Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
234
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pyynikin Toivoton sanoi:
Laurillahan oli jo Arizonassa (varsinkin viime keväänä) taipumusta siihen, että kun pallo lopulta tuli takamiesten pompottelun jälkeen käteen, heitto lähti samantien, vaikka paikka olisi ollut miten huono. Samaa on ollut nähtävissä jo näissä parissa Bullsin pelissä. Toki Markkasella myös on ns. vihreää valoa, mutta NBA on kuitenkin hyvin erilainen ympäristö kuin NCAA. Egoilla ja joukkueen sisäisillä suhteilla on joskus jopa enemmän merkitystä kuin valmennusjohdon linjauksilla.

Jenkkifoorumeilla jo puhutaan, että vaikka itseluottamus on nuorella pelaajalla sinänsä hyvä asia, Markkasella on tosta enää melko lyhyt matka suoranaiseen itsekkyyteen jos heittoherkkyys vielä lisääntyy. Vaikka me first -ajattelua on joukkueessa liikkeellä muutenkin, rookie on kuitenkin aina rookie ja kantaa muiden pelikasseja.

Lauri sanoo mielellään haastatteluissa, ettei koskaan pakota ratkaisujaan. Enimmäkseen tuo pitää paikkansa, mutta toisaalta skoraajalle melkein mikä tahansa paikka näyttäytyy pelin rytmin mukaisena, vaikka ei sitä varsinaisesti olisikaan....

Itse toivoisin Laurin lisäävän reilusti pallotonta liikkumistaan niissä tilanteissa, kun kuvio on jo mennyt rikki ja joukkue improvisoi (näitä on Bullssissa jatkuvasti). Kaarella seisominen johtaa usein heittämiseen/ajamiseen täysin staattista ja hyvin valmistautunutta puolustusta vastaan.

Ihan ekana kannattaisi kuitenkin luopua noista hullunrohkeista coast to coast -yrityksistä. Markkanen haluaa tietty näyttää osaavansa käsitellä palloa, mutta pitäisi ymmärtää, että hänen kokoiselleen kaverille pelkästään ajot kaarelta nähdään erinomaisena suorituksena, eikä muuta välttämättä kaivatakaan.

Nyt oli ihan pakko kaivaa vanhat tunnukset esiin ja kommentoida tälle palstalle, kun oli sen verran puutaheinää tämä teksti.

Ensinnäkin, en ole vielä törmännyt yhteenkään foorumiin (tosin ei tule yleensä kuin kolmella tai neljällä englanninkielisellä foorumilla pyörittyä), jossa Markkasta olisi haukuttu itsekkääksi. Usein tuntuu mielipiteet olevan pikemminkin päinvastaiset ja Chicagon pelintekijöidän rajallinen syöttötaito, syöttöhalukkuus ja pelisilmä ovat suurimmat valituksen aiheet. Markkasen uskotaan jo nyt olevan tämän hetkisen ehjänä olevan kokoonpanon paras hyökkäyspään optio (ja suurin tulevaisuuden toivo), jonka toivotaan ottavan enemmän ratkaisuja ja kokeilevan omia rajojaan.

Myöskään tilastot eivät tue tätä väitettä itsekkyydestä. Laurin "käyttöaste" (usage rate eli tilasto, joka suurpiirteisesti mittaa sitä, kuinka suuren osan joukkueen ratkaisuista pelaaja ottaa) on hyvin maltillinen 21,6 % parin ensimmäisen pelin jälkeen. Isompia lukemia Chicagon rosterin enemmän peliaikaa nauttineista pelaajista ovat kirjauttaneet Justin Holiday (23,3 %), Robin Lopez (24,5 %) ja Kay Felder (34,4 %). Jerian Grantilla se puolestaan on lähes identtinen (21,5 %). Eli tämän mittarin mukaan Lauri olisi aloitusviisikossa joukkueen 3. tai 4. optio. Sama kaava toistuu, jos mittarina käyttää heittomääriä per 36 minuuttia; Lauri on siinäkin tilastossa Holidays, Lopezin ja Grantin takana.

Molemmat pelit nähneenä myöskään omaan silmään ei ole osunut Markkasen osalta montaakaan pakotettua ratkaisua. Menetyksiä toki on tullut, mutta se on ollut odotettua Markkasen totutellessa NBA-tason puolustajiin ja joukkueiden puolustustapoihin (hieman eri syöttöoptiot ja -kulmat kuin Euroopan tai ylöopistojen parketeilla). Muutama ajo per ottelu ei mielestäni ole yhtään liikaa 35 minuutin peliajalla.

Jos asiaa taas miettii puhtaasti Bullsin tulevaisuuden ja pelaajakehityksen kannalta, niin kuinka moni (pelikelpoinen) pelaaja on tästä joukkueesta oikeasti potentiaalisia aloitusviisikon tai edes rotaation miehiä 3-5 vuoden päästä? Holiday ja Lopez kaupataan heti, kun sopiva kauppa osuu kohdalle eikä kenelläkään muulla ole läheskään samaa "upside":a kuin Markkasella.

Toki tässä pitää olla varovainen sen kanssa etteivät pelaajat opi huonoja tapoja ja pelaavat kovalla intensiteetillä ja joukkueena ottelusta toiseen (vrt. Phoenix Sunsin tämän hetkinen draama). Se tosin taas tippuu Hoibergin harteille, samoin kuin pelaajien liikkeelle saaminen hyökkäyspäässä, ja eri asia onkin, onko Fredin harteet tarpeeksi vankat Bullsin nostamiseksi takaisin itäisen konferenssin parhammistoon.

Nyt ei kerkeä enempää asiaa argumentoimaan, katsotaan josko sitä kerkeisi pidemmän kaavan kautta paremmalla ajalla.
 
Viestejä
50
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Elikkäs Chicagolla näyttäisi olevan seuraavana Cavsit Clevelandissa keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Luultavasti Markkasen match-upina aluksi on Jay Crowder, joka on aloittanut Clevelandilla powerforwardina alkukauden. Toivoisin näkeväni Laurin operoivan myös lähempänä tällöin kun vastassa on pari kokoa pienempi kaveri aiemmin pelattuihin Ibakaan ja Gasoliin nähden. Hauskaahan olisi jos Crowder matchaisi Zipserin kanssa ja Markkasta puolustaisi joku muuan LeBron James :)
 
Viestejä
1 434
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

LeBronilla ja Laurillahan on jo valmiiksi beeffiä preseason-matsin jäljiltä. Markkanen taisi tarjota oikein kunnolla kyynärvartta Bronin yläselkään, mistä seurasi pientä tuijottelua.

Saa nähdä, onko naama muistissa... LeBronilla siis. :p
 
Viestejä
817
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Samaa ihmettelin. Mistä jenkkifoorumeista oikein puhut? Esim blogabull.com sivun kommenteissa Markkanen on voittanut fanit puolelleen ja lisäksi hänen nähtäisi mieluummin heittämän vielä enemmän. Kukaan ei ole mkllään foorumilla ikinä syyttänyt itsekkääksi. Paitsi pyynikin toivoton koripallo.comissa.

Bulls pelasi suht tasaisen matsin San Antoniota vastaan, vaikka 2 parasta takamiestä ja aloittava nelonen on pois. Tuo näkyisi joukkueessa kuin joukkueessa. Markkasen unelma tilanne kun voi sopeutua rauhassa ja sitten saa kovemman joukkueen ympärilleen sopivasti kun on tulikaste kunnolla suoritettu.
 
Viestejä
1 434
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

paint sanoi:
Kukaan ei ole mkllään foorumilla ikinä syyttänyt itsekkääksi. Paitsi pyynikin toivoton koripallo.comissa.

Kannattaisko lukea tarkemmin, mitä oikeasti kirjoitin?

Pyynikin Toivoton sanoi:
Jenkkifoorumeilla jo puhutaan, että vaikka itseluottamus on nuorella pelaajalla sinänsä hyvä asia, Markkasella on tosta enää melko lyhyt matka suoranaiseen itsekkyyteen jos heittoherkkyys vielä lisääntyy.

Kukaan - myöskään minä - ei ole syyttänyt Markkasta itsekkääksi. Vielä. Siitä sen sijaan on kuulunut kommentteja, että jos Lauri vielä tästä lisää ratkaisumääriään näissä uransa ekoissa peleissä, asia voidaan joukkueen sisällä alkaa nähdä niin. Varsinkin, kun heitto ei loppujen lopuksi ole pudonnut ihan odotusten mukaisesti. Ja toihan on täysi fakta.

Markkanen sanoo tänään Hesarin haastattelussa haluavansa olla iso stara, mutta vielä hän ei sitä ole. Ei kannata ylireagoida kaikkeen ne sinivalkoiset lasit päässä. Itsekin toivon Laurin uralle kaikkea hyvää, mutta kyseessä on nuori poika, jonka pelissä on vielä isoja aukkoja, eikä taidot todellakaan kaikilta osin vastaa kovaa itseluottamusta.


Markkasen unelma tilanne kun voi sopeutua rauhassa ja sitten saa kovemman joukkueen ympärilleen sopivasti kun on tulikaste kunnolla suoritettu.

Voipi olla. Tosin tässä tilanteessa on yhtä lailla pieniä sudenkuoppia. Tulikasteena kun voisi pitää myös sitä, että jaksaa tehdä itsensä joukkueelle hyödylliseksi kokeneempien pelaajien takana runsaalla näkymättömällä työllä, raatamalla puolustuksessa ja liikkumalla hyökkäyksessä ilman palloa. Täytyy toivoa, että isojen poikien palattua Laurin korvien väli kestää tuollaisenkin roolin. Muutos ei välttämättä ole helppo, kun on tottunut ottamaan ratkaisuja heti kun kori näkyy.

Muutama peli EM-kisoissa antoi pieniä varoitussignaaleja siitä, että turhautuneena Lauri herkästi jää seisomaan kaarelle odottamaan palloa ja jättäytyy muutenkin pelin ulkopuolelle.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Tavallaan haluaisin nähdä Markkasta jopa useammin vitospaikalla. Bullseilla selkeästi on linja, että nelonen pakittaa heti heiton jälkeen omaan päähän ja tämä ei saa mennä hyökkäyslevyihin. Miksi noihin karkeloihin pääsy olisi tärkeää on nimenomaan mielentilan takia. Omaa aktiivisuustasoa noin yleisestikin hyökkäyspelissä on helpompaa nostaa, jos jossain muussakin asiassa saa olla aktiivinen. Tämä siis itsekkäästi Laurin pelaamista ajatellen, vaikka joukkuepelaamisen kannalta neloselle määrätty toiminta voisikin olla fiksua.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Onko Bullsilla kotipelejä tällä viikolla jos on niin mistä voi katsoa.
Ainakin ruudun ohjelmatietojen mukaan ainoa suorana lähetettävä peli on ensi yönä Clevelandia vastaan eli Bullsin vieraspeli.

Haluaisin nähdä nuo kotiottelut myöskin jostakin Bulls fani kun olen mutta mitään nettistriimejä en ala etsimään.
Eli jos ei ruutu näytä suorana tai laita tallennetta nettin niin sitten saa jäädä katsomatta.
 
Viestejä
953
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

To-pe yö Atlantaa vastaan ja la-su yö Oklahoma City, molemmat kotona. https://watch.nba.com/packages jos haluat peleistä maksaa niin tuolta saa ostettua pelkästään Bullsin ottelut 109 € hintaan.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

S13M sanoi:
To-pe yö Atlantaa vastaan ja la-su yö Oklahoma City, molemmat kotona. https://watch.nba.com/packages jos haluat peleistä maksaa niin tuolta saa ostettua pelkästään Bullsin ottelut 109 € hintaan.

Joo unohda koko juttu en mä mikään Roope Ankka ole.
Toiseksi 109 Euroa on mulle osa kuukauden vuokrasta

Muutenkin fyrkat tiukassa työtön kun on oon eli ei mitään järkeä pistää yli 100e NBA matseiihin kun ruudusta näkee 9,95 useamman NBA jengin pelejä 3-5 matsia per viikko.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
Tavallaan haluaisin nähdä Markkasta jopa useammin vitospaikalla. Bullseilla selkeästi on linja, että nelonen pakittaa heti heiton jälkeen omaan päähän ja tämä ei saa mennä hyökkäyslevyihin. Miksi noihin karkeloihin pääsy olisi tärkeää on nimenomaan mielentilan takia.
Jos ajattelee tilannetta näiden loukkaantumisten ja rangaistusten yli tai taakse, niin Markkanenhan oli periaatteessa ja alunperin rosterin kolmosvaihtoehto nelospaikalle. Ainoa paikka jolle on edes puolilaadukasta tunkua on nelospaikka. Siksi varmaan myös kesällä puhuttiin mahdollisuudesta peluuttaa Markkasta vitosena - ja ton Portis vs. Mirotic -skaban jälkeenhän Hoiberg valitteli, että meni kuviot uusiksi ja joudutaan aloittaan kauden pelit toisilla rooleilla kuin piti - ääneenkin puhuttiin mm. ajatuksesta peluuttaa Miroticia ja Markkasta yhtä aikaa kentällä.

Vitospaikalla Lopez on ollut koko joukkueen tukipylväs, mutta Cris Felicianon pelit ei sen sijaan oo alkaneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla, että voisi kuvitella Bullsin haluavan kokeilla Markkasta vitospaikan kakkosvaihtoehtona joissakin peleissä heti kun Portis, tai viimeistään myöhemmin kun Mirotickin vapautuu ja voi kantaa vastuuta nelospaikasta. Nythän Markkasen hurjat minuutit johtuu pitkälti siitä, ettei sille paikalle vaan ole oikein laittaa ketään muuta - toki Lauri on pelannut ihan hyvin myöskin, että ei mitään pois Laurilta. Mutta eihän tämä tilanne varmaankaan vastaa Chicagon valmennusjohdon ideaa siitä, miten kauteen piti lähteä pelaamaan.

Portisin ja Miroticin kannalta hankalaa on tietty se, että vaikka Laurin peli ei todellakaan vielä näytä valmiilta ja siinä on paljon puutteita (eritoten osa-alueilla joilla niin Portisilla kuin Miroticillakin on myös vahvuuksia), niin jos Markkanen jatkaa tuollaisten statsien lyömistä tauluun kuin mitä on tähän asti tuottanut, niin näiden kahden pitäis jollakin tavoin kyetä vastaamaan niihin kentälle päästessään.

Mun silmään onkin noilta jenkkifoorumeillta tarttunut Markkas-kritiikkiä merkittävästi runsaampana nimenomaan hurahdus näihin statseihin ja toistuvat kommentit siitä (ehkä osin moralisoivastakin kannasta), että Laurin kuulukin olla joukkueen ykköspelaaja nelospaikalla ja Portis & Mirotic tapelkoot jämäminuuteista, elleivät peräti jouda saada kengän kuvan persauksiinsa molemmat.

Onhan tässä Chicagon tankkauksessa hienot draaman ainekset kasassa monella tapaa - ja yksi päähenkilöistä on vielä tyyppi jolle tahtoo kaikkea hyvää täydestä sydämestään. Että vähän ihan oikeasti jännittää, miten tää tästä kehittyy ja sukeutuuko tarinasta ennemmin klassinen Bond -leffa vaiko jotakin enemmän Game of Thronesin kaltaista.

Tarmofani sanoi:
ei mitään järkeä pistää yli 100e NBA matseiihin kun ruudusta näkee 9,95 melkein samat pelit.
Toi 100€ on koko kauden hinta, Ruudun 10€ on kuukausihinta. Tuleehaan Ruutu kokonaisuudessaan halvemmaksi koko kauden osalta, mutta vain muutaman kympin, mutta niitä Bullsin pelejä on kai luvattu vain se yksi viikossa.

Musta joku linkkaili tänne (sivu pari taaksepäin) jotakin ilmaislinkkiä josta voi katsoa pelejä jälkikäteen (?). Kannattanee varmaaan tsekata sekin?
 
Viestejä
18
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Veikkaus- tv näyttää pelin ensi yönä klo 02.00 alkaen. Ei noista kannata mitään maksaa erikseen. Veikkauksella kun on tili ja vaikka 1€ tilillä, niin sillä näkee. Eikä pelkästään Markkasen pelejä vaan
eri pelejä laidasta laitaan. Jos nyt joku ei sattunut tietämään !! Tarmofanille erityisesti tiedoksi !
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
Jos ajattelee tilannetta näiden loukkaantumisten ja rangaistusten yli tai taakse, niin Markkanenhan oli periaatteessa ja alunperin rosterin kolmosvaihtoehto nelospaikalle. Ainoa paikka jolle on edes puolilaadukasta tunkua on nelospaikka. Siksi varmaan myös kesällä puhuttiin mahdollisuudesta peluuttaa Markkasta vitosena - ja ton Portis vs. Mirotic -skaban jälkeenhän Hoiberg valitteli, että meni kuviot uusiksi ja joudutaan aloittaan kauden pelit toisilla rooleilla kuin piti - ääneenkin puhuttiin mm. ajatuksesta peluuttaa Miroticia ja Markkasta yhtä aikaa kentällä.

Vitospaikalla Lopez on ollut koko joukkueen tukipylväs, mutta Cris Felicianon pelit ei sen sijaan oo alkaneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla, että voisi kuvitella Bullsin haluavan kokeilla Markkasta vitospaikan kakkosvaihtoehtona joissakin peleissä heti kun Portis, tai viimeistään myöhemmin kun Mirotickin vapautuu ja voi kantaa vastuuta nelospaikasta. Nythän Markkasen hurjat minuutit johtuu pitkälti siitä, ettei sille paikalle vaan ole oikein laittaa ketään muuta - toki Lauri on pelannut ihan hyvin myöskin, että ei mitään pois Laurilta. Mutta eihän tämä tilanne varmaankaan vastaa Chicagon valmennusjohdon ideaa siitä, miten kauteen piti lähteä pelaamaan.

Portisin ja Miroticin kannalta hankalaa on tietty se, että vaikka Laurin peli ei todellakaan vielä näytä valmiilta ja siinä on paljon puutteita (eritoten osa-alueilla joilla niin Portisilla kuin Miroticillakin on myös vahvuuksia), niin jos Markkanen jatkaa tuollaisten statsien lyömistä tauluun kuin mitä on tähän asti tuottanut, niin näiden kahden pitäis jollakin tavoin kyetä vastaamaan niihin kentälle päästessään.

Mun silmään onkin noilta jenkkifoorumeillta tarttunut Markkas-kritiikkiä merkittävästi runsaampana nimenomaan hurahdus näihin statseihin ja toistuvat kommentit siitä (ehkä osin moralisoivastakin kannasta), että Laurin kuulukin olla joukkueen ykköspelaaja nelospaikalla ja Portis & Mirotic tapelkoot jämäminuuteista, elleivät peräti jouda saada kengän kuvan persauksiinsa molemmat.

Onhan tässä Chicagon tankkauksessa hienot draaman ainekset kasassa monella tapaa - ja yksi päähenkilöistä on vielä tyyppi jolle tahtoo kaikkea hyvää täydestä sydämestään. Että vähän ihan oikeasti jännittää, miten tää tästä kehittyy ja sukeutuuko tarinasta ennemmin klassinen Bond -leffa vaiko jotakin enemmän Game of Thronesin kaltaista.
Toi 100€ on koko kauden hinta, Ruudun 10€ on kuukausihinta. Tuleehaan Ruutu kokonaisuudessaan halvemmaksi koko kauden osalta, mutta vain muutaman kympin, mutta niitä Bullsin pelejä on kai luvattu vain se yksi viikossa.

Musta joku linkkaili tänne (sivu pari taaksepäin) jotakin ilmaislinkkiä josta voi katsoa pelejä jälkikäteen (?). Kannattanee varmaaan tsekata sekin?

Joo löysin tuon osoitteen josta noi streamit löytyy kiitos vinkistä.
Paljonkos Suomen aikaero on Chicagoon verrattuna.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Blut Blothers sanoi:
Veikkaus- tv näyttää pelin ensi yönä klo 02.00 alkaen. Ei noista kannata mitään maksaa erikseen. Veikkauksella kun on tili ja vaikka 1€ tilillä, niin sillä näkee. Eikä pelkästään Markkasen pelejä vaan
eri pelejä laidasta laitaan. Jos nyt joku ei sattunut tietämään !! Tarmofanille erityisesti tiedoksi !

Mulla on Ruutu+ hankittuna. Ensi yön pelin katson siis Ruudulta.
Ja taitaapa tuo Nba4live.com tulla myös tutuksi kauden aikana.

Kiitoksia vinkeistä vaan kaikille niitä antaneille.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Tarmofani sanoi:
Paljonkos Suomen aikaero on Chicagoon verrattuna.
Taitaa olla sen seitsemän tuntia vielä nyt - eli iltakuudelta CT alkava peli alkaa Suomessa kahdelta yöllä.

Meillähän toi kesäaika sit loppuu kohta eli tullaan tunti takas "Kesää kohti", niin kuin nyrkkisääntö opettaa. Mut milloin CT sit vaihtuu ja missä, niin se onkin sitten toinen kysymys. Musta siinä on ollut sellainen muutaman viikon viive kun jenkeissä siirrytään talviaikaan (siellä missä siirrytään).
 
Viestejä
237
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Bullsin kotipelit alkaa perinteisesti kolmelta yöllä, sitten kun molemmat rullaa talviajassa (parin viikon päästä). Itärannikon vieraspelit (New York, Philly) alkaa useimmiten kahdelta, tietysti poikkeuksiakin on. Länsirannikon pelit (L.A., Sacramento, GSW, Portland) alkaa aamuviideltä tai puolikuudelta. Jos kattoo alkamisajat ESPN:ltä, niin se näyttää sen Suomen ajassa.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pessimistinä olen yrittänyt pitää jalat maassa, mutta enpä tosiaan draft-iltana, enkä varsinkaan kesäliigan jälkeen, odottanut että Markkasen kolmannessa NBA-pelissä Cavsin selostajat puhuisivat all-rookie 1st teamista ja vuoden tulokkaan palkinnosta. Tai että fanifoorumeilla Markkasta pidettäisiin jokseenkin ainoana valopilkkuna koko joukkueessa. Pari kriittistä huomiota kuitenkin.

Markkanen on tehnyt nyt kaarelta sellaista jälkeä, että vastustajat tulevat kiinnittämään häneen enemmän huomiota. Cavs-pelin perusteella lienee syytä odottaa, että Markkasta ei jatkossa puolusta liigan kevinlovet vaan Jeff Greenin kaltaiset atleettiset laiturit. Green sai käytännössä vietyä Laurilta kaiken tilan toisella puoliajalla. Kuten täälläkin on jo todettu, Markkasen täytyy oppia dominoimaan lyhyempiä puolustajia postissa. Se vaatii voimaa, mutta myös päättäväisyyttä. Nyt hänelle vihdoin pelattiin palloa sisään, mutta ratkaisun tekemiseen meni liian kauan ja pallo hukkui kun selästä vähän tönittiin. Vähintään se kääntöhypäri pitäisi saada ilmaan päätä lyhyempää puolustajaa vastaan.

Toinen kehityskohde on sitten ne ajot. Ensinnäkään, Markkanen ei ole varmaan kertaakaan kolmessa pelissä ajanut oikealle, ja tämä varmaan alkaa olla vastustajien tiedossa. Toiseksi, Markkanen näyttää edelleen välttelevän kontaktia ja kaatuvan ajotilanteissa poispäin puolustajista, jolloin kontaktin syntyessä pilli ei ikinä soi. Markkanen osaa kyllä ottaa itse kontaktin ja saada sen jälkeen kontrolloidun heiton ilmaan (näitähän on nähty maaotteluissa sekä Arizonassa), mutta nyt on vastassa astetta fyysisempiä vastustajia. Positiivista on se, että näihin molempiin heikkouksiin löytynee vastaus punttisalilta. Yhtä kaikki, on tosi tärkeää että Markkanen ei profiloidu pelkäksi kolmoslingoksi.

Kiinnostava kysymys on, mitä tapahtuu kun muut nelospaikan miehet palaavat kehiin. Näillä esityksillä pitäisi olla ihan selvää, että Portis ei saa nyrkkeilystään palkinnoksi paikkaa aloitusviisikossa. Todennäköisin skenaario lienee (olettaen että Portisia ei kaupata pois heti tilaisuuden tullen) se että täydellä miehityksellä hierarkia on Mirotic-Markkanen-Portis. Felicio on kuitenkin ollut niin heikko, että Portisille ja Markkaselle tarjoutunee minuutteja myös vitospaikalla. Joka tapauksessa veikkaisin, että Markkasen minuutit tulevat laskemaan jonnekin 20-25 kieppeille. Mikä voi olla ihan hyväkin.

Cavs-faneilla ei taas taida olla mikään helppo kausi edessä. Lebron oli aivan jäätävän kova, mutta on aika karmaisevaa, miten hankalaa tuolla porukalla oli liigan ehkä huonointa joukkuetta vastaan. Homma alkoi luistaa kun puolustukseen lisättiin intensiteettiä, mutta siinä vaiheessa kun playoffeissa pitäisi pelata koko ajan täysiä, näillä vanhoilla herroilla tulee loppumaan puhti jo ennen konferenssifinaaleja. Lisäksi Jamesin kohdalla olisin tosi huolissani siitä, miten hänen nilkkansa pyörähti ihan normitilanteessa. Jos nivelsiteet on noin löysässä kuosissa niin yksi alastulo toisen pelaajan jalan päälle voi viedä sairastuvalle aika pitkäksi aikaa. Ja Cavs ilman Lebronia... noh, ei ainakaan olisi voittanut Bullsia eilen.
 
Viestejä
172
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

NBA:n virallinen youtube-kanavakin on löytänyt Markkasen ja tehnyt oman koosteen historiallisista kolmosista
"Lauri Markkanen Makes NBA History With 10 Total Triples In First 3 Games"
https://www.youtube.com/watch?v=5HIjvidyshE
 
Viestejä
1 434
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Dreier sanoi:
Markkanen on tehnyt nyt kaarelta sellaista jälkeä, että vastustajat tulevat kiinnittämään häneen enemmän huomiota. Cavs-pelin perusteella lienee syytä odottaa, että Markkasta ei jatkossa puolusta liigan kevinlovet vaan Jeff Greenin kaltaiset atleettiset laiturit. Green sai käytännössä vietyä Laurilta kaiken tilan toisella puoliajalla. Kuten täälläkin on jo todettu, Markkasen täytyy oppia dominoimaan lyhyempiä puolustajia postissa. Se vaatii voimaa, mutta myös päättäväisyyttä. Nyt hänelle vihdoin pelattiin palloa sisään, mutta ratkaisun tekemiseen meni liian kauan ja pallo hukkui kun selästä vähän tönittiin. Vähintään se kääntöhypäri pitäisi saada ilmaan päätä lyhyempää puolustajaa vastaan.

Juuri näin.

Lisää suoraviivaisuutta, lisää terävyyttä. Mismatchien hyödyntämisessä pienempiä pelaajia vastaan pitää myös Bullsin takamiesten olla myös kartalla - nythän Markkanen lähtee usein itse pallollisena kaarelta asti peruuttamaan lyhyempää kaveria kohti koria, mikä on huono idea monessakin mielessä (ei vähiten siksi, että NBA:ssa pienempikin pelaaja voi olla helvetin vahva). Palloa voisi rauhassa käyttää takamiehellä ja hakea sillä aikaa parempi positio lähempänä koria. Siinä tilanteessa ei sitten vaan kaivata joltain Grantilta roiskaisua kaaren takaa kesken kaiken, vaan tilanteen katsomista loppuun asti.


Toinen kehityskohde on sitten ne ajot. Ensinnäkään, Markkanen ei ole varmaan kertaakaan kolmessa pelissä ajanut oikealle, ja tämä varmaan alkaa olla vastustajien tiedossa.

Lauri osaa ajaa myös oikealle kun puolustaja hänet sinne kääntää, mutta vaistomaisin puoli on kyllä aina vasen.


Toiseksi, Markkanen näyttää edelleen välttelevän kontaktia ja kaatuvan ajotilanteissa poispäin puolustajista, jolloin kontaktin syntyessä pilli ei ikinä soi.

Markkasella näyttää olevan samoja ongelmia noissa ajoissa kuin monella NBA-rookiella - omasta miehestä päästään ohi, mutta sitten loppuvat ideat kesken kun korin alla onkin joku helvetin iso äijä tai peräti kaksi. Rotaatiot ovat liigassa niin nopeita, että oman miehen voittaminen ei vielä riitä. Laurikin saisi kokeilla Lopezin tyyliin pieniä floatereita muutaman metrin päässä korista - nyt hän pitää palloa hiukan liian kauan ja joutuu vaikeuksiin.
 
Viestejä
9
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Dreier sanoi:
Toiseksi, Markkanen näyttää edelleen välttelevän kontaktia ja kaatuvan ajotilanteissa poispäin puolustajista, jolloin kontaktin syntyessä pilli ei ikinä soi. Markkanen osaa kyllä ottaa itse kontaktin ja saada sen jälkeen kontrolloidun heiton ilmaan (näitähän on nähty maaotteluissa sekä Arizonassa), mutta nyt on vastassa astetta fyysisempiä vastustajia.

Tämä on totta. Valitettavasti NBA:ssa pillin puhaltamiseen vaikuttaa myös pärstäkerroin. Kun all-star pelaaja ajaa korille niin pilli soi helpommin kuin rivipelaajille. Toivottavasti tämä kääntyy Markkasen eduksi tulevina vuosina.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös