Kirjoittaja Aihe: Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel?  (Luettu 195691 kertaa)

Poissa yarr123

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 104
Nyt kun kisat ovat ohi, ajattelin herättää hieman keskustelua Susijengin tulevaisuuden tilasta. Miten Suomi saa otettua seuraavan askeleen kohti Euroopan koripalloeliittiä? Ketkä pelaajat ottavat askeleen kohti pelaavaa kokoonpanoa?

Selvää on, että Rosteriin täytyisi saada leveyttä, sillä Suomi pelaa jatkuvasti pelaajistonsa potentiaalin ylärekistereissä. Useaan otteeseen kisojen aikana Pieti & co. puhui siitä, että eräs Suomen esteistä aivan euroopan huipulle on euroliigatasoisten sisäpelaajien puute. sisäpelaajien taso Suomella on selkeä heikkous, eikä lahjakkaita post pelaajia näytä olevan tulossa nuorisossa.

Tässä oma hahmotelmani Susijengin “prospekteista”. Olen tähän listannut pelaajia, joilla on mielestäni potentiaalia tehdä ura kv kentillä. Palmeja, Seppälöitä, Lehtorantoja ym en ole tähän listannut, sillä uskoisin, että heistä tulee korkeintaan maju rinki pelaajia a la Lindbohm, Nikkarinen, etc.


93:
A. Murphy      3-4   206
Cavén      3   211   

94:

95:
Odabasi      4-5   206      
Madsen      3-4   207
Michelsen      3-4   205

96:
Hirvonen      1   181

97:
Markkanen           4       211      

98:
Maxhuni      1   186
Pöllä         5   210
T. Murphy      4?   205?   
   
99:
Valtonen      3   199
Lemetti      1-2   185

Näyttäisi siis siltä, että 3 ja 4 paikoille on tiedossa aika paljon talenttia. 4 paikan pelaajista tosin suurin osa taitaa olla enemmän kasvot korille tyyppisiä pelaajia tai puhtaita heittäjiä.

Jos kiinnostaa, niin ottakaahan kantaa, ketkä kuuluvat listalle, ketkä eivät? Ketkä näistä nuorista nähdään susijengissä suuressa roolissa?

edit: listahan meni tottakai vituiksi, numero siis pelipaikka jonka jälkeen suunnilleen hatusta vedetty pituus.

Poissa Haukka-45

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1411
Caven amerikkalaisvahvuiseen salitreeniin koko talveksi!

Poissa Hilguma

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 300
EM-kisat 2015 ohi, seuraavat kahden vuoden päästä. Koskas karsinnat nyt sitten alkaa, pelataanko ne jollain uudella systeemillä nyt?

Itse olen sitä mieltä, että seuraavan askeleen ottamiseen olisi tosissaan syytä miettiä valmennusjohtoon jotain uutta. Hattu päästä Dettmannille, mutta onkohan tämän nykyisen konseptin paras tulos ulosmitattu nyt tässä menneiden kolmen vuoden aikana? Toki ymmärrän, että Suomen puutteellisella koolla ja yksilötaidolla tämä susipelitapa on yksi ainoita, joilla on voitu pärjätä. Kun nyt nuorennusleikkausta kuitenkin on pakko ja toivottavaakin joukkueeseen tehdä, niin olisiko Henkan aika astua sivuun ja antaa jonkun muun jatkaa vastuunkantoa? Ketäs te lautalaiset nostaisitte mahdollisiksi coach-kandidaateiksi?

Sitten pelaajiin. Ketäs sieltä nyt on sitten ihan aikuisten oikeasti tulossa seuraaviin maajoukkuepeleihin? Markkanen ja Alex Murphy ainakin? Entäs Odabasi? Ilmeisesti kovista pelimiehistä on näiden kavereiden kohdalla kyse.

Jos miettii vaikka seuraavia EM-kisoja ja vuotta 2017 niin rosterissa voisi olla ainakin seuraavia nimiä:

Koponen (29v)
Salin (26v)
Erik Murphy (26v)
Markkanen (20v)
Alex Murphy (24v)

ja ehkä lisäksi:

Madsen (22v)
Odabasi (22v)
Tomas Murphy (19v)

Koposesta ja Salinista voisin molemmista sanoa, että tulevat vielä kehittymäänkin nykyisestä. Samoin Erik Murphyn kohdalla. Lauri Markkanen on ilmeisesti sen luokan prospekti, että vastaavaa ei Möttölän lisäksi ole Suomessa nähty? Kun Koponen, Salin ja E. Murphy vetivät jo tänäkin vuonna tosi hyvät EM-kisat niin ei tuo nyt ihan kamalalta näytä...

...kunnes katsoo näiden mainittujen kavereiden taakse sekä eritoten sentterin paikalle. Näissä menneissä kisoissa Lee oli oikeastaan aikalailla surkea, Kotti taisteli puolustuksessa sen minkä pystyi ja Kaunisto toi muutaman minuutin ihan hyvää energiaa penkiltä. Näistä miehistä ainakin Kotista ja Kaunistosta olisi päästävä eroon nuorennusleikkauksen nimissä, mutta Leen tilalle ei oikein taida olla ketään tulossa? Toki JunnuLii on vasta 27 vuotias (saman ikäinen siis kuin Koponen ja tulisi olemaan 29v seuraavissa kisoissa), mutta jotenkin en usko kaverin enää tässä vaiheessa löytävän itsestään sellaista korinaluspetoa kuin mitä Suomi toden teolla tarvitsisi. Kaikki nämä Suomen pitkät nuoret miehet taitavat olla naama koria kohti pelaavia kolmosen heittäjiä? Vaikealta siis näyttää sillä saralla.

Joka tapauksessa, itselläni on ainakin tässä tietämättömässä tilassani ihan positiivinen pöhinä Susijengin tulevaisuuden suhteen. Toivottavasti nämä nuoret lupaavat kaverit nyt nousevat oikeasti sille odotetulle tasolle ja saadaan nuorennusleikkaus toden teolla päälle.

Mielipiteitä tästä?
« Viimeksi muokattu: 13.09.15 20.03 kirjoittanut Hilguma »

Poissa raappa

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 7205
Turha sitä Leetä on lempata vielä. Eikös sillä ole nyt vähän rikkonaisempaa ja loukkaantumisten värittämää kautta takana. Paremmille vastuille ja minuuteille tulevassa seurassa ja mies saattaa olla seuraavien kisojen aikaan taas jo ihan eri formissa.

Itse olen Hirvosen suuri kannattaja ja uskon hänen vetävän takamieheksi kovan kauden Korisliigaa alle. Nuori vielä, mutta tulevaisuus ihan auki ja selkeästi työmoraali ja talentti pituutta lukuunottamatta, peliäly ja kylmäpäisyys on olemassa.

Sentterien osalta niitä pitäisi vaan rueta kouluttamaan. Eihän tuo Suomeakin kouluttanut Raduljicakaan nyt ihan torni kuitenkaan ole. Mies on vaan oikea sentteri ja lisäksi melkosen vahva mörkö. Suomessa nyt vaan tällä hetkellä kaikista päälle 205cm pitkistä ruetaan koulimaan jotain kaarinelosia tai kolmosia. Sentterin rooli vaatii kuitenkin ihan erilaista luonnettakin jo kuin se nelospaikan heittäjä, että jostain Caveenista tuskin enää mitenkään sentteriä saisi vaikka saisi 30kiloa puhdasta lihasta hankittua.

Ennen kuin Markkasta haaveillaan kisoihin, niin eikös mies ole lähdössä merten taa kouluun. Sieltä kun ei ole päässyt Murphytkaan kesken opintojen näihin peleihin, niin voi olla, että Markkasta nähdään seuraavan kerran sitten joskus...

Poissa manzu

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 1847
 • Pelaaminen kunniaan, suorittajia on jo!
Caven amerikkalaisvahvuiseen salitreeniin koko talveksi!
Caven pitää saada harjoituskulttuuriin , joka haluaa viedä juuri Häntä eteenpäin oli se sitten vaikka japanilaiskulttuuria. Hänen heikkouksiaan pitää vahvistaa ja vahvuuksiaan pitää koristaa monipuolisesti. Fysiikkapainoisesti viisaasti, hänestä rakennetaan koripalloilija, ei yleisurheilija, ei painonnostaja,  ei painija, enempi vaikka nyrkkeilija pinine nopeine askeineen ja suunnavaihdoksineen. Hänen ongelmansa ei ole koripallo vaan liikkuminen siinä ja haua olla... ;)8]
Hyökkäys on kuitenkin paras puolustus ja vastaavasti puolustus paras hyökkäys?

Poissa yarr123

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 104
Samaa mieltä Lee:sta. Ehdottomasti vielä mukana 2017, ellei nyt taso romahda. Muistaakseni kaverilla aika rikkonainen kauden puolikas Espanjassa alla. Ei toki oli kehittynyt siksi euroliiga sentteriksi kuten pari vuotta sitten haihateltiin. Kuitenkaan parempaa puhdasta sentteriä ei ole näköpiirissä joten ei todellakaan kannata lempata kaveria syrjään.

Uskoisin että A. Murphy ja Odabasi ovat pelaajia, joista voisi olla apua Suomen korinalus tilanteeseen lähitulevaisuudessa.

Alex Murphy toivonmukaan pelaa 2017 jossain kelpo liigassa/seurassa euroopassa. Universiadit näytti, että osaa pelata myös ihan mallikkaasti sisällä, urheilullisuutta ja halua skorata korin alta ainakin riittää. Ei ole toisaalta mitään hajua, mihin rahkeet riittävät jotain Raduljicoja ja Goberteja ja Karnowskeja vastaan korinaluspaineissa.

Odabasi ei ole mikään älytön mörkö ja "vain" 206, mutta on kyllä aika vahva jässikkä ikäisekseen ja ainakin korisliigassa tykkäsi ottaa 1 vs 1 ratkaisuja selkä koriinpäin (Mikä on muuten ollut 19-20v kundilta todella harvinaista korisliigassa!) ja vielä hyvällä menestyksellä. Toivotaan, että löisi läpi turkissa ja saisi parin vuoden sisällä sopparin johonkin kärki liigoista.

Markkanen ei varsinainen sisäpelaaja ole tällä tasolla (ainakaan vielä), mutta kehitys on näyttänyt niin hurjalta, että varmasti äijästä olisi apua parin vuoden päästä myös korin alla. Niinkun todettiinkin jo, ei vaan taida päästä pelaamaan kun NCAA koulut suhtautuu maju hommiin nihkeästi.. Toisaalta eikös Markkanen ole keikkunut joissain 2017 NBA draftin mock drafteissa 1. kierroksella, joten ehkä hän olisi one-and-done yliopiston suhteen? :D Jos hänet varattaisiin jo 2017, olisi mies todennäköisesti vapaa pelaamaan EM kisoissa.

« Viimeksi muokattu: 13.09.15 22.46 kirjoittanut yarr123 »

Poissa PikkuMikko

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1923
Kun kaikki huutavat isoon ääneen tuota ison mörkömäisen sisäpainijan puutetta niin sehän nyt vaan on ihan selvä seuraus valitusta susipuolustuslinjauksesta. Kun pitää jo nuorten maajoukkueessa olla liikkuva ja nopea ja ketterä pystyäkseen pelaamaan tuota puolustusta, niin jo 14-vuotiaana tie nostetaan tukkoon tietynlaiselta pelaajatyypiltä.
Meidän maajoukkueen "sentterit" Lee ja Kotti ovat liikkumiseltaan juuri tuollaisia hyvin liikkuvia ja palloscriineissä hyvin hedgaavia isoja. Jos Kuzmic tai tuo toinen iso  Serbian Taanila pistettäisiin puolustamaan susipuolustusta niin ohi mentäisiin vasemmalta ja oikealta.
Jos pelataan susipakkia, tarvitaan todella nopeita kavereita joka paikalle. Siihen ei sovi oikein isot painijat. Nikkilä taitaa olla viimeisen 15 vuoden aikana ainoa varsinainen iso sisäpelaaja, joku sellainen nopeilla jaloilla kun saataisiin niin kyllä kelpaisi.

Poissa Pyynikin Toivoton

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1105
99:
Valtonen      3   199

Voihan Valtosta kolmosenakin käyttää, mutta mun mielestä kaveri on Suomen kovimpia kakkospaikan lupauksia hyvin, hyvin pitkään aikaan. Pojalla on kaikki tuohon tarvittavat työvälineet: poikkeuksellinen urheilullisuus, heitto, pallonkäsittely, ja ennen kaikkea tappajanvaisto. En ole vielä koskaan nähnyt suomalaista 16-vuotiasta pelaajaa, jonka ammattilaispotentiaali näkyy jo tuossa vaiheessa niin selvästi kuin Valtosella. Tai no, ehkä Rannikko.

Ei voi kuin toivoa, että kaveri otetaan miesten maajoukkuerinkiin jo hyvissä ajoin.

On muuten aika yllättävää, että joku näkee Hirvosessa potentaalisen miesten maajoukkuepointin. Vaikka pidän Hirvosesta pelaajana, kaveri on liian lyhyt miesten kv-kentille. Roope Ahosella on pitkät kädet, mutta hänkin jäi EM-kisoissa aivan liian pieneksi - ja Ahonen on 187cm. Hirvonen on vielä 7cm lyhyempi!
« Viimeksi muokattu: 13.09.15 23.12 kirjoittanut Pyynikin Toivoton »
"Hyvä linjaus liitolta. Nyt vähemmän kitinää, enemmän pelaajien tekemistä. Näin saadaan Korisliigaan suomalaisia pelaajapersoonia, joilla on mahdollisuus profiloitua julkisuuteen. 8]" - Lothar 17.3. 2015

Poissa raappa

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 7205
jammu on 185cm virallisen "tiedon" mukaan ja hyvin pärjäs, vaikka ei osaa heittää kaaren takaa...

Poissa shaqtin a fool

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 937
Hattu päästä Dettmannille, mutta onkohan tämän nykyisen konseptin paras tulos ulosmitattu nyt tässä menneiden kolmen vuoden aikana?

Jos miettii vaikka seuraavia EM-kisoja ja vuotta 2017 niin rosterissa voisi olla ainakin seuraavia nimiä:

Tämä 8-16. sija on käytännössä nyky-rosterin ja konseptin osalta aikalailla maksimisuoritus. Toki joillakin huippuonnistumisilla ja täydellisillä lohkojaoilla voitaisiin mennä yksi pykälä pidemmällekin, mutta myös jäädä huonommille sijoille.

Kaikki pitävät jo nykyään 2017 EM-kisoja itsestään selvyytenä, mutta karsinnatkaan eivät tule välttämättä olemaan mikään läpihuutojuttu. Euroopassa joukkueet sijoilta 15-30 ovat kuitenkin hyvin tasaisia, joten Suomi saa ihan tosissaan vääntää paikasta kisoihin. Tottakai paikka kisoissa pitäisi olla selkeä, mutta Suomen kapealla rosterilla esim. 1-2 avainpelaajan loukkaantumisella homma menee jo vaikeaksi. T: Pessimisti

Iso kysymys lähivuosina tulee olemaan, että mistä löydetään Kotin ja myös Kauniston korvaajat. Vaikka Kottia kuinka haukutaan, niin hän on kuitenkin vieläkin Suomen paras sisäpuolustaja. Löytyykö parissa vuodessa pelaajia, jotka pystyvät painimaan tuolla korin alla?

Poissa yarr123

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 104
Voihan Valtosta kolmosenakin käyttää, mutta mun mielestä kaveri on Suomen kovimpia kakkospaikan lupauksia hyvin, hyvin pitkään aikaan. Pojalla on kaikki tuohon tarvittavat työvälineet: poikkeuksellinen urheilullisuus, heitto, pallonkäsittely, ja ennen kaikkea tappajanvaisto. En ole vielä koskaan nähnyt suomalaista 16-vuotiasta pelaajaa, jonka ammattilaispotentiaali näkyy jo tuossa vaiheessa niin selvästi kuin Valtosella.

Ei voi kuin toivoa, että kaveri otetaan miesten maajoukkuerinkiin jo hyvissä ajoin.

On muuten aika yllättävää, että joku näkee Hirvosessa potentaalisen miesten maajoukkuepointin. Vaikka pidän Hirvosesta pelaajana, kaveri on liian lyhyt miesten kv-kentille. Roope Ahosella on pitkät kädet, mutta hänkin jäi EM-kisoissa aivan liian pieneksi - ja Ahonen on 187cm. Hirvonen on vielä 7cm lyhyempi!

Tästä muuten hyvin paljon samaa mieltä, olenkin toivonut että Valtosesta koulittaisiin 2 paikan pelaaja. Ominaisuudet siihen olisivat aika loistavat. Toistaiseksi junnuissa ja junnu majussa pelannut kuitenkin 3-4 paikkoja?

Hirvosesta sen verran, että on urheilijana valtavasti potentiaalisempi kuin Ahonen. Kaveri on tuulennopea ja todella sähäkkä, kun taas Ahonen kokoisekseen melkeimpä hidas. En kyllä silti tiedä maajoukkuepotentiaalista, aika harvinaisia nuo 180 senttiset hyvät eurooppalaiset pointit.

Mites olette muuten mieltä Felix Lemetistä? 99 syntynyt, toistaiseksi lyhyehkö, mutta uskomattoman nopea, urheilulinen ja taitava. Youtubesta löytyy aika sairaita koosteita kaverin taidoista. Niin ja menee ensivuodeksi Jenkkien high school sarjaan pelaamaan Montverde Academyyn, joka on rankattu maan parhaaksi high school jengiksi. Aika mielenkiintoinen keissi.

Poissa Pyynikin Toivoton

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1105
Kaikki pitävät jo nykyään 2017 EM-kisoja itsestään selvyytenä, mutta karsinnatkaan eivät tule välttämättä olemaan mikään läpihuutojuttu.

Juuri näin. Itse olen ainakin varautunut siihen, että sukupolvenvaihdosta aloitteleva Suomi missaa kisat. Sääli Koposen uran "primen" puolesta, mutta pakko katsoa tulevaisuuteen - jos noin siis käy.

Voihan se tosin olla, että vanhat sotaratsut saadaan innostettua vielä yhteen hyökkäykseen, Suomi rämpii rimaa hipoen kisoihin... ja sitten mietitään taas, mites tästä eteenpäin ja milloinhan niitä nuoria voitaisiin alkaa ottaa mukaan.
"Hyvä linjaus liitolta. Nyt vähemmän kitinää, enemmän pelaajien tekemistä. Näin saadaan Korisliigaan suomalaisia pelaajapersoonia, joilla on mahdollisuus profiloitua julkisuuteen. 8]" - Lothar 17.3. 2015

Poissa Matalalla profiililla

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 3
Suomen rosteri 2017 EM -kisoissa:

Lee Kotti/Odabasi
Murphy Markkanen Murphy
Huff Nuutinen
Salin Koivisto
Koponen Wilson Rannikko

Miten sujuu Odabasin kehitys määrää onko Kotti vielä mukana. Uusina varmasti Markkanen ja Murphy. Rannikolle Dettmann järjestää viimeiset kisat ja taikuri päättää upean uransa maajoukkueessa. Kotin ja Rannikon lopetettua vanhimpana häärivät Huff ja Wilson, joita haastamaan ovat jo kasvamassa Valtonen sekä Maxhuni, joten maajoukkueen hyvä laadullinen jatkuvuus on taattu pitkälle tulevaisuuteen. Dettmann jättää maajoukkueen 2017 kisojen jälkeen ja maajoukkueen päävalmentajan paikan ottaa Lassi Tuovi.

Poissa Pyynikin Toivoton

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1105
Tästä muuten hyvin paljon samaa mieltä, olenkin toivonut että Valtosesta koulittaisiin 2 paikan pelaaja. Ominaisuudet siihen olisivat aika loistavat. Toistaiseksi junnuissa ja junnu majussa pelannut kuitenkin 3-4 paikkoja?

No jaa, toihan kaveri nyt hiljattain EM-kisoissa myös palloa ylös ja johti peliä kaarelta - välillä jopa aikamoista painetta vastaan.

Junnupeleissä näin monipuoliset superlahjakkuudet pelannevat aina sitä paikkaa, mitä milloinkin tarvitaan. Aikuisten tasolla näen Valtosen kyllä heittävänä takamiehenä.
"Hyvä linjaus liitolta. Nyt vähemmän kitinää, enemmän pelaajien tekemistä. Näin saadaan Korisliigaan suomalaisia pelaajapersoonia, joilla on mahdollisuus profiloitua julkisuuteen. 8]" - Lothar 17.3. 2015

Poissa raappa

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 7205
Minusta tuntuu, että Dettman jättää paikkansa jo nyt. Tilalle tulee joku kenties joku apuvalmentajista. Joku sellainen valmentaja joka tuntee Susityylin ja ei lähde väkisin tässä kohtaa muuttamaan sitä radikaalisti, jolloin junioripuolikin muuttaisi tyyliään radikaalisti.

Muuten luulen samoin, kuin Matalalla Profiililla, että tulevien kisojen joukkue tulee olemaan vielä hyvin vastaava näihin kisoihin nähden. Jotain A.Murphya tulee kenties lisäksi ja tiputtaa Caveenin muualle haahuilemaan. Rannikko saattaa kunnossa ollessaan vielä tuoda leveyttä takamiehistöön Ahosen tilalle. Koivisto voi olla että tippuu ja kenties Kanervoa tai muuta tilalle...

Minusta noita Seppälöitä, Palmeja ja Lehtorantoja ei kannata vielä linjata uloskaan kokonaan. Kuitenkaan eivät ole ikäloppuja, toisaalta muistan selvästi miten joku Nuutinen leimattiin kp.comissa jo kouvot-aikoina menetetyksi lupaukseksi. Ehjä kausi Salossa ja homma nousukiitoon ja viimein mies niittää sitä, mihin rahkeet on ollut olemassa jo pitkän aikaa... Joku Seppäläkin kuitenkin huikeat 22v ja ilmeisesti pääsee ainakin kokeilemaan VTB-liigaa, joten ei sitä voi sanoa miten mies syttyy...