Kirjoittaja Aihe: TuRi 2014–2015  (Luettu 33500 kertaa)

Poissa Haukka-45

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1404
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #15 : 09.11.14 12.12 »
Turun isoilta tytöiltä puuttuu ketteryyttä, kun sitä Myersillä puolestaan on mallikkaasti. Harjoittelemaan mallin kuntoon!

Ja itseluottamus oli ainakin Kotkassa pohjamudissa. Muut kuin Myers eivät uskaltaneet ottaa heittoja selvistäkään onnistumispaikoista vaan syöttivät... ja aika kului. Mentaalivalmennusta!

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #16 : 10.11.14 00.15 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Riennon ote kesti vain vartin
Riento–ToPo 54–82
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riennon peli pysyi kasassa 15 minuuttia Naisten Korisliigassa Torpan Poikia vastaan. Sen jälkeen ote kääntyi täysin helsinkiläisille, jotka voittivat loppua kohti leppoisaksi pallotteluksi kääntyneen ottelun selvästi 82–54 (41–32).
Riennon alku oli lupaava. Joukkue puolusti hyvin, ja sen seurakusena myös hyökkäyspäässä tuli hyviä ratkaisuja. Riento voitti ensimmäisen jakson 20–19 ja johti toisen jakson kahdeksannella minuutilla vielä 32–30. Sen jälkeen Riennon ote lässähti.
Toisen jakson loppuhetket ja tauon jälkeisen kolmannen jakson alkuminuutit mukaan laskien ToPo voitti peräti 32–0 ja ratkaisi samalla pelin.
Murhellisten minuuttien aikana Riennolta pettivät käytännössä kaikki osa-alueet. ToPo:n 185-senttinen Niina Laaksonen sai häärätä Riennon korilla liian vapaasti, kun turkulaispuolustus oli koko ajan hänen selän takanaan eikä pallon ja pelaajan välissä.
Laaksosen ohella ToPo:n syömähampaisiin kuuluivat Heta Korpivaara ja Dionne Pounds. He tekivät vieraiden 82 pisteestä yhteensä 61 pinnaa. Laaksosen saalis siis 28 pistettä ja 18 levypalloa, Korpivaaran lukemat olivat 18/11 ja Poundsin 15/15. Poundsin kaikki levyrit tulivat puolustuspäässä.
– Ei mikään joukkue kestä 0–32 -jaksoa. Puhuimme, että otettaisiin syöttölinjat poikki, mutta me jäimme topolaisten skriinien taakse. Heitimme myös ohi varmaan viisi lay upia, joiden jälkeen ToPo pääsi vastahyökkäyksiin, summasi valmentaja Jukka Valpola.
Shafontaye Myers heitti jälleen kentän korkeimmat pisteet, 29, mutta varsinkin kolmosten tarkkuus oli vaatimaton 16,7 % (18/3).
Myers jää kuitenkin liian yksinäiseksi, sillä toisena pelaajana vain Ida Myllyoja pääsi kaksinumeroiseen pistelukuun (10).

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #17 : 23.11.14 09.51 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Huima juoksi karkuun Riennolta
Huima–TuRi 98–67

KORIPALLO
Riennon tappioputki kasvoi odotetusti jo viiden ottelun mittaiseksi Äänekoskella. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta 20–18-tilanteen jälkeen Huima sai juoksupelinsä kuntoon, ja vei pätkän 33–8. Sen myötä kotijoukkueen johto lähenteli jo 30 pistettä. Homma oli siis selvä jo avauspuoliskolla.
– Pelaajamme alkoivat väsyä, ja oli pakko ottaa vaihtoja. Samalla passivoiduimme ihan liikaa, valmentaja Jukka Valpola selitti Huiman karkumatkaa.
Riennon korinteko oli aivan liikaa amerikkalaiskaksikkonsa Shafontaye Myersin (22) ja Amber Mooren (19) varassa. Myers ylsi hyviin pisteisiin heittopeliä haitanneesta sormivammasta huolimatta.
– Pitäisi löytää enemmän pelaajia, jotka ottavat hyökkäyspäässä vastuuta. Liian usein olemme yhden, kahden pelaajan varassa, syksyn parastaan esittänyt Nelli Nurmi (6) mietti. (TS)

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #18 : 30.11.14 02.35 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Riennon voimat ehtyivät lopussa
Riento–Honka 83–91
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riento metsästää edelleen ensimmäistä kotivoittoaan Naisten Korisliigassa. Espoolainen Tapiolan Honka ei ihmeitä esittänyt, mutta pystyi paremmalla joukkuepelaamisella ja taitavan yhdysvaltaisen Jennifer Schlottin johdolla nappaamaan kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 91–83 (39–48).
Riennon pelaajia on viime ajan vaivannut kuume. Sillä oli varmasti oma merkityksensä lopputulokseen, mutta ennen kaikkea puolustuksessa turkulaiset tekivät liian paljon virheitä.
Ensimmäisellä puoliajalla Riennon hyökkääminen oli kohtalaisen onnistunutta. Shafontaye Myers on edelleen joukkueen tärkein lenkki. Aikaisemmissa kotiotteluissa varjojen mailla vaeltanut Amber Moore paransi huomattavasti pelaamistaan.
Sanni Salonen oli sentterien tehokkain.
Riennon peli hajosi toisella puoliajalla, kun Honka tuli tasaisen varmasti ensin tasoihin ja repäisi ratkaisevan eron pari minuuttia ennen loppua.
Hongan puolustus liikkui paremmin ja pelaajat auttoivat hyvin toisiaan. Myersin kimpussa oli välillä jopa kolme espoolaista, jolloin useimmiten tuli myös riisto.
– Meiltä loppui energia, kun emme ole päässeet sairauksien takia treenaamaan koko joukkueen voimin. Sen jälkeen emme toteuttaneet taktiikkaamme, jolloin Honka pääsi tekemään helppoja koreja, summasi valmentaja Jukka Valpola.
Riennon kotipelit Nunnavuoren palloiluhallissa jatkuvat jo tänään klo 17, jolloin vieraaksi saapuu uudistunut Forssan Alku. Entiset rientolaiset Minna Sten ja Noora Suomilammi ovat edelleen Alun paidassa.

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #19 : 01.12.14 00.14 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Alulle helppo voitto vaisusta Riennosta
Riento–Alku 54–80
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Vahvasti uudistunut Forssan Alku ei antanut Turun Riennon yllättää itseään toista kertaa Naisten Korisliigassa.
Kauden toisessa ottelussa lokakuussa Riento haki pisteet Forssasta 20 pisteen marginaalilla, mutta nyt Nunnavuoren palloiluhallissa Alku pisti paremmaksi ja takoi tulostaululle tylyt lukemat 80–54 (45–22).
Alku on ollut liigan alisuorittaja. Valmentaja Rami Salonen sai siksi tehdä tilaa Jari Marjamäelle. Myös yhdysvaltalaiset Dequesha McClanahan ja Natasha Morris saivat lähteä, ja heidän tilalleen pestattiin Sarah Hansen, Ashley Evans ja Brittany Kennedy.
Heistä varsinkin 178-senttinen Hansen oli Riennolle pitelemätön. Hän teki 25 pistettä hyvällä prosentilla ja otti 13 levypalloa.
Alku selvisi pelistä varsin helposti, sillä Riennon otteista heijastui sairauksien aiheuttama harjoittelun puute, joka näkyi myös muutaman pelaajan asenteessa. Pahiten pihalla oli Shafontaye Myers, jota tosin puolustettiin hyvin, mutta jonka pelihalut olivat jääneet pukukoppiin.
Alku paketoi ottelun toisella kymmenminuuttisella, jonka se voitti 26–8. Ajoittainen paikkapuolustus sekoitti Riennon hyökkäyskuviot, ja kun forssalaiset hallitsivat myös levypalloja, ei ottelun voittajasta ollut toisella puoliajalla enää epäselvyyttä.
– Harjoittelemattomuus näkyi jälleen. Tiesimme, että Alku vetäytyy välillä paikkapuolustukseen, mutta emme osanneet pelata sitä vastaan. Saimme hyviä heittopaikkoja myös kolmen pisteen viivan taakse, mutta kun heitot eivät osu edes levyyn, niin silloin on vaikea voittaa, totesi valmentaja Jukka Valpola.
Onneksi 16-vuotias oma kasvatti Marika Korpinen näytti, että vaihtopenkiltä löytyy tuuraajaa Myersille. Ikäluokkansa maajoukkueessakin ollut Korpinen pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Hyvän illan saaliina oli 11 pistettä.
Amber Moore osoitti olevansa vahvistus. Hän antoi muutaman loistosyötön pelikavereilleen, jotka eivät aina olleet hereillä vastaanottamaan niitä.
Ottelun palkintoraati palkitsi Alusta Minna Stenin, joka teki 14 pistettä ja torjui pari kertaa komeasti. Hansenin tasolle hän ei kuitenkaan yltänyt.

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #20 : 08.12.14 00.43 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Riento oikealla tiellä tappiosta huolimatta
Pyrintö–Riento 90–79
Turun Sanomat, Tampere
JARI IKOLA

KORIPALLO
Pieni kiri olisi vielä paikallaan, tuumasivat rientolaiset ja lähtivät kuromaan Pyrinnön 18 pisteen etumatkaa kiinni päätöserän alkajaisiksi.
Viimeinen neljännes menikin vieraille 22–15, mutta eroa jäi silti liikaa. Turkulaiset joutuivat myöntymään lopulta tamperelaisten paremmuuteen Korisliigan ottelussa koriluvuin 90–79 (47–39).
– Häviöstä huolimatta tämä oli hyvä esitys meiltä. Prosessissa ollaan, pelimme on parempaa kuin aiemmin, kuittasi tappion Riennon valmentaja Jukka Valpola.
Vieraiden esitys vaihteli illan aikana laidasta laitaan. Tuloksekkaita spurtteja saattoi seurata välitön lamaantuminen ja otteen menetys.
– Nukahdimme kolme, neljä kertaa oikein kunnolla. Noiden hetkien aikana Pyrintö teki varmaan yhteensä 20 pistettä, Valpola harmitteli.
Eniten hankaluuksia riennolla oli sentteri Jessica Schrollin kanssa, jota eivät mitkään puolustuskuviot pysäyttäneet. Jenkki pussitti 32 pistettä 70 prosentin tarkkuudella.
Samaan kokonaispottiin ylsi kahta vaille täydet minuutit uurastanut turkulaisten pelinrakentaja Shafontaye Myers. Amber Moore nosti 20 pistettä, ja Riennon kotimaan osastosta Sanni Salonen ja Heini Santos seitsemän.
Vaikka Riento on sarjassa viimeisenä kahdella voitollaan, ei valmentaja Valpola ole tilanteesta huolestunut.
– Pyrintö on meille sopiva vastustaja ja olisi ollut potentiaalinen voitettava, aivan kuten Vimpeli on parin viikon kuluttua. Mistään pakkovoitotoista ei sovi kuitenkaan puhua, jäljellä on vielä yli puolet peleistä, mies muistutti.

Voi itkun pillahdus. Päävalmentaja ei ole tilanteesta huolestunut, kun joukkue on kahdeksan ottelun tappioputkessa ja keskimäärin vastustajan on annettu kauden peleissä tehdä omaan koriin yli 92 pistettä per ottelu. Mutta ei kai valmentaja voi itse myöntää, että peli on hirvittävää kuraa ja ilman muutoksia divaripaikka alkaa näyttää jo kauden puolivälissä todennäköiseltä. Alussa tehtiin johtopäätökset ja vaihdettiin valmennus sekä jenkit ja tuloksena kaksi voittoa. Joko Turussa vihdoin joku avaisi silmänsä, että tällä menolla joukkueen kohtalo on sama kuin viime kaudella. Ainoana erona se ettei tynkäsarja enää armahda jumboa.

Turkulainen koripalloilu on miesten puolella ollut vitsi jo pidemmän aikaa, ja sellaiseksi se näyttää nyt naistenkin puolella muodostuvan.
« Viimeksi muokattu: 08.12.14 00.45 kirjoittanut Arrow »

katsoja2014

 • Vieras
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #21 : 08.12.14 05.32 »
Samaa mieltä, muutaman kotipelin nähneenä tuskin viitsin enää lehtreille kivuta katsomaan divaritasoista pelaamista.

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #22 : 08.12.14 11.55 »
Eikä viitsi kukaan muukaan. "Parhaimillaan" Nunnavuoren pikkuhalli oli toissa kaudella tasaisesti puolillaan pelistä toiseen ja vain muutamassa pelissä jäätiin alle sadan katsojan. Honka-pelissä katsojia ei raaskinut rahautua virallisen luvun mukaan paikalle edes enää seitsemääkymmentä. Kuka lähtee hallille jännittämään tekeekö vastustaja tänään yli vai alle sata pistettä?

Siinä tosin olet väärässä, että Turussa näkisi divaritason pelaamista. Ei tällä pärjättäisi divarissakaan.

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #23 : 14.12.14 18.07 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Riento putosi Pontevan vauhdista
HyPo–TuRi 84–69

KORIPALLO
Vihreäasuinen Turun Riento tippui vauhdista Naisten Korisliigan vierasottelussaan Hyvinkään Pontevaa vastaan.
Avausjaksolla Riento pysyi hyvin pelissä mukana, mutta sitten peli-idea ja yhteispeli katosivat tyystin.
Riennon taitava takamies Shafontaye Myers pussitti 37 pistettä. Alabamassa korisoppinsa saanut 22-vuotias masinoi ottelun kulkua avausjaksolla ja teki 25 pistettä. Pelin vanhetessa Myers yritti ratkaista pelin yksin siinä onnistumatta.
– Yhteispelimme ei nyt ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla, Riennon vastuuvalmentaja Jukka Valpola totesi.
Riennon Ida Myllyoja taas suri joukkueensa puolustuspelin romahtamista.
Yhtenäisen Pontevan pätevimmät pelaajat olivat Taru Tuukkanen ja Mirka Kilpijärvi. (UT)

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #24 : 21.12.14 00.41 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Riento jäi ilman joululahjaa Nunnavuoressa
Riento–ViVe 69–86
Turun Sanomat
ANNA-MAIJA NAAKKA

KORIPALLO
Turun Riennon tappioputki Naisten Korisliigassa venyi jo kymmeneen, kun Vimpelin Veto haki pisteet Nunnavuoresta lukemin 69–86 (17–13, 19–21, 16–26).
Toivottu joululahja ei ollut edes hyppysissä, sillä ViVe johti ottelua alusta loppuun. Puoliajalle turkulaiset tosin lähtivät vain viiden pisteen takaa-ajoasemasta, mutta lopulta vimpeliläiset menivät menojaan 192-senttisen Kenya McBeen (33 pistettä, 22 levypalloa) johdolla.
– Harmittaa, sillä tämä oli tärkeä ottelu. Olisi ollut hyvä lähteä joululomalle voiton kanssa, Riennon päävalmentaja Jukka Valpola sanoi.
– Tiedettiin jo ennen peliä, että haaste on tänään korin alla. Meiltä puuttui ottelusta kaksi isointa sentteriä, mikä näkyi etenkin puolustuspelissä.
Joukkueiden viime kohtaamisessa Riento oli vahvempi, ja Shafontaye Myers teki peräti 42 pistettä. Nyt takamies oli tiukasti vartioinnissa eikä pystynyt pyörittämään samanlaista show'ta, vaikka 26 pistettä heittikin.

Pää kuntoon ja pelaajat terveiksi
Riennon peli oli alusta asti vuoristorataa. Vieraat näyttivät karkaavan useaan otteeseen, mutta emännät taistelivat itsensä muutaman pisteen päähän etenkin jenkkivahvistuksien Myersin ja Amber Mooren komeilla kolmosilla.
Neljännellä jaksolla turkulaisten jalka painoi ja fokus katosi.
– Peliämme vaivaa edelleen ailahtelevaisuus. Välillä meillä on tosi hyviä jaksoja, mutta kun pelaajat väsyvät, he eivät jaksa keskittyä, Valpola mietti.
Voittamalla Vimpelin Riento olisi noussut sen ohi pois sarjan jumbopaikalta. Vaikka syksy on ollut mollivoittoinen, ei joukkue ole kriisissä.
– Tunnelma joukkueessa on yllättävän hyvä siihen verrattuna, miten syksy on mennyt. Joka ottelua ollaan lähdetty voittamaan eikä kukaan ole luovuttamassa, kapteeni Nelli Nurmi vahvistaa.
Tällä hetkellä 15 pelaajan ringistä kolme on sairastuvalla. Päävalmentaja Valpolalla onkin selvä näkemys, millä eväillä tulosta lähdetään parantamaan kevätkaudella.
– Pelaajien henkinen tila täytyy saada paremmaksi ja akut ladattua joululomalla. Sen lisäksi kaikki on saatava terveiksi. Siinä ne tärkeimmät.

Kriisiin herätään varmaan sitten siinä kahdennenkymmenen tappion kohdalla? Mutta on se hyvä että kaikilla on niin kivaa. Ensi kaudella kivaa onkin sitten tarjolla divarissa.

rientofani

 • Vieras
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #25 : 21.12.14 23.13 »
Sarjapaikan säilyttäminen näyttää tosiaan vaikealta. Forssa on vahvasti nousukuntoinen ja Tamperekin on parantanut kauden alun jälkeen. Honkakin voi olla liian kova pala, samoin Ponteva muista nyt puhumattakaan.. Vimpeliä vastaan on varmaan mahiksia kunhan loput sentterit saadaan takaisin kentälle, mutta sehän ei kotitappion jälkeen enää riitä.
Riennon taustajoukoille pitää antaa kyllä kiitosta, että kotipeleihin on yritetty tuoda jotain extraa, vaikka väki vähenee katsomossa.
Porukkaa ei tietenkään tule katsomoon vuoden 2013 syksyn tapaan kun vuonna 2014 riento ei ole ottanut yhtään kotivoittoa. Nytkin oli paikalla vain 71 katsojaa, ja suunta on keväällä todennäköisesti  vain alaspäin. Itsellä seuraamiset jäävät tästä eteenpäin netin  varaan, ellei Riento ota jotain hasardivoittoa tai saa vahvistuksia riveihinsä.   :-\

Poissa manzu

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 1846
 • Pelaaminen kunniaan, suorittajia on jo!
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #26 : 10.01.15 21.24 »
Olen pelannut joukkueitteni kanssa aikanani paljonkin Turkkusen naiskoripallo ylpeyden Riennon joukkuieta vastaan. Olen oppinut kunnioittamaan sitä työtä mitä Turus tehdään naiskoripallon eteen. Pituus ja urheilullisuus ja sunteellisen hyvä heittotaito on siellä ollut aina Korteen sisaruksista asti.

Tänään Lappeenrannassa kutsuin omat pelaajani katsoman - vaikka TuRi on sarjan hännillä - sisä ja syöttöpeliä, nopeiden päättämistä, kurialaista hyökkäys ja puolustus pelaamista. Lähtö oli tietysti talven lumisateen johdosta hieman huono, liikenne ruuhakat pysäyttelivät Turun tyttöjä ja ottelu alakoi 15 min myöhässä.

Ei se kuitenkaan voisi noin paljon vaikuttaa, mitä Riento ensimmäisellä jaksolla esitti. Hätäsesti 6 pistettä tuli taululle, aikansa niitä oli 3 kun ajassa 00,49 Mayers heitto kolmosen, siten Elli Koskinen(193 cm) vapaaheitto n. 5 min kohdalla rinnapäältä 1 piste, siitä 4 minuuttia ja Mooren kakkonen. 1 jakson heitot 2/12. 5 pallon mentystä, joissa Catz rokotti jokaisesta.

TuRi on taistellut paikastaan jo useita vuosia ja jos ei parannusta synny niin divari kutsuu. SE ei varmasti pahinta, jos suuresta suomaispelaaja massata nousisi niin vanhoja kun uusia pelaajia, joita tiedän alueella olevan.

Käsiäni oikein syyhysi kun näin Elli Koskisen ja todella odotin et Anderson ja Kalin saisivat nyt tehdä töitä. Nähdessäni kuitenkin maailman luokan sentterikokoisen pelaajan pakenevan vastuutaan niin sisäpelissä, kun ulkonakin. Luulisi tuollaisen urheilijan näköisen nuorelle löytyvän erikoispelejä ja erikoisharjoituksiakin. Ei valitettavasti ollut liikkeitä selkä korille päin eikä naama korille päin. Yliopistothan kilpailevat tuollaisista tyypeistä.

Oli siellä muutenkin muutamia hyvin käsiheittoja heittäviä pelaajia, mut peli ei varmasti etene, ainoa taktiikka on jenkkien heitot. Mayers yritti alussa pelata hieman kuvioita, mut ei saanut mukaansa luontaiseen liikkumiseen ja juoksemiseen muita. Sääli  ::).

Puolustus oli enemmän puolustuspäässä olemista. Jos juoksi Tel Aviv Maccabi 40 pistettä Euroliigassa nopeista, niin Catz olisi voinut juosta tuplaten TuRin puolustuspaluuta vastaan

Catz meni jopa hieman alapaikkaan ja antoi TuRille mahdollisuutta pallotella ja hakea heittopaikkoja ala Catch and Shoot. Tässä nimen omaan kiinnitin huomiota Turkulaispelaajien osaamiseen heitossa.

Paljon on töitä, mut onko tekijöitä. Matriaalia olisi aikakin fyysisesti olemassa, onko halua ???

Anteeksi vain, uskon edelleen et suomalainen naiskoris voisi mennä Eurooppaan ja maailmalle, mut haluako kukaan sinnepäin menestytä. Ruotsi sen teki ja satsasi naiskorikseen ja nyt he ovat pysyvästi  ;)  Vad säger Finske Åbo?
Hyökkäys on kuitenkin paras puolustus ja vastaavasti puolustus paras hyökkäys?

Poissa Haukka-45

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1404
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #27 : 11.01.15 10.14 »
Hei Manzu,
viittasitko todellisiin syihin vaivihkaa, kun kysyit:  Vad säger Finske Åbo? ( ei siis: Finska=naisvoima, vaan Finske=miesvoima)?
Onko Turussa jokin miesvoima, joka/mikä estää naisia tsemppaamasta kunnolla?

Heittäminen on enemmistöllä suomalaisista naispelaajista hakusessa. Epävarmuus/itseluottamuksen puute hallitsee niin, että ei uskalleta yrittääkään suoraviivaisia hyökkäyksiä. Kyllä sen katsomossa näkee, kun syöttö onkin todellisuudessa oman vastuun väistö. Sellaisista tilanteistä pitäisi täysin päästä eroon.

En tiedä, kenen vastuulla heittotekniikka kussakin joukkueessa oikein on, mutta aivan liian paljon heitetään jumppereita ja kolmosia liian laakana takarautaan tai selkeästi ohitse. Kuka opettaisi ja harjaannuttaisi heittäjille oikean lentokaaren ja tarkkuuden tekniikan?
« Viimeksi muokattu: 11.01.15 10.22 kirjoittanut Haukka-45 »

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #28 : 12.01.15 11.06 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Riennolla vaikeuksia jo menomatkalla
Catz–Riento 94–54
Turun Sanomat/Lappeenranta
PAULI SAUKKONEN

KORIPALLO
Turun Riennon koripallonaisten lauantaisella ottelureissulla Lappeenrantaan vaikeudet alkoivat jo menomatkalla bussin kieltäytyessä jatkamasta matkaa ruokailutauon jälkeen. Vian korjaamisessa meni niin paljon aikaa, että ottelun alkua jouduttiin siirtämään reilun varttitunnin verran.
Vieraiden valmistautuminen jäi tavanomaista vähemmälle ja se näkyi ottelun alussa Catzin karatessa heti omille teilleen.
Mikään iso yllätys lappeenrantalaisten paremmuus ei kyllä ollut, sillä Catz on dominoinut Korisliigaa kauden alusta alkaen.
– Normaalit valmistautumisrutiinit jäivät tekemättä ja peli menetettiin heti alussa. Sen taakse ei kuitenkaan voi mennä, sillä Catzin voittamiseen tarvitaan paljon parempi esitys, Riennon päävalmentaja Jukka Valpola arvioi.
– Loppua kohti pelimme parani ja viimeisen jakson jopa voitimme 22–24.
Lappeenrantalaiset hallitsivat tapahtumia joukkueena. Eniten pisteitä (23) ottelussa teki kuitenkin Riennon sähäkkä Shafontaye Myers. Niistä suurin osa syntyi kaaren takaa, eli viidellä kolmen pisteen heitolla.

Poissa Arrow

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 264
Vs: TuRi 2014–2015
« Vastaus #29 : 12.01.15 11.26 »
Lainaus käyttäjältä: Turun Sanomat
Riennon tappioputki jo 12 ottelua pitkä
Riento–PeKa 61–80
Turun Sanomat
Pekka Järviö

KORIPALLO
Turun Riennon tie Naisten Korisliigassa jatkuu edelleen ohdakkeisena. Riento hävisi jo 12. peräkkäisen pelin, kun sarjakakkonen kotkalainen Peli-Karhut haki sekavassa kamppailussa voiton numeroin 80–61 (37–20).
PeKa on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on voittanut sarjan ehdottoman ennakkosuosikin Lappeenrannan Catzin. Riento vastaan kotkalaisten peli ei ollut mitenkään loisteliasta, mutta silti tarpeeksi tehokasta. Toisaalta kotkalaisille tilastoitiin muhkeat 26 menetystä, joten Riennolle tarjottiin jopa pientä mahdollisuutta voittoonkin.
Harmi vaan, että turkulaisten hyökkäyspeli oli pahasti sekaisin. Varsinkin kolmosten osumatarkkuus oli kerrassaan luokaton, kun 33 yrityksestä vain neljä meni sisälle. Parannettavaa oli myös lähempänä koria, kun kentän pisin pelaaja, Riennon 193-senttinen Elli Koskinen sai aikaan vain seitsemän heittoa.
Syöttöjä Koskiselle tuli tosin liian harvoin. Varsinkin pelinrakentaja Shafontaye Myers näki vain korin, ja syöttö tuli useimmiten vain silloin, kun pallo karkasi hänen kuljetuksestaan.
– Tämä oli heikoin hyökkäyspelimme koko kautena. Puolustuksemme olisi riittänyt voittoon, ja mielestäni ero tauolla oli kenttätapahtumiin nähden liian suuri, näki Riennon valmentaja Jukka Valpola
– Yritimme puolustaa aktiivisesti täydet 40 minuutti, mutta näin huonoa heittopeliä ei voi kotikentällä sallia, Valpola painotti.
Kokonaisuutena Riennon ilon aiheet olivat kuitenkin vähissä. Myers sai lopulta kokoon 15 pistettä, mutta varsinkin kolmoset olivat surkeat (14/2). Amber Mooren kolmostarkkuus oli jopa hitusen kehnompi (15/2). 19-vuotias Sanni Salonen taistelee ottelusta toiseen hyvällä asenteella, teki nyt kymmenen pistettä ja haali seitsemän levypalloa.

Pelin suurimmat ongelmat ovat pitkälti samoja, kuin viime kaudella. Valmentaja ei kykene johtamaan peliä täyttä 40 minuuttia, että voittaminen olisi mahdollista. Usein vedotaan "vaikeaan valmistautumiseen", aina ei voi mennä flunssan, sairastelujen ja loukkaantumisten taakse piiloon, samat ongelmat vastassa joka joukkueella. Jos valmistautuminen on jatkuvasti pielessä, niin silloin valmennuksessa mättää pahasti.

Kurittomia jenkkejä ei kiinnosta joukkuepelaaminen pätkän vertaa, jossain määrin sama ongelma oli jo viime kaudella. Myers mättää parhaimmillaan yli kolmeakymmentä pistettä per peli, mutta sooloilusta ei ole joukkueelle yhtään mitään iloa, koska sillä ei pelejä voiteta. Valmentajalla ei ole rohkeutta ottaa jenkkejä penkille, jolloin he saavat tehdä ihan mitä haluavat, ja muu joukkue on lähinnä statisteja. Ensimmäisellä liigakaudella meno oli vaikean syksyn jälkeen aika erilaista, kun jenkit olivat ainakin jossain määrin kiinnostuneita myös joukkueen menestyksestä, eikä vain omista tilastoistaan ja valmennus heitä siitä myös uskalsi muistuttaa.

Seuralla joko ei ole mitään halua jatkaa liigassa pelaamista, mikä on suuri sääli, sillä potentiaalia olisi, jos se osattaisiin hyödyntää. Oma vahva junioripohja on nostanut joka vuosi muutaman uuden pelaajan naisten rinkiin, samoin täytyy nostaa hattua sille, että seura on onnistunut taloutilanteesta huolimatta keräämään ilmeisesti kohtuullisen hyvin varoja liigassa pelaamiseen. Valitettavasti taustan panostukset valuvat nyt täysin hukkaan, kun urheilullinen menestys lähentelee kouluarvosanana nelosta. Tai sitten laskeskellaan sen varaan, että joku luopuu taas sarjasta, tai että divarin voittaja ei halua nousta. Mikä on lähinnä noloa.