Koripallo.com

Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kumpi vie tärkeän voiton?

  • Kataja

    Ääniä: 8 72,7%
  • Seagulls

    Ääniä: 3 27,3%

  • Äänestäjiä
    11
Viestejä
6 199
Pitkä runkosarja lähenee loppuaan, mutta panoksia riittää vielä ja mikäs sen hienompaa! Keskiviikkona joensuussa liigan kärkikamppailussa kohtaavat toisensa kolmonen Kataja ja kakkonen Seagulls. Tämän kauden aikaisemmat kohtaamiset kirjataan Katajalle 2-1, Kataja on vienyt kaksi viimeisintä kohtaamista. Vilpas näyttää menevän runkosarjan voittoon, Kataja ja Gulls näyttäisivät siis ratkaisevan kakkospaikan, mikä sekin olisi molemmille varmasti tärkeä sijoitus, toisihan se mahdollisissa välierissä varmasti kotiedun.

Gulls on kaksi pistettä Katajaa edellä, Katajalla peli vähemmän pelattuna. Tämä kohtaaminen on hyvin ratkaiseva tuon kakkospaikan suhteen. Ennustankin, että kumpi tämän voittaa, sijoittuu kakkoseksi. Toki ei tämä peli mitään lopullisesti ratkaise, mutta jos spekuloidaan, niin jos esim Gulls voittaisi tämän pelin, olisi eroa jo neljä pistettä ja Gulls olisi hyvin lähellä kakkospaikkaa, ja Kataja voitolla puolestaan nousisi tasapisteisiin ja ottelun edelleen vähemmän pelanneena ja kun tasapisteissä Kataja olisi Gullsin edellä, niin voitolla Katajakin olisi hyvin tukevasti kiinni kakkospaikassa.

Katajalla siis jäljellä kotipelit Gullseja, Karhua ja Kotkaa vastaan sekä vieraspeli Nokialla, Gullseilla puolestaan jäljellä pelkästään vieraspelit Katajaa, Vilpasta ja Kotkaa vastaan. Katajalla loppuohjelma lähtökohtaisesti helpompi, mutta tämä keskiviikon peli aika pitkälti ratkaisee tuon kakkospaikan kohtalon. Toki eihän runkosarjan voitto varmuudella ole vielä ratkennut, mutta suurellä todennäköisyydellä kylläkin.

Tässä vaiheessa kummankaan joukkueen kokoonpano ei ole vielä selvillä. Uskon, että tiukka matsi tulee tästä. Toisaalta Kataja voi ottaa tästä selvänkin kotivoiton, kuten viimeksi Lokkien vieraillessa joensuussa.
 
Viestejä
2 399
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Veikkaan että tulee olemaan tasainen peli näiden kahden huippujoukkueen välillä. Jaossa siis tärkeät pisteet molemmille ja uskon että kumpikaan ei pelaajia huilauta ellei ole sitten jotain vammaa. Veikkaan että tämän pelin voittaja on runkosarjassa toinen ja hävinnyt kolmas. Katajalle on kyllä ainakin runkosarjassa sopinut paremmin Seagulls kuin Vilpas vastustajaksi runkosarjassa joten itselläni on kova luotto siihen että kotijoukkue juhlii voittoa pelin jälkeen. Mielenkiintoisia match uppeja on pelissä esim. Rannikko vs Nikkarinen, Mäkäläinen vs Lindbom, Bristol vs Lee Jr ja Brown vs Cowells 3. Toki ei ole vielä tietoa kokoonpanoista mutta tuskinpa kummaltakaan ketään avainpelaajaa puuttuu.
 
Viestejä
547
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Sinänsä melko merkityksetön ottelu vaikka tietysti kotona kumpikin mielummin pelaa välierät, ainakin taloudellisessa mielessä. Minun näkemykseni on että kaikki noista Kataja aina:n listaamista matchupeista menevät Seagullsille. Sehän riittää voittoon, eikös niin?
 
Viestejä
2 333
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Jos haluaa voittaa mestaruuden, on viime kädessä voitettava kaikki joukkueet jotka vastaan tulee ja viimeistään finaaleissa tulee sinne asti päässeelle vastaan se periaatteessa kovin toinen joukkue ja viimeistään siellä on se voitto tehtävä jos mestaruutta haikailee.

Mutta sinne finaaliin voi tietysti olla helpompia ja hankalampia reittejä. Lokit on nyt pelannut itsensä tilanteeseen jossa tuosta tiestä on tulossa hankalan puoleinen: kävi tässä pelissä miten vain, nämä kaksi kohtaavat välierissä mitä todennäköisimmin - mikäli tiensä sinne asti hoitavat. Se tuskin on ollut Lokkien toivelistalla kovin korkealla, sillä jos joku joukkue on ollut selvästi Lokkeja vahvempi tällä kaudella keskinäisisssä peleissä, niin se on Kataja (ja tietty Pyrintö!). Vaikka Salossa näytäänkin jo juhlivan mestaruutta ;D (kts. Vilppaan topic), löisin vetoa, että esim. Lokit ottaisi milloin vain pudotuspelivastustajakseen ennen finaalia mielummin Vilppaan kuin Katajan. Katajallehan varmaan tämä välieräpari sopisi koska siellä taitaa olla huonompia muistoja Vilpas-peleistä?

Mielenkiintoista on nähdä, miten tosissaan ja kuinka kovalla riskillä kumpikin joukkue lähtee pelaamaan voitosta. Jos katsotaan, että uskottavat saumat Vilppaan ohittamiseen on olemassa, niin sitten varmaan pelataan täysillä päätyyn saakka. Kakkossijakin tuottaa varman kotiedun vähintään välieriin asti (jos sinne pääsee) sekä yhden loppuunmyydyn hallin enemmän ja voi siksi houkutella yrittämään.

Larkas onkin jo kommentoinut pelin ennakkoasetelmia Korisliigan sivuilla.
Panokset ovat kovat. Voittaakseen runkosarjan molempien joukkueiden tulee voittaa kaikki jäljellä olevat pelit. Joensuun joukkue on vaihtunut hieman sitten viime pelimme. Silti voittoon tarvittavat asiat ovat pysyneet samoina. Levypallopelaaminen tulee olemaan isossa roolissa. Toisia heittoja ei saa antaa jos mielimme taistella ottelun voitosta. Hyökkäykseemme pitää saada sama flow, joka meillä oli pari ottelua sitten. Palloa pitää pystyä liikuttamaan ja luomaan paikkoja sitä kautta. Puolustuksessa puolestaan on otettava pallon liikettä pois. Voitto vaatii meidän parasta peliä.
Carl Lindbomin pelaaminen on merkattu Lokeille pelin aikana tehtäväksi päätökseksi, mikä voi olla fuulaa tai ei. Toivottavasti vain hätävarjelun liioittelua.Kymmenellä pelaajalla ollaan Joensuuhun matkaamassa, eli Waxlax ja Eboreime puuttuu kokoonpanosta kokonaan.
 
Viestejä
1 630
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Varsin mielenkiintoinen peli tulossa. Runkosarjan lisäksi haetaan tässä pikkuhiljaa hieman asetelmia myös mahdolliseen (ja molempien jengien takaravoissa todennäköiseen) pleijari sarjaan, samalla pitäisi kuitenkin pyrkiä pitämään fokus tiukasti vielä edessä olevassa runkosarja ohjelmassa.

Lokkien ohjelma on pelkkää vierasta, keskiviikon pitkän matkan jälkeen pitää olla taas lauantaina iskussa Saloa vastaan. Tähän liittyy kuitenkin pieni catch, jos Joensuussa hävitään, ei Salo pelillä käytännössä enää ole juurikaan lokeilla panosta. Toisaalta tähän pelirytmiin pitää pikkuhiljaa päästä sisään, toisaalta pienikin kolhu tässäkohtaa on syytä levätä pois.

Joensuussa ei matkustus rasita. Toisaalta Karhu on ovella jo perjantaina, eikä loppuohjelman panos ole aivan yhtä selkeä kuin Lokeilla keskiviikko illan jälkeen. Teemun pelituntuman ja kunnon kehitys lienevät tiukasti seurannassa.

Pelillisesti homma ratkennee korin lähellä, mikä on Junnun päivän kunto, saadaanko palloa liikuttamalla ajoille sen verran tilaa, ettei lokkien takamiehiltä viedä palloa käsistä kesken layupin. Ja jotta korin alle saadaan tilaa, täytyy myös kaukaa osua laajalla rintamalla. Toisaalta samat pätevät myös Katajaan, jos Teemulla on heittopäivä ja jenkkien jaloissa virtaa, on Joensuusta vaikea pisteitä ottaa.

Veikkaus ei vielä ole avannut korisliigan kohteita huomiselle, mutta uskoisin kertoimien olevan reilusti kalleellaan kohti Katajaa.
 
Viestejä
1 630
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Veikkaus löysi kertoimensa 1,22 vs 3,9, 8,5p vierastasoituksellakin vielä 1,8vs1,9. Oma uskoni lokkeihin hieman suurempi, mutta kertointen laskija suunnilleen tontilla kuitenkin.
 
Viestejä
204
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kylläpä Seagulls oli skeida ottelussa ja Kataja hyvä, varsinkin pakkipäässä. Gulleilta oli jäänyt tänään muutakin kuin jalat dösään, täysin munaton esitys joita on tullut viimeaikoina liikaa. Bye bye runkosarjan voitto lokit!
 
Viestejä
2 333
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Dr. Dunkenstein sanoi:
Bye bye runkosarjan voitto lokit!
Se kai käytännössä meni jo Vilpas-tappiossa?

Katajalla on käytännössä ollut koko kauden selkeä yliote Lokkeihin: pari rökälevoittoa ja ainoa tappio kahden jatkoajan jälkeen joskus joulukuussa. Kuinka paljon se on "henkimaailman juttuja" ja missä määrin kummankin joukkueen nimenomaiseen pelitapaan liittyvää on sitten toinen kysymys.

Toisaalta tolla pelillä jää kyllä Lokeilla tämä kausi helposti jo pudotuspelien ekalle kierrokselle. Jotenkin on se peli jäänyt sinne syksyyn...
 
Viestejä
6 199
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Murskavoitto jälleen Lokkeja vastaan, upea esitys Katajalta 1842 katsojan riemuksi! Voittajasta ei ollut ekan kympin jälkeen mitään epäselvyyttä. Katajalta loistavaa koko joukkueen puolustamista läpi ottelun. Kataja oli runkosarjassa selvästi Lokkeja edellä keskinäisissä kohtaamisissa, katsotaan, muuttuuko asetelmat jos kohdataan sitten Playoffseissa.

Kataja on nyt hyvin lähellä kakkospaikkaa. Käytännössä yksi voitto jäljellä olevista peleistä varmistaa asian, sillä Lokit tasapisteissä jää taakse. Upea voitto, kiitos Kataja!!!
 
Viestejä
131
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Tämä ottelu on katottava heti kun sen Fanseatilta pystyy katsomaan.

Näyttäis kuitenkin että tuleva suomenmestari Kataja pyyhki Seagullseilla lattiaa mennen tullen.
 
Viestejä
19 541
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Vaikka Kataja puolusti mainiosti ja otti sen rökälevoiton, niin kylläpä oli välillä vauhtia paljon enemmän kuin riittävästi. Siinä vauhtisoolossa kämmättiin monen monta kertaa menetyksiin ja muihin mokiin.

Onneksi vastustajakin oli samassa vauhdissa ja samoilla linjoilla.

Mitä Kulleille on tapahtunut lähiaikoina ja mitä on tapahtunut Leelle? Eipä uskoisi, että on joskus pelannut maajoukkueen sentterinä. Huolilakin piti välillä ihan pilkkanaan. Ja taisipa jäädä muutamat askeleetkin viheltämättä Junnulle?

Mutta nyt Kataja jäitä hattuun ja rauhallisemmalla pelillä tulevaisuuteen. Kyllähän nopeat hyökkäykset tietysti on hienoja silloin, kun onnistutaan. Nyt tuli liikaa nopeissa niitä hasardisyöttöjä ja muita kämmejä.

Ja nähtiinhän todella hienojakin suorituksia.
 
Viestejä
179
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Harmin paikka, taitaa tulla Nokia vastaan plejreissa. Kunhan ei kävisi samoin kuin vuosi sitten.
 
Viestejä
2 399
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Loistava esitys Katajalta!! Kataja puolusti kyllä sellaisella asenteella että Lokeilla ei ollut mitään mahdollisuuksia tänään voittaa. Mullings ja Brown olivat taas kovassa vireessä ja muutenkin Kataja pelasi joukkueena hyvin. Hyvä että tämän kauden Kataja ei roiski pelkästään kolmosia vaan ajaa myös korille. Seagulls oli kyllä vaisu. Varsinkin Nikkarinen ja Lee jr oli kyllä täysin Katajan pihdeissä. Katajalle tärkeä voitto ja eiköhän Kataja ainakin ole kakkonen runkosarjassa
 
Viestejä
1 734
Vs: Kataja vs Seagulls Ke 22.3. klo 18:30 LähiTapiola Areena

EipäsJuu sanoi:
Harmin paikka, taitaa tulla Nokia vastaan plejreissa. Kunhan ei kävisi samoin kuin vuosi sitten.
GiveLaboTheBallille itkupotkuraivareiden aiheuttaminen kyllä kovettaisi...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös