Koripallo.com

I-divisioonan karsinnat

Penaali

Vs: I-divisioonan karsinnat

"Aika rankka ristiriita noissa viesteissä. Naisten SM-liigaan pääsee kuka tahansa pelaamaan, ei tarvita kuntoa eikä taitoa...Kuitenkin samaan aikaan vaaditaan jotain yhteisjoukkueita kun ei ole pelaajia. Päättääkää nyt ihmeessä edellyteetäänkö siellä pelaajalta mitään vai ei..."

Eihän tässä ole mitään ristiriitaa. (mutta pystyn kyllä "näkemään" tulokulman, jolla tämä saadaan näyttämään ristiriitaiselta). "Jotain" rosteriin kuuluvilta pelaajilta tottakai edellytetään, kuten se että sattuu asumaan tai opiskelemaan sopivalla paikkakunnalla, jaksaa istua penkillä pelistä toiseen ainakin sen 35 minuuttia, tykkää istua pikkubussissa satoja tunteja kaudessa, jne jne kaikkea muuta mukavaa. Pelaavaan kokoonpanoon (yli 20min/peli) täytyy sitten osatakin jotain, omata kohtuullinen fysiikka, olla oikean kokoinen, osua kaaren takaa, jne jne, mutta vain jotain näistä - ei kaikkea.

- Uusia tuulia kaivataan, koska on huoli siitä, että nykymenolla SM-sarjatason tyttö/naiskoris LOPPUU Pirkanmaalla kokonaan ja pysyvästi.

- SM-liigasta rakennettava sarja jossa pelaajille maksetaan edes jotain (pelaajien on itse ruvettava vaatimaan lisää). Vinkki: naisten lentopalloliigan HALVIN joukkue oli kalliimpi kuin korisliigan kallein!!! Korista markkinoitiin joskus fiksujen ihmisten lajina - missä ne fiksut nyt on kun hätä on suurin? Pyrinnön virallinen budjetti oli 50k€. Eihän tällä budjetilla pyöri mikään?!

- Pitäisi pystyä luomaan Pirkanmaalle KILPA-urheiluun tähtäävä organisaatio, johon valikoituisi vain ammattilaisuuteen tähtäävät pelaajat. Nykyseurat voisivat hoitaa sen nuori suomi tanhuilun.

- Kukaan ei tähtää ammattilaisuuteen koska se on nykysuomessa mahdotonta, eli ei ole porkkanaa josta junnusarjojen parhaat unelmoisivat, kuten on esim. poikien puolella (kruununa tietenkin jääkiekko). Syntyisi oikeata kilpailua pelipaikoista, kun niistä tuhannesta aloittaneesta junnusta olisi aikuisiällä mukana vielä 20 erinomaista, eikä 2 huippua, niin kuin nyt.

- Monet koripallon parissa touhuavat naiset ovat käsittämättömällä tavalla linkittäneet panoksensa miesten koripallon eteen. Muutos voisi alkaa vaikka siitä, että nämä voimanaiset suuntaisivat energiansa tyttö- ja naiskorikseen, mieskoris pärjää aivan varmasti miesenergialla.

(nyt täytyy lähteä töihin)
 

harhautus

Vs: I-divisioonan karsinnat

Penaali sanoi:
No Pirkanmaan vinkkelistä RaPyn nousu ei ainakaan parantaisi pirkanmaalaisen naiskoriksen tasoa. Nokialla on jo joukkue johon ei löydy tarpeeksi PELAAJIA, jos Rahola nousisi niin mistä sitten otettaisiin pelaajat kahteen joukkueeseen (ei kai kukaan kuvittele että karsinnoissa olleella "joukkueella" pelataan ykkös divarissa).

JOTAIN täytyy pirkanmaalla tapahtua jotta kelkka kääntyy. Pirkanmaalta löytyy pari hassua liigatason pirkanmaalaista (1 nokia ja 1 pyrintö), vajaa kymmenen hyvää divaripelaajaa ja loput ovat enemmän tai vähemmän hobby-linjoilla (surkea fyysinen kunto, motoriikka nollissa, peliäly muuten vaan hävööksissä...erittäin ikävä tilanne)

Pirkanmaalainen tyttö/naiskoris on niin surkealla uralla ettei lajia voi suositella kenellekään urheiluharrastuksesta kiinnostuneelle nuorelle. Mikä tahansa muu laji kuin koripallo on parempi harrastus

Pirkanmaan naiskoris 3x paikallispeli N1d 2015-16. Ok ko ?
 

Kysyn vaan

Naisten I-divisioonan karsinnat

Tietääkö joku mitä tuolla naisten 1D karsinnoissa tapahtuu? Onko tosiaan niin, että kaikki Keravan edellä rankingissa olleet ovat karsintapaikasta kieltäytyneet? Nythän Basketin mukaan karsinnoissa pelaavat Honka (eteläisen alueen 1), esikarsinnan 1. Catz, esikarsinnan 2. Huima sekä Keravan Kori-80, jonka edellä on aika liuta joukkueita rankingin mukaan (mm. Pinja, FoKoPo, HoNsU, SBG:stä kaksikin joukkuetta, Laukaa...)! Tuntuu aika oudolta?
 

Vieras

Vs: Naisten I-divisioonan karsinnat

Kysyn vaan sanoi:
Tietääkö joku mitä tuolla naisten 1D karsinnoissa tapahtuu? Onko tosiaan niin, että kaikki Keravan edellä rankingissa olleet ovat karsintapaikasta kieltäytyneet? Nythän Basketin mukaan karsinnoissa pelaavat Honka (eteläisen alueen 1), esikarsinnan 1. Catz, esikarsinnan 2. Huima sekä Keravan Kori-80, jonka edellä on aika liuta joukkueita rankingin mukaan (mm. Pinja, FoKoPo, HoNsU, SBG:stä kaksikin joukkuetta, Laukaa...)! Tuntuu aika oudolta?

Ei mitään suurempaa kähmintää eli sarjamääräysten mukainen päätös.
Etelästä otetaan 2 joukkuetta 1D-karsintaan.
Kerava mukaan, koska Pinja lienee kieltäytyneen karsinnoista tänäkin vuonna.

......

3.1 YLEISTÄ NAISTEN KARSINNOISTA
Alueellisista II-divisioonan lohkoista karsintoihin selviää neljä (4) joukkuetta,
jotka jakaantuvat alueellisesti seuraavasti
- Eteläinen alue, kaksi (2) joukkuetta
- Läntinen alue, yksi (1) joukkue
- Kaakkoinen, Itäinen, Keskinen ja Pohjoinen alue, esikarsinnan jälkeen yksi (1) joukkue.
 

itse asiassa...

Vs: I-divisioonan karsinnat

...tämä näyttää oikein malliesimerkiltä kähminnästä, mikäli kaikki Keravan edeltä eivät karsintapaikasta ole kieltäytyneet! Jos noita karsintasääntöjä jaksaa lukea hieman pitemmälle selviää nimittäin miten pitää toimia, jos tuo kohdan 3.1 tavoite ei toteudu:

3.2 NAISTEN ESIKARSINNAT Kaakkoinen, Itäinen, Keskinen ja Pohjoinen alue pelaavat 3-4 joukkueen esikarsinnan siten, että näitä neljää aluetta edustaa enintään yksi joukkue varsinaisessa ensimmäisessä karsinnassa. Kyseiset alueet tekevät yhteisen esityksen esikarsintojen pelaamisajasta ja tavasta 31.1.2016 mennessä kilpailupäällikölle. Esikarsinta on pelattava 20.3.2016 mennessä.

3.3 NAISTEN KARSINNAT Karsintaan osallistuu neljä joukkuetta, jotka sijoitetaan kahteen arvontakoriin. Joukkueet sijoittuvat arvontakoreihin seuraavan rankingin mukaisesti :

ARVONTAKORI 1
Eteläinen alue 1. (Honka)
Läntinen alue 1. (FoKoPo)

ARVONTAKORI 2
Esikarsinnan 1. (Catz)
Eteläinen alue 2. (Pinja)

MUUT JOUKKUEET
Läntinen alue 2. (Pyrintö Mixed)
Esikarsinnan 2. (Huima 2)
Esikarsinnan 3. (HoNsU)
Esikarsinnan 4. (-)

Muut alueellisten II-divisioonien joukkueet omassa lohkossa saavutetun voittosuhteen mukaisessa järjestyksessä . Jos joku joukkue luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin, täydennetään arvontakoreja alhaalta ylöspäin siten, että luopuneen joukkueen alapuolella olevat joukkueet nousevat aina yhden pykälän ylöspäin.

Ymmärtääkseni Kerava kuuluu tähän viimeiseen ryhmään ja sen edellä ovat voittosuhteen perusteella:
SBG Red (83,3%)
Laukaa (77,8%)
SBG Masters (75,0%),
sillä Keravan voittosuhdehan on vain 70,8%.

Eli sääntöjen mukaan on suurin piirtein menty vain siinä tapauksessa, että Pinja, FoKoPo, HoNsU, SBG Red, Laukaa ja SBG Masters ovat kaikki kieltäytyneet karsintapaikasta! Vaikea uskoa!
 

Juu...

Vs: I-divisioonan karsinnat

...ja tältä listalta unohtui vielä tuo Pyrintö Mixed!

Eli sääntöjen mukaan on suurin piirtein menty vain siinä tapauksessa, että Pinja, FoKoPo, HoNsU, SBG Red, Laukaa ja SBG Masters ovat kaikki kieltäytyneet karsintapaikasta! Vaikea uskoa!
[/quote]
 

Liitto

Vs: I-divisioonan karsinnat

Kannattaa laittaa postia liittoon. Tuskin lukevat täältä. Kori karsii miesten ja naisten 1 divariin. Tuskin menevät uudestaan junioreiden kukkarolle. Ihmetyttää miksi vievät karsintapaikkoja. ???
 

Toisaalta...

Vs: I-divisioonan karsinnat

...onhan se toki mahdollista, että kaikki ovat kieltäytyneet ja asia on hoidettu ihan pykälien mukaisesti. Paha sanoa, kun ei tiedä. Mistäänhän näistä päätöksistä ei taida saada lukea?

Toivottavasti joku ao. joukkueista kuitenkin valittaa menettelystä, mikäli tässäkin asiassa on liitossa vähän oikaistu!
 
Viestejä
1 168
Vs: I-divisioonan karsinnat

Jos yhtään ymmärrän näitä sääntöjä, niin järjestely on mennyt nimenomaan sääntöjen mukaan. Kyseessä on aluejaon mukainen karsintapaikka jota ei voi siirtää muille alueille. Jos alueelta ei löydy halukasta karsijaa, paikka jätetään kokonaan täyttämättä. Näin on tulkittu sääntöä useina vuosina ja sen mukaan on pelattu.

Tässä ei ole kyse mistään yleisestä seurojen rankingista vaan alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten sarjojen kohtaamisesta, jossa noudatetaan ennalta sovittua aluejakoa.
 

Joooo

Vs: I-divisioonan karsinnat

Sääntöjä toki voidaan tulkita monella tavalla, mutta jokainen voi itse päätella tuosta muutama viesti aikaisemmin esitetystä sääntökohdasta (3.3) tulkitaanko niitä sääntöjen edellyttämällä tavalla, jos etelästä väkisin pyritään ottamaan aina kaksi joukkuetta karsintaan! Ymmärtääkseni sääntö on tehty juuri sitä varten, että tiedettäisiin miten pitäisi toimia, jos tuo tavoite (etelästä kaksi, lännestä yksi ja muualta yksi) ei syystä tai toisesta toteudu. Jos olis haluttu, että etelästä karsintoihin todella aina tulee kaksi joukkuetta, olisi tuskin sääntöihin oikein erikseen kirjoitettu:

"Jos joku joukkue luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin, täydennetään arvontakoreja alhaalta ylöspäin siten, että luopuneen joukkueen alapuolella olevat joukkueet nousevat aina yhden pykälän ylöspäin."

Jos etelästä aina tulisi kaksi joukkuetta, niin silloinhan (sopivasti kieltäytyneitä löytyessä) esim. eteläisen alueen 6. joukkue olisi niin halutessaan automaattisesti karsinnoissa mukana. Ja ohittaisi mm. eteläisen alueen kakkosen ja vaikkapa esikarsinnan kakkosen! Juuri tällaisen älyttömyyden vuoksi on hyvä,että sääntöjä kirjoitettaessa on mietitty miten toimitaan, kun tuohon kohdan 3.1 tavoitteeseen ei päästä! Mistään seurakingistahan ei siis ole kysymys, vaan karsintasääntöjen kohdasta 3.3, jossa kerrotaan missä järjestyksessä joukkueita karsintakoreihin nostetaan mikäli joku karsintapaikasta kieltäytyy!

Vastaavastihan lännestä olisi edellisen viestin logiikalla nyt väkisin pitänyt ottaa yksi joukkue karsintoihin (=kysellä 2D joukkueita läpi niin kauan kunnes joku suostuu)!
 

Jooooo

Vs: I-divisioonan karsinnat

Korjaus:

Ja ohittaisi mm. eteläisen läntisen alueen kakkosen ja vaikkapa..
 
Viestejä
1 168
Vs: I-divisioonan karsinnat

Joooo sanoi:
Sääntöjä toki voidaan tulkita monella tavalla, mutta jokainen voi itse päätella tuosta muutama viesti aikaisemmin esitetystä sääntökohdasta (3.3) tulkitaanko niitä sääntöjen edellyttämällä tavalla, jos etelästä väkisin pyritään ottamaan aina kaksi joukkuetta karsintaan! Ymmärtääkseni sääntö on tehty juuri sitä varten, että tiedettäisiin miten pitäisi toimia, jos tuo tavoite (etelästä kaksi, lännestä yksi ja muualta yksi) ei syystä tai toisesta toteudu. Jos olis haluttu, että etelästä karsintoihin todella aina tulee kaksi joukkuetta, olisi tuskin sääntöihin oikein erikseen kirjoitettu:

"Jos joku joukkue luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin, täydennetään arvontakoreja alhaalta ylöspäin siten, että luopuneen joukkueen alapuolella olevat joukkueet nousevat aina yhden pykälän ylöspäin."

Jos etelästä aina tulisi kaksi joukkuetta, niin silloinhan (sopivasti kieltäytyneitä löytyessä) esim. eteläisen alueen 6. joukkue olisi niin halutessaan automaattisesti karsinnoissa mukana. Ja ohittaisi mm. eteläisen alueen kakkosen ja vaikkapa esikarsinnan kakkosen! Juuri tällaisen älyttömyyden vuoksi on hyvä,että sääntöjä kirjoitettaessa on mietitty miten toimitaan, kun tuohon kohdan 3.1 tavoitteeseen ei päästä! Mistään seurakingistahan ei siis ole kysymys, vaan karsintasääntöjen kohdasta 3.3, jossa kerrotaan missä järjestyksessä joukkueita karsintakoreihin nostetaan mikäli joku karsintapaikasta kieltäytyy!

Vastaavastihan lännestä olisi edellisen viestin logiikalla nyt väkisin pitänyt ottaa yksi joukkue karsintoihin (=kysellä 2D joukkueita läpi niin kauan kunnes joku suostuu)!

Tuossa mainitsemassasi kohdassa puhutaan arvontakorien täydentämisjärjestyksestä joka ymmärtääkseni on ihan eri asia kuin se mitkä joukkueet osallistuvat. Arvontakoreilla viitataan siihen miten joukkueet järjestetään karsinnoissa. Mielestäni tulkintasi on tässä mielessä virheellinen.

Karsinnat on pelattu monena vuonna siten että etelästä ei ole ollut kahta joukkuetta karsimassa. Siinä mielessä huolesi on ihan turha. Ei kenellekään ole mitään eritystä tarvetta saada kahta etelän joukkuetta mukaan. Säännöt on kirjoitettu noin ja niitä noudatetaan. Jos säännöt ovat huonot, niitä pitää muuttaa.
 

Jaaa

Vs: I-divisioonan karsinnat

Minusta arvontakorien täydentäminen ei ole eri asia kuin se että mitkä joukkueet karsintoihin osallistuvat. Karsintoihinhan osallistujat vain ja ainoastaan ne joukkueet, jotka on sijoitettu arvontakoreihin 1 ja 2. Ja tuossa sääntökohdassa (3.3) nimenomaan näin ollen määritellään se, mitkä joukkueet karsintoihin osallistuvat, kun kieltäytymisiä tulee. Ei tämä ole mikään tulkintakysymys, eikä säännössä ole mitään vikaa. Sääntöä pitäisi vaan noudattaa! Nythän koko sääntö vaikuttaa täysin turhalta, kun harva jaksaa kohtaa 3.1 pitemmälle lukea...

Ja miten on mahdollista, että samaa sääntöä on joinain vuosina tulkittu niin, ettei etelästä olekaan ollut kahta joukkuetta? Kyllä toiminnan pitäisi olla sen verran ennustettavaa, ettei mene ihan arpapeliksi. Tässä tapauksessa riittäisi, että sääntöjä noudatettaisiin!
 
Viestejä
1 447
Vs: I-divisioonan karsinnat

Puheenavaaja sanoi:
Tuossa mainitsemassasi kohdassa puhutaan arvontakorien täydentämisjärjestyksestä joka ymmärtääkseni on ihan eri asia kuin se mitkä joukkueet osallistuvat. Arvontakoreilla viitataan siihen miten joukkueet järjestetään karsinnoissa. Mielestäni tulkintasi on tässä mielessä virheellinen.

Karsinnat on pelattu monena vuonna siten että etelästä ei ole ollut kahta joukkuetta karsimassa. Siinä mielessä huolesi on ihan turha. Ei kenellekään ole mitään eritystä tarvetta saada kahta etelän joukkuetta mukaan. Säännöt on kirjoitettu noin ja niitä noudatetaan. Jos säännöt ovat huonot, niitä pitää muuttaa.
Kohta 3.3 on ainoa, jossa otetaan kantaa mitä tapahtuu kun joku luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin.
Jos joku joukkue luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin, täydennetään arvontakoreja alhaalta ylöspäin siten, että luopuneen joukkueen alapuolella olevat joukkueet nousevat aina yhden pykälän ylöspäin.

Olisi sekin hieman hassua, jos läntisen alueen toinen tai esikarsinnan toinen pääsee toiseen arvontakoriin, mutta ei kuitenkaan itse arvontaan.
Kilpailun järjestäjä arpoo 21.3.2016 karsintaturnauksen 1. päivän otteluparit siten, että ensiksi nostetaan arvontakorista 1 joukkue, jolle nostetaan arvontakorista 2 vastustaja. Tämä ottelupari muodostaa 1. päivän otteluparin 1-4, jossa arvontakorin 1 joukkue on joukkue numero 1. Jäljelle jäänyt arvontakorin 1 ja arvontakorin 2 joukkue muodostavat 1. päivän otteluparin 2-3, jossa arvontakorin 1 joukkue on joukkue numero 2.

Mielestäni säännöt antavat täysin selkeästi ja ilman tulkintaa seuraavan ketjun:
Joku joukkue luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin
--> arvontakoreja täytetään kohdan 3.3 taulukon mukaisesti yksi pykälä kerrallaan ylöspäin
--> otteluparit arvotaan arvontakoreista 1 ja 2
 
Viestejä
1 447
Vs: I-divisioonan karsinnat

Puheenavaaja sanoi:
Jos yhtään ymmärrän näitä sääntöjä, niin järjestely on mennyt nimenomaan sääntöjen mukaan. Kyseessä on aluejaon mukainen karsintapaikka jota ei voi siirtää muille alueille. Jos alueelta ei löydy halukasta karsijaa, paikka jätetään kokonaan täyttämättä. Näin on tulkittu sääntöä useina vuosina ja sen mukaan on pelattu.

Tässä ei ole kyse mistään yleisestä seurojen rankingista vaan alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten sarjojen kohtaamisesta, jossa noudatetaan ennalta sovittua aluejakoa.
Tänä vuonna etelästä 2, lännestä 0 ja muilta alueilta 2. Eli aluejakoa ei ole noudatettu.


Laitetaan nyt vielä, että en osaa sanoa onko karsintajoukkueet löydetty sääntöjen mukaisesti (voi olla hyvin mahdollista, että kieltäytymisiä on ollut useampiakin?).
 
Viestejä
1 168
Vs: I-divisioonan karsinnat

&%¤¤&%#¤% sanoi:
Tänä vuonna etelästä 2, lännestä 0 ja muilta alueilta 2. Eli aluejakoa ei ole noudatettu.

Okei, nyt ymmärsin ongelman. Tuo on ihan totta.

Keravan mukanaolemisessa ei ole mitään ihmeellistä. Homman omituisuus on siinä että Huima ja Catz ovat suoraan karsintojen toisessa osassa. Sääntöjen mukaan Catzin ja Huiman olisi ensiksi pitänyt karsia keskenään ja niistä toisen pitäisi osallistua Hongan ja Keravan kanssa karsintaan.

Ilmeisesti jossain on nyt sovittu jotain ihan muuta, koska sarjamääräyksiä ei selvästikään noudateta.
 
Viestejä
1 168
Vs: I-divisioonan karsinnat

Jaaa sanoi:
Ja miten on mahdollista, että samaa sääntöä on joinain vuosina tulkittu niin, ettei etelästä olekaan ollut kahta joukkuetta? Kyllä toiminnan pitäisi olla sen verran ennustettavaa, ettei mene ihan arpapeliksi. Tässä tapauksessa riittäisi, että sääntöjä noudatettaisiin!

Tuohon on selkeä vastaus. Etelässä on paljon joukkueita jotka nauttivat kakkosdirren pelaamisesta eivätkä halua valtakunnallisiin sarjoihin matkailemaan. Esimerkiksi vuodesta toiseen kärkipäässä ollut Pinja ei lähde karsimaan, koska ei halua nousta. Tänä vuonna etelästä löytyi kaksi halukasta karsijaa, viime kaudella vain yksi, samaten edelliskaudella vain yksi.
 

Joo

Vs: I-divisioonan karsinnat

Silläkin uhalla, että toistan itseäni totean vielä seuraavaa ja tartun muutamaan kohtaan:

Puheenavaaja sanoi:
Keravan mukanaolemisessa ei ole mitään ihmeellistä. Homman omituisuus on siinä että Huima ja Catz ovat suoraan karsintojen toisessa osassa. Sääntöjen mukaan Catzin ja Huiman olisi ensiksi pitänyt karsia keskenään ja niistä toisen pitäisi osallistua Hongan ja Keravan kanssa karsintaan.

Ilmeisesti jossain on nyt sovittu jotain ihan muuta, koska sarjamääräyksiä ei selvästikään noudateta.

Siinä olen samaa mieltä, että sarjamääräyksiä ei selvästikään noudateta ja jossakin on sovittu jotakin ihan muuta, mutta en siinä missä ongelma on. Keravan mukanaolossa ON jotain erittäin ihmeellistä, sillä kuten moneen kertaan on todettu ja tässä erittäin hyvin tiivistetty...

&%¤¤&%#¤% sanoi:
Kohta 3.3 on ainoa, jossa otetaan kantaa mitä tapahtuu kun joku luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin.
Jos joku joukkue luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin, täydennetään arvontakoreja alhaalta ylöspäin siten, että luopuneen joukkueen alapuolella olevat joukkueet nousevat aina yhden pykälän ylöspäin.

Olisi sekin hieman hassua, jos läntisen alueen toinen tai esikarsinnan toinen pääsee toiseen arvontakoriin, mutta ei kuitenkaan itse arvontaan.
Kilpailun järjestäjä arpoo 21.3.2016 karsintaturnauksen 1. päivän otteluparit siten, että ensiksi nostetaan arvontakorista 1 joukkue, jolle nostetaan arvontakorista 2 vastustaja. Tämä ottelupari muodostaa 1. päivän otteluparin 1-4, jossa arvontakorin 1 joukkue on joukkue numero 1. Jäljelle jäänyt arvontakorin 1 ja arvontakorin 2 joukkue muodostavat 1. päivän otteluparin 2-3, jossa arvontakorin 1 joukkue on joukkue numero 2.

Mielestäni säännöt antavat täysin selkeästi ja ilman tulkintaa seuraavan ketjun:
Joku joukkue luopuu oikeudesta osallistua karsintoihin
--> arvontakoreja täytetään kohdan 3.3 taulukon mukaisesti yksi pykälä kerrallaan ylöspäin
--> otteluparit arvotaan arvontakoreista 1 ja 2

...Keravan ei millään muotoa pitäisi olla mukana karsinnoissa (ellei kieltäytyneitä ole todella paljon!). Säännöissä ei yksinkertaisesti missään kohtaan sanota, että se voisi ohittaa kaikki kohdassa 3.3 mainitut joukkueet, jotka ovat sen yläpuolella taulukossa. Sen sijaan Catz ja Huima kuuluvat karsintoihin, mutta Huimakin vain siinä tapauksessa, että sen yläpuolella kohdan 3.3. taulukossa olevat joukkueet (läntisen alueen 1. FoKoPo, eteläisen alueen 2. Pinja ja läntisen alueen 2. Pyrintö Mixed) ovat kaikki karsintapaikasta kieltäytyneet. Esikarsintahan on järjestetty ja sen voitti Catz, toisena Huima ja kolmantena HoNsU. Näin ollen Kerava kuuluu karsintoihin vain mikäli HoNsU, SGB Red, Laukaa ja SBG Masters ovat kaikki kieltäytyneet karsintapaikasta (edellä mainitun kolmen muun joukkueen lisäksi)! Edelleen olen sitä mieltä, että säännöt ovat karsintasysteemin osalta erittäin selkeät ja hyvät, niitä pitäisi vain noudattaa! Näyttää siltä, että joku asioista päättävä on tällä kertaa nähnyt kohdan 3.1 perusteella (ja samalla unohtaen kohdan 3.3) mahdollisuuden nostaa Kerava karsintoihin. Tai sitten tuo kohta 3.3 on vain yksinkertaisesti liian vaikeasti ymmärrettävä! Mene ja tiedä...

Hienoa olisi, jos näistä asioista tehdyt päätökset olisivat jossain nähtävissä!
 
Viestejä
1 447
Vs: I-divisioonan karsinnat

Joo sanoi:
Näyttää siltä, että joku asioista päättävä on tällä kertaa nähnyt kohdan 3.1 perusteella (ja samalla unohtaen kohdan 3.3) mahdollisuuden nostaa Kerava karsintoihin.
Ja kuitenkin heti perään (tai heti ennen) unohtanut kohdan 3.1 siinä kohtaa kun Huima on nostettu karsintoihin.

(Eli siis toiminut mielestäni oikein kohdan 3.3 mukaisesti.)
 
Viestejä
1 168
Vs: I-divisioonan karsinnat

Huomaan, että ajattelin tätä liikaa vanhan käytännön valossa jossa tätä arvontakoriajatusta ei sovellettu samalla tavalla kuin tänä vuonna. Aiemmin mentiin itsepintaisesti kohdan 3.1. mukaan ja siitä pidettiin kiinni:

3.1 YLEISTÄ NAISTEN KARSINNOISTA
Alueellisista II-divisioonan lohkoista karsintoihin selviää neljä (4) joukkuetta, jotka
jakaantuvat alueellisesti seuraavasti
 Eteläinen alue, kaksi (2) joukkuetta
 Läntinen alue, yksi (1) joukkue
 Kaakkoinen, Itäinen, Keskinen ja Pohjoinen alue, esikarsinnan jälkeen yksi (1)
joukkue.


Nyt kun edelliset kirjoittajat väänsivät rautalangasta asian, tajuan tuon pointin myös arvontakorin osalta. Ymmärrän mitä tarkoitatte ja uskon että olette oikeassa. Kiitos kärsivällisestä selittämisestä. En ymmärtänyt ajatustanne kunnolla.

Tämähän alkaa haiskahtaa taas mahdolliselta oikeusturvalautakunnan keikalta. Toivottavasti sinne ei päädytä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös