Koripallo.com

B-pojat 2014-2015

Tilastointi j-kylä

Vs: B-pojat 2014-2015

TuNMKY-Sykki 38-36 Puoliaika
 

mph2015mestari

Vs: B-pojat 2014-2015

Uncle Drew sanoi:
Täällä onkin jo ehditty arvuutella kummankin sarjan loppusijoituksia. Jospa minäkin katson omaan kristallipallooni ;)

Masun ja HNMKY:n kohtaaminen voikin olla sitten eri juttu. Masu on monella mittarilla edellä namikaa ja sillä on varmasti "kalavelkoja" maksettavaan namikalle monella rintamalla. Namikan peli on ollut ailahtelevaista loppukaudesta vai onko se ollut vain silmänlumetta? Epäilen. Tärkeissä loppukauden otteluissa he ottivat oikeat voitot päästäkseen loppupeleihin. Oliko siinäkin onnea vai mistä se johtui? Jos on uskomista Hongan valmentajan kirjoituksiin, namikan peli taisi olla häikäisevää viimeisessä erässä Honkaa vastaan. Masun ja Namikan aikaisempien peli perusteella näyttäisi siltä, että Namika on pikkuhiljaa kauden edetessä hilannut joukkueiden välistä eroa kiinni.
Masu puolestaan elää jonkinlaista uutta nousua Coach N:n johdolla. Valmennuksen tasosta kertoo 5 maajoukkueleiripaikkaa. Myös alkukauden voitto Mukista kertoo paljon. Pitkästä aikaa jokin muu 99 ikäluokan joukkue pääsee haastamaan pitkään tappipaikalla ollut Mukia. Masun voitot sarjan muista joukkueista ovat myös olleet paljon isompia kuin namikan.
Mutta nämähän ovat vain tapahtunutta ja nyt alkavat uudet pelit. Uskon, että näiden joukkueiden otteluissa tullaan näkemään huikaisevia yksilösuorituksia. Viime kädessä kuitenkin henkinen kantti ratkaisee pelit. Jostain syystä - en tiedä miksi - kallistun namikan puolelle. Miten tahansa näiden joukkueiden välieräpelit menevät, niin uskon, että kaikki kolme peliä tullaan pelaamaan. Hävinneelle joukkueelle tulee kyllä vaikeata kasata itsensä pronssiotteluun. Odotukset molemmissa joukkueissa ovat varmasti korkealla.

Veikkaukseni on siis seuraava:
SM:
1. Muki
2. HNMKY
3. Masu
4. Wartti
Namikan aluepoliittisesta kyykytyksestä huolimatta pieni gallialaiskylä MaSu hankki historiansa kolmannen BP SM-mitalin!
88 Koponen,
91 Salin,
nyt Masu 99!

Asterix, Obelix, Iderix, Tietäjä, kalakauppias ja keitä muita kentällä, reunalla ja taustalla sitten onkin häärinyt, ONNITTELUT!
Erot ylipitkään lahjakkaaseen namikaan olivat taas kerran äärimmäisen pienet, mutta lyhyemmän hermot kesti, MaSu-NHMKY taitaa olla tällä kaudella 6-0.
 
Viestejä
195
Vs: B-pojat 2014-2015

Kristallipallo taisi olla rikki tekiessäni viime viikonlopun arvauksia.

VK1:

Onnittelut Honsulle VK1 sarjan - ehkä aikakin odotetusta - voitosta, Sykille hopeasta ja Turulle pronssista.

Turku hyytyi välieräottelun viimeisessä erässä Sykkiä vastaan.
Turku otti kuin ottikin sitten pronssia, vaikka Puhu haastoi heidät loppumetreille saakka.
Kiitoksia muuten tilannetiedoista.

1. Honsu -> oikein
2. TuNMKY -> väärin
3. Sykki -> väärin
4. Puhu -> oikein

50%:ia oikein.


SM:

Wartti haastoi hienosti Mukin 1. pelissä, eikä Coach K ollut varmastikkaan Mukin 1. puoliskon esityksiin tyytyväinen. Piti ihan hieraista silmiä, kun katseli Mukin ja Wartin pelin 1. erää. Wartilla onnistui lähes kaikki, mitä tekivät ja Mukilla pallo kolisi rautoihin. Olisikohan Mukilla 1. erän heitto% ollut alle 20%? Toisessa pelissä he ottivat sitten heti isännän paikan, eivätkä luopuneet siitä.

Masu ei päästänyt HNMKY:ta yllättämään vaikka 1. ottelussa HNMKY:lle tarjottiin jatkoerää ottelun viime minuuteilla vapaaheittojen muodossa.
Taisi olla toinen peli toisinto edellisestä kohtaamisesta. HNMKY päästi taas Masun lähes 20 pisteen karkumatkalle. Nyt se kurottiin edellisen kohtaamiseen tapaan kiinni, mutta lopussa Namikalta loppuivat eväät. Masu ansaitusti finaaliin.

Mukilla on täysi työ Masun kaatamisessa. Kausi on osoittanut, että Masu hyvänä päivänä haastaa ja voittaakin Mukin. Veikkaan kuitenkin Mukin puolesta ottelusarjan tulokseksi 2-1. Vaikka olisihan se mukava nähdä tässä ikäluokassa uusiakin mestareita.

HNMKY - Wartti pelissä voi käydä mitä tahansa. Uskon, että Wartti haastaa HNMKY:n. Pelin tulos on oikeastaan pitkälle kiinni HNMKY:n asenteesta peliin. Luulisi sielläkin arvostavan pronssimitalia? Uskon, että arvostavat. HNMKY vie pronssia.
 

asdasd

Vs: B-pojat 2014-2015

Muki kotiedun turvin varma mestari. Namikalle pronssia.
 

Malm

Onnea Wartti!

Uncle Drew sanoi:
HNMKY - Wartti pelissä voi käydä mitä tahansa. Uskon, että Wartti haastaa HNMKY:n. Pelin tulos on oikeastaan pitkälle kiinni HNMKY:n asenteesta peliin. Luulisi sielläkin arvostavan pronssimitalia? Uskon, että arvostavat. HNMKY vie pronssia.

Varmaan Namikassakin arvostetaan pronssimitalia, mutta Wartissa vielä enemmän :) Wartilta aivan sensaatiomainen nousu SM-sarjassa, kuka olisi joulutauolla pistänyt vedon Wartin puolesta? Onnittelut koko joukkueelle ja ennen kaikkea iso käsi laadukkaalle valmennukselle!

Huomenna sitten katsomaan, miten Masu-Muki pelissä käy. Eka kohtaamisen perusteella mitalit jaetaan huomenna.
 

Los Lobos

Vs: B-pojat 2014-2015

Oli kyllä mahtava peli ja niin ansaittu voitto Wartille! Pojat jaksoivat uskoa itseensä, vaikka joukkue koki kovia menetyksiä, kun muutama -99 poika siirtyi muihin seuroihin.
Upeita poikia ja hyvät valmentajat! Onnittelut Wartille!
 

basket?

Vs: B-pojat 2014-2015

ööh... basket.fi:n mukaan loppuottelut on jo pelattu. siis kauden huipenuus, kllimaksi, tunnemyrsky jne. onko tästä kirjoittelu siirtynyt jonnekin ihan muualle? kertokaa, mihin, olisi kiva lukea kommentteja.
 
Viestejä
171
Vs: B-pojat 2014-2015

SM-sarjan play-offeista:

MuKi koki pienen yllätyksen välierissä kun Wartti olikin eri asenteella liikkeellä kuin runkosarjan peleissä. Shokkia kesti kuitenkin vain reilun erän verran ja sitten näkyi vain perävalot. Finaalin ensimmäisessä pelissä Coach K:n joukkio veti MaSulta maton alta eikä mestarista ollut epäselvyyttä toisessakaan ottelussa, vaikka MaSu tekikin pelistä jännittävän loppusekunneille asti.

MuKi on melko valmis A-poikien mittelöihin jo nyt, vaikka ensimmäinen kausi meneekin varmasti tuntuman hakemiseen. En silti epäile, etteikö MuKiin riitä tulijoita ensi kesänä. Ja varmasti myös 97-98 ikäisistä pelureista löytyy niitä joista olisi mukavaa päästä pelaamaan ja treenaamaan kovassa jengissä. Menestys vetää puoleensa. Joko ToPon ja MuKin tiet taas kohtaavat?

MaSu pelasi hienon kauden ja sijoitus kahden vuoden takaisista CSM-mittelöistä nousi pykälällä. Coach N toi Malmille kovaa taktista osaamista ja sai pelaajat venymään parhaisiin suorituksiin laajalla rintamalla. Namika pääsi välierissä kiusallisen lähelle yllätystä, mutta lieneekö se ollut vain silmälumetta, sillä ajoittain ottelut olivat täysin MaSun hallinnassa ennen pieniä notkahduksia.

Finaalisarjan avauksessa MaSu jäi laiturille kun MuKin juna jyräsi eteenpäin täydellä teholla. Vaikka MuKin tehot tiedettiin, tuskin kukaan odotti yli 60 pisteen selkäsaunaa kahden parhaan kohtaamisessa. Kotikentällä MaSu ryhdistäytyi ja antoi MuKille finaalien arvoisen vastuksen ja näytti parasta koripallo-osaamistaan. Mitalit löytyivät ansiokkaasti pelanneiden malmilaisten kaulaan ja aika parantaa tappion pettymyksen. MaSu oli selkeästi sarjan toiseksi paras joukkue. Ensi kausi on kuitenkin kysymysmerkki. B-finalistit kaipaisivat vahvistuksekseen kokeneempia A-poikia. Onko niitä omassa seurassa vai vetääkö Coach N naapuriseurojen pelaajia Malmille?

Wartti yllätti loppukaudesta epäilijät kypsällä joukkuepelaamisella ja kovalla taisteluasenteella. Jopa Coach K joutui ottamaan välierän ensimmäisen aikalisän Wartin alkurynnistyksen katkaisemiseksi. Nuori joukkue kasvoi hyvässä valmennuksessa vanhempien pelaajien tasolle ja tulosta syntyi pelien edetessä. MuKi oli kuitenkin liian suuri pala purtavaksi eikä finaaleihin ollut asiaa.

Pronssipelissä oli paljon enemmän pelissä kuin vain himmeimmät mitalit. Karsinnoissa Wartti oli jo katkaista Namikan tien SM-sarjaan ja runkosarjassa voitot tasattiin. Viime kauden jälkeen Wartista Namikaan siirtynyt mj-laituri oli uuden joukkueensa tehokkain lähes kaikilla osa-alueilla ja vartsikalaisilla taisi olla siirrosta jotain hampaankolossa. Wartti oli pronssipelin ratkaisuhetkillä vahvempi ja yllätysmitalit menivät Itä-Helsingin ylpeydelle. Nuoremmille warttilaisille on luvassa toinen hyvä B-poikakausi, mutta kovien takamiesten aukko joukkueessa on iso. Luulisi kiinnostavan naapuriseuroissa hyvä valmennus ja EYBL:in I divisioona? Onko 99-pojilla edessä seuran vaihto?

Helsingin Namika selvitti vaivatta tiensä välieriin kuten odottaa sopi, mutta sijoitus kahden vuoden takaisesta CSM:stä putosi pykälällä. Baltic Sea Cupissa hyvin esiintynyt laituri oli helmikuussa pois kokoonpanosta ja seurauksena oli kaksi yllättävää tappiota. Menestys siirtomarkkinoilla ei tuonut kaivattua menestystä, vaikka kauden lopussa joukkue pelasikin upean ottelun Honkaa vastaan.

Molemmissa välierissä Namika päästi MaSun ensimmäisellä puoliskolla karkumatkalle, jota se ei hyvästä yrityksestä huolimatta pystynyt kuromaan umpeen. Pitkien namikalaisten laitureiden takaa puuttui pallovarmat takamiehet, sillä menetyksiä tuli joukkueelle vastustajaa enemmän. Pronssipelissä Namika otti jo hienoisen niskaotteen Wartista paikkapuolustuksella, mutta vieraat onnistuivat rimpuilemaan irti ja yllättäen olivat myös levypalloissa vahvempia. Namikalla lienee parhaiten pullat uunissa ensi kautta ajatellen, kiitos suuren harrastajamäärän. Paluu mitalikantaan on siis mahdollinen.
 
Viestejä
195
Vs: B-pojat 2014-2015

Kovin samoilla linjoilla minäkin olen tässä kiven kanssa. Viikonlopun otteluista ja tulevaisuudesta.

Muki oli kuin olikin niin vahva kuin saattoi olettaa.

Onnittelut Mukille kullasta.

Mutta 60 pistettä eroa 1. ottelussa sarjan toiseen. On se vaan paljon. Olikohan Masu paukut menneet Namika ottelussa?

Onnittelu Masulle hopeasta

Piti hieraista uudestaan, kun katsoi tulostaulua Munkassa 1. erän jälkeen. Olisi pitänyt mennä Malmille katsomaan toista matsia, missä kuuleman mukaan riitti tapahtumia yllinkyllin. Aikamoista vuoristorataa näyttää ottelu olleen.

Onnittelut Wartille pronssista. Aikamoinen nousu runkosarjassa ja kaiken kruunasi viimeisen ottelun voitto.

Namikalle: Uusia mahdollisuuksia tulee seuraavina vuosina.

Vanhoille B-junnuille seuraava kausi onkin sitten erilainen, kun vastaan tulee parikin vuotta vanhempia pelaajia.
Topon ja Mukin yhdistymistä epäilen vahvasti historian takia. Mukiin siirtyjiä varmasti riittää.
Masun A-pojat pelasivat VK1:ssä tällä kaudella, mutta -96 syntyneet pojat jättävät A-juniorit ja aukkoja syntyy.
Wartin 00 pojilla on hieno tulevaisuus ensi kaudella. -99 pojat todennäköisesti siirtyvät. Haluajia varmasti on. Veikkaanpa, että tuttuja seurataan jompaankumpaan Malmilla majaa pitävään seuraan. No, eihän Munkkaankaan ole pitkä matka.
Namikalaisia riittää joukkueita kasattavaksi moneenkin sarjaan. Pituutta löytyneen A-junnu puolella. Onko sitten tarpeeksi pelirakentajia jää nähtäväksi.
Ja sitten on vielä tietysti HBA, mikä tuo oman lusikkansa soppaan. Vaikka se on varmaan miehitetty siellä olevilla.

Veikkaanpa, että A-pojissa kultaisin mitali voi hyvinkin matkata pk-seudun ulkopuolelle.

No se on sitten ensi kauden asia. Nyt ansaitulle tauolle. Kiitoksia kaikille kirjoittajile ja lukijoille.
Pojille: Nauttikaa kesästä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös