Koripallo.com

Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kumpi raivaa tiensä Korisliigan Finaaleihin 2017?

  • Kataja

    Ääniä: 10 47,6%
  • Seagulls

    Ääniä: 6 28,6%
  • Tasaista on, voi kääntyä kummalla tahansa

    Ääniä: 5 23,8%

  • Äänestäjiä
    21

M3

Viestejä
660
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Katajan pelikirja tuottaa säännöllisesti helppoja kuppeja. Toisaalta Brown, Bradley ja Bryant tekevät myös kovia henk.koht. suorituksia itse luomistaan tilanteista. Lokeista samaan pystyy ajoittain vain Cowels. Katajan pakki ajaa Lokit jatkuvasti ahtaalle ja helppoihin menetyksiin. Katajan urakkaa helpottaa huomattavasti myös se, ettei Vaenerbergin koris-äo riitä näihin matseihin. Conley sählää joka matsissa pallon muutaman kerran omiin jalkoihinsa. Lindbomin jalat eivät riitä puolustuksessa eikä oikein hyökkäyksessäkään hakemaan vapaita heittopaikkoja. Suurin syy tasoeroon on tietysti se, että rahalla saa ja hevosella pääsee.
 
Viestejä
1 625
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kiito Katajafanit käynnistä kisahallilla, olihan siellä ainakin ääntä eilen.

Peli oli varsin jännittävä ja jonkinverran lopputulostaan tasaisempi, Kataja kokoajan sen pisteen kaksi edellä ja neljännellä neljänneksellä selkeästi parempi ansaiten voittonsa. Jokusesta yksittäisestä vihellyksestä voidaan olla montaa mieltä, mutta ei eilinen peli niihin toki oikeasti millään tapaa ratkennut. Tähän nähden Larkaksen tuomareihin käyttämä panos ja aika pressissä varsin harmillinen ja kohtuuton. (ehkä on kuitenkin hyvä, että Katajan kannattajat pääsevät purkamaan ansaitusti niskaansa kaadettua lokaa tämän tiimoilta)edit: ansaitusti purkamaan, ei ansaitusti kaadettua.

Eilisen avain asemassa Katajan pääosin hyvin toiminut pakki sekä mainiosti soljunut hyökkäys, joilla erityisesti Gullsin avauksen viisikko pakotettiin ongelmiin molemmissa päissä. Vaikka ne viimeiset virheet muistetaan, olivat eilen Antton kohdalla ensimmäisen ja toisen jakson alkuun otetut kaksi ne ratkaisevammassa osassa olleet. Gullsilla eilen 15 menetystä, Katajalla 13 hyökkäyslevypalloa(42%). Erityisesti Junnulla todella isoja vaikeuksia oman pään levypallojen kanssa. Kataja pelasi toisen pelin omalla tasollaa, joka vaan yksilötasolla on tämän hetkiselle Gullsille vähän liikaa.

Yksittäisistä pelaajista Cowelsin kaukoheittopelin hiljentyminen tai hiljentäminen pleijareissa huomionarvoinen asia. Runkosarjassa heitto upposi kaaren takaa 41,8% tarkkuudella, pleijareiden puolella "vain 28,6%" yritysten määrän samalla tippuessa 5,6->4,4. Raymondin minuutit ovat samalla nousseet ja heittojen kokonaismäärä pysynyt käytännössä samana, mutta piste ka tippunut neljällä. Tähän toki vaikuttaa Junnun mukana muuttuva hyökkäyksen painopiste, mutta oman logiikkani mukaan tämän pitäisi avata juuri kaarelle lisää tilaa. Toinen C:llä alkava nosto pleijareissa on Coop. Mies on yhä parhaimmillaan erinomainen, mutta heikoimmillaan hakeaa hyökkäyksessä huomattavasti isompaa roolia, kuin konseptissa olisi tarjolla. Conley ottaa kovia ratkaisuja välillä myös paikoista, joissa niiden yritykselle ei olisi mitään tarvetta, tämä näyttää erityiseti Anttoa ottavan kupoliin välillä ihan tosissaan.

Posin kautta hakien eilisestä voisi nostaa esille Alexin 18min pelintekovastuuta pääosin ilman Antton apuja. Vaikka 5 menetystä, 4 virhettä ja 0 syöttöä tilasto kertoo herran joutunee eilen napsua liian suuriin saappaisiin todella kovassa paikassa, uskon näiden kokemusten satavan laariin tulevien kahden vuoden sopimuksen aikana. Jos herra V:stä halutaan takoa korisliigan tasolla voittava takamies, täytyy myös miltei selkä seinää vasten välierässä kotihallissa antaa mahdollisuus niihin vääriin valintoihin. Eilen ne tulivat paljolti Antton virhevaikeuksian kautta ja toisaalta herran kulmakolmoset ostivat herralle lisää minuutteja.

Miten tästä sitten pitäisi lähteä tiistaina kohti Mehtimäkeä? Ensin on syytä myöntää tosiasiat, Kataja nähdään tämänvuoden korisliigan finaaleissa noin 90-95% todennäköisyydellä. Sama toisinpäin käännettynä, Gullsilla ei ole tässä sarjassa enää mitään hävittävää ja ei tarvise katsoa kuin viimekauteen nähdäkseen, että joskus nämä pienetkin todennäköisyydet toteutuvat. Vaikka yksi täysi kisahalli torstaina lisää olisi varmasti tervetullut taloudelliselta kannalta, voi Joensuuhun lähteä melko ennakkoluulottomasti haastamaan Katajaa. Eilen pressin päätteeksi kuuluteltiin jo toimittajaa toimistolle katsomaan videota, joten toivottavasti Larkaksen staffissa uskalletaan nyt ideoida luovasti ja toteuttaa tiistaina palolla eikä pelolla. Toivottavasti nähtäisiin ainakin passiivis agressiivinen 2-3 paikka, kovempaa taistelua oman pään levypalloista, Upson+Lee+Calle+Abell+Cowels / Timi+Cowels+ Conley+ Alex+ Antto tyyppisiä out of the box viisikoita ja mielellään se vapautunut vierasvoitto, jolla paineita saadaan vieritettyä taas Katajan päätyyn.

edit: pitäisi jaksaa lukea näitä osissa kirjoitettuja juttuja ennen lähetä napin painallusta
 
Viestejä
492
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Upson+Lee+Calle+Abell+Cowels / Timi+Cowels+ Conley+ Alex+ Antto tyyppisiä out of the box viisikoita ja mielellään se vapautunut vierasvoitto, jolla paineita saadaan vieritettyä taas Katajan päätyyn.

edit: pitäisi jaksaa lukea näitä osissa kirjoitettuja juttuja ennen lähetä napin painallusta
[/quote]

pienentää pelaavaa ryhmää ja tiivistäkää peluuttamista muuten tulee noutaja.paikka kuulostaa hyvältä.
 
Viestejä
1 625
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Mietin tätä tiivistys aspektia, mutta en ihan osaa sanoa, kenet penkille pitäisi jättää?

Lee:llä eilen heikko päivä, mutta on kuitenkin onnistumisia saadessaan paikallaa tämän pleijarisarjan paras pelaaja, ei vaikuta olevan yli 25min kunnossa.
Upson, ei juuri post uhkaa, mutta levypalloissa selkeästi Leeta vahvempi, liikkuvuus myös tällähetkellä selkeästi vahvempi.

Timi/Calle, kummallakaan ei erityisen vahva päivä, molempien pelitapa varsin virhe herkkä. Peluutus mennyt pitkälti heittopäivän mukaan.

Conley/Abell, vahvuudet eripäissä kenttää. Conleyn kokemus ja yritys arvokkaita, Abell tarjoaa pakkiin ja transisson peliin vaihtoehtoja, mutta jää helposti vähän statistiksi puolenkentän pelissä.

Cowels/Jumppa. Antti ei juuri pelaa, Cowelsilla ollut varsin vaikea kevät, mutta silti jengin kolmanneksi paras pistemies, paljon yli 30min ei kuitenkaan mielekästä peluuttaa.

Antto/Alex, Antto pelaa niin paljon kuin kunto ja virhetili antaa myöden.

Conley on oikeastaan ainut pelaaja jonka roolia voisi mielestäni aktiivisesti pienentää, mutta se lienee niin hyökkäyksen kuin jengin kemioiden vuoksi aika vaikea paikka.
 
Viestejä
1 625
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

HS kirjoittaa eilisestä oikein kahdessa erässä Teemu Rannikon katsomisesta maksaisi pääsylipun, vaikka hän jäähdyttelisi ikämiehissä sekä Kataja tylytti Seagullsia vieraissa ja siirtyi voiton päähän finaaleista – ”Jos on ideoita, tervetuloa katsomaan toimistolle videoita” Seagulls ei ole koskaan voittanut Joensuussa. joista jälkimmäinen on kai lähinnä toimittajat kiukuttelua Larkaksen varsin terävästä vastauksesta hölmöhköön kysymykseen.
 
Viestejä
676
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Ottelun tilastoa katsellessa tulee mieleen, että aika ihme urputusta Larkakselta. Virheet menivät kuitenkin 23-21. Jos Lokit rikkoivat enemmän heittotilanteissa ja joukkuevirheiden tultua täyteen, niin siitä sitten mennään vapaaheittoviivalle. Toisaalta Larkas käyttäytyy muutenkin kuin pikkupoika sekä kentän laidalla, että varsinkin näissä presseissä. Pitäisin häntä isoimpana tekijänä siihen, että tämä Helsingin ylpeys ei pärjää tänä vuonna, eikä myös tulevina. Luokittelen hänet kategoriaan wannabe -valmentaja, jolla on vähän noussut hattuun, kun on päässyt myös Susijengin apupojaksi.

Sarjan tärkeimpiä pelaajia sekä isoin onnistuja on ollut Ilari Seppälä. Hän on vastannut Antto Nikkarisen paimentamisesta ja onnistunut tässä tehtävässä kiitettävästi. Antto jaksaa pommittaa muutaman vaparikakkosen ja ehkä pari kolkkia kolmen ensimmäisen jakson aikana, mutta on yleensä sitten neljännellä jo aika puhki. Lisäksi Katajan joukkue on korintekijöitä täynnä, joten Ilarin ei tarvitse pakottaa heittojaan. Eilen vain yksi yritys, mutta kaikki muistavat pari aiempaa peliä, joissa kolkki upposi oikein kivasti. Eilisessä pelissä myös Tommi Huolila pelasi aivan erinomaiset minuutit. Nyt kun sai rehdisti puolustaa kovaa, niin mies oli puolustuspään lukko, jota Gullssien isot miehet eivät saaneet auki.

Gulssien heikkoja lenkkejä Larkaksen lisäksi ovat myös Jason Conley ja Carl Lindbom. Conley oli selkeästi vahvistus vielä joitakin vuosia sitten, nyt hän on kaveri, joka väläyttelee joskus korilleajon merkeissä, mutta kaukoheittouhkaa ei ole. Runkosarjaan verrattuna kolkkiprosentti on tippunut 33%:sta 20%:n. Conleyn voi siis huoletta antaa ottaa se kolkki ja keskittyä sitten vain levypalloihin. Lindbom on taas se pelaaja, jonka huonoa puolustamista Kataja käyttää lähes joka kerta hyväkseen. Lisäksi miehen hyökkäystehot tuntuvat unohtuneen runkosarjaan. Runkosarjassa kolkit 36,9%, pudotuspeleissä 29,6%. Miettii tosissaan, että miksi tämä kaveri on Susijengissä? Toisaalta Lindbom on ollut Lokkien paras levypallomies pudotuspeleissä, mutta tämä kertoo enemmän joukkueen levypallopelin puutteista, kuin Carlin hyvyydestä. Mihin on muuten hävinnyt Timo Heinonen?

Tämä sarja päättynee Joensuussa huomenna. Totuuden nimissä en kyllä ymmärrä niitä, jotka veikkasivat Seagullsseja loppuotteluun, vielä vähemmän niitä, jotka puhuivat tästä sarjasta moraalisena loppuotteluna. Uskoisin, että Lokkien tie olisi vienyt pronssipeliin joka tapauksessa, olisi vastus ollut Katajan sijasta sitten Vilpas tai Karhu. Kuka Katajan finaaleissa kohtaa, ratkeaa ehkä jo keskiviikkona ja viimeistään perjantaina. Toinen välieräpari on tasainen, joten siinä voi käydä miten tahansa. Mielenkiintoinen finaali olisi Gibsonin ja entisen apuvalmentajansa välinen selvittely, mutta Gibson vs Toiviainen käy myös.
 
Viestejä
1 855
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kyl Junnun vaarallisuus on Katajalla tiedossa ja sen vuoksi on voimakkaasti edestä otettu, varsinkin, kun syötöt tulee keskeltä kenttää - kaarialueelta. Selkeää on että Lookien pitää päästä enemmän sisälle ja viihtyä siellä. Kukaan ei riko kolmosheittäjiä, muuta kuin vahingossa. Vaparien ja sisäpelin osuus finaalisarjoissa on valtaisa.
 
Viestejä
336
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kevät tulee ja routa sulaa. Eilen Kataja pelasi hienon vierasmatsin, vaikka alussa hyökkäys olikin aika lukossa ja siitä propsit Lokkien puolustukselle. Eilen Lokit näytti 30 min pakki päässä enemmän Nokian kaltaiselta kuin aiemmin tässä sarjassa, mutta se nyt vaan kostautuu virheiden muodossa ennen pitkää, KUN on ammattituomarit viheltämässä. Kataja pelasi tasaisen 40 minuuttisen ja Lokkien bensa loppui silloin, kun olisi pitänyt polkea kaasua pohjaan. Kataja vaihtoi vaihdetta ja meni menojaan.

Vanhalla systeemillä oltaisiin jo finaaleissa, mutta nyt tämä sarja on vielä täysin auki. Huomenna tarvitaan täysi latinki päälle, niin päästetään Lokit valmistautumaan pronssipeliin hyvissä ajoin.
 
Viestejä
19 541
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Joo. Ei saa vielä alkaa keulimaan.....

Mikähän sen Ristolin tilanne on? Pelaako huomenna? Jos pelaa, niin Mullinen saa vielä rauhassa kuntoutua.
 
Viestejä
4 063
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

?Turisti sanoi:
Pelaajauralla saattaa menestyä ominaisuuksila, jotka eivät toimi edullisimmalla mahdollisella tavalla valmentajan roolissa. Pieti on osoittanut nöyryyttä nähdä tilastollisesti edullisia vaihtoehtoja vaikka häänen arvovaltaansa on kyseenalaistettu. Ego ei ole hämärtänyt näköalaa.

Erittäin samaa mieltä! ;D ;D ;D (pyyhkii aamukahvia näppäimistöltä)
Touché. :) "Takes one to know one", "pata kattilaa ..." ite oot.
Kilvenkoriste palstaveli Vitalstatistix on laajoilla kirjoituksillaan ansainnut tuskaisempienkin mielipiteidensä analysoinnin. Jos Vitalstatistix on jostakin syystä sellaisen harhakäsityksen vallassa, että tuomaritoiminta olisi ollut enemmän vastuussa jonkin tietyn pelin tappiosta kuin huono tuuri, että juuri ne koirankurit nähtiin, on syytä toimittaa perusteluja harhakäsityksen oikaisemiseksi. (ja koska huumori on vaikea laji selvennetään: arvostan aidosti Vitalstatistixin esiintymistä palstalla)

Uskon vahvasti, että tuomarien ratkaisujen syynääminen (jopa korisliigassa) johtaa tuomarien toiminnan arvostuksen kasvamiseen. Oikeasti. Sellaista on mestarivalmentaja Pekka Salminen Fanseatin kommentaatorina kertonut itselleen tapahtuneen.

Peliä seuratessa omaa joukkuetta satuttava puhallus laukaisee aina pettymyksen, ei onnistunut. On hyvä pitää sen verran objektiivisuutta mukana, että näkee misstä tilanne syntyi eikä sokeasti syytä tuomarien kyvyttömyyttä tai puolueellisuutta, jota lopulta ilmenee suhteellisen pienessä osassa tuomarien tekemisiä.

Kun ei osaa pelata, tuomaroida eikä "rumpu-torvi-chantti" -fanittaa, pitää tyytyä jälkeenpäin kelaamaan tallenteita ja ihmettelemään miten siinä nyt oikein näin kävi?

Muistahan pyyhkäistä kahvisi! Peace :D :D

Ja kaikesta täysin samaa mieltä, varsinkin ensimmäisestä osiosta. ;) ;) ;)
 
Viestejä
4 063
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

askelmerkki sanoi:
Mukavahan näitä erilaisia tilanteiden läpikäymisiä on lueskella ja referoida, niitähän ei ole kai pakko lukea jos ottaa pattiin.

Larkaksesta ei viitsisi enää paljon sanoa kun muutenkin on aina kuin persuksiin ammuttu karhu (vrt Ailus). Mutta kun kertoili vielä lehdessä asti kuinka Gulls ei saa tuomareilta apua niin...

Eihän kenenkään pidäkään saada tuomareilta apua.

Ja jos Gulls ei olisi 2. pelissä saanut tuomareilta apua oikein isolla kädellä niin sarja olisi jo taputeltu. Semmoistako apua lisää?

Kataja on nyt 2 pelissä näyttänyt ettei Bristolin pelaaminenkaan mikään pakko ole.

Itseasiassa Katajan maalatun alueen puolustus (ja puolustus ylipäänsä) on ollut jopa parempaa osin, apupuolustus on toiminut paremmin ja vastustajan korinaluspelaajiin on isketty kiinni hienosti ja palloja viety käsistäkin.

Tottakai joitakin helppoja koreja on tullut mutta niitä tulee joka pelissä muutenkin.

"The Old" eli Teemu palasi pikkuhiljaa tasolleen nihkeän alun jälkeen, Gipsonin viisas peluutus varmaan tosiaan jätti voimia ratkaisuhetkille.

Huolila oli mainio oman korin alla. Bryant teki taas niitä ratkaisukoreja sun muita syöttöjä kun peli pistettiin pakettiin eli siellä 53-52 tilanteen jälkeen about. Bradleyltä taas mainio matsi myös!

Gulls on näyttänyt kykynsä nousta aina mukaan peliin, tiistain matsi ei ole varmasti mikään läpihuutojuttu.

Juurikin näin, eikä tässä ole kyse mistään "pattiinottamisesta", minulle ei ole Suomen mestarilla suurtakaan väliä. Viittaukseni oli lähinnä (päivärahoilla ympäri Suomea kiertävien) tuomarien nostamiseen tikunnokkaan, kun mieluummin katsoisi pelaajien tekemisiä. Tuomarien analysointi kuuluu kuitenkin urheiluun, onhan se selvä.

Ei siis Turistinhon analyyseissä ole sen suurempaa vikaa, tämä tästä ja pahoittelut :D
 
Viestejä
4 063
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Stone sanoi:
Yhden mielestä naurettavaa, toisen mielestä viekkautta... http://www.hs.fi/urheilu/art-2000005182318.html

Ja onhan se uskomattoman hienoa, että muutamat kirjoittajat jaksavat perehtyä pelien jälkeen ottelutapahtumiin ja tilastoihin tarkemmin. Mutta yksi saa kiksinsä tuomareiden arvostelusta, toinen tilastoista, kolmas hienoista peleistä, joku kaikesta näistä ja jollekin tärkeää on jokin aivan muu. Ja samaa koriskansaa ollaan kuitenkin kaikki.

Kyllä asia on juuri näin.
 
Viestejä
2 089
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

koris.com sanoi:
Juurikin näin, eikä tässä ole kyse mistään "pattiinottamisesta", minulle ei ole Suomen mestarilla suurtakaan väliä. Viittaukseni oli lähinnä (päivärahoilla ympäri Suomea kiertävien) tuomarien nostamiseen tikunnokkaan, kun mieluummin katsoisi pelaajien tekemisiä. Ei siis Turistinhon analyyseissä ole sen suurempaa vikaa, tämä tästä ja pahoittelut :D


Joo. En tarkoittanut että ketään ottaisi ko matsi pattiin, tarkoitin vain ettei kaikkea tarvitse lukea. Itse teen niin monestikin!

Tuosta olen kyllä samaa mieltä eli tuomareiden tikun nokkaan nostamisesta, toisaalta on joutakin tuomareita jotka tykkäävät itseään nostella framille ja sitä kautta saavat haluamansa/ansaitsemansa huomion.

Minä en edes nimeltä tai näöltä tunne valtaosaa tuomareista, vain Saroksen ja kreikkalaisen. Joten ei ole henkilökohtaisia tunteita hyvässä eikä pahassa ketään kohtaan.
 
Viestejä
3 094
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

koris.com sanoi:
Juurikin näin, eikä tässä ole kyse mistään "pattiinottamisesta", minulle ei ole Suomen mestarilla suurtakaan väliä. Viittaukseni oli lähinnä (päivärahoilla ympäri Suomea kiertävien) tuomarien nostamiseen tikunnokkaan, kun mieluummin katsoisi pelaajien tekemisiä. Ei siis Turistinhon analyyseissä ole sen suurempaa vikaa, tämä tästä ja pahoittelut :D
Tuosta ja tuonkaltaisista lauseista saa mielestäni aina saman mielikuvan, että tuomarit nyt olisivat ihan muutamalla kympillä liikeellä.. ei se nyt enää kuitenkaan ihan niin ole.
Eikä nyt pidä sitten ymmärtää väärin.. ei varmasti rikastu, mutta korvaus lienee kuitenkin suht kohtuullinen.
 
Viestejä
2 089
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

askelmerkki sanoi:
Joo. En tarkoittanut että ketään ottaisi ko matsi pattiin, tarkoitin vain ettei kaikkea tarvitse lukea. Itse teen niin monestikin!

Tuosta olen kyllä samaa mieltä eli tuomareiden tikun nokkaan nostamisesta, toisaalta on joutakin tuomareita jotka tykkäävät itseään nostella framille ja sitä kautta saavat haluamansa/ansaitsemansa huomion.

Minä en edes nimeltä tai näöltä tunne valtaosaa tuomareista, vain Saroksen ja kreikkalaisen. Joten ei ole henkilökohtaisia tunteita hyvässä eikä pahassa ketään kohtaan.


Ai niin ja Karoliinan tunnistan.
 
Viestejä
928
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

MOBvilko sanoi:
Tuosta ja tuonkaltaisista lauseista saa mielestäni aina saman mielikuvan, että tuomarit nyt olisivat ihan muutamalla kympillä liikeellä.. ei se nyt enää kuitenkaan ihan niin ole.
Eikä nyt pidä sitten ymmärtää väärin.. ei varmasti rikastu, mutta korvaus lienee kuitenkin suht kohtuullinen.

Ei niitä korvauksia tarvitse arvailla, vaan ne voi tsekata täältä

http://www.basket.fi/asiakaspalvelu/maksut_palkkiot/erotuomaripalkkiot/
 
Viestejä
4 063
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kiitos noista, eikä tässä ole tarkoituksena tuomareita paapoa. :)
 
Viestejä
6 198
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Sukkana koriin - Tunnelmat fanibussista paluumatkalla Joensuuhun sekä toisessa osassa vielä hieman tuhdimpi analyysi.


https://www.youtube.com/watch?v=rj7bZlOt2ww

https://www.youtube.com/watch?v=gNb920QnnQU&feature=youtu.be
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös