Koripallo.com

Detroit Pistons 2016/2017 - kasvu jatkuu

Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2014/2015 - Stan can?

Täälläpä on ollut hiljaista. Pyöräytänpä kuitenkin terdekauden aikana syntyneet ajatukset ennakoksi.

Porukka on myllätty taas mukavasti aika uusiksi, joten alkuun miehistö, jolla aloitellaan pian Hawksia vastaan.

Jackson/Jennings/Blake/Dinwiddie
KCP/Meeks/Hilliard
Huonompi Morris/S. Johnson/Bullock
Ilyasova/Tolliver
Drummond/Baynes/Anthony

Käytännössä lähtökohta on, että Jackson ja Blake hoitavat pelinrakennushommia kunnes Jennings palaa (loppuvuodesta), KCP ja Meeks heittohommat, Morris ja Johnson pienlaiturihommat, Ilayasova ja Tolliver kaarineloshommat sekä Drummond sentteröinnin varamiesten toimien varamiehinä tarpeen mukaan.

Toki Bullock voi änkeä pelaavaan rotaatioon, kun esiintyi niin hyvin leirillä ja harkkapeleissä. Tolliver taas voi pudota rotaatiosta, jos Morris siirtyy enemmän isoksi laituriksi vaikka tulokas-Johnsonin tieltä. Variaatioita löytyy hyvin.

Pelikirjassa on yksi sivu, joka on klähmitty muita paksummalti pepsisin sormenjäljin ja se on Jackson-Drummond pick&roll. Kenttää levittää kolme heittäjää. Jennings palatessaan voi hoitaa samaa duunia, kunhan tulee kaupatuksi.

Drummondille varmaan pelataan myös palloa korin alle, kuten jo viime kaudellakin paljon tehtiin. Tuolloin tulokset olivat ihan hyviä, kun oikean käden hook alkoi näyttää jo verrattain luotettavalta. Nyt edessä lienee enemmän tuplauksia, joihin Andre toivottavasti oppii reagoimaan. Henk. koht. toive olisi myös, että Drummond laittaisi enemmän shaqmäisiä donkkeja korin alta kiirehdittyjen rääpäisyjen sijaan. Baynes on hyvä korvaaja, koska pelaa kovaa ja osaa heittää vapareita. Sopii siis mukavasti kentälle loppuhetkille, jos vapisevakätistä Drummondia ei uskalleta pitää kentällä. Anthony soittelee kolmatta huilia tahi muuta puhallinta, vaikka onkin hieno mies.

Laituripaikoilla on kaksi lähes ilmaiseksi saatua sälliä, Ilyasova ja Marcus Morris, joiden onnistumisesta kausi kokonaisuudessaan väkevästi riippuu. Ilyasova oli Milwaukeessa ailahteleva ja paljon klesana, mutta parhaimmillaan hyvinkin avauskaliiberin pelaaja - joskin niukalti ja vain idässä. Pelaa kuitenkin kovaa, osaa heittää ja kääriä levyjä, joten voisi olla hyvinkin konseptiin sopiva kentänlevittäjä. (Tolliver on sama mutta paskempi.) Morris pakenee ongelmapelaajan mainetta, ja ainakin treenipelit menivät hyvin, joten itse ainakin odotan hyvää kautta. Keski- ja kaukoetäisyyksien heittoa sekä tarvittaessa rouhimista korin alla, jos vastassa on heiveröisempiä small ball -miehityksiä.

Pieneksi laituriksi on tyrkyllä tulokas Stanley Johnson, joka on vakuuttanut tähän asti kesäliigassa ja harkkapeleissä. Taidot ovat juuri sitä, mitä lupailtiin ja asenne vielä paljon enemmän. Monissa veikkauksissa ROY-ehdokas. Toivottavasti mahtuu avaukseen vielä tällä kaudella.

Reggie Bullock tappeli paikan joukkueessa (viimeisinä fudua saivat Danny Granger ja floppihankinta Cartier Martin). 3D-potentiaalia ja ikää vain 24. Olipa kiva, että tämäkin saatiin Phoenixilta ilmaiseksi!

Kakkospaikalla KCP saisi päästä eroon ailahtelevaisuudestaan ja nostaa kovasti tasoaan ylipäätään. Siinäkin olisi avain playoff-tason kaudelle. Meeks oli viime kauden myös pääosin paska. Jos nyt, kun saa ehjän terassikauden, tulisi vähän parempaa?

Pointtina Reggie Jackson johtaa joukkuetta ja parempi olisi johtaa hyvin, kun palkka on jotain ihan käsittämätöntä näyttöihin nähden. Kai tässä on Staniin luotettava. Fyysiset avut ovat hyvät ja viime kauden lopun tilastoryntäys oli osoitus potentiaalista. Odotukseni ovat korkealla. Puolustuksessa saisi petrata roimasti. Blake lienee ihan hyvä veteraanipreesens tässä porukassa, Dinwiddie ei taida olla NBA-pelaaja. Jenningsin paluu on ehkä kiinnostavin asia koko kaudessa (olettaen että tästä tulee samanlaista horse shittiä kuin seura viime vuosina on tuottanut). Onko räjähtävyys tallella, miten pää kestää, millainen rooli löytyy ja jos homma toimii, kaupataanko heti eteenpäin (joo)?

Kaiken kaikkiaan erinomainen onnistuminen (enemmän voittoja kuin häviöitä) tai hyvä (playoffeihin) vaatisi siis parin hylkiöriskihankinnan onnistumista (Ilyasova, Morris) sekä runsaasti joukkueen sisäistä kehitystä (Drummond, KCP ja Jackson nyt ainakin). Kas, siinä tuli koko avausviisikko lueteltua sulkeissa.

Faktuaalisesti katsoen: Eihän tuo rosteri ole juuri mistään kotoisin eli Pistonsin 2015-2016 voi hyvin laulaa huhtikuussa "Oon kolmekymppinen" (siis voittoja). Kauteen lähdetään siis samanlaisissa fiiliksissä kuin muutamaan edelliseenkiin: varovaista optimismia mutta kylmä rinki takapuolen ympärillä varmana epäonnistumisesta. Lisätään nyt kuitenkin vielä, että pääjohtaja Van Gundy näyttäisi tietävän mitä tekee. Se on ihan kivaa vaihtelua räpellykseen, joka on hänen vuosiaan edeltänyt.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Avauspelin perusteella -> mestaruus.

Lähes kaikki näytti Hawks-pelissä hyvältä, vaikka vastustajan huono heittopäivä saattoikin olla osin voiton taustalla. Ainoat pitkässä katsannossa ongelmalliset asiat:

1) Pelinrakentajista (Jackson ja Blake) mentiin ohi oikealta ja vasemmalta. Varsinkin Blake oli ihan kusessa, kun Gerhard Schröder paineli ohi koko ajan. Olisin kokeillut Dinwiddieta puolustuksen vuoksi. Muutenkaan Blaken esitys ei ollut kovin kummoinen.

2) Jackson teki paljon huonoja valintoja.

3) Drummond hätäili yhä korin alla ja tuppasi ennemmin ottamaan huonon heiton kuin syöttämään pois huomattuaan, ettei Horfordia tai Splitteriä vastaan noin vain pakitella. Kehonkieli edelleen vähän velttoa välillä. Tilastot melkein 20/20 ja silti pystyy valittamaan...

472_yaqvet.jpg

WE BE ROLLIN!
 
Viestejä
1 447
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Liikaa menetyksiä ekalla puoliskolla, jonka ehti katsoa. Näköjään menetykset saatukin puolitettua toiselle puoliskolle.

Ykkösviisikon ja kakkosviisikon ero silmiinpistävä, myös tilastojen +/-.

Rookie Johnson väläytteli ainakin ekalla puoliskolla.

https://www.youtube.com/watch?v=ILmGDfXr3pk
 
Viestejä
1 447
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

The Detroit Pistons are two games over .500 for the first time in more than six years.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Mestaruusjuna puksuttaa.

Sivumennen sanoen vaikka Jackson teki ratkaisevan korin, hän teki varmaan puolentusinaa kamalaa ratkaisua pelkästään viimeisellä neljännekselle. Huono heittokellon seuranta -> pakotettu heitto. Sumppuun ajo -> menetys. Sumppuun ajo -> huono floatteri. Pelottaa.

Kaikki muu onkin sitten täydellistä. Andre Drummond heitti vaparit 8/11!

E: Meeksiltä meni joku luu poikki jalasta. Viikkoja sivussa. Eli Bullockille ja Stanley Johnsonille lisää peliaikaa. Harmin paikka, että Meeks ei pysy kasassa.
 
Viestejä
1 447
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Tuleeko joku nipistämään? Taidan nähdä unta.
 
Viestejä
1 818
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Meeks poissa 3-4 kuukautta. Ei siinä ehkä hirveästi menetetty, tosin vaihtopenkiltä ei voi paljoa pisteitä odottaa.

Ettei vaan pudotuspeleihin ja itä kun on aika heikko niin eihän sitä tiedä mihinkä asti...
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Eka voitto Portlandissa noin 200 vuoteen vaatimattomalla 41-11-suorituksella viimeisellä neljänneksellä. Jackson 40 pinnaa ja Drummondilta melkein 30/30.

Tämä alkaa olla jo aika käsittämätöntä.
 

L.S

Viestejä
814
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Blazersfanina oli kyllä aika hankalaa katottavaa toi viimenen neljännes, sen verran käsittämätön sulaminen kyseessä. Toki nuorelta joukkueelta tollasia pitää varmaan odottaa läpi kauden, mutta silti teki pahaa kattoa miten läpi pelin loistavasti rullannu hyökkäys yhtäkkiä muuttu täysin käsittämättömäks sähläykseks. Varsinki kun se oikeestaan alko siitä Davisin ulosajosta, joka (hölmöilyä tietenkin mennä valittamaan ittensä ulos) oli erittäin selvä virhe varmaan kahteen pisteeseen johtamassa olleessa tilanteessa. Mutta minkäs teet, Drummond on kyllä kehittymässä sellaseks pedoks, että heikompia hirvittää. Eihän Portlanddin isoilla ollu toivoakaan pysäyttää miestä levypallotaisteluissa ja lisäks kaveri väläytteli ajoittain aika näppäriä postmuuvejakin. Jännä nähä mihin tämä johtaa, vimevuosina tottunu asettamaan arviot alakanttiin, koska Detroit.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Detroitin alkuhuuma on hieman haihtunut ja nyt painellaan 50 prossan vauhtia, jolla riittää Centralissa neljänneksi (!).

Lännen kiertue meni täälläkin hehkutetun Portlandin-voiton jälkeen läskiksi ja turpaan tuli mm. Sacramentolta ja Lakersilta. Sittemmin todellinen mahalasku tuli Milwaukeeta vastaan. Viime yönä Jackson suli täysin OKC-yleisön buuauksiin ja Steven Adams söi Andre Drummondin eväät ja veti kalsarit pään yli. Muuten tappiotkin ovat olleet ihan tiukkoja koitoksia.

Hyvää tosiaan on ollut se, että todella huonoja pelejä on ollut vain jokunen, vaikka Detroit on ollut sarjan paskimpia kolmosjoukkueita, vaikka koko pelisysteemin piti perustua Andre-ja-kolmosia-strategiaan. Andre ei ole pettänyt, mutta kolmoset ovat. Kovista jengeistä on väännetty voittoja: Cleveland, Atlanta, Chicago ja Miami.

Drummondin statseja ovat varmaan muutkin seuranneet. 17/17 on melkoista valuuttaa. Lisäksi tuntuu, että post-liikkeet ovat kehittyneet jopa kauden alusta roimasti. Pisteitä syntyy, vaikka helppoja tippejä tai donkkeja ei tulisikaan, kuten viime yönä. Oikean käden hook uppoaa kivasti, ja välillä tulee myös vastaliike, jos tuo otetaan pois.

Aloitusviisikosta vain KCP on ollut aika varma suorittaja, vaikka pari viimeisintä ovatkin olleet aika tuhnuja pelejä. Morriksen heitto on ollut melko hukassa kuuman alkukauden jälkeen, mutta vakuuttavinta onkin ollut difu ja se, että Morris on todellakin melko 1-1-pelaaja. Ne ovat tässä jengissä vähissä. Ilyasova on heittänyt hyvällä prossalla, mutta jalka on puolustuksessa hidaaaass. En tiennyt, että difussa tulee noin kamalasti turpaan. Jackson ailahtelee kamalasti. Pelottaa, tuliko annettua miljardisopimus henkiselle kääpiölle.

Kakkospointtitilanne huutaa Jenningsiä takaisin. Dinwiddie sai saumansa, mutta ei vaan heitä (sisään), jolloin koko penkin meininki junnaa. Blake on vanha, mutta viime peleissä on ollut pientä toivonkipinää, että jotain groovea olisi löytymässä.

Muuten penkki on yksi sarjan paskimmista, mikä on tietenkin iso pulma. Stanley Johnson väläyttelee mutta tekee tosi paljon tulokasvirheitä.

Toivottavasti ainakin tämä taso pysyy Jenningsin tuloon, mistä sitten uusi kevät.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Detroit on yhä idän tiukassa keskikastissa. En kirjoita analyysia, tulin vain sanomaan, että rakastan Brandon Jenningsiä.

https://www.youtube.com/watch?v=TBYUdQDf89U

Nyt on aikamoinen swag pelintekijän paikalla koko ajan.

ps. Drummondin vaparit kolmessa viime pelissä yhteensä 3/19. Koko kausi 36,5 %. En uskalla tarkastaa, mikä on huonousennätys.
 
Viestejä
50
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Pitkästä aikaa Detroitin touhussa rupee löytymään sitä punasta lankaa. SVG on tuonut oman ideologiansa, millä Magic oli haastaja idässä usean vuoden ajan. Detroitin roolitus muistuttaa erittäin paljon Orlandon roolitusta SVG:n ajoilta, missä peli perustui dominoivaan sentteriin, palloscreeneihin ja hyvin heittäviin laitureihin. Tällä hetkellä Pistonsilta puuttuu 1-2 palasta, jotta voitaisiin puhua uskottavasta playoff-tason jengistä. Itse kaipaan Hedo Turkoglu- tyyppistä SF, joka pystyisi käyttämään palloscreenin ja luomaan Drummondille.Tämä oli yksi Magicin kovimmista aseista. Valitettavasti saman tyylisiä pelureita ei ihan hirveästi ole tarjolla juuri nyt. Jennings tuo varmasti penkiltä laatua, mutta siihen ne avut jäävätkin vaihtareiden osalta.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Viime yö oli parasta Pistons-kamaa noin kymmeneen vuoteen.

Pistons laittoi GSW:n nätisti nippuun: kaikki paitsi Jennings näyttivät onnistuvan ja vastustajat Curry/Thompson-akselin ulkopuolella olivat aseettomia. KCP näytti tähtipelaajalta eikä Drummond antanut pään painua, vaikka moni asia menikin omassa esityksessä ajoittain läskiksi.

KCP on muuten saatanan hyvä pulutuksessa.

Osoittaa että Pistons voi hyvänä päivänä voittaa kenet vaan. Voi tosin hävitä kenelle vaan, eikä Warriors varmaan ollut parhaassa iskussaan.

Edelliset pelit olivatkin sitten aika katkeraa kalkkia. Ensin Tony Parker näytti noin 1000 % paremmalta kuin franchise-pelaaja Reggie Jackson. Sitten Matt vitun Barnes ja Rio vitun Chalmers kaatoivat Detroitin, joka jäi aika pahasti grindaajien jalkoihin, vaikka nousikin maagisella heittopelillä voittoon kiinni.

Muutamissa edellisissä voitoissa pilipalijengejä (Minnesota, Brooklyn, Orlando) hyvää oli se, että vaikka toiset pyristelivätkin, Pistons näytti koko ajan paljon paremmalta jengiltä. Tätä ei esim. viime kaudella voinut usein sanoa.

Mutta takaisin viime yöhön. BUH BUH BUH BUH BEN WWAALLLACE

https://www.youtube.com/watch?v=DfES0cN0nlM

https://www.youtube.com/watch?v=8UHTLhjHKkw

Joukkueen sielu, kaupungin sielu, aikakauden sielu.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Tällä videolla

a) Andre Drummond heittää 23 vaparia ohi
b) James Harden on kerrankin asemissa, taistelee levypalloista ja taitaa poimia kuusi (17 koko pelissä)

https://www.youtube.com/watch?v=L_Knvctdm-8

Voitto tuli. Sen molemmin puolin turhauttaviin virheisiin kaatunut peli Chicagoa vastaan ja totaalifloppi New Orleansin vieraana.
 
Viestejä
1 818
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Brandon Jenningsin sanoo että joukkue tarvitsee johtajaa pukuhuoneeseen, joukkueessa ei ole johtajaa.

Mistäs Pistons sellaisen hankkii, kellään mitään hyviä ideoita?
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Jacksonin on kasvatettava munat tai on hommattava Tough Juice takaisin.

Dinwiddie <-> Tough Juice.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Denver-pelin surkean esityksen, luimistelun ja penkityksen jälkeen (Baynes pelasi 30 min, Drummond 18) alan pelätä, että Stan the Man on ajautumassa Drummondin kanssa Pepsi-tölkkihaastattelutasolle.

https://www.youtube.com/watch?v=y08gvGpGCwA

Zach Lowet sun muut kertovat, että Detroit-piireissä alkaa jo kypsyttää, että Drummond ei pelaa aina täysillä. Olen huolissani.
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Detroit sai Tobias Harrisin halvalla! Vaikka kausi onkin ollut vähän viime kautta heikompi, Detroit antoi täysin korvattavissa olevan Ilyasovan ja pahasti loukkaantumisesta palanneen Jenningsin 23-vuotiaasta jäbästä, josta voi tulla tähti.

SVG on melkoinen treidaaja. Morris saatiin ihan puhtaalla rosollilla, samoin Ilyasova. Nyt Ilyasova vaihtui mahdolliseen ydinpelaajaan.

Pelejä katsoessa Ilyasovan atleettisuuden puute on harmittanut kerran jos toisenkin, nyt sille osastolle tuli parannusta. Samoin Harris pääsee omasta kaveristaan tehokkaammin ohi ja viimeistelee korin alla. Heittotaidossa tuli takkiin. Morris ja Harris ovat ihan samankokoisia jätkiä ja skillsit ovat myös samankaltaiset, Harris parempi hyökkäyksessä, Morris D:ssä.

Harris aloittaa ilmeisesti penkiltä, Tolliver aloitusviisikkoon. Varmaankin halutaan ainakin aluksi pitää aloitusviisikon roolitus ihan samana (= yksi on heittelee vain kolkkeja).

Rungossa on nyt 25-v. tai alle: Jackson, Drummond, KCP, Harris ja Stanley Johnson. I like.

Jenningsin lähtö kirpaisee paitsi penkkiä kokonaisuudessaan myös Gheorghea henkilökohtaisesti. Rakkaus on irrationaalista:

https://www.youtube.com/watch?v=Zwwc3IRmFSM
 
Viestejä
19
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

Näyttäisi Pistonsilla olevan ainakin tulevaisuutta ajatellen nyt loistava nippu kasassa. Ilyasovan ja Jenningsin treidaaminen Harrisiin hyvä valinta.

Ei ehkä vielä mutta 2017-2018?
 
Viestejä
3 106
Vs: Detroit Pistons 2015/2016 - Jokos ny?

^ Vaikea on sanoa vielä mitään riemullista. Katsotaan, miten palaset sopivat yhteen ja haluaako Drummond pysyä Detroitissa. Mitään pystejä ei edes haaveissa nostella vielä pitkiin aikoihin.

Onpa hyvä, että en ehtinyt kirjoittaa analllyysiä Motiejunas-kaupasta, koska koko homma peruuntui paskana olevaan selkään. Ykköskierroksen varaus sentään säilyi. Ja JOEL ANTHONY.

Loukkaantumiset ovat nyt hieman huolenaihe. Paskana Meeks, Stanley, Tolliver ja Dinwiddie. D-liigasta kaivettiin PF Justin Harper, joka on pelaillut parinakin vuonna Detroitin kesäliigajengissä. Osaa heittää kolmosia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös