Koripallo.com

Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Status
Viestiketju on suljettu.
Viestejä
9 123
http://games.espn.go.com/fba/leagueoffice?leagueId=11383&seasonId=2015

Uusi kausi ja uudet kujeet. Viime vuonna lähdettiin rohkeasti kehittämään konseptia. Tuli joitain onnistumisia ja tuli joitain epäonnistumisia. Näistä on otettu opiksi ja tulevalla kaudella on tarkoitus iskeä eetteriin kaikkien aikojen toimivan fantasykokemus. Listaan alle vielä auki olevia asioita, joihin haetaan linjauksia ja perään sitten "raamatun" eli pelin sisällön sääntöineen kaikkineen.

Ensimmäisenä haasteena olisi joukkuemäärän kasvattaminen takaisin neljääntoista, tarpeen vaatiessa jopa aina 16 joukkueeseen. Ensimmäinen kysymys onkin se, ketkä kaikki viime kauden managerit aikovat tehdä väkevän paluun tulevalle kaudelle? Listaan ne tyypit joita pidän varmoina tapauksina viestihistorian perusteella ja loput voivat vahvistaa elokuun aikana osallistumisensa. Ketään ei olla potkimassa pois, ellei omasta tahdostaan lähde.

Varmat:

King James
Achilles
hoetje
PoorMansMailman
insur
Pohatta
Trancey
Keyser Söze

Lisätietoa ensi kauteen osallistumisesta pyydetään Mokeskilta, spudilta, Kotilta ja Sampsulta. Kotin muistan jossain vaiheessa hieman empineen osallistumista ja onko vatsa jo täynnä mestaruuden jälkeen? Mokeskilla niitä legendaarisia kiireitä ja ainakin GM-valtuudet ovat ensi kauden osalta mennyttä kalua. Jostain syystä peräröörissä sellainen tunne, että GM:nä epäonnistunut spud saattaisi vetäytyä peleistä, voi toki olla täysin perusteeton ajatus. Sampsulla oli jotain ulkomaanjuttuja tjsp., joten syytä varmistaa onko osallistumissa. Laitan pojille privaa ja mitä nopeammin saadaan vastaukset, niin sitä parempi on lähteä operoimaan uusia sisään.

Jos haluaa mukaan manageroimaan ulkopuolelta, niin hakemuksia voi laittaa tähän topiciin. Futisforumin liigasta uskoisin saavani 2-4 aktiivista jantteria tänne, siellä oli tyytymättömyyttä liigan epäaktiivisuuteen, joten eiköhän pojat lähde mielellään operoimaan tähän sarjaan.

Toisena haasteena GM-osasto. Täten nimitän Poormansin ja itseni lisäksi Achilleksen osaksi GM-porrasta. Keyser Sözellä ja Kottilla on myös mahdollista osallistua GM-toimintaan, jos kiinnostusta löytyy. Toinen mahtuu mukaan 4 hengen direktoraattiin, mutta myös kolmella pärjätään. spud on erotettu, Mokeski on leave of absence ensi kaudella.

Kolmas haaste on pelimekaniikkaan liittyvät asiat.

I) Keeperit - Ensi kauteen mennään 2 keeperillä, mutta miten 2015-2016, 1 vai 2 keeperiä? Mielipiteitä otetaan vastaan.

II) Rosterit: 10+4+1; PG-PG SG-SG SF-SF PF-PF C-C;Benchx4;IR

Pidetään asiat simppelinä. Jokaista pelipaikkaa 2. Penkille nafti 4, pakottaa miettimään injuripelaajien roikottamista rosterissa. Rajoitetaan pelimäärää jonkin verran kuten viime kaudellakin. 40 oli silloin lukema. Sellainen kutina peräröörissä, että sillä pärjätään, koska FF2-liigassa oli 10+5+1 systeemi ja siellä 18 runkosarjaviikosta alitin 40 peliä 5/16 (2 epänormaalia peliviikkoa) ja pääsin 45 peliin tai enemmän 6/15. Nyt 1 huutokauppapäivä vähemmän ja yksi BENCH pelaaja vähemmän -> 40 lienee erittäin hyvä vedenjakaja koko kaudelle. Saa vähän valitakin mitä pelaajia laittaa kentälle, mutta huonon tuurin viikkona ei silti jää pelimääristä spekuloimisesta kiinni, jos roster vaan on tarpeeksi laaja, koska 40 peliä on hyvin mahdollista saada kasaan.

Neljäs haaste on pisteytys.

Viime kaudella:

Points (PTS) 1 Blocks (BLK) 5
Steals (STL) 5 Assists (AST) 2.5
Rebounds (REB) 2 Field Goals Made (FGM) 1
Free Throws Made (FTM) 1 Three Pointers Made (3PM) 5
Double Doubles (DD) 6 Triple Doubles (TD) 15
Minutes (MIN) 1

Viime kaudella oli 41 100 pointsin ylittäjää, 3 130 pointsin ylittäjää, 7 120 pointsin ylittäjää, 10 110 pointsin ylittäjää. Eli 100-110 väliin mahtuikin sitten jo jytkysti se 30 jantteria. Eli käytännössä premiumpleijerin uusi raja oli 110 pistettä.

PG: 16 100+ points
SG: 3 100+ points
SF: 8 100+ points
PF: 6 100+ points
C: 7 100+ points

Fakta on se, että pointguaardi on liian korostunut, muilta osin tasapaino on hyvä. SG on yksinkertaisesti ohuin positio, joten se näkyy selkeästi tuossa ja PG on myös selkeästi paksuin positio, joten senkin pitää näkyä. Mutta 16 on liikaa. Esitän ensi kaudeksi TURNOVER kategorian käyttöönottoa (-1) ja assist kategorian pudottamista 0.5 pisteellä. Vastapainoksi toki myös levypallojen arvoa tiputettaisiin jonkin verran. Ajattelin tehdä jaon OFF/DEF reb ja antaa OFF-rebin olla sama 2, mutta tiputtaa DEF-rebin 1.5. Tiputetaan myös double double 6 pisteestä 5 pisteeseen, joka iskee eniten PF/C osastolle.

Tutkimustulokset: 100+ Pointtien arvo putosi 8-10 pistettä. PF/C kaluston jätkien arvo putosi 7-9 pistettä. SG-paikkojen pelaajien arvoon vaikutus oli vähäisin ja nosti SG-pelaajien arvoa. SF-paikalla arvo putosi siitä väliltä. Johtopäätös -> keeperarvot pelaajien välillä pysyivät suhteessa suurin piirtein ennallaan. Pelipaikkojen välisessä arvioinnissa erot tasoittuivat hieman. SG hävisi vähiten, PG eniten, mutta ei juurikaan enempää kuin PF/C. SF pysyi ennallaan.

100+ jangstereita on nyt 22 ja premiumplayerin raja on jälleen wanha kunnon 100. Näillä voisi mennä ja nykyiset scoring perimeetterit lukitaan lopullisiksi. Ei enää muutoksia. Toki jos vastustus on suurta niin asiasta voidaan vielä keskustella. Tekemäni selvityksen perusteella ei kukaan kuitenkaan häviä kuin 1-2 pistettä verrattuna muihin ja saadaan lopullinen tasapainonen fantasy scoring aikaiseksi, jota ei tarvitse enää tinkeröidä koskaan.

Viides haaste on waiverosasto. Huutokauppa vai free agents? Huutokauppa olisi omaan mieleeni ja pidän hyvänä ideana tuota huutokauppapäivien vähentämistä kolmesta kahteen. Päivät voisivat olla MA-PE tai TO-SU. Tästä keskustelua, koska myös paluu "aikainen mato nappaa linnun" systeemiin on mahdollista. Itse äänestän huutokaupan puolesta edelleen, haluan uskoa sen tasapainottavaan ja managerointielementtiä korostavaan vaikutukseen. Budjetti tosin vähennettäisiin 1000 dolsusta -> 100 dolsuun, jolloin tulee tiukempaa vääntöä ostoista. Maksatko kuumasta vapaasta agentista 67 dollaria vai 6 dollaria, siinä on aika iso ero ja tullee enemmän tasapelejä, joissa tarjotaan samaa summaa tai enintään dollarin kahden erolla. Jos ejakuloit 50 dollaria ja varmistat saavasi haluamasi agentin, niin oletkin käyttänyt saman tien puolet koko kauden budjetista.

Tässä näitä haasteita ensi alkuun. Editoin myöhemmin tähän varsinaiset säännöt mukaeltuna viime kaudesta. Keskustelu alkakoon ja osallistujat ilmoittakoon osallistumisestaan ensi kauden fantasyyn.
 
Viestejä
66
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Lähdetään messiin paikkaamaan viime kauden keilailuja.
Luotan kikkiin haasteiden osalta, 5haasteeseen äänestän huutokauppa mutta pienemmällä budjetilla kuin viime kaudella.
 
Viestejä
18
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Huutokauppaan 1000$ lienee liikaa , mutta mielestäni 100$ liian vähän , ehkä jotain siltä väliltä? Kausi on pitkä joten 100$ limitti saattaisi vähentää taistelua free agenteista , ehdotankin kassaksi 200$.

Uusi pisteytysmalli on ihan ok , rostereihin kuitenkin yks Utility paikka lisää, sikäli jos ei saada uusia aktiivisia pelaajia mukaan?
 
Viestejä
16
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Kirjataan nyt vielä tännekin, että mukana ollaan.

Viidenteen haasteeseen heittäisin ilmoille ehdotuksen kuukausibudjetista. Tämä toimisi siten, että tietyin väliajoin jokaisen pelaajan budjetti asetettaisiin vaikka sataan dollariin, oli sitten käyttänyt rahaa tai ei. Tämä voisi lisätä hulinaa ja kilpailua markkinoilla, sillä ei tarvitsisi miettiä riittävätkö rahat enää loppukaudesta.
 
Viestejä
407
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Huutokauppa ehdottomasti, koska ei ole mahdollisuutta notkua yöllä linjoilla nostamassa ekana waiverilta.

Valmis myös yhteen keeperiin vuoden päästä.
 
Viestejä
112
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Olen jatkossakin karkeloissa mukana ja uudistukset vaikuttavat hyvinkin päteviltä.
Henkilökohtaisesti kannatan huutokauppaa 250 dollarin budjetilla tai jotain tästä maastosta.

Keepereiden määrän pudottaminen kauden jälkeen yhteen olisi myös toivottu uudistus.
 
Viestejä
1 870
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Juu, keepereiden määrä on rajattava ehdottomasti yhteen.

Jos täytyy valita huutokaupasta tai "aikainen lintu madon nappaa"-systeemistä, niin siinä tapauksessa ensimmäinen. Muuten aamuisin, länsirannikon matsien loppumisen aikaan fantasyssa päivystäjät saavat kohtuuttomasti etua muihin verrattuna. Silti vielä preferoisin jotain kolmatta vaihtoehtoa, en vaan oikein keksi millainen se voisi olla.

Pistemuutokset vaikuttavat lähtökohtaisesti hyvältä.
 
Viestejä
881
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Vahvistan läsnäoloni.

Uudistukset vaikuttavat päteviltä. Itse olisin avoin myös huutokaupan säilyttämiselle waivereissa, tasapainottaa tilannetta passelisti (ehkä viime kauden onnistunein uudistus). Lähtisin jopa säilyttämään viime kauden budjetin entisellään, mutta kosmeettinen muutos $100-250 passaa myös.
 
Viestejä
343
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

King James sanoi:
Mokeski ja Kotti kysymysmerkkejä. Aloitan ulkopuolisten värväämisen tällä viikolla.
In! Muita kiireitä huomattavasti joten chättäilyt jää hyvin vähiin. Kokoonpanot yms onnistuu kyllä.
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

13. osallistuja värvätty. 14. paikka ratkeaa Mokeskin ja uuden värvin välillä. Kaksi hakua laitettu vesille ja jos nämä janmpat ehtivät ennen Mokeskia, niin Mokeski pitää välivuoden NBA Fanttasysta. Mokeskiakin lähestytty asian tiimoilta.
 
Viestejä
10
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Otan mielelläni paikan vastaan, jos vaikka näin pääsisi osaksi edes yhtä aktiivista suomalaista sarjaa.
 
Viestejä
1 729
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Ellei yllä oleva ollut KJ:n uusi värväys, niin otan pitkällisen harkinnan jälkeen paikan vastaan. Viime kausi päättyi nololla tavalla, joten kai se nyt pitää korjata.
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2014-2015

Hieman aikatauluasiaa.

Runkosarja alkaa tiistaina 28.10.

Draftin luonnollinen ajankohta olisi 27.10. maanantai-ilta. Toinen vaihtoehto olisi edellisen viikon torstai-ilta, elikkäs 23.10. PE-SU välillä ei varmaan draftailla.

Keeperit tarvitsee ilmoittaa nyt hyvissä ajoin, koska kaksi uutta joukkuetta mukana ja pojat tarvitsevat makusteluaikaa hetken keepereiden valintaan ylijäävistä pelaajista. Bermandeseboy eli PaytonAtPrimeTime tjsp. ilmoittautui ensin ja valitsee pelaajat 1. ja 4. Niinistö valitsee pelaajat 2. ja 3.

Keepereiden osalta laitetaan takarajaksi sunnuntai 19.10. klo 23.59, jolloin ne pitää olla softaan merkattuna. Tämän jälkeen uusilla managereilla on keskiviikkoon 22.10. klo 23.59 asti aikaa miettiä omia valintojaan tarjolla olevista pelaajista -> lisään pelaajat heidän joukkueisiinsa.

Tähän vielä katsausta mahdollisista vaihtoehdoista, joista uudet managerit valitsevat 4 pelaajaansa:

Eric Bledsoe
Bradley Beal/Greg Monroe/Isaiah Thomas
Derrick Favors
Chandler Parsons
Kawhi Leonard/Victor Oladipo
Brandon Jennings/Dwyane Wade/Mike Conley
Serge Ibaka
Al Horford

Huutokaupan osalta olen tullut siihen johtopäätökseen, että 100 dollarin budjetti runkosarjaan is the way to go. Käytännössä eroa 100 ja 1000 dollarin budjetilla ei ole kuin desimaalipilkuissa. Nyt tarjousta pitää puntaroida tarkemmin ja tasasummia tulee ehkä herkemmin. Pudotuspeleihin voidaan laittaa erillinen budjetti, josta voidaan sopia kauden aikana tarkemmin. Päiviksi voisivat sopia sunnuntaina ja keskiviikko. Sunnuntaina voi vielä tehdä siirtoa kyseisen viikon voittamiseksi tai hakea täkyjä jo tulevalle viikolle. Keskiviikko katkaisee viikon nätisti ja tarjoaa operointimahdollisuudet loppuviikkoon.
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös