Koripallo.com

Puolivälierät: KTP - Seagulls

Viestejä
110
18.4. Seagulls-KTP
20.4. KTP-Seagulls
22.4. Seagulls-KTP
25.4. KTP-Seagulls (tarvittaessa)
26.4. Seagulls-KTP (tarvittaessa)

Gulls pääsee aloittamaan sarjan kotona. Ensimmäisellä pelillä on mielestäni iso merkitys: jos lokit kairaavat voiton huomenna, on stadilaisilla pienet saumat mennä jatkoon. Ennakkosuosikki KTP:n aloittaessa voitolla, olisi vaikea nähdä sarjan kääntyvän. Kisis täyteen ja ääntä!
 
Viestejä
1 624
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Viimepelien perusteella ottelusarjan ensimmäiseen viiteen minuuttiin ratkeaa paljon. Ilman ~10p kaulan antamista heti alussa, pääsevät lokit tosissaan haastamaan KTP ainakin kotonaan, mutta takamatkalta ohi nouseminen on osoittaunut hyvin hankalaksi, useamman kerran peräkkäin tälläpelirytmillä mahdottomaksi. 3 pelin voittaminen sarjassa vaatii selkeää tason nostoa lokeilta tai pientä luhistumista Kotkalaisen riveissä, kauden aikana nähdyn perusteella molempiin lienee kuitenkin mahdollisuus. Tilastollisesti KTP:n pitäminen alle 81 pisteessä näyttää olevan avain lokkien voitolle.

Kentäln tapahtumien ohella odotan innolla myös Helsikiläisten reaktioita katsomon puolella, kotona tupa lienee täysi ja omia paikalla kiitettävästi, mutta saako joukkue myös fanit syttymään sarjaan ja matkustamaan Kotkaan? Lähteekö lokkifaneista ääntä vai jäädäänkö kotkalaisten jalkoihin myös kisiksellä?
 
Viestejä
1 041
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Hieno voitto vieraskentällä! Kotietu on nyt ryöstetty.

KTP tuli ryminällä peliin (fanit mukaanlukien) ja vei ensimmäisien erän selvästi 20-8. Toisessa erässä Seagulls pääsi pelaamisen makuun ja kävi hyvin lähellä. KTP kuitenkin pelasi erän lopun rutinoituneesti, ja piti eron kymmenessä.
Toisen puoliajan seagulls painoi kovaa päälle ja sai kolmosetkin uppoamaan. KTP:n johto kaveni jo 5 pisteeseen, kun Kotka otti aikalisän. Erän päätyttyä eroa oli enää kolme pinnaa.
Viimeinen jakso oli totutusti Jeffersonin heiniä. Mies paiskasi muutaman kolkin ja pujotteli pari layupia kasvattaen eron takaisin yli kymmeneen. Seagulls pääsi vielä taistelemaan voitosta, mutta aika kerkesi loppua kesken.

Heinosella huono päivä, muut pelasivat odotetusti.
 
Viestejä
88
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Joo, ihan hyvä alku, rutiinilla voittoon. Ei helsingissä koris enää kiinnosta niinkuin ennen, 890 katsojaa....josta kotkalaislähtöisiä melkoinen osa.
 
Viestejä
1 624
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Väkimäärä, puollustuksen 1-1 tilanteissa pärjääminen ja huolellisuus hyökkäyspäässä tänään pettymyksiä. Paikka toimi ja Basabekin heräsi puolivälin jälkeen pelaamaan. Tasoa pitää lokkileirissä nostaa, erityisesti jenkki kolmikolta vaaditaan hyvä+ päivä, jotta ratkaisu saadan vietyä keskiviikon yli.

Katsomoiden tyhjyys yllätti negatiivisesti, kiitos kotkalaisille, ettei ihan tyhjässä hallissa tarvinnut ensimmäistä liiga pleijari sarjaa aloittaa.
 
Viestejä
19 541
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Vai tuli kotkan vanit ryminällä peliin hekin?

Miten lie, hävittikö sorssapilli toisen kenkänsä? Sillähän on aina sellainen tapa, kun rymistelee...?
 
Viestejä
10
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Kyllä luulisi Ktpeen vievän nämä puolivälierät, jos nyt ei hirveetä romahdusta pääse käymään.
En kuitenkaan menisi vielä liputtamaan Kotkan puolesta, kun eteen astelee vieläkin kovempia joukkueita. Ponttis on pitänyt kokoonpanon aika suppeana, vaikka mahdollisuuksia olisi enemmänkin. Mitähän sitten Ponttis mahtaa tehdä, taikka pysyykö kasassa, kun jenkkikolmikolta aletaan ottamaan tila pois (mihin Seagulls ei vielä pystynyt). Siinä vaiheessa varmasti aletaan kaipaamaan kotimaisten onnistumisia.. mutta siihen listaan ei taida kuulua tällä hetkellä kuin varmat Lehtoranta ja Heinonen. Ja Matinen jos rajan takaa uppoaa, ei nimittäin ennen paria viimeistä ottelua ole juuri nähty minkäälaista suoritusta Matiselta, mutta nyt on onneksi alkanut sukka suhista. Pounds..ei ole ollut suuri hyöty verrattuna saatuihin peliminuutteihin, mutta on hyvät ja huonot hetket, ei kuulu Matisen kanssa myöskään suureen apuun puolustuspäässä. Sitä en kyllä ymmärrä miksi silloin kun puolustus rakoilee ja hyökätään yksilöinä Ponttiksen ratkaisuna on pistää Matinen Pounds kaksikko kentälle, vaikka penkiltä löytyy joukkueen parhaimpia puolustajia? Kuusisto on hyvänä esimerkkinä näyttänyt mitä voi odottaa kolmikolta (Dobras Akpaso Kuusisto), jos mahdollisuus annetaan ja luottamusta löytyy valmentajakaartin puolelta. En siis näe miksei "vakiopelaajiin" kuulu tämä kolmikko yhtälailla kuin Matinen sekä Pounds. Hyötyä olisi rutkasti varsinkin puolustuspäässä, sekä uutta ilmettä luomaan hyökkäys puolelle. Jokainen noista jätkistä on pelannut myös hyviä peliminuutteja, mutta sehän onkin yhtä tyhjän kanssa jos onnistuessa ja epäonnistuessa seuraa sama kohtalo eli seuraava pel ilman minuutteja tai parin minuutin esiintymiseen? Kovasti Ponttista on kiitelty ja kehuttu, kun Ktp on pärjännyt, mutten silti ihan yhdy tähän, koska Ktpllä on mahdollisuus monipuolisempaan pelaamiseen, kun kaikkia pelaajia käytettäisiin hyväksi. Jatkoa ajatellen onnistujia pitää löytää aloitusviisikosta sekä penkiltä, jotta pystytään edes haaveilemaan pantterista. Avaimet onkin aikalailla Ponttiksen käsissä joukkueen ollessa tätä luokkaa. Hyvänä valmentajana Ponttis osaa varmasti hyödyntää jokaista jätkää tarpeen tullen, varsinkin pelien tiheytyessä ja väsymyksen näkyessä. Enkä nyt tarkoita kahden kolmen minuutin armominuutteja... ;)
 
Viestejä
110
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Ikävä kotitappio lokeille. Geigerin on pakko nostaa tasoaan seuraavaan peliin, muutoin sarja on äkkiä taputeltu. Basabenkaan otteisiin ei voi olla tyytyväinen. Peluuttamisen osalta ihmettelen suuresti esimerkiksi kapteeni Niskasen penkittämistä. Käsittämätöntä, ei voi muuta todeta.

Gullsin hyökkääminen oli todella vaikean näköistä. Siihen pitää löytyä enemmän uskallusta ja vaihtoehtoja. Ktp:n puolustus oli aggressiivista, mutta paremmin siihen pystyttiin vastaamaan runkosarjan kohtaamisissa.

Paikkadifulla saatiin jäädytettyä Kotkan hyökkäys aika hyvin, mutta alussa annettu liian iso kaula oli ottelun ratkaisu.

Yleisömäärä oli tosiaan aika murheellinen. Kotkalaisille propsit meiningin ylläpitämisestä.
 
Viestejä
598
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

clikc sanoi:
Väkimäärä, **** tänään pettymyksiä.

Aika huonosti on taas koris näkynyt viimeiset pari viikkoa esim. urkkaruudussa, sillä voi olla iso vaikutus ja "ei kp com" ihmiset ei edes välttämättä tiedä että pudotuspelit on jo alkaneet. Pitäis saada ennakko skooppi juttuja paljon nykyistä enemmän mediaan.
 
Viestejä
1 624
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Syöttökunkku sanoi:
Aika huonosti on taas koris näkynyt viimeiset pari viikkoa esim. urkkaruudussa, sillä voi olla iso vaikutus ja "ei kp com" ihmiset ei edes välttämättä tiedä että pudotuspelit on jo alkaneet. Pitäis saada ennakko skooppi juttuja paljon nykyistä enemmän mediaan.

Tämä on toki totta. Lisäksi vähän syliin lisenssi sotkujen takia tullut koti aloitus, vaalit, samalle päivälle sattunut ToPon naisten pronssipeli ja EHT suomi-venäjä, veikkausliigan käynnistyminen, runkosarjan lopun -5 putki ja moni muu asia epäilemättä näkyivät katsomossa. Ihmettelen kuitenkin, eikö Helsingistä oikeasti löydy tuhatta korisihmistä, joita pleijariavaus kiinnostaisi siinämäärin, ettei vierasjengin valmentaja pääsisi pressissä sanomaan " Ei meillä ollut semmonen olo, että oltais pelattu vieraissa". No, tästä on helppo parantaa, keskiviikkona selkä seinää vasten tai toista voittoa hakiessa ehkä katsomokin on hommassa paremmin mukana.

Hyvin nukutun yön jälkeen eilisen pelin positiivisista asioita tuli vielä mieleen Lehtisen viimeaikoja selkeästi pirteämpi peli-ilme. AO näyttää myös saaneen vihdoin hommasta kiinni, eilen ei taidettu nähdä yhtään pakotettua silmät kiinni selkäkorille viimeistely yritystä.
 
Viestejä
1 624
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Lokeilla selkeästi parempi ja aktiivisempi startti puollistuksessa. Hyökkäyspäässä melkoista pään seinään hakkaamista, Geiger sentään pelipäällä. Jeffersonin agressiivinen puollustaminen aikaisempaa nopeammalla rotaatiolla näytti toimivan, mutta Lehtorantaa eivät lokkien takamiehet näytä saavan kuriin ja Simms on korin alla enemmän vähemmän pitelemätön.

Tuomareiden otteet vähän just nyt huolettaa, molemmin puolin jää todella erikoisissa paikoissa viheltämättä tai pilli soi suht myöhään, toivottavasti pelaajilla pysyy pää kylmänä.
 
Viestejä
1 624
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Jefferson 25p, rikottiin 5 kertaa, pidettiin agressiivisella paineella ulkona pelistä 2 neljännestä, lopussa teki mitä halusi. Simms 30p, rikottiin 13 kertaa, täysin suvereeni korinalla. Ulmer 17p, rikottiin 4 kertaa, vähän näkymätön edellisiin herroihin nähden, peruspeli. yht 72p, 23 kerättyä virhettä.

Basabe 16p, rikottiin kerran, toinen peli puolivaloin, kipeä tai muuten ei nyt oikein pleijareissa kulje? Vai jääkö vaan lokkien keskellä sen verran yksin, että KTP puollustaa vahvuudet täysin pois. Geiger 22p, rikottiin 4 kertaa, tänään pelipäällä vaikkei kaaren takaa oikein uponnutkaan. Stommes 11p, rikottiin kahdesti, vielä hieman puolikuntoisen oloinen. yht. 49p, 7 kerättyä virhettä.

Tällä osastolla ei voi antaa näin paljon tasotusta, jos haluaa taistella playoff pelin, saatikaan sarjan, voitosta.

Kotimaisista Helsingin päästä Lidbom, Lehtinen kaksikko selkeästi syttynyt pleijareihin. Kyllöseltä hyvää työtä Jeffersonin puollustuksessa, muutama omaan silmään fifty/sixty vihellys. Larkakselta odotan kovasti kommenttia näihin lehdistön edessä. Kotkanpojista Lehtoranta tarjosin hienosti vaihtoehdon poispuollustetulle Jeffersonille, lokkien lyhyemmät takamiehet pahasti ongelmissa.

Lokeilta taas ajoittain oikein hyvää peliä, pystyivät haastamaan vahvasti kotkaa agressiivisella puollustuksella. Virhevaikeuksien ja muutamien mustien pariminuuttisten (ensimmäiset 4minuuttia taas 9-0) johdosta homma kuitenkin lässähti kolmannen neljänneksen lopussa. Mukavaa kuitenkin nähdä, että Helsingissä oli päätetty keksiä uusia lääkkeitä Kotkan metsästykseen, vielä se yksi askel eteenpäin pelissä ja hyökkäykseen parempi startti, niin viikonloppunakin pelataan.
 
Viestejä
88
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

No perustahkoamista, lokit puolusti minkä pystyi. Ktpllä on tällä kaudella vaikeuksia tappaa peliä... Vaikka jotenkin tämäkin peli oli koko ajan hanskassa. Simms, , jefferson, lehtoranta hyviä tänään. Puoliajalla jefferson - geiger 2 pst - 22, lopuksi tilanne oliko 25 - 22 .

Pieneksi on käynyt stadin fanijoukko, laskin kolme... Oi niitä aikoja ennen.
 
Viestejä
1 041
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Täytyy sanoa, että yleisömäärä oli pettymys. Vaikka tunnelma olikin hyvä, pitäisi pleijareihin saada reilusti enemmän katsojia.

Simmsiltä loistopeli, ja Brandonilta huima toinen puoliaika. Deremy Geiger sen sijaan jämähti 22 pinnaan, jotka keräsi jo ekalla puoliskolla.
Nyt pitäisi kyllä löytyä penkiltä ratkaisijoita. Tänään saatiin penkiltä KOLME säälittävää pistettä, ja avauksen Heinonen myös surkea. Poundsilta jälleen nollasuoritus, eikä Akpaso tainnut palloon edes pahemmin koskea. Jotain on tehtävä.
 
Viestejä
2 782
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Brandonin pistejakauma tältä kaudelta. Aika huikeaa jälkeä neljännellä jaksolla!
g8KVa9e.png
 
Viestejä
1 624
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Tänään kysymykset suuntautuvat paljon Kotkalaisten suuntaan. Osaako joukkue, jolle otteluiden tappaminen on ollut kauden aikana hankalaa, tappaa sarjan? Saako Ponttis piiskattua joukkueestaan perus hyvän suorituksen, jolla ansaiteen pari lepopäivää lisää, antamatta tänään tauolle siirtyville biisoneille tasoitusta? Löytävätkö Kotkalaisen kisikselle myös viikolla, vai pelataanko kauden viimeinen kotipeli puolityhjille katsomoille? Vai löytyisikö Larkas Pasanen akselilta sittenkin joku temppu takataskusta, jolla Lokkien peli piiskataan playoff kuntoon ja sarja jatkuu viikonlopulle?
 
Viestejä
226
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

Ainoa kysymys on, että saisiko liitto millään kulleille lisää kotipelejä näissä pudotuspeleissä?!
 
Viestejä
321
Vs: Puolivälierät: KTP - Seagulls

clikc sanoi:
Tänään kysymykset suuntautuvat paljon Kotkalaisten suuntaan. Osaako joukkue, jolle otteluiden tappaminen on ollut kauden aikana hankalaa, tappaa sarjan? Saako Ponttis piiskattua joukkueestaan perus hyvän suorituksen, jolla ansaiteen pari lepopäivää lisää, antamatta tänään tauolle siirtyville biisoneille tasoitusta? Löytävätkö Kotkalaisen kisikselle myös viikolla, vai pelataanko kauden viimeinen kotipeli puolityhjille katsomoille? Vai löytyisikö Larkas Pasanen akselilta sittenkin joku temppu takataskusta, jolla Lokkien peli piiskataan playoff kuntoon ja sarja jatkuu viikonlopulle?

Osasi. Sai. Taisivat löytää. Ei löytynyt temppua. Hyvää kesää Lokeille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös