Koripallo.com

NCAA 2016-17

Viestejä
1 677
Vs: NCAA 2016-17

Kun ei ole mitään hajua (muutamaa kuuluisaa lukuunottamatta) kuinka kova mikäkin yliopisto on niin vaikea sanoa kuinka hyvin Lauri kulloinkin pelasi. Tilastot eivät kerro kaikkea, ei edes vastuksen tasoa.

No kohta alkaa lopputurnaus, siellä ei ole huonoja ollenkaan mukana.
 
Viestejä
2 534
Vs: NCAA 2016-17

Sara Rokkasen Toledo hävisi tänään tärkeän pelin. Toledon ainoa jäljellä oleva mahdollisuus päästä NCAA-lopputurnaukseen on voittaa MAC-turnaus maaliskuun alussa. Tänään Toledo hävisi 11p Central Michiganille, mutta mm. tuo joukkue pitäisi voittaa siellä MAC-turnauksessa. :'(
 
Viestejä
598
Vs: NCAA 2016-17

raappa sanoi:
Lauri 19/11
Katsoin koosteen koreista, niin nyt teki korin alta kakkospalloista, mutta myös miestä ruokittiin korin alle ihan erimäärin kuin mitä tottunut näkemään.

Katsoin muutamaa herpaantumista lukuunottamatta koko pelin ja täysin samaa mieltä. Aikaisemmin näkemästä "sivussa tapahtumista" olemisesta ei nyt ollut jälkeäkään varsinkaan ekalla jaksolla. Joku oli vissiin loukkaantunut koska Laurin sai pelata enempi korin alla ja muukin joukkue tuntui osaavan syöttää nyt sitten sinne paremmin palloja korintekopaikkoihin joista Lauri yritti nyt aktiivisesti myös ratkaista. En tiedä oliko nyt sitten seurausta tuosta isommasta pallomäärästä vai mistä, mutta tuntui että koko olemus oli nyt paljon paree kuin 5-6 edellispelissä ja oli ehdottomasti pelin sisällä. Se näkyi pisteiden lisäksi myös meiningissä millä levareita haettiin.
Nyt Lauri ei jäänyt levypallotilanteissa toisen taakse odottamaan tuuripalloa vaan pyrki voittamaan tilanteet jo etukäteen hankkiutumalla parempaan positioon alun tangoaskelissa kun pallo on vielä ilmassa ja saikin sitten levareita tosi hyvin.

Mainio juontaja pari tuo Walton ja toinen jonka nimeä en muista... Ajautuvat välillä höpöttämään asian vierestä muita tarinoita pitkiksi toveiksi kuin Hannes Häyrinen parhaimmillaan lätkämatseissa. aikoinaan :) Pitkät spekuloinnit siitä onko Harden ja Westbrook hyviä pelaajia, vai vain itsekkäitä scoraajia jotka syövät muiden tehoja häviävässä joukkueessa oli ihan hauskaa kuunneltavaa. Se taisi olla siten aasinsilta myös siihen spekulointiin onki Trierin tulo Arizonan rosteriin heikentänyt Arizonan pelaamista joukkueena.

Bill Waltonkin piti uudesta ilmeestä ja otti pelin lopussa haastatteluun jossa Lauri sanoi jotain sen tapaista että tykkäsi nyt auttaa joukkuetta pelaamalla korin alla kun kolmoset eivät ole viimepeleissä uponneet.
 
Viestejä
2 568
Vs: NCAA 2016-17

Markkanen huikeassa vireessä! Markkanen antoi alkukauden aikana vähän turhan yksipuolisen kuvan itsestään. Nyt kahdessa edellisessä todella aktiivista hyökkäyspään pelaamista eikä tyytymistä kaukoheittoihin. Huikea pelaaja ja Bill Waltonin sanoin fantastinen herrasmies. Ja on se Walton hippimäisellä olemuksellaan vaan niin mainoi. Areenasta löytyy myös tuo pelin jälkeinen haastattelu.
 
Viestejä
1 434
Vs: NCAA 2016-17

Syöttökunkku sanoi:
Joku oli vissiin loukkaantunut koska Laurin sai pelata enempi korin alla

Sentteri Dusan Ristic oli poissa. Muutenkin Arizonalla vain seitsemän miestä taisi käydä kentällä.

Tossa vielä kaikki Markkasen korit:

https://www.youtube.com/watch?v=4ak-desLZ4A
 
Viestejä
7 517
Vs: NCAA 2016-17

Pyynikin Toivoton sanoi:
Sentteri Dusan Ristic oli poissa. Muutenkin Arizonalla vain seitsemän miestä taisi käydä kentällä.

Tossa vielä kaikki Markkasen korit:

https://www.youtube.com/watch?v=4ak-desLZ4A

Ristic kun oli poissa, niin Markkaselle löytyi luontaisemmin se post-paikka. Myös Allen oli poissa Arizonalta.

Silti rehellisyyden nimissä sanottava, että ei ollut Washingtonilla kovinkaan isoja pelureita (tai ainakaan kovinkaan hyviä isoja), eli nyt Markkanen pääsi käyttämään kokoaan hyväkseen. Mutta hyvä että Markkanen kykenee käyttämään kokoaan hyväkseen tällaisissa tilanteissa.
 
Viestejä
817
Vs: NCAA 2016-17

Näin Markkasen pitää pelata NBAssa myös. Vetää iso puolustaja pois korinalta kolmosuhallaan. Ja jos laitetaan pienempi puolistaja, pitää pystyä jyräämään korun alle.

Tämä on Markkasen vahvuus. Matcup nightmare vastustajalle kokonsa ja heittotaitonsa vuoksi.
 
Viestejä
817
Vs: NCAA 2016-17

Pac-12 player of the week toistamiseen.
Lisäksi Naismith Player of the week. Onko se nyt sitten taas koko jenkken paras pelaaja vai mikä?
https://twitter.com/i/web/status/834106141948907520
 
Viestejä
2 534
Vs: NCAA 2016-17

Lauri Markkasen Arizona on mukana NCAA-lopputurnauksessa jo suoraan rankingin perusteella. Voisiko teidän mielestä joku muu "suomalaisjoukkue" yltää oman konferenssin mestariksi ja samalla ansaita paikan NCAA-lopputurnauksessa?

Esimerkiksi Raitasen San Francisco putoaa viimeistään West Coast -turnauksen välierässä, kun vastaan tullee Gonzaga, jolle San Francisco hävisi pari viikkoa sitten 35p.

Listasin omat TOP10-yllättäjäveikkaukset:
Aidoo Grand Canyon 3p tappio vs CSU Bakersfied
Hopkins Troy 6p tappio vs Georgia State
Kujala Wyoming 7p tappio vs Colorado State
Murphy NorthEastern 9p tappio vs UNWC
Koskimies American 9p tappio vs Boston
Moskari Marquette 10p tappio vs St. John's
Rokkanen Toledo 11p tappio vs Cental Michigan
Kalin/Karsten 11p tappio vs Elon
Salmi San Francisco 12p tappio vs BYU
....
 
Viestejä
928
Vs: NCAA 2016-17

Hyviä arvauksia, mielestäni. Aidoon Grand Canyonin olisin itsekin nostanut kärkeen. Myös Koskimiehen American pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet vaan konferenssistaan. Tietenkin konferenssin mestaruus edellyttää muutamaa hyvää päivää, mutta ei se mahdoton ole. Hofstran en usko etenevän kovin pitkälle. SFU:lle tulee tosiaan miehissä noutaja viimeistää Gonzagaa vastaan. Niin kuin tulisi melkein mille tahansa jengille. Naisissa SFU:n tasaisuus tuskin riittää mestaruuteen asti. Muiden pelejä en ole nähnyt.

Ainoa mikä on varmaa on se, että Mennan Richmond ei voita konferenssinsa mestaruutta. Spiders pelasi oman raporttinsa mukaan kauden parasta koristaan, mutta se ei riittänyt voittoon paikallisvastustaja Virginia Commonwealthia vastaan. Menna ei pelannut ottelussa.
 
Viestejä
2 534
Vs: NCAA 2016-17

jänö sanoi:
.....Myös Koskimiehen American pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet vaan konferenssistaan. Tietenkin konferenssin mestaruus edellyttää muutamaa hyvää päivää, mutta ei se mahdoton ole.....
American Universityn Lewis on heittänyt helmikuussa kolmoset heikosti 7/30. Jännä nähdä huomaako American Universityn vastustajat (esim. Navy) Koskimiehen parin viime ottelun heittovireen (kolmoset 8/10).....Toivottavasti myös Lewis löytää hyvän heittovireen...
 
Viestejä
928
Vs: NCAA 2016-17

Eivätköhän ne huomaa. Patriot League Networkin selostajat ainakin ovat huomanneet. Koskimiehen heitto- ja koko pelivirettä kehuttiin viime matsin selostuksessa moneen otteeseen. Lisäksi selostajakaksikko totesi, että Koskimies on valikoiva sen suhteen, milloin heittää, mutta silloin kun päättää heittää, tulee tulosta.

Texas Arlington kaatoi viime yönä Hopkinsin Troyn 82-67. Hopkins kävi minuutin verran kentällä, muttei kerännyt muita tilastomerkintöjä.
 
Viestejä
2 534
Vs: NCAA 2016-17

Muutaman tunnin päästä nähdään saako Koskimies tällä kertaa lainkaan pallokosketuksia vai onko Navyn pelaajatarkkailijat olleet lomalla.... ???
 
Viestejä
2 534
Vs: NCAA 2016-17

Koskimies 8p tappio-ottelussa, jonka American University hävisi 16p erolla. Lewis aloitti, mutta pelasi ainoastaan 3min (toivottavasti ei loukkaantunut). :'( Uskallan vielä haaveilla reilun viikon päästä pelattavasta konferenssin finaalista, jossa toivottavasti pelaa Navyn lisäksi myös American University...
 
Viestejä
1 434
Vs: NCAA 2016-17

Markkasella vaatimattomat kolme airballia kaaren takaa. Heitto niin sekaisin ettei mitään rajaa.
 
Viestejä
598
Vs: NCAA 2016-17

Pyynikin Toivoton sanoi:
Markkasella vaatimattomat kolme airballia kaaren takaa. Heitto niin sekaisin ettei mitään rajaa.

Kun haba kasvaa kohinalla, niin ei ihme että hermotus ja heitto on vähän aikaa hukassa. Vaikka pisteitä ei nyt ole tullutkaan samaan tapaan kuin alkukauden peleissä niin itsestä Markkasen pelissä sijoittuminen ja taisteluilme levareissa parempaa ja sen myötä peli on näyttänyt monipuolisemmalta kuin ei ole tarvinnut vain hängätä kolmosen kaaren ulkopuolella kolkkipaikkoja venaamassa. Kovaa vääntöä ja parempaa peliaseman hakemista korin alta joka on sitten näkynyt sieltä tulleissa, pisteissä, levareissa ja ISOISSA blockeissa!

https://www.youtube.com/embed/11eDpgfeec0

Tänään kun Lauri oli ekalla puoliskalla pois kentältä 2:n virheen takia. niin peli oli tasaista, staten käydessä välillä jopa parin pisteen johdossa. Mutta aina Markkasen kentällä ollessa alkoi peli jostain syystä kääntyä wildcateille vaikka Markkanen ei itse pisteitä aina tehnytkään. Tais Laurin plus-miinus tilasto olla +19 Laurin 8:n ekan peliminuutin kohdalla...

Vaikka viimeiset 4-5 kierrosta on ollut jo kovatasoisempaa peliä kaikilta, kuin syksyllä niin ensiviikolla on sitten jo playoff-fiilikset peleissä kun on Pac-12 final turnaus alkaa Vegasissa keskiviikkona. Ja Vegas turnauksen jälkeen alkaakin sitten NCAA pudotuspelit. Toivottavasti March Maddnesistä kehkeytyy Arizonan (ja Markkasen) show.
 
Viestejä
7 517
Vs: NCAA 2016-17

Kuten selostajakin sanoi, niin Lauri dominoi peliä kummassakin päässä kenttää teki pisteitä tai ei. Toki nuo helat näytti aika pahalta ja Markkasen heitto on tosiaan hukassa juuri tällä hetkellä (puolimatkan heitotkaan eivät uponneet tututtuun tapaan), mutta silti Markkaselta hyvä peli. Vastustaja joutuu kokoajan keskittymään Lauriin merkittävästi. Miestä tuplataan tai jopa triplataan korin lähelle ja avaa tilaa muille selvästi. Levypallopelaaminen on kehittynyt kauden mittaa tosi paljon. Mun mielestä Lauri on näyttänyt olevan aikaisemmin aika raskaalla jalalla liikkeellä, mutta viimeisessä pelissä pari huilipäivää teki kyllä sen että mies oli hieman vikkelämmässä kunnossa. Voihan tosiaan olla, että Laurilla isot minuutit, kaikki pelit pelannut ja totutusta erilainen harjoittelutempo / -tavat on saanut miehen hieman liian kovaan rasitustilaan ja sehän on omiaan sekottamaan heittoa ja kun itseluottamus menee tässä hötäkässä, niin sitä ei palauteta sormia napsauttamalla.

Pääasia kuitenkin, että Lauri pystyy olemaan nyt vaarallinen muutenkin ja aiheuttaa aina vastustajalle päänvaivaa.
 
Viestejä
1 434
Vs: NCAA 2016-17

raappa sanoi:
Voihan tosiaan olla, että Laurilla isot minuutit, kaikki pelit pelannut ja totutusta erilainen harjoittelutempo / -tavat on saanut miehen hieman liian kovaan rasitustilaan ja sehän on omiaan sekottamaan heittoa ja kun itseluottamus menee tässä hötäkässä, niin sitä ei palauteta sormia napsauttamalla.

Varmaan itseluottamuksellakin voi olla asian kanssa jotain tekemistä, mutta pikemminkin näyttää siltä, että Markkanen on alkanut ekaa kertaa kaudella hätäillä ja hätiköidä. Kaveri saa tällä hetkellä Arizonan puolen kentän hyökkäyksessä niin käsittämättömän vähän kosketuksia (varsinkaan paikkaa vastaan palloa ei koskaan saada Markkaselle järjelliseen heittopaikkaan), että heittää herkästi "väkisin" kun korirauta vähänkin vilahtaa. Yksikään State-pelin kolmosista ei varsinaisesti ollut ns. hyvä heitto, vaan näytti kuin Lauri olisi miettinyt että paskat, mähän heitän nyt, tykkäätte tai ette. Tulokset olivat surkeita.

Ja kyllä se Trierin tulo joukkueeseen vaan näkyy. Trier on todella putkinäköinen skoraajatyyppi, ja kentällä ollessaan päätyy freshman-porukan keskellä ikään kuin luonnostaan hyökkäyksen ekaksi vaihtoehdoksi. Markkanen on kuitenkin perusluonteeltaan lauhkea joukkuepelaaja, joka on ehkä vähän liikaakin vajonnut pyytämään palloa high/low postiin ja ajelehtimaan sitten kaaren taakse vaarattomaan paikkaan jos ei sitä saa.

Jos Lauri ei saa maaliskuun ratkaisupeleissä nostettua profiiliaan alkukauden tasolle, lotteryn voi unohtaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös