Koripallo.com

Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Viestejä
2 333
Korisliigan kärkiottelu huomenna ja oma topikki avaamatta…

Pelin mielenkiintoahan lisää sekin, että näitä matseja tulee sitten vielä kaksi tämän perään loppukaudesta. Erikoinen on tosiaan sarjajärjestelmä (onkohan sinne laitettu joku sattumageneraattori arpomaan nää pelit?).

Lokeilla on yksi voitto taskussa alkukaudelta, mutta niin kuin Larkas YLE:llä sanoi illalla, nyt on eri joukkueet ja eri tilanne. Ja edessä on kolme neljän pinnan matsia, eli panosta riittää. Samaisessa YLE:n Korisillassa Larkas sanoi, että treeneissä on näyttänyt jo paljon paremmalta ja että aletaan taas olla mukana pelissä. Eipä päävalmentaja voi tietty sanoa, että menee ihan päin peetä. Mutta antoi kommentin ihan kysymättä, eli ei ollut pakotettu esittämään arviota treenikunnosta – että siihen nähden voisi ajatella olevan jotakin perää tuossa?

Ei ole kovin monta peliä olut varmaan tällä kaudella, kun on voinut sanoa, että Seagulls lähtee peliin altavastaajana. Nyt varmaan voi. Saa nähdä, miten se vaikuttaa pelin dynamiikkaan. Ja onko Lokkien pelin yskähtelyyn löytynyt toimivia lääkkeitä?

Vilpas lähtee peliin pitkästä aikaa täydellä kokoonpanolla kun Koivistokin näyttää kuntoutuneen. Leen kohdalla GTD merkannee käytännössä sitä, että ei pelaa vieläkään?

Odotan ja toivon Lokeilta selkeää kurssinkääntöä ja sitä kautta tiukkaa & hyvää peliä – sarjakärkien mittelön mukaista matsia siis. Jos näin ei käy, ottaa Lokit pataan kolkyt pistettä hurmioituneen salolaiskatsomon edessä.
 
Viestejä
1 629
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Tärkeä peli kummallekin runkosarjan voittoa ajatellen (näin Salolaisena tunntuu hurjalta edes sanoa näin) mutta isommassa kuvassa vielä tärkeämpää on saada oma peli uomiinsa ennen pudotuspelien alkua. Toivottavasti huomenna nähdään taannoisen Karhu matsin kaltainen esitys.
 
Viestejä
856
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Jaahas onko Helsingistä tulossa fanilaumoja rajan yli? Pohjolan liikenne toisi melkein hallin ovelle saakka, vain mäki ylös kiivettävänä (Sano roomalainen, kun ristisaattoa katteli)
 
Viestejä
1 625
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Lienee kohtuullista sanoa, että tänään kohtaavat tähänastisen runkosarjan kaksi tasaisinta jengiä, joilla molemmilla takanaan pari varsin sekavaa peliä. Lokkien -47p ja nolla sarjapistettä on toki tuloksena merkittävästi Vilppaan -10p ja kahta sarjapisettä heikoimpi, mutta kummankaan jengin ei voi väittää näissä peleissä onnistuneen.

On vähän tylsää sanoa näin, mutta ottelun voittaa illalla jengi, joka kykenee toteuttamaan molemmissa päissä paremmin. Vaikka Lokkien peli ilman Leetä on toki mennyt välillä kaarella juoksenteluksi ja pakissa virheitä syntyy runsaasti enemmän pienempien miesten paikatessa poissaolijoita ovat kaksi viimeistä peliä kaatuneet löysään ja huolimattomaan toteutukseen. Vilppaan osalta "uusien" pelaajien sisäänajo käynnissä kun pitkään poissa ollut Koivisto ja hetki sitten rosteriin liitetty Edwards etsivät paikkojaan Iisalon palapelissä.

Gullsin osalta, kuten jo tylsistymiseen asti hoettu, illan pääasiallinen tavoite tulee olla peli-ilmeen kääntämisessä ja voitosta kamppailemisessa sarjapisteiden sijaan. Keskinäisissä otteluissa Lokit ovat yhden pelin ja 8 pistettä edellä, ainakaan paljon enempää ei tänään saisi hävitä, mikäli runkosarjan voitto pidetään vielä tavoitteena.

Veikkaus antaa illan kertoimiksi 1,4 vs 2,75. Pitäisi näitä melko realistisina odotuksina molempien puolelta.
 
Viestejä
1 677
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

hoodivammas sanoi:
Jaahas onko Helsingistä tulossa fanilaumoja rajan yli?

Mistä kuvittelet muoviseuralle syntyvän Suomessa faneja jos menestystä ei ole tullut? Ettei siellä nyt taas oltaisi vähän tarkoituksella tietämättömiä ihan oman hännän nostattamiseksi.
 
Viestejä
676
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Onneksi nyt on kärkipään kamppailuun tuomarinimeäjä ollut sentään vähän hereillä ja nimennyt vain yhden noviisin. Lapuan pelin nimilistaa kun katsoo tuomarien osalta, niin vähän hirvittää. Mutta kai niitten poikasten pitää kanssa jossakin harjoitella.
 
Viestejä
49
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Taitaa tuo Koiviston paikka olla enemmän vaihtopenkillä kuin kentällä..
 
Viestejä
580
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Hyvännäköistä jamielenkiintoista korista Salossa. Ja paljon yleisöä vaikka kentällä on paljon jenkkejäkin eikä Salossa kai yhtään kotikylän poikaa.
 
Viestejä
1 005
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Hienoa peliä Salossa, todella vauhdikasta! Hyvä kevät tulossa. Hyvät joukkueet, hyvää tuomaritoimintaa, paljon väkeä, toimitsijat ym ammattimaista ja paras areena!
 
Viestejä
3 137
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Sellainen peli. Seagulls ansaittuun voittoon. Etenkin avauspuolikkaalla ei Vilppaalla ollut mitään asiaa maalatulle alueelle. Pisteet paintilta 4-18 Gulsseille.
Toisella puoliajalla pääsi Vilpaskin korin alle pystyi viimeistelemään sieltä 20pistettä vieraitten 14 vastaan.
Vilpas menetti palloa liikaa ja huonoissa paikoista josta Gulls lopulta pelin ratkaisi.

Hyvä matsi ja pisteet oikeutetusti Helsinkiin.
 

42

Viestejä
3 365
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

RBP(ex) sanoi:
Onneksi nyt on kärkipään kamppailuun tuomarinimeäjä ollut sentään vähän hereillä ja nimennyt vain yhden noviisin. Lapuan pelin nimilistaa kun katsoo tuomarien osalta, niin vähän hirvittää. Mutta kai niitten poikasten pitää kanssa jossakin harjoitella.

Mä en kyllä näe kovinkaan suurta eroa noiden kahden kolmikon välillä. Molemmissa FIBAn lisäksi yksi kokeneempi ja kokematon.
 
Viestejä
1 629
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Tämä peli ratkaistiin pitkälti korin alla, Statenin ajoista 14 täppää ja muut yhteensä 14.
 
Viestejä
856
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Seagullsilta paluu tässä matsissa alkukauden ilmeeseen, Vilpas ei vetänyt vertoja. Poundsilta liikaa menetyksiä peliä rakentaessa vaikkei statseissa näykään, Edwards kyllä vaikuttaa ihan vahvistukselta.
 
Viestejä
2 435
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Muutamissa viime peleissä on näkynyt ajoittain Vilppaan ongelmat hitaissa hyökkäyksissä. Jos Vilpas ei pääse kontrolloimaan pelin tempoa (kuten tänään ei päässyt), niin Vilppaan hyökkäyspelaaminen on aika tuskaista.. Tänäänkin Vilpas sai tehtyä ainoastaan 14 kahden pisteen koria, joista Staten ja Coleman tekivät yhteensä 10.
 
Viestejä
1 060
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Hyvä matsi ja Lokit oli vakuuttava. Joku mainitsi jo Kataja-matsin jälkeen, että Seagulls on kriisissä. Heittää se Stephkin joskus ohi ;)
 
Viestejä
1 625
Vs: Vilpas vs. Seagulls 8.2.17 @Salohalli

Pari ajatusta peliin näin reilusti jälkikäteen.

Gulls pelasi pääosin suht hyvin kolmannen neljänneksen alkua ja ottelun viime minuuttien paria posessionia lukuunotttamatta. Huonoja valintoja ja epäonnistuneita suorituksia toki nähtiin, mutta päät eivät painuneet synkkienkään jaksojen aikana (ei myöskään oltu kertaakaan tappiolla, lieneekö sillä vaikutusta asiaan). Lopun heikkojen valintojen takan lienee osin vastareaktio muutamien aikaisempien pelin loppujen seisoskeluun, jossa on käytetty vaan kelloa ja lopetettu pelaaminen, nyt vaan pelattiin eikä käytetty ollenkaan kelloa ensin hetki, kunne viimeisiin hallintoihin löytyi sitten oikea vaihde.

Lokkien puolelta onnistujina nostaisin esiin ilmiselvien Cowels ja Nikkarinen lisäksi Timin ja Callen. Lokeilla kentällä 5. paikan pelaaja alle 14minuuttia, silti pisteet korin alta lokkien hyväksi 24-32. Callelta hyvää haastamista, vaikka kokoa pitäisi pystyä käyttämään Stateneja vastaan tehokkaammin niin, ettei sitä kääntöhypäriä tarvitsisi aivan noin paljon kaatua pois. Vaikeampi ilta oli puolestaan Vaenerbergillä, ymmärrettävästi ensimmäinen visiitti viimekauden kotihalliin tuntui aiheuttavan vähän turhaa puristamista.

Vilppaan heikon alun jälkeen Staten päätti ottaa jengin reppuselkään toisella puolikkaalla ja aiheutti isoja ongelmia nopeudellaan Anttolle ja Alexille siitä huolimatta, että miehelle annettiin välillä jopa huvittavan paljon tilaa kaaren takana ja jokainen skriini mentiin pari metriä ali, jos mies osaisi heittää, ei kaveria tarvitsisi korisliigassa katsella. Vilppaan kollektiivinen tekeminen koko pelin ajan melko heikkoa ja lopulta pelissä pysyttiin mukana lähinnä kovilla yksilösuorituksilla. Jengissä on poikkeuksellisen monta kaveria, jotka kykenevät luomaa edun hyökkäyksessä, mutta keskiviikkona tätä etua ei saatu kertautumaan Lokkien hyvyyttä tai Vilppaa heikkoutta.

Minulla on varmaan tapana lukea liikaa asioihin, mutta keskiviikko herätteli vähän kysymystä siitä, kenen jengi tämä kevään Vilpas on? Toki heikkona iltana yksilöt, jotka kykenevät kantamaan jengiä ovat tärkeitä keväällä, mutta saako Iisalo hitsattu porukan yhteen niin, että jokainen pelaaja hyväksyy ja sisäistää oman roolinsa? Nyt tuntuu, että uusia isoon rooliin tottuneita pelaajia on ehkä pari liikaa ja kamppailu peliajasta ja roolista siirtyy treeneistä peleihin saakka. Nenonen tuntuu syövän Williamsin roolia ja itseluottamusta, Poundsille sattui heikompi ilta, mutta takakentälläkin tuntuu olevan melko ahdasta kun minuutteja pitäisi jaksaa Staten, Järvi, Pounds ja Koivisto nelikolle. Pounds lisäksi varmasti hakee vähän roolia kopissa Nenosen rinnalla ja Staten jengin parhaana pelaajana varmaan saa myös agentiltaan "nyt voi näyttää johtajuutta ens kauden sopparia varten" tyyppisiä vinkkejä.

Turhan suuria johtopäätöksiä runkosarjan osalta, edes keskinäisten pelien suhteen, saatikaan kevääksi tästä on turha lähteä vetämään. Gullsin palaaminen syksyn ilmeeseen on positiivista, mutta Salo tulee olemaan jo parin viikon päästä selkeästi valmiimpi jengi. Kausi on osoittanut, että tämän vuoden Vilppaalla ja Iisalolla riittää rohkeutta näyttää ovea kavereille, elleivät palaset ala loksahtamaan kohdalleen.

Molempien osalta homma jatkuu keskiviikkona, Salolla Kouvojen vieraan ja Lokeilla Korihaita vastaan Kisiksellä. Seuraavat Gullsin ja Vilppaan kohtaamiset mitellään 18.3 ja 25.3 joissa istten jo haetaankin niitä asetelmia kevääseen ihan toiseen tapaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös