Koripallo.com

HyPo 2012-2013

Viestejä
41
Vs: HyPo 2012-2013

No kiitoksia vaan Haukalle. ! Gorisman ehtikin jo ansiokkaasti esitellä HyPon rosteria tuolla SM-sarjan yleisosiossa. Ehkä joku valvojista osaa / kykenee siirtämään Gorismanin viestin aloituspohjaksi. Allekirjoittaneen silmin HyPon touhuilu harjoituskaudella ja ensimmäinen harjoituspeli antoi osviittaa, että vaikka kunnon ja taidon saralla onkin harjoiteltu hyvin, vaatii isot muutokset joukkueenkokoonpanossa pelitapojen yhteenhitsaamista vielä paljon. Jenkit Varno ja Ford ensi näkemältä ovat hyviä levypallopelaajia ja Ford ainakin kykenee pelaamaan "ns nastarinakin". Ehkäpä kyky pelata vieläkin enemmän sisään hyödyntäisi enemmän jenkkien avuja.

Joukkueessa tapahtuneet muutokset menevät osapuilleen tasoihin. Olisi tosin ollut hienoa, jos Vilja Kesänen nyt Suomeen ainakin joksikin aikaa jäädessään olisi jatkanut HyPossa. Samaten nuorten maajoukkuepelaaja Kaisa Kuisman menetys takaisin ? Orimattilan rosteriin toki on huomioitava. Uudet HyPon pelaajat Noora Korhonen PuHusta ja Aino Tuomi Orimattilasta vahvistavat joukkuetta. Myös A-ikäisten rinnakkaislisenssipelaajien rekistöröityminen HyPoon vahvistaa joukkuetta ja erityisesti a-tyttöjen SM-sarjaan pyrkivää joukkuetta.

Näillä aloituseväillä lähden mielenkiinnolla odottelemaan kauden virallisia pelitapahtumia ja toivotan joukkueelle parhainta mahdollista pelionnea
 

Question

Vs: HyPo 2012-2013

Onko Kuisma siis jäänyt pois? Eikö kesällä jo kerrottu jatkavan? Yllättävän suuri muutos HyPoon kuitenkin tuli, hyökkäyksen viiden kärjestä (ka:n mukaan) poissa Kuisma, (Vilja) Kesänen, Hjelle ja Pakarinen (juu, lähti aiemmin jo ToPoon ja nyt Keravalle). Tilalla toki Varno,Ford,Tuomi ja Korhonen, että ei joukkue huonontunut toki ole. Mutta erilainen kuin noustessaan kyllä.
 

Nähty Malmilla

Vs: HyPo 2012-2013

Kaisa näytti pelanneen Suomen Cupin ottelussa Helmi Capitalsin joukkueessa Catzia vastaan
 
Viestejä
1 855
Vs: HyPo 2012-2013

Nähty Malmilla sanoi:
Kaisa näytti pelanneen Suomen Cupin ottelussa Helmi Capitalsin joukkueessa Catzia vastaan
Miulle annetun selvityksen mukaan, Kaisa halusi pelata OrJyn A tytöissä ja sitten jossain aikuisten sarjassa. Eikä tämä sitten sopinut Hyvinkaalle? En tiedä
 

TKK

Vs: HyPo 2012-2013

manzu sanoi:
Miulle annetun selvityksen mukaan, Kaisa halusi pelata OrJyn A tytöissä ja sitten jossain aikuisten sarjassa. Eikä tämä sitten sopinut Hyvinkaalle? En tiedä

Osoittaa heikkoa harkintakykyä juoruilla julkisesti ulkopuolisen henkilön luottamuksellisten sopimusneuvotteluiden sisällöstä.
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

Ei ollut nuoresta EBT:n 10 pelaajalle Hyvinkäälle tulleesta joukkueesta HyPo:n tason mittariksi Suomen Cup-ottelussa tänään. Kotijoukkue vei pelin selvästi lukemin 84-49, vaikka syöttöpeli ei ollutkaan vielä uomissaan. HyPo aloitti pelin vahvasti ja vei ensimmäisen jakson 25-10 pitkälti avauskokoonpanon (Järvinen, Kilpijärvi, Tuomi, Varno, Ford) voimin höystettynä Korhosella ja Lindholmilla. Toisella jaksolla HyPo pyöritti vaihtorulettiaan ja EBT pääsi peliin mukaan, jakso Espoolle 15-20 Varnon tehdessä 8 pinnaa (puolet vapareista), puoliaika 40-30.

Taolta Ponteva tuli rytinällä ja repäisi selkeän eron ja vieden jakson 20-4. Pistetehtailijoina Kilpijärvi 7, Kesänen 6 (kolkit) Ford 4 ja LIndholm 3. Vimeisessä Kesänen, Kilpijärvi ja Tuomi (2x) pistivät kolkit sisään, nuoren Pirttisen ja Varnon säestäessä 4+4 pinnalla. Viimeinen jakso 24-15 lopputulos 84-49.

Parhaana kotijoukkueesta palkittiin eniten peliaikaa (32:01) saanut ja hyvin korin alla taistellut Kathlyn Varno (18p/16lev). Silmään pisti myös Aino Tuomen hyvä peli riistoineen (11p), pirteästi heittänyt Mirka Kilpijärvi (17p) sekä Henna Lindholmin nostot korin alla (10p). Myös toisen jenkin Kristina Fordin (9p/11lev) hyvät katkot ja levaripeli aika ajoin näytti hyvälle. Pallo tosin lipsui jonkin verran hyppysistä ja varmaan siksi peliaikakin jäi vähän vähemmälle 20:02. Vielä jäi kotiläksyjä tehtäväksi SM-sarjakautta odottaessa. EBT:stä Inari Syrjänen 13p ja Niina Mattila 10p edustivat pistekärkeä.
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

No niin, nyt sitten selvisi eilinen Kristina Fordin penkillä istuttaminen. "Amerikkalaispelaajista Kristina Ford pelasi viimeisen ottelunsa HyPossa tehoin 9/11. Fordin ensimmäinen ammattilaispesti HyPossa jäi kolmen ottelun mittaiseksi. Kristinan tilalle HyPo tuo joukkueeseensa selkeän sentteripelaajan. Uudesta vahvistuksesta viikonlopulla lisää", kerrotaan seuran sivuilla.

Näin jälkeen päin mietiskellessä eivät ne Fordin otteet tosiaankaan olleet sellaisia, millä olisi SM-sarjassa pistetty kunnolla vastustajalle kampoihin.
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

ToPo II vei HyPo:a kenraalissa. 69-81 (11-13, 19-29,22-17,17-22) ToPo:n nuori ja taitava divariporukka johti ottelua koko ajan ja korjasi lopulta selvän voiton kotijoukkueesta. HyPo sortui huonoihin heittoihin/heittoprosenttiin. Kun puolustuspelikään ei ollut riittävällä tasolla, pääsivät vieraat naputtamaan kovalla prosentilla heitot sisään. Välillä tuntui, että kaikki menee, mistä vaan heitot lähtivätkin.

HyPo:n uusi jenkki Amber Land (viime kausi Norjan pääsarjassa, sitä ennen kolme vuotta Autraliasssa) vakuutti monipuolisuudellaan. Pienen alkujännityksen jälkeen peli alkoi kulkemaan. Pinnoja taisi tulla lähes 30, vähän joka puolelta, korin alta ja kolmosiakin kolme. Myös toinen vahvistus Kathlyn Varno naputti liki 20 pinnaa. Sofia Ukkonen istui penkillä siviilit päällä, jotain vaivoja lienee, kun istui siellä jo viime pelissäkin. Sarja-avaukseen tulevana sunnuntaina HyPo matkustaa Forssaan Alun vieraaksi. Suomen Cup jatkuu Äänekoskella Huiman vieraana, pelipäivä on vielä sopimatta.
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

Riento ei saanut revanssia viime kevään nousukarsinnoista, joten Hypo vei voiton kotisarja-avauksessa lukemin 74-61. Ensimmäinen jakso mentiin tasatahtia kotijoukkueen viedessä loppumetreillä ensimmäisen jakson 24-21 Amber Landin vapareilla ja Anni Jämsän kakkosella. Toisella neljänneksellä eivät Hypon hoitot sitten enää pudonnetkaan sisään. Vastaavasti Riento laittoi omat heittonsa kovalla prosentilla pussiin. Jakso vieraille 8-23 ja taukoa vietettiin Riennon johtaessa 32-44. Ylen raportissa Maxhuni totesi, että puolustusta pitää parantaa. Joukkueen tehdessä työtä käskettyä se tiivisti puolustustaan ja kirjasi puolestaan kolmannen jakson nimiinsä Landin johdolla 21-6. Viimeiselle jaksolle lähdettiin kotijoukkueen kolmen pisteen johdossa lukemissa 53-50. Kun Turun 12 pinnan etumatka oli ajettu kiinni ja menty ohikin kolmella pinnalla, ei mikään enää pysäyttänyt kotijoukkuetta. Se vei ottelun viimeistä jaksoa mielensä mukaan ja vieden sen nimiinsä lukemin 21-11 Kilpijärven johdolla, rynnistäen samalla kotiavaus voittoon lukemin 74-61.

Hypon pistekärki: Amber Land 17/18 lev/pist, Kathlyn Varno 9/16, Mirka Kilpijärvi 1/13, Anni Jämsä 1/8
Turin pistekärki: Brittany Hedderson 6/15, Callan Taylor 6/13, Taru Madekivi 2/13, Katleena Kärkkäinen 2/11

Viime kauden kokoonpanon pelaajista vei Hypo pinnat 30-19
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

Ponteva taisteli tosissaan Honkaa vastaan, HyPo - Honka 62-75

Lähtökohdat kotijoukkueella otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, kun avainpelaajista puuttuivat "vaivaiset" Mirka Kilpijärvi, Sofia Ukkonen ja Aino Tuomi sekä matkoilla ollut Anni Jämsä. Tilalle Besim Maxhuni oli nostanut A-tytöistä todella pirteästi pelanneen Ella Pirttisen (min 18:34) sekä vähälle ajalle jääneet Nora Maxhunin ja Venla Laakson.

Peli alkoi tahmeasti ja näytti, että Honka karkaa riistoillaan saman tien tavoittamattomiin. Kun vielä Hongan puolustus oli rautaa, meni ensimmäinen 10 minuuttinen vastustajille lukemin 13-32 Melissa Jelteman pussittaessa 10 pojoa. Toisen jakson alkuun sai Ponteva pelinjuonesta kiinni ja juoksi 11-0 runilla eroa kiinni, 17 minuutin kohdalla oli tilanne 24-32 ja puoliajalla 28-40.

Kolmannella neljänneksellä HyPon hyvä vire jatkui ja kun jaksoa oli pelattu 8 minuuttia oltiin lukemissa 50-52. Eikä ero paljoa kasvanut viimeiselle tauolle, kun sille lähdettiin 51-55 tilanteessa. Viimeiselle jaksolle ei kotijoukkueen taistelu enää riittänyt Hongan viedessä sen 20-11 ja samalla koko ottelun 75-62.

Kovat minuutit pelannut Hongan Melissa Jeltema oli kentällä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta melko pitelemätön. Kotijoukkueesta nousivat esille em. Ella Pirttinen sekä mainiosti liikkunut Oona Järvinen.

Ottelu antoi kuitenkin viitteitä huomattavasti paremmasta siihen nähden, kuin miten pari edellistä peliä oli kulkenut. Harmillinen vaan tuo loukkaantumissuma, mikä joukkuetta on kohdannut.

Pontevan pistekärki: Kathlyn Varno 17p/16lev, Amber Land 15/11, Oona Järvinen 9/1, Veera Kesänen 7/-
Hongan pistekärki: Melissa Jeltema 29/11 (min 38:09), Emmi Leino 11/5, Vilja Kesänen 8/1, Jordan Muhphree 6/13

Yleisöä oli paikalla 225
 
Viestejä
1 607
Vs: HyPo 2012-2013

Tulipa harjoiteltua maakuntamatkailua, kun tutustuin samalla reissulla sekä Hyvinkään uuteen ja hienoon kauppakeskus Willaan kaupungin keskipisteessä että Hypon kotisaliin Honka pelissä.

Hyvinkää on profiloitunut pesäpallokaupungiksi, mutta aivan loistavaa työtä on tehty myös naiskoripallon saralla. Martihallin sali on tähän tarkoitukseen erinomainen näyttämö. Yleisöäkin mukana kivasti kannustaen omiaan.

Haasteena on varmaankin se että korkeakoulua ei kaupungista löydy. Laurea kylläkin. Pelaajia saattaa siirtyä koulutuksen perässä muualle jatkossa. Toisaalta ratayhteys tuo kätevästi myös sisään kaupunkiin niin pelaajia kuin katsojiakin sekä pohjoisen että etelän suunnasta.

Täytyy vain toivoa, että tämä sympaattinen joukkue vakiinnuttaa paikkansa SM-sarjassa. Valmentaja ainakin on parasta A-luokkaa. Siitä ei homma jää kiinni. 8]


P.S.

Itse pelistä raportti linkkinä Hongan kotisivuilta.

http://www.tapiolanhonka.fi/fi/uutiset/?a=show&id=2985
 
Viestejä
176
Vs: HyPo 2012-2013

Lothar sanoi:
Haasteena on varmaankin se että korkeakoulua ei kaupungista löydy. Laurea kylläkin. Pelaajia saattaa siirtyä koulutuksen perässä muualle jatkossa. Toisaalta ratayhteys tuo kätevästi myös sisään kaupunkiin niin pelaajia kuin katsojiakin sekä pohjoisen että etelän suunnasta.

Täytyy vain toivoa, että tämä sympaattinen joukkue vakiinnuttaa paikkansa SM-sarjassa. Valmentaja ainakin on parasta A-luokkaa. Siitä ei homma jää kiinni. 8]

Toivottavasti juna tuo koska omista junnuista ei joukkuetta ole sarjassa säilyttämään.

Ysikutosista ja ysiseiskoista ei ole kukaan, seuranjohto mukaan luettuna, välittänyt sitten C-iän jälkeen. Ysikasit on pilannut "valmentaja" joka jo aiemmin kiusasi ja haukkui koko ysisysi-ikäluokan lopettamaan.
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

HyPo vahvistaa loukkaantumiskierteeseen joutunutta joukkuettaan

Jatkuvien loukkaantumisten riivaama Pontevan naisten SM-sarjajoukkue joutuu turvautumaan uusiin vahvistuksiin. Samalla Amber Land, joka ei aivan paikkaansa joukkueessa löytänyt, palasi Saksaan agenttinsa leirille. Erinomaista työmoraalia koko kauden esittänyt Kathlyn Varno (alkukauden keskiarvot 12/10) jatkaa joukkueessa.

Uusina jäseninä Pontevaan jo viikonlopun peleihin liittyvät erinomaisen vahva hyökkäävä korintekijä Phebe Smith ja Neitsyt Saarten maajoukkueen tehokkain pelaaja Natalie Nicole Day. Molemmat pelaajat ovat reilusti 180 senttisiä monitaitureita. Uusien vahvistusten myötä Pontevan takkuillut heittopeli saataneen mestaruussarjan vaatimalle tasolle.

lisää seuran sivuilta http://hypo.sporttisaitti.com/koripallo2/naisten-edustusjoukkue-sm-sarjas/

Nyt kun kolmannes sarjasta on pelattu ja joukkueella on vain yksi voitto, niin jotain toki piti tehdä. Luokkaantumislista on pitkä, Ukkonen, Kilpijärvi ja nyt viimeisimpinä Lindholm ja Pirttinen. Kun vielä Amber Land on alisuorittanut pisteiden teossa on ratkaisu täysin oikea seurajohdolta. Toivotaan, että uudet vahvistukset ottavat heti paikkansa tulevana launtaina Turun Rientoa vastaan. Pisteitä tarvitaan.
 

Martin osoite

Vs: HyPo 2012-2013

Ulkopaikkakuntalaisena menisin katsomaan hypon peliä, mutta edes hypon omilla sivuilla ei ole osoitetta missä pelipaikka on. Lukee vaan etä tervetuloa marttiin.
Mihin helvatan marttiin? En oo kovin usein hyvinkäällä käynyt että missä tuo salaperäinen paikka sijaitsee?
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

Nyt näkyy HyPo:n etusivultakin löytyvän karttalinkki Martin hallille. Kohtuullisen nopeaa toimintaa.
 
Viestejä
197
Vs: HyPo 2012-2013

HyPo - TuRi 74-87 (34-37)

Kolmannen jakson musta 6 minuutinen (1-29) koitui HyPo:n kohtaloksi Rientoa vastaan.

Riennon valmennus oli läksynsä tehnyt ja joukkue onnistui murtamaan Pontevan kotipelien taian. Vastustaja pelasi hyvää korista, joukkuepeli oli yhtenäisempää ja oman korin varjelu kahden tai kolmen pitkän pelaajan turvin torjui HyPo:n yritykset ja liian usein pallo jäi Riennon pelaajien haltuun. Puolustuslevarit TuRi 28, HyPo 16.

HyPo:n uudet vahvistukset Natalie Day 17/8/5r ja Phebe Smith 13/13/1r esittivät aika ajoin ihan hyviä suorituksia, mutta painoiko jetlag vielä jaloissa vai joku muu, mutta aivan täysipainoiseen esitykseen he eivät kuitenkaan vielä yltäneet. Liike oli ainakin aika ajoin hieman verkkaista. Aino Tuomi oli kotijoukkueen tehokkain 20/1/3r pisteellään ja Kathlyn Varno 6/6/5r raatoi tuttuun tapaansa, nyt pisimmät peliminuutit 35:37.

Riennon parhaat olivat Brittany Heddersson 19/7/5 riistoa, Callan Taylor 19/8/6r, Katleena Kärkkäinen 12/3/2r ja Taru Madekivi 10/4/1r.

HyPo on nyt harmittavasti yksin kahdella pisteellä peränpitäjänä, kun Nokia voitti Keravan tänään kotonaan. Huomenna on taas uusi päivä ja uusi peli Forssaa vastaan vieraissa. Pisteitä tarvitaan, mutta vastus on jälleen astetta kovempi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös