Koripallo.com

TuRi 2014–2015

Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riento oikealla tiellä tappiosta huolimatta
Pyrintö–Riento 90–79
Turun Sanomat, Tampere
JARI IKOLA

KORIPALLO
Pieni kiri olisi vielä paikallaan, tuumasivat rientolaiset ja lähtivät kuromaan Pyrinnön 18 pisteen etumatkaa kiinni päätöserän alkajaisiksi.
Viimeinen neljännes menikin vieraille 22–15, mutta eroa jäi silti liikaa. Turkulaiset joutuivat myöntymään lopulta tamperelaisten paremmuuteen Korisliigan ottelussa koriluvuin 90–79 (47–39).
– Häviöstä huolimatta tämä oli hyvä esitys meiltä. Prosessissa ollaan, pelimme on parempaa kuin aiemmin, kuittasi tappion Riennon valmentaja Jukka Valpola.
Vieraiden esitys vaihteli illan aikana laidasta laitaan. Tuloksekkaita spurtteja saattoi seurata välitön lamaantuminen ja otteen menetys.
– Nukahdimme kolme, neljä kertaa oikein kunnolla. Noiden hetkien aikana Pyrintö teki varmaan yhteensä 20 pistettä, Valpola harmitteli.
Eniten hankaluuksia riennolla oli sentteri Jessica Schrollin kanssa, jota eivät mitkään puolustuskuviot pysäyttäneet. Jenkki pussitti 32 pistettä 70 prosentin tarkkuudella.
Samaan kokonaispottiin ylsi kahta vaille täydet minuutit uurastanut turkulaisten pelinrakentaja Shafontaye Myers. Amber Moore nosti 20 pistettä, ja Riennon kotimaan osastosta Sanni Salonen ja Heini Santos seitsemän.
Vaikka Riento on sarjassa viimeisenä kahdella voitollaan, ei valmentaja Valpola ole tilanteesta huolestunut.
– Pyrintö on meille sopiva vastustaja ja olisi ollut potentiaalinen voitettava, aivan kuten Vimpeli on parin viikon kuluttua. Mistään pakkovoitotoista ei sovi kuitenkaan puhua, jäljellä on vielä yli puolet peleistä, mies muistutti.[/quote]

Voi itkun pillahdus. Päävalmentaja ei ole tilanteesta huolestunut, kun joukkue on kahdeksan ottelun tappioputkessa ja keskimäärin vastustajan on annettu kauden peleissä tehdä omaan koriin yli 92 pistettä per ottelu. Mutta ei kai valmentaja voi itse myöntää, että peli on hirvittävää kuraa ja ilman muutoksia divaripaikka alkaa näyttää jo kauden puolivälissä todennäköiseltä. Alussa tehtiin johtopäätökset ja vaihdettiin valmennus sekä jenkit ja tuloksena kaksi voittoa. Joko Turussa vihdoin joku avaisi silmänsä, että tällä menolla joukkueen kohtalo on sama kuin viime kaudella. Ainoana erona se ettei tynkäsarja enää armahda jumboa.

Turkulainen koripalloilu on miesten puolella ollut vitsi jo pidemmän aikaa, ja sellaiseksi se näyttää nyt naistenkin puolella muodostuvan.
 

katsoja2014

Vs: TuRi 2014–2015

Samaa mieltä, muutaman kotipelin nähneenä tuskin viitsin enää lehtreille kivuta katsomaan divaritasoista pelaamista.
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

Eikä viitsi kukaan muukaan. "Parhaimillaan" Nunnavuoren pikkuhalli oli toissa kaudella tasaisesti puolillaan pelistä toiseen ja vain muutamassa pelissä jäätiin alle sadan katsojan. Honka-pelissä katsojia ei raaskinut rahautua virallisen luvun mukaan paikalle edes enää seitsemääkymmentä. Kuka lähtee hallille jännittämään tekeekö vastustaja tänään yli vai alle sata pistettä?

Siinä tosin olet väärässä, että Turussa näkisi divaritason pelaamista. Ei tällä pärjättäisi divarissakaan.
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riento putosi Pontevan vauhdista
HyPo–TuRi 84–69

KORIPALLO
Vihreäasuinen Turun Riento tippui vauhdista Naisten Korisliigan vierasottelussaan Hyvinkään Pontevaa vastaan.
Avausjaksolla Riento pysyi hyvin pelissä mukana, mutta sitten peli-idea ja yhteispeli katosivat tyystin.
Riennon taitava takamies Shafontaye Myers pussitti 37 pistettä. Alabamassa korisoppinsa saanut 22-vuotias masinoi ottelun kulkua avausjaksolla ja teki 25 pistettä. Pelin vanhetessa Myers yritti ratkaista pelin yksin siinä onnistumatta.
– Yhteispelimme ei nyt ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla, Riennon vastuuvalmentaja Jukka Valpola totesi.
Riennon Ida Myllyoja taas suri joukkueensa puolustuspelin romahtamista.
Yhtenäisen Pontevan pätevimmät pelaajat olivat Taru Tuukkanen ja Mirka Kilpijärvi. (UT)[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riento jäi ilman joululahjaa Nunnavuoressa
Riento–ViVe 69–86
Turun Sanomat
ANNA-MAIJA NAAKKA

KORIPALLO
Turun Riennon tappioputki Naisten Korisliigassa venyi jo kymmeneen, kun Vimpelin Veto haki pisteet Nunnavuoresta lukemin 69–86 (17–13, 19–21, 16–26).
Toivottu joululahja ei ollut edes hyppysissä, sillä ViVe johti ottelua alusta loppuun. Puoliajalle turkulaiset tosin lähtivät vain viiden pisteen takaa-ajoasemasta, mutta lopulta vimpeliläiset menivät menojaan 192-senttisen Kenya McBeen (33 pistettä, 22 levypalloa) johdolla.
– Harmittaa, sillä tämä oli tärkeä ottelu. Olisi ollut hyvä lähteä joululomalle voiton kanssa, Riennon päävalmentaja Jukka Valpola sanoi.
– Tiedettiin jo ennen peliä, että haaste on tänään korin alla. Meiltä puuttui ottelusta kaksi isointa sentteriä, mikä näkyi etenkin puolustuspelissä.
Joukkueiden viime kohtaamisessa Riento oli vahvempi, ja Shafontaye Myers teki peräti 42 pistettä. Nyt takamies oli tiukasti vartioinnissa eikä pystynyt pyörittämään samanlaista show'ta, vaikka 26 pistettä heittikin.

Pää kuntoon ja pelaajat terveiksi
Riennon peli oli alusta asti vuoristorataa. Vieraat näyttivät karkaavan useaan otteeseen, mutta emännät taistelivat itsensä muutaman pisteen päähän etenkin jenkkivahvistuksien Myersin ja Amber Mooren komeilla kolmosilla.
Neljännellä jaksolla turkulaisten jalka painoi ja fokus katosi.
– Peliämme vaivaa edelleen ailahtelevaisuus. Välillä meillä on tosi hyviä jaksoja, mutta kun pelaajat väsyvät, he eivät jaksa keskittyä, Valpola mietti.
Voittamalla Vimpelin Riento olisi noussut sen ohi pois sarjan jumbopaikalta. Vaikka syksy on ollut mollivoittoinen, ei joukkue ole kriisissä.
– Tunnelma joukkueessa on yllättävän hyvä siihen verrattuna, miten syksy on mennyt. Joka ottelua ollaan lähdetty voittamaan eikä kukaan ole luovuttamassa, kapteeni Nelli Nurmi vahvistaa.
Tällä hetkellä 15 pelaajan ringistä kolme on sairastuvalla. Päävalmentaja Valpolalla onkin selvä näkemys, millä eväillä tulosta lähdetään parantamaan kevätkaudella.
– Pelaajien henkinen tila täytyy saada paremmaksi ja akut ladattua joululomalla. Sen lisäksi kaikki on saatava terveiksi. Siinä ne tärkeimmät.[/quote]

Kriisiin herätään varmaan sitten siinä kahdennenkymmenen tappion kohdalla? Mutta on se hyvä että kaikilla on niin kivaa. Ensi kaudella kivaa onkin sitten tarjolla divarissa.
 

rientofani

Vs: TuRi 2014–2015

Sarjapaikan säilyttäminen näyttää tosiaan vaikealta. Forssa on vahvasti nousukuntoinen ja Tamperekin on parantanut kauden alun jälkeen. Honkakin voi olla liian kova pala, samoin Ponteva muista nyt puhumattakaan.. Vimpeliä vastaan on varmaan mahiksia kunhan loput sentterit saadaan takaisin kentälle, mutta sehän ei kotitappion jälkeen enää riitä.
Riennon taustajoukoille pitää antaa kyllä kiitosta, että kotipeleihin on yritetty tuoda jotain extraa, vaikka väki vähenee katsomossa.
Porukkaa ei tietenkään tule katsomoon vuoden 2013 syksyn tapaan kun vuonna 2014 riento ei ole ottanut yhtään kotivoittoa. Nytkin oli paikalla vain 71 katsojaa, ja suunta on keväällä todennäköisesti vain alaspäin. Itsellä seuraamiset jäävät tästä eteenpäin netin varaan, ellei Riento ota jotain hasardivoittoa tai saa vahvistuksia riveihinsä. :-\
 
Viestejä
1 855
Vs: TuRi 2014–2015

Olen pelannut joukkueitteni kanssa aikanani paljonkin Turkkusen naiskoripallo ylpeyden Riennon joukkuieta vastaan. Olen oppinut kunnioittamaan sitä työtä mitä Turus tehdään naiskoripallon eteen. Pituus ja urheilullisuus ja sunteellisen hyvä heittotaito on siellä ollut aina Korteen sisaruksista asti.

Tänään Lappeenrannassa kutsuin omat pelaajani katsoman - vaikka TuRi on sarjan hännillä - sisä ja syöttöpeliä, nopeiden päättämistä, kurialaista hyökkäys ja puolustus pelaamista. Lähtö oli tietysti talven lumisateen johdosta hieman huono, liikenne ruuhakat pysäyttelivät Turun tyttöjä ja ottelu alakoi 15 min myöhässä.

Ei se kuitenkaan voisi noin paljon vaikuttaa, mitä Riento ensimmäisellä jaksolla esitti. Hätäsesti 6 pistettä tuli taululle, aikansa niitä oli 3 kun ajassa 00,49 Mayers heitto kolmosen, siten Elli Koskinen(193 cm) vapaaheitto n. 5 min kohdalla rinnapäältä 1 piste, siitä 4 minuuttia ja Mooren kakkonen. 1 jakson heitot 2/12. 5 pallon mentystä, joissa Catz rokotti jokaisesta.

TuRi on taistellut paikastaan jo useita vuosia ja jos ei parannusta synny niin divari kutsuu. SE ei varmasti pahinta, jos suuresta suomaispelaaja massata nousisi niin vanhoja kun uusia pelaajia, joita tiedän alueella olevan.

Käsiäni oikein syyhysi kun näin Elli Koskisen ja todella odotin et Anderson ja Kalin saisivat nyt tehdä töitä. Nähdessäni kuitenkin maailman luokan sentterikokoisen pelaajan pakenevan vastuutaan niin sisäpelissä, kun ulkonakin. Luulisi tuollaisen urheilijan näköisen nuorelle löytyvän erikoispelejä ja erikoisharjoituksiakin. Ei valitettavasti ollut liikkeitä selkä korille päin eikä naama korille päin. Yliopistothan kilpailevat tuollaisista tyypeistä.

Oli siellä muutenkin muutamia hyvin käsiheittoja heittäviä pelaajia, mut peli ei varmasti etene, ainoa taktiikka on jenkkien heitot. Mayers yritti alussa pelata hieman kuvioita, mut ei saanut mukaansa luontaiseen liikkumiseen ja juoksemiseen muita. Sääli ::).

Puolustus oli enemmän puolustuspäässä olemista. Jos juoksi Tel Aviv Maccabi 40 pistettä Euroliigassa nopeista, niin Catz olisi voinut juosta tuplaten TuRin puolustuspaluuta vastaan

Catz meni jopa hieman alapaikkaan ja antoi TuRille mahdollisuutta pallotella ja hakea heittopaikkoja ala Catch and Shoot. Tässä nimen omaan kiinnitin huomiota Turkulaispelaajien osaamiseen heitossa.

Paljon on töitä, mut onko tekijöitä. Matriaalia olisi aikakin fyysisesti olemassa, onko halua ???

Anteeksi vain, uskon edelleen et suomalainen naiskoris voisi mennä Eurooppaan ja maailmalle, mut haluako kukaan sinnepäin menestytä. Ruotsi sen teki ja satsasi naiskorikseen ja nyt he ovat pysyvästi ;) Vad säger Finske Åbo?
 
Viestejä
1 547
Vs: TuRi 2014–2015

Hei Manzu,
viittasitko todellisiin syihin vaivihkaa, kun kysyit: Vad säger Finske Åbo? ( ei siis: Finska=naisvoima, vaan Finske=miesvoima)?
Onko Turussa jokin miesvoima, joka/mikä estää naisia tsemppaamasta kunnolla?

Heittäminen on enemmistöllä suomalaisista naispelaajista hakusessa. Epävarmuus/itseluottamuksen puute hallitsee niin, että ei uskalleta yrittääkään suoraviivaisia hyökkäyksiä. Kyllä sen katsomossa näkee, kun syöttö onkin todellisuudessa oman vastuun väistö. Sellaisista tilanteistä pitäisi täysin päästä eroon.

En tiedä, kenen vastuulla heittotekniikka kussakin joukkueessa oikein on, mutta aivan liian paljon heitetään jumppereita ja kolmosia liian laakana takarautaan tai selkeästi ohitse. Kuka opettaisi ja harjaannuttaisi heittäjille oikean lentokaaren ja tarkkuuden tekniikan?
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennolla vaikeuksia jo menomatkalla
Catz–Riento 94–54
Turun Sanomat/Lappeenranta
PAULI SAUKKONEN

KORIPALLO
Turun Riennon koripallonaisten lauantaisella ottelureissulla Lappeenrantaan vaikeudet alkoivat jo menomatkalla bussin kieltäytyessä jatkamasta matkaa ruokailutauon jälkeen. Vian korjaamisessa meni niin paljon aikaa, että ottelun alkua jouduttiin siirtämään reilun varttitunnin verran.
Vieraiden valmistautuminen jäi tavanomaista vähemmälle ja se näkyi ottelun alussa Catzin karatessa heti omille teilleen.
Mikään iso yllätys lappeenrantalaisten paremmuus ei kyllä ollut, sillä Catz on dominoinut Korisliigaa kauden alusta alkaen.
– Normaalit valmistautumisrutiinit jäivät tekemättä ja peli menetettiin heti alussa. Sen taakse ei kuitenkaan voi mennä, sillä Catzin voittamiseen tarvitaan paljon parempi esitys, Riennon päävalmentaja Jukka Valpola arvioi.
– Loppua kohti pelimme parani ja viimeisen jakson jopa voitimme 22–24.
Lappeenrantalaiset hallitsivat tapahtumia joukkueena. Eniten pisteitä (23) ottelussa teki kuitenkin Riennon sähäkkä Shafontaye Myers. Niistä suurin osa syntyi kaaren takaa, eli viidellä kolmen pisteen heitolla.[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennon tappioputki jo 12 ottelua pitkä
Riento–PeKa 61–80
Turun Sanomat
Pekka Järviö

KORIPALLO
Turun Riennon tie Naisten Korisliigassa jatkuu edelleen ohdakkeisena. Riento hävisi jo 12. peräkkäisen pelin, kun sarjakakkonen kotkalainen Peli-Karhut haki sekavassa kamppailussa voiton numeroin 80–61 (37–20).
PeKa on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on voittanut sarjan ehdottoman ennakkosuosikin Lappeenrannan Catzin. Riento vastaan kotkalaisten peli ei ollut mitenkään loisteliasta, mutta silti tarpeeksi tehokasta. Toisaalta kotkalaisille tilastoitiin muhkeat 26 menetystä, joten Riennolle tarjottiin jopa pientä mahdollisuutta voittoonkin.
Harmi vaan, että turkulaisten hyökkäyspeli oli pahasti sekaisin. Varsinkin kolmosten osumatarkkuus oli kerrassaan luokaton, kun 33 yrityksestä vain neljä meni sisälle. Parannettavaa oli myös lähempänä koria, kun kentän pisin pelaaja, Riennon 193-senttinen Elli Koskinen sai aikaan vain seitsemän heittoa.
Syöttöjä Koskiselle tuli tosin liian harvoin. Varsinkin pelinrakentaja Shafontaye Myers näki vain korin, ja syöttö tuli useimmiten vain silloin, kun pallo karkasi hänen kuljetuksestaan.
– Tämä oli heikoin hyökkäyspelimme koko kautena. Puolustuksemme olisi riittänyt voittoon, ja mielestäni ero tauolla oli kenttätapahtumiin nähden liian suuri, näki Riennon valmentaja Jukka Valpola
– Yritimme puolustaa aktiivisesti täydet 40 minuutti, mutta näin huonoa heittopeliä ei voi kotikentällä sallia, Valpola painotti.
Kokonaisuutena Riennon ilon aiheet olivat kuitenkin vähissä. Myers sai lopulta kokoon 15 pistettä, mutta varsinkin kolmoset olivat surkeat (14/2). Amber Mooren kolmostarkkuus oli jopa hitusen kehnompi (15/2). 19-vuotias Sanni Salonen taistelee ottelusta toiseen hyvällä asenteella, teki nyt kymmenen pistettä ja haali seitsemän levypalloa.[/quote]

Pelin suurimmat ongelmat ovat pitkälti samoja, kuin viime kaudella. Valmentaja ei kykene johtamaan peliä täyttä 40 minuuttia, että voittaminen olisi mahdollista. Usein vedotaan "vaikeaan valmistautumiseen", aina ei voi mennä flunssan, sairastelujen ja loukkaantumisten taakse piiloon, samat ongelmat vastassa joka joukkueella. Jos valmistautuminen on jatkuvasti pielessä, niin silloin valmennuksessa mättää pahasti.

Kurittomia jenkkejä ei kiinnosta joukkuepelaaminen pätkän vertaa, jossain määrin sama ongelma oli jo viime kaudella. Myers mättää parhaimmillaan yli kolmeakymmentä pistettä per peli, mutta sooloilusta ei ole joukkueelle yhtään mitään iloa, koska sillä ei pelejä voiteta. Valmentajalla ei ole rohkeutta ottaa jenkkejä penkille, jolloin he saavat tehdä ihan mitä haluavat, ja muu joukkue on lähinnä statisteja. Ensimmäisellä liigakaudella meno oli vaikean syksyn jälkeen aika erilaista, kun jenkit olivat ainakin jossain määrin kiinnostuneita myös joukkueen menestyksestä, eikä vain omista tilastoistaan ja valmennus heitä siitä myös uskalsi muistuttaa.

Seuralla joko ei ole mitään halua jatkaa liigassa pelaamista, mikä on suuri sääli, sillä potentiaalia olisi, jos se osattaisiin hyödyntää. Oma vahva junioripohja on nostanut joka vuosi muutaman uuden pelaajan naisten rinkiin, samoin täytyy nostaa hattua sille, että seura on onnistunut taloutilanteesta huolimatta keräämään ilmeisesti kohtuullisen hyvin varoja liigassa pelaamiseen. Valitettavasti taustan panostukset valuvat nyt täysin hukkaan, kun urheilullinen menestys lähentelee kouluarvosanana nelosta. Tai sitten laskeskellaan sen varaan, että joku luopuu taas sarjasta, tai että divarin voittaja ei halua nousta. Mikä on lähinnä noloa.
 
Viestejä
1 855
Vs: TuRi 2014–2015

Haukka-45 sanoi:
Hei Manzu,
viittasitko todellisiin syihin vaivihkaa, kun kysyit: Vad säger Finske Åbo? ( ei siis: Finska=naisvoima, vaan Finske=miesvoima)?
Onko Turussa jokin miesvoima, joka/mikä estää naisia tsemppaamasta kunnolla?

Heittäminen on enemmistöllä suomalaisista naispelaajista hakusessa. Epävarmuus/itseluottamuksen puute hallitsee niin, että ei uskalleta yrittääkään suoraviivaisia hyökkäyksiä. Kyllä sen katsomossa näkee, kun syöttö onkin todellisuudessa oman vastuun väistö. Sellaisista tilanteistä pitäisi täysin päästä eroon.

En tiedä, kenen vastuulla heittotekniikka kussakin joukkueessa oikein on, mutta aivan liian paljon heitetään jumppereita ja kolmosia liian laakana takarautaan tai selkeästi ohitse. Kuka opettaisi ja harjaannuttaisi heittäjille oikean lentokaaren ja tarkkuuden tekniikan?
Kiitos ruotsinkielen oppitunnista, jos näin kerta on koetan sen opetella.

Maajoukkue vaatii jatkuvaa 3 pisteen/kaukoheiton oppimista jokaiselta ehdokkaalta. Jos et osaa sitä on se ehdokkusneuvotteluissa selkeä miinus. Koko heittoprojekstin opettelussa on todella paljon opettelemista. Tyttöpelaajien omaehtoinen tekniikan ja heittojen opettelu on kuitenkin hyvin vähäistä, vaikka hyvä heittäjiä suomessakin lähes joka korttelilla.

Jos haluat tulla hyväksi heittäjäksi, vaatii se ensin hyvän perustan luomista ja jälkeen pävittäistä heittoharjoitusta vaikkapa väli ja ruokatunneilla tai sitten enne tai jälkeen koulunkäynnin.

Harjoitusajat on niin tiukasti sidottu 60-90 minuutin aikatauluun etei enne ja jälken harjoitusten voi jäädä heittämään. Näin opetteli esim. entinen TuNMKY heittospesialisti Mikko Koskinen. Joka harjoituksen jälkeen 300 sisään ja joku toinen samanmoinen palauttamassa ::)

ps. Miksi tuo Catz on niin tehokas sitten. 1. he menevät korin alle 2. moni osaa, mutta kolmosia pääsääntöisesti siihen erikoistuneet pelaajat, joille sitten pelataan ne paikat
 
Viestejä
1 168
Vs: TuRi 2014–2015

Ihan asiaa tuossa kirjoiteltiin. Heitän vähän lisää maustetta keskusteluun.

Riennon ja Catzin joukkueiden vertailussa korostaisin itse yksilöiden eroja, jotka ovat syntyneet ennen kauden alkua. Catzin joukkueen lähtökohdat yksilötasolla ovat hyvin kaukana turkulaisista. Kahdella jenkillä ja ihan kivoilla kotimaisilla on vaikea laittaa kampoihin joukkueelle jossa on kolme jenkkiä, Reshetko ja hyviä nuoria kotimaisia. Edellämainittujen joukkueiden avainpelaajien väliset tasoerot ovat syntyneet pääosin muualla kuin kotimaisilla harjoitussaleilla. Toki suomalaisella harjoittelulla voidaan saada eroja kurottua.

Sanon tuon lähinnä siksi että Turun tämän kauden kokoonpanolla on kerta kaikkiaan vaikeaa pärjätä hyvin - oli joukkueen peräsimessä kuka tahansa. Enkä sano tätä moittiakseni Rientoa; Turussa on tehty pitkään hyvää duunia naisten koriksen saralla ja sieltä on tullut hyviä pelaajia. Tämän kauden joukkue ei ole vaan sellainen joka riittää naisten ylimmällä sarjatasolla.
 
Viestejä
2 532
Vs: TuRi 2014–2015

Kyseisessä ottelussa Catz pelasi kahdella jenkillä. Joukkueen viisi 18v. tai alle olevaa junioria saivat peliaikaa 16.54-26.22 minuuttia.
Kolme näistä junioreista pelasi isommat minuutit kuin Anderson ja Reshetko.
 
Viestejä
1 855
Vs: TuRi 2014–2015

Turun tuotannon vuoksihan minä teille tämän haasteen heitin.
Kuten sanoin hyvän näköisiä yksilöitä, mut kyllä harjoitella pitää tosissaan kaksikertaa päivässä (vrt. catz) ja koko kesän jos haluaa mestaruusarjassa pelata. Henkilökohtaiset harjoitukset siihen päälle. Fyysisyys, heittäminen, pallonkäsittely 8]

Tuossa on ilmeisesti se suurin puuute, ei pelaajamateriaalissa. Niin jenkkien ainoa taito in heittää ja pelata kaksistaan, siksi Mayers on niin kova pisteiden tekijä. Jenkeillä yli puolet heitoista, kuka ottaisi levypalloja tms.
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennolle kylmää kyytiä ToPolta
ToPo–Riento 91–65
UT, Helsinki
MIKKO KORVENKARI

KORIPALLO
Torpan poikien Naisten Korisliigajoukkue on pelaajamateriaaliltaan kivikova. Sen sai kokea Helsingissä vieraillut Turun Riento, joka hävisi ToPolle 91–65. Avausjaksolla TuRi vielä sinnitteli pelissä mukana, mutta toisella jaksolla ToPo hallitsi peliä mielensä mukaan.
Varsinkin kotijoukkueen Dionne Pounds (28 pistettä) oli turkulaisille liian kova pala purtavaksi. Poundsin lisäksi Riennolle antoi kyytiä useita vuosia ulkomailla pelannut Heta Korpivaara sekä väkivahva Niina Laaksonen.
– Laskeskelin, että ToPon pelaajilla on takana yhteensä noin 1 000 maaottelua nuorissa ja aikuisissa. Millään muulla joukkueella ei ole niin vahvaa taustaa takanaan. Kyllä sen näki tässä pelissä, että ToPolla on todella kokenut joukkue, sanoi TuRin valmentaja Jukka Valpola.
TuRin parhaana palkittiin 19 pinnaa heittänyt jenkkivahvistus Shafontaye Myers.
– Jostain syystä lopetamme taistelemisen ensimmäisen jakson jälkeen ja lopetamme keskittymisen. Meidän pitää vain luottaa itseemme enemmän, jotta vieraspeleissä tulisi voittoja, Myers sanaili.[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]13 ottelun tappioputki koettelee Turun Rientoa
Kapteeni luo taisteluhenkeä
Turun Sanomat
MERJA KALLIKARI

KORIPALLO
Kaksi voittoa ja viisitoista tappiota. Naisten Korisliigan jumboksi jämähtäneen Turun Riennon henkistä kanttia koetellaan. Tuska syvenee mitä pitemmälle kausi etenee, ellei häviöiden putkea saada poikki.
Kanttia ja voimia kysytään etenkin kapteenilta, jonka on puhallettava taisteluhenkeä joukkuetovereihin, kun heidän kasvoillaan näkyy jo epätoivoisia ilmeitä. Mutta entäs jos taulussa on 20 pisteen takamatka, eikä edes kapteeni usko voittoon? Miten innostaa tahkoamaan vaikea kausi kunnialla loppuun?
– Eihän se aina kauhean helppoa ole, Riennon kapteeni Nelli Nurmi myöntää, mutta ei suostu luovuttamaan.
– Tilanne on koko joukkueelle kieltämättä aika raskas, mutta siihen nähden olemme kaikki hyvillä mielin. Edelleen lähdemme joka pelistä hakemaan voittoa.
21-vuotias Nurmi sanoo olevansa luonteeltaan myönteinen tyyppi, joka kyllä ottaa takaiskuista opikseen, mutta ei jää niitä märehtimään.
– Jos viikonloppuna on hävitty kaksi peliä, unohdan ne nopeasti ja lähden uuteen viikkoon keskittyen jo seuraavaan peliin.

Joukkueen puhuttava kentällä enemmän
Nelli Nurmen mielestä naisten Korisliigan sarjataulukko ei kerro koko totuutta Turun Riennon kaudesta tai joukkueen tasosta.
– Olemme saattaneet pelata todella hyvin tosi kovia joukkueita vastaan, vaikka olemme hävinneet.
Toisaalta Riento on hävinnyt myös niitä otteluita, jotka olisi pitänyt voittaa. Nurmen mukaan kentällä on näkynyt se, etteivät naiset ole päässeet tarpeeksi harjoittelemaan pelaamista joukkueena.
– Välillä on ollut viikkoja, jolloin emme ole treeneissä pystyneet esimerkiksi loukkaantumisten takia ollenkaan pelaamaan viidellä viittä vastaan.
Vaikka taitavat joukkuepelaajat parhaimmillaan aavistavat toistensa liikkeet, koripallossa oma peli saadaan pyörimään puhumalla.
– Suun pitää käydä jatkuvasti – miten pelataan, miten puolustetaan. Kommunikointi ja organisointi on tärkeää, mutta meidän joukkueellamme se vähän tökkii, Nurmi harmittelee.
Hän kuvailee Rientoa hieman hajanaisemmaksi verrattuna aikaisempien vuosien kokoonpanoihin. Ison ikähaitarin takia naisten elämäntilanteet ovat hyvin erilaiset.
– Vietämme aikaa yhdessä kentän ulkopuolella vähemmän kuin aikaisemmin.

Lauantaina kotipeli Huimaa vastaan
Ennen joulutaukoa Turun Riennossa eläteltiin vielä toiveita pudotuspeleistä, mutta nyt realistisempi tavoite on säilyttää sarjapaikka. Joukkueella on kymmenen runkosarjan peliä jäljellä.
Tappioputkelle voisi panna pisteen heti ensi lauantain kotipelissä Äänekosken Huimaa vastaan. Kapteenin mukaan Riento ei kumartele vieraitaan, vaikka Huima on liigan sarjapisteissä jaetulla kakkossijalla Kotkan Peli-Karhujen kanssa.
– Huima on vastustaja, jonka voimme kyllä voittaa, jos pystymme toteuttamaan omaa peliämme, Nurmi luottaa.
Lisää sähköä joukkueiden vääntöön tuo Huiman riveissä pelaava 20-vuotias laituri Camilla Grönberg, sillä hän pelasi vielä viime kaudella Turun Riennossa.[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Turkulaisille jo 14. tappio peräkkäin
Riento huimassa pyörityksessä
Riento–Huima 62–91
Turun Sanomat
JUUSO HÄMÄLÄINEN

KORIPALLO
Turun Riennon tuskainen taival Naisten Korisliigassa jatkuu.
Lauantaina Äänekosken Huima käväisi hakemassa helpot pisteet Nunnavuoren palloiluhallista.
Hieman uneliastunnelmaisen ottelun voittajasta ei ollut epäilystä missään vaiheessa, sen verran eri kaliiberia joukkueet olivat.
Vielä kun koko liigan pistekuningattarelle Shafontaye Myersille sattui pelillisesti vähän heikompi ilta, niin Riento oli pelissä täysi vastaantulija. Myers pussitti toki 18 pistettä turkulaisille, mutta pääasiassa hänen heittonsa eivät sitten millään tahtoneet upota korirenkaan lävitse.
– Vastustajalla oli materiaalietu ja kokemustaso ihan eri luokkaa, jutteli Riennon valmentaja Jukka Valpola, ja oli totuuden lähteillä, sillä esimerkiksi 44-vuotias ikihuimalainen Kenya Robinson päsmäröi kentällä mallikkaasti kymmeniä vuosia nuorempien pelureiden keskellä.
– Ekan kuuden minuutin jälkeen olimme tappiolla vissiin 23 pisteellä, mutta toisen puoliskon jälkeen teimme pisteitä tasatahtiin noin 14 minuuttia. Oli meillä pelissä hyviäkin jaksoja, mutta peli taisi vähän lässähtää siihen alkuun, Valpola kertoi.

Taistelu jatkuu sarjapaikasta
Riento kärsi nyt 14. tappion putkeen. Joukkue on kerännyt koko kauden aikana ainoastaan neljä pistettä, ja Riennolla on vielä yhdeksän runkosarjamatsia aikaa jättää jumbosija taakseen.
Viimeistä edeltävänä oleva Forssan Alku on nyt kuusi pinnaa edellä Rientoa.
Surullisista tilastoista huolimatta Valpolalla riitti uskoa tulevaan ja sarjapaikan säilyttämiseen.
– Vuodenvaihteen jälkeen olemme treenanneet paremmin ja harjoituksissa on ollut enemmän porukkaa.
– Ei sitä tappioputkea voi miettiä, täytyy vaan uskoa että se voitto tulee seuraavasta pelistä. Kolmasosa kaudesta on vielä jäljellä.[/quote]

"Olemme treenanneet paremmin..." harmi, ettei siitä näy merkkiäkään kentällä.

Puheet sarjapaikan säilyttämisestä pelaamalla voi laskea tässä vaiheessa jo vitsiksi. Vaikka Alku häviäisi kaikki pelinsä, mikä ei vaikuta kovin todennäköiseltä, Riennon täytyisi silti voittaa vähintään kolme peliä. Esimerkiksi kolme seuraavaa, Honka kotona ja sitten Alku ja Pyrintö vieraissa. Lauantain kotipeli Honkaa vastaan voi hyvinkin olla viimeinen naula arkkuun, sillä kaikkia muita sarjan häntäpään joukkueita vastaan Riento pelaa viimeisen kierroksen vieraissa.

Kun seuralla ei nähtävästi ole halua panostaa edustusjoukkueeseen, niin jenkit voisi aivan hyvin lähettää jo ennen sarjan päätöstä kotiin. Turhaa maksaa merkityksettömistä peleistä palkkaa. Edustusjoukkueen rämpiminen on suuri sääli, sillä muuten seura on ilmeisimmin hoitanut asiansa varsin mallikkaasti. "Näyteikkunan" katoaminen tuskin helpottaa tilannetta.
 
Viestejä
1 855
Vs: TuRi 2014–2015

Ohessa tilastollinen tosiseikka Riennon tästä kaudesta. Tappiot löytyvät, 1. pallonhallinnasta, 2. levypallopelistä, 3. puolustuksen heikkoudesta. Valitettavasti numerot eivät paloa valehtele, jos ollenkaan.

Ohi heitetty on melkein vastustajan 2 pistettä.

Katsokaa ja väitelkää
 

Liitteet

  • TuRin tilastoa 26.1.15.pdf
    241,9 KB · kertaa luettu: 506
Viestejä
1 168
Vs: TuRi 2014–2015

manzu sanoi:
Ohessa tilastollinen tosiseikka Riennon tästä kaudesta. Tappiot löytyvät, 1. pallonhallinnasta, 2. levypallopelistä, 3. puolustuksen heikkoudesta. Valitettavasti numerot eivät paloa valehtele, jos ollenkaan.

Ohi heitetty on melkein vastustajan 2 pistettä.

Katsokaa ja väitelkää

Selvältä näyttää. Niin monella osa-alueella ollaan perässä että pärjääminen on vaikeaa.

Ainoa mistä olen eri mieltä on tuo väite: "Ohi heitetty on melkein vastustajan 2 pistettä". Sitä kyseinen tilasto ei tue mitenkään. Tuon dokumentin mukaan vastustaja rankaisee ohiheitosta keskimäärin yhden pisteen, ei kahta.
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Tarkka Honka heitti Riennon kumoon
Riento–Honka 69–81
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riennolla oli kaikki mahdollisuudet katkaista 14 peräkkäisen häviön sarja täysin kotimaisin voimin pelannutta Tapiolan Honkaa vastaan. Tarkasti heittänyt Honka kuitenkin vei arvokkaat sarjapisteet lukemin 81–69 (49–38).
Näin Riennolla on tilillään jo 15 peräkkäistä häviötä. Hongallakin oli seitsemän tappiota peräkkäin, mutta nyt putki katkesi. Espoolaisten voiton teki merkittäväksi, että joukkue joutuu pelaamaan toistaiseksi ilman taitavaa yhdysvaltalaisvahvistustaan Jennifer Schlottia.
Riennon parhaat hetket olivat heti pelin alkupuolella, jolloin se johti enimmillään kuudella pisteellä. Myös toisen puoliajan alussa Riento tuli hyvällä asenteella tasoihin 62–62. Sen jälkeen järkevästi pelannut Honka löysi aukkoja Riennon puolustuksesta, ja varsinkin 27 pistettä nakuttanut Sara Rokkanen rokotti turkulaisia kovalla prosentilla.
Lopullisesti Riennon haaveet voitosta kariutuivat viimeisellä kymmenminuuttisella, johon lähdettiin Hongan johtoasemassa 67–65. Riento sai aikaan vaivaiset neljä pistettä Hongan tehdessä kymmenen enemmän.
– Vaikea on taistella voitosta, jos tehdään vain neljä pistettä. Pelasimme lopun liian itsekkäästi ja myös puolustimme tyhmästi. Tiesimme, että Honka heittää hyvin, mutta sen lisäksi he myös löysivät useimmiten oikeaan aikaan oikean pelaajan, valmentaja Jukka Valpola totesi.
Sanni Salonen jatkoi hyviä pelejään ja oli ainoa, joka tosissaan halusi hakea hyökkäyslevypalloja. Niitä Saloselle tarttuikin peräti kahdeksan. Illan saalina oli 17 pistettä, mutta miinuspuolelle jäivät huonot vapaaheitot, kun kymmenestä meni sisään vain kolme. Myös Amber Moore selviytyi illastaan kelvollisesti.[/quote]
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös