Koripallo.com

UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Viestejä
9 123
Unleash Tim Tebow

Lähdetäänpä kokeilemaan uutta formaattia meille UG NBA-faneille, joita kiinnostaa vähe muukin kuin supertähdet ja winstistä winstiin kulkevat ESPN coverage jengit. Tässä topicissa olisi tarkoitus esitellä, kummastella ja keskustella pelaajista, jotka voisivat pelata suuremmassa roolissa kuin tällä hetkellä joukkueissaan pelaavat, mutta syystä tai toisesta eivät vielä ole mahdollisuutta saaneet. Yksi hyvä mennyt esimerkki voisi olla vaikka Jordan Hill, joka on saanut tällä kaudella isot minuutit ja ainakin statsit ovat sen mukaisia. Se, onko Hill mitenkään erikoinen ankkuri joukkueelleen on sitten toinen asia. Toisena sitten legendaarinen Jeremy Lin ja Linsanity, jossa tosin ei pahemmin under the radar aikaa ehtinyt edes olemaan.

Aloitan parilla nimellä, toivottavasti joku muukin on heihin jollain lailla perehtynyt tai kiinnostuu perehtymään ja saadaan keskustelua aikaiseksi. Tai kenties joku joukkuetta lähempää seuraava osaa antaa näkökulmaa asiaan.

Robert Covington, Philly 76ers

Philly signasi ex-Houston tryoutin D-Liigasta, jossa tämä oli repinyt uusia peräröörejä takahikiäjengien pelureille viime kaudella, napaten liigan MVP-palkinnon siinä ohessa. Tämän kauden D-Liiga draftissa hän meni ykkösenä ja sai nyt mahdollisuutensa Phillyssä. Coach Brown antoi lausuntoja joiden mukaan hänellä ei ole epäilyksiä Covingtonin hyökkäyspään kyvyistä, mutta miehen pitää osoittaa kykyä pelata myös puolustusta. R-Cov aloitti pirteästi, ollen joukkueensa parhaita +/- pelaajia pelaten 12-17 minuuttia per peli. Hyökkäysapuja kaipaava Philly ei kuitenkaan päästänyt Covingtonia irti edes onnistuneen 4th quarter explosionsin jälkeen (vs. Knicks), vaan seuraavissa peleissä mies puri tuppea penkin päässä. Olin tietenkin bandwagonissa koko ajan ja viime yön kauden eka winsti tuli pitkälti Covingtonin operoinnin tuloksena. 17 pts 31 minuutissa:

Robert Covington 17 Points/1 Win Full Highlights (12/3/2014)

Joukkueessa on niin vähän hyökkäyspotentiaalia (mm. Brandon Davies, Hollis Thompson, Henry Sims ja Mbahmoute saavat isoja minuutteja), etten näe mitään syytä olla päästämättä Covingtonia irti ja tienaamaan itselleen tiketin liigaan myös jatkossa. Ei mikään difference maker, mutta solid kellarikerrosjengin rotaatiopelaaja.

Kyle O'Quinn, Orlando Magic

Tässä toinen, vielä lupaavampi pelaaja. Magicin Kyle O'Quinn kiinnitti huomioni jo viime kauden lopulla, jolloin mies paukutti huhtikuussa 8 pelissä 25 minuutin keskiarvolla tehot 12/7/1ast/2,4blk/0,9stl. Miehellä oli erittäin tuottelias kesäliiga ja siellä nähtiin jo kolmosoperointiakin kaukoheittojen upotessa 3/7. Alkukausi meni susille nilkkavamman takia, mutta kentälle päästessään hän on ollut erittäin tehokas pelaaja, joka kumuloi statseja vähillä minuuteilla.

Suurin syy miehen jarrutteluun lienee Vucevicin poika, jonka kanssa O'Quinnia on hieman hankala nähdä samaan aikaan kentällä "spacing issues" syiden takia. Toisaalta aloittava PF Channing Frye on ollut sysipaska stretch 4 roolissa, joten kenties O'Quinn vielä saa mahdollisuutensa. Vucevicin poissaolon takia hän pääsi jo avaukseen ja miltei kantoi joukkueensa voittoon Golden Staten vieraana:

Kyle O'Quinn 21 Points Full Highlights (12/2/2014)

O'Quinn nousi tietoisuuteen vasta viimeisenä vuotenaan ennen NBA Draftiin osallistumista ja on atletiikalta aika keskinkertainen kaveri. Hänen pelastuksensa on koko, jota hänellä on WINGSPANin osalta vaikka muille jakaa. Silmää levypalloille, pystyy pelaamaan ok 1v1 puolustusta, haastaa heittoja, hyökkäyksessä viimeistelee hyvin korin läheltä ja on kehittänyt itselleen hypärin + range kasvaa joka vuosi. Why wouldn't you like this kid?

Orlandolla on QO ensi kaudella +1 miljoona, mutta mies voisi olla hyvä saada pidemmän sopimuksen alle jo nyt ja miettiä etukentän palikoita uudestaan. En tiedä Nikola Vucevicista tarpeeksi sanoakseni olisiko O'Quinnista korvaamaan hänet halvemmalla. Vucen sopimus potkaisee kuitenkin ensi vuonna uusilla lukemille ja hän tienaakin seuraavana 4 vuotena miltei 50 miljoonaa taalaa. You would be crazy not to think about it at least. Toki O'Quinnin rooli voi olla arvokas eka iso penkiltäkin, varsinkin jos hän oikeasti on niin tehokas kuin tähän mennessä rajoitetuilla minuuteilla. Mielestäni joka tapauksessa arvokas ja mielenkiintoinen pala Orlandon talenttia pursuavassa rosterissa. fuck Andrew Nicholson, fuck Moe Harkless! Kyle O'Quinn is the real deal.

Toivottavasti muilta löytyy pelaajia joita esitellä sekä NBA-hipster tason näkemyksiä noin muutenkin. Lets snobaillaan!
 
Viestejä
156
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Heitetään ilmoille yksi todella vähälle huomiolle (ja peliajalle) jäänyt heittävä takamies Atlanta Hawksin rosterista...

260px-John_Jenkins_ATL_2013.jpg


John Logan Jenkins III
6’4’’ Shooting Guard

Tässä on kaveri joka osaa heittää. Viimeisenä high school vuotenaan itse asiassa sen verran tarkasti, että pussitti kaikista high school pelaajista eniten pisteitä koko maassa (42,3 pistettä per peli). Yliopistoura Vanderbiltissäkin oli huikean hieno, toisena ja kolmantena yliopistovuotenaan koko SEC-konferenssin paras pistemies (19,5 ja 19,9 PPG). Jenkins omaa pirun nopean ja tarpeeksi tarkan heiton (Vandyssä viimeinen kausi kolmoset 44% ja vaparit 84%), kyky jota Atlanta Hawks arvosti sen verran että varasi miehen juniorikauden päätteeksi numerolla 23 vuoden 2012 varaustilaisuudessa.

Tulokaskausi (2012-13) Hawksin riveissä oli ihan kohtuullinen ja ennen kaikkea nousujohteinen. Miehen heikkoudeksi arvuuteltu puolustustyöskentely oli kieltämättä sen verran heikoissa kantimissa, että vähät peliminuutit kauden aluksi olivat varsin perusteltuja. Vähitellen Jenkins kuitenkin pääsi liigan vauhtiin mukaan ja omassa päässä kenttää toiminta parani sen verran että kaveria pystyi peluuttamaan välillä runsaastikin. Hawksin tuolloin aivan liikaa peluuttama puolustusexpertti DeShawn Stevenson loukkaantui kauden loppupuolella ja avaukseen päässyt Jenkins tykitti heti muutaman +20 pisteen pelin. Kauden päätteeksi summattiin pelikohtaisiksi tilastoiksi 6,1 pistettä vähän alle 15 minuutissa prosenttien ollessa varsin hyvät (44,6 FG% / 38,4 3P% / 84,3 FT%).

Suurin odotuksin toiseen NBA-kauteen. Hermovaurio selässä ja 12 rampana pelatun rypistyksen jälkeen leikkaukseen ja kausi 2013-14 sitä myöten paketissa. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Tämän kauden preseason ja John Jenkins tekee paluun. Viidessä pelissä keskimäärin 20 minuuttia peliaikaa ja 9,2 pistettä prosenttien ollessa huimat 65,2 FG% / 66,7 3P% / 90,9 FT%. Atlanta Hawksin kaupattua kesällä penkkilinko Lou Williamsin Torontoon oli penkkiscoraajan paikka vielä sopivasti auki tervehtyneelle Jenkinsille ja odottelinkin kaudesta miehen todellista läpimurtoa.

Toisin luonnollisesti kävi. Coach Budin epäsuosiossa tuntuu Jenkins olevan, sillä Kyle Korverin tuuraajana peluutetaan Junnu Leen vanhaa pelikaveria Kent Bazemorea. Bazemore lienee niukasti parempi puolustaja, mutta muuten suhteellisen keskinkertainen penkkiveikko tähän liigaan. Lisäksi penkkiscoraajan rooliin nousi parikymppinen saksalainen Dennis Schröder, jonka nousua liigan pelintekijäeliittiin kannattaa muuten seurata hyvin tarkasti (Denniskin sopisi sinänsä tähän topikkiin, mutta pojan minuutit ovat jo kovasti kasvamassa). Ainoastaan kerran tällä kaudella NBA parketilla käväissyt Jenkins nakutti ainoan pelinsä statseiksi ihan kunnioitettavat 12 pistettä 20 minuutissa. Palkinnoksi matka jatkui alasarjoihin, jossa mies tällä hetkellä tykittää päälle 20 pisteen pelejä.

No, mitäs sitten seuraavaksi. Hyvässä lykyssä Hawks kauppaa Jenkinsin jossakin vaiheessa kautta toisen kierroksen varausta vastaan. Muutama ”sopiva” loukkaantuminen myöhemmin John Jenkins nakuttaa uudessa seurassaan pari 24 pisteen peliä ja kyseisen joukkueen kannattajiksi luettavat kyselevät ihmeissään että mistäs se tällainen kaveri oikein ilmestyi. Tämän luettuanne hommaa ei tarvitse enää ihmetellä.

John Jenkins Career High 23 Points Full Highlights (4/6/2013)
 
Viestejä
2 415
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Tim Hardaway Jr
Knicksien pitäisi nostaa Hardaway suurempaan rooliin. Itse heittäisin jo JR Smithin ja Iman Shumpertin muualle pois tieltä. Knicks on antanut näille molemmille hurjasti vastuuta viimeisen 2-3 vuotta ja se ei ole johtanut mihinkään. Shumpertin kehityskään ei ole edennyt mihinkään.. Eli nyt vaan rohkeasti Hardaway aloitukseen kakkospaikalle ja lisää vastuuta. Knicksilä ei ole mitään menetettävääkään ja jotain on pakko muuttaa.
 
Viestejä
532
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

shaqtin a fool sanoi:
Tim Hardaway Jr
Knicksien pitäisi nostaa Hardaway suurempaan rooliin. Itse heittäisin jo JR Smithin ja Iman Shumpertin muualle pois tieltä. Knicks on antanut näille molemmille hurjasti vastuuta viimeisen 2-3 vuotta ja se ei ole johtanut mihinkään. Shumpertin kehityskään ei ole edennyt mihinkään.. Eli nyt vaan rohkeasti Hardaway aloitukseen kakkospaikalle ja lisää vastuuta. Knicksilä ei ole mitään menetettävääkään ja jotain on pakko muuttaa.

Shump pelasi alkukauden hyvin, mutta on taas hyytynyt täysin. EHdottomasti Hardawaylle Jr:n minuutit, íhmettelen muutenkin miten ei ole saanut peliaikaa viime vuotiseen tapaan?
 

L.S

Viestejä
814
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Allen Crabbe-Portland Trailblazers

Toista kauttaan Blazersissa pelaava Crabbe oli vielä tämänkin kauden alussa täysi turisti penkin päässä, enkä uskonut miehellä olevan kovinkaan kummosta potentiaalia. Batumin loukkaantuessa Stotts nosti miehen kuitenki itselleni jopa hieman yllättäen alotukseen Batumin korvaajaksi. Edelleen kaveri oli varsinki puolustuspäässä melko hukassa kun vastassa oli yhtäkkä ihan oikeita avaritason kolmospaikan pelaajia.

En tiedä kasvattiko tämä kuitenki itseluotamusta, vai mitä tapahtu, mutta siitä asti otteet on ollu selkeesti nousujohteisia. Hyökkäyspäässä heittää kolmoset ok prosentilla sisään (37.8%) ja viimeaikoina on väläytellyt myös ihan sähäkkiä ajoja korille tilaisuuden tullessa. Levypallopelissä on vielä kehittämistä ja ajoittain tulee vielä sellasia nuorille pelaajille tyypillisiä sähläyksiä, mutta enää ei ittelle tule sellasta oloa, että aina vähän jännittäis kun pallo on miehen kädessä. Erityisesti sillon, kun Crabbe saa minuutteja yhdessä avarin pelaajien kanssa ja vastuuta oman heiton luomisesta ei tule liikaa, otteet vakuuttavat.

Minuutit ovat kasvaneet alkukaudesta selkeesti, nyt Crabbea peluutetaan keskimäärin sellanen 17 min per peli. Tuskin miehestä ikinä mitään vakituista avausviisikon pelaajaa tulee, mutta Portlandin suurimpana heikkoutena olleelle penkille erittäin hyvä lisä jo tällä kaudella. Mielenkiintosta nähdä, miten CJ McCollumin paluu aikanaan vaikuttaa Stottsin rotaatioon ja Crabben minuutteihin. Myös McCollum väläyteli alkukaudesta lupaavia otteita, ja edelleen hänellä on näistä kahdesta varmasti suurempi potentiaali. Crabbe on kuitenki ollu vime matseissa nin hyvä, että toivon miehelle reippaasti peliaikaa myös jatkossa.

Loppuun vielä ainoa Youtubesta löytyny highlightti tältä kaudelta:

https://www.youtube.com/watch?v=xqw5vFn44Fw
 
Viestejä
9 123
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Kerpo sanoi:
Shump pelasi alkukauden hyvin, mutta on taas hyytynyt täysin. EHdottomasti Hardawaylle Jr:n minuutit, íhmettelen muutenkin miten ei ole saanut peliaikaa viime vuotiseen tapaan?

Nyt voi tulla tuhannen taalan paikka, kun Melo on sivussa määräämättömän ajan polvivamman takia. Oli heittänyt heti 23 täppää. Tosin myös JR Smith oli pois pelistä.
 
Viestejä
2 415
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

King James sanoi:
Nyt voi tulla tuhannen taalan paikka, kun Melo on sivussa määräämättömän ajan polvivamman takia. Oli heittänyt heti 23 täppää. Tosin myös JR Smith oli pois pelistä.

Nyt Shumpertille hyvät pari kuukautta, niin markkina-arvo nousee korkealle.. Sitten Knicks voisi ennen trade deadlinea treidata Shumpertin yhdessä joko Stoudamiren tai Bargnanin ison päättyvän sopimuksen kanssa muualle.

Rondoo!!!

http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=lqetr5a
 

L.S

Viestejä
814
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Täyty palata tähän aiheeseen ku muistin kirjottaneeni Crabbesta tänne joskus aikanaan. Crabbellahan on nyt suhteellisen hyvä kausi takana ja uutta sopimusta pitäis alkaa kirjottamaan. Toivon todella, että Portland onnistuu pitämään miehen johonki suhteellisen järkevään hintaan. Ihmettelen, jos Crabbe ei lähtökohtasesti halua pysyä Blazersissa. Toki voi olla, että tulee saamaan ihan hyviä tarjouksia muualtakin kauden edesottamusten perusteella, mutta jos joku ei tarjoa ihan järjettömiä, eiköhän Portland halua miehen pitää. Veikkaisin jotain 8-10 miljoonaa kausi, sen suuremmat summat alkaa olla jo vähän too much vaikka palkkakatto onki nousemassa.

Tossa veikkauksessa sanoin, etten usko avaustason potentiaaliin. En oikeestaan vieläkään usko (tai ainakaa selaseks varsinaiseks tähdeks), mutta tän kauden penkkiroolissa mies oli erinomanen. Ja jos loukkaantumisia sattuu, on ihan ookoo avarituuraajaki esim. McCollumille.
 

L.S

Viestejä
814
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

L.S sanoi:
Toki voi olla, että tulee saamaan ihan hyviä tarjouksia muualtakin kauden edesottamusten perusteella, mutta jos joku ei tarjoa ihan järjettömiä, eiköhän Portland halua miehen pitää. Veikkaisin jotain 8-10 miljoonaa kausi, sen suuremmat summat alkaa olla jo vähän too much vaikka palkkakatto onki nousemassa.

No niin, tähänhän on nyt hyvä palata, kun Brooklynin juntit menivät tarjoomaan 75miljoonaa neljästä kaudesta. En oikeen vielä osaa sanoa mitä mieltä oon siitä, että Blazers mätsäs ton tarjouksen, mutta onhan se joka tapauksessa liikaa maksaa Crabbelle melkeen 20 miljoonaa kausi. Siinä mielessä kuitenkin ihan jees, että viime vuoden nuori runko pysyy kasassa, eikä tilalle oltais varmaan saatu ketään yhtä hyvää, tai ainakaan parempaa pelaajaa. Toivotaan, että Crabbe kehittyy vielä odotettua enempi ja ens kesänä voiki olla mielissään siitä, että Netsin tarjoukseen vastattiin.
 

L.S

Viestejä
814
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Nythän tässä on taas erinomanen mahollisuus jatkaa yksinpuhelua Allen Crabbesta, kun kaveri treidattiin Netsiin. Portland tulee kaipaamaan Crabbea heittäjänä, mutta noin kokonaisuudessaan soppari on sen verran ylihintanen, että oon oikeestaan enempi sillä linjalla että parempi päästä eroon. Netsissähän tulee varmasti enemmän peliaikaa ja vastuuta, joista ennustaisin seuraavan pistekeskiarvon nousua ja heittoprosenttien laskua. Tähän astihan Crabbe on ollu aika puhtaasti catch and shoot kaveri, yritys ja taidot luoda omia heittoja ei o ainakaan Blazersin systeemissä päässeet esille. Saa nähä tuleeko tähän muutosta, jos meinaa palkkansa ansaita ni sietäis kyllä. Toinen asia, johon Nets varmaan toivoo muutosta on puolustuspään touhu, Crabbeahan markkinoitiin vähän sellasena 3D-kaverina, mutta todellisuudessa Crabbe oli varmaanki koko aikansa Blazersissa miinusmerkkinen puolustuspäässä.

Vaikka sinällään enää ei niin kiinnostakaan, miten Crabbella jatkossa menee, ni onhan se kuitenki mielenkiintosta seurata ja jossitella sitte jos tapahtuu merkittäviä harppauksia eteenpäin.
 
Viestejä
9 123
Vs: UNLEASH HIM!!! NBA-pelaajat tutkan alla

Tähän mennessä postatuista Robert Covington ollut paras haku. Tim Hardaway osoitti viime kaudella orastavia merkkejä operoinnista ja saa nyt Knicksissä mahdollisuuden iskeä 20 PPG taululle. Katsotaan miten äijän käy.

Pitää kauden alla palata uusien tärppien osalta kehiin. Jos olisin jaksanut niin jo toissa kaudella olisi tullut heitettyä Tyler Johnsonin nimi pöytään. Oli toki korvamerkitty fantasykokoonpanoon viime kaudella ja mieshän kiittelikin aika hulppeilla tehoilla vrt. tarjolla ollut rooli. Toinen nimi samasta jengistä Josh Richardson, jonka viime kausi ei aivan samanlaista liitoa sitten ollutkaan...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös