Koripallo.com

Lokit vs. Hait 15.2. klo 18.30 @ Töölön Kisahalli

Viestejä
2 333
Aina silloin tällöin puhutaan pakkovoitoista. Nyt lie tilanne Lokkien kohdalla aika lailla juuri se. Jos aikoo voittaa Korisliigan runkosarjan - tai olla siinä ihan kärjessä - ei etukäteen heikompia joukkueita vastaan yksinkertaisesti ole varaa ottaa nokkaansa. Ja kun vähänkin vilkaisee tilastoja, niin onhan nuo statsit rumaa katsottavaa Haiden näkökulmasta.

Uusikaupunki ei ole voittanut yhtään vieraspeliä tällä kaudella (13 peliä). Samalla Uudenkaupungin kuntopuntari on -14, eli neljätoista perättäistä tappiota takana juuri nyt.

Uusikaupunki on sarjassa viimeisenä kahdeksalla pisteellä, kymmenen pistettä seuraavaa joukkuetta perässä - ja korierossa pakkasella 255 pistettä (seuraavaksi huonoimmat 118 ja 96 miinuksella). Lokeilla on sarjajohdossa 30 pistettä enemmän ja koriero plussalla 105.

Ja siinäpä tuo sudenkuoppa (lokinkuoppa) piileekin. Pienikin löysä asenteessa johtaa vähintään varsin hikiseen iltaan Lokkien näkökulmasta. Niin kuin Larkas asiallisesti Korisliigaennakossa toteaakin: "Korihait on kertaalleen antanut meille opetuksen siitä mitä tapahtuu jos keskittyminen ei ole sataprosenttista". Ennakkosuosikista ei lie epäselvyyttä, mutta nyt aletaan pelata niitä viikkoja joissa ennakkosuosikkien on pidettävä tasonsa ja voitettava pelejä.
 
Viestejä
1 627
Vs: Lokit vs. Hait 15.2. klo 18.30 @ Töölön Kisahalli

Toistan parin viikon takaisen näkemykseni siitä, että jos Haita vastaan peli-ilme ei ole kunnossa, on syytä huolestua. Kuten yllä kerrotaan, ei näistä loppukauden peleistä ole oikein varaa enää niitä tilastotappioita kerätä, mikäli halutaan maksimaalinen runkosarja sijoitus mitata ulos.

Mikäli molemmat jengit pelaavat suunnilleen tasollaan odottaisin 15+p kotivoittoa Leen poissaolosta huolimatta. On mielenkiintoista nähdä pääsisikö Upson hieman taas vauhtiin roolin kasvaessa ja toisaalta, minkä mittainen isyysvapaa Junnulle on suunniteltu. Jos pitäisi arvata, niin tällä pärjätään kyllä ensi viikon viikonlopulle saakka, joka asettaa mielenkiintoisen haasteen Kauhajoelle kokoonpanon muuttuessa taas hieman. Onneksi maailmassa on koripalloa tärkeämpiäkin asioita.

Positiivisia odotuksia tämän päivän osalta myös Alexin suhteen, Salossa ei oikein sujunut, Haita vastaan pitäisi vastuuta olla mahdollista ottaa reilusti.

Haiden peli-ilmeen seuraaminen on loppukaudesta mielenkiintoista. KTP ja Pyrintö tuntuvat karanneen jo sellaisen matkan päähän, ettei näiden tavoittaminen jäljellä olevissa 10 pelissä tunnu realistiselta. Ukilaisten pitäisi kuitenkin kyetä hakemaan vähän voittamisen fiilistä, jotta karsintoihin päästäisiin kohtuullisista asetelemista itseluottamauksen suhteen ja katsojat saataisiin vielä niihin "merkityksettömiinkin" runkosarjan loppupeleihin paikalle. Vaikka rosterin taso on niin Espoota, Lahea kuin Topoakin vastaan selkeästi Haiden kannalla, ei kahden kymmenen perättäisen tappion jälkeen ole enää olemassa "rutiini voittoja"

Aivan ongelmatonta ei välttämättä ole myöskään Kisiksen lehtereillä, syksyisessä hain kaadossa paikalla oli noin 700 henkeä. Edellinen täysi tupa Katajan pyyhkiessä haluttomilla Lokeilla lattiaa ilman Rannikkoa ei myöskään ehkä jättänyt erityisen positiivista kuvaa satunnaisille katsojille. Nämä lisättynä etukäteen selvänä pidettyyn matsiin (veikkaus 1,01 vs 11) enteilevät ehkä 600 katsojaan lehtereille. Toivottavasti olen väärässä, ja kisiksellä saadaan tänään nauttia mielenkiintoisesta pelistä ja hyvästä tunnelmasta.
 
Viestejä
1 627
Vs: Lokit vs. Hait 15.2. klo 18.30 @ Töölön Kisahalli

Puoliaika show ansaitsee tälläkertaa erityismaininnan kun puoliajalla pelataan pyörätuolikoripallon näytösottelu. On vähän harmi, ettei tätä saatu esim Kataja peliin, mutta aika monella Kisiksen kävijällä lienee tänäänkin luvassa uusia kokemuksia lajin muodossa. Kumpa vaan juontajaksi löytynyt joku asiansa osaava, jotta mahdollisuudesta saadaan kaikki irti.
 
Viestejä
1 627
Vs: Lokit vs. Hait 15.2. klo 18.30 @ Töölön Kisahalli

Tuota voinee kutsua rutiini voitoksi. Alussa lokeilla tahmeaa, toinen ja kolmas neljännes osoittivat sen eron, joka jengien tekemisessä tänävuonna on ollut. Viimeisellä tauolla vähän huolestutti loppuuko pelaaminen taas turvallisen tuntuisessa johtoasemassa ja loppuihan se. Eilen kuitenkin riitti, eikä edes 2min ja +8p kohdalla näytetty kovin huolestuneilta, ehkä tästä vihdoin opitaan.

Jalonen tehtaili 21/32 haiden ensimmäisen puolikkaan pisteistä, mutta ei osunut kertaakaan toisella puolikkaalla. Ymmärrän tarpeen ja halun yrittää voittaa, mutta ehkä 35min illasta toiseen myös niissä "toivottomissa" tilanteissa on hieman liikaa mihelle. Ilman Jalosta nykyrosterilla divari kutsuu (pelillisesti). Holloway saatii lokkien takamiesten toimesta nuhteeseen eikä heittokaan eilen uponnut.

Lokkien puolelta Calle pelasi hyvän pelin ja otti roolia kun sitä oli tarjolla. Upson näytti monessa tilanteessa pehmeältä ja eksyi useamman kerran rotaatioissa pahasti, hiljaa katsomossa pohdin katuvasti sanojani Leen sopparin julkaisun aikoihin. Junnu oli verkkareissa penkillä, joka allekirjoittaneen yllätti.

Alex pelasi eilen hyvin (8 syöttöä, 2 riistoa, 0 menetystä), mutta on tämän kauden otannalla 56% vapaaheittäjä, en ole aiemmin asiaan niin kiinnittänyt huomiota, mutta eilisen 4 peräkkäistä missattua vaparia alkoivat ihmetyttämään. Pieni tilasto vilkaisu kertoia, että alle 65% vapari heittäjiä löytyy jengisä 3kpl Upson, Vaenerberg ja Lindbom. Mielenkiintoiseksi tämän tekee ehkä se, että Alexia ja varsinkin Callea pidetään hyvinä heittäjinä, vaikka kummankaan uran tilastot bonus viivalta eivät juuri mairittele. Callen kohdalla lisääntynyt agressiivisuus kohti koria on nostanut yritysten määrää jonkinverran, mutta ilmaisiin pisteisiin tällä ei juuri ole ollut vaikutusta.

Puoliajan pyörätuolikoripallo oli mielenkiintoisin ja parhaiten toteutettu puoliaikaohjelma Kisiksellä pitkään aikaan.

Molempien pelit jatkuvat viikon päästä kotona Karhun matkatessa Ukiin ja Kotkan Helsinkiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös