Koripallo.com

NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Idän/Lännen Finalistit?


  • Äänestäjiä
    58
  • Poll closed .
Viestejä
454
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Kyllä. Joukkueet häviävät, mutta yksilöt voittavat. Tietenkin yksilö tarvitsee useimmiten hyvän suorituksen myös joukkueelta saadakseen mahdollisuuden voittaa, mutta loppujen lopuksi koripallo on laji, joka parhaimmillaan rakentuu yksilöiden ympärille.

Nyt kyllä olen eri mieltä...koripallo on nimen omaan JOUKKUEPELI.
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

LeBron puts Melo, Knicks to sleep.

No need for late game heroics.

Miami Heatin synergia näyttää tällä hetkellä todella hyvältä, viime kauden pudotuspeleihinkin verrattuna hyökkäyspeli pyörii paljon vapautuneemmin. Hienoa nähdä kaikki tämä synergia vapautuneena juuri oikeaan aikaan vuodesta. Ehkä synergisin joukkue NBA:n pudotuspeleissä tällä hetkellä?

Ja Grizz-Clippers herkku saa jatkoa, hieno homma. Pääseekin katselemaan sarjan loppuun isyysvapaalla. 8]

2012 NBA Playoffs: Secret To The Spurs Offense

Can you spell snoozefest?
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

No niin, Itä on selvä. Pakko tässä vaiheessa vielä korostaa Idän huikeaa tasoa nykyään. Pacers kaatoi Orlandon selkeästi ja iski itsensä läpi NBA:n parhaimpien joukkueiden kärkikaartiin. Orlando on kuitenkin yleisesti ottaen arvostettu viime vuosina yhdeksi NBA:n parhaista joukkueista, joten suoritus kertoo paljon Idän haastavuudesta. Howard toki puuttui, mutta kyseessä on kuitenkin vain yksi pelaaja.

Philly voitti NBA:n parhaan runkosarjajoukkueen Chicagon 4-2. Montako kertaa 8-siidi on kaatanut 1-siidin NBA:n HISTORIASSA? Only in East. Bulls kärsi myös loukkaantumisista, mutta joukkueen rekordi ilman Rosea oli jotain...20-2??? runkosarjassakin. Jättimäinen yllätys, joka kertoo paljon Idän tason laajuudesta. 1 through 8, pelkkää timangia.

Boston ja Atlanta kävivät jälleen erittäin kovan väännön, jonka dynastiaksi luokiteltava Boston vielä tänä vuonna vei.

Miami käveli Knicksin yli, mutta Heat onkin Heat. Kuinka moni muu jengi kävelee yli joukkueesta, jossa pelaa kaksi Top15 NBA:n supertähteä ja tämän kauden DPOY?

Jotkut tilastonikkarit täälläkin ovat erehtyneet pitämään Idän vähäisiä pistemääriä yms. merkkinä tason heikkoudesta. Väärin. Se on pudotuspelikoripalloa. Ei ole Idän vika, että Lännessä pelataan runkosarjavaihteella 3/4 sarjassa. Onneksi Memphis-LAC sentään on kunnon sotaa. Fuck Griffen.
 
Viestejä
7 418
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Jotkut tilastonikkarit täälläkin ovat erehtyneet pitämään Idän vähäisiä pistemääriä yms. merkkinä tason heikkoudesta. Väärin. Se on pudotuspelikoripalloa. Ei ole Idän vika, että Lännessä pelataan runkosarjavaihteella 3/4 sarjassa. Onneksi Memphis-LAC sentään on kunnon sotaa. fuck Griffen.
Saisinko lisätietoa tästä boldatusta kohdasta?
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

"Oikeassa ylänurkassa parhaat joukkueet" = "Joukkueet joiden peleissä tullut paljon pisteitä ja piste-erot olleet suuret ovat parempia kuin joukkueet joiden peleissä on tullut vähän pisteitä ja pelit tasaisia"
 
Viestejä
110
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Meni King Jamesilta aavistuksen yli, jotta kirjoittelua olisi voinut pitää vilpittömin mielin kirjoitettuna. Siinä oikeastaan pahkasikamaisesti todistettiin lännen olevan se kovempi konferenssi.

Chigagon lamaantuminen oli kyllä yllättävää. Pelasivathan he kuitenkin loisteliaan runkosarjankin käytännössä ilman Rosea. Olkoonkin, että Noah tippui myös kuvioista pois. Muuten Itä ei tarjonnut minkäänlaista jännitettä.

Lännessä Spurs odotetusti pyyhkäisi Utahin ja OKC vähemmän odotetusti vei Dallasin suoraan neljässä pelissä. Denver laittaa Lakersin todella tiukalle. Tässä sarjassa ärsyttää suunnattomasti ESPN:n ja muun median tapa seurata otteluita. Aina saa lukea Kobe sitä, Kobe tätä. Ei anneta arvoa altavastaajalle, joka on kyennyt huimaan suoritukseen. Denverin voittamien otteluiden jälkeen otsikot ovat näyttäytyneet tyyliin: "Denver voitti, vaikka Kobe kiri neljännessä jaksossa melkein rinnalle", "Denver voitti. Kobe oli kipeä".
 
Viestejä
7 418
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
"Oikeassa ylänurkassa parhaat joukkueet" = "Joukkueet joiden peleissä tullut paljon pisteitä ja piste-erot olleet suuret ovat parempia kuin joukkueet joiden peleissä on tullut vähän pisteitä ja pelit tasaisia"
Sä et taida kauheasti tajuta "niinku numeroista"?

Ei kai nyt kukaan ole niin tyhmä, että uskoo parhaan joukkueen olevan se, joka tekee keskimäärin eniten pisteitä per peli.

Ko. kuvassa oli esitettynä joukkueiden puolustus- ja hyökkäystehokkuudet (mitattuna "pisteillä per pallonhallinta"), ei pelkästään joukkueiden tekemiä pisteitä. Hyvää hyökkäämistä on se, kun pallonhallinnoista saadaan tehtyä koreja -- riippumatta siitä, perustuuko pelityyli nopeisiin hyökkäyksiin (paljon heittoja, paljon pisteitä per peli) vai harkitumpaan puolen kentän pelaamiseen (vähemmän heittoja, vähemmän pisteitä per peli). Vastaavasti hyvää puolustamista on se, että vastustaja ei saa tehtyä koreja silloin, kun sillä on pallo hallussaan. Ts. pisteitä tulee vähän per pallonhallinta. Tämäkin mittari on täysin riippumaton ottelun temposta ja hyökkäysten kokonaismäärästä.

Koetin avata sinulle tuota kuvaa jo kerran. Luepa joutessasi tuo kirjoitus vielä kerran ennen kuin jatkat nillitystäsi.

(Sivuhuomiona on todettava, että tuossa toisessa kirjoituksessa ennakoitu "Idän otteluparit on taputeltu, MEM-LAC ja DEN-LAL ovat vielä auki"-arvio taitaa pitää tällä hetkellä aika hyvin paikkansa.)



Tässä on muuten samainen kuva nykyhetkeen päivitettynä:
chart

http://www.nbastuffer.com/2012_NBA_Playoffs_Power_Rankings_Chart.html

Oletko vielä sitä mieltä, että Lännessä pelataan ihan p@$kaa korista?

Näyttäisi nimittäin Miami valuvan aika selkeästi tuonne Lännen joukkueiden suuntaan tuossa kuvassa.



Niin joo, sitä vielä, että "parhaat joukkueet oikeassa yläkulmassa" on pelkkä ohjeistus kuvan tulkintaan. Puolustus paranee kuvassa ylöspäin, hyökkäys oikealle.

Minulla ei ole todellakaan takana laukoa muutaman havainnon kokoisten otosten perusteella mitään "absoluuttisia totuuksia" tai muutenkaan vedellä noin raflaavia linjauksia. Pyrin siis pitämään jenkkityylisiin puhuviin päihin nähden täysin vastakkaisen linjan.
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

hamahakkimies, heitä tilasto mjötääh?

Voidaanko nyt keskittyä asiaan ja unohtaa turhat tilastohöpinät?

Idän otteluparit välierissä:

Miami - Indiana

Boston - Philly

Miami voittaa Indianan paras 7 sarjassa. Odotan mielenkiinnolla argumentteja, joilla joku saa perusteltua Indianan jatkoon tästä otteluparista. Indianalla on toki mahdollisuus, ja mielestäni erinomainen sellainen, hankkia omalle projektilleen aimo annos uskottavuutta. 4-2 tappio olisi Indianalle yhtä kuin voitto. Sen varaan olisi hyvä rakentaa tulevaa kautta, usko mahdollisuuksiin haastaa liigan terävintä kärkeä konkretisoituisi kertaheitolla.

Boston - Philly

Boston lähtee tietysti ennakkosuosikkina mukaan. Miehet terveenä oikeaan aikaan kaudesta, eiköhän Boston itsensä kampea jatkoon. Philly kuitenkin osoitti, ettei ole turha joukkue pudottamalla Bullsit jatkosta. Tulee varmaan ruma vääntösarja, jossa ei koreilla herkutella. En ihmettelisi Philadelphian voittoakaan, vaikka terve Celtics on rampaa Bullsia kovempi haaste. Veikataan 4-3 Boston.
 
Viestejä
1 006
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Gasol 1/10, Bynum 4/11. NBA:n kyvykkäin etukenttä näytti jälleen jäätymisen mallia. Tähteys on aika kaukana näistä herroista tällä hetkellä, enkä osannut kuvitella että Denver olisi se joukkue, joka pistää etukentän kuriin. Ja missä nämä kaverit ovat puolustuksessa? Kobe being Kobe, vatsataudissakin. Turha edes todistella miehen tärkeyttä hyökkäyksessä tällä hetkellä. Denver tuhosi Lakersin odotetusti heittämällä, mutta että vielä näin vapaalla heittämisellä ja kovilla prosenteilla. Denver on tullut voittamaan tämän sarjan. Se tulee tapahtumaan helposti, jos Lakersin pahin ase, isot miehet, ovat edelleen täysin kuutamolla.
 
Viestejä
2 214
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Spursit ovat aina olleet joukkue, jonka peli perustuu "huonojen ratkaisujen" (pallonmenetykset, harhasyötöt, huonoista asemista heittäminen jne) välttämiseen ja vastustajan niihin pakottamiseen. Siellä on siinä mielessä pelattu "tilastokoripalloa" eli haettu voitot olemalla tilastollisesti(kin) parempia erityisesti niissä pienissä seikoissa, jotka erottavat voittajat häviäjistä pitkällä aikajaksolla. Joten siinä mielessä ylläolevat kuviot eivät yllätä.

Tänä vuonna joukkue on onnistunut pelisysteemissään laajalla rintamalla, ja se näkyy tuloksissa. Viimeiset pelit: 28-3 ja vieraissa 25-3!

Oikeasti on vaikea uskoa kenenkään muun vievän mestaruutta, koska toisin kuin Miami: "The Spurs are firing on all cylinders".

Tänä vuonna Spursien 12-sylinterinen kone toimii täydellisesti kaikissa olosuhteissa ja kaikilla kierrosalueilla. Miamin kolmesylinterinen Daihatsu ei Teksasin Ferrarille pärjää.
 
Viestejä
1 006
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Tipper sanoi:
Jos ei Lakers, niin Spurs sitten.

Spurs todella pelaa suurella iskutilavuudella tänä vuonna ja parina viime kautena havaittavaa vanhojen osien pintaruostetta on hoidettu CRC:llä tai kokonaan uusilla komponenteilla. Viritysastetta on nostettu uusilla suorituskykyisillä osilla, joten pitkästä aikaa tällä nipulla saatetaan mennä loppuun asti.
 
Viestejä
3 106
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Länsi on huono, Kobe on huono, Griffin on huono.

Itä on hyvä, LeBron on hyvä.

Kiitän kirjoituksestasi. Kaikki tietävät jo mitä mieltä olet. Tuhlaat kaikkien aikaa samaan pöljään jankuttamiseen, joka ei perustu mihinkään. Idän joukkueet ovat melko ankeassa kuosissa, eikä yksikään sarjoista herättänyt juuri mitään intohimoja.

Lakers-Denver on ollut hauska sarja, lähinnä siksi, että Denver on venynyt mukaviin voittoihin, mutta ikuisena pessimistinä pelkään, että riemu loppuu seiskapeliin. Lakers jatkoon. Samoin taitaa Clippers venyä Memphisin ohi.

Suosikkilistan tilanne olisi melko käpsäkkä, jos Denver ja Memphis jotenkin selvityisivät jatkoon.

1. Denver
2. Memphis
3. Indiana
4. Oklahoma
5. Dallas

6. Spurs
7. Jazz

8. Boston
9. Chicago

10. Clippers
11. Philly
12. Atlanta

13. New York

14. Orlando

15. Lakers
16. Miami
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Gheorghe sanoi:
Kiitän kirjoituksestasi. Kaikki tietävät jo mitä mieltä olet. Tuhlaat kaikkien aikaa samaan pöljään jankuttamiseen, joka ei perustu mihinkään.

About puolitoista kuukautta pudotuspelejä jäljellä, kirjoitan NBA-alueella todennäköisesti keskimäärin 3-4 viestiä päivässä muualle kuin otteluseurantaan. Kuten tähänkin mennessä pyrin tuomaan tuoreita näkökulmia peliin, vaikka forumpravda toivookin vaihtoehtoisten näkemyksien vaientuvan. Ne eivät kuitenkaan vaiennu, varsinkaan nyt kun jokainen päivä todentaa lujan vasaroinnin tavoin esittämiäni ajatuksia oikeiksi.
 
Viestejä
1 006
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

1. LAL
2. SAS
3. CHI
4. NYK
5. OKC
---------
6. IND
7. PHI
8. ATL
9. MEM
10. DEN
11. BOS
12. DAL
13. UTA

---------
14. LAC
15. ORL
16. MIA


Vielä tuohon, miten "Kobe tuhoaa isot miehet itsekkyydellään". Mä en tiedä, miksi isot miehet ovat niin flegmaattisia, koska en ole päässyt pukuhuoneeseen tai kentän laidalle arvioimaan joukkueen synergiaa (hymiö). Johtuuko se Kobesta, Perunapäästä vaiko mistä, sitä en tiedä. Joka tapauksessa, jos Bynum ja Gasol haluavat olla staratason pelaajia, niin asenteen on muututtava helvetisti. Brownin kritiikki on aiheellista. Jos flegmaattisuus on Kobesta kiinni, mitä en kyllä usko, niin niistä tulee antaa kuulua eikä vetäytyä kuoreen. Kentällä on annettava kaikkensa joka ainut ilta - siitäkin huolimatta että tiimikaveri ei satu olemaan maailman mukavin. Gasolilla on menossa jälleen surkea Playoffs-sarja. Pehmeähän hän on aina ollut, mutta nyt ei uppoa heittokaan.

Vielä ei ole hävitty mitään, mutta vaikeimman kautta tätä lähdettiin ratkomaan.
 
Viestejä
7 418
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

hamahakkimies sanoi:
Laadin huvikseni tällaisen listauksen, jossa pudotuspeleihin selviytyneet joukkueet ovat henk.koht. suosituimmuusjärjestyksessäni:
1. DAL, 0-4 vs. OKC
2. UTA, 0-4 vs. SAS
3. BOS
4. CHI, 2-4 vs. PHI
5. OKC
6. PHI
7. IND
8. ATL, 2-4 vs. BOS
9. MEM
10. SAS
11. DEN
12. NYK, 1-4 vs. MIA
13. LAC
14. ORL, 1-4 vs. IND
15. LAL
16. MIA
Pudonneet joukkueet, jotka olivat ottelusarjoissaan allekirjoittaneen suosikkeja, punaisella. Pudonneet "epäsuosikit" vihreällä.
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Tipper sanoi:

Koben ollessa pois ja pelin pyöriessä Bynum-Gasol kaksikon kautta Lakers kuitenkin rakensi aika kunnioitettavan voittoputken + Barnes/MWP pelasivat erinomaisesti. Pelikin näytti aika hyvältä, ja Sessionskin pelasi kuitenkin pitkän pätkän tästä ajasta puolikuntoisena.

Se on totta, että asenteen tulisi olla timanttia näissä peleissä huolimatta Koben tekemisistä tai sanomisista, mutta luuletko tosissaan itkemisen auttavan asiaan mitään? Koben dominoivuus ei salli mitään vallankumouksia joukkueen sisällä, varsinkin jos tämä tarkoittaa vaatimuksia Koben roolin muuttamiseksi. "I'm gonna get mine" Kobe on näin itsekin sanonut.

VASTAUKSET LAKERS-KETJUUN!!!
 
Viestejä
1 006
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Koben dominoivuus ei salli mitään vallankumouksia joukkueen sisällä, varsinkin jos tämä tarkoittaa vaatimuksia Koben roolin muuttamiseksi. "I'm gonna get mine" Kobe on näin itsekin sanonut.

Samalla mentaliteetillä pitäisi Bynumin ja Gasolinkin pelata, "We're gonna get ours". Kobe harvemmin aloittaa pelejä omimalla palloa ja heittämällä silmittömästi (joitain kovia ekan erän heittoputkia lukuunottamatta). Kyllä palloa useimmiten pelataan sisään, joten isoilla on mahdollisuutensa, "they have their touches". Asenne alussa ratkaisee, miten peli jatkuu. Superstara ei saa olla henkisesti heikko kentällä. Miami on hyvä esimerkki siinä, että vaikka heidän iso kolmosensakaan ei luultavasti ole sydänystäviä kentän ulkopuolella, jokaiselta yleensä löytyy tarvittava effort kentällä ja starat uhrautuvat ammattimaisesti vähempiin heittoihin.
 
Viestejä
1 729
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

E: tässä käydään nyt ilmeisesti keskustelua samasta aiheesta kenties kuinka monessa topiquessa, joten siirrettäköön tämäkin oikeaan paikkaan.


Tipper sanoi:
Samalla mentaliteetillä pitäisi Bynumin ja Gasolinkin pelata, "We're gonna get ours". Kobe harvemmin aloittaa pelejä omimalla palloa ja heittämällä silmittömästi (joitain kovia ekan erän heittoputkia lukuunottamatta). Kyllä palloa useimmiten pelataan sisään, joten isoilla on mahdollisuutensa, "they have their touches". Asenne alussa ratkaisee, miten peli jatkuu. Superstara ei saa olla henkisesti heikko kentällä. Miami on hyvä esimerkki siinä, että vaikka heidän iso kolmosensakaan ei luultavasti ole sydänystäviä kentän ulkopuolella, jokaiselta yleensä löytyy tarvittava effort kentällä ja starat uhrautuvat ammattimaisesti vähempiin heittoihin.

Näin juuri. Lakersilla on huimasti potentiaalia joukkueena, kun palloa pelataan aktiivisesti sisään ja sieltä ulos. Avaa heittotilaa kaarelle, ja helpottaa Kobenkin työnsarkaa, kun aina ei tarvitse voittaa omaa ja muutamaa muuta puolustajaa, kun pääsisi hyökkäämään lähestyvää puolustajaa vastaan. Eikös kolmiohyökkäyksessä juurikin painotettu tätä inside-outside peliä?

Vieläkin tärkeämpää kuin se, että palloa näennäisesti pusketaan postiin olisi, että sen kanssa yritetään sitten tehdä koria sieltä lowblockista. Raflaava esimerkki: Game 6:n 0-13 alussa pallo kävi jokaisessa hyökkäyksessä Gasolilla tai Bynumilla "postissa" (2 metriä 3 sek. alueelta), mutta kertaakaan kumpikaan ei yrittänyt hyökätä sieltä. Hyvä jos palloa edes laittoivat maahan. Tuloksena Koben ja Ebanksin pitkiä kakkosia.

Ja jos isojen henkinen kantti ei riitä post-skoraamiseen miksei Lakers pelaa edes jotain perus pick 'n rollia enempää Kobe-Gasol akselilla? Josko Paunkin henkinen kantti riittäisi korintekoon jotain Afflaloa vastaan vaihdon jälkeen.

Ja kaikki sympatiani ovat toki Nuggetsin puolella.
 
Viestejä
1 447
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Philly voitti NBA:n parhaan runkosarjajoukkueen Chicagon 4-2. Montako kertaa 8-siidi on kaatanut 1-siidin NBA:n HISTORIASSA? Only in East. Bulls kärsi myös loukkaantumisista, mutta joukkueen rekordi ilman Rosea oli jotain...20-2??? runkosarjassakin. Jättimäinen yllätys, joka kertoo paljon Idän tason laajuudesta. 1 through 8, pelkkää timangia.
Tai sitten se vain kertoo kärjen heikkoudesta. Tai loukkaantumisherkkyydestä. Tai jostain.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös