Koripallo.com

BC Nokia 2017-18

Viestejä
981
Vs: BC Nokia 2017-18

Mukavan näköistä peliä Kotkassa eilen BCNltä, vieraspeli keskellä viikkoa lokakuussa ei ole ihan helpoin. Pallon liike muutamissa nopeissa hyökkäyksissä oli erinomaista ja BC Nokia lienee ehkä heittovoimaisin joukkue tällä hetkellä korisliigassa. Erien loput pelattiin itsevarmasti ja hyökkäyksissä oli variaatioita aika paljon ainakin jos vertaa KTP:n pelaamiseen.
 
Viestejä
1 434
Vs: BC Nokia 2017-18

PikkuMikko sanoi:
Molemmilla olisi kuitenkin ollut tarjolla melko iso rooli Pyrinnön kakkosessa, sarjataso 1 A. Mutta toisaalta on totta että Pyrinnöstä on lähtenyt aika monta nuorta pois tuossa liigajoukkueen kynnyksellä. Miksi? Kakkosjoukkuehan on olemassa juuri näitä nuoria varten.

Menee offtopiciksi, mutta Haapoja oli vielä viimeisellä Pyrinnön divarikaudellaankin pahasti keskeneräinen pelaaja jopa siihen sarjaan - ja divarin taso on hyvin kaukana liigan alapuolella. Jos joku luuli pojan marssivan tuosta vaan Nokian (tai Pyrinnön) liigakokoonpanoon, kärsi kyllä pahoista hallusinaatioista.

Suomessa on tällä hetkellä kumman paljon näitä tarinoita, joissa nuoren pelaajan polku on tehnyt kummallisen käänteen. Ne, jotka pystyisivät pelaamaan liigassa, lähtevät divarista vuosiksi rapakon taakse jonnekin vitsikouluihin polkemaan paikallaan. Sitten on näitä Haapojan tapaisia kavereita, joiden ceiling saattaisikin olla siellä divarissa... mutta istutaan vuosia liigajoukkueen penkillä toivotaan-toivotaan -hengessä.

Parempia neuvoja pojille, kiitos.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Pyynikin Toivoton sanoi:
Parempia neuvoja pojille, kiitos.

Onneksi Justus otti neuvostani vaarin ja kirjauttaa autokaupungissa +20 mpg ja +8 ppg. No offence, mutta olisi kuvitellut, että Pyrban tämän kauden rosteriinkin olisi mahtunut.

Kommentit Haapojasta allekirjoitan silti, ei siinä mitään.
 
Viestejä
1 434
Vs: BC Nokia 2017-18

MattHeldman sanoi:
Onneksi Justus otti neuvostani vaarin ja kirjauttaa autokaupungissa +20 mpg ja +8 ppg. No offence, mutta olisi kuvitellut, että Pyrban tämän kauden rosteriinkin olisi mahtunut.

Eihän sinne näytä kunnolla mahtuvan edes maajoukkuerinkimies Palmi. Ja ehkä Kilpinen vaan viihtyy Uudenkaupungin sykkeessä? :)
 
Viestejä
626
Vs: BC Nokia 2017-18

leka sanoi:
BC Nokia lienee ehkä heittovoimaisin joukkue tällä hetkellä korisliigassa.

Eilen KTP:tä vastaan heittivät kolmoset 11/20 :eek: Ja muutenkin seitsemän ottelun jälkeen kolmosprosentti on 39.6 eli todella kova heittojoukkue teillä tällä kaudella kasassa :)
 
Viestejä
105
Vs: BC Nokia 2017-18

Moikkis!

Vaffistuksista.

Pointti on nyt sitä mitä pitääkin. Voittaa oman pakin, näkee kentän ja SYÖTTÄÄ. Matti vai kuka jostain kaivoi männän vuosien heitto rossat ja niihin nähden heittänyt hyvin.

Hammonds tuntuisi olevan paranneltu versio Smithistä. Hakee levyjä hanakammin ei tyhmäile ja kun heitto tippuu parin viime pelin malliin, on selkeä vahvistus.

Gilbert onkin sitten oma lukunsa. Ainoan koti harjoituspelin jälkeen meinasinkin ääneen mainita, jollei terävöitä ajojaan, tullaan nollaamaan kauden aikana monesti. Parin ekan pelin jälkeen ajattelin, että onneksi pidin naamani kiinni. Nyt näyttäisi kuitenkin olevan, että aika aseeton on, jos ei heitto tipu. No aika näyttää.

Tanskalaisista ei tarvi sanoa mitään. Muistaakseni yleisen laskutavan mukaan, kahta Tanskalaista vastaan saa kuin saakin yhden ison amerikkalaisen? Vai muistanko väärin? Andersenistä nyt niin väljä, mutta jos iso jenkki sattuis tulemaan, niin mitäpä tuolla tekis? Laerke sen sijaan kentällä ollessaan vie Henkan tai Mattilan mintsoja tuomatta mitään lisäarvoa joukkueelle.
 
Viestejä
140
Vs: BC Nokia 2017-18

Mitä ajattelit tehdä perjantaina? Kuvan kaveri on lähdössä perjantaina 3.11. ryöstöretkelle Saloon.

Alakulman fanibussissa on vielä tilaa. Lähde kaatamaan Vilpasta kentällä ja katsomossa, ottelu alkaa klo 18.30 ja bussi lähtee Palloiluhallin parkkipaikalta klo 15.30.

Matkan hinta pääsylippuineen:
(Alakulman jäsen/ei-Alakulman jäsen)
- Lapset 13/18€
- Aikuiset ja Eläkeläiset 28/33€

Ilmoittautumiset mailiin kari.hinkkanenMIUKUMAUKUbcnokia.com

Alakulma jakaa kymmenelle ensimmäiselle matkalle ilmoittautuneelle lapselle kuvan mukaisen tuubihuivin!

YMifzdE.jpg
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Salon Vilpas 99 - 84 BC Nokia

Salolla hieno halli, hienot kannattajat ja ehdottomasti liigan laajin rosteri. Ihmettelen, jos tuolla kombinaatiolla ei mestaruutta voiteta.

Nokialta taas ei eilisen pelistä voi kehua oikeastaan ketään. Kyyti oli kylmää ja luvut olisivat olleet vieläkin rumemmat, ellei Salo olisi jarrutellut jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Hammonds saa puhtaat paperit. Taisi tosin tehdä aika monta pistettä ihan loppuvaiheessa, kun peli oli ratkaistu. Councilin heitot murheelliset 0/11 ja Gilbertiltä taas hyvinkin keskinkertaista roiskimista. Laerke yllätti tekemällä 17 pojoa, katsotaan jatkuuko osuminen seuraavissa peleissä.

Erityismaininta Salolle Jordanista. On kyllä dominoiva pelaaja tämä pikkumies, olisi hienoa nähdä tuollainen kaveri joskus Nokian paidassakin liigatasolla. Jos ontuvat vertaukset sallitaan, niin Nokian vahvistuksissa ovat nyt liikaa canyonbarryjä, kun pitäisi olla enemmän jordaneja.

Sellainen on vanhana pessimistinä mainittava, että aika moni tuntui innostuvan Nokian korkeasta sarjasijoituksesta alkukaudella unohtaen kokonaan joukkueet, joita vastaan olimme pelanneet. Mikäli Nokia aikoo jatkossakin olla tuossa kuuden kärjessä ja hätyytellä jopa pleikkojen kotietua, mikä kai on kauden tavoite, niin aika paljon pitää tasoa nostaa. Tässä on nyt menossa kolmen matsin putki Salo-Karhu-Kataja, ja se on ehkä paras mittari siitä, missä mennään. Yksikin voitto, niin olisin tyytyväinen.

Loppukaneettina pakko kommentoida, että Teemu tuntuu olevan jonkinlainen toteemi aina siinä kaupungissa, missä hän kulloinkin pelaa. Eilen ei nimittäin tarvittu kuin pari lämminhenkistä Teeeeeemuuuuuuuuu-huutoa ja sen jälkeen Alakulma sai kuunnella koko loppumatsin ajan jonkun malttinsa täysin menettäneen salolaisen juopon rähinää :D

Mutta Vilppaalle ja Ultrasille varaukseton peukku. Hienoa touhua.
 
Viestejä
1 496
Vs: BC Nokia 2017-18

naapurista sanoi:
Eiköhän pikkuhiljaa vois lähettää nää laerket ja Anderseenit kotio
Joo, mietin myös vähän tämän päivän pelistä, että mihinköhän kiintiöön nuo kaksi kuuluvat, Tuomisen Tanskan-tuliaisiako mahtavat olla?
Vastaavat äkkiseltään keskimääräistä suomalaista rotaatiopelaajaa? Eli jos eivät hirveästi maksa, niin miksipä ei, mutta kauheen kovia vahvistuksia eivät kyllä ole.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Saapa nähdä kauanko Nokian kaverikoris saa jatkua. Toistan ehkä itseäni, mutta tahdon muistuttaa, että Korisliiga on hyvin pitkälti vahvistusten dominoima sarja ja jos meillä on tälläkin kaudella yhdet liigan heikoimmat vahvistukset, niin se näkyy tuloksissa.

En tiedä, millä kaavalla Tuominen sai Laerkesta liigavahvistuksen, mutta toivotaan, että juuttisaaga alkaa pikkuhiljaa olla päätöksessä. Useimmissa muissa joukkueissa näillä esityksillä saisi kenkää 2-3 matsin jälkeen ja jenkkejä onkin jo vaihdettu siellä täällä. Laerkelle sen sijaan annetaan aikaa, vaikka kaverissa ei ole mitään erityisominaisuuksien pilkahduksiakaan, jotka puoltaisivat jatkoa.

Andersenista en viitsi edes mainita.

Sen verran vetäisin nyt ässää hihasta, että myös Gilbertin asemaa kyseenalaistaisin. Aivan karmeita heittoprosentteja ottelusta toiseen ja herra tuntuu olevan eräänlainen two-tricks-pony eli pallon hyökkäyspäässä saatuaan joko a) heittää sutaisukolmosen b) yrittää ajaa lihamuurin läpi korille yleensä kaatuen turvalleen jo parin askeleen jälkeen. Eli jota kuinkin sama kikkavarasto kuin Wilkersonilla.

Puhtaat paperit Councilille ja jatkaisin myös iloisesti Hammondsilla (sainpahan tämän sanottua), koska Leyton on tällä hetkellä aika hiton hyvä. Itse asiassa on ollut viimeiset neljä peliä Nokian paras jenkki.

Mitä itse peliin tulee, niin Nokian 11-0 loppurunin aikana mietin, että jos tällaisella pelillä voi liigassa voittaa, niin sitten on maailmankirjat sekaisin ja Karhu puristikin viime minuuteilla takaisin peliin mukaan ja ohi. En tiedä, vaikuttiko Dettmannin läsnäolo katsomossa, mutta väittäisin ottelun olleen heikkotasoisin Nokialla muutamaan vuoteen.

Karhulla ihan tasokas jenkkinelikko, jota kotimaiset säestävät. Kuusi ylsi pisteille tänään, mutta rosterin ei tarvitse olla kovin laaja, jos siinä on tarpeeksi osaamista.

Muutoksia odotellessa. Ihan oikeasti, se Laerke nyt sieltä mäelle jo.


PS. Karhun faniryhmälle varaukseton arvostus. Täysi bussilastillinen keskiviikkopeliin. Hienoa.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Katselin muuten liigan pelaajakohtaisia tilastoja.

Nokian paras vahvistus pisteissä sijalla 20, ribareissa 18, tehokkuudessa sijalla 30.

Tilastot eivät toki kerro kaikkea, mutta..
 
Viestejä
1 159
Vs: BC Nokia 2017-18

MattHeldman sanoi:
Mitä itse peliin tulee, niin Nokian 11-0 loppurunin aikana mietin, että jos tällaisella pelillä voi liigassa voittaa, niin sitten on maailmankirjat sekaisin ja Karhu puristikin viime minuuteilla takaisin peliin mukaan ja ohi. En tiedä, vaikuttiko Dettmannin läsnäolo katsomossa, mutta väittäisin ottelun olleen heikkotasoisin Nokialla muutamaan vuoteen.

Minusta tuo oli kahden pelityyliltään samankaltaisen joukkueen fyysinen vääntö, jossa nyt tuli näitä runeja. Ei huipputasoinen, mutta varsin jännä ja viihdyttävä peli.
Meininkin kannattajaryhmien välillä oli oikein hyvä ja tälläiseksi myöhäissyksyn keskellä viikkoa olevaksi peliksi muistutti jo lähes pudotuspeliä. Tulos vaan oli harmittava, mutta käytännössä kolmella vahvistuksella pelattiin ja Mattilakin oli poissa.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Herkku sanoi:
käytännössä kolmella vahvistuksella pelattiin ja Mattilakin oli poissa.

Iso mörkö korin alle Laerken tilalle. Kun Mattila palaa, ei Nokia tarvitse Laerkea syömässä minuutteja ihan samantasoisilta, ellei paremmilta suomalaisilta. Nokian paras ribareissa Gilbert 6,3 rpg, ei hyvä.


Ihan off-topicina:

Wilkersonin ura Puolan liigassa kesti näköjään neljä peliä, mutta siitä olen yllättynyt, että Kentwan on pelannut syksyn Slovakiassa. Korisliigan 8 pojon keskiarvo ei kuitenkaan ihan paras näyttö eurokentille.
 
Viestejä
1 159
Vs: BC Nokia 2017-18

MattHeldman sanoi:
Iso mörkö korin alle Laerken tilalle. Kun Mattila palaa, ei Nokia tarvitse Laerkea syömässä minuutteja ihan samantasoisilta, ellei paremmilta suomalaisilta. Nokian paras ribareissa Gilbert 6,3 rpg, ei hyvä.

Joukkueena Nokia kuitenkin onneksi vielä levareissa kolmen sakissa, mutta kyllähän tuolle rintamalle tosiaan mielellään jonkun lisäavun näkisi. Ehkä joulutauolla jotain tapahtuu.
Vaikeeta oli aikoinaan jopa Serbiasta näillä budjeteilla löytää Suomessa pärjääviä kavereita, mutta sitten lopulta tulikin jättipotti kun Labo tänne saatiin. Jeftic ja Vuk toki myös ihan OK. Tanska on paska maa koripallossa ja varmasti on vielä paljon vaikeampaa yrittää sieltä kaivaa ratkaisupelaajia tänne.

Pitäisikö kokeilla kohta Nicholas Pedersonia, oiskohan vapaana? ;) :D
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Herkku sanoi:
Pitäisikö kokeilla kohta Nicholas Pedersonia, oiskohan vapaana? ;) :D

Ei ole vuoden 2016 Marokon keikan jälkeen enää pelannut, joten kilometrit on tainneet tulla täyteen. Tosin ei Nik mikään liigapeluri olisi ollut.

Jonkinlainen kansanvillitsijä á la Mike Anderson, Wilkerson tai Papa Dia pitäisi saada. Ja en nyt puhu pelkästään pelitaidoista, vaan nimenomaan sellaisesta kaverista, joka saisi hieman nostetta nukkuvaan yleisöön.

Nokia on tosiaan kolmosena levarien määrissä, mutta sitten taisi taas vastavuoroisesti olla eniten kolmosia viskonut joukkue. Korin alle ei päästä tai sitten ei haluta päästä, kuinka sen nyt ottaa.
 
Viestejä
105
Vs: BC Nokia 2017-18

Nokialla ongelma tällä hetkellä on 5 vs. 5 pelissä. Nopea suunnan vaihto pelihän valmennuksella on ollut selvästi joukkuetta kasatessa hakusessa, mutta peli menee kaarella siirtelyksi ja gilbert kolmosiksi 5 5 pelissä. Dolenc ansaitsee ilmanmuuta isot minutit ja kunnialla on niistä suoriutunutkin, mutta huilin hetkellä/ei kulje päivinä menee vaikeaksi, jos ja kun korin alus uhkaa ei ole.

Olen yrittänyt päästä vahvistus nekatiivisuudesta yli, mutta pakko mainita, että Gilbertin vapareista olis voinut puolet jättää viheltämättä ilman parranpärinöitä.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

BC Nokia 96 - 91 Kataja Basket

Illan teesit:
- Hammonds todella kova. Toivottavasti tämä ei ole nyt mikään suonenveto, vaan vire jatkuu kevääseen asti.
- Gilbert esitti taas kaatumis-layupejaan, mutta ei onneksi roiskinut yhtä pahasti kuin edellisissä matseissa.
- Laerke ei ollut huono. Olen kuitenkin edelleen ihan samaa mieltä Laerkesta kuin aiemminkin.
- Dole > Huolila. Tämä lämmittää.
- Council perusvarmat 15/2/7s. Ammattimies.
- Katajan jenkit aika harmaata tavaraa. Jotenkin hauska ajatella, että tämä porukka on hakenut vierasvoittoja Badalonasta jne. Toki siellä oli hieman erilaista peluutusta ja taisi olla muutama nyt poissa ollut mukana.
- Jesse pelasi parhaan liigamatsinsa, mitä minä olen nähnyt ja niitä on aika monta vuosien aikana katseltu, joskus kun tuli käytyä usein jopa Pyynikillä.

Hyvä voitto, mutta taas muistuttaisin siitä tosiasiasta, että pelattiin siipirikkoja vastaan. Kaikki pisteet kuitenkin lasketaan sarjataulukkoon, mikä on hyvä. 1-2 pelaajavaihtoa, niin ne tiukat kotipelit parhailla rostereillaan pelaavia kärkinelikon joukkueita vastaan voisivat olla mahdollisia, jopa satunnaiset vierasvoitot samoista porukoista. Ensi keskiviikon Espoo-matsit ja Pyrintö ensi sunnuntaina ovat jälleen kerran ns. pakkovoittoja, jos aiotaan oikeasti pelata playoffsien kotiedusta. Eikä se ohjelma tule ennen joulua olemaan muutenkaan helppo. Oikeastaan lasken vain 17.12. kotimatsin Ukia vastaan sellaiseksi, jossa ollaan etukäteen selvä ennakkosuosikki.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös