Kirjoittaja Aihe: Seniori SM  (Luettu 57618 kertaa)

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Seniori SM
« : 16.10.13 21.37 »
Raapusteltakoon tänne ottelurapsoja ja pisteitä, kun eivät välttämättä valtamediasta muuten löydy..

SM40: Kisis-PuHu Seniors 93-82 (47-34)

Lähtöaskeleet: Kisis on joukkue, joka tuskin esittelyjä kaipaa. Joukkue on täynnä ex-liigajyriä, mestareita ja maaotteluita. Esimerkkinä Raitanen, joka on paukuttanut pääsarjassa yli 5000 pistettä. Puhu osallistuu seurahistoriansa ensimmäistä kertaa SM40-sarjaan ja pääsarjaotteluita pelaajilla on tasan nolla. Joukkueen ainoa nimimies onkin Teppo Mäkynen, joka on päässyt oikein Wikipediaankin! Epäreilut jaot siis. Sarjaan osallistuu tällä kaudella ainoastaan kolme joukkuetta (kolmas on Lahti).

Ottelu: Kisis aloitti yllättäen varsin makaavalla paikalla, joten korin alle ei ollut juuri asiaa. Ikihukka Pekka Järvinen sai kunnian tehdä joukkueen ensimmäiset pisteet komeasti kaaren takaa. Nuoremmilla jaloilla liikkeellä ollut PuHu liikutti miehiä ja palloa vikkelään ja heitti onnistuneesti kaukaa. Pian eroa olikin jo 10 pistettä vierailijoille. Kisis tyytyi alussa heittämään kaaren takaa heikolla prosentilla. Kun tämä ei toiminut, Kisis otti järjen käteen ja alkoi pelata missmatcheja korin alle. Tuplauksen tullessa pallo laitettiin takaisin kaarelle, josta Raitanen ja Isomäki ampuivat murhaavalla tarkkuudella. Isomäki teki heti ensimmäisellä kympillä 13 pinnaa ja pikkutauolle mentiin lukemissa 23-23.
z
Pikkutauon jälkeen vetovastuun otti edelleen hyvässä kunnossa oleva Raitanen, joka heitti 15 pinnaa tylysti pienempiensä yli. PuHun avainpelaajien hieman väsähtäessä hyökkäys meni tukkoon ja ero kasvoi nopeasti tauon 13 pisteeseen.

Ison tauon jälkeen Kisis alkoi peluuttaa koko rotaatiota ja ero pysyi 10-15 pisteessä. Ottelun lopussa Puhu jaksoi vielä prässätä ja se kaunisteli Kaijansinkon johdolla eron 11 pisteeseen.

Kisis oli yllättävänkin paljon kolmikon Kuisma-Raitanen-Isomäki varassa. Kolmikko teki yhteensä 69 pistettä. Muut tekivät pisteensä lähinnä tuplausten jälkeen vapaista paikoista. Kun PuHulla oli vain yksi isoksi laskettava pelaaja,  oli fiksusti pelanneella Kisiksellä helppo homma saada aikaiseksi hyvä heitto.

PuHulla vastustajan kyydissä pysyi lähinnä kolmikko Farin-Kaijansinkko-Riihimäki, joka teki joukkueen pisteistä 60. Muut väläyttelivät hienosti hyökkäyspäässä, mutta olivat ajoittain pulassa puolustuksessa.

Kisis: Isomäki 33, Raitanen 22 (MVP), Dahlström 1, Salmi 6, Lönnfors 2, Kuisma 14, Kiljunen 3, Tanner 2, Tammi 8.
PuHu: Järvinen 3, Campbell 6, Kaijansinkko 20, Riihimäki 20, Mäkynen 6, Tervo 2, Farin 20, Palmen 5.

Entä sitten? Onneksi olkoon Kisikselle ties monennestako veteraanimestaruudesta ja kiitos hienosta ottelutapahtumasta.

Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #1 : 01.11.13 19.18 »
26.10.2013 Porvoon urheiluhallissa tapahtunutta:

M35SM Räppä vs Lahden Namika 35    76-71 (32-35)

Porvoon pisteet:
Holme Mikael   15, Venäläinen Kari 3, Heikkilä Antti 4, Nissinen Jarno 18, Berglöf Jesse 5, Heikkilä Timo 3, Flinck Teemu 3, Stenback Dan 6, Wickholm Johan 6 ja Vuorio Janne 13

Lahden pisteet:
Kyrö Mikko 7, Ward Daniel 6, Riikonen Harri 6, Gustafsson Tom 19, Lanki Tommi 12, Laine Teemu 14, Hagas Petri   4 ja Gustafsson Kim 3.


Porvoolaisten kauden mittainen tappioputki päättyy heti kauden ekaan peliin, loistavaa!

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Seniori SM
« Vastaus #2 : 06.11.13 10.21 »
SM35-sarjan kausiennakkoa Puhulaisittain. Räpän tappioputken katkeamisellekin löytyi sitten looginen selitys: Holme ja Nissinen.

http://www.puhujuniorit.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=545:ennakkokatsaus-sm35-kauteen&catid=17:joukkueet-tiedottaa&Itemid=83

Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #3 : 08.11.13 15.04 »
7.11.2013 Mustikkatassujen luvatussa maassa.

M35SM: Passe vs Lahti-35      91-69  (21-12, 27-12, 27-25, 16-13)


Alkusoitto:
Lahti saapui paikalle kunnioitettavalla 10-hengen miehistöllä kun kotijoukkueella oli vain 8 pelaajaa paikalla. Lahdelta puuttui syystä tai toisesta Gustafssonin Tomppa, Teemu Laine ja Tommi Lanki jotka olivat edellisen pelin teho-trio. Joten helppo peli Passelle jos vain pelaavat normaalin pelinsä eivätkä rupea kikkailemaan.

Pelissä tapahtunutta:
Passe päästi Lahtelaiset pieneen johtoon, olisiko ollut tilanne 2-8 josta Passe sai pelin käyntiin. Passe-trio: Kettu-Parviainen-Pulkkinen vetivät kukin yhden kolmosen keskelle keksintöä ja Erkinheimo pari nättiä kakkosta. Eka erä taputeltu lukemin 21-12.

Toisessa erässä Parviainen näytti ikämies-koriksen hienouksia ja kävi donkkaamassa semmoisen päädynpuolelta ohi ja alaspäin. Haliseva naputteli tasaisesti ja hyvällä prosentilla pikkunättejä.

Kolmas jakso meni jo sitten tasaisemmissa merkeissä, Ketulta alkaa pari kolkkia, Halisevalta muutama ujutus, Perus Parviaista ja Pulkkista. Lahti onnistui laajalla rintamalla Mikko Kyrön johdolla.

Neljäs jakso meni sitten ehkä vähän kikkailuksi tai muuten vaan peli oli selvä. Vähän mussutettiin tuomareille ja odoteltiin loppusummeria.

Pisteet:

Fc Passe:

Urpola Kalle      8
Ketomaa Sami      20
Parviainen Timo   25
Haliseva Perttu   13
Erkinheimo Markus   14
Pulkkinen Teemu   9
Salmela Sami      0
Pilkevaara Tomi   2

Namika Lahti-35:
Kyrö Mikko      20
Ward Daniel      2      
Riikonen Harri   9   
Hagas Petri      2
Gustafsson Kim   9   
Kyrö Esko      7
Pohja Mikko      4
Lampi Santeri      4
Ikonen Janne      9
Luhtanen Juha      3


Oikeaa käsitystä voimasuhteista ei saanut tämän pelin ansiosta mutta sen takia seniori-koris kivaa onkin.

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Seniori SM
« Vastaus #4 : 10.11.13 22.37 »
SM35: PuHu Police Basket – Porvoon Räppä 92-88 (44-45)

Lähtöaskeleet: Räppä saapui Mika Häkkisen aukiolle ja siitä sisään halliin ainoastaan kuudella pelaajalla. Uusina pelaajina Mikael Holme ja Turo Sonkajärvi, jolla on kokemusta liigasta mm. Joensuusta. Uronen, Nissinen ja miliisi-Vuoristo olivat poissa.
PPB:llä oli tuhti yhdeksän pelaajan rosteri, uusvanhoina kasvoina Keravan Kollit Korhonen ja Rönnholm.

Matsi: PPB luotti alusta alkaen siihen, että Räppä puutuu hyvissä ajoin ja matsi hoituu miesylivoiman turvin, etenkin kun Venäläinen ja jättimäinen Stenbäck eivät ihan maratoonikunnossa näyttäneet olevan. Tilanteessa 2-11 alkoi viimeistään olla selvää, että ihan lönköttelemällä ei matsia harjata. Räpän Sonkajärvi paukutteli isoja ja pieniä koriin vimmatulla tahdilla, Sutelan ja Holmeen onnistuessa myös erinomaisesti. PPB:ltä ainoastaan Riihimäki oli jotenkin hereillä tehden 6 pistettä. Avausjakso 13-20.

Toisella kympillä vauhti kiihtyi ja jalkoja lepuutettiin puolustuspäässä. PPB:n Korhonen (6) ja Kaijansinkko (9) pitivät yllä vauhtia avittaen liikkeellään ja namupasseilla PPB:n kannoille. Sonkajärvi piti huolta Räpän pisteistä ja vauhdista. Jaksolla hurjasteltiin hyvillä prosenteilla yhteensä 56 pinnaa. Tauolle lukemissa 44-45.

Ison tauon jälkeen Velardi ja Kaijansinkko paukuttivat muutamassa minuutissa yhteensä 10 pinnaa ja Räpällä alkoi usko loppua. Kun avauspuolikkaalla 18 pinnaa tehnyt Sonkajärvikin saatiin aisoihin, tilanne alkoi näyttää siltä kuin sen käsikirjoituksen mukaan pitikin näyttää. Vaan sitten alkoi upota Holmeella. 11 pinnaa muutamassa minuutissa ja taas oli peli tasan.

Viimeisellä jaksolla PPB johti hienoisesti ensimmäiset viisi minuuttia, kunnes Räppä kiri jopa pisteen johtoon Holmeen johdolla. Viimeisellä minuutilla Riihimäki onnistui and1-korissa ja PPB siirtyi kahden pisteen johtoon. Loppuaika sitten heitettiin vapareita, jotka PPB laittoi sisään.

Räppä oli tänään erinomainen etenkin hyökkäyspäässä. Korinteko oli lähinnä Sutelan, Holmeen ja Sonkajärven varassa, joten näinkin tiukka peli kertoo kyllä enemmän PPB:n huonosta puolustuksesta ja scouttauksesta.

PPB:sta onnistui lopulta useampikin pelaaja. Korhonen johti mainiosti peliä, Kaijansinkko uurasti hyvin Sonkajärven kanssa ja osui hyvin kaukaa, kun Räppä kokeili paikkapuolustusta. Velardi tuli myöhässä paikalle ja teki ilman lämmittelyä heti muutaman oivaltavan korin.

PPB: Ansas 2, Korhonen 16 (MVP), Sell 9, Dufva 9, Riihimäki 23, Kaijansinkko 14, Rönnholm 4, Velardi 15, Saano –
Räppä: Sutela 17, Heikkilä 8, Venäläinen 6, Sonkajärvi (MVP)24, Holme 29, Stenbäck 4.

Entä sitten? Räpän uudet vahvistukset tuovat mukavasti potkua sarjaan ja joukkueella on täydet mahdollisuudet vaikka mihin, mikäli pelimiehet suvaitsevät otteluihin jatkossa saapua.

PPB:n joukkue ei tähtiä vilise, mutta joukkue on varsin hyväkuntoinen ja tuntee toistensa metkut. Ainakin tässä vaiheessa kautta rosteri on laajempi kuin viime kaudella, joten mahdollisuudet mitaliin ovat yhden pelatun ottelun jälkeen mainiot.
PPB kohtaa jo ensi keskiviikkona avausottelussaan Lahden piesseen Passen. Tää on hieno sarja!

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Seniori SM
« Vastaus #5 : 13.11.13 23.40 »
SM35: Passe- PuHu Police Basket 79-83 (42-44)

Lähtöaskeleet: Joukkueet ovat tahkonneet toisiaan vastaan viime vuosina keskimäärin 5 kertaa (M2D, SM35+harkkapelit), joten mitään suuria scouttausongelmia ei ollut. PPB:llä oli aiempiin otteluihin verrattuna 3 uutta pelaajaa, Keravan Kollit Rönnholm ja Korhonen sekä rookie Tero Ollila, joka yrittää vimmatusti tehdä läpimurtoa miesten SM-tasolla. Viimeisen kahden kauden aikana ikispelit ovat menneet tasan 2-2, PPB otettua voitot kahdessa edellisessä kohtaamisessa. Kummallakin oli käytännössä täysi rosteri.

Matsi: PPB oli hoitanut tunnollisemmin lämmittelyn ja Riihimäki heitti muutamassa minuutissa 7 pinnaa. Kaarenkin takaa joukkue osui kahdesti. Kun vielä vaihdosta tullut Velardi  luikerteli toistuvasti ohi Passe-puolustuksen, kasvoi ero vähitellen kymmeneen. Passea piti hengissä Lang, joka teki ensimmäisellä kympillä 7 pinnaa. Jakso 19-27.

Toisella kympillä Passen Ketomaa naulasi heti kun kori näkyi. Lisäksi neljä pelaajaa onnistui kaaren takaa. Samaan aikaan Riihimäki sössi 3 kertaa korin alta ohi ja tartutti kooman vielä Ollilaankin. Yhtäkkiä peli olikin tasan. Jakson lopulla PPB:n Velardi sai hurmoksen päälle tehden muutamassa minuutissa 8 pistettä. 42-44.

Ison tauon jälkeen koreja tehtiin vuorovedolla. Ollila suti helpoistakin paikoista ohi, mutta korjasi kahdesti tilanteen hakemalla hyökkäyslevarin ja pistämällä pallon pussiin. Toisessa päässä Haliseva haki levypalloja ja nosteli muutaman ilmaisen kupin. Kauhean jännää, yhtään ei tiedä kumpi joukkue homman hoitaa!  Jakson lopulla Velardi  ja Parviainen tekevät koreja vuorotellen, kummallekin 8 pinnaa ja ero viimeiselle kympille lähdettäessä PPB:lle 6 pinnaa.

Viimeisellä kympillä Passen jalat alkoivat puutua ja suu käydä. Velardi avaa jakson Serie A:n tuomalla kokemuksella viidellä pisteellä ja Rönnholm nakkaa ison pohjaan. Ero venähtää 10 pisteeseen ja Passe kiukuttelee (lähinnä omilleen). Viimeiset pari minuuttia heitellään sitten Passen päädyssä vapareita surkealla prosentilla (1/6). PPB:n onneksi toisessa päässä Passe tyytyi heittämään vaikeita kolmosia, jotka kolisivat rautoihin.

Passen parhaat olivat Ketomaa ja Lang, joiden heitto lähti ajoittain todella nopeasti ja tarkasti. Parviainen pääsi tekemään kolmannella jaksolla muutaman helpon korin, mutta pysyi muuten Ollilan pihdeissä. Mainittakoon vielä, että paitsiomaaleja Parviainen teki teki tänään ainoastaan yhden. Haliseva noukki hyvin levypalloja ja teki turhan monta helpon näköistä koria.

PPB:ltä Velardi oli ilmiömäinen. Viekkaita ajoja ja komeita kaukoheittoja. 27 pinnaa reilussa 20 minuutissa. Ollila hoiti puolustuksessa tonttinsa kiitettävästi, mutta viimeistely oli kehnoa. Riihimäki aloitti loistavasti, mutta koomasi huolella useammankin heiton putkeen. Lopussa kuitenkin kokosi jälleen itsensä.

Passe: Erkinheimo 4, Urpola 2, Ketomaa (MVP) 17, Parviainen 17, Saarikoski 3, Lang 17, Olki 2, Pulkkinen 3, Haliseva 9, Alkevaara –

PPB: Sell 4, Korhonen 10, Velardi (MVP) 27, Dufva -, Riihimäki 16, Ansas -, Saano 2, Kaijansinkko 5, Rönnholm 7, Ollila 12.

Entä sitten? Passe on pössisjoukkue, joka voi voittaa kenet tahansa, mutta toisaalta hävitä kelle tahansa. Yllättävää sinänsä, kuinka kokenut joukkue pöllöilee tiukoissa peleissä. Keskinäisissä väännöissä Passe on hävinnyt viimeiset kolme ottelua, joten henkinen yliote on Vantaalla.

PPB:n joukkue ei tähtiä vilise, mutta rosteri on mukavan laaja ja tekemisen meininki on hyvä. KaVea nyt tuskin kukaan voittaa, mutta hyvä kausi tästä on tulossa. Coach Virtanen osaa rauhoittaa tiukassa paikassa joukkueen ja tulos on ollut toistaiseksi vakuuttavaa.  Tää on hieno sarja!

« Viimeksi muokattu: 14.11.13 12.55 kirjoittanut hissi »

Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #6 : 23.11.13 15.48 »
21.11.2013 Metsäkankaan koululla.

M40SM: SEKOLAKO 40 VS KISIS 40        79-96

erät: 22-29, 19-33, 17-19, 21-25

Pisteet:

SEKOLAKO: Tommi Lanki 26, Sami Melasniemi 11, Paul Bärlund 11, Mika Nurminen 7, Hannu Koivisto 7, Marko Suni 5, Vesa Luhtanen 4, Asmo Rantanen 4 ja Pekka Marjamaa 4.

KISIS: Jari Raitanen 26, Antti Isomäki 23, Martti Kuisma 19, Riku Marttinen 13, Juha Luhtanen 8, Jori Tammi 4, Jari Salmi 2, Juha Dahlström 1 ja Paul Lönnfors 0.

Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #7 : 25.11.13 11.58 »
23.11 Karhulan liikuntahallilla.     
                                                             
M35SM Karhulan Veikot vs Namika Lahti 35            83-63                                         
(18-13, 23-20, 17-14, 25-16)                                                                             

Pisteet:
Kave:
Vekkilä Jari 29, Ratilainen Vesa 21, Heinonen Pasi 11, Heikkilä Teppo 11, Hyöky Okko 11 ja Iivonen Mikko 0.                                                                                                                                                               

Lahti: Kyrö Mikko 24, Lanki Tommi 21, Kyrö Esko 6, Hagas Petri 4, Gustafsson Kim 4, Ikonen Janne 2, Erkkilä Ossi 2 ja Hagas Marko 0.
« Viimeksi muokattu: 25.11.13 17.46 kirjoittanut Bermudan kolmio »

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Seniori SM
« Vastaus #8 : 02.12.13 00.42 »
SM40: PuHu Police Basket – SeKoLaKo (Lahti) 70-63 (45-34)

Lähtöaskeleet: Tynkäsarjan (vain 3 joukkuetta) avausottelunsa Kisikselle hävinneet joukkueet olivat kohtuullisen kokoisilla rostereilla liikkeellä. PPB:llä ei tähtiä ole, mutta joukkue on varsin nuori. Tähän sarjaan siis. Lahden pelaajista Lanki ja Melasniemi olivat tuttuja, joten heidät merkattiin alusta lähtien.

Matsi: Lahden pelaajat eivät Lanki-Melasniemi-kaksikkoa lukuun ottamatta näyttäneet olevan aivan 40 minuutin kunnossa, joten PPB iski heti alussa vauhdin päälle. Siinä samalla unohtui kuitenkin puolustus ja Lanki pääsi tekemään pehmeillä heitoillaan 8 pinnaa heti alkuun.  Lahden makaava miespuolustus teki maalatun alueen varsin ruuhkaiseksi –sinne ei paljoa kannattanut edes yrittää. Kauempana oli sen sijaa rutosti tilaa ja PPB viskoikin kuulaa ilmaan melko rivakkaan tahtiin. Tuloksena 3 isoa ja muutaman pinnan johto pikkutauolle mentäessä.

Pikkutauon jälkeen PPB pelasi niin kuin sen olisi kannattanut pelata koko ottelun ajan. Levypallon jälkeen pallo keskiviivalle ja siitä syöttö nopeasti juosseille kärkimiehille. Kun vielä M. Farinin heitto osui hitaissa hyökkäyksissä mukavasti, oli ero nopeasti yli 10 pinnaa.

Ison tauon jälkeen Lahti puolusti vastustajan nopeat pois ja hyydytti pelin. Jakso vieraille nihkeästi 11-12.

Viimeisellä jaksolla ero kävi pienimmillään viidessä pisteessä, mutta mitään trilleriä ei saatu aikaiseksi.

Lahdelta erottuivat odotetusti Lanki ja Melasniemi. Lanki paukutti puoliaikaan mennessä 15 pinnaa, mutta puutui tämän jälkeen melko totaalisesti. Puoliajan jälkeen Melasniemi otti vastuuta ja hassuttaen ja pussittaen 11 pinnaa. Bärlund hoiti korinalustan mallikkaasti ja nosteli useammankin korin.

PPB oli hyvä yhteensä 5 minuuttia ja se riitti tällä kertaa. Toisella kympilla T. Farin ja Kaijansinkko juoksivat useammankin nopean ja ero kasvoi yli kymmeneen. Viimeisillä minuuteilla hermo piti sen verran, että joukkue sai pidettyä johtoaseman helposti.

PPB: Korhonen 4, M. Farin (MVP) 15, T. Farin 8, Järvinen 6, Riihimäki 12, Kaijansinkko 21, Nurminen 2
Lahti: Koivisto 4, Lanki 20, V. Luhtanen 8, Rantanen 2, Marjamaa -, Melasniemi 11 (MVP), Nurminen 4, Bärlund 10, Suni 4.

Entä sitten? Tässä sarjassa pelaajien kunto ei riitä, jos rosterissa on vain 7 pelaajaa. Erityisesti Lahti kaipaisi muutamaa korintekoon kykenevää tuuraajaa, jolloin tehomiehet saisivat pelata tuoreena koko matsin. Illan otteiden perusteella Kisikselle ei tänä vuonna voittajaa taida löytyä.

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Seniori SM
« Vastaus #9 : 07.12.13 22.07 »
SM35: PuHu Police Basket –Karhulan Veikot 92-93 (43-47)

Lähtöaskeleet: Kotkalaiset saapuivat Mika Häkkisen aukiolle ainoastaan kuudella pelaajalla, joten nyt jos koskaan olisi tilaisuus voittaa hallitseva ja tuleva Suomen mestari. PPB:lläkin oli vaikeuksia hankkia vakiorosteriaan saliin, mutta tänään tukea saatiin Keravan senioritalolta Esa Peltolan ja Toni Railotien muodossa.

Ottelu: Eihän kuutta pelaajaa vastaan voi jarruttelemaan lähteä, joten vauhtia piisasi kumpaankin suuntaan alusta alkaen. Jotta ottelu sujuisi joutuisammin, kumpikin joukkue päätti hyökkäyksensä pääosin kaaren takaa. PuHun Kaijansinkko paukutti heti alkuun erehtymättömästi kolme isoa. Toisessa päässä kuittasi Ratilainen kolmella isolla. Jakso Hukille 23-22.

Toisella jaksolla Ilmonen ja Vekkilä veivät vastustajaa vuorovedolla, tuloksena yhteensä 15 pinnaa. Pussihukat kierrätti laajempaa rosteriaan odotellen, että kotkalaiset alkavat väsyä. Puolustus ei kiinnostanut vielä tässäkään vaiheessa.

Ison tauon jälkeen kotkalaiset nykäisivät pienen eron, mutta Kaijansinkon koreilla vantaalaiset sitkuttelivat kannoilla. Kauhean jännää.

Hukat heräsivät puolustamaan viimeisellä jaksolla. Niinpä ottelulle saatiin arvoisensa loppu. Viimeiset minuutit mentiinkin johtoasemaa vaihdellen. Hukat keskittyivät lähinnä Vekkilän ja Ilmosen puolustamiseen, jolloin Ratilainen pääsi paukuttamaan lähes putkeen 12 pinnaa. Noin puoli minuuttia ennen loppua Korhonen siirsi Hukat vielä pinnan johtoon vapaaheittoviivalta. Toisessa päässä vastuun otti Vekkilä, joka estelyistä huolimatta nakkasi kaukaa kolmosen pohjaan – KaVe kahden pisteen johtoon. Hukat saivat vielä 10 sekunnin aikana kelpo hyökkääyksen ja kun Korhosta rikottiin ajossa, päästiin jälleen vapariviivalle. Valitettavasti jälkimmäinen meni ohi ja pisteet lähtivät Kotkaan.

Kotkan roolitus oli selkeä alusta alkaen. Vekkilä ja Ilmonen saivat tehdä mitä lystäsivät. Taustalta Ratilainen nakkeli alusta alkaen kolmosia ja loppua kohti myös ajot olivat murhaavan tehokkaita. Ratilaiseen se homma lopulta kaatui (ja Vekkilän jäätävään kolmoseen).
Hukkalaumasta oli useampikin pelaaja etenkin puolustuksessa kujalla lähes läpi ottelun. Kaijansinkko piti joukkuetta pystyssä lähes koko ottelun ajan hyökkäyspäässä. Ollila petrasi loppua kohti ja teki vihdoin läpimurtonsa SM-tasolla. Myös Korhonen teki komean pistesaaliin kelvollisen pelinjohdon ohessa.

PPB: Korhonen 20, T. Farin 9, Railotie 6, M. Farin -, Riihimäki 10, Ollila 21, Kaijansinkko 26 (MVP), Peltola -.
KaVe: Vekkilä (MVP) 20, Iivonen 5, Hyöky 12, Heikkilä 6, Ratilainen 29, Ilmonen 19.

Entä sitten? Vekkilä, Ilmonen ja Ratilainen olivat tänään sen verran liekeissä, että sarjapisteet hoituivat kotiin. Kuudella miehellä ei kyllä jatkossa kuitenkaan pärjää. 

Pussihukat sössivät oikein huolella kauden parhaan tilaisuutensa ja sen kyllä näki pelaajien kasvoilta ottelun päätyttyä. Ensi lauantaina sarja jatkuu Lahdessa, jonne saadaan toivottavasti jalkeille täysi rosteri ja intoa puolustamiseen.

Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #10 : 14.12.13 17.55 »
M35SM:  1.12.2013 Lahden Namika vs Topo-35   71-75  (20-24, 17-16, 15-19, 19-16)

Lahti:
Janne Ikonen 5 pts/2 virhettä
Kim Gustafsson 0/5
Petri Hagas 4/2
Daniel Ward 6/2
Harri Riikonen 14/2
Teemu Laine 24/2
Santeri Lampi 4/1
Mikko Mononen 14/5
Juha Luhtanen 0/0

Topo-35:
Antti Väinölä 2/4
Mikko Penttilä 14/3
Tuomas Kohila 12/0
Ere Mero 13/3
Tuomas Venhola 12/0
Mikko Heikkilä 18/0
Anssi Laiho 10/2


Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #11 : 14.12.13 18.00 »
Hissin raporttia Lahdesta odotellessa kerrottakoon että M35SM-sarjassa 14.12.2013 PuhuPolice Basket kävi hakemassa pisteet Lahden Namikalta lukemin 76-78.Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Seniori SM
« Vastaus #12 : 15.12.13 23.25 »
SM35: Lahti – PuHu Police Basket 76-78 (42-44)

Lähtöaskeleet
: PPB kärsi viikko sitten kirvelevän pisteen tappion Kotkalle, muutoin kausi on lähtenyt käyntiin yli odotusten ja joukkue on voittanut vastustajansa muutamalla pisteellä. Lahdesta jäi pois muutama isojen minuuttien pelaaja, mutta 7 kelvokasta pelaajaa saatiin kuitenkin hulppeaan Suurhaliin.
Lahti on aloittanut kauden neljällä tappiolla, mutta ei missään nimessä ole sarjassa heittopussin roolissa.

Matsi: Ottelu alkoi vantaalaisten osalta suopeasti, kun pöllötkin heitot osuivat naruihin. Toisessa päässä Laine ja Gustafsson dominoivat odotetusti. Kun Gusse ei ollut vapaana, pääsi Ward nostelemaan Laineen passeista ilmaisia koreja. Vauhti oli hurjaa kumpaankin suuntaan ja pikkutauolle mentiin PuHun neljän ison turvin lukemissa 19-24. "Me kuollaan jätkät tällä vauhdilla".

Pikkutauon jälkeen vantaalaisten heittoprosentit normalisoituivat. Riihimäki punnersi korin alta 8 pistettä ja Korhonen pussitti pikkukakkosia 6 pisteen edestä. Puolustuksessa veräjä oli kuitenkin auki. Lahti liikutti palloa mallikkaasti ja peräti 10 pelaajaa pääsi pisteille. Positiivista toki oli, että Gusse ja Laine tekivät yhteensä ainoastaan 12 pistettä. Pelkästään kahta miestä puolustamalla ei Lahtea siis voi voittaa. Jakso 33-20 ja vieraiden energiapalkit alkoivat olla aika lailla lopussa. "Mitä mä sanoin, nyt jumalauta vauhtia pois!"

Isolla tauolla joku sai kuningasajatuksen siirtyä box-and-oneen, jossa neljä pelaajaa puolustaa varsin makaavaa paikkaa ja yksi varjostaa Lainetta. Puolustus toimikin heti mainiosti ja Lahden hyökkäys tukehtui täysin. Valitettavasti PuHun hyökkäys yski yhtä lailla, joten jakso mentiin vähämaalisesti lukemin 12-12.

Viimeisellä kympillä Peltolan haamukolmonen valoi uskoa vieraisiin ja ero kutistui muutamaan pisteeseen. Puolustuksen toimiessa edelleen mainiosti ero kutistui koko ajan. Viimeisen hyökkäyksen sai PPB joukkueen ollessa pisteen tappiolla. Pallo kiersi lähes täydet sekunnit, eikä sopivaa ajo- tai heittopaikkaa löytynyt millään. Lopulta Korhonen sai ohitettua puolustajansa ja syötettyä Farinille, joka naulasi ison pohjaan. Aikaa jäi kaksi sekuntia, eikä Lahti saanut enää aikalisänsä jälkeen aikaiseksi kuin rautoihin osuneen kolmosen yhdeksästä metristä.

Lahdelta Gusse ja Laine tekivät lopulta ”ainoastaan” 28 pistettä. Lanki ja Riikonen väläyttelivät ajoittain, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.
PuHulta Korhonen oli loistava läpi ottelun. Useita riistoja, hyökkäyslevypalloja ja liukkaita ajoja. Ansas ei pisteillä juhlinut, mutta paini ansiokkaasti Gussen kanssa ja teki paikkoja kavereille. Farin osui koko ottelussa kerran kaaren takaa ja hoiti heitollaan sarjapisteet Vantaalle.

Lahti: Ward 11, Riikonen 7, Lampi 2, Lanki 10, Mononen 8, Laine (MVP) 13, Ikonen 6, Hagas 2, K. Gustafsson 2, T. Gustafsson 15
PPB: Korhonen 20 (MVP), Farin 11, Ansas 5, Peltola 3, Riihimäki 14, Kaijansinkko 11, Dufva 14

Entä sitten? Sikäli kun Gusse ja Laine suvaitsevat osallistua otteluihin, joukkueen pistetili tulee karttumaan jatkossa varmuudella. Muilla pelaajilla heittotaito on mainio, mutta ilmeisen vähäinen ottelumäärä näkyy otteissa.

PuHulla ei edelleenkään tähtiä ole, mutta kuntoa tuntuu piisaavan yllättävän hyvin. Rosteri on nyt sen verran laaja, että yksittäiset poisjäännit eivät sekoita pakkaa. Sarja näyttää olevan huipputasainen, kiitos mm. Räpän vahvistumisen. Ensi sunnuntaina PPB kohtaa vain yhden ottelun pelanneen ToPon, joka ainokaisessa ottelussaan  hoiteli vieraissa niukasti ilman T. Gustafssonia pelanneen Lahden. Tämä on kyllä hieno sarja!

Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #13 : 21.12.13 17.54 »
M35SM 14.12.2013  Karhulan Veikot vs Porvoon Räppä  95-102 (15-19, 22-31, 29-20, 29-32)

KaVe:Vekkilä 19, Iivonen 2, Hyöky 8, Ratilainen 26, Ilmonen 21, Hautala 6, Myllylä 2 ja Ståhl 11.

Räppä:Sonkajärvi 18, Holme 27, Venäläinen 27, Heikkilä 7, Sola 2 ja Nissinen 21.

Poissa Bermudan kolmio

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 30
Vs: Seniori SM
« Vastaus #14 : 21.12.13 18.04 »
M35SM 19.12.2013 FC Passe vs Topo-35 83-78 ( 28-27, 23-23, 16-16, 16-12)


Passe:
Erkinheimo 5, Ketomaa 0, Parviainen 31, Lang 15, Lyytinen 13, Pulkkinen 9, Salmela 0, Haliseva 8 ja Pilkevaara 2.

Topo-35:
Harjula 5, Penttinen 12, Kohila 17, Mero 19, Väinölä 2, Venhola 4, Heikkilä 17 ja Laiho 2.