuin ehkä Nokian ketjussa - jopa Katajan ketju on ollut vaisuhko tällä kaudella.

Sarjahan on kuitenkin kohtuu tiukka ja sellaisenaan mielenkiintoinen. Ainoastaan Uki ja Kobrat on vähän jääneet vauhdista (ja KTP hiukan). Toisessa päässä Vilppaalla on ollut vahva alkukausi ja Kouvot on pelannut snadisti vahvemmin kuin muut perässätulijat - mutta sitten on kuuden joukkueen jengi jotka on more or less ihan tasaväkisiä - ja joista melkein kuka tahansa voinee keväällä haastaa niin Vilppaan kuin Kouvotkin - jos nyt kärkijoukkueina kevääseen asti edes säilyvät?

Ajatellaan vielä. Karhu sai juuri Magnanon riveihinsä ja tulee olemaan keväällä vahvempi kuin nyt - Nokia sai Labon: sama juttu. Jos Lokit saa Lindbomin riveihinsä koko kevääksi, niin sitten Seagulls heittää kehiin sarjan kovimman kotimaisen avauskolmikon. Kataja ei tosiaankaan tule jäämään sarjan seitsemänneksi, vaan europelien kovettamana tulee olemaan loppukaudesta yksi vaikeimmista joukkueista voittaa. Pyrinnön rosteri tiedettiin kovaksi jo kauden alussa ja kun saadaan koko jengi kentälle ehjinä ja vireessä, niin joukkue on huomattavan vahva - Espookin on näyttänyt pikkuhiljaa, että nimekäs rosteri alkaa osata myös pelata joukkueena ja loppukaudesta voi kaatua kuka tahansa.

Eli tiukempaa tulee.

Mutta Korisliigan katsojaluvut mataa sen sijaan että nousisivat ylöspäin - ja Koripallo.comissakin elellään vähän vakan alla kynttilää pidellen.

Mistähän johtuu?
 
Viestejä
228
Vs: Korisliigan nykytila

Vitalstatistix sanoi:
Mutta Korisliigan katsojaluvut mataa sen sijaan että nousisivat ylöspäin - ja Koripallo.comissakin elellään vähän vakan alla kynttilää pidellen.

Olisiko huimien kotikisojen jälkeen se täyden Hartwall-arenan ja siellä olleen positiivisen hurmosilmapiirin välinen ero niin shokeeraavan suuri Korisliigan liikuntasaliin verrattuna? Näytettiin mitä se voisi parhaimmillaan olla ja sitten ykskaks ollaankin arjessa. Tosin Espoo kyntää niissä katsojamäärissä syvällä, taisi aikaisempina Honka vuosina olla yli 900 katsojan/kausi. Tekee sekin aika paljon.
kp.com ei ole vilkkaimmillaan, mutta varmasti sosiaalinen media on tullut vähän tilalle. Nythän tiemmä uusi omistaja tekee uudistuksia että mm. mobiililaitteella olisi keskusteluja mukavampi käydä. Nykyään monelle kuitenkin älypuhelin on pääasiallinen laite jolla asiat hoidetaan.

Itse ehdottaisin korisliigaan katsomoihin sellaista, että kannattajaryhmät laittaisivat "etäpesäkkeitä" muihin katsomon osiin kuin missä se varsinainen fanikatsomo on. Esim. 2-3 kaveria jotka kannustaisi peliä ilman rummutusta ja innostaisi samalla taviskatsojia siinä ympärillä myös osallistumaan kannustukseen. Nyt on vähän monessa paikassa sellaista, että kannattajaryhmä hoitaa sen kannustuksen pitämällä meteliä mutta muualla on aika kuollutta.
 
Viestejä
1 327
Vs: Korisliigan nykytila

Se on kyllä ainakin allekirjoittaneelle vaikea ymmärtää, miksi on itsellenikin niin vaikea kannattaa äänekkäästi seuraa jota elää ja hengittää lähes 24/7, mutta Suomea kannattaessa hyppiminen ja pomppiminen luonnistuu. Sanokaa mitä sanotte, Ultra-kannattajia tarvitaan jokaiseen suomalaiseen seuraan, niiden tulon jälkeenhän Vilppaallakin se katsojakeskiarvo vasta todella lähti nousuun.

Korisliiga kiinnostanut tänä vuonna vähemmän kuin vuosiin. Joku Uki voisi hankkia Ballin veljeksistä LaMelon ja LiAngelon itselleen. Ainakin saataisiin huomiota, eikä Ukin peli siitä varmaan merkittävästi heikkenisi.
 
Viestejä
2 290
Vs: Korisliigan nykytila

Entä jos on asiantuntijakatsoja eikä varsinainen fani? Haluaa seurata peliä analyyttisen keskittyneesti eikä pitää karnevaalia.
 
Viestejä
6 444
Vs: Korisliigan nykytila

Espoon Nash sanoi:
Se on kyllä ainakin allekirjoittaneelle vaikea ymmärtää, miksi on itsellenikin niin vaikea kannattaa äänekkäästi seuraa jota elää ja hengittää lähes 24/7, mutta Suomea kannattaessa hyppiminen ja pomppiminen luonnistuu.

Tässähän tämä.
 
Viestejä
1 060
Vs: Korisliigan nykytila

Korisliigahan on mielestäni varsin mielenkiintoinen ja tasokaskin, kun ajattelee miten pienet hillot bisneksessä pyörii.

Helsingin mukana olo ja vielä kärkijengeissä on selvästi tärkeä juttu koko maan pääsarjalle. Harmittavan vähän olen itsekin tänä vuonna, ainakin näin alkukaudesta matseissa käynyt. Mutta tähän toivon muutosta jatkossa.
Kiinnostaa kyllä, mutta se ikuinen ajan löytäminen, varsinkin näihin arkipäivien puoli seiskan matseihin on aika haasteellista välillä. Perjantait ja lauantait on hyviä pelipäiviä, silloin varmasti moni muukin mielellään paikalle lähtee. En tiedä pitääkö Liitto mitään tilastoa yleisömääristä vs pelipäivät?

Pännii myös välillä, kun mielestäni kotimatseja on välillä aika harvoin.
 
Viestejä
840
Vs: Korisliigan nykytila

Espoon Nash sanoi:
Se on kyllä ainakin allekirjoittaneelle vaikea ymmärtää, miksi on itsellenikin niin vaikea kannattaa äänekkäästi seuraa jota elää ja hengittää lähes 24/7, mutta Suomea kannattaessa hyppiminen ja pomppiminen luonnistuu.

Juuri näin. Itsekin vähän samaa pohtinut. Voisiko se olla niin, että ei kehtaa meuhkata, koska koripallo ei ole Susijengiä lukuunottamassa suomessa vielä kovin suosittua ja mukana kahvipöytäkeskusteluissa. Tarkoitan tällä sitä, että alitajuisesti vähän rajoittaa omaa toimintaa, koska muutkaan ei niin metelöi tai asiasta puhu?

Tähän voisi olla lääkkeenä legendaarinen markkinointiin panostaminen. Se mikä on esillä, siitä puhutaan ja siitä KEHDATAAN puhua. Kyllä suurin osa Susijengin peleissäkin lähtee kannustukseen mukaan, kun se naapurikin niin tekee. Esimerkin voima on melkoinen.

No miten sitten saataisiin seurajoukkueet sitoutettua parempaan markkinointiin? Rahaa ei kai kellään ole ja nekin vähän sijoitetaan aina vaan muka parempiin pelaajiin. Tämä tietysti hyvä asia pelin tason kannalta, mutta kun se ei paljon lämmitä pitkällä juoksulla, jos "toppahousu" ei siitä tasosta tiedä.

Seuraava ehdotus on varsin byrokraattinen, mutta kirjoitampa kuitenkin. Mitä jos budjetin yhteydessä velvotettaisiin seuraa panostamaan X-summalla markkinointiin ja kongreettisesti tätä myös valvottaisiin? Vaikka juuri sen palkkabudjetin kustannuksella. Liitto voi varmasti tarjota jotain "valmista sapluunaa", josta sitten joukkueet voivat luoda omat villit kampanjansa ihan vapaasti. Nyt tuntuu, että suurimmalta osalta puuttuu suunnitelma ja mahdollisesti myös osaaminen tämän suhteen. Lopputulos on nähtävissä, kun hardcore fanikaan ei aina tiedä milloin se seuraava peli on. On enemmän kuin tuurissa, että sen kuulee tai näkee jostain muualta kuin otteluohjelmasta tai omasta kalenterista ;D
 
Viestejä
2 290
Vs: Korisliigan nykytila

Tarvittaisiin myös enemmän paikallispelejä ja kunnon vastakkainasetteluja kilpakumppanien kesken.
 
Viestejä
1 105
Vs: Korisliigan nykytila

Eiköhän enempi ole kyse siitä, että kun Pasilassa on maaottelussa katsomo täynnä ja meteliä syntyy jo luonnostaan, niin siinä hiljaisempikin luonne lähtee ilonpitoon ja kannustukseen mukaan. Sitten oman kotikaupungin joukkueen matsissa kun on 900 katsojaa, on tunnelma väkisinkin hiljaisempi. Oli nyt viime kaudellakin aika iso ero, kun pelattiin finaalipelejä jäähallissa 2500 katsojan läsnä ollessa vs. tavallinen runkosarjan ottelu Kataja vs. jokumuu.
 
Viestejä
1 060
Vs: Korisliigan nykytila

Tämä katsomon metelinpito nyt on mielestäni vähän hassukin ikuisuusaihe. Eihän sitä nyt voi oikein millään ideoinnilla ratkaista, jos on tarvettakaan. Pelin taso ja puitteet toki, niihin voi vaikutttaa monellakin tapaa, mutta ei tähän mitään suoraa kaavaa ole.
Pääasia on, että tulevat edes paikalle matseihin. Siihen päättyy ns "velvoitteet"

Ei ole mitään "väärin kannustettu". Jokainen kannustaa miten itse kokee tai sitten istuu hiljaa ja nauttii pelistä. Ymmärrän kyllä, että on niitäkin joille hiljaisuus tuo epävarman olon :)
 
Viestejä
676
Vs: Korisliigan nykytila

sideline sanoi:
Seuraava ehdotus on varsin byrokraattinen, mutta kirjoitampa kuitenkin. Mitä jos budjetin yhteydessä velvotettaisiin seuraa panostamaan X-summalla markkinointiin ja kongreettisesti tätä myös valvottaisiin? Vaikka juuri sen palkkabudjetin kustannuksella. Liitto voi varmasti tarjota jotain "valmista sapluunaa", josta sitten joukkueet voivat luoda omat villit kampanjansa ihan vapaasti. Nyt tuntuu, että suurimmalta osalta puuttuu suunnitelma ja mahdollisesti myös osaaminen tämän suhteen. Lopputulos on nähtävissä, kun hardcore fanikaan ei aina tiedä milloin se seuraava peli on. On enemmän kuin tuurissa, että sen kuulee tai näkee jostain muualta kuin otteluohjelmasta tai omasta kalenterista ;D
Liitto ei oikein hyvä tähän hommaan ole, kun sillä on itsellä markkinointi myös aika hukassa. Korisliigan otteluohjelma on omiaan työntämään katsojia pois. EU ja Lapua esim. pelaavat nyt pienen ajan sisään jo kolmatta kertaa vastakkain ja välillä joukkueilla on hirveitä kotipeliputkia ja välillä vieraspeliputkia. Pelipäivinä on ollut maanantai, tiistai, keskiviikko, perjantai, lauantai ja sunnuntai. Koskas se korisliigakierros taas olikaan? Ai niin se voi olla ihan koska vain. Niin kauan, kun esim. tähän ohjelman tekoon ei satsata yhtään, on turha odottaa mielenkiintoa enempää. 1,5 peliä/viikko/joukkue, (eli 3 kahteen viikkoon), vakiopelipäivät ja koti- ja vierasotteluita tasaisesti. Tällaisen ohjelman varaan voi rakentaa markkinointia.
 
Viestejä
2 089
Vs: Korisliigan nykytila

Pelur175 sanoi:
Tämä katsomon metelinpito nyt on mielestäni vähän hassukin ikuisuusaihe. Eihän sitä nyt voi oikein millään ideoinnilla ratkaista, jos on tarvettakaan. Pelin taso ja puitteet toki, niihin voi vaikutttaa monellakin tapaa, mutta ei tähän mitään suoraa kaavaa ole.
Pääasia on, että tulevat edes paikalle matseihin. Siihen päättyy ns "velvoitteet"

Ei ole mitään "väärin kannustettu". Jokainen kannustaa miten itse kokee tai sitten istuu hiljaa ja nauttii pelistä. Ymmärrän kyllä, että on niitäkin joille hiljaisuus tuo epävarman olon :)


Erinomainen kommentti!
 
Viestejä
1 327
Vs: Korisliigan nykytila

Markkinointi on jotain sellaista missä suomalaisen koripallon pitäisi kehittyä roimasti. Ihan sama kuka sen tekee, mutta jonkun olisi otettava nyt vastuuta. Liitto hoitaa kansallisen näkyvyyden, ja seurat paikallisen? Tottakai tähän voisi jotain rahaa ohjata, seuroilla kun ei välttämättä sitä itsellään liikaa ole. Toisaalta voisi myös kysyä; onko seuroilla varaa jättää markkinoimatta ainoaa tuotettaan?
 
Viestejä
2 534
Vs: Korisliigan nykytila

Espoon Nash sanoi:
Markkinointi on jotain sellaista missä suomalaisen koripallon pitäisi kehittyä roimasti. Ihan sama kuka sen tekee, mutta jonkun olisi otettava nyt vastuuta.....Toisaalta voisi myös kysyä; onko seuroilla varaa jättää markkinoimatta ainoaa tuotettaan?
Osaako esimerkiksi suomalainen elokuvateollisuus markkinoida omaa tuotettaan? Moni media-alan ihminen on koripalloilija. Tietovuotoa olisi saatavilla, jos vaan löytyisi viitselijäisyyttä kysyä....
 
Viestejä
2 089
Vs: Korisliigan nykytila

Joku krjoitti että on varsin mitäänsanomaton runkosarja käynnissä eikä kiinnosta.

Ja ettei edes Katajan topicissa tunteet kuohu.

Itse näen että yksi iso syy mahdolliseen vaisuuteen on ns persoonien puute liigassa. Kun yleensä jotain mieltä ollaan niin se on negatiivista, joko omia tai vastustajien tiettyjä pelaajia kohtaan.

Kehenkä sitä nyt esim. Katajan kohdalla aggressionsa muupaikkakuntalaiset voisi purkaa kun ei ole enää Sami Lehtorantaa, Pistoolia eikä Teemua/Nenosta/Kanervoa kaatuilemassa.

Eikä Pyrinnössä Deamonia! Eikä Ville Mäkäläistä.

Nyt on n.8 ulkomaalaista kentällä jotka eivät herätä mitään tunteita sekä nuoria suomi poikia joilla sama juttu, Mattila joskus vähän saa huomiota toki...

Aikamoinen markkinamies saa olla joka huuman saa aikaiseksi näistä eväistä.
 
Viestejä
856
Vs: Korisliigan nykytila

Korisyleisössä voi myös pitää hauskaa...

https://twitter.com/espn/status/939296665026158600

Jenkkien yliopistokoriksesta voisi kyllä ottaa markkinaväki mallia...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös