Koripallo.com

Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Viestejä
2 382
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Karjalaisessa oli että Rannikko on vielä jonkin aikaa sivussa. Mikä vamma on Teemulla? Ja olisi kiva tietää milloin Rannikko tekee paluun kokoonpanoon? Eli Teemu ei pelaa keskiviikkona Saksassa. Siitonen laittoi Karjalaiseen 5 vaihtoehtoa miten Kataja jaksaisi pelata sekä Korisliigaa ja europelejä. 1. Kataja luopuisi europeleistä 2. Korisliigan runkosarjassa kaikki joukkueet pelaisivat vähemmän pelejä 3. Kataja pelaisi runkosarjassa vähemmän pelejä kuin muut joukkueet 4. Korisliigan runkosarja alkaisi aiemmin tai päättyisi myöhemmin ja 5. pitäisi olla laajempi pelaajamateriaali. Itse olen sen kannalla kerta europelejä kuitenkin Joensuussa pelataan ensikaudellakin niin runkosarjan pitäisi joko alkaa aikaisemmin tai päättyä myöhemmin. Ja oma mielipiteeni liittyen tähän kauteen on että Katajan pelaajamateriaali on liian kapea pelaamaan kahta sarjaa. Itselleni ainakin tärkeintä on menestyä Korisliigassa joten en olisi kovinkaan pahoillani vaikka Katajan europelit päättyisi saksalaisia vastaan. Ja syy miksi kirjoitan näin on juurikin se, että Katajalla on nyt jo loukkaantumishuolia johtuen kapeasta pelaajamateriaalista ja tiiviistä ottelutahdista niin europelien loppuminen toisi hieman helpotusta ottelutahtiin. Se on fakta että jos Kataja sattuisi pääsemään pitkälle europeleissä niin se vaikuttaisi selvästi menestysmahdollisuuksiin Korisliigassa. Toki voihan Katajan kausi päättyä taas puolivälieriin Korisliigassa vaikka europelit päättyisi Saksalaisia vastaan mutta tuohon vaihtoehtoon en halua uskoa. Ja kenenkään on turha pahoittaa mieltä tästä kirjoituksesta. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen oli se sitten positiivinen tai negatiivinen mielipide
 
Viestejä
6 191
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Sukkana koriin ottaa uusimmassa jaksossaan myös kantaa tähän kuumaan keskusteluun pelaajien jaksamisesta:

https://www.youtube.com/watch?v=14LfMGw7q5w&feature=youtu.be
 
Viestejä
1 612
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Lainaan itseäni matsitopikista, koska toivoisin vähän konkretiaa näiden "pidempi kausi tai vähemmän pelejä" juttujen ympärille

Korisliiga on päättänyt, vähentään runkosarjan pelimäärää vuonna 2015

Korisliiga 2015-18
12 joukkueen kolminkertainen sarja + paikallistasauspeli (34 ottelua, kaikilla 17 kotiottelua).
Sarja täydennetään sarjalisenssikäsittelyn yhteydessä 12 joukkueen sarjaksi pelikaudelle 2015-16.
Kahdeksan parasta pudotuspeleihin, viimeinen putoaa
Puolivälierät paras viidestä, välierät ja finaalit paras seitsemästä, pronssiotteluita yksi

Tällöin siis päätettiin siirtyä 40 pelin runkosarjasta 34 pelin runkosarjaan. Sitten huomattiin, ettei taloudellisia edellytyksiä homman pyörittämiseen parissa paikassa ollut, jengimäärää ei saatu täydennettyä ja päädyttiin takaisin nelinkertaiseen sarjaan, nyt 36 pelin runkosarjalla. Korisliigan runkosarja kestää nyt 175(?) päivää, tämä tarkoittaa, 4,8 päivää/peli. Suunnitellulla 34 pelin sarjalla 5,14 päivää/peli (10,3 päivää/kotipeli). Koska sarjaohjelma ei käytännössä voi taata kaikille jengeille joka toista peliä kotiin, tarkoittaisi lyhennetty sarja tai pidennetty aika toistuvia 2 viikon pausseja kotipeleihin. Näitä käsittääkseni pidetään monissa paikoissa ongelmallisina markkinoinnin kannalta, foorumille asti löytävät ja vieraspelejä fanseatilta seuraavat katsojat ovat kuitenkin korisliigan katsoimoissa häviävän pieni marginaali.

Mikä olisi se hyvä tai oikea ottelutahti korisliigaan tai toisaalta korisliiga jengille, joilla useimmiten europelit loppuvat alkusarjaan?

Tässä muutama laskennallinen esimerkki:
34 pelin runkosarjan kesto jo
6 päivää/peli 204 päivää
7 päivää/peli 238 päivää

175 päivän runkosarjan pelimäärät
6 päivää/peli 29 peliä
7 päivää/peli 25 peliä
 
Viestejä
3 498
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Tämä kansainvälisissä sarjoissa pelaavien joukkueiden ottelumäärän ongelma on sama koko Euroopassa. Kovissa ammattilasiliigoissa Espanja, Italia, Ranska, Turkki, Kreikka yli puolet joukkueista pelaa ainoastaan valtakunnallisen runkosarjan ilman playoffeja. Noiden joukkueiden pelimäärä on samaa luokkaa kuin Suomen runkosarja eli 30-40 peliä kaudessa. Kaikki pelaajat ovat ammattilaisia, heikoimmin palkatut miehet 10...15 a la Odabasi ovat hekin 24/7 ammattilaisia.

Sitten on se joukko joka pelaa kansallisen sarjan lisäksi myös kv-sarjoja. Noissa yllämainituissa maissa se tarkoittaa sitten 60-90 peliä ja silloin kivijalka on ihan erilainen. Rosterissa ei ole Odabasin tapaisia pelaajia, ainoastaan oman maansa maajoukkueen tasoisia pelaajia. 4-5 pelaajaa voi aina olla huilissa / loukkaantuneena tms ja edelleen jokaisessa ottelussa rosteriin riittää oikeille paikoille 10 kovaa pelaajaa. Sen lisäksi taustat on ihan erilaiset: omat lentokoneet, aivan erilaiset olosuhteet palautumiseen, ravintoon, lepoon jne. Nakkibussit ja reittikoneet ja kotisauna ei ihan vastaa tarkoitusta.

Sitten on toisenlainen tapa pelata näitä kv-sarjoja, sellainen, jota toteutetaan Balkanin maissa joissa ei ole ihan yhtä kovat taustaresurssit, kovia ulkomaisia ammattipelaajia on vähemmän ja rostereissa on todella paljon balkanin pelaajia, joskaan kaikki eivät ole "kotimaisia". Serbiassa, Sloveniassa jne on tapa että maan parhaat joukkueet pelaavat loka-helmikuun ajan ainoastaan kv-sarjoja ja sen jälkeen nuo n 4 huippujoukkuetta / maa alkavat pelata maan sisäistä sarjaa, joko jonkinlaista loppusarjaa tai jopa suoraan playoffeja.

Suomessa tuo n 36 pelin runkosarja on ihan hyvä, kotimaisille joukkueille. Kv-sarjan liittäminen siihen mukaan vaatii joko Espanja/Ranska/Italia/Turkki/Kreikka -tyylisen ratkaisun. jolloin rosterissa on oltava 15 kovaa pelaajaa, eli Katajalle noin 3-4 lisäpelaajaa, oma lentokone ja mahtavat palautusmisfaciliteetit. Tai sitten vaihtoehtona on balkanilainen toteutus, jolloin Katajan rasitusta liigassa tulisi keventää.

Tuo balkanilainen ratkaisu on resurssien osalta paljon lähempänä totuutta. Katajan pitäisi hypätä miljoonan euron joukkueesta kahden-kolmen miljoonan joukkueeksi jos tuo eteläeurooppalainen fantasia haluttaisiin toteuttaa. Suunnilleen nykyisellä budjetilla tuo balkanilainen visio toimisi.
 
Viestejä
6 191
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

PikkuMikko hyvä kirjoitus.

Kataja tarvitsisi tosiaan sen muutaman kovan pelaajan tähän lisää, niin tilanne olisi jo silloinkin parempi tätä nykyhetkeä. Oma lentokone ei olisi sekään hullumpi ratkaisu, mutta toistaiseksi mennään varmaan nakkibusilla ja reittilennoilla jne. Tuo oikeanlainen pelimäärä on varmasti aika hankala kysymys lopulta, kun pitää huomioida niin monta seikkaa.

Jos Katajalla olisi isompi budjetti, niin se mahdollistaisi luonnollisesti muutaman kovan pelaajan lisää ja olosuhteita saataisiin vieläkin paremmin vastaamaan tämän ottelumäärän edellytyksiä. Tietty riippuisi, minkä verran budjetti nousisi. Mutta vaikka näin tapahtuisi, niin nykyinen ottelumäärä olisi siltikin kova. Mutta kuormitus pienenisi jonkin verran. Helppoja kysymyksiä nämä ei ikinä ole.
 
Viestejä
2 333
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Itse olen ollut jo pitkään suuri Europelien kannattaja. Euroopan sarjoihin mukaan pääseminen ja niissä paikan - mieluiten paikkojen - & rutiinin vakiinnuttaminen olisi parasta mitä kotimaiselle korikselle voisi tapahtua. Katajan Europelit on erinomainen esimerkki: ne herättää kiinnostusta ympäri maata ja kotisalikin on täynnä Euromatseissa, Katajan pelaajat saa ihan toisen tason pelikokemusta pelaamalla Le Mansia, Avtodoria tai Reyer Venetsiaa vastaan - ja jos pelaaja on kehittyäkseen, niin kovat pelit lie niitä parhaita eteenpäinviejiä jne. - ja ne on myös omiaan magneetin lailla vetämään hyviä pelaajia puoleensa. Kaikenlaisia positiivisen kierteen mahdollisuuksia siis - ja mahdollistaa kotimaisen koriksen nousua.

FIBA:n Eurooppa-cupin kahdeksan parhaan joukkoon pääsy olisi Katajalta merkittävästi Korisiliigamestaruutta isompi teko ja suuremman juhlan aihe. Tämä tietty on vain mun mielipiteeni.

Koska Suomessa ei tule koriksessa ihan lähivuosina olemaan useamman miljoonan budjettien joukkueita, niin jonkinlainen versio balkanilaisesta vaihtoehdosta näyttäisi lupaavammalta.

Jos esimerkiksi ensi vuodeksi Suomi saisi toisenkin paikan FIBA:n Eurosarjoihin / niiden karsintoihin (perusteena Katajan hyvät pelit + Suomen aliedustus Eurosarjoissa; jopa Virolla on kaksi joukkuetta!), niin sitten vaan tän vuoden kaksi parasta - tai sitten järjestyksessä ne seuraavat jotka katsoo että on halua ja resursseja siihen - pelaamaan. Vähintään mestarienliigan lohkovaiheeseen päässeille tehtäisiin oma peliohjelma joka sisältäisi vaikkapa puolet Korisliigan runkosarjasta - kaikki muut joukkueet kerran kotona & kerran vieraissa. Sen jälkeen joukkueen pisteet kerrottaisiin kahdella runkosarjan päättyessä ja joukkue asettuisi sille sijalle sarjataulukossa jolle pisteet oikeuttavat. Fair and simple.

Okei. Otteluohjelman kursiminen mahdollisesti uusiksi siinä vaiheessa kun Mestarienliigan lohkovaihepaikat varmistuu ei tietty ole ihan ongelmatonta (sehän toki tapahtuu ennen kauden alkua ainakin nykyisin) - mutta voitaisiinhan tehdä jo valmiiksi kaksi eri otteluohjelmaa, että pelipaikkakunnilla voisi varautua jotenkin alustavasti muutaman matsin osalta erilaisiin otteluohjelmiin ennen kautta? No. Tämä nyt on tällaista ääneen-ajattelua...


That said, tsemppiä Katajalle Bonnia vastaan! Stadissakin peliä tullaan katsomaan tiukasti nenä ruudussa kiinni!
 
Viestejä
856
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Minusta on hyvin yksinkertainen vastaus tuohon europelisumaan: Enemmän massii, enemmän pelaajia. Sponsseja lisää euronäkyvyyden perusteella tai jos ei rahkeet riitä niin sitten ei europelejä.
 
Viestejä
3 094
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Vitalstatistix sanoi:
Vähintään mestarienliigan lohkovaiheeseen päässeille tehtäisiin oma peliohjelma joka sisältäisi vaikkapa puolet Korisliigan runkosarjasta - kaikki muut joukkueet kerran kotona & kerran vieraissa. Sen jälkeen joukkueen pisteet kerrottaisiin kahdella runkosarjan päättyessä ja joukkue asettuisi sille sijalle sarjataulukossa jolle pisteet oikeuttavat. Fair and simple.

Ihan ensimmäiseksi tämä vaatisi sen, että nämä joukkueet a) haluaisivat b) ehdottaisivat jotain tällaista... viimeisen 8-vuoden aikana yksikään eurosarjoissa pelannut jengi ei taida olla pyytänyt minkäänlaista helpotusta (pelien vähentämistä omalta osaltaan) Korisliigan runkosarjaan.
 
Viestejä
1 612
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Vitalstatistix sanoi:
Vähintään mestarienliigan lohkovaiheeseen päässeille tehtäisiin oma peliohjelma joka sisältäisi vaikkapa puolet Korisliigan runkosarjasta - kaikki muut joukkueet kerran kotona & kerran vieraissa. Sen jälkeen joukkueen pisteet kerrottaisiin kahdella runkosarjan päättyessä ja joukkue asettuisi sille sijalle sarjataulukossa jolle pisteet oikeuttavat. Fair and simple.


On hienoa, että pelkkien ongelmien sijaan joku miettii myös ratkaisuja, mutta yksikertaisia ja reiluja näistä sarjaohjelmista on aika vaikea saada aikaan. Jos tässä vaikka leikitään 12 jengin sarjalla, jossa 2 pelaa europelejä. 10 jengiä pelaa nelinkertaisen->36 peliä + 2x2 peliä eurojengejä vastaan. Eurojengit pelaavat 11x2 peliä (kaikki kotona ja vieraissa) Homman saisi toki tasapainoon siten, etteivät europelejä pelaavat jengit pelaisi lainkaan runko sarjassa keskenään, mutta tätä on vaikea pitää tasapuolisena otteluohjelmana. Samaan aikaan, samalla sarjajärjestelmällä pitäisi hanskata myös tilanteet, joissa toinen tai kumpikaan jengeistä ei pääsekkään karsintapeleistä jatkoon.

Itse uskon, että toistaiseksi oikea suunta on vahvistaa europeleihin suuntaavia jengejä ja pitää kaikkien korisliiga ohjelma samana. Korisliigan puolelta avut tähän voisivat tarkoittaa esim tiettyjä erivapauksia runkosarjan rosterin osalta, peliohjelman rakentaminen entistä enemmän näiden jengien tarpeita huomioiden sekä lyhyttä harjoitustaukoa runkosarjan ja pleijareiden väliin.
 
Viestejä
6 191
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Kataja vaan sponsoreiden kimppuun lisärahoitusta hakemaan tulevaisuuteen. Tämä on tuhoontuomittu pelata tällä rosterilla kahta kovaa sarjaa, varsinkaan kun kaikilla tämänkään kauden pelaajilla ei vaan rahkeet riitä kansainvälisiin peleihin. Muutama kovanluokan pelaaja tarvittaisiin lisää. Mitä tuohon sarjaohjelmaan vielä tulee, niin minusta sama määrä pelejä kaikille, se on kaikista reiluin ja selkein. Mutta ihan hyvin sarja voisi alkaa vaikkapa jo syyskuun puolessa välissä, tai vastaavasti pudotuspelit alkaisi vasta huhtikuun puolenvälin paikkeilla ja pelattaisiin sinne toukokuun loppuun/kesäkuun alkuun. Ei mielestäni mahdoton ajatus. Nyt sarja alkaa vasta lokakuussa. Joo tiiän, että pitkälti sen vuoksi kun on maajoukkuekuviot, mutta siltikin.

Sitten ajatusta jo vähän keskiviikkoon. Saksassa siis pelataan 1. ottelu, kuuma kysymys Katajan kannalta on, pelaako Teemu? Ja ylipäätään mikä on terveystilanne tällä hetkellä? Tommi lienee varmasti edelleen sivussa.
 
Viestejä
1 675
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

PikkuMikko sanoi:
Tämä kansainvälisissä sarjoissa pelaavien joukkueiden ottelumäärän ongelma on sama koko Euroopassa. Kovissa ammattilasiliigoissa Espanja, Italia, Ranska, Turkki, Kreikka yli puolet joukkueista pelaa ainoastaan valtakunnallisen runkosarjan ilman playoffeja. Noiden joukkueiden pelimäärä on samaa luokkaa kuin Suomen runkosarja eli 30-40 peliä kaudessa.

Pelkkä ottelumäärien vertailu on turhaa jos ei huomio myös kauden kestoa. Suomen ja Espanjan runkosarjoissa saatetaan pelata suunnilleen sama ottelumäärä. Suomessa podotuspelit on jo ehditti runkata läpi ja mestari valittua samalla kun Espanjassa runkosarja alkaa vasta saada päätöksensä. Suomessa mahdollinen 7. finaali pelataa samana päivänä kuin Espanjanssa pelataan viimeinen runkosarjakierros. Kaiken lisäksi sarjat alkavat syksyllä suunnilleen samaan aikaan. Eli kausi kestää samalla ottelumäärällä huomattavasti pidempään.

Lainaan itseäni: Korisliigan pitäisi tukea seuroja jotka ovat pitkäjänteisesti kehittäneet toimintaansa niin että ne voivat jo kilpailla euroopassa. Tällä hetkellä otteluohjelma rankaisee Katajaa eikä älytön ottelutahti tee euroopassakaan pärjäämisestä yhtään helpompaa. Otteluita on jakuvasti liikaa koska Korisliigan ottelumäärä on tungettu liian pieneen pakettiin. Jos tälläisessä ruletissa joukkue joutuu loukkaantumiskierteeseen niin siitä ei ole ulospääsyä, ne jotka ovat tervehtyvät joutuvat heti ylikuormituksen kohteeksi joka taas altistaa uusille loukkaantumisille. Sairastuvalla on jatkuva tungos.

Ratkaisu on se että Korisliigan ottelumäärää joko tiputetaan tai sitten kauden kestoa pidennetään loppupäästä eli runkosarja pelataan väljemmällä ja tasaisemmalla tahdilla joka mahdollistaa paremmin sen että parhailla organisaatioilla on siellä välissä myös europelejä.
 
Viestejä
6 191
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

RahanKeruuMies sanoi:
Ratkaisu on se että Korisliigan ottelumäärää joko tiputetaan tai sitten kauden kestoa pidennetään loppupäästä eli runkosarja pelataan väljemmällä ja tasaisemmalla tahdilla joka mahdollistaa paremmin sen että parhailla organisaatioilla on siellä välissä myös europelejä.

Näin juuri pitäisi tehdä.
 
Viestejä
577
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

RahanKeruuMies sanoi:
Pelkkä ottelumäärien vertailu on turhaa jos ei huomio myös kauden kestoa. Suomen ja Espanjan runkosarjoissa saatetaan pelata suunnilleen sama ottelumäärä. Suomessa podotuspelit on jo ehditti runkata läpi ja mestari valittua samalla kun Espanjassa runkosarja alkaa vasta saada päätöksensä. Suomessa mahdollinen 7. finaali pelataa samana päivänä kuin Espanjanssa pelataan viimeinen runkosarjakierros. Kaiken lisäksi sarjat alkavat syksyllä suunnilleen samaan aikaan. Eli kausi kestää samalla ottelumäärällä huomattavasti pidempään.

Lainaan itseäni: Korisliigan pitäisi tukea seuroja jotka ovat pitkäjänteisesti kehittäneet toimintaansa niin että ne voivat jo kilpailla euroopassa. Tällä hetkellä otteluohjelma rankaisee Katajaa eikä älytön ottelutahti tee euroopassakaan pärjäämisestä yhtään helpompaa. Otteluita on jakuvasti liikaa koska Korisliigan ottelumäärä on tungettu liian pieneen pakettiin. Jos tälläisessä ruletissa joukkue joutuu loukkaantumiskierteeseen niin siitä ei ole ulospääsyä, ne jotka ovat tervehtyvät joutuvat heti ylikuormituksen kohteeksi joka taas altistaa uusille loukkaantumisille. Sairastuvalla on jatkuva tungos.

Ratkaisu on se että Korisliigan ottelumäärää joko tiputetaan tai sitten kauden kestoa pidennetään loppupäästä eli runkosarja pelataan väljemmällä ja tasaisemmalla tahdilla joka mahdollistaa paremmin sen että parhailla organisaatioilla on siellä välissä myös europelejä.

Tämä kausien erilainen pituus on hyvä huomio. Suomessa on nyt kuitenkin viimeisten vuosien aikana menty parempaan suuntaan kun kausi on pidentynyt muutamalla viikolla ja ottelumäärä pudonnut 44stä 36een.
Mutta edelleen olemme liian tiheällä aikataululla liikkeellä. Maajoukkueen ohjelma on tähän asti määritellyt voimakkaasti sarjan alkupäivämäärän, jatkossa ei, mutta sarjan keskelle tulevat maaottelutauot pitkittävät automaattisesti kautta.
Joskus myös herrat pelkäsivät suuresti jääkiekon mm-kisoja, joten playoffit piti pelata alta pois ennen kiekkokisojen alkua. Onneksi ei enää.
Luulenpa että jatkossa mennään pidempään kauteen 15.9. - 30.4. ja siihen 6 viikon playoffit päälle. Seurajohtajat kiroavat kun johtuvat maksamaan jenkeille ylimääräisen kuukauden, mutta eiköhän se ole pieni lisä vähentyneestä väsymys- ja loukkaantumisongelmasta.
 
Viestejä
688
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

RahanKeruuMies sanoi:
Ratkaisu on se että Korisliigan ottelumäärää joko tiputetaan tai sitten kauden kestoa pidennetään loppupäästä eli runkosarja pelataan väljemmällä ja tasaisemmalla tahdilla joka mahdollistaa paremmin sen että parhailla organisaatioilla on siellä välissä myös europelejä.

Miksi kautta venytettäisiin loppupäästä, kun kauden aloitus tapahtuu vasta lokakuussa? Mielestäni aloitus voisi olla aikaisemmin, jakaantuisi kausikin "paremmin" vuodenvaihteen molemmille puolille.
 
Viestejä
3 498
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Näistä erilaisista eurooppalaisten liigojen otteluohjelmien tiiviydestä saa melko hyvän kuvan kun katsoo esimerkiksi eri puolilla pelattujen sarjojen tilannetta tänään.

SUOMI 25
Belgia 18
Kroatia 16
Ranska 18
Ranska II 17
Espanja 18
Espanja II 22
Kreikka 16
Hollanti 18
Saksa 21
Saksa II 19
Israel 18
Turkki 17
Unkari 17
Italia 18
Italia II 18
Serbia 16 (neljä joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjoissa)
Slovenia 18
Tshekki 22
Puola 19
Romania 18
Montenegro 15 (kaksi joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjoissa)
Makedonia 11 (kaksi joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjassa)
Ruotsi 21
Tanska 20
Liettua 22 (Rytas ja Zalgiris myös 22 )
Latvia 20 /VEF RIGA 11)
Viro 16

Eli nyt kun Suomessa on sarjassa muutama viikko pidempi kausi kuin ennen ja pelataan 8 peliä vähemmän kuin ennen, ottelutahtimme on rauhoittunut noin 20%. Pelaamme enää suunnilleen 40-50% enemmän pelejä kuukausittain kuin keskimäärin Euroopassa.

Ottelumäärät 7.2. Eurobasketin sivuilta. Sivun tiedot ovat välillä mitä sattuu mutta eiköhän nuo tiedot ole enemmän faktaa kuin alternative facts.

Oikeasti vakavan ajattelun paikka.
 
Viestejä
1 060
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

On taas se aika vuodesta, kun aletaan keskutella Korisliigan ottelumääristä :D

Sanotaan se tänäkin vuonna, kausi pitemmäksi... pelejä ei pois enää yhtään tai menee uskottavuus. Kotimatseja on välillä nytkin niin harvoin, että hätäsemmät vaihtaa jo fanituksen kohdetta odotellessa.
 
Viestejä
3 094
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

PikkuMikko sanoi:
Näistä erilaisista eurooppalaisten liigojen otteluohjelmien tiiviydestä saa melko hyvän kuvan kun katsoo esimerkiksi eri puolilla pelattujen sarjojen tilannetta tänään.

SUOMI 25
Belgia 18
Kroatia 16
Ranska 18
Ranska II 17
Espanja 18
Espanja II 22
Kreikka 16
Hollanti 18
Saksa 21
Saksa II 19
Israel 18
Turkki 17
Unkari 17
Italia 18
Italia II 18
Serbia 16 (neljä joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjoissa)
Slovenia 18
Tshekki 22
Puola 19
Romania 18
Montenegro 15 (kaksi joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjoissa)
Makedonia 11 (kaksi joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjassa)
Ruotsi 21
Tanska 20
Liettua 22 (Rytas ja Zalgiris myös 22 )
Latvia 20 /VEF RIGA 11)
Viro 16

Eli nyt kun Suomessa on sarjassa muutama viikko pidempi kausi kuin ennen ja pelataan 8 peliä vähemmän kuin ennen, ottelutahtimme on rauhoittunut noin 20%. Pelaamme enää suunnilleen 40-50% enemmän pelejä kuukausittain kuin keskimäärin Euroopassa.

Ottelumäärät 7.2. Eurobasketin sivuilta. Sivun tiedot ovat välillä mitä sattuu mutta eiköhän nuo tiedot ole enemmän faktaa kuin alternative facts.

Oikeasti vakavan ajattelun paikka.

Rytmitykselle varmasti pitäis voida tehdä jotain, mutta jos tuosta nyt ottaa esimerkiksi vaikka tuon Viron.
Niin sarjassa 9 jengiä joista sarjataulukon 2 viimeistä ainoat, jotka ei pelaa mitään muuta kuin tuota paikallista liigaa.
Sarjataulukon 7 ekaa jengiä kaikki pelaa vähintään kahta sarjaa.
Joista siis tulee tämän verran lisämatseja tuon n. 16 lisäksi:
Tartu 8
Cramo 15
Rapla 12
TTU 12
Pärnu 12
TLU 4
Tarvas 10

Ens kautta jos miettii niin EM-kisojen finaali taitaa olla 17.9., joten ehkä siitä päästä vkon verran voisi aikaistaa. Toisesta päästä venyttäminen lienee myös mahdollista ja todennäköisesti välttämätöntäkin johtuen siitä maju ikkunasta kesken kautta. Toisaalta on vähän outoa, että liiga laitettaisiin telakalle kokonaan siksi aikaa ... montakohan mj-miestä mahtaa liigassa esim ens kaudella pelata. Tosin ehkäpä just siks se on sitten vaan laitettava kun sitä ei voi etukäteen tietää....
 
Viestejä
2 333
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Pelur175 sanoi:
pelejä ei pois enää yhtään tai menee uskottavuus. Kotimatseja on välillä nytkin niin harvoin, että hätäsemmät vaihtaa jo fanituksen kohdetta odotellessa.

Isompi ongelma lie tuo rytmityksen totaalinen poukkoilevuus? Voi olla, että on kaksi kotipeliä viikon sisään (ja vieraspeli väliin) ja sitten menee kolme viikkoa seuraavaa kotimatsia odotellessa...


PS. Pitäisköhän tää keskustelu siirtää pikkuhiljaa tonne "Korisliigan tulevaisuus" -ketjuun - ennen kuin Kataja-fanit suuttuu palstan valtauksesta. ;)
 
Viestejä
6 191
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

91-72 Kataja hävisi Bonnissa. Teemu ei pelannut ja kyllähän se vaan näkyi taas hyökkäyspäässä. Eka puoliaika pysyttiin mukana jotenkin, mutta toisella puoliajalla loppuivat kyllä niin taidot kuin bensakin. Bonn oli tosi vahva toisella puoliajalla. Sen verran Bonnikin sössi, ettei eroa kasvanut tuosta enää. Mutta olihan tämä tulos melkein pahin mahdollinen tuon kotipelin kannalta. Hyvin vaikea on nähdä Katajan voittavan kotipeliä 20 pisteen erolla. Pelasi Teemu taikka ei.
 
Viestejä
2 333
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Harmillisesti näyttää tää Eurokausi olevan Katajalla lopuillaan. Never say never, mutta on se +20 pinnaa aika kova vaatimus toiseen osaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös