Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Professori sanoi:
  • Dunn on hyvä puolustuspelaaja, mutta hyökkäyksessä ei niin hyvä. Tällä hetkellä toivon Bullsin varaavan Doncicin, jotta tulevaisuudessa pallo voidaan hyökkäyksessä pitää pääasiassa Lavinen, Doncicin ja Markkasen käsissä ja antaa Dunnin hoitaa puolustustehtävät. Omasta mielestäni tämä voisi toimia melko hyvin.
Vaikka Bulls jäisi sarjan viimeiseksi, edessä on toki vielä arvonta varausjärjestyksestä, että pääseekö Bulls edes yrittämään Doncicia, on tietty vielä arvoitus. Mutta samaa mieltä olen, että olisi aika hyvä ajatus, itki amerikkalaisfanit sitten kuinka sitä, että on "pehmeä eurooppalainen".

Kaiken mennessä nappiin tuossa voisi olla parin vuoden päästä ihan kova hyökkäyskolmikko (Doncic, LaVine, Markkanen), mutta sellainen jolla ei ole puolustusvoimaa käytännössä lainkaan. Jos tohon pakettiin laitettaisiin Dunn mukaan, saataisiin paljon puolustusvoimaa, mutta tulisi myös vähän hento ja varsin takamiespainotteinen kentällinen. Avauskentälliseen tarvittais siis ennemmin nopea ja kovaa puolustava laituri jostakin - ja sitten tarpeeksi vahva korinaluspuolustaja joka sais huseerattua myös vastustajan korin alla (siksi en olisi itse myymässä Lopezia mihinkään ennen kuin nuori lahjakas kandidaatti löytyy - Felicio kun ei tunnu olevan sellainen).

Dunnista voisi hyvinkin olla tulevan kakkoskentällisen moottoriksi johtamaan sitä "ei hävitä" -peliä. Jos viereen saadaan vielä tän hetkistä pelitatsiaan ylläpitävä tai jopa parantava Valentine, niin kakkosjengissä olis tulivoimaakin.

Mutta nää tähtäimet on tietty jossakin vuoden-parin päässä ja vaikeahan sitä on ennakoida, kuka sitten oikeasti kehitty ja kuka ei.

Haukka-45 sanoi:
Pääsin katsomaan viimeiset 15 minuuttia.
Tuli vaikutelma, että Markkanen on väärässä joukkueessa. Pelikaverit eivät luota häneen.
Ja kyllähän Markkasen liike on flegmaattista.
Se viimeinen neljännes oli kyllä aika surkeata katseltavaa. Pelin alkupuolella Markkanen sai sentään silloin tällöin pallon - mutta pelasikin silloin Dunnin ja Lopezin kanssa. Lopussa nämä kaksi istuivat molemmat penkillä ja Lauri näytti olevan ilmaa muille.

Sen verran pitää sanoa Markkasen puolesta, että vaikka pitääkin paikkansa, että Markkanen oli eritoten pelin lopussa aika flegmaattinen eikä kauheasti edes hakenut vapaampia paikkoja ollakseen paremmin syötettävissä, niin alkupuolella tilanne oli toinen ja Markkanen sekä aktiivisesti haki että myös pääsi usein vapaisiin paikkoihin - tosin ei aina niin helposti syötettäväksi kuin ehkä olisi voimut toivoa (vrt. mitä Professori sanoi). Ehdottomasti kehityksen paikka niin Laurille kuin muillekin (eritoten Holidaylle ja Grantille).
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Totta on, että Markkanen voisi olla postissa aseman haussa parempi. MUTTA edelleen olen sitä mieltä, että aika iso vastuu on syöttäjälläkin. Bullsin kommentaattorikin sitä sanoi jossain kohdassa, että Dunnin pitäisi siirtyä itse enemmän laitaan hakeakseen paremman syöttökulman, eikä aina syöttää vaparille Lopezille. Usein Laurilla on tai on juuri saavuttamassa hyvän aseman, kun Dunn jo hätäilee ja syöttää pallon Lopezille, jolloin puolustaja pääsee jo käytännössä Lopezin ja Markkasen väliin. Jos olen ymmärtänyt Hoidbergin ajatuksen tuossa kuviossa, niin palloskriinin kautta Lauri postiin ja sinne syöttö, jos puolustaja on etupuolella, niin pallo vaparilla olevan Lopezin kautta korin ja Laurin väliin, jolloin puolustaja olisi selän takana. Nyt pallo syötetään suoraan Lopezille on Lauri asemassa tai ei ja lähtöasetelmassakaan takuri ei ole tarpeeksi laidassa, jolloin asisi kunnon kolmion aikaan. Tällasen tilanteen luku ja edelleen se maltti on kateissa...

Viime peli oli mitä oli... myöhemmin kukaan ei muista pelistä muuta kuin, että Lauri sai tupla-tuplan...
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Mirotic on sitten näköjään tosiaan tulossa takaisin joukkueeseen. Treenasi jo eilen muiden kanssa ja vaikka ei ensi yön kotipelissä vielä pelaakaan, niin lähtee mukaan Denveriin torstaina.

Jossakin määrin tämä yllättää, vaikka ei kai sen pitäisi.

Bullsin kannalta erikoinen tilanne. Portis pelasi hienot kaksi ekaa peliä, mutta on sen jälkeen pelannut lähinnä kehnohkosti. Mirotic oli pitkää ihan sivuraiteilla, mutta kuka tietää, mitä tästä sitten seuraa. Hoiberg sanoo Markkasen jatkavan aloittajana. Monenlaisia skenaarioita...

Alunperinhän ajatus oli koittaa peluuttaa Miroticia ja Markkasta yhdessä - tää olis kai ollut se plan jolla Lopez olis voitu myydä pois sitten tammikuussa?
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Minusta sopivassa match-upissa voisi edelleen kokeilla Miroticia samaan aikaan Markkasen kanssa. Onhan Markkanen ja Portiskin pelanneet samassa viisikossa ja ei se Portiskaan nyt niin isosti pelaa... Tuolla jenkkifoorumilla joku heitti, että haluaisi nähdä Markkasen vaparilla jakamassa palloa, heittämässä tai nopealla ajolla korille. Minäkin haluaisin nähdä tämän. Väittäisin että Markkanen olisi tuossa aika hyvä.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Todella vaikea ja äärimmäisen tuskainen ensimmäinen puoliaika Markkaselta Phoenix Sunsia vastaan ( vain 4 pistettä).
Raudat kolisee hyvistäkin heittopaikoista Laurilla ja muutenkin hänen pelistään näkyy aikamoinen turhautuneisuus eli aika kova henkinen kipsi Laurilla päällä juuri nyt.

Muutoin ihan kelvollista peliä Bullsilta vaikka ovatkin tappiolla 3 pistettä ( 43-46).
Dunn ja Holiday ovat olleet ensimmäisen puoliajan Bullsin parhaimmistoa.

Mutta toinen puoliaika vielä edessä joten kaikki on auki.
Laurin pitää saada muutamia kovia onnistumisia toisen puoliajan alkuun jotta tuo henkinen kipsi murtuisi edes vähän.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Niinhän siinä jälleen kerran kävi että Bulls otti turpaansa Phoenix voitti 99-104.
Markkasella ei todellakaan ollut paras iltansa / yönsä tänään siltikin tilastoihin 12 pinnaa 6 levyriä 4 syöttöä.
Laurin viidestätoista pelitilanneheitosta upposi vain 4.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Haukka-45 sanoi:
Laurin alho syvenee. On se kova paikka nuorelle miehelle, vaikka kuinka vahva olisi.

Kyllähän sen Laurin ilmeestä näki että v käyrät oli maksimitasolla kun heitot eivät kovasta yrityksestä huolimatta uponneet.
Laurille tekisi hyvää totaalinen vapaapäivä kaikesta koripalloon liittyvästä mutta ei taida olla mahdollista sen verran kova rääkki tuo 82 ottelun runkosarja on ettei lepoaikaa pahemmin jää.
 
Viestejä
568
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Viimeisimmissä otteluissa Laurin heitto on ollut todella matala, ei se nyt koskaan mikään lennokas ole ollut, mutta nyt näkee jo heiton lähtiessä, että se jää liian lyhyeksi. Sama tapahtui viime kaudella Arizonassakin, mutta silloin lienee syynä punttisali, mutta NBA:ssa aika harvoin käydään niin paljoa salilla kauden aikana, että se vaikuttaisi heittoon, joten tuskin siitä on kyse. Se mistä tuo voi johtua on se, että Lauri kiirehtii heittoaan paljon enemmän kuin kauden alussa, eli heitto lähtee nopeammin kuin kauden alussa ja seuraamuksena on ollut heittotarkkuuden tippuminen. Jos pelaisi hyvässä joukkueessa, kuten Minnesota (jonka joku nyt mainitsi aikaisemmin) niin silloinhan Lauri voisi valita heittonsa paljon paremmin ja ei olisi kokoajan kiire heittää. Lauri on kuitenkin joukkueen paras pistemies (ainoa Rookie joka saa tämän kunnian) ja vaikka onkin viime aikoina heittänyt huonosti, niin on joukkueen tehokkaimpia heittäjiä (Nwaba, Portis ja Felicio tehokkaampia), joten hän kerää toisen joukkueen parhaimmat puolustajat niskaansa. Jos olisi pari kolme pelaajaa, jotka olisivat häntä parempia niin heittojen taso oli paljon parempi ja täten myös heittoprosentit. Ei Lauri kuitenkaan vielä ole niin hyvä, että hän osaisi voittaa toisen joukkueen parhaat 4 paikan puolustajat 1vs1 tilanteissa. Joten en ihan heti näe, että Laurin heittoprosentit paranisi, hänen pitäisi saada ottaa enemmän vapaita heittoja, joissa ei tarvitsisi kiirehtiä, mutta tämä joukkue on erittäin huono luomaan vapaita heittoja. Tämä koskee muitakin pelaajia ei vain Lauria. Bulls on NBA:n huonoin hyökkäysjoukkue ja sen kyllä kentällä näkee.

Noita vapaita heittopaikkoja voi alkaa tulemaan enemmän, kun ja jos Miro ja LaVine palaavat takaisin, mutta sen sitten näkee. Kumpikaan ei kuitenkaan ole mitenkään kuuluisia syöttötaidoistaan. Mutta se, mitä he tekevät on se, että he ottavat ne toisen joukkueen parhaimmat puolustajat niskaansa, joka voi taasen tuoda lisää tilaa muille.

Tuosta Bulls:n hyökkäyspelistä, joka on aivan kauheata katseltavaa. Joukkueessahan ei ole ensimmäistäkään pelaajaa, joka osaisi luoda toisille paikkoja. Kaikki takamiehet ovat joko combo tai 2. paikan pelaajia. Ja ne combo takamiehetkin ovat puhtaasti korintekijöitä, ei peliä johtavia tai passfirst -takamiehiä. Kenelläkään ei tunnu olevat mitään käsitystä miten esimerkiksi pelataan pick&roll. Ainoastaan silloin kun pääsevät ottamaan samantien hypärin noista tilanteista niin he tuntuvat tekevät edes jonkinlaisen ratkaisun, muut ajasta he pysähtyvät ja odottavat, että heidän puolustaja pääsee takaisin heihin kiinni. Onkohan koko kauden aikana kaikki antaneet 1 roll syötön. Kun tämän yhdistää siihen, että kaikki Bulls:n kuviot perustuvat joko pick&pop/roll tai handover-skriineihin näille samoille takamiehille niin tuossa hyökkäyspelissä ei ole mitään järkeä. En muuten syytä näitä takamiehiä tästä, koska he varmaankin tekevät parhaansa, mutta joutuvat nyt tekemään asioita, joita eivät vaan yksinkertaisesti osaa. Jos Bulls haluaa menestyä niin pitäisi tehdä jotain muuta hyökkäyksessä, pitäisi yrittää tehdä enemmän pallotonta juoksua ja skriinejä. Joukkueen pelaajat eivät sovellu nykyiseen pelityyliin.

Tästä sitten päästään siihen isompaan ongelmaan eli Hoiberg. Viime vuoden playoff:ssa aloin jo ihmettelemään hänen peluutus valintojaan ja tämä vuosi ei ole muuttanut asiaa. Pidän häntä yhtenä heikommista valmentajista NBA:ssa. NCAA:ssa tilanne on voinut olla jotain muuta, koska siellä valmentajat saavat valita pelaajansa ja voivat täten valita pelaajat, jotka sopivat hänen pelityyliinsä. NBA:ssa tilanne on toinen, valmentajan pitäisi pystyä muokkautumaan pelaajien mukaan ja valita pelityylin sen pohjalta. Hoiberg ei minusta tähän pysty. Johtuen Hoiberg:stä ja Bulls:ien FO:sta niin en todellakaan toivonut, että Lauri päätyisi Bulls:eihin. Huono FO ja valmennus tuhoaa lupaavia pelaajia nopeammin kuin naiset ja alkoholi.

Mutta ei mene muiden haukkumiseksi niin haukutaan vähän Lauriakin. Minusta hän tyytyy aivan liian helposti ottamaan tuon nopean kolmosen, sen sijaan, että pyrkisi pääsemään ohi ja ajamaan korille. Jos NBA heittäjillä on huono päivä niin he yleensä alkavat pyrkimään pääsemään vapariviivalle ja sitä kautta löytämään tuntumaan palloon ja heittämiseen, tuo on myös usein toimiva ratkaisu (eli siinä vinkki nuorille heittäjille) ja parin vaparin jälkeen kolmosetkin taas uppoavat. Toisaalta Lauri:lla kuten lähes kaikilla suomalaisilla on iso ongelma ajaa korille ja tehdä kori kontaktin läpi (ehkäpä Suomen junioiri sarjoissa vihelletään virhe aivan liian helposti kontaktitilanteissa ja täten koulutetaan pelaajat siihen, ettei tarvitse tehdä koria, koska pääsee vaparille). Kun seuraa amerikkalaisia tai Euroopan pelaajia, he yleensä ovat ne jotka ajaessa ottavat kontaktin ensiksi ja täten pakottavat puolustajan tekemään asioita, joita he haluavat ei päinvastoin kun mitä nyt käy esimerkiksi kun Lauri ajaa korille. Pieni kontakti ja hän heittää helpon lay-up:n ohi, ja ei NBA:ssa pienestä kontaktista virhettä vihelletä (ellet ole superstara).

Kokonaisuutena kuitenkin Lauri on aloittanut ihan hyvin. Puolustanut paremmin kuin oletettu. Ei nyt pysy kaikkien perässä, mutta ei nyt 7-jalkaisena tarvitsekaan pysyä. Nukahduksia tulee joukkue puolustuksessa. Levypalloja tarttuu hyvin käteen ja voisi tarttua tuotakin enemmän, jos hänelle annettaisiin lupa mennä hyökkäyslevareihin. Onhan nuo enimmäkseen vapaita levypalloja eli ei joudu paljoa niistä taistelmaan, mutta ei joudu kukaan muukaan, joka puolustuslevyreitä keräilee. NBA joukkueet eivät mene hyökkäyslevyreihin runkosarjassa. Haluavat mieluummin varmistaa ettei tule nopeita.

Loppusanaksi: Lauri on kuitenkin 1 niistä harvoista tulokkaista, jotka tekevät joukkueensa paremman ollessaan kentällä kuin istuessaan penkillä, joten hänen on tehtävä myös jotain erittäin paljon oikeinkin siellä kentällä. Kuitenkin Bulls on NBA:n huonoin joukkue, joten ei hän nyt ihmeitä voi tehdä. Hän ei kuitenkaan ole LeBron tai edes Durant ja jos vertaillaan Dirk:iin niin pitää muistaa, että Dirkin rookie vuosi oli paljon huonompi kuin Laurin tähän mennessä. Bulls tulee olemaan surkea tämän vuoden ja jos kauppaavat Lopez:n niin tulevat olemaan vielä huonompia kuin ovat nyt. Bulls tulee olemaan surkea ensi kaudellakin ihan sama kenet he varaavat ja millä numerolla. 3-4 vuoden päästä voidaan nähdä minne Bulls päätyy, toivottavasti nämä surkeat vuodet ja surkea valmentaja eivät tuhoa Lauria, koska on huono asia oppia häviämään ja nykyisessä Bulls joukkueessa se on lähes pakko oppia.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vaikea ottaa kantaa Hoibergin sijoitukseen valmentajien huonousasteikolla, mutta ehkä se on ollut oireellista että Hoiberg toistuvasti valittelee lehdistötilaisuuksissa että Laurille pitää saada palloa parempiin paikkoihin. Hoiberg voisi kysyä itseltään, kukahan tähän voisi vaikuttaa? Nythän Markkaselle pelataan kyllä harkitustikin palloa, mutta tosiaan hyvin voittopuolisesti kaaren taakse. Ei ole näkynyt sellaisia settejä, joissa Markkanen saisi pallon käteen esim. vauhdissa ja vähän lähempänä koria. Kuten joku täälläkin taisi mainita, mismatchit tuhritaan toistuvasti siihen, että syöttökulma on huono ja tilanne päätyy Lopezin jumpperiin. Toki takamiesten kyvyttömyys on osa ongelmaa, mutta valmentajan pitää pystyä vaikuttamaan näihin asioihin. Varsinkin kun tilanne on alkukauden ollut se, että aloitusviisikossa Markkanen (ja varauksella Dunn) on ainoa pelaaja, jonka voi olettaa kuuluvan joukkueen pitkän aikavälin suunnitelmiin ja hänen kehittymisensä monipuoliseksi skoraajaksi pitäisi olla valmennusjohdon ykkösprioriteetti. Enkä sano tätä vain sinivalkoisien silmälasien takia vaan Bulls-faninakin.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Hyvää peliä Bullsilta Denver Nuggetsia vastaan Bulls johtaa puoliajalla 62-68.
Bulls aloitti pelin todella räväkästi ja karkasi nopeasti 18 pisteen johtoon.

Sitten tuli pieni notkahdus ja Denver sai hengen päälle ja tuli 9 pisteen päähän mutta tästäkin huolimatta erävoitto Bullsille 30-39. Toinen erä oli suht tasaista peliä ja pisteitä tehtiin tasatahtiin mutta erävoitto meni Nuggetsille 32-29.

Markkanen on pelannut hyvää peliä tänäyönä ekalla puoliajalla Lauri heitti kaikkiaan 12 pistettä ( jos laskin oikein).
Nuggets sai jobinpostia toisen erän lopussa Jokicin loukattuaan nilkkaansa astuttuaan Jerian Grantin jalan päälle-
Jokic linkutti kentältä pois ja ilmeestä näki että tuska on kova joten hän tuskin palaa toiselle puoliajalle.
 
Viestejä
534
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Joo-o. Se peli oli otettavissa ihan loppuun asti kunnes Holiday päätti viimeisen 45 sekunnin aikana parilla typerällä virheellä että ei ei pojat, tankkaaminen jatkuu. Noo, olis voinut mennä kumminpäin vaan, Bulls ei saanut hyödynnettyä lopulta Jokicin poissaoloa loppuun asti.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Katoin ekan puoliskan ja mikä oli virkistävää nähdä, niin nyt pelattiin pelin alussa paljon Lopezin ja Laurin kautta ja useita ihka oikeita pick&rolleja. Käytännössä noiden pelien ansiosta ja Dunnin hyvän pelaamisen johdosta Bulls sai tuon lentävän lähdön peliin.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Peli oli tosiaan omissa käsissä, kunnes Holiday otti tank commander -roolin ja ratkaisi pelin. Ensin tyhmä virhe josta Nuggets kolmella vaparilla tasoihin, sitten aivan ääliömäinen kolmosyritys epätasapainossa ja kättä vastaan, kun hyökkäysaikaa oli 18 sekkaa jäljellä ja Lopez olisi ollut yksin rollaamassa korille. Ja tämän jälkeen hävisi Nuggetsin kahdessa vikassa hyökkäyksessä kahdesti omalle miehelleen, mistä ratkaisevat kolme pinnaa Denverille. Hienosti tehty!

Kiinnostavaa tässä pelissä oli se, että Lauri ei enää tyytynyt kolmoslingon rooliin ja pelasi muutaman vaikeamman matsin jälkeen yhden parhaista peleistään. Oma huomioni kiinnittyi myös Dunnin pelaamiseen. On ollut ilo huomata, miten Dunn on saanut pikkuhiljaa korjattua yhden isoimmista ongelmistaan eli ajojen viimeistelyn - tuo viime hetkien ajo, jolla Bulls meni vielä kerran johtoon, oli jo todella kova suoritus. Alkaakin pikkuhiljaa näyttää siltä, että isoimmat ongelmat ovat siellä pelinjohdon puolella.
 
Viestejä
2 568
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Erittäin hyvä peli Laurilta ja Bullsiltakin hyvä ottelu noin 39 minuutin ajan. Holidayn uroteoista sanottiin jo kaikki oleellinen. Mutta Lauri näytti oikeasti siltä, että hän pitkästä aikaa ei pelannut puolikuntoisena. Monipuolista tekemistä eikä tosiaankaan pelkkää tyytymistä kaukohypäreihin. Muutama todella kaunis viimeistely postista.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Boriz sanoi:
Erittäin hyvä peli Laurilta ja Bullsiltakin hyvä ottelu noin 39 minuutin ajan. Holidayn uroteoista sanottiin jo kaikki oleellinen. Mutta Lauri näytti oikeasti siltä, että hän pitkästä aikaa ei pelannut puolikuntoisena. Monipuolista tekemistä eikä tosiaankaan pelkkää tyytymistä kaukohypäreihin. Muutama todella kaunis viimeistely postista.

Holiday tuhosi melkein varman voiton Bullsilta viimeisen minuutin pelleilyillään.
Joten ihan aiheesta tätä jätkää on kritisoitu vähän joka suunnalta oli se kyllä sellaista touhua että huh huh.

Markkaselta tosiaan hyvä peli ja mukava nähdä ettei Lauri tyytynyt heittämään pelkkiä kolmosia.
Vielä kun Lauri saisi tuon puolustuspelaamisen jonkinlaiseen ruotuun niin hyvä tulee.
Nyt niitä sijoittumisvirheitä vielä tulee ja niistä rangaistaan kovalla kädellä vastustajien NBA veteraanien toimesta.
 
Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Bullsille 10:s perättäinen tappio ja kolmas joka tulee alle 3:lla pisteellä ( edelliset tulivat Denveriä ja Sacramentoa vastaan)
Bulls aloitti Indiana peli hyvin ja johti aina 4 erän lopulle mutta sitten tapahtui taas jotain ja Indiana sai hengen päälle tuli rinnalle ja ohi.

Markkaselle taas kerran ties kuinka mones vaikea peli tällekaudelle Laurille tilastoihin 11 pinnaa 6 levyriä 2 syöttöä ja plus miinukseksi koko joukkueen surkein teholukema -15.

Chicagon paikallismedian uutisoinnin ja Indianan TV kommentaattoreiden puheiden mukaan Miroticin pitäisi olla pelikuntoinen seuraavassa pelissä Charlottea vastaan. Mitä tämä ( Miroticin paluu) tietää Laurille sen aika näyttää.

Mutta itse en olisi kovinkaan yllättynyt jos / kun Laurin peliminuutit lähtisivät vähenemään.
Mirotic tuskin uhkaa Markkasen paikkaa avauskokoonpanossa mutta eihän sitä koskaan tiedä sillä kokoonpanomuutoksia voi tulla koska vain
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Kyllä mulla on mennyt usko NBA valmennukseen ainakin runkosarjan aikana. Peluutus tapahtuu ennalta mietityn kaavan mukaan ja ei minkäänlaista pelin aikaista reagointia. Esim alussa Markkanen ei osu mihinkään ja muutenkin epävarmaa peliä, vaikuttaa muutenkin vähän uupuneelta ja sitte peluutetaan ekat 8minuuttia. Viimeisellä jaksolla koko avausviisikko heitetään käytännössä kerta laakilla kylmänä kentälle viimeiseksi kuudeksi minuutiksi. En muutenkaan ymmärrä tätä viisikkoina peluuttamista, mutta kait se on tolla pelimäärällä pitkällä tähtäimellä vaan pakollista. Jotenkin epäreilua, että Markkanen joutuu ottamaan tällasena heittopäivänä ratkaisuheittoja. Lavine voi tuoda nämä tällaiset pelit voitoiksi. Käsittämätöntä, että viimeisessä hyökkäyksessä pallo on jollain Valentinella.

Markkaselta puuttuu nyt itseluottamus. Markkasen pitää ymmärtää tai hänelle pitää opettaa, että vastustaja skouttaa sen jo melko pitkälle ja tietävät missä tilanteessa pyrkii vasemman käden ajolle jne. Näissä pitää lukea tilanne paremmin. Silti tuossakin pelissä Lauri sai ihan kelpo heittoja, mutta nyt ei vaan osu. Pisteet tuli nyt semmosista rikkonaisista peleistä tai hyökkäyslevyistä. Onko kyse uupumuksesta vai itseluottamuspulasta vai uupumuksen aiheuttamasta itseluottamuspulasta. Itse en kuitenkaan pitäisi pahana, että saisi vähän relatakin välillä, kun Mirotic tulee takaisin.
 
Viestejä
105
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Tarmofani sanoi:
Mutta itse olisi kovinkaan yllättynyt jos / kun Laurin peliminuutit lähtisivät vähenemään.
Mirotic tuskin uhkaa Markkasen paikkaa avauskokoonpanossa mutta eihän sitä koskaan tiedä sillä kokoonpanomuutoksia voi tulla koska vain
Tekisi varmaan Laurille ihan hyvää vaikka istua pari peliä kokonaan pois. Selvästi on väsy yllättänyt, eikä peli kulje.
Jos tilastoja tuijottaa, niin Bullsin kannalta on tällä hetkellä melko sama onko kentällä Lauri vai Niko. Otin tuossa nopeasti tarkasteluun per 100 poss -tilastot, eikä tuntuisi Nikon viime kauteen verraten olevan merkittävää eroa onko kumpi herroista kentällä. Tuskin Nikokaan voittojen määrää lisää, joten let the tank roll on!

Alkuhan menikin Laurilta aika reilusti yli odotusten ja nyt tämä "slump" on ollut enemmän sitä mitä itse odotin. Mutta erittäin paljon hyvää on nähty, ceiling on todella korkea. Kyllähän nykypäivän Bullsissa on vaikea pelata, kun tarkoituskaan ei ole voittaa pelejä ja joukkuekaverina on mm. Tank Commander Justin Holiday ::)
 
Viestejä
4 066
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
Kyllä mulla on mennyt usko NBA valmennukseen ainakin runkosarjan aikana. Peluutus tapahtuu ennalta mietityn kaavan mukaan ja ei minkäänlaista pelin aikaista reagointia. Esim alussa Markkanen ei osu mihinkään ja muutenkin epävarmaa peliä, vaikuttaa muutenkin vähän uupuneelta ja sitte peluutetaan ekat 8minuuttia. Viimeisellä jaksolla koko avausviisikko heitetään käytännössä kerta laakilla kylmänä kentälle viimeiseksi kuudeksi minuutiksi. En muutenkaan ymmärrä tätä viisikkoina peluuttamista, mutta kait se on tolla pelimäärällä pitkällä tähtäimellä vaan pakollista. Jotenkin epäreilua, että Markkanen joutuu ottamaan tällasena heittopäivänä ratkaisuheittoja. Lavine voi tuoda nämä tällaiset pelit voitoiksi. Käsittämätöntä, että viimeisessä hyökkäyksessä pallo on jollain Valentinella.

Markkaselta puuttuu nyt itseluottamus. Markkasen pitää ymmärtää tai hänelle pitää opettaa, että vastustaja skouttaa sen jo melko pitkälle ja tietävät missä tilanteessa pyrkii vasemman käden ajolle jne. Näissä pitää lukea tilanne paremmin. Silti tuossakin pelissä Lauri sai ihan kelpo heittoja, mutta nyt ei vaan osu. Pisteet tuli nyt semmosista rikkonaisista peleistä tai hyökkäyslevyistä. Onko kyse uupumuksesta vai itseluottamuspulasta vai uupumuksen aiheuttamasta itseluottamuspulasta. Itse en kuitenkaan pitäisi pahana, että saisi vähän relatakin välillä, kun Mirotic tulee takaisin.

Tokihan Hoiberg tietää itsekin olevansa tankkaavassa joukkueessa ja turva on sitä kautta omaan duuniin ainakin tovin. Sinänsä suuressa organisaatiossa ja loppuunmyydyssä katsomossa tuollainen saattaa aika piankin johtaa potkuihin? Late puolestaan on saanut aivan liikaa viime aikoina vastuuta suorituksiin nähden, uupumista näkyy miehen otteissa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös