Koripallo.com

Koriskeskustelu Suomessa

Viestejä
2 333
Olen seurannut tätä foorumia satunnaisella aktiivisuudella pari vuotta ja päätin lopulta kirjautua sisään, ihan näin alkajaisiksi kysyäkseni muutaman kysymyksen jotka tän sivuston seuraaminen on synnyttänyt.

Onko suomalainen keskustelu koripallosta todellakin näin vähäistä? Olen joskus koittanut etsiskellä, missä täällä ”Suomen Internetissä” puhuttaisiin koriksesta. En ole ehkä etsinyt tarpeeksi hartaasti tai monta kertaa, mutta jos tämä on Suomen ainoa aktiivinen koripallokeskustelu-foorumi, niin hiljaistapa on. Eikä fiiliskään ole aina kauhean keskusteluun kannustava.

Muutkin on toki jo todenneet monissa yhteyksissä, että median suhde korikseen näyttää Suomessa aika nihkeältä tänä päivänä vaikka Suomi-koriksella menee paremmin kuin pitkiin-piitkiiin aikoihin. Ehkä tähän maahan ei mahdu enää kuin se lätkä, mutta eikö missään ole omalähtöistä korisjournalismia? Nyt kun ”Koripalloelämää” -blogikin näyttää lopettaneen, niin tyhjältä näyttää – vai osaatteko opastaa osaamatonta herkun äärelle?

Kohtuullisen surkeata on esimerkiksi se, että kun joku kirjoittaa jonkin jutun koriksesta joka julkaistaan netissä, niin se sama juttu on sanasta sanaan kaikissa niissä muutamissa harvoissa paikoissa, joissa koriksesta jotakin ylipäänsä uutisoidaan.

Eikä näytä esimerkiksi Korisliiga-seuratkaan olevan ihan ajan tasalla siinä, mitä tulee tiedottamiseen. Jaksoin urputtaa Seagullsille jonkin aikaa toissakauden alussa siitä, että jos seura yrittää saada faneja tai pitää yllä jonkinlaista mielenkiintoa joukkuetta kohtaan, niin vähän vois ehkä tiedottaa asioista muutenkin kun Twiittaamalla silloin tällöin kuvan kera siitä, kuka puolijulkkis on pistänyt seuran lippiksen päähänsä. Oon kauan luullut, että kyse on vain Seagullsin osaamattomuudesta (tai linjavalinnasta, että kositaan Instassa hiphoppareita eikä niinkään välitetä vanhasta korisväestä), mutta tän sivuston keskusteluja seuraillessa törmää jatkuvasti siihen, että sama ongelma näyttää vaivaavan jotakuinkin kaikkia Korisliigaseuroja.

Korismaajoukkue ja U20-kisat vetää jäähalleja täyteen, mutta tätä momentumia ei ole onnistuttu kääntämään lajin näkyvyydeksi mediassa tai täydemmiksi katsomoiksi Korisliigaan.

Mutta, mutta (sori kun tuli tällainen rant)… miten tää sivusto alkais elää aktiivisemmin? (Juu, katson juuri peiliin, minunlaiseni roikkujat on tietty yksi syypää) Miten kotimaista koriskeskustelua saatais näkyvämmäksi ylipäänsä? Missä kaikki kiinnostavat kirjoittajat luuraa, missä debatti (siis kunnollinen keskustelu, toisten dissaamista ja nonsaleeraamista on netti täynnä jo valmiiksi)? Voiko seuroja tai mediaa painostaa millään laajempaan tiedotusprofiiliin – siis että tulis juttuja, analyysejä, spekulaatioita, haastatteluja, tunnelmapaloja… että olis jotakin kiinnostavaa, jotakin substanssia, ei vain pintakuvia tuulen vietäville?

PS. Ylläpito varmaan siirtää tän keskustelun johonkin muuhun paikkaan, jos tää on huonosti valittu… mutta ajattelin, että tää littyy ensisijaisesti kotimaiseen korikseen; liigaan ja maajoukkueeseen.
 
Viestejä
7 517
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Tiedän useita ketkä käy kyllä lukemassa kp.comia mutta eivät osallistu. Ollaanko me niin pelottavia? Vai katsotaanko että on vähän vaikeaa jos on itse seuratoimija?
 
Viestejä
1 734
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

-Forumit alkavat nykyisten sosialististen medioiden maailmassa olla vähän vanhentunut väline. Ainakin tässä muodossaan. Onhan se futisfoorumi, mutta tuskinpa sekään merkittävää roolia näyttelee kotimaisen jalkapallon "menestystarinassa". Hirveästi ei kannata tähän trollien temmellyskenttään odotuksia ladata.
-Jotain suunnitelmiahan silloin aikoinaan oli tämän sivuston sisällöntuotannon kehittämiseksi hieman ehkä Jatkoajan suuntaan, mutta osaltaan taisi into lopahtaa siihen, kun ne pari nimeltämainitsematonta copy-paste-betsaus-sponsori-sivustoa tuli koripallouutisointia tarjoamaan.
-Viestintä on seuroissa talkootyötä ja on arvostukseltaan samaa luokkaa makkaranmyynnin kanssa. Tekijöille ei järjestetä koulutuksia ja parhaita ei palkita kauden päätteeksi. Tuosta voisi vaikka liiga lähteä, jos mielii parantaa viestintää. Toki kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä omaan seuraansa, jos kiinnostusta ja visioita löytyy.
-Maajoukkueiden menestys ei ole siirtynyt kotimaan sarjoihin buumiksi lentopallossa, salibandyssä tai jääpallossa, joten en näe asioilla suoraa yhteyttä. Hoki on taas Suomessa hoki.
 
Viestejä
1 625
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Aloittajalle totuudenmukainen, mutta varsin tylsä vastaus on pienet piirit ja raha.

Koripalloa aktiivisesti seuraavaa väkeä suomessa on kovin vähän. Kirjoittaja/lukija suhde lienee melko sama kuin muissa (non marginaali)pallolajeissa, mutta tekstin määrä kovin pieni koska todellisuudessa niitä lukijoita vaan on kovin vähän. Jos Korisliiga tavoittaa joitain tuhansia ihmisiä/kaupunki, näistä vaikka ~20% seuraa lajia aktiivisemmin, 5% on jollain tapaa kiinnostunut netti spekulaatioista 2% osallistuu kesksuteluun ja 0,2% omaa paloa ja lahjoja tuottaa laajempaa materiaalia ollaan siinä tilanteessa joka nyt näkyy. Näin pienee porukkaan ei vaan tilastollisesti mahdu kovin montaa Taatilaa ja Sainioita, jotta omaehtoista korisjournalimsia suomessa syntyisi.

Kaupallisella puolella kysymys on käytännössä sama, lukijamäärät ja heidän generoimat tulovirrat eivät ole sellaisia, että lehdelle olisi kannattavaa maksaa toimittajalle tai seuralla tiedottajalle.

Surullista on se, ettei myöskään korigliigalla tai liitolla näytä olevan varaa tiedottajaan tai kiinnostusta asiaan. Korisliigan tiedottaminen sarjaohjelman julkaisu ajankohdasta ja sen siirtymisestä tapahtui lähinnä Westerholmin Twitterillä, kun juttu saatiin vihdoin ulos, on avauskierroksen pelipaikoissa heti virhe, jonka korjaaminen ei näytä paljon kiinnostavan.

Mitä tälle sitten voi tehdä? Kuluta ja tuota. Siis käy peleissä, maksa fanseatista, lue juttuja, jaa somessa, kirjoita, kommentoi keskustele. Kun seuran kassassa on lisää rahaa, myös sille osapäiväiselle ennakon kirjoittajalle saadaan jotain korvaus, kun fanseat saa rahaa korisepeleistä näihin kannattaa panostaa, kun IL:n sisällöltään vaatimaton juttu luetaan 8 tuhatta kertaa ja jaetaan 700 kertaa kirjoitetaan myös seuraava, kun foorumilla ja twitterissä on kekustelijoita se ruokkii keskustelua. Asiat eivät tule ulkopuolela eivätkä ne tule valmiina. Kenelläkään ei ole velvollisuutta edistää vapaa-ajallaan koriksen näkyvyyttä, mutta jos sitä haluaa, kukaan muu ei tee sinun osaasi puolestasi.
 
Viestejä
963
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Aika moni aktiivinen kirjoittaja on ollut mukana täällä 5-10 vuotta. Siinä ajassa on ehtinyt käymään läpi lähes kaikki kuviteltavissa olevat aiheet, monet useaan kertaan. Samoista aiheista ei oikein saa irti enää mitään uutta.

Esimerkkejä:
-ulkomaalaisten määrä
-seurojen talousongelmat
-korisliigan kehittäminen, markkinointi, katsojien houkutteleminen
-joka syksyinen jenkkien spekulointi, sama pyörä pyörii kaudesta toiseen
-suomalaisten joukkueiden euroedustus on ehkä räikein esimerkki keskustelun puutteesta, jo useamman kauden. Enkä ihmettele yhtään, eipä Katajan, KTP:n, Pyrinnön, Bisonsin eurotaipaleet ole juuri muita kiinnostaneet.

Moni aktiivinen kirjoittaja on jäänyt sivuun foorumilta, kuka mistäkin syystä. Esimerkkinä Lahden kannattajat jo vuosia sitten, nyt sama nähtävissä Katajan kohdalla, onko se sitten hypen loppumista vai mitä? Katsoimihin kansa on löytänyt vielä aika mukavasti.
 
Viestejä
6 444
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Stone sanoi:
Esimerkkinä Lahden kannattajat jo vuosia sitten, nyt sama nähtävissä Katajan kohdalla

+ Lapua + Honka + Uki ja sitä rataa. Puhumattakaan siitä, että joskus muinoin divaripuolella oli ihan kunnon keskustelua (ja vääntöä). Nyt siellä ei kirjoittele enää käytännössä kukaan. Melko selvästihän se menee joukkueen menestyksen mukaan, mutta kyllähän tämä forumi on hiljenemään päin ollut koko 2010-luvun. Omalta kannalta lasken plusmerkkiseksi, että Nokian nousu liigaan toi Nokia-ketjuun uusia vakiokirjoittajia. Ei tarvi enää niin usein vastailla itselleen :)

Allekirjoittaneella tulee ensi viikolla näköjään 14 vuotta täyteen tällä forumilla. Joka vuosihan nämä jutut menevät samassa syklissä, mutta itse en näe siinä mitään ongelmaa. Koripallo nyt sattuu olemaan se laji, mikä kiinnostaa ja on kiinnnostanut kakarasta lähtien. Kesän vahvistusspekuloinnit yms. kiinnostavat ihan yhtä paljon kuin silloin täällä aloittaessani 14 vuotta sitten, luultavasti enemmänkin. Se on sinänsä sääli, että vakiokirjoittajia on niin vähän. Forumia pitempään katselleena näen kyllä yhtenä selityksenä senkin, että palstan moderointi on ollut vuosikausia lähes nollissa. Onneksi ne pahimmat trollit ovat rauhoittuneet - jos verrataan esim. 5 vuoden takaiseen touhuun.
 
Viestejä
2 290
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Yleensä et koskaan saa takaisin sitä aikaa, mikä näillä keskustelupalstoilla tuhraantuu hukkaan. :D Parhaat keskustelut koriksesta on peleissä kavereiden kanssa ja kenttien laidoilla muutenkin. Some on tullut myös voimakkaasti mukaan.
 
Viestejä
346
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Ilmeisesti pitää seurata ja osallistua itsekin hieman aktiivisemmin... Mistä lähtien liigalla on ollut oma nettisivu?? ???
 
Viestejä
620
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Bupu sanoi:
Mistä lähtien liigalla on ollut oma nettisivu?? ???
Viime kaudesta. Basket.fi;n korisliiga jutut kaiutetaan sinne. Sitten on korisliigan pelit erityisesti esillä, kun ei tarvitse jakaa sivutilaa muiden tapahtumien kanssa.
 
Viestejä
2 507
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Kyllähän täällä olisi mukava kirjoittaa ja keskustella koripallosta mutta tuntuu että ainakin oman joukkueen topiikista muodostuu melkein monologi.
Huonoa täällä on se että tulee suoraan sanottuna vittuilua niin paljon että jotkut vetää herneen nenään ja lopettaa kirjoittelun kun ei sitä siedä..
 
Viestejä
2 333
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Olette varmaan ihan oikeassa noista isoista syistä, niin kuin aktiivisten ihmisten määrän pienuudesta, tiettyjen samojen aiheiden toistuvuudesta ja ennen muuta median ansaintalogiikasta.

En tiedä kultaako aika muistot ruusuisemmiksi kuin millaisia ajat oikeasti olivat, mutta jotenkin muistelen, että joskus skidinä 70-80 -lukujen taitteessa Hesarissakin oli aina koko sivu korista kun mestaruussarjakierrosta pelattiin.

Seurojen (ja liigan ja liiton) toimintaa en sen sijaan kyllä ihan ymmärrä, koska luulisi, että seuroillekin tekisi hyvää näkyä ja kuulua siellä missä ihmisiä liikkuu, eli netissä ja somessa - siis olla aktiivisia sisäänheittäjiä korikseen, mutta muutoinkin kuin pelkkiä julkkiskuvia Twiittaamalla. Tai ehkä se on juuri sitä, mitä pitää tänä päivänä tehdä? (Puhun tässä tietty erityisesti Seagullsin tiedotuksesta, mutta ilmiö ei lie aivan tuntematon muidenkaan Korisliigaseurojen kohdalla?)

Ajattelen vaikapa sitä, että äskeisten U20-kisojen jälkeen – tai näiden nyt pyörivien maajoukkueen harjoituspelien ympärillä – korista käy jopa paikan päällä katsomassa tuhansia ihmisiä (ja vielä useampi seuraa telkusta tai netistä) jotka olis kovin alttiita korispropagndalle, jos sellaista joku niihin kohdistais. Rautaa kun pitäis takoa silloin kun se on kuumaa, ei silloin kun se on enää huoneenlämmintä kuukausi tai kaksi isommista koristapahtumista Suomessa.

Clikcille kiitos konkreettisen optimistisesta listasta…

Useammilla eri alojen foorumeilla kohta kaksi vuosikymmentä henganneena voinen myös sanoa, että foorumin yleisen fiiliksen merkitystä sen aktiivisuuden tasoon ei voine yliarvioida. Jos kokeneet, osaavat ja tietäväiset jäsenet toimivat foorumilla kannustavien, lempeiden ja ystävällisten tutoreiden tapaan, niin oudompikin uskaltautuu kirjoittamaan ja synnyttää lisää keskustelua. Jos taas nyypät torpataan ja annetaan ymmärtää, että on tyhmä tai naiivi – tai että sen kanssa ei viitsitä keskustella – niin lie turha odottaa vuolasta virtaa uusia aktiivisia osallistujia.
 
Viestejä
547
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Edelleenkin täältä puuttuu se peukutusmahdollisuuus ^^^^
 
Viestejä
144
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Mikä vittu kendon maalinteossa ja koriksen kolmosen sisällä pelottaa?! Kendot vetää löysät pelossa päin patjoja ja koriksen pelkurit ei edes haasta. Tai taitaa siellä haastaa pari kaveria mutta A. itseluottamus katosikin toisen pompun jälkeen ja B. nyt loppuikin tekniikka ja sitten vedetään sokeasti "patjoihin". Tyrese Rice ei tunne "patjakammoa" kun taas Koponen jää "patjojen" taakse. Itä-Suomessa toivotaan tulista ja tummaa korisaluspelaajaa? Lännessä taas "patjojen" haastajaa?
 
Viestejä
589
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

veikko1 sanoi:
http://yle.fi/urheilu/3-9189286

Toivottavasti tuo linkki onnistuu, mutta joka tapauksessa jääkiekossa valmentajat on kiihkeämmin mukana pelissä kuin koriksessa
Eihän tuossa nyt edes ollut mitään kovin kovaa kiihkeyttä koutseilta. Ota huomioon, että koriksesta on järjestelmällisesti kitketty tunnetta pois. Tuomarien mielestä koripallo pitäisi olla kuin shakkipeli, jossa tehdään siirtoja ja sitten vain tyynesti odotetaan. Tässä ei aivan aina onnistuta, kun pelissä kuitenkin sattuu ja tapahtuu nopeasti ja välillä tuomiot myös menevät väärin.
 

42

Viestejä
3 365
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

D w ch sanoi:
... koriksesta on järjestelmällisesti kitketty tunnetta pois. Tuomarien mielestä koripallo pitäisi olla kuin shakkipeli, jossa tehdään siirtoja ja sitten vain tyynesti odotetaan. Tässä ei aivan aina onnistuta, kun pelissä kuitenkin sattuu ja tapahtuu nopeasti ja välillä tuomiot myös menevät väärin.

Ei se nyt ihan noin ole. Tunnetta saa toki olla, mutta se ei saa kohdistua tuomioihin. Niihin se tunteenpurkaus valitettavan usein kuitenkin menee. Sattuu ja tapahtuu ja tuomaritkin tekevät virheitä ihan siinä kuin pelaajatkin.
 
Viestejä
1 005
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Koripallo erityisesti liigatasolla siistiytyi selvästi turhasta ja jatkuvasta käsienlevittelystä sekä natkuttamisesta kun " respect " kuuri otettiin kolmisen vuotta sitten. Vuosikymmenen alussa peli oli mennyt siihen pisteeseen ettei sitä ollut enää katsomossa nautinto katsella kun liian monet keskittyivät tuomioiden ohjaamiseen. Nyt tunnetta on sopivasti ja keskustelua käydään (joskus toki liikaa) mutta yli-reagoinnit ja jatkuva kitinä on poissa. Tätä on kiva katsoa.
 
Viestejä
2 568
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

Ehdottomasti aiheellinen kysymys. Miksi tosiaan keskustelu on niin vähäistä?

Onhan tällä palstalla aina ollut trollausta ja ikävään sävyyn kirjoittavia provokaattoreita, mutta tuntuu kuitenkin, että tämän tyyppinen kirjoittelu on lisääntynyt. Kyllä se ainakin omaan aktiivisuuteeni vaikuttaa. Seuraan itse korista aivan yhtä paljon kuin ennenkin. Usein ei vaan jaksa vaivautua kirjoittamaan mitään tälle palstalle, kun tuntuu, että asiallista keskustelua on entistä vähemmän.
 
Viestejä
2 568
Vs: Koriskeskustelu Suomessa

[sekoilua, tuli ylimäärinen viesti, jota ei näköjään pysty poistamaan}
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös