Äänestys

Kumpi joukkue tarraa vahvemmin runkosarjan kuudenteen sijaan?

Vilpas
8 (42.1%)
KTP
8 (42.1%)
LRNMKY nappaa kuudennen sijan
3 (15.8%)

Äänestäjiä yhteensä: 19

Kirjoittaja Aihe: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012  (Luettu 3082 kertaa)

Poissa Ihmispallo

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 3409
Taistelu pleijaripaikan lopulliseksi varmistamiseksi ja runkosarjan sijoituksista jatkuu mielenkiintoisena molempien joukkueiden osalta. KTP saapuu Saloon runkosarjan sijalla 6. ja Vilpas porskuttaa sijaa heikompana. Molemmat joukkueet ovat lähes varmistaneet paikan pleijareissa, mutta viimeinen silaus puuttuu. Ainostaan Kouvoilla on vielä teoreettinen mahdollisuus suistaa illan ottelijoista toinen ulos kauden odotetuimmista peleistä. LRNMKY porskuttaa hyvässä myötäisessä kahdeksantena.

Kauden aikaisemmat matsit menneet Kotkalle 2-1. Ollakseen tasapisteissä KTP:n edellä, tulisi Vilppaan voittaa huominen matsi vähintään 23 pisteellä. Todella kova urakka, mutta ei täysin mahdoton...ainakaan fani"pojan" silmin. Toisaalta Kouvojen seuraava mahdollinen tappio varmistaisi jo KTP:n, LRNMKY:n ja Vilppaan pelaamisen pleijareissa, joten ihan hyvin on pullat uunissa pienemmälläkin voitolla tai jopa tappion sattuessa.

Vikings seilaa mukavassa viiden ottelun voittoputkessa ja viimeinen tappio on koettu Kauhajokea vastaan kuukausi sitten. Helpolla kotijoukkue ei varmasti halua putkeaan katkaistavan, varsinkaan kovaa kannustavan kotiyleisön edessä. Viimeiset kymmenen matsia on Vilppaalla 6/4. KTP:n lukemat viimeisestä viidestä ovat 3/2 ja kymmenestä 5/5, joten melkoisen hyvin on vierailijakin pelannut synkän alkukauden jälkeen. Vilppaan kotimatsit koko kaudelta 10/8 ja KTP:n vierasmatsit 4/14. Tiukat ottelut Vilppaalla 7/7 ja KTP:lla 4/7. KTP:n vierasputki on -4, joten matkapelit eivät ole lähiaikoina vierailijoilla sujuneet läheskään kotipelien tapaan. Kuten sarjasijoituskin sen näyttää, tullee lauantaisesta matsista tasainen ja pleijareiden lähestyessä ei varmasti tunnettakaan parketilta puutu. Vaikka tasaisissa merkeissä ylösheittoon lähdetään, pidän Vilpasta jopa pienoisena ennakkosuosikkina kotiedun ja viimeaikaisten näyttöjen perusteella. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia pl viimeinen matsi Kotkassa, jossa Vilpas sortui ottelun ratkaisseen todella synkkään jaksoon omalla "hölmöilyllään". Toki Kotkakin pelasi kyseisessä vaiheessa harkiten ja jäätävästi. Uskon, että tämä aiempi ottelu on jo Viikienkin osalta painettu villaisella ja katseet on jo suunnattu kasvojen pesuun kotiyleisön edessä.

Joukkuetilastojen vertailu paljastaa Vilppaan osalta saman tuloksen, kuin lähes jokaista muutakin liigajoukkuetta vastaan. Kotkalaisilla on piirun verran paremmat heittoprosentit, hieman vähemmän menetyksiä ja enemmän riistoja. Vilppaan vahvuutena on taas levypallopelaaminen, mutta tässä tarkastelussa ero KTP:hen on "vain" reilut kaksi levyriä. Suuria eroja ei missään vertailukohteessa ilmene, joten tämäkin seikka puoltaa tasaista taistelua sarjapisteistä.

Oletetun avausviisikon ja avainpelaajien vertailua:
Holloway 19.0/4.1/3.3 vs Crocker 19.0/5.6/2.3...Molemmat hieman on/off pelaajia ja tilastot tasaiset
Ahonen 14.1/2.2/3.0 vs Sarcevic 7.8/3.7/4.1
Kaaresvirta 5.8/2.6/1.5 vs Williams 11.5/5.6
Fields 11.4/12.9 vs Matinen 11.5/4.0
Durham 18.2/11.6(4.7HL)/1.4 vs Blue 22.8/10.6(3.5HL)/1.8...Mielenkiintoinen kahden kovan sentterin taistelu

Penkki:
- Vilpas: Kataja?, Vaenerberg, Sandberg, Brace, Savolainen ja Ahokas
- KTP: Lehtoranta x 2, Pounds ja Dobras

Summasummarum: KTP:lla on kova ja tasainen avausviisikko, mutta penkiltä on tullut kauden aikana odotuksiin nähden yllättävän vähän apuja. Vilppaan avaus pystyy melko hyvin vastaamaan, mutta Crocker muodostanee matchup probleeman. Kaiken kaikkiaan materiaalivertailu melkoisen tasan.

Terveystilanne:
- Vilppaalla kysymysmerkkinä J Kataja sekä J Fields. Itse uskon, että Kataja huilaa, mutta Fields pelaa.
- KTP:lla ei käsittääkseni ole ainakaan merkittäviä poissaoloja

Mietteitä ja mielipiteitä ennen matsia:
- Onko Vilppaan Flow sillä tasolla viiden voiton jälkeen, että sitä on vaikeata kotikentällä vastustajan pysäyttää? Joskushan putket katkeavat, mutta itse uskon sen vielä jatkuvan...
- Haluaako kotijoukkue pestä kasvonsa kotiyleisön edessä edellisen KTP tappion jäljiltä vai piileekö mielen sopukoissa edelleen kauhukuvia viimeisestä kohtaamisesta ja dramaattisesta mustasta hetkestä?
- Lähteekö Vilpas tavoittelemaan 23 pinnan voittoa vai lähdetäänkö matsiin ihan normaalin valmistautumisen kautta?
- Toistuuko Vilppaan kevätkauden tavaramerkki - Todella vahva toinen puoliaika?
- Saako KTP vihdoin tuotua myös vieraskentälle Karhuvuoressa (Stevecolla) nähdyn taisteluilmeen ja tehon?
- Tuleeko KTP:n penkiltä apuja vahvan avausviisikon tuomien tehojen lisäksi?
- Illan mielenkiintoisin yksittäinen seurattava taistelijapari: Allen"Hulk"Durham vs Tim"Pistekunkku"Blue. Todella kova kahden taitavan pelaajan kohtaaminen, josta on odotettavissa huikea "näytelmä".
- Saako Vilpas Crockerin kuriin edes jollain tapaa? Crocker muodostaa Vilppaalle todella pahan matchupin. Onko Kaaresvirralla ja Bracella aseet miehen pysäyttämiseksi. Holloway jää tässä hieman pieneksi, mutta olisiko Emmanuelilla muita apuja Crockerin pysäyttämiseen? Löytyykö Vilppaan penkiltä pysäyttäjää?
- Pystyykö Blue-Crocker kaksikko tarvittaessa kahdestaan kaatamaan kotijoukkueen?
- Viime pelissä loistaneen Poundsin panos? Tehoton kausi, mutta ainekset ottelun mustaksi hevoseksi!
- Kokeneiden Sarcevicin ja pitkän jatkosopparin allekirjoittaneen sotaratsu Matisen päivän kunto. Löytääkö Bojanin nerokkaat syötöt perille ja uppoaako Jukan kolmoset Salohallin haastaviin koreihin?
- Nuoren Joonas Lehtorannan peliaika ja rooli? Suuri tulevaisuuden pelaaja.
- Jatkaako kaksikko Holloway-Ahonen tehokasta yhteistyötään?
- Onko Fields pelikuntoinen? Jos on, mikä on rooli ja peliaika?
- Mättääkö Hulk jälleen näyttävän tupla tuplan?
- Saiko Kaaresvirta uudessakaupungissa ketsuppipullon vihdoinkin auki? Tärkeät pelit lähestyvät ja Samun tehoja tarvitaan.
- Saapuuko Kotkasta seurauskollisia faneja paikalle Salohalliin? Jatkuuko korishuuma Salossa ja täyttyvätkö lehterit? Onko Vilppaan oma kannustussektio ja rytmiryhmä valmiina kannustuksen johtamiseen?
- Joukkueiden avausviisikot ovat todella vahvat ja melkoisen tasaväkiset. Odotan, että ottelun ratkaisu nähdään penkiltä tulevilla tehoilla. Käykö näin - kannattaa tulla itse lehtereille katsomaan!!!

Sanomattakin on selvää, että saavun paikalle omieni joukkoon nauttimaan hyvästä korismatsista. Toivottavasti saadaan kunnolla kannustusta, meteliä ja tunnetta katsomoonkin. Uskon, että tunnetta ja taistelua nähdään myös parketilla. Veikkaan kotijoukkueen voittavan tasaisen matsin vahvalla toisen puoliajan esityksellä.

TAISTELE VILPAS!!!
« Viimeksi muokattu: 23.03.12 11.05 kirjoittanut Ihmispallo »
"We were pissed on by the gods and we pissed on the gods right back. For those of you that have rocked we fucking salute you." : Bruce Dickinson; Sonisphere Festival Pori 08/08/10.

Poissa MOBvilko

"Eipä tarvi ihmetellä miksi Salo ei menesty koskaan jos GMminä on tuollaisia höyrypäitä jotka uskoo fanipoikien kitinät kritiikittä.."

Poissa pookinmäki

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 505
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #2 : 23.03.12 17.24 »
Olipa perinpohjainen ja asiapitoinen avaus topikille! Tattista vaan. Tuleekin otteluseurantaa tihruteltua nyt paljon laajemmasta näkökulmasta. - Näin kotkalaisittain oli tärkeä tieto, että Kotka Baaskitilla on nyt Viikinkeihin nähden 22 koripistettä 'hyvää'. On senkin varmistaminen jotain, jos joukkueet sattuisivat olemaan tasapisteissä sarjan päättyessä. - Uskottava on kuitenkin, että sarjapisteet tulevasta ottelusta matkustavat Kotkaan. - Jahas, kohta ollaankin kesäajassa. Laivaväyläkin laventuu päivä päivältä, vähän samaan tapaan kuin Kotka Baaskitin väylä pleijareihin !!! 8]
Minun seurani: Vain pelkkä KTP, se TUL:oon kuulunut työväen koripalloseura.

Poissa Ihmispallo

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 3409
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #3 : 24.03.12 16.43 »
Jaahas. Ajomatka takana ja vakiopaikalla istutaan. Heti hallille päästyä tuli jobinpostia:  Fields ei pelaa. No puolustus vissiin sitten toimii vähän paremmin ja Ässälle lisää vastuuta ja kenttäaikaa. Kokoa oltais kyllä kaivattu Kotkaa vastaan Johninkin muodossa. TAISTELE VILPAS!!!     
"We were pissed on by the gods and we pissed on the gods right back. For those of you that have rocked we fucking salute you." : Bruce Dickinson; Sonisphere Festival Pori 08/08/10.

Poissa Layup

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 953
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #4 : 24.03.12 17.12 »
Vilppaalla 5 menetystä 4 min aikana.  :o

Poissa Mac

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 2195
 • Mean Green
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #5 : 24.03.12 17.13 »
Kiitokset loistavasta aloituksesta Ihmispallo, paljon parempi kuin Vilppaan pelillinen aloitus.

Poissa JOEN SUU

 • Valkosipulinaattija, olutnaattija
 • Naatti
 • *****
 • Viestejä: 16811
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #6 : 24.03.12 17.26 »
Otetaan nyt kuitenkin tuo " loistava " pois tuosta aloituksesta. Ainakin itseni kannalta katsottuna se on liian pitkä.

Vai luuletteko, että on helppoa kaihipotilaana ja huononäköisenä seurata tekstiä valtavankokoisella suurennuslasilla?

Onko Pilli ja kumppanit kovinkin vauhdikkaalla tuulella siellä?

Poissa Zone

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 516
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #7 : 24.03.12 18.28 »
Turpasauna.  ;D

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8124
 • KISMITTÄÄKÖ?
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #8 : 24.03.12 18.30 »
NOBODY CAN HANDLE TIM BLUE! THE MAN IS A MONSTER!!!
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Mac

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 2195
 • Mean Green
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #9 : 24.03.12 18.49 »
Hieno voitto!
Eli taisi Salon parasta antia sittenkin olla vain tuo hieno alkukirjoitus.
Ja puolustus alkaa olla aika kivalla mallilla, pitäminen Salon 57:ssä pisteessä kotonaan on hyvä esimerkki siitä.

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8124
 • KISMITTÄÄKÖ?
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #10 : 24.03.12 18.50 »
Ei kai Salo tee koskaan kotona edes 70 pistettä?

Seisovaa ja metodista koripalloa pelaava joukkue, jolla ei ole luovuutta kuin nimeksi.
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Zone

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 516
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #11 : 24.03.12 18.59 »
Huippulupaus Ässä tänään huikeat 2/2. Expertille tiedoksi. Turha odottaa miehestä kuin hyvää roolipelajaa liigaan. Siihen rahkeet ehkä riittää.

Poissa Santeri

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 307
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #12 : 24.03.12 19.01 »
Loistavaa puolustuspeliä Kotkalta ja tuntuihan tuo hyökkiminenkin toimivan. Pudotupelipaikka on sitten varmistettu.  ;D Onnittelut Kotkalle!

Poissa DETROIT

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 986
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #13 : 24.03.12 19.29 »
Turpasauna.  ;D
Todellakin, v...u ja millä asenteella että kehdataankin kotona pelata tällälailla. Ei voi ainakaan yleisön kosiskelusta syyttää. Ihan sama ketä rosterista puuttuu ASENNETTA pitää silti löytyä!!!!! Tällä kaavalla luvassa perin lyhyet pudotuspelit.
No jahka Jukka, John ja E toipuvat täyteen pelikuntoon, voidaan ehkä haaveilla yhden kotiottelun voitosta.

Poissa Zone

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 516
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012
« Vastaus #14 : 24.03.12 19.43 »
Ja ihmispalleron avauksellaäin  peukkua alaspäin. Näin naamakirjatyyliin...  Siis näin TODELLA jälkijunassa.
« Viimeksi muokattu: 24.03.12 19.59 kirjoittanut Zone »