Koripallo.com

Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Viestejä
2 507
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Hilguma sanoi:
Seuraava peli kotona voidaan vielä hoitaa, mutta seiskapeli Salohallissa... Juu ei.

Kaikki riippuu pitkälti seuraavasta pelistä että kuinka Karhu voittaa sen ja millä ilmeellä mahdollinen game 7 lähtee käyntiin..


Itselläni viä usko Karhun finaalipaikkaan on. Siihen vaaditaan hyvä peli kotona ja sen jälkeen täydellinen suoritus salossa.

Nyt punnitaan mistä Karhun pelaajat ja TOIVIAINEN on tehty..
 
Viestejä
68
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Bojan olisi kyllä ansainnu tekun siitä kun tuuletti Nenosen viidettä virhettä, oikein saatto Juhon ulos taputtaen. Liian paljon hänellä erityisoikeuksia.
Saatto olla neljäskin virhe kun otetiin vaihtoon.
 
Viestejä
179
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Netistä katsottuna näytti tuomarointi olleen mukavasti kohdallaan, linja piti lähes koko ottelun ajan. Puolustuksen voitto sanoisin. Kun puolustetaan hyvin, päästään juoksemaan ja se tuo onnistumisia hyökkäyspäähän. Toki myös Vilpas oli energisempi eilen. Nyt oli sitä Vilpuraa mitä runkosarjassakin. Onnittelut! Tänään sitten Lokkien vuoro tehdä sama Katajalle.
 
Viestejä
70
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Jep. Sarcevic ja Rannikko ovat saaneet käsittämättömät oikeudet pillittää joka tilanteesta. Lisäksi Sarce rikko pelissä n. 10 kerta. Sellasta pikkusikaa koko ajan, mutta eipä saa kuin sen yksi tai kaksi virhettä pelissä
 
Viestejä
1 624
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Viimekauden vierasKarhu palannut, tätä on vähän odoteltu. Eiköhän Kauhajoella nähdä ihan peli ja perjantaina ratkaisut tästä.
 
Viestejä
1 637
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Washington teki tekun arvoisen virheen provosoiduttaan Ultraksen hiillostukseen.

Ultraksen fanitus on hienoa Salossa kun pitivät yhtenä joukkueena kunnon mekkalaa.
Kauhajoella homma toimii pienellä ryhmällä periaatteessa ok mutta kentän laidalla kuului jo rajoilla menevää kommentointia tuomareille ja pelaajille.

Pointti on siinä onko:
-kommentointi henkilökohtaista
-todella henkilökohtaista
-vai törkeän henkilökohtaista

Ensimmäinen sallittua, kaksi viimeistä ei.
Fiksut ihmiset varmaan ymmärtää mistä tässä on kyse....

Mutta kuitenkin hieno sarja ollut molemm7n puolin katsomossa. Täysillä mutta kunnioittaen molempia.
 
Viestejä
676
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Pyydän anteeksi Helsinki Seagullsseilta, kun toisessa topiikissa väitin, että Katajan lisäksi myös Vilpas tai Karhu olisi mennyt jatkoon Gullsseja vastaan pelatessaan. Eilinen Karhu ei olisi pärjännyt edes sarjasta melkein tippuneelle Korihaille.

Mielenkiinnosta katsottuani peliä Fanseatilta, että tuo Washingtonin teku tuli aika nopeaa. Mies on siellä poimimassa palloa ja joku Ultras ilmeisesti huutaa jotakin, koska Washington kääntyy ja menee sinne laitamainoksen viereen. Tuomarit reagoivat välittömästi ja Kreikan lahja Suomen koripalloilulle juoksee korin alta ja antaa tekun. Mihin sääntökohtaan tämä teku perustui ja oliko täysin tilanteen ulkopuolisella tuomarilla täysi käsitys siitä, minkälaista sananvaihtoa siellä käytiin? Tietenkään pelaaja ei saisi provosoitua, mutta tuliko sieltä kenties jotain todella pahaa? Mitään tuossa ei kuitenkaan ehtinyt tapahtua, joten oliko teku vain sellainen ennaltaehkäisevä?
 
Viestejä
620
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

RBP(ex) sanoi:
Mielenkiinnosta katsottuani peliä Fanseatilta, että tuo Washingtonin teku tuli aika nopeaa. Mies on siellä poimimassa palloa ja joku Ultras ilmeisesti huutaa jotakin, koska Washington kääntyy ja menee sinne laitamainoksen viereen. Tuomarit reagoivat välittömästi ja Kreikan lahja Suomen koripalloilulle juoksee korin alta ja antaa tekun.

Mihin sääntökohtaan tämä teku perustui

ja oliko täysin tilanteen ulkopuolisella tuomarilla täysi käsitys siitä, minkälaista sananvaihtoa siellä käytiin? Tietenkään pelaaja ei saisi provosoitua, mutta tuliko sieltä kenties jotain todella pahaa? Mitään tuossa ei kuitenkaan ehtinyt tapahtua, joten oliko teku vain sellainen ennaltaehkäisevä?
En toki tiedä mutta voin arvata

KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
VI SÄÄNTÖ – VIRHEET
Elokuu 2014
Sivu 38 (84)
36.3.1 Pelaajan tekninen virhe on epäurheilijamaisesta käytöksestä tuomittu virhe, joka
ei sisällä kosketusta vastapuolen pelaajaan; esimerkiksi, jos pelaaja:
• jättää ottamatta huomioon erotuomarien varoitukset
• koskettaa halveksivasti erotuomareita, komissaaria, toimitsijoita tai joukkuepenkillä
olevia henkilöitä
• puhuttelee halveksivasti erotuomareita, komissaaria, toimitsijoita tai vastustajia

• käyttää loukkaavaa kieltä tai eleitä, jotka saattavat loukata tai yllyttää yleisöä
• viivyttää peliä koskettamalla tahallisesti palloa sen pudottua korin lävitse tai estämällä
pallon nopean peliin toimittamisen sisäänheitossa

Tallenteen perusteella Washington saa näppejään väliin Poundsin syöttöön Järvelle ja on vakuuttunut pallon vielä osuneen myös Järven näppeihin ennen menoaan ulos. Tilanteen kulku on vaikea havaita livenä, kun se on vaikea havaita tallenteeltakin mutta siltä se näyttää. Washington hermostuu tuomarin näyttäessä (taas) Vilppaan palloa ja poimii pallon maasta kohdaltaan sivurajan ulkopuolelta ja kääntyy pallo kädessään kohti kenttää, lyö toisella kädellään palloon harmistuneena ja kääntyy (pallo edelleen hallussaan) takaisin Ultrasin eturivistä tulleeseen kontribuutioon vastatakseen.

Sivurajan suunnan tuominnut tuomari on aivan vieressä ja lähtee Washingtonin ja yleisön väliin. Washingtonin kädet pysyvät alhaalla mutta sanoista ja ilmeistä ei saa selvää. Mainitsemasi tuomari tulee todella päädystä korin alta mutta on seurannut tapahtumaa katseella ja arvatenkin nähnyt tarpeeksi. Jo pallon vieminen pelistä keskustellakseen fanien kanssa riittää viivytystekuun, noin niinkuin teknisesti.

Päädyssä korin alla oleva järjestelmäkamerakuvaaja laskee kameransa juuri kommentoinnin hetkellä mutta syötön katkaisusta saattaisi olla kuvia. Olisi mielenkiintoista nähdä.

selkkis sanoi:
Pointti on siinä onko:
-kommentointi henkilökohtaista
-todella henkilökohtaista
-vai törkeän henkilökohtaista

Ensimmäinen sallittua, kaksi viimeistä ei.
Fiksut ihmiset varmaan ymmärtää mistä tässä on kyse....

Ja tästä samaa mieltä. Tietämättä mitä on sanottu ei kyseisessä tapauksessa voi olettaa suuntaan ei toiseen mutta hyvä muistaa, ettei minkä tahansa huutaminen ole katsomostakaan käsin hyväksyttävää eikä lajin kannalta edullista. Siis tulevia pelejä ajatellen.
 
Viestejä
1 504
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

?Turisti sanoi:
Tietämättä mitä on sanottu ei kyseisessä tapauksessa voi olettaa suuntaan ei toiseen mutta hyvä muistaa, ettei minkä tahansa huutaminen ole katsomostakaan käsin hyväksyttävää eikä lajin kannalta edullista. Siis tulevia pelejä ajatellen.

Joo, näin tietysti on. Ottelua kaukaa päädystä, melkein sivurajalinjalta katsoneena olisin kuitenkin itsekin antanut tekun Washingtonille, tai en olisi ihmetellyt vaikka olisi poistettu pelistä.
Näytti toki selvältä, että jotakin törkeätä katsomosta hänelle sanottiin hänen pudotessaan syötönkatkonsa seurauksena aivan Ultrasin rumpalin eteen. Niin räväkkä ja provosoitunut oli W:n reaktio.
Mutta juuri siitä rajusta reaktiosta yleisöä kohtaan täytyy tuomareilla olla mahdollisuus viheltää virhe. Eihän ammattipelaaja pelin ulkopuolisia henkilöitä kohtaan vaan voi elehtiä noin agressiivisesti, tuli sieltä sitten mitä tahansa. Ei vaan voi.
 
Viestejä
620
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Oldraccoon sanoi:
Joo, näin tietysti on. Ottelua kaukaa päädystä, melkein sivurajalinjalta katsoneena

Ihan henkilökohtaisesti paikalla? Ovien valintaohjeet vanhentuneet, palvelua kehitetty. ;D

Mutta juuri siitä rajusta reaktiosta yleisöä kohtaan täytyy tuomareilla olla mahdollisuus viheltää virhe.

On tietty oikeus, mahdollisuus ja sitä on käytetty.

Eihän ammattipelaaja pelin ulkopuolisia henkilöitä kohtaan vaan voi elehtiä noin agressiivisesti, tuli sieltä sitten mitä tahansa. Ei vaan voi.

Oppii varmast taas varautumaan vastaisuudessa. Mutta ei saa kilahtaa, ei.

On Salohallissa Damonkin käynyt keskusteluja katsomoon ainakin pelin jälkeen ja katsomo pelin aikana. Vaikka sellaisten käyminen saattaa olla joistakin viihdyttävää, toivoisin kuitenkin fanien malttavan pysyä hyväksyttävissä viestintäkeinoissa.

Eilinen tapahtuma on ohi ja tuomittu enkä halua osoitella sormella siihen.
Esitän vain toivomuksen, ettei näitä tapauksia jatkossa(kaan) pyrittäisi provosoimaan. Miltään suunnalta.
 
Viestejä
242
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Tähän asti kaikki on käsitykseni mukaan spekulaatiota että mitä on huudettu? Vai onko jollain oikeasti tietoa siitä? Niin kauan on mielestäni turhaa arvailla että jotain ns. hyvän maun vastaista olisi huudettu kunnes joku oikeasti tietää jotain faktoihin perustuvaa. Fanien kuuluu huutaa ja provosoida vastustajaa, mutta siinä toki samaa mieltä että taso pitää säilyttää.

En kuitenkaan pidä siitä miten vihjaillaan että tämä taso olisi ylitetty mikäli tietoa ei ole siitä.
Ammattilainen ei vaan voi lähteä provosointeihin mukaan kuten on jo mainittu useasti.

Oikea tuomio mielestäni tapauksessa jossa käyttäydytään uhkaavasti on ulosajo.

Ja edelleen olen sitä mieltä että Bojanin olisi pitänyt saada isoa teetä useampaankin otteeseen tässä sarjassa. 5 peliä on nyt katsottu tota vinkumista ja yli dramaattista teatteria. Ottaen huomioon se pikku sika jota mies itse puuhaa jatkuvasti.

Mutta on tää herkullinen sarja ;)
 
Viestejä
17
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Eiköhän molemmissa joukkueissa harrasteta sitä pikkusikaa, jokainen voi sitten itse päätellä mitä se on, en sanoisi että Salon Nenonen on niitä puhtaimpia pelaajia, kun hänen touhuja on seuraillut tällä kaudella.

Bojanin valittaminen on välillä jopa raivostuttavaa. Mutta se nyt tuskin muuttuu, on sitten tuomarien tehtävä siihen puuttua jos puuttuu. Samaa valittamista harrastetaan toisessa otteluparissa Rannikon toimesta. Vielä kun herrat ymmärtäisivät, että aivan sama kuinka kauan sitä tuomarin edessä kritisoi, ei se pillipiiparien tuomio siitä muutu vaikka hyppisi tasajalkaa heidän edessä.
 
Viestejä
1 624
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Reki Reksinen sanoi:
Fanien kuuluu huutaa ja provosoida vastustajaa, mutta siinä toki samaa mieltä että taso pitää säilyttää.

Tämä on asia jonka ympärille en saa käännettyä päätäni. Miksi vastustajan provosointi, vapaaheittojen häirintä, tuomareille tai pelaajillle alatyyliset huutelut kovin monista kuuluvat olennaisesti katsomokulttuuriin ja kannustamiseen? Onko tämä negatiivinen "katsomovastustaminen" harrastajistaan hauskaa vai onko kyseessä puhtaasti yhteiskunnan normeista irtaatumisen mahdollistava omien tunteiden purkaminen?
 
Viestejä
242
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

clikc sanoi:
Tämä on asia jonka ympärille en saa käännettyä päätäni. Miksi vastustajan provosointi, vapaaheittojen häirintä, tuomareille tai pelaajillle alatyyliset huutelut kovin monista kuuluvat olennaisesti katsomokulttuuriin ja kannustamiseen? Onko tämä negatiivinen "katsomovastustaminen" harrastajistaan hauskaa vai onko kyseessä puhtaasti yhteiskunnan normeista irtaatumisen mahdollistava omien tunteiden purkaminen?

Se tuo ja herättää tunteita.

Eikä sen tarvitse olla missään nimessä alatyylistä. Se voi olla hauskaa,sarkastista jne.

Vilpas ultras on ollut loistava ilmiö, ja suurin kunnia kuuluu sille saralle että nykyään peleissä on tunnelmaa ja sitä kautta myös huomattavan paljon korkeammat yleisökeskiarvot.

Ennen siellä istuttiin hiljaa kun leffassa. I love it now :p
 
Viestejä
3 094
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

clikc sanoi:
Tämä on asia jonka ympärille en saa käännettyä päätäni. Miksi vastustajan provosointi, vapaaheittojen häirintä, tuomareille tai pelaajillle alatyyliset huutelut kovin monista kuuluvat olennaisesti katsomokulttuuriin ja kannustamiseen? Onko tämä negatiivinen "katsomovastustaminen" harrastajistaan hauskaa vai onko kyseessä puhtaasti yhteiskunnan normeista irtaatumisen mahdollistava omien tunteiden purkaminen?
Valitettavasti ei voi saada kaikkea. Jos halutaan, että ns. katsomokulttuuri kehittyy hillitystä taputtelusta johonkin ehkä hieman räväkkäämpään suuntaan se tuo mukanaan väistämättä muutaman ylilyönnin kaudessa, mutta kyllä niiden kanssa pystytään elämään. Valitsen tämän Vilpas-katsomon anyday versus muutaman vuoden takainen.

edit vielä
ja isossa kuvassa onhan nää nyt niin vaarattomia ja harmittomia juttuja verrattuna vaikka Balkanin maiden tai esim Turkin kansallisiin matseihin ja niissä tapahtuviin "ylilyönteihin"
 
Viestejä
2 507
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

RBP(ex) sanoi:
Eilinen Karhu ei olisi pärjännyt edes sarjasta melkein tippuneelle Korihaille.

No tämä jo iso vitsi ;D kyllähän ny sentään korihait olis kaatunu..
 
Viestejä
856
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

ball sanoi:
Vielä kun herrat ymmärtäisivät, että aivan sama kuinka kauan sitä tuomarin edessä kritisoi, ei se pillipiiparien tuomio siitä muutu vaikka hyppisi tasajalkaa heidän edessä.

Tuohan riippuu ihan tuomarista. Kyseistä tuomiota se ei muuta, mutta voi vaikuttaa seuraaviin vihellyksiin. Luultavasti kyse on kuitenkin molemmissa tapauksissa ihan vaan täysillä pelissä mukana olemisesta, Sarcevic jatkoi pään aukomista vielä pari minuuttia ennen loppua, kun eroa oli + 30 pinnaa ja kentällä saalistettiin pisteitä nuoriso-osaston toimesta. Samalla mies jaksoi myös pelata täysillä loppuun asti, kun aika monella muulla Karhun ( ja Vilppaan) pelaajalla oli vauhti laskettu taajamanopeuksiin.

Nyt kun Vilpas menee finaaliin ( ;)) jään kyllä kaipaamaan Karhun kannustus joukkoa, pelkään ettei Joensuusta samanlaista laumaa saada Saloon paikalle...
 
Viestejä
2 507
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Ei kyllä taas ymmärrä mitä Vilppaan fanit kitisee Bojanin käytöksestä ::) Vähemmän mies on mussuttanu ku muina vuosina...
 
Viestejä
242
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

BearBasket sanoi:
Ei kyllä taas ymmärrä mitä Vilppaan fanit kitisee Bojanin käytöksestä ::) Vähemmän mies on mussuttanu ku muina vuosina...

Haha, no toi ei varsinaisesti ole meriitti ;D mut eteenpäin on siis menty ;D
 
Viestejä
175
Vs: Playoffs 2017, välierät Vilpas-Karhu

Kyllä mukava katsella Vilppaan pelejä. Erittäin hyvä vaihtopenkki ja kuka hyvänsä voi nousta ratkaisijaksi. Lisäksi teillä pelaa
liigan yksi aliarvostetuimmista pelaajista Pounds. Pleijareissa 18,5min/9,5p. Nokka kohti loppuotteluita.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös