Koripallo.com

Playoff-sutinat 2017

Viestejä
2 333
Vs: Playoff-sutinat 2017

Vilpas - Pyrintö 3-2

"Buzzer-beaterilla" menee viidennessä pelissä Vilppaalle...

Kataja - Nokia 3-0

Nokia säikyttelee kahdessa ekassa matsissa, mutta jää lopulta jyrän alle: kolmas voitto kotona Katajalle jo rumilla numeroilla.

Seagulls - Kouvot 3-1

Kouvot aloittaa ryöstöretkellä Kisikselle. Lokkien selkäranka löytyy ekan kotitappion jälkeen ja neljännessä pelissä pelataan jo niin kuin tuolla materiaalilla pitääkin pelata.

Karhu - Kobrat 2-3

Todellista vääntöä Pohojammaalla: melkein otetaan puukot ja puntarit jo käteen. Ensin voittaa kumpikin kotonaan, sitten pelataankin loppuun vierasvoitoilla. Damon Williams hilaa Kobrat jatkoon.
 
Viestejä
3 134
Vs: Playoff-sutinat 2017

Vilpas-Pyrintö 3-0
Vilpas pitää tempoa yllä ja Pyrintö ei vaan pysy mukana. Caven ottaa ulosajon ekassa pelissä kahdella tekulla.
Palmin heittopäivä voi yhden pelin kääntää, mutta uskon sweeppiin.

Kataja-Nokia 3-0

Kataja on yksinkertaisesti niin paljon parempi. Toinen peli tiukka ja kolmanteen tulee jo lannistunut Nokia.

Seagulls-Kouvot 1-3

Kouvot hakee vierasvoiton heti lauantaina. Sen jälkeen mennäänkin kotivoittojen tahtiin.

Karhu-Lapua 3-2

Kotiedun turvin tämä Karhulle
 
Viestejä
856
Vs: Playoff-sutinat 2017

Vähän nyt sellainen kutina, että Kobrat vie 3-2, muuten kärkipää pitää puolensa. Nokialla pienet saumat, riippuen Mullingsin ja Rannikon kunnosta.
 
Viestejä
59
Vs: Playoff-sutinat 2017

Kataja-Nokia 3-1
Taikuri on saanut takamies apuja ja näin ollen viimevuotinen jättiyllätys ei pääse toistumaan.

Lokit-Kouvot 2-3
Lokkien suunta alaspäin ja Pieti sekaa puolustuskuvioilla Lokkien kuviot.

Vilpas-Pyrintö 3-2
Pyrintö riistää ja raataa mutta ei taida aivan piisata.

Karhu-Kobrat 3-1
Karhu murskaa kotonaan kobrat kahdesti ja neljännessä pelissä käy ryöstöretkellä.
Lapuan peli menee Jonesin ja Damonin yksinyrittämiseksi....
 
Viestejä
1 504
Vs: Playoff-sutinat 2017

Pannaas nyt omakin arvaus, niin saa jälkeenpäin sanoa, että mitäs mä sanoin:

Salo - Pyrintö 3-1 (tai 3-0)
Pyrintö vie sen ekan kotimatsinsa, siihen virta riittää. Salon materiaalin leveys (huom. ei niinkään sen taso) ratkaisee tämän kierroksen.

Kataja-Nokia 3-1 (tai 3-0)
Sama sävel, vähän eri syy. Nokia taistelee ekan kotipelinsä voittoon, mutta Katajan rosteri vain on niin paljon laadukkaampi, että ei pysy näädät vauhdissa.

Seagulls-Kouvot 1-3 (tai 2-3)
Kouvojen peli on taas ajoittain erittäin hyvää. Sinclairin tulo ja Leen hidas paluu pelikuntoon on kääntänyt tämän sarjan edun selkeästi hallitsevalle. Oikeaan aikaan nousukunnossa.

Karhu-Kobrat 3-2 (tai 3-1)
Kobrat voi jopa ryöstää yhden pelin vieraissa, mutta sekään ei vain riitä. Isot minuutit syövät tehot ja vievät hermot muutamalta Lapuan avainpelaajalta. Karhu sen sijaan parantaa tästä eteenpäin peli peliltä kohti välieriä ja finaalia ;D
 
Viestejä
6 198
Vs: Playoff-sutinat 2017

Pistetääs nyt omakin henkilökohtainen veikkaus vielä:

Vilpas - Pyrintö.

Niin vain Pyrintö pääsi kuin pienen ihmeenkin kautta Pudotuspeleihin. Olisihan tuolla rosterilla rannalle ulos jääminen ollut kauden suurin yllätys tähän asti. Ansaitusti runkosarjan voittanut ja mielestäni suosikkina Pantterijahtiin lähtevä Vilpas on ilman muuta selvä ennakko suosikki tässä parissa. Joukkue on laadukas ja jokaiselle pelipaikalle löytyy osaamista, laaja ja laajukas rosteri plus erinomaista työtä tehnyt Iisalo. Mutta Pyrintö on kokenut joukkue sekin, toki laajuutta ei läheskään siinä määrin mitä Salolla on, mutta kokemusta joukkueessa on ja Pyrintö on perinteisesti kevään joukkue, joten mahdollisuuksia on kiusata Saloa. Vilppaalla on kaikki paineet, joten Pyrintö voi paineetta lähteä kiusaamaan. Odotettavissa mielenkiintoinen sarja.

Pyrintö laittaa kovasti vastaan, mutta Vilpas menee siltikin välieriin voitoin 3-1.

Kataja - BC Nokia

Kaikki muistaa miten viime keväänä kävi. Näin Katajafanina selvää on, että tähän sarjaan lähdetään ilman muuta revanssimielellä! Molemmat joukkueet ovat muuttuneet viime kaudesta ja on uudet päävalmentajat, mutta Kataja on tänäkin keväänä selvä ennakkosuosikki ja Nokian jatkoonpääsy olisi viime kevään tavoin yllätys. Katajalla on ehkä sarjan tulivoimaisin joukkue ja mikäli Kataja saa saman hurmoksen päälle, mitä parhaimmillaan tämän kauden, niin Katajaa on vaikeaa voittaa ottelusarjassa kolmea tai neljää kertaa. Viime keväänä sekä Rannikko, että Virtanen menivät rikki ja sarja oli siinä. Nyt Katajan joukkue on laajempi ja parempi mitä viime kaudella. Mutta mikä on Rannikon ja Mullingsin pelikunto? Siitä hyvin pitkälti riippuu tämän sarjan tulos ja ylipäänsä Katajan mahdollisuudet Playoffseissa. Entä mikä on henkinen puoli? Mikäli Rannikko ja Mullings pystyvät pelaamaan hyvällä tasolla, Kataja mennee jatkoon jopa 3-0, mutta mikäli esim. Mullings olisi sivussa jopa koko sarjasta ja Teemu ei yllä omalle tasolle, niin Nokia voi hyvinkin uusia viime kevään tempun. Se on ihan realismia, ei negatiivisuutta.

Mikäli Kataja saa jalkeille koko orkesterin, menee sarja Katajalle 3-0 tai 3-1.

Seagulls - Kouvot

Hyvin mielenkiintoinen sarja tulossa. Koko alkukauden kovassa liidossa ollut Seagulls oli runkosarjan loppupuolen vaikeuksissa, osittain varmasti loukkaantimisten vuoksi ja tippui piikkipaikalta kolmanneksi. Mikä joukkueen iskukyky on kun Playoffsit alkaa lauantaina? Kouvot on parantanut peliään koko ajan matkan varrella ja mielestäni Kouvoilla on kaikki eväät kiusata Lokkeja ihan tosissaan. Kouvot on kova kaukoheittojoukkue ja pelkästään sillä saattaa voittaa pelejä. Kokenut ja laajan materiaalin Salon ja Katajan tavoin omaava Seagulls on tottakai suosikki ja uskon Lokkien menevän tästä jatkoon, mutta ei ilman hikeä. Seagulls välieriin voitoin 3-1 tai 3-2.

Karhu - Kobrat

Pohjanmaan hegemonia tulossa ja hallit varmasti täynnä molemmilla. Faneillakin suht lyhyet matkat reissata vieraspeliin. Tästä voi tulla jopa täysi viiden pelin sarja, ei yllättäisi yhtään. Karhua pitäisin hienoisena suosikkina laajemman rosterinsa turvin, mutta Kobriltakin osaamista joukkueesta löytyy. Mihin vireeseen yltää Damon Williams? Kun runkosarjan nelonen ja vitonen kohtaavat, niin kummankaan jatkopaikka ei olisi yllätys. Kobrat voi hyvinkin viedä tämän sarjan, mutta veikkaan siltikin Karhulle jatkopaikkaa voitoin 3-1 tai 3-2.

Katellaan, miten pieleen nämä veikkaukset tällä kertaa menee...
 
Viestejä
2 507
Vs: Playoff-sutinat 2017

On usko että mitään yllätyksiä tulisi tänä vuonna. Ennakkosuosikit jatkaa välieriin.

Vilpas-Pyrintö 3-2
Seagulls-Kouvot 3-2
Kataja - Nokia 3-1
Karhu-Kobrat 3-1
 

42

Viestejä
3 364
Vs: Playoff-sutinat 2017

Perinteinen väärä tai ainakin huono veikkaus.

Vilpas-Pyrintö 3-0
Seagulls-Kouvot 1-3
Kataja - Nokia 3-0
Karhu-Kobrat 3-2
 
Viestejä
336
Vs: Playoff-sutinat 2017

Katajan kevään recordi 11-0 ja nakkibussiin uutta mestaruustarraa. Saloon ja Kauhajoelle myös mitalit ja ne kuulemma kelpaavat juhlan aiheeksi. Kolmessa kaupungissa juhlitaan ja kaikki on ilosia, paitsi hesalaiset.
 
Viestejä
380
Vs: Playoff-sutinat 2017

TBAY sanoi:
Vaikka aiemmin epäilinkin Katajan jäävän runkosarjassa kolmanneksi, laitetaampas vaihtoehtoistakin veikkausta peliin. Pohdin kaikkien joukkueiden osalta jäljellä olevia otteluita ja niistä mahdollisia pisteitä. Loppujen otteluiden osalta on joukkueilla on eroa sekä otteluiden määrässä, kotiotteluiden ja vierasotteluiden suhteessa sekä myös vastustajien "helppoudessa"

Kun hetken ynnäilyjen jälkeen aloin laskea pisteitä yhteen ja totesin etttä lopullinen sarjataulukko voisi olla juuri samanlainen, kuin tätä kirjoitettaessakin. ;D Moni on veikannut Kouvola alemmaksikin, mutta ei se ole Nokiallakaan helppo loppuohjelma.

1. Salon Vilpas
2. Kataja Basket
3. Helsinki Seagulls
4. Kauhajoen Karhu
5. Kobrat
6. Kouvot
7. BC Nokia
8. Tampereen Pyrintö
9. KTP-Basket
10. Korihait

Vanha kristallipalloni toimii ajoittain edelleen varmana tiedon lähteenä. Kulumat ja samentumat estävät laajemman hyödyntämisen.

Pallosta näkyi muuten Kataja-aina ja Hector kasvot tuskaisina hävityn ottelun jäljiltä. Tappio on tulossa пл.04.2017.

Joten nyt on selvää sekin että ei ole Katajalle mestaruus tänäkään vuonna läpihuutojuttu.
 
Viestejä
2 333
Vs: Playoff-sutinat 2017

Bäri sanoi:
Kolmessa kaupungissa juhlitaan ja kaikki on ilosia, paitsi hesalaiset.
Stadissa kukaan ei käytännössä edes huomaa tapahtunutta... ::)
 
Viestejä
336
Vs: Playoff-sutinat 2017

Vitalstatistix sanoi:
Stadissa kukaan ei käytännössä edes huomaa tapahtunutta... ::)

Sekin varmaan totta... Jos totta puhutaan niin näistähän voi tulla jopa melko jännät pleijarit. Hieno ois nähdä yksi sarjoista menevän game 7 asti. Harmi että puolivälierät on vaan paras viidestä, ois mielekkäämpää, jos olis kaikki paras seitsemästä.

Jos tänne nyt tekis sen oikeen präketin:
Vilpas - Pyrintö 3-1
Kataja - Nokia 3-0
Seagulls - Kouvot 2-3
Karhu - Kobrat 3-1

Vilpas - Kouvot 4-2
Kataja - Karhu 4-1

Karhu - Kouvot 1-0

Kataja - Vilpas 4-1
 
Viestejä
2 432
Vs: Playoff-sutinat 2017

Korisliigan pudotuspeleissä käyttöön valmentajan haasto-oikeus – ei koske kuitenkaan kaikkia tilanteita.

Lauantaina alkavissa Korisliigan pudotuspeleissä otetaan käyttöön valmentajan haasto-oikeus, Suomen Koripalloliiton liittohallitus tiedotti myöhään perjantai-iltana.

Korisliigan pudotuspeleissä valmentajan haasto-oikeus koskee vain pelaajien tekemiä virheitä ja sivurajatilanteita. Haastamisen seurauksena tuomarit katsovat tilanteen tallenteelta ja pelitilanne arvioidaan uudellleen tallenteen mukaan ja tehty tuomaripäätös voidaan tarvittaessa muuttaa.

– Playoffseissa pelataan isoista asioista ja tilanteet tulevat erotuomareille entistäkin nopeammin. Valmentajan haasto-oikeuden käyttöönotolla pyritään minimoimaan ratkaisevien tuomarivirheiden mahdollisuus pelitilanteissa, Koripalloliiton liittohallitus kertoo tiedotteessaan.

Valmentaja voi haastaa tuomarin ratkaisun, mikäli joukkueella on käyttämättömiä aikalisiä erässä. Tuomarin tuomion haastamisen seurauksena joukkue menettää yhden aikalisän.

http://korisliiga.fi/
 
Viestejä
172
Vs: Playoff-sutinat 2017

Katajalta amatöörimäistä vai taktista touhua siirtää peli maanantaille?
 
Viestejä
1 224
Vs: Playoff-sutinat 2017

Hullu sanoi:
Katajalta amatöörimäistä vai taktista touhua siirtää peli maanantaille?

http://www.messu.com/?page_id=3966 Kierot sisustussuunnittelijat juonitelleet Katajan puolesta(tai vastaan)!!
 
Viestejä
336
Vs: Playoff-sutinat 2017

Hullu sanoi:
Katajalta amatöörimäistä vai taktista touhua siirtää peli maanantaille?

Ehdottomasti amatöörimäistä ja samalla naurettavaa, jopa noloa.
 
Viestejä
46
Vs: Playoff-sutinat 2017

Miten valmentajat selviävät pudotuspeleissä?
Mielenkiintoista tarkkailla peluutusta ja taktiikkaa - tehdäänkö muutoksia vai pelataanko vanhaan malliin.

Tulokasvalmentaja Iisalo tehnyt kotihommansa kiitettävästi; mutta toisaalta, sortuuko vielä kolmannen kerran Nenosen "sisäänajoon"? Pietin takataskusta saattaa löytyä yllätys, miten Larkas siihen osaa vastata. Tuntuu että Seagulls nyypähtää kovasti tappion hetkellä; kestikö korkealento liian pitkään? Tampere rullaa aina iloisena kevääseen, niinkö tänä vuonnakin? Epätasaiset pelit Palviaisen tavaramerkki, kuinkahan saadaan pidettyä joukko kasassa tänä keväänä. Kataja tulee peleihin varmasti myös tahtojoukkueena eikä mitenkään rainaisena ja alistuneena. Gibson on niin rutinoitu valmentaja, että vastustajalla tulee olemaan vaikeaa. Pohjanmaan pojat tai sanottaisiinko ottopojat saavat hurmosta aikaiseksi aloittamalla pelit vastakkain. Sinne on mentävä katsomaan ehdottomasti ainakin kerran kevään aikana. Toiviainen osaa pelimetkut ja kyllä pelirakentamisen taidon osaa Lapuan Dantzlerkin. Viimeisenä mutta ei vähäisempänä Nokia ja kesken kauden puikkoihin tullut Tuominen; alkuhämmennyksen jälkeen tehoja löytynyt peleistä; kuinka tuomarit suhtautuvat virheiden rajamailla olevaan puolustamiseen? Eli tuomarit ovatkin tärkeässä roolissa tasaisissa otteluissa. Toivotaan että onnistuvat tehtävissään hyvin.

Hyviä ja taitavia valmentajia iso nippu, kuinka saavat joukkueensa pelaamaan haluamallaan tavalla. Siinä avainkysymys tulevissa otteluissa.
Riskillä vedetään seuraava veikkaus.

Kataja-Nokia 3-2
Seagulls-Kouvot 2-3
Vilpas-Pyrintö 3-1
Karhu-Kobrat. 3-2
 
Viestejä
172
Vs: Playoff-sutinat 2017

Bäri sanoi:
Ehdottomasti amatöörimäistä ja samalla naurettavaa, jopa noloa.

On se, jos ei osata varata hallia otteluohjelman julkistamisen jälkeen. Vai eikö joukkueen uskottu pääsevän pleijareihin?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös