Koripallo.com

Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Viestejä
1 870
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Kuka tämmöstä paskaa jaksaa katsoa? King Jamesin katukorikset Koulukadun pyhätössäkin ovat tasokkaampaa peliä kuin nämä junnujen yks-syöttö-ja-veto -väännöt.
 
Viestejä
2 782
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Beantown sanoi:
Häh? 25pts (9-12) 7rbs. Paras mies kentällä. Ainoa kritiikki tulee agressiivisuuden puutteesta, jannu olis voinu tykittää 40pts.

Kyllä siitä vielä KG 2.0 koulitaan :)
 
Viestejä
3 106
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Drummond vieritteli rennosti 12/16/6b/5st. Toki vaparit menivät päin seiniä ja ns. muuvit olivat aika heikkoja, mutta tätä porukkaa vastaan tuollainen tilastorivi on syytäkin saada aikaan.

Tony Mitchell ja Kravtsov näyttivät ihan hyviltä. Eivät yrittäneet liikaa ja pelasivat renkaan yläpuolella. Varsinkin Mitchellin ja Drummondin yhteinen blokkipelote on todella vaikuttava.

Middleton ja English näyttivät pienemmistä tyypeistä eniten palloilijoilta. Siva pläräsi ihan hyvin, piti pallosta huolta (vain 1 to) ja väläytteli välillä tiukkaa difua. Muuten huippusuoritukset olivat vähissä. KCP pelasi heikosti, mutta menköön alkujännityksen piikkiin.

Netsistä eniten esillä olivat Tyshawn Taylor, joka piti palloa n. 90 % ajasta, ja yks Plumlee, joka teki pari vasaradonkkia ja kaapi levyjä, mutta muuten muuvit olivat aika heikkoja.
 
Viestejä
341
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Mielestäni Gheorghe osui oikeaan kuvaillessaan Olynykia "köykäiseksi". Köykäinen hän nimennomaan olikin, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Heitto osui hyvin, jakeli maukkaita syöttöjä, mutta korinaluskahinoissa jäi jatkuvasti altavastaajaksi. Orlando koittikin pari kertaa selkeästi vähän ahdistaa Olynykia laittamalla O'Quinnin pakittamaan päälle ja yli. Vaikka sanonkin Olynykiä köykäiseksi, niin hyökkäyspelillisesti hän oli kuitenkin loistava. Korintekouhan lisäksi mieleeni jäi erityisesti muutama todella hyvä passi vapaaheittoviivan tuntumasta. Heitto näytti parissa kohtaa käsittämättömän surkealta, mutta samalla osui myös lähes käsittämättömällä tarkkuudella etenkin ensimmäisellä puolikkaalla.
 
Viestejä
16 284
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Näinköhän Katajaa vastaan EuroChallengessä viime kaudella vääntänyt Dwight Buycks pelaa ensi kauden NBA-parketeilla? Eka kesäliigamatsi OKC:n paidassa oli suht vakuuttava.
 
Viestejä
3 106
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Detroitin toka peli oli hirveä selkäsauna Bostonin käsittelyssä.

Merkityksellisistä pelaajista Kravtsov paini 9/8/2b tilastorivin ja onnistui saamaan plusmiinus-sarakkeeseen nollan, vaikka turpaan tuli 30 pistettä. Vähän löysän ja hitaan vaikutelman Slava jättää - hitusen muistuttaa Mehmet Okuria, ilman skillsejä toki. Tästä miehestä voinee käyttää suomennusta kaipaavaa ilmaisua "stiff".

Tony Mitchell veti pari komeaa donkkia ja blokkia (myös pari mcgeemäistä laskevan pallon torjuntaa), mutta muuten viimeistely ei ollut ihmeellistä.

KCP oli taas aika kuutamolla. Yhden hypärin taisi saada sisään ja meininki oli kovin vapisevaa. Englishia ja Middletonia ei joko kiinnostanut tai sitten vaan taso ei riitä. Ainakin Englishin rosterpaikka on hyvin epävarma näillä esityksillä.

Siva ei saanut vieläkään ekaa pelitilannekoria aikaiseksi. Pitäisi olla Earl Watsonin kaltainen syöttövelho, jos ilman a) korilleajo- ja b) heittotaitoa aikoo pysyä sarjassa. Kova asenne ja muutama hyvä syöttö.

Bostonista Olynyk näytti ihan hyvältä. Samoin pointti Pressley ja Darius Johnson-Odom, joka varmaankin hankkii näillä esityksillä itselleen rosterpaikan jostain.

E: Ainiin saatana, tärkein unohtui: Rasheed oli Pistonsin penkin päässä ja piti hirveää mekkalaa. Ainakin kerran tuli ball don't lie. Kättelyjonoonkin ehti ekaksi. Hieno mies ja komiaa, että saatiin Detroitin valmennusrinkiin. Ja ei, ei ollut pelikunnossa.
 
Viestejä
7 403
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Olen nähnyt 36 sekuntia kesäliigaa ja voin sen perusteella sanoa, että Mo Harklessilla ei ole tulevaisuutta NBA-tason puolustajana:

Jeremy Lamb's Sick Crossover and Game Winner

(Joo, oli pikkaisen vapaata kättä ja Harkless kompastui, mutta miten Lamb voi päästä edes tuohon asemaan, josta tuo selän takaa crossover lähti?)
 
Viestejä
402
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

LOLOL, pahan näköistä kieltämättä.

Täytyy muistaa, että Harkless on kuitenkin enemmän (combo?)laituri ja Lamb täysin puhdas kakkospaikan peluri.

Lambin kyky korilleajoon on tietenkin jo lähtökohtaisesti loistava, korvasihan OKC hänellä James Hardenin. ;)
 
Viestejä
9 123
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Kelly Olynyk - The Real Deal. Kolmannessa pelissä kasuaali 21/9/4ast. This kid can play, rookie of the year?

LeBronin uran hiipuessa olen jo viime kaudella lähtenyt Dre Drummondin bandwagoniin tulevaisuuden turvaamiseksi. Tänään Dre ei silti vakuuttanut aivan täysin ainakaan tilastorivinsä osalta. 35 minuuttia, 12/11/3ast, mutta nolla blokosta.

Caldwell-Pope kolmoset jo 4/10 ja 19 pistettä. Ehkä se siitä.

Reggie Jackson filthy - seuraava Oklahomon supersub? 35 pistettä 12/19 fg. This kid!

D.Buycks jatkoi hyviä esityksiään. Sopparia johonkin?
 
Viestejä
1 728
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Kelly Olynykia voidaan mielestäni jo nyt pitää isompana versiona Birdistä tai toisaalta paremmin peliä tekevänä Nowitzkina.

Reggie Jackson tosiaan sytytti kesäliigan täysin tuleen tällä neljännen jakson suorituksellaan. Yritän kuumeisesti pähkäillä kumpi oli kovempi koripalloteko - tämä, vai LeBronin vastaava 4. jakson dominointi Detroitia vastaan 2007 vuoden pudotuspeleissä.

Reggie Jackson scores 23 in the fourth quarter in Summer League
 
Viestejä
402
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Olen nyt kärsinyt 1,5 matsia kesäliigaa läpi lähinnä kiinnostuneena siitä, minkälainen peluri tämä Houstonin Robert Covington on ja miksi hänelle on taattu parin kauden minimisopimuksestaan huhujen mukaan $150K.

No, en ole vieläkään oikein saanut muuta hänestä irti kuin että tykkää kiskoa paljon kolmosia eikä juuri sitten muuta. Ei kovin atleettinen comboforward, eikä heittokaan nyt niin hyvältä näytä vaikka ilmeisesti collegessa on pudonnut kivastikin. Näillä tiedoilla en vaan ymmärrä.

Muita huomioita:
  • Philadelphialla on ilmeisesti luulo, että kesäliigan tankkaamisella saadaan lisää lottopalloja ensi kesän varausarvontaan, ei tuota joukkuetta voi oikein muuten selittää. Michael Carter-Williams ja Rodney Williams olivat ainoat kentällä käyneet, jotka edes etäisesti muistuttivat NBA-peluria. Arnett Moultrie tiettävästi oli mukana kentällä, en tosin tiedä tiesivätkö muutkaan pelaajat hänen mukanaolostaan.
  • Carter-Williams jätti ihan positiivisen kuvan, mutta fyysisesti aika raakileen oloinen, ei osaa heittää ja pallonkäsittelykään ei kovin tiukkaa ole. Korille tuntuu kuitenkin pääsevän kivasti, enemmän taidolla ja puolustusten lukemisella kuin räjähtävyydellä. Viimeistely onkin sitten vaikeaa, mm. Patrick Beverley blokkasi miehen 4(!) kertaa, joista kaksi tilastoitiin ja kaksi laskettiin helaksi. Vähän semmoinen nuoren Shaun Livingstonin ja Deron Williamsin välimuoto, eli potentiaalia varmasti löytyy kyllä kivasti.
  • Houston on kohtuullisen kovalla jengillä liikenteessä, ainakin kun vertaa Philadelphian lisäksi muutamaan muuhunkin porukkaan
  • Harmi vaan, että taitavat tietää sen itsekin, ainoastaan Beverley tuntuu ottavan joka pallonhallinnan tosissaan, muut pyörivät säännöllisen epäsäännöllisesti muissa maailmoissa
  • Terrence Jones teki kivat tehot ekassa pelissä aika perussuorituksella, toisessa mentiinkin sitten aika yössä
  • Greg Smith on ehtinyt ilmeisesti jo ottamaan vapaaheitto-opetusta Dwight Howardilta. Jotain oudon näköistä viivyttelyä ja käsien vääntelyä tullut mukaan suoritukseen, joka vielä viime kauden alkupuoliskolla oli erittäin hyvän näköinen ja tehokas
  • Philadelphian 6'4" G Khalif Wyatt (sp?) vastannut toistaiseksi huonoimmasta suorituksesta, mitä olen nähnyt. Mies pakittaa kääpiöpointtia Caspar Warea korille päin, tilaa on vaikka kuinka, kunnes sitten kaveri päättää ottaa kääntöhypärin puoli metriä kolmosrajasta.. (osui tyylikkäästi korilevyn sivuun..)
  • Utahilla oli jo sitten ihan NBA-tason miehiäkin matkassa: Rudy Gobert oli... no.. aika pitkä. Trey Burke ei oikein vakuuttanut Beverleyn toimiessa koulukiusaajana. Jeremy Evansilla on edelleen pomppua.. eikä juuri muuta. William Bufordilla on kivan näköinen hypäri.
  • Houstonin PF Jack Cooley Notre Damen yliopistosta pelaa juuri niin kuin valkoihoisen, hitaan eikä kovin taitavan 6'9" kaverin kuvittelisikin pelaavan - ei tosin osaa heittää pätkän vertaa. Hirveällä asenteella ja ryminällä mennään ja varmasti lunastaa kutsun jonkun joukkueen leirille. Varmasti erinomainen harjoituspelaaja. Loistava nimi myös.
  • Dionte Christmas ei taida löytää tälläkään kaudella kunnollista paikkaa NBA:sta - raamit ja atleettisuus on, muttei oikeastaan vieläkään juuri muuta
  • Tyler Honeycutt ei vaan ole kovin hyvä koripalloilija. Kolme tuumaa lyhyempi Jared Jeffries, ehkä kannattaisi Knicksistä käydä kysymässä paikkaa, mikäli the real Jared on jo lopettanut (en muista)
 
Viestejä
9 123
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Luetun perusteella Trey Burkella on ollut hankalaa vähän joka matsissa luoda sitä omaa heittoaan. Eikös tämä ollut yksi suurimmista pelon aiheista kyseisen masaniemen osalta?

Heatin toisen kierroksen varaus James Ennis pelasi kaksi ekaa peliä ihan ok. Molemmissa aika passiivinen alussa, mutta toisella jaksolla osoittanut enemmän päämäärätietoisuutta (ja halua saada soppari Heatiin). Nyt kolmannessa pelissä 17 pistettä puoliaikaan mennessä. Kaippa tälle herralle se sopimus nyt annetaan, koska vahvuudet tosiaan kaikki sopivat hyvin nimenomaan Heatin palettiin.

Toinen nimi sitten Varnado, jolla ei paljon mahkuja ole NBA:ssa kentälle päästä, mutta tietää systeemit ja on varmaan ihan ok tulla leikatuksi kesken kauden jonkun vetkun takia. Clark on muista pelaajista se standout, mutta en näe häntä rosterissa. Kabongo ei tässä matsissa pääse edes kentälle.
 
Viestejä
3 106
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Mokeski sanoi:
Reggie Jackson tosiaan sytytti kesäliigan täysin tuleen tällä neljännen jakson suorituksellaan. Yritän kuumeisesti pähkäillä kumpi oli kovempi koripalloteko - tämä, vai LeBronin vastaava 4. jakson dominointi Detroitia vastaan 2007 vuoden pudotuspeleissä.

Steven Adams tekee muuten ihan leveitä skriinejä, mikä on perin hyödyllinen ominaisuus. Tai sitten Kim English, jonka ura Detroitissa on lähes varmuudella ohi, on paska puolustaja.
 
Viestejä
402
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Houston jatkaa puhtaalla pelillä voitolla Boston Olynyksejä vastaan.

Muutama huomio jälleen:
  • Kelly "Neljäs Hanson" Olynyk oli siis jälleen Bostonin riveissä hyvä. Gonzaga tuntuu olevan varsinainen NCAA-koripallon Twin Peaks, josta lähes jatkuvalla syötöllä ilmestyy toinen toistaan oudompia kavereita, joilta löytyy tärkeitä ominaisuuksia kuten hienot kalapuikkoviikset, loistavat cheerleader- ja pyyhkeenheiluttelutaidot tai upea parrankasvu. Olynyk sopii joukkoon hienosti, mutta saattaa pelillisesti olla näitä muita alumneja huomattavasti parempi.
  • Houstonilta Olynykia vastaan asettui yksi tämänhetkisen palstaspämmäykseni lempikohteista eli Terrence Jones. Jones esiintyi ihan mallikkaasti ollen hyvin aktiivisesti sohimassa joka paikkaan ja oli selvästi mielestäni jälleen kentän ainoa pelaaja, jolla on muutakin kuin roolipelaajapotentiaalia tosipeleissä.
  • Valitettavasti Houston lepuutti Patrick Beverleytä ja James Andersonia ja Isaac Canaanin ollessa koko kesäliigan ajan sivussa takakenttä näytti siltä, että pelipaikka Kouvolan Kouvoissakin olisi tiukassa näillä muilla kavereilla. Caspar Ware viimeistään tänään todisti, ettei asiaa mihinkään kunnon liigoihin ole, koskaan.
  • Rocketsin takakentän kädettömyys varmisti sen että, etukentän miehet joutuivat käytännössä luomaan kaiken itse, mikä johti välillä aikamoiseen pakottamiseen usein kolmosrajalta korille asti(ja onnettomiin heittoprosentteihin).
  • Tyler Honeycutt ja Robert Covington olivat tänään ihan pakostakin hieman aktiivisempia ja ajoittain pelasivatkin ihan kivasti. Kumpikaan ei silti mielestäni ole edelleenkään lähelläkään NBA-tasoa.
  • Celticsiltä Olynykin lisäksi jäivät mieleen ahkera roolipelaaja Abromaitis (sp?) ja pointti Phil Pressley, joka varmasti löytää Euroopasta itselleen hyvän työpaikan. Sentteri Colton(?) Iversonin voisi ulkonäöltä sekoittaa Cole Aldrichiin, mutta pelityyli oli enemmän Antti Nikkilämäinen.
  • Fabrizio Paulino de Melosta saimme jälleen kuulla hienon nimen ihmettelyn lisäksi moittimista hänen levypallopelistään. Tänään ei paljon paremmin mennyt: 10 minuuttia: 0 levaria, 1 piste ja 2 virhettä. Ei niin kovin "fabulous" ollut tämäkään esitys
  • Kendall Gill on todennäköisesti huonoin selostaja koskaan.
 
Viestejä
943
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Tuli taas mieleen kun on vähän kesäliigapelejä katsellut ja otteluraportteja lukenut: kantsii pitää mielessä vastuksen taso. Olynyk esim on ollu loistava. Niin oli ncaa:saakin. Harvoin niin kypsää ja taitavaa sentteriä oon niissä peleissä nähnyt. Mutta kaveri pelaa edelleen fysiikaltaan ja taidoiltaan paljon NBA:ta huonompaa tasoa vastaan. Merkit on hyviä, mutta marraskuussa voi olla ihan eri kuviot. Muistatteko kun #2 pick beasley teki kesäliigassa ihan mitä halua, ja #1 pick D.Rose oli vaikeuksissa? Kesäpelit vaan sopii toisille paremmin.
 
Viestejä
1 404
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

NCAA-jukkka sanoi:
Tuli taas mieleen kun on vähän kesäliigapelejä katsellut ja otteluraportteja lukenut: kantsii pitää mielessä vastuksen taso. Olynyk esim on ollu loistava. Niin oli ncaa:saakin. Harvoin niin kypsää ja taitavaa sentteriä oon niissä peleissä nähnyt. Mutta kaveri pelaa edelleen fysiikaltaan ja taidoiltaan paljon NBA:ta huonompaa tasoa vastaan. Merkit on hyviä, mutta marraskuussa voi olla ihan eri kuviot. Muistatteko kun #2 pick beasley teki kesäliigassa ihan mitä halua, ja #1 pick D.Rose oli vaikeuksissa? Kesäpelit vaan sopii toisille paremmin.

Myös Adam Morrison ja Tyrus Thomas olivat dominoivia voimia kesäliigassa tulokaskausillaan.
 
Viestejä
9 123
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Dre ollut filthy tänään. Puoliaikaan mennessä kasuaali 15/12, mutta Pistons tappiolla Heatia vastaan 31-41.

Clark se vaan jatkaa hyvää heittopeliään jälleen kerran. Näinköhän mies tekee itselleen, jos ei sopimusta Heatiin, niin ainakin uutta näyttöpaikkaa jonkun muun jengin riveihin.
 
Viestejä
402
Vs: Kesäliigat - huonoa koripalloa, hyviä tarinoita

Olen samaa mieltä kesäliigan tasosta. Varsinkin pelkkien tilastojen perusteella johtopäätösten tekeminen on kesäpeleissä erityisen vaarallista, sillä vastuksen saattaa vaihdella aivan älyttömästi etenkin silloin, kun osa joukkueista lepuuttaa parhaita pelimiehiään.

Mitä nyt ole muutaman pelin katsottuani todennut, niin tänä vuonna etenkin takamiesten taso on ollut aivan onneton. Osalla joukkueista ei myöskään ole lainkaan mitat täyttäviä etukentän pelaajia, esim. juuri tällä hetkellä Andre Drummond murjoo hirmustatseja erittäin viihdyttävässä matsissa Heatia vastaan, Miamilla tosin isoin mies häntä vastaan taitaa olla neljä tuumaa lyhyempi ja kolkyt kiloa kevyempi Jarvis Varnado...

Moni kesäliigaa (tai muita heikompia sarjoja) aikaisemmin dominoinut mutta sittemmin NBA:ssa flopannut pelaaja tarvitsee palloa koko ajan ollakseen lainkaan hyödyksi. Sen sijaan esim. nyt vaikka Olynyk vähäisen näkemäni perusteella soveltuu hyvin kaari-4/5 -roolipelaajaksi, joka juoksee myös kenttää mutta hänelle ei varsinaisesti tarvitse palloa erikseen pelata.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös