Äänestys

Idän/Lännen Finalistit?

Miami Heat
21 (18.6%)
Chicago Bulls
26 (23%)
Indiana Pacers
3 (2.7%)
Boston Celtics
6 (5.3%)
Orlando Magic
1 (0.9%)
Muu Idän joukkue
1 (0.9%)
Oklahoma City Thunder
20 (17.7%)
San Antonio Spurs
18 (15.9%)
Los Angeles Clippers
1 (0.9%)
Los Angeles Lakers
13 (11.5%)
Memphis Grizzlies
1 (0.9%)
Dallas Mavericks
1 (0.9%)
Muu Lännen joukkue
1 (0.9%)

Äänestäjiä yhteensä: 58

Äänestys päättynyt: 29.04.12 09.01

Kirjoittaja Aihe: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field  (Luettu 64692 kertaa)

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Aika perustaa tämäkin otsikko. Runkosarja loppuu reilun viikon kuluttua, ja asetelmat ovat muotoutumassa. Vääntöä käydään vielä ensimmäisen kierroksen nopeista laulukuoroon lähdöistä sekä parempien joukkueiden välisistä voimasuhteista, mutta iso kuva on suhteellisen selkeä.

Idässä finaalipaikka näyttää olevan kahden joukkueen kauppa. Huikealla tasolla loukkaantumisista huolimatta pelannut Chicago Bulls ja kaikkien kritisoima Miami Heat ovat selkeästi muun pakan yläpuolella. Chicagon huolena ovat avainmiesten Dengin ja Rosen loukkaantumiset, jonka lisäksi myös Noah ja Boozer ovat tunnettuja alhaisesta kipukynnyksestä. Chicago on väkisinkin pudotuspeleissä "banged up", mutta Thibödöön puolustusfilosofia kantaa joukkueen tästä huolimatta pitkälle. Bullsilla on ollut Heatin numero tämän kauden runkosarjassa, mutta niin oli viime vuonnakin, ja miten lopulta kävi?

Heat ja LeBron James saavat edelleen huikean määrän kritiikkiä niskaansa, mutta joukkueen tekeminen on täysin pudotuspeleihin tähtäävää. Wade on laitettu jo säästöliekille, mutta historiallisen kauden tilastojen valossa pelannut LeBron James jatkaa edelleen porskuttamistaan. Joukkue ei tokikaan ole vailla kysymysmerkkejä. Spoelstran rotaatiot ovat herättäneet kysymyksiä, lisäksi penkin kapeus ja isojen pelaajien talenttipuutos ovat ikuisuusaiheita. Battierilta, Haslemilta ja Milleriltä odotetaan paljon pudotuspeleissä, mutta tämä on kuitenkin vain pelkkä sivuseikka. Ykkösasioita joukkueelle ovat puolustusintensiteetti ja BatRonin & Robyanen pelaaminen. Teen villin ennustuksen tässä ja nyt - Miamin puolustuspelaaminen pudotuspeleissä tulee olemaan huikeaa luokkaa. LeBroniin ja Wadeen voi luottaa kuin kiveen.

Idän musta hevonen lienee Boston Celtics, jonka otteet ovat viime aikoina olleet piristymään päin. Ei kuitenkaan huijata itseämme liikaa. Ubuntu on kuollut, ja Bostonin joukkueessa on enemmän vikoja kuin vahvuuksia. En näe miten tämä joukkue voisi mitenkään jyrätä molempien, Heatin ja Bullsin, yli pudotuspelien paras 7 sarjoissa.

Mielestäni Idän muut joukkueet eivät ole erityismaininnan arvoisia. Pacers hakee "atlantahawksmaista" "Hei, tässähän tapahtuu edistystä"-runia pudotuspeleistä, mutta kaatuu kunniakkaasti viimeistään Idän välierissä toiselle suurista. Atlanta, Orlando ja New York kolmikossa on tietynlaista potentiaalia, ja Knicksiä lukuunottamatta muilla joukkueilla on jopa mahdollisuus yllättää 1. kierroksella. Aika paljon Idän koventuneesta tasosta kertoo se, että viime kauden up-and-coming tiimi Philly taistelee nyt viimeisestä pudotuspelipaikasta kynsin hampain Bucksin kanssa. East is the beast!

Ennustus: Heat likistää loukkaantumisten runteleman Bullsin Idän finaaleissa 4-2, joka jättää jossiteltavaa Bullsin kannattajille.

Lännessä terävin kärki ei ole yhtä terävä kuin Idässä, mutta contender-tason haastajia on useampia. San Antonio Spurs ja Oklahoma City Thunder taistelevat Idän ykkösjoukkueen manttelista, ja oletettavaa on Durantin voitto tässä kamppailussa. Lähinnä sen takia, että runkosarjajoukkueeksi vahvasti profiloitunut Spurs lepuuttanee vanhoja tähtiään viimeisen viikon aikana todella paljon. Mielenkiintoista nähdä miten Spurs pärjää Lakersia vastaan runkosarjan viimeisissä väännöissä. Popovitsi todennäköisesti lepuuttaa pelaajiaan saadakseen hyvän tekosyyn häviöille kovia jengejä vastaan.

Mitään ei kuitenkaan pidä ottaa pois Spursilta, joka on erikoistunut heikompien joukkueiden totaaliseen nuijimiseen. Pudotuspeleissä joukkueen leveys, ratkaisupelaajien kokemus ja Popovitsin valmennustaidot ovat varmasti vahvuus, mutta pudotuspelit vaativat menestyjiltä muutakin. Nimittäin fyysistä ja henkistä kestokykyä, ja sitä ei ole tältä joukkueelta nähty vuosiin. Spurs saanee helpohkon alun pudotuspeliurakalleen Lännen (kärjen takana) kapean tason vuoksi, mutta toiselta kierrokselta lähtien väännöt käyvät koviksi, ja pudotuspelien armoton pelitahti ei anna sekuntiakaan sääliä Spursin vanhoille sotaratsuille. Tästä huolimatta yksi monista 15-20% finaaliehdokkaista.

OKC on oma suosikkini finaaleihin asti, kiitos lähinnä Durantin ja loistavan supporting castin. Westyn fani täällä tuskin kukaan on, mutta Ibaka ja Harden ovat roolipelaajakultaa. OKC:n kotiyleisö on yksi liigan kiimaisimmista, ja OKC nauttinee kotiedusta ainakin NBA:n finaaleihin asti. Tietty kokemattomuus on joukkueen heikkous, mutta toisaalta joskushan se lasikatto on rikottava? Nähtäväksi jää onko kausi 2012 Durantin lopullinen läpimurtokausi.

Losin joukkueet tulevat haastolistan seuraavina. Molemmilla on isoja ongelmia, joiden yli heidän olisi päästävä jollain ilveellä ollakseen todellisia haastajia kärkikaksikolle. Los Angeles Clippersillä on ehkä liigan paras clutchpelaaja Chris Paul, mutta Blake  Griffin ei taida vielä olla riittävällä tasolla moneltakaan osin aivan NBA:n kärkikahinoissa. Muu joukkue on myös suhteellisen epätasapainoinen nippu ailahtelijoita, eikä Billupsin menettäminen sairastuvalle tehnyt Clipsuille palvelusta. Vinny Del Negrosta on sanottu paljon, mutta hän ei ole yhtä suuri liabiliteetti kuin naapurijoukkueen päävalmentaja...

...Mike Brown. Kestääkö Miken perunapää pudotuspelien paineita? Mikä on Los Angeles Lakersin roolitus pleijareissa, antaako Kobe tilaa "kaksipäiselle Batmanille" Gasol-Bynum, ja tyytyy kaivamaan kiveksensä esiin vasta ottelun viimeisellä minuutilla? Onko Ramon Sessions valmis johtamaan mestarijoukkuetta kapellimestarin paikalta? Onko Ron Artest löytänyt uuden kevään, kuten viime aikojen esitykset antaisivat ymmärtää? Paljon kysymyksiä Losissa, ja viime vuoden pudotuspelit ovat edelleen hyvin muistissa.

Jäljelle jäävistä joukkueista Memphisillä ja Dallasilla on mielestäni lähinnä mahdollisuudet yllättää kuka tahansa, mutta tuskin kolmea näistä edellä mainitusta joukkueesta peräjälkeen. Rakastan Memphisin rosterin syvyyttä, mutta en siltikään jaksa uskoa Rudy Gayn olevan se johtava pelaaja, joka ansaitsee 100 miljoonaa tämän joukkueen viemisestä päätyyn asti. Dallasilla on menossa välikausi, eikä mikään viittaa viime kauden ihmeen toistumiseen. Chandlerin menetys oli liian iso lovi. Ehkä ensi kaudella sitten Deronin johdolla? Molemmilla siis hyvää yllätyspotentiaalia. Tämä tietenkin olettaen, että Dallas edes etenee pudotuspeleihin.

Takana (ja osittain edessä) oleva joukko Denver, Phoenix, Houston ja Utah eivät ole tarpeeksi hyviä pärjätäkseen.

Ennustus: Länsi on käytännössä täysin avoin. Lännen finaalissa voi olla 5-6 eri joukkuetta, mutta OKC vaikuttaa näistä tällä hetkellä potentiaalisimmalta. Toiseksi vaihtoehdoksi nostaisin Lakersin.

Finaaliennustukset sitten aikanaan sen mukaan miten asiat pudotuspeleissä etenevät, ja miltä joukkueiden pelaaminen näyttää.
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa hamahakkimies

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 6723
 • @hamahakkimies
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #1 : 17.04.12 10.23 »
Erittäin asiallinen avaus, vaikkakin hieman sisäisesti ristiriitainen.

(Tai näin ainakin itse tulkitsen "Lännen kapean tason (kärjen takana)" ja sen, että "Lännen finaalissa voi olla 5-6 eri joukkuetta".)Oman käsitykseni mukaan Itä on kolmen kauppa: CHI, MIA, ... , BOS. Tässä järjestyksessä ja Miamin ja Bostonin välisellä selkeästi mitattavalla hajuraolla. Muut joukkueet ovat turisteja kaukana kapean kärjen takana.

Lännessä veikkaan räjähtävän Oklahoman vuotta. Haastajina Spurs ja Lakers, jotka saattavat olla mitä tahansa "pirun kovan" ja "saippukuplan" väliltä.

Clippers olisi kaivannut Billupsia ollakseen merkittävä mestaruusehdokas jo tällä kaudella. Blake Griffin ei ole vielä valmis (jos vatipää sitä tulee koskaan olemaankaan).

Hallitsevalle mestarille Dallasille tekee tiukkaa päästä pleijareihin ja joukkue on epäonnistunut tiukoissa paikoissa niin monta kertaa, etten pysy enää edes laskuissa. Viime kauden taianomaisen runin kaltaisen mestaruusmarssin todennäköisyys on äärettömän pieni.

Minuutin harkintaan perustuva perstuntuinen veikkaus: NBA 2012 Finaaleissa kohtaavat OKC ja CHI.

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #2 : 17.04.12 10.39 »
Lännessä on useampi hyvä joukkue. Idässä on 2 erinomaista.  Sen jälkeen näitä puppelsjoukkueita Lännessä 6 "parhaan" takana, kun taas Idän pleijarijengit ovat vakuuttavia aina kasiseediin asti. 8]
« Viimeksi muokattu: 17.04.12 10.43 kirjoittanut King James »
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa hamahakkimies

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 6723
 • @hamahakkimies
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #3 : 17.04.12 10.51 »
Lännessä on useampi hyvä joukkue. Idässä on 2 erinomaista.  Sen jälkeen näitä puppelsjoukkueita Lännessä 6 "parhaan" takana, kun taas Idän pleijarijengit ovat vakuuttavia aina kasiseediin asti. 8]
Nyt mä en kyllä tajunnut yhtään mitään.

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #4 : 17.04.12 11.26 »
Nyt mä en kyllä tajunnut yhtään mitään.

East > West

Takaisin itse aiheeseen.
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa KingStackhouse

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 218
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #5 : 17.04.12 11.34 »
Käytännössä mahdottomuus, että kaksi jengiä tulisi Mavsien ohi. Vaikka Dallas voittaisi neljästä matsistaan ainoastaan Golden Staten, niin se vaatisi muilta jo neljän voiton ottamista. Ei tule tapahtumaan.

Poissa hamahakkimies

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 6723
 • @hamahakkimies
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #6 : 17.04.12 12.27 »
Lännessä on useampi hyvä joukkue. Idässä on 2 erinomaista.  Sen jälkeen näitä puppelsjoukkueita Lännessä 6 "parhaan" takana, kun taas Idän pleijarijengit ovat vakuuttavia aina kasiseediin asti. 8]
East > West
Siis oikeasti: "Täh?"

Näissä jutuissa on vähemmän tolkkua kuin Kohilan jutuissa.

Poissa Trölli

 • Hiekkalaatikkolainen
 • ***
 • Viestejä: 759
 • Los Angeles Lakers 2012-2013 NBA Champions!
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #7 : 17.04.12 12.36 »
Bullsi menee idästä finaaleihin se on jo slvää, mutta Lännen kovatasoisessa lohkossa se voi olla kuka tahansa.

Poissa Blomberg

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 435
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #8 : 17.04.12 14.12 »
Lännen pelijaritilanne on aivan auki, enkä pitäisi mahdottomana viimevuotisen kaltaista yllätysfinalistia. Oklahoma on vakuuttanut läpi koko kauden, poislukien viimeisest pari viikkoa. Saatan käsittää Thunderin runkosarjan lopun kruisailun suuremmaksi ongelmaksi kuin se todellisuudessa onkaan, mutta joku joukkueessa silti mättää: esimerkiksi post-skoraajan puute ja yleisesti ratkaisijoiden vähyys hyökkäyspäässä huolettavat.

Sitten on Spurs, jota Grizzlies suorastaan nöyryytti viime keväänä. Saisiko joukkue siitä riittävästi lisää motivaatiota ja ylimääräisen vaihteen peliinsä, joka viimevuoden pleijareissa tyystin uupui? Menee veikkauksen puolelle, mutta sanon kyllä: Spurs finaaleihin lännestä.

Idässä Celticsin nousu on sekoittanut loppukaudesta pakkaa: tämä joukkue taisteli paikasta pleijareihin vielä reilu kuukausi sitten. Bostonin naavapartojen paukut tuskin riittävät muuhun kuin kiusaajan asemaan, mutta toisaalta jopa Chicago tai Miami pelaavat takuulla mieluummin ketä tahansa kuin Celticsiä (tai toisiaan) vastaan. EFC on arvioni mukaan siis sama kuin viimekaudella, vaikka Boston tekisikin komean playoff-juoksun.

Heat - Bulls otteluparista nousee esiin tietysti Bullsin loukkaantumistilanne, mutta jälleen myös ratkaisijoiden vähyys. Rip Hamilton on pelannut metsurin sormilla laskettavan määrän hyviä matseja, ja Boozerilla on ollut tapana jäätyillä pleijareissa. Dengin ranne on huonossa kunnossa, ja vaikka mies todennäköisesti pelaa hyvät pleijarit, niin riittääkö se? No, ei helvetissä riitä. Bulls elää ja kuolee edelleen Rosen hyökkäyspelin varassa, ja takamies ei ole edelliskauden veroisessa iskussa. Runkosarjassa Bulls on pystynyt pelaamaan hyvin ilman johtotähteään, kuten pystyivät edelliskaudellakin vajaalla miehistöllä. Pleijareissa Bulls tarvitsee dominoivan Rosen pärjätäkseen, ja yli-inhimillisiä suorituksia samaiselta herralta mennäkseen "loppuun asti."

Samaan aikaan Heat on ainakin silmämääräisesti hidastanut peliään kauden edetessä, valmistautuen ilmisesti jo kevään ja kärpästen mukanaan tuomaan puolustuksen kovenemiseen ja pelin hidastumiseen. Joukkueella on edelleen heittää kentälle myös 2 liigan top-5 pelaajaa, ja se on vain liikaa mille tahansa idän joukkueelle tänä vuonna. Heat finaaliin idästä.
« Viimeksi muokattu: 19.04.12 20.16 kirjoittanut Blomberg »

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #9 : 19.04.12 15.37 »
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Pesre

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 2459
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #10 : 19.04.12 15.53 »
Stephen A Smith on ääliö ja ihmiset jotka kuvaavat tv-ruutua kameralla ja lisäävät niitä "videoita" youtubeen pitäisi ampua.
"I used to argue all the time on the internet.
Then I realised it made me look like a retard.
I've stopped now.
You can try this at home."

Poissa hamahakkimies

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 6723
 • @hamahakkimies
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #11 : 19.04.12 16.13 »
Stephen A Smith on ääliö ja ihmiset jotka kuvaavat tv-ruutua kameralla ja lisäävät niitä "videoita" youtubeen pitäisi ampua.
Tällaisia kommentteja  varten kp.comiin tarvittaisiin pikaisesti se "peukuttelu-mahdollisuus":

Poissa The Game

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1404
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #12 : 19.04.12 16.58 »
Stephen A Smith on varsin hyvä koomikko, mutta eihän kukaan nyt miehen sanoja tosissaan ota. Jopa Skip Bayless tietää koripallosta kollegaansa enemmän.

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #13 : 19.04.12 17.02 »
Stephen A Smith on varsin hyvä koomikko, mutta eihän kukaan nyt miehen sanoja tosissaan ota. Jopa Skip Bayless tietää koripallosta kollegaansa enemmän.

 :DEn oikeastaan edes  ymmärrä miksi tämä kaksikko on niin suosittu Jenkeissä. Johtunee juurikin komedia-arvosta eikä mistään muusta?
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Mr Brown

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 364
 • @MrBrownFin
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field
« Vastaus #14 : 19.04.12 19.44 »
Sitten on Spurs, jota Grizzlies suorastaan nöyryytti viime keväänä. Saisiko joukkue siitä riittävästi lisää motivaatiota ja ylimääräisen vaihteen peliinsä, joka viimevuoden pleijareissa tyystin uupui? Menee veikkauksen puolelle, mutta sanon kyllä: Spurs finaaleihin lännestä.

Kommentoidaan nyt kun kerran omasta suosikista kyse ja tähän viime kevääseen yleensä aina viitataan. Memphis veti Spurssia turpaan jo runkosarjassakin samoin kuin sitten myöhemmin pudotuspeleissä. Memphis piti tasonsa ja otti tuolloin helpohkon voiton. Nyt voitot ovatkin sitten 4-0 Spurssille.

Memphis ei lännessä ole nyt se pahin. Kyllä se taitaa olla esim. Lakers, Mavs tai Rockets (jos pääsee). Voin tietty olla väärässäkin. Ei olis eka kerta.
Religion kills - Jesus saves

http://tlaivo.wordpress.com/

Seneca: Ihmisiä on kahdenlaisia. Niitä, jotka kulkevat edellä ja niitä, jotka kulkevat perässä ja arvostelevat.