Koripallo.com

Kobrat - Seagulls 4.11 18:30 Lapuan Urheilutalolla

Viestejä
1 629
Lokit matkustavat Kobrien vieraaksi Lapualle hienoisessa nosteessa. Viimeiset 2 peliä ovat vihdoin kääntyneet selvänumeroisiksi voitoiksi omalla korkean intensiteetin tekemisellä erityisesti puolustuspäässä, joskaan Vilpas ja Kataja molemmat tulivat peleihin hieman puolivaloin. Kobrilla allaan vierasvoitto Nokiasta Lapualle suht harvinaisen vähäpisteisen pelin jälkeen. Mielenkiintoisen asetelman peliin tarjoaakin Lapuan varsin hyökkäysvoittoinen ja runsaskorinen pelitapa, tämän vuoden lokkien noin 10p pienempiä tehtyjä ja päästettyjä korikeskiarvoja vastaan.

Seagulls lähtee peliin ehjällä ja tänä vuonna varsin laajalla kokoonpanollaan. Vaikka olisi mukava pikkuhiljaa unohtaa alkukautta värittänyt jenkki ruletti, pelasi uusin yrittäjä Watson vielä Katajaa vastaan melko sekavasti, saalistaen 17min peliajallaan 2 pistettä (1/4 2p, 0/2 1p), kolme askelrikettä, kolme virhettä ja yhden levypallon. Kuvaavaa herran sopeutumisesta Korisliigaan oli ehkä tilanne, jossa korinalus steppailun jälkeen mies ei purnannut tuomareille vaan kysyi omalta valmennus osastoltaan tukijalan käytöstä suomalaisessa koripallossa "I can't spin?" Ensi silmäyksellä näyttää, että tämä saattoi olla myös toteamus herran liike repertuaarista. Vaikka 4 keskimatkan kakkosta on vähän jenkkivahvistukselle, on se tällä hetkellä Watsonille liikaa. Miehessä löytyy kuitenkin raamia painia vastustajan isompia pelaajia vastaan Callea tai Timiä paremmalla menestyksellä, joten vahvistuksesta voidaan ihan kirjaimellisesti puhua. Lokkien suunnalta pelin eteenpäin menemisen kannalta tärkeää olisi löytää erityisesti hyökkäyspään toteutukseen vähän lisää palasia. Lokkien kokoonpano on rakennettu paljolti heittävien laitureiden päälle, jolloin avoimet heitot ja ajot on pakko laittaa sisään edes kohtuullisella prosentilla. Myös 15 menetyksen keskiarvo kertoo, että vielä vähän etsitään.

Kobrien osalta en paljon uskalla vähäisen näkemäni perustella kirjoittaa, toivottavasti joku muu kertoo tarkemmin. Lapualla on taas kerran löydetty erinomaisia jenkkejä, 4 vahvistuksen säännön uskoisin auttavan Kobrat vihdoin pudotuspeleihin saakka. Huhujen mukaan Jonesin pelaaminen epävarmaa/epätodennäköistä, joka tuossa kokoonpanossa suuri takaisku. Toisaalta Nokia kaatui ilman Momoakin.

Sarjataulukon suhteen näyttää ainakin alkukauden perusteella jälleen siltä, että nämä ovat molemmille jengeille matseja jotka on pakko voittaa, mikäli keväällä halutaan pelata yhtään pidempään. Veikkauksen kertoimet 2,1:1,65 vastaavat jossain määrin omaa näkemystäni. Lokit lähtevät Lapualle hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Kobrien voitto, mikäli puolustus toimii suunnilleen samaan tapaan kuin Nokialla, ei sekää olisi suuri yllätys.
 
Viestejä
1 944
Vs: Kobrat - Seagulls 4.11 18:30 Lapuan Urheilutalolla

Peukut jälleen clikcin hienolle ennakolle. Tsekkailin Kataja-matsia vähän jälkikäteen, ja Lokkien liike alkaa olla aika hyvää! Vähän tosiaan mietityttää täälläkin toi korinalusosasto, etenkin hyökkäyspäässä... mut toisaalta, kun leikkauksia korille--joita sekä Calle että etenkin Timi ansiokkaasti tekee--aletaan hyödyntää paremmin, niin eipä kai tässä hätää oo.
 
Viestejä
1 629
Vs: Kobrat - Seagulls 4.11 18:30 Lapuan Urheilutalolla

Seagulls voittoon pitkälti lopun paremmalla energialla. Jälleen lokit onnistuivat tekemään itselleen vaikean pelin jo melko selkeältä näyttäneen hallinan jälkeen. Tälläkertaa Kobrien kaasu loppui kuitenkin rinnalle ja loppuun saatii sen verran tilaa, että pystyttiin hengittämään. Jonesin kanssa Lapua olisi tänään ehkä pitänyt pisteensä. Seagulls:n osalta Timi taas hienosti pelipäällä, toivottavasti se sihti kaaren takaa alkaisi nyt pysymään päällä. Callella ei oikein uponnyt tänään(kään) mutta 2p/3p heittojakauma 7/2 oli taas mukavaa katsottavaa, harmillisesti herran ajot eivät ole aivan tarpeeks teräviä, eikä puollustajaa saada ihan riittävää eroa, joten päätyvät erikoisen näköiseen layupin ja kääntöhypärin välimuotoon 3sek rajalta. Puollustuksessa oltiin energisiä, Lapua sa välillä paljasettua lokkien puollustuksen aukkoja, mutta samaan aikaan Lapuan oma pakki oli jäänyt pelin alkua lukuuottamatta ilmeisesti Nokialle viimereissulla.

Watson mennyt harppauksin eteenpäin, 27min 12p (vaparit 4/4) ja 11 levyä ja 3 blokkia on jo ihan oikea tilastorivi. Askeleita tulee vielä toki turhan paljon ja välillä herra päätyy ihmeelliseen surffailuun, mutta ammattilaisuran tekeminen pääosin höntsäsarjojen parhaana pelaajana toki näkyy enemmän kuin pari viikkoa. Mikäli suunta on tämä myös jatkossa on Terrancella toivottavasti pitkä ja pimeä talvi edessä pääkaupunkiseudulla. Ne kaksi muuta jenkkiä, Conley ja Sinclair hoitavat molemmat tonttinsa suunnilleen niinkuin vahvistuksilta voidaan olettaa. Sinclairin käsien pituus jaksaa yhä hämmästyttää, Watsonilla on itseasiassa vielä pidemmät kädet, mutta mies toimii hyvänä esimerkkinä siitä, ettei koripalloakaan ratkaista vain fyysisin avuin, pitää myös ymmärtää mitä niillä tehdä.

Olin kirjoittamassa Nikkarisen pelistä negatiiviseen sävyyn 28min, 3pistettä. Mutta herran +/- saldo 15. Toki Nikkarinen pääsee usein kentälle avauksen miesten kanssa, mutta silti Antton tekemisessä on ilmeisesti jotain hienoutta, joka ei omaan silmääni jää. Ehkä sopimuksen aikaiset fiilikset jenkkipointin paremmuudesta vielä sotkevat arvostelua. Täytyy siis jatkossa kiinnittää enemmän huomiota Nikkariseen, kun ei tarvitse ehkä jokakertaa pelätä sormet ristissä Watsonin koskiessa palloon. Vielä kun Antto löytäisi heittonsa. Omaan silmään Jaken peli näyttää hyökkäyspäässä niitä täysin harakoille meneviä alley-oop syöttöjä lukuunottamalta suunnilleen yhtä hyvältä, mutta +/- -5. Ehkä Jaken mies tekee pakissa useammin sen leikkauksen jälkeisen vapaan kupin. Vaatisi varmaan enemmän videota kun itsellä on aikaa ja näkemystä käytetävissä ymmärtää tämä 20 pinnan ero.

Kaikkien pelien voitosta jaetaan 2 pistettä, nyt ollaan siis 50% voittosuhteella jossain sijojen 5-6 paikkeilla. Hieman surullisen alkukauden jälkeen näyttää taas hetken hyvältä. Lokkien ottelutahti rauhoittuu lähelle ideaalia peli/viikko rytmiä hetkeksi. Ehkä tämä auttaa Larkasta lyömään ne viimeiset konseptit takaraivoon saakka koko porukalle ja siitä ison kirkon jengille taloudelliseen menestykseen vaadittavasta plejarien kotiedusta voidaan taas unelmoida.
 
Viestejä
547
Vs: Kobrat - Seagulls 4.11 18:30 Lapuan Urheilutalolla

Hyvä peli Lokeilta ja mainiota koripallojournalismia Clickiltä. Vielä kun lisäät puolllustukseen sen puuttuvan kolmannen ällän ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös