Koripallo.com

Dallas Mavericks 2012-2013: And we're officially out...

Viestejä
16 284
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Parempi näin...

14 min Dwain Price Dwain Price ‏@DwainPrice

Sources said the #Mavs have had preliminary discussions with Laker free agent PG Ramon Sessions, who would be a perfect fit for Dallas.
 
Viestejä
16 284
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Sam Amick

I reached out to Mavs owner Mark Cuban today to get his lay of this decimated Mavs land after he missed out on Deron Williams and Steve Nash. Jason Kidd hadn't flown the coup just yet. Cuban, who created all this salary cap space by letting Tyson Chandler, JJ Barea and DeShawn Stevenson walk as free agents in the wake of his team's 2011 title last summer, said briefly, "It's better to miss out on the right player than to sign the wrong player."
37 minutes ago

Aha...
 
Viestejä
7 403
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Pakko se on kai myöntää. Tässä vaiheessa alkaa Mavs-paketti olla sen verran v!turallaan, että Senssionsin on vissiin sitten kelvattava. Ehkä se on niin kuin ToPo-vainaan jenkit "läpip@$ka, mutta onneksi oli edes halpa"? Jos sällille menee vähänkään enemmän rahaa tai yhtään pidempi soppari, alkaa Mavsin päälaki jäädä P!$$avirran pinnan alle.

Worst case scenario: iso tappioputki kauden alkuun, kenkää Carlislelle ja Nowitzkilta vieno siirtokehotus trade deadlinen tietämillä.

Faktahan kuitenkin on, että alkukesästä Nowitzki sanoi seuraavaa:

http://espn.go.com/blog/dallas/mavericks/post/_/id/4690648/dirk-nowitzki-im-too-old-to-rebuild
 
Viestejä
16 284
Viestejä
7 403
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Ok. Viime yönä sitten vihdoin tapahtui jotain.

Mavs kirjasi ("signasi") Chris Kamanille vuoden mittaisen 8 miljoonan dollarin sopimuksen. => Hyvä. Kaman on kelpo sentteri, jos pysyy kasassa. Lisäksi vuoden sopimus poistuu kirjoista ensi kesänä, joten Mavs on ainakin teoriassa mukana vapaiden agenttien metsästyksessä. Kaman on hyvää pataa Nowitzkin kanssa ja saattaa ottaa hieman sellaista "kahjompi Brian Cardinal"-tyyppistä roolia.

Miten niin kahjompi?

Kaveri tiedotti siirrostaan Twitterissä seuraavasti:

[quote author="https://twitter.com/ChrisKaman/status/223167912461082625"]Chris Kaman @ChrisKaman Big news for everyone coming shortly.....[/quote]
Porukka innostuu...

[quote author="https://twitter.com/ChrisKaman/status/223168471993810944"]Part of the big news is that I found this dead rodent in my gym this morning!!! I think it's a muskrat?! http://twitpic.com/a6jfqb
proxy.jpg
[/quote]
Porukka ei ole enää innoissaan.

Kaman itse on sen sijaan aivan innoissaan:
[quote author="https://twitter.com/ChrisKaman/status/223168471993810944"]@ChrisKaman: I do love Texas guns laws tho! Pretty excited......[/quote]
[quote author="https://twitter.com/ChrisKaman/status/223178973440507904"]Chris Kaman ‏@ChrisKaman I think my truck will fit right in here in Texas! http://twitpic.com/a6jr40
proxy.jpg
[/quote]
[quote author="https://twitter.com/ChrisKaman/status/223197163436507136"]Chris Kaman ‏@ChrisKaman Everything is bigger in Texas, and that's why I love it!!!! http://twitpic.com/a6kb77
proxy.jpg
[/quote]

Lisäksi fanien kommenteista voi päätellä, että New Orleansissa Kamanille soitettiin korien jälkeen Chewbaccan karjumista.

Sanomattakin lienee selvää, että kyseessä on erinomainen kirjaus ("signaus") Donnie Nelsonilta.



Tämän jälkeen Mavs kirjasi ja kauppasi ("sign and trade") Ian Mahinmin Indianaan, jolloin vastapalloon kimposivat Darren Collison ja Dahntay Jones. Collison täyttää Mavsin aloittavan pointin paikan, vaikkei mikään pelinluojavelho olekaan. Jones haastaa Carterin aloituksessa heittävän takamiehen tontilla. (Todennäköisesti VC pitää paikkansa ihan pelkästään hyökkäystehojen takia.)

Ennen kaikkea molemmat kaverit ovat sopimustensa viimeisellä kaudella ja poistuvat kirjoista ensi kesänä. Tämäkin siirto siis tukee Mavericksin tavoittelemaa "tilaa palkkakaton alle"-strategiaa.



Seuraavaksi Mavs ilmeisesti käyttää uuden työehtosopimuksen mahdollistamaa armahdusvaihtoehtoa Brendan Haywoodin sopimukseen ja tekee huomattavan tarjouksen Phillyn vapauttamasta Elton Brandista (joka myös vetää sopimuksensa viimeistä kautta!!!).

Oletettavasti Haywoodista vapautuvista rahoista osa tarjotaan Delonte Westille, joka ainakin itse oli kovasti innoissaan palaamassa Mavericksin organisaatioon.



Näiden siirtojen jälkeen Mavericksin rotaatio näyttäisi jotakuinkin tällaiselta:

PG: Collison - West(?) - Rodrigue Beaubois
SG: Carter - Jones - Jared Cunningham - Dominique Jones
SF: Marion - Jae Crowder
PF: Nowitzki - Brandan Wright
C: Kaman - Brand(?) - 27-vuotias tulokas Bernard James

Luultavasti Dominique Jonesin päivät Maverickina ovat luetut, sillä joukkueella on liikaa noita 6'2" pitkiä yhdistelmätakamiehiä. Lisäksi ainakin yhdelle isolle miehelle ja yhdelle puhtaalle heittäjälle olisi vielä kysyntää.

Heittäähän tosta kokoonpanosta ei osaa kukaan muu kuin Nowitzki enkä muutenkaan tiedä, miten nykytilainen pumppu kuvastaa Rick Carlislen edustamaa "best passing team in basketball + top level defense"-filosofiaa.

Tämän lisäksi jo viime kaudella sopimuksensa vikaa kautta vetävien pelaajien keskuudessa (Jason Terry) esiintyi vähän sellaista "me ollaan täällä vaan tämä vuosi"-mentaliteettia, joten miksi edes yrittää täysillä. Mielenkiintoista nähdä, miten väliaikaisen palkkasoturiarmeijan moraali kestää.



Lisää liikkeitä on varmasti luvassa, mutta joka tapauksessa Mavsin tilanne on hitusen vähemmän lohduton kuin kymmenen tuntia sitten.
 
Viestejä
1 228
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Onnittelut (?) Mavs-faneille, saatte sittenkin ihan NBA-tasoisen joukkueen jalkeille! Ja lisäksi vielä onnistuivat siirtämään "kattojoustavuuden" seuraavaan kesään!

Suunnitelmana näyttäisi edelleen olevan Dwight Howardin hankkiminen ensi kesänä, ja tähän onkin ihan realistiset mahdollisuudet, koska Nets on tötöillyt itsensä ulos kisasta. Tuleva kausi on puolestaan jo menetetty tapaus, mutta olisiko pitkällä tähtäimellä ollut sittenkin kannattavampaa heittää reilusti ns. läskiksi ja tavoitella mahdollisimman montaa pingispalloa arvontakoneeseen?

Jos ensi kesänä runko on Howard, 35-vuotias Dirk, 35-vuotias Marion ja 28-vuotias toisen vuoden pelaaja Bernard James, ei sekään luo suurta uskoa tulevaisuuteen. Howardin ympärille on toki mahdollista lähteä rakentamaan voittavaa joukkuetta, mutta se puolestaan olisi märän pyyhkeen huitomista Dirkin naamalle.

Jos taas Howard (tai Chris Paul tai Andrew Bynum) ei ensi kesänä tule, lienee aika pistää kaikki lihoiksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

Mutta olihan se sen arvoista, kun sentään pistettiin kaikki panokset mestaruuden puolustamiseen, vai miten se nyt menikään?
 
Viestejä
16 284
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Taputukset Markille ja Donnielle! Hyvät pelaajat saatiin. Kaman ei ehkä pysy täysin kasassa läpi kauden, joten jos saataisiin Brand tuuraamaan. Tuuraa varmaan myös Dirkiä, sillä en hirveästi luota Wrightiin. Aldridgen mukaan Brand haluaa nimenomaan Dallasiin... Collisonin rankkaa ainakin Sessionsin ja Feltonin edelle. Nuori pointti edelleen, joka ei saanut kaikkia tehoja irti Hillin rinnalla Pacersissä. Jones taitaa olla keskitasoa parempi puolustaja ja ihan pätevä roolipelaaja.

Vielä Delonte ja Elton jengiin, niin ihan kivalta näyttää.
 
Viestejä
7 403
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Jonkin verran matemaattista päätöksenteon teoriaa harrastaneena olen oppinut, että kaikki epäonnistuneet päätökset eivät ole huonoja ja vastaavasti kaikki onnistuneet päätökset eivät ole oikeita. Jokainen päätöksentekijä tekee ratkaisunsa perustuen siihen tietoon, joka on käytettävissä sillä hetkellä, kun päätös pitää tehdä.

Typerä pokerinpelaaja saattaa voittaa suurenkin summan yksittäisessä jaossa, jos turn ja river sattuvat osumaan juuri oikein, mutta häviää varmasti rahansa pitkällä aikavälillä.

Erilaisia päätöksiä jälkikäteen arvosteltaessa jälkiviisastelu on suurin mahdollinen synti: "Ei varmaan olisi kannattanut hajoittaa mestaruusjoukkuetta, jos kerran Deron Williams pysyy Netsissä!1!"

Aiempia ratkaisuja tarkasteltaessa on mietittävä, millä perusteilla ja oletuksilla annettu päätös on aikoinaan tehty. Kritiikkiä voidaan tietysti esittää, mutta ennen kaikkea tulee tarkastella sitä, olivatko päätöksen taustalla olleet oletukset realistisia ja tehdyt ratkaisut niihin nähden "optimaalisia". (Kirjoitan optimaalisen tässä lainausmerkkeihin, koska "paras mahdollinen saavutettavissa oleva ratkaisu" voi olla hyvinkin subjektiivinen käsite.)



Fakta: Brendan Haywood oli vapaa agentti kesällä 2010.

Fakta: Hän oli tuolloin mahdollisesti paras sentteri, joka Mavsilla oli koskaan ollut.

Fakta: Mavsin oli maksettava miehelle huolellinen korvaus, jottei kaveri häivy.

Ratkaisu: Mavs tarjosi Haywoodille ison sopimuksen ja lupasi motivointimielessä jopa aloituspaikan.

Lopputulema: Vain viikkoa paria myöhemmin Tyson Chandler putosi Mavsin syliin kuin pyytämättä ja yllättäin. Ty vei aloituspaikan heittämällä ja sen myötä myös ailahtelevan Haywoodin peli-innon.

Arvio: Mavs maksoi liikaa Haywoodille, mutta tuolloin tarjolla ei ollut oikein ketään muutakaan. Haywood olisi teoriassa saattanut pelata paremmin, jos olisi pelannut aloittavana sentterinä, mutta todennäköisesti ison palkkapussin myötä sällin motivaatio olisi joka tapauksessa romahtanut. Ratkaisu oli väärä, mutta ei niin pöyristyttävä kuin millaisena se yleensä esitetään.



Fakta: Mavs voitti mestaruuden 2011.

Fakta: Joukkue oli jo tuolloin yli-ikäinen.

Fakta: Joukkueen kokoonpanossa oli useita vapaita agentteja, jotka kaipaisivat uusia rahakkaampia sopimuksia.

Ratkaisu: Dallas antoi Chandlerin (sign and trade), Butlerin, Barean ja Stevensonin laukata rahakkaammille metsästysmaille, jottei joutuisi sitomaan koko tulevaisuuttaan vanhenevaan ja ylipalkattuun kokoonpanoon. Joukkue kirjasi edullisia veteraaneja (Carter, West) lyhyille sopimuksille tavoitteenaan todellinen jättipotti nyt kesällä 2012. Parhaimmillaan tämä jättipotti olisi tiennyt sek Deronin että Dwight Howardin kirjaamista!

Lopputulema: Mavs ei olisi voittanut mestaruutta tänä vuonna, vaikka olisi pitänyt koko joukkueen kasassa. Deron Williams pysyikin Netsissä ja homma meni kiville eikä Mavsille jäänyt "välikaudesta" käteen muuta kuin tilaa palkkakaton alle.

Arvio: Chandlerin sopimuksen uusiminen olisi ollut oikea ratkaisu, koska kyseessä on täydellien komplementti Nowitzkille. Kenellekään muulle ei olisi tullut maksaa sellaisia liksoja kuin kaverit saivat markkinoilta. En tunne tilanteen matematiikkaa niin hyvin, että tietäisin, olisiko Deron Williams mahtunut maksimiliksalla Dallasiin, jos Chandler olisi saanut vastaavan sopparin kuin NYK:istä. Joka tapauksessa Nowitzki-Chandler -yhdistelmä olisi varmasti ollut Netsiä viehättävämpi houkutin Williamsille ja luultavasti Cuban olisi jotenkin runnonut vaadittavan tilan palkkakaton alle. Joukkue teki virheen tavoitellessaan Williamsin lisäksi Howardia: "Vapaita agentteja houkutellessa parempi Chandler pivossa kuin Howard oksalla!"



Fakta: Mavs sai Chandlerin "kirjaa ja kauppaa"-sopimuksessa kätevän kauppapoikkeaman ("trade exception").

Fakta: Epäonnistuneesta pelaajakaupasta surustunut Lamar Odom halusi pois Lakersista.

Fakta: Mavs tarvitsi kipeästi hyviä veteraanipelaajia kesällä 2011.

Ratkaisu: Mavs hankki Odomin "ilmaiseksi" ja haaveili monipuolisesta sisä-ulkopelaajasta, joka toisi joukkueelle tuhat ja yksi erilaista lähestymistapaa hyökkäyspeliin ja olisin Nowitzkin paras lepuuttaja ikinä.

Lopputulema: "Eijjumalauta."

Arvio: "Eijjumalauta, olihan niillä pakko olla joku käsitys siitä, kuinka latvaheikosta kaverista on kyse!1! Näkeehän sen jo siitä karhusta jota se jörnii telkkarissa!1?2!!!"



Fakta: Mavsin suunnitelmat kesälle 2012 menivät aivan kiville.

Fakta: Deron Williams pysyi Netsissä.

Fakta: Dwight Howard jotain.

Fakta: Muut joukkueet heittelevät rahaa kuin uutta työehtosopimusta ei olisi koskaan ollutkaan kirjoitellen ylihintaisia pitkiä pahveja pahveille, jotka eivät niitä todennäköisesti tule koskaan ansaitsemaan.

Ratkaisu: Mavs teki pieniä korjausliikkeitä, joilla on lyhyet jäljet: Kaman, Collison, Jones, Brand(?), ...

Lopputulema: Iso kysymysmerkki. Ensi kesän markkinoista ei voi vielä sanoa mitään lopullista, mutta tällä hetkellä Mavs pelasi p@$kat korttinsa oikein. Joukkue ei lähtenyt nokittelemaan huonoista lähtökohdista, vaan foldasi kortit tältä kesältä ja odottaa rauhallsesti uutta jakoa.

Arvio: Oikein. Mavsilla on joka tapauksessa toinen "välikausi", mikä on sinänsä karmaiseva ajatus ottaen huomioon Nowitzkin jäljellä olevien kausien rajallisen lukumäärän. Huonoin mahdollinen ratkaisu olisi ollut rahan mällääminen pitkiin ja kalliisiin B-luokan soppareihin, mikä olisi todennäköisesti tiennyt alakuloista keskinkertaisuutta koko Nowitzkin loppu-uran ajan. Nyt voi sentään haaveilla ensi kesästä...



Summa summarum: Mavs on tehnyt virheitä (Haywoodin sopimuksen suuruus, Chandlerin poispäästäminen, ODOM!!!), mutta koko sotaa ei olla vielä hävitty, vaikka tämän kesän taisteluissa tulikin aika pahasti p€r$iille.

edit. JoKaFan ehtii joka väliin, joten lainataan häntä hieman:
JoKaFan sanoi:
Taputukset Markille ja Donnielle!

Joo. Homma ei mennyt niin kuin Strömsössä, mutta tästä huolimatta Cuban ja Donnie pelasivat pelin huolellisesti loppuun asti ja tekivät p@$kasta edes k@kk@kukkasia.
 
Viestejä
1 228
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Kiitokset näpäytyksestä Hämis! Jälkiviisastelu on kuitenkin tämän penkkiurheilun suola, koska meillähän ei edes voikaan olla kaikkea ratkaisuihin vaikuttavaa tietoa käytettävissä. Ja harvoin isoa bisnestä pyörittävät joukkueet tekevät tarkoituksella huonoja ratkaisuja...

Ja huomatkaa vielä, minähän en ole Mavericksia juurikaan muita joukkueita tarkempaan seurannut, joten kommenttejani voi pitää jonkinlaisena keskiverto-nba-entusiastin puskahuuteluna.

Pahin virhearvio oli kuitenkin mielestäni ylioptimistinen arvio Dallasin houkuttelevuudesta Williamsin ja/tai Howardin silmissä. Tässä pelattiin aika lailla upporikasta ja rutiköyhää ja Musta-Pekkahan sieltä jäikin käteen. Ja tästä olen kanssanne samaa mieltä: kattojoustavuuden säästäminen ensi kesään oli täsmälleen oikea ratkaisu. NBA:ssa pahimmat ylilyönnit tunnutaan perustelemalla 'palkkakaton alla oli tilaa, joten se oli pakko käyttää - kokonaan ja heti!'. Dallas ei panikoinut, vaikka A- ja B-vaihtoehdot karahtivat karille.

Niin, ja jotta ei mennä liian synkeäksi: Collison on ihan hyvä palanen tulevaisuutta varten, kunhan vaan saadaan sovittua sopuhintaisesta jatkosopparista. Ja sopimushan luonnollisesti allekirjoitetaan ensi kesänä vasta sen jälkeen, kun mahdolliset isot kalat on uinut verkkoon...
 
Viestejä
9 123
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Cousin Sal sanoi:
Niin, ja jotta ei mennä liian synkeäksi: Collison on ihan hyvä palanen tulevaisuutta varten, kunhan vaan saadaan sovittua sopuhintaisesta jatkosopparista.

En usko. Collison on yksi liigan yliarvostetuimmista pelaajista. Sai mainetta aikanaan vain koska pelasi CP3:n paikalla täysin pointtivetoisessa Hornetsin hyökkäyksessä, jossa kaikki kulkee pointin kautta. Jos miehellä ei tarjota tällaista jatkuvaa pick-and-roll festivaalia, palloa omissa käsissä ja nopeita hyökkäyksiä koko 48 minuutin ajan, niin on aika heikko pelaaja. Ei osaa oikein mitään hyödyllistä näiden asioiden ulkopuolella. Vähän niin kuin minä PG:nä.

Dallas on toiminut ihan oikein TÄNÄ kesänä sen jälkeen, kun menetti mahdollisuutensa Deron Williamsiin. Mestarijoukkuetta ei jäljellä olevista palikoista voinut rakentaa, joten parempi vetäistä se toinen välikausi tähän rakoon.

Kysymys kuuluukin onko Cuban

A) Tietoinen uuden CBA:n tulevista vaikutuksista siinä määrin, että on laatinut maltillisen taktiikan, jolla myöhemmässä vaiheessa kerää hetelmät muiden joukkueiden nenien edestä kiitos pidättäytyvämmän taktiikkansa.

B) Vetänyt liinat kiinni rahankäytön osalta luettuaan CBA:n pykälät ja tajuttuaan kuinka paljon enemmän rahaa menettää jatkossa (nimenomaan muille joukkueille), jos joukkue menee pahasti luxustaksoille.

Joka tapauksessa yksi Lännen jättiläinen on nyt kaatunut, joten voimme jälleen todeta... BEASTING AND FEASTING IN THE EAST!
 
Viestejä
16 284
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

King James sanoi:
Joka tapauksessa yksi Lännen jättiläinen on nyt kaatunut, joten voimme jälleen todeta... BEASTING AND FEASTING IN THE EAST!

Kaman, Brand ja Nowitzki > Anthony, Bosh ja Haslem

Collison ja West > Chalmers ja Cole

Siinä 2-3-paikoille on sitten jotain poppoota Heatillä, mutta eipä noista liiemmin tarvinnut keväällä 2011 välittää... ;) :p
 
Viestejä
7 403
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Cousin Sal sanoi:
Kiitokset näpäytyksestä Hämis!
Ei tuo mikään tarkoituksellinen näpäytys ollut -- kunhan vain koetin itsellenikin jäsentää, miten tähän soppaan on ajauduttu.

Cousin Sal sanoi:
Jälkiviisastelu on kuitenkin tämän penkkiurheilun suola, koska meillähän ei edes voikaan olla kaikkea ratkaisuihin vaikuttavaa tietoa käytettävissä. Ja harvoin isoa bisnestä pyörittävät joukkueet tekevät tarkoituksella huonoja ratkaisuja...
Tämä pitää paikkansa.

Isoa bisnestä pyörittävät joukkueet eivät tosiaankaan tee tarkoituksella huonoja ratkaisuja, mutta usein joukkueiden GM:t kyllä töppäilevät niin pahasti, että herrojen pätevyyttä on pakko hieman kyseenalaistaa. Usein peräkkäiset tai jopa samanaikaiset päätökset vaikuttavat keskenään niin ristiriitaisilta, että ei voi kuin puistella päätään. Vrt. Minnesota joka varasi kolme pointtia vuoden 2009 draftin ekalla kierroksella.

Eräs vanhempi sälli joskus kauan sitten NBA Fantasy Draft -tilaisuudessa (aivan tosissaan): "Mä en ole varma, aloittaako Netsin senttereistä Dwayne Schintzius vai Benoit Benjamin, joten huudan ne varmaankin molemmat."

Cousin Sal sanoi:
Pahin virhearvio oli kuitenkin mielestäni ylioptimistinen arvio Dallasin houkuttelevuudesta Williamsin ja/tai Howardin silmissä. Tässä pelattiin aika lailla upporikasta ja rutiköyhää ja Musta-Pekkahan sieltä jäikin käteen. Ja tästä olen kanssanne samaa mieltä: kattojoustavuuden säästäminen ensi kesään oli täsmälleen oikea ratkaisu. NBA:ssa pahimmat ylilyönnit tunnutaan perustelemalla 'palkkakaton alla oli tilaa, joten se oli pakko käyttää - kokonaan ja heti!'. Dallas ei panikoinut, vaikka A- ja B-vaihtoehdot karahtivat karille.
Suurin rajoite vieraiden free agentien houkuttelemisessa on nykysäännöillä se, että alkuperäinen joukkue pystyy halutessaan tarjoamaan rahakkaampaa ja pidempää sopimusta. Ja niinhän se on, että raha on se, joka lopulta puhuu.

Cousin Sal sanoi:
Niin, ja jotta ei mennä liian synkeäksi: Collison on ihan hyvä palanen tulevaisuutta varten, kunhan vaan saadaan sovittua sopuhintaisesta jatkosopparista. Ja sopimushan luonnollisesti allekirjoitetaan ensi kesänä vasta sen jälkeen, kun mahdolliset isot kalat on uinut verkkoon...
Kaikki sopuhintaiset tai alihintaiset pelaajat ovat joukkueilleen hyödyksi.

Itse en ole Collisonia hirveästi seuraillut. Toivottavasti kaveri yllättää positiivisesti.



Tässä vaiheessa on mainittava vielä Mavericksin joukkueenjohdon pitkäaikaisesta strategiasta seuraavaa.

Mavs on suhtautunut viimeiset kymmenen vuotta draft pickeihinsä äärettömällä penseydellä: lähes kaikki omat varaukset on kaupattu pois osana kauppoja, joissa on tavoiteltu aina vaan parempia veteraanipelaajia. Näkökantana on ollut, että draftistä saatavat "tuntemattomat" pelaajat eivät auta joukkuetta nousemaan haastajasta mestariksi. Kehittyvien junnujen sijasta joukkuetta on pyritty kehittämään pelaajakaupoilla, joissa Cubanin pohjattomasta kassasta on makseltu muille ei-toivottuja sopimuksia pois ja samalla haalittua entistä lahjakkaampia pelaajia rinkiin.

Usein draftissä Mavs on kuitenkin ostanut käteisellä jonkun ykköskierroksen jämävarauksen -- ihan vaan niin kuin arpalipukkeena. Valitettavasti näistä ei ole tullut läheskään samanlaisia voittoja kuin esim. Spursille. Tämä kyvyttömyys tunnistaa oikeasti lahjakkaita pelaajia rivipelaajien joukosta onkin ollut Mavericksin seurajohdon suurin heikkous.

Nyt uuden työehtosopimuksen mukaan nuorten pelaajien tunnistaminen ja kehittäminen on (kuulemma) parempi lähestymistapa kuin kalliiden veteraanisoppareiden hotkiminen. Valitettavasti Mavs on laiminlyönyt draftiä niin pitkään ja järjestelmällisesti, että tallista ei juurikaan löydy kehityskelpoisia junnuja tai Eurooppaan jemmattuja pelureita.

Tästä syntyykin mielenkiintoinen epäjatkuvuus, kun joukkue on joutunut lopettamaan aiemmin jatkuvalla syötöllä pyörineen veteraanipelaajien pyörittämisen (vrt. näennäinen ikiliikkuja, joka toimii polttamalla Cubanin jatkuvasti sisäänpumppaamaa rahaa) ja on antanut suurella rahalla kasatun talentti-altaan tyhjentyä saamatta vastineeksi oikeastaan mitään.

Tulevaisuudessa joukkue kiinnittänee paljon enemmän huolta nuorten pelaajien draftäämiseen, mutta nähtäväksi jää, kerkeääkö Nowitzki nauttimaan näiden mahdollisesti tulevaisuudessa tehtävien löytöjen hedelmistä. (Itse en usko, että näin käy.)
 
Viestejä
7 403
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

King James sanoi:
En usko. Collison on yksi liigan yliarvostetuimmista pelaajista. Sai mainetta aikanaan vain koska pelasi CP3:n paikalla täysin pointtivetoisessa Hornetsin hyökkäyksessä, jossa kaikki kulkee pointin kautta. Jos miehellä ei tarjota tällaista jatkuvaa pick-and-roll festivaalia, palloa omissa käsissä ja nopeita hyökkäyksiä koko 48 minuutin ajan, niin on aika heikko pelaaja. Ei osaa oikein mitään hyödyllistä näiden asioiden ulkopuolella. Vähän niin kuin minä PG:nä.
Vähän tällainen on oma feeliksenikin.

Tai onhan se vähän kumma, että Collisonia hehkutettiin aivan törkeästi silloin, kun kaveri oli "Paulin takana jumissa", mutta tämän jälkeen on ollut vähän hiljaisempaa.

King James sanoi:
Kysymys kuuluukin onko Cuban

A) Tietoinen uuden CBA:n tulevista vaikutuksista siinä määrin, että on laatinut maltillisen taktiikan, jolla myöhemmässä vaiheessa kerää hetelmät muiden joukkueiden nenien edestä kiitos pidättäytyvämmän taktiikkansa.

B) Vetänyt liinat kiinni rahankäytön osalta luettuaan CBA:n pykälät ja tajuttuaan kuinka paljon enemmän rahaa menettää jatkossa (nimenomaan muille joukkueille), jos joukkue menee pahasti luxustaksoille.
Hieman Mavericksin toimintaa seuranneena sanoisin, että EHDOTTOMASTI VAIHTOEHTO A.

Ymmärtääkseni Mavs johto on analysoinut tilanteen juurikin niin, että nykymenolla muut joukkueet hirttävät itsensä karmeisiin soppareihin, jolloin ennemmin tai myöhemmin luvassa ovat rahaa säästäneiden joukkueiden markkinat. Kysymys kuuluukin, romahtavatko muiden joukkueiden taloudelliset korttitalot ennen vai jälkeen Nowitzkin totaalisen hyytymisen. Itse arvioisin, että tässä paradigman muutoksessa mennee ainakin se kriittinen pari-kolme vuotta.

Lisäksi nähtäväksi jää, kuinka paljon yksittäinen nuukailija pääsee nautiskelemaan muiden joukkueiden ahdingosta. Luulisin nimittäin, että tuossa pöydässä istuisi sitten muutama muukin joukkue, jolla on tilaa palkkakattonsa alla.

King James sanoi:
Joka tapauksessa yksi Lännen jättiläinen on nyt kaatunut, joten voimme jälleen todeta... BEASTING AND FEASTING IN THE EAST!
Kyse ei ole siitä, kuinka monta kertaa kaatuu, vaan siitä, kuinka monta kertaa nousee ylös. (Vrt. Roy Tarpley, joka nousi kemiallisin apukonstein vähän liiankin monta kertaa.)

"The Mavs may be down, but they are not out."
 
Viestejä
1 228
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

King James sanoi:
En usko. Collison on yksi liigan yliarvostetuimmista pelaajista. Sai mainetta aikanaan vain koska pelasi CP3:n paikalla täysin pointtivetoisessa Hornetsin hyökkäyksessä, jossa kaikki kulkee pointin kautta. Jos miehellä ei tarjota tällaista jatkuvaa pick-and-roll festivaalia, palloa omissa käsissä ja nopeita hyökkäyksiä koko 48 minuutin ajan, niin on aika heikko pelaaja. Ei osaa oikein mitään hyödyllistä näiden asioiden ulkopuolella. Vähän niin kuin minä PG:nä.

En ota kantaa KJ:n kykyihin pointin paikalla, koska en ole kaverin pelaamista koskaan nähnyt, mutta Collisonista kuitenkin vielä pari sanaa:

Collison ei varmasti ole ideaalitilanteessa aloitusviisikon mies, mutta hyvin käyttökelpoinen rotaatiopelaaja kuitenkin. Kysymys tässä onkin loppujen lopuksi rahasta: 4-5 miljoonalla Collison on hyvä palanen, 8-10 miljoonalla ei. Ja vielä, onko Dallasilla kokoonpanossa parempiakaan pelaajia, jotka eivät kaudella 2012-2013 saa pelata ikämiessarjoja..?
 
Viestejä
1 228
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

hamahakkimies sanoi:
Hieman Mavericksin toimintaa seuranneena sanoisin, että EHDOTTOMASTI VAIHTOEHTO A.

Ymmärtääkseni Mavs johto on analysoinut tilanteen juurikin niin, että nykymenolla muut joukkueet hirttävät itsensä karmeisiin soppareihin, jolloin ennemmin tai myöhemmin luvassa ovat rahaa säästäneiden joukkueiden markkinat. Kysymys kuuluukin, romahtavatko muiden joukkueiden taloudelliset korttitalot ennen vai jälkeen Nowitzkin totaalisen hyytymisen. Itse arvioisin, että tässä paradigman muutoksessa mennee ainakin se kriittinen pari-kolme vuotta.

Tuolta löytyykin Cubanin omia näkemyksiä uuden työehtosopimuksen vaikutuksista:

http://insider.espn.go.com/nba/story/_/id/8154239/nba-how-new-cba-affects-big-3-star-system

OT, jos joku ei ole vielä ESPN:n "sisäpiiriläinen", niin nopeasti liittymään: ei maksa paljon ja rahalle saa valtavasti vastinetta...
 
Viestejä
3 106
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

hamahakkimies sanoi:
Aiempia ratkaisuja tarkasteltaessa on mietittävä, millä perusteilla ja oletuksilla annettu päätös on aikoinaan tehty. Kritiikkiä voidaan tietysti esittää, mutta ennen kaikkea tulee tarkastella sitä, olivatko päätöksen taustalla olleet oletukset realistisia ja tehdyt ratkaisut niihin nähden "optimaalisia". (Kirjoitan optimaalisen tässä lainausmerkkeihin, koska "paras mahdollinen saavutettavissa oleva ratkaisu" voi olla hyvinkin subjektiivinen käsite.)

Tässä oli hyvä kirioitus. Dallas-case osoittaa hienosti, miten palkkakattotilan raivaaminen ja isojen nimien haaliminen on pitkällinen, tuskallinen ja lopulta erittäin riskialtis strategia joukkueen rakentamiseksi.

Periaatteessa strategiassa laitetaan kaikki yhden tai korkeintaan parin kortin varaan, ja onnistuminen riippuu niin käsittämättömän monesta muuttujasta, että onnistumisen todennäköisyyttä on vaikea ennustaa. Ja pelaajan kannalta taloudellisesti kannattavinta on aina jäädä entiseen seuraan.

Mutta voinee sanoa, että Miamilla on suhteellisen hyvä fiilis toissakesänä, kun LeBron ja Bosh jäivät lopulta haaviin. Muuttujia: Pat Riley ja Dwyane Waden houkuttelevuus, ilmasto, Floridan keveä verotus ja mahdolliset etukäteissuunnitelmat tai -sopimukset superystävien kesken.

Dallasilla taas vahvasti penkin alle mennyt kausi ja kehnot pelaajahankinnat veivät kovasti houkuttelevuutta suurimpia saaliita ajatellen. Yleinen vanhuuden ilmapiiri ja delontewestien sekä vincecartereiden hankkiminen ei liene näyttänyt kovin hyvältä, kun vastapuolella on loputtomasti rahaa ympärilleen viskova venäläistsiljardööri. Tähtipelaajia ei kiinnosta pätkääkään, maksaako heidän seuransa luksusveroja vai ei, kunhan seura osoittaa haluavansa käyttää rahaa voittavan joukkueen ostamiseen. Chandlerista luopuminen on mahtanut näyttää pahalta, koska miehen arvostus oli huikean korkealla 2011-finaalien jälkeen. Töpeksintä pelaajahankinnoissa, vaikka se tehtäisiin miten jaloin tarkoitusperin, näyttää pahalta myös tähtipelaajille (jos heillä on yhtään järkeä päässä). Sillä on nimittäin tapana kertautua.

Mutta kuten sanottu, Cuban selvisi kesästä ehkä sittenkin aika hyvin. Ei ainakaan tehnyt joedumarseja ja maksanut kahdelle skrubulle sataa biljoonaa (vaikkakin tuossa markkinatilanteessa...ks. esim. tämä juttu http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=4314591 ).
 
Viestejä
9 123
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Cuban vihaa kaikkia urheilutoimittajia, tai ainakin halveksii heitä. Ja mieshän on täysin oikeassa, harva urheilutoimittaja on oikeasti minkään sortin ammattilainen. hashtageskoseppänen
 
Viestejä
1 870
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

King James sanoi:
Ja mieshän on täysin oikeassa, harva urheilutoimittaja on oikeasti minkään sortin ammattilainen. hashtageskoseppänen

Vain Suomessa. Ainoastaan suomalaiset ovat niin juntteja, että olettavat entisten huippu-urheilijoiden ja urheilijoiden automaattisesti omaavan kompetenssia kirjoitus- ja kommentaattorihommiin. Toki muuallakin entiset urheilijat tekevät em. duuneja, mutta heillä onkin lähes poikkeuksetta siihen pätevyyttä: Suomessa on vain näitä eskoseppäsiä toimittajina ja esatikkasia kommentaattoreina, vaikka ulosanti on täyttä paskaa.
 
Viestejä
7 403
Vs: Dallas Mavericks 2012-2013: Rebuilding for success

Mavsin onnistui näköjään poimia O.J. Mayo ruotuun aivan erityisen suotuisalla sopparilla, sillä käsittääkseni kyse on vuoden sopimuksesta korkeintaan $4,5M-hintalapulla. Lisäksi miehellä itsellään on optio toisesta kaudesta. On siis hyvinkin mahdollista, että Mavsin ensi kesän ullakko pysyy täydessä korkeudessaan.

En Mayoa hirveän hyvin tunne, mutta potentiaalia on ainakin joskus ollut eikä kaveri ole vasta kuin 24-vuotias (vrt. esim. Mavericksin 27-vuotias tulokas Bernard James). Vissiinkin tässä on nyt se heittäjä, jota joukkueeseen on kaivattu, ja puolustuspäässäkin Mayon luulisi pärjäävän -- ainakin motivaation ollessa kunnossa. Luulen myös, että Rick Carlislen paimennuksessa Mayon pää pysyy raitellaan ja yleisilme on positiivinen (vrt. DeShawn Stevenson).

Päivitetty rosterinäkymä olisi jota kuinkin tällainen:

PG: Collison - West(?) - Rodrigue Beaubois - Dominique Jones
SG: Mayo - Jones - Jared Cunningham
SF: Marion - Carter - Jae Crowder
PF: Nowitzki - Brandan Wright
C: Kaman - Brand - 27-vuotias tulokas Bernard James

Itse uskon, että Mavs käyttää jäljellä olevan $2.5M MLE:n (tai ainakin sen osan) Delonte Westin kirjaamiseen. Huhujen mukaan seuralla ja Westillä on ollut sellainen "nudge-nudge-wink-wink" -järjestely, jonka mukaan kaveri takaisinkirjataan heti, kun muut liikkeet on saatu suoritettua.

Vastaavasti Dominique Jones näyttäisi olevan piikkipaikalla, jos poistujia aletaan huudella. Tämä siis toissaöisestä 32-pisteen kesäliigapelistä huolimatta. (Täällä on muuten ihan kivaa spekulaatiota ko. kaverin mahdollisuuksista.)

Olettaen, että tuolla kokoonpanolla lähdetään kauteen, joukkueesta voisi arvioida ainakin seuraavaa:

Carlislen kädet tulevat olemaan täynnä uutta rosteria ja pelityyliä kasatessa. Luotto mieheen on kova ja joku sanoikin Twitterissä todella osuvasti: "Kaiken tämän rosterimyllerryksen keskellä Carlislelta vaaditaan paljon ja hänen voisi sanoa olevan Se Toinen Dallasin Superstara Nowitzkin rinnalla." Mavs pääsee tulevalle kaudelle kattavan leirityksen kautta, mistä on tällaisten mullistusten keskellä todella paljon hyötyä. Viime kaudelle lähdettiin ilman kunnon treenikautta, mikä näkyi syljellä ja rautalangalla kasatun joukkueen otteissa lähes koko kauden. Nyt Carlisle pääsee vääntämään joukkueensa kunnolla muottiin, joten olisin melkein valmis odottamaan ihmeitä.

Carlisle on toistuvasti sanonut, että hän haluaa joukkueensa olevan "the best passing team in basketball" ja pelaavan pudotuspelityylistä puolustusta läpi kauden. Syöttöpuolella uskoisin joukkueen jäävän kauas tavoitteestaan, sillä kaikista puutteistaan huolimatta Jason Kidd oli mahdollisesti sarjan paras tasapainottava pelaaja eikä häntä korvaamaan saapunut Darren Collison ole tunnettu minään syöttöhakuisena pelinrakentajana. Kaman ja Brand tarjoavat Nowitzkin rinnalle toisen pousti-option, joka Mavsilta on aina puuttunut, mutta eivät tosiaankaan ole mitään taskusaboniksia, vaan enemmänkin poraajia ja puolimatkan hyppyheittäjiä. Oletettavasti, Carlisle yrittää istuttaa joukkueeseensa sellaisen syöttöhakuisen mentaliteetin ja nostattaa pallonliikettä huolellisesti pelattujen kuvioiden ja epäitsekkyyden kautta.

"There is no extra pass, just the right pass."

Puolustuspäässä tulevan kauden joukkueella on potentiaalia vaikka mihin. Marion, Dahntay Jones, Mayo, West ja Brand ovat ensiluokkaisia puolustajia (kuulemma myös Crowder, ehkä jopa 27-vuotias tulokas Bernard James?), joten joukkueella pitäisi olla mahdollisuudet väkevään lukitusvääntöön ainakin kaarella. Ongelmia puolustuspäässä saattavat aiheuttaa Collison pikkiriikkinen koko ja isojen miesten rotaation raskaat jalat. Nowitzki-Brand-Kaman -kolmikkoa sementtikenkäisempää trioa saa oikeasti hakea. Enkä nyt tarkoita pelkästään ammattilaiskoripallosarjoja, vaan myös koripallokatsomoitakin. Toivottavasti tätä puutetta pystytään kompensoimaan oikealla sijoittumisella ja hiotulla joukkuekonseptilla.

Näistä puutteista huolimatta Mavsin seurajohto on ylittänyt itsensä kesän suunnitelma A:n ja B:n mentyä myttyyn. Ainakin omassa arviossani tulevan kauden Mavs on nimittäin nuorempi ja parempi kuin viime kauden hieman hajanainen veteraanipumppu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös