Koripallo.com

Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Viestejä
1 629
BC Nokia saapuu keskiviikkona Helsinkiin metsästämään ensimmäistä vierasvoittoaan. Vastassa parin vuoden takaisesta divarin nousutaistelusta tuttu Seagulls. Noususta kamppailleista jengeistä tosin nykyisissä kokoonpanoissa jäljellä päävalmentajien lisäksi enää lokeilla Kyllönen ja näädillä Harjula ja Bailey (kiitos korjauksesta Hullu). Nokian kauden aloittaneen hurjan kolmen kotivoiton putken jälkeen nousijan peli on hieman yskähdellyt ja vieraissa voittotili on yhä jengiltä avaamatta, tosin kotipainotteisen sarjaohjelman alun vuoksi yrityksiäkin on vasta kolme joista kaikki korisliigan kärkijengejä vastaan (Katja, Bisons ja Kouvot). Nokian pelin kulmakivinä häärivät välillä pelottavan hyvältä näyttänyt pitkämies Kravish ja joukkueen pisteykkösenä keikkuva takamies Wilkerson. Taustatukea kaksikolle tuovat Nokian kolmas jenkki Bailey sekä korisliiga konkarit Hirvikoski, Skamo ja Harjula.

Edellisen pelin Nokia mitteli lauantaina saadessaan kotihallissaan vastaansa paikallisvastustaja Pyrinnön. Nokia päätyi lopulta tiukassa väännössä voittajaksi. Vaikkei nykykuntoinen Pyrintö olekaan se kaikkein kovin mittari, antoivat peli alun 11:2 runi sekä Wilkkerssonin pelin lopun clutch heitot myrskyvaroituksen usein pelin alut nukkuneille ja tiukkojen vääntöjen kääntämisessä haparoineille Helsinkiläisille. Peli antoi myös vähän osviittaa siitä, missä Nokialaisia voidaan nykykokoonpanossa satuttaa. Kravishin virhevaikeudet selkeästi satuttivat näätiä, eikä lievää kulttimainetta nauttiva Nikkilä nykykunnossa kykene verkkaisen vauhtinsa vuoksi enää täysimääräisestä auttamaan joukkuetta. Huhujen mukaan myös toimistolla on huomattu tämä ja jengiin ollaan ainakin foorumeilla rahtaamassa entistä Serbian maajoukkue pelaajaa toiseksi isoksi vahvistukseksi. Jos huhu on totta, ja Dragan pelipäällä on kyseessä ennakkotietojen mukaan iso vahvistus sanan kaikissa merkityksissä Nokialle. Helsinkiläisten onneksi herraa ei tällä kertaa vielä parketilla nähtäne.

Lokkien osalta murheellisesti alkanut kausi näyttää pikkuhiljaa valoisammalta, kolme viimeistä peliä on onnistuttu kääntämään voitoiksi erityisesti energisen ja aggressiivisen puolustuksen kautta. Hyökkäyspäässä lokkien peli on vielä hakenut hieman uomiaan, ei vähiten pitkän pelaajan etsintään ja sisäänajoon liittyvien haasteiden vuoksi. Lokkien voittoisasta Lapuan visiitistä on kuitenkin aikaa jo viikko, joten aikaa kuvioiden hierontaan tulisi olla ollut riittävästi. Lokkien osalta pelissä pointteina korostuvan pelitauolta palattaessa korostuva alun terävyyden tärkeys, Watson/Kravish taistelupari erityisesti omassa päässä sekä lokkien kyky pitää pelin tempo korkeana ehkä hieman leveämmän materiaalinsa voimin. Seagulls hyökkäys on myös hieman uuden haasteen edessä näätien konseptia vastaan, pallosta pitäisi onnistua pitämään huolta aggressiivisenkin puolustuksen pihdeissä, eikä pelisuunnitelmaa vieläkään uskalla oikein jättää alkukauden hieman jäissä olleiden Antton ja Callen kolmosten varaan.

Parin vuoden takaisessa nousutaistossa voitettiin kerran kotona, miten käy ensimmäisen yhteisen koriliiga kauden osalta? Löytävätkö Nokian kovaääniset fanit keskellä viikkoa Helsinkiin ja saako Vidin viritettyä porukkansa iskuun epäilemättä hyvää oloa tuoneen isoveljen selätyksen jälkeen? Uskaltaako Kisiksessä joku kohta jo kannustaa omia muuten kuin taputtamalla ja houkutteleeko väliaika esiintyjäksi houkuteltu TCT paikalle kirkuvan fanilauman. Löytyykö anniskelualue vihdoin? Näihin ja muutamaan muuhun kysymykseen löytynee vastaus paikanpäällä huomenna.
 
Viestejä
173
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Juu on kokoonpanot muuttuneet viime kohtaamisesta täysin, mutta Bailey oli mukana myös tuolloin ;)
 
Viestejä
173
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Ei ku tais ollakin loukkaantuneena.. :p eiku siis pelas, meillä oli neljä jenkkiä ja joku huilas aina..
 
Viestejä
248
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

No olipa puolikas.. Mennään minipoikien pistemäärissä. Ei muuta sanottavaa.
 
Viestejä
1 629
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Ensimmäinen puolikas pelattu, ei oikein uppoa kummassakaan päässä. 3p Seagulls 0/7 Nokia 1/9. Myös lähempää on kovin vaikeaa molemmissa päissä.
 
Viestejä
1 159
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Skamo kun oli poissa niin tää oli pitkälti taputeltu.
 
Viestejä
204
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Herkku sanoi:
Skamo kun oli poissa niin tää oli pitkälti taputeltu.
Skamo oli paikalla mutta ei pelannut, lisäksi Nokian Wilkersonin olkapää näytti menneen sijoiltaan kun ottelua oli vain pari minuuttia jäljellä.
Tämä oli kyllä kahden surkeasti pelaavan joukkueen taisto. Vähemmän huonompi vei pisteet.

Outoa että Nikkarinen saa edelleen vetää päättömiä ja toivottomia ajoja otteluiden lopussa. Ihme ettei Larkas jo puutu tähän.
 
Viestejä
1 944
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Larkas: "Tänään kuitenkin voitettiin kolmen pisteen heitot selvästi"

Jep, 4/20 vs. 4/21. Selvästi. Ja tietysti voittoheitto lasketaan, joten tosi selvästi! Ei ihme että coach on tyyttväinen.
 
Viestejä
1 629
Vs: Seagulls - BC Nokia ke 11.11 Kisiksellä

Vähemmän huonosti pelannut jengi tosiaan voitti eilen. Tämä alkaa vähän muodostua tavaksi lokeille, viimeaikojen voitot ovat tulleet alisuorittavia (Kataja ja Vilpas) tai vajaamiehisiä (Lapua ja Nokia) porukoita vastaan. Näistä saa toki yhtä paljon sarjapisteitä, mutta kun peli ei näytä menevän viikon treenijaksoilla hirveästi eteenpäin, alkaa hieman huolestuttaa jatkoa ajatellen.

Nokiasta Kravish oli postissa todella kova, eikä lokeilta tuntunut oikein löytyvän herralle pysäyttäjää. Watsonin tekniikka ja pituus jäävät vajaiksi ja Heinosella tai Lindbomilla eivät voimat riitä sääntöjen mukaiseen painimiseen. Tämä ei ole mitään pois Davidilta, herra hakee aseman lähellä koria erittäin hyvin ja viimeistelee siitä kovalla varmuudella. Jos Kravish saa vierelleen vielä toisen ison ulkomaisen sentterin tulee Nokian korinalus rotaatiosta Nikkilällä täydennettynä kova pelote kaikille vastustajille. Wilkerson oli ehkä omiin odotuksiini nähden vähän vaisu. Toivottavasti herran käsi ei mennyt pahemmin rikki, 15sek huili matsin loppuun ei kuitenkaan tätä peliä ratkaissut. Jos Skamo olisi ollut kunnossa, olisi Helsingin iltaan purkautunut Kisiksen ovista varmaan vähemmän hyväntuulista väkeä. Kiitos vielä Nokian faneilla, teistä lähti taas kerran enemmän ääntä kuin muusta Kisahallista yhteensä.

Kotijoukkueen osalta teemat olivat totuttuja. Coop vaan on todella kovanluokan ammattilainen, joka vähän vaisumpanakin iltana ottaa jengin reppuselkään. Sinclair pelaa hyvin roolissaan. Watson on välillä todella pihalla, erityisesti hyökkäyksessä. Herra näyttää vähän samalta kuin Nikkilällä välillä, pyörii paikallaan etsien jotain skriinattavaa takakentällä. Watson alkaa kuitenkin löytää rooliaan korinalla, 5 hyökkäyslevyä ja 10 pistettä ovat selkeitä merkkejä askelien ottamisesta oikeaan suuntaan. On ymmärrettävä, että aikaisemmin ammattilais- urallaan Terrence on täysin toisella tapaa joukkueen pelin keskiössä, nyt vähintään yhtä hyvien yksilöiden seassa pelaamisen opettelu vie aikaa, onneksi riittää kunhan homma alkaa olla valmis maaliskuussa. Antton lopun kolkin putoaminen oli hieno nähdä, toivottavasti tämä avasi jotain lukkoja jossain. Alkupelissä hyökkäykseen lähdössä useamman kerran toistunut kenkien kärkiin katselu ja itsensä kerääminen palloa ylös tuodessa vähän huoletti. Onneksi eilen osui pari kertaa kauempaa, korin läheltä viimeistely on melkoista tervanjuontia. Calle ja Timi tekivät hyvää duunia pakissa, mutta ehkä juuri postissa painiminen verotti hyökkäyspään tehoja. Calle alkaa olla kohta jonkin sortin valinnan edessä, pituuden puolesta mahdollisuus operoida postista tehokkaammin, heittouhan kustannuksella, auttaisi korisliigassa stepin eteenpäin. Jos katse on kuitenkin vahvasti ulkomailla, kuten haastaja mj rooli antaa toivoa, on post liikkeiden ankarampi treeni ja kova puntti ehkä vielä syytä unohtaa. Onko Seagulls oikea paikka jos tähtäin on kv kentillä ja mihin saakka 24v lupauksen kannattaa suunnata treeniä tätä tavoitetta kohti? Nyt kehitystä ei korisliiga tilastoiden valossa juuri tapahdu. Timi toivottavasti löytää heittojyvän jatkuvammaksi kauden edetessä, vaikka Lapuan kaltaisia 20p iltoja lienee turha odottaa jatkuvalla syötöllä. Välillä pohdin Sahlbergin ja Nanskin kokoonpanoissa roikottamista, sitä hienompaa oli nähdä miesten lunastavan paikkansa pieneksi jäävissä rooleissaan eilen. Erityisesti Eeron tsemppi toivottavasti tarttuu joukkueeseen penkiltäkin.

Tapahtuman osalta on ehkä vähän menty sitten kuitenkin taaksepäin Kisiksellä, äänentoisto toimii heikosti kuulutuksen kanssa, uusi tanssiryhmä on liian pieni ja joukkueen esittely juostaan samaan niin koti kuin vieras jenginkin osalta. TCT piti sentään huolta kahvion ja anniskelualueen myynnistä tyhjentämällä katsomot täysin puoliajalla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös