Kirjoittaja Aihe: Helsinki Seagulls 2017-2018  (Luettu 47587 kertaa)

Poissa Vitalstatistix

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 856
Helsinki Seagulls 2017-2018
« : 10.05.17 23.07 »
Olisi varmaan aika avata tämäkin ketju.

Lokeissa siis jatkaa ensi kaudella valmentajakaksikko Larkas & Welling.

Pelaajista sopimus on Timi Heinosella, Alex Vaenerbergilla ja Ricky Waxlaxilla.

Jos multa ei ole mennyt mitään ohi silmien, niin muita sopimuksia ei ole ainakaan vielä julkistettu.


Moniko tämän kauden Seagulls-pelaaja jonka sopimus päättyi tähän kauteen jatkaa joukkueessa ensi kaudella?

Jyri Eboreime on ilmeisen lahjakas nuori ja ihan jo jatkuvuudenkin kannalta olisi mukava nähdä myös Eboreime ensi vuoden joukkueessa – ja nähdä Eboreimen ja Waxlaxin saavan tämänvuotista enemmän minuutteja kentällä.

Antti Niskasen todella haluaisin nähdä jatkavan Lokeissa, ihan vaikka edelleen kapteenin roolissa. Jos ToPo pyrkii toden teolla nousemaan Korisliigaan, niin siinä voi olla Niskaselle houkutin. Muuten en jaksa uskoa, että lähtisi pelaamaan Korisliigaa (saati divaria) johonkin muuhun seuraan – eikä esitykset ole viimeisissä peleissä näyttäneet siltäkään, että olisi ripustamassa koristossuja naulaan ihan vielä.

Jason Conley lopetti uransa. Se siitä, eli varma miinus yksi kovan tason pelaaja.

Conleyn lisäksi kukaan aiempi Lokkien jenkki ei ole jatkanut joukkueessa toista kautta. Cowels varmaan saa sopparin ja siirtynee isompiin kuvioihin. Upsonin ja Abellin kohdalla pitänee pohtia myös sitä, haluaako Seagulls jatkaa yhteistyötä. Epäilenkin, ettei tätä sympaattista duoa Upson – Abell nähdä stadissa ensi syksynä. Vaikka mukavilta tyypeiltä tuntuvatkin, niin jos ensi vuonna on pakko hakea sarjaa dominoivia jenkkejä (jos siis kotimaiset starat katoaa joukolla), niin sitten vaihto voi olla tarpeeseenkin.


Jäljelle jääkin siis tää poltteleva kolmikko: Nikkarinen, Lindbom ja Lee Jr. – monessa mielessä Lokkien pelin ja kotimaisilla pelaamis-imagon ydin.


Carl Lindbom on pelannut nyt Lokeissa kolme kautta ja pitkä sopimus Lokkien eräänlaisena keulakuvana päättyy. Moni on ollut sitä mieltä, että Lindbom ei ole ihan lunastanut itseensä kohdistuvia odotuksia tai kehittynyt sellaiseksi ratkaisupelaajaksi jollaiseksi häntä on kenties kaavailtu. Kuitenkin vaikkapa tällä kaudella Lindbom on ollut tehotilastoissa viidenneksi kovin suomalainen pelaaja (kymmenes /40m. tilastoissa) – eli Korisliigan ehdotonta kotimaista eliittiä. Yksikään Lokkien kannattaja tuskin päästäisi irti Lindbomista jos Callen lähtö voitaisiin estää.

Mutta mitä Lindbom itse tuumii? Kuinka kova on hinku saada diili ulkomaille ja millä ehdoilla on valmis lähtemään (vrt. Madsen ja Praha)? Uskooko Lindbom kehittyvänsä edelleen Lokeissa vai onko nyt maisemanvaihdoksen aika josta saada uutta boostia uralle? Espoo United nousee Korisliigaan: miten houkutteleva olisi iso rooli kotikaupungin jengissä?


Antto Nikkarinen on ollut kaksi vuotta Lokkien pelintekijä ja pelasi tänä vuonna itsensä läpi Korisliigan ehdottomaan kärkeen. Pituutta ei ehkä syntymäjaossa annettu ihan sitä mitä Antto olisi toivonut, mutta ihan näillä Korisliiganäytöilläkin luulisi jonkun kohtuu kelvollisen tarjouksen Euroopasta tipahtavan Anton agentin inboxiin. Jos kautta seuraisi vielä hyvä Susi-kesä – jopa mahtuminen EM-kisoihin (ja vielä onnistuminen siellä) – niin tie voi viedä hyviinkin diileihin. Ei nyt varmaankaan Euroliigaan, mutta vaikkapa BCL:ää tai Eurooppa Cupia pelaavaan joukkueeseen tai ainakin johonkin maanosan kohtuullisen tasokkaaseen pääsarjaan (jos Roope Ahonen on vakiinnuttanut paikkansa Kreikan liigan keskikastin joukkueessa, niin luulisi Nikkarisellekin olevan tilaa suunnilleen samalla tasolla).

Jos ovet Eurooppaan ei aukea, niin Antolla saattaa olla halua siirtyä esim. Katajaan pelaamaan Europelejä ja saamaan kokemusta & näkyvyyttä sitä kautta. Kataja tulee piankin tarvitsemaan Teemu Rannikolle seuraajan, enkä usko, että Ilari Seppälästä on ihan siihen pelintekijänä. Jos Kataja vielä tarjoaisi diiliä Rannikon oppipoikana & BCL:ssä yhden kauden verran, niin tarjous voisi olla sellainen josta ei voi kieltäytyä – tai joka ainakin hakkaisi Lokkien tarjouksen…


Junnu Lee tuli ehkä yllättäen – ehkä ei – pelaamaan yhden kauden kotimaassa koska loukkaantuminen ei ollut ihan vielä ohitettu asia ja tarvitsi siis iisimmän ympäristön toipumiseen ja täyteen pelikuntoon palautumiseen kuin millaisen kivikova kilpailu kovien eurooppalaisten sarjojen puitteissa olisi tarjonnut. Nyt kysymys kuulukin, mikä Junnun pelikunto oikeasti nyt on – tai mikä se on syksyllä?

Täysi tervehtyminen ja kenties hyvin menneet EM-kisat… ja Lokit saa sanoa bye-bye Leen palveluksille. Tätähän me suomalaisen koripallon ystävät tietty toivomme vaikka se Lokkien ystävää samalla hiukan harmittaisikin. Anyway, sille pidämme peukkuja.

Jos sitten kuitenkin kävisi niin, että Leen kuntoutuminen olisikin vielä kesken tai että aiempi teho ei olisi ihan vielä palannut, niin sitten kuvio tietty muuttuisi mielenkiintoiseksi. Ilman aidosti kilpailukykyistä (kohtuu kovatasoista) tarjousta Euroopasta perheellisen Junnun voisi hyvinkin nähdä pelaavan kotimaassa. Lokit voisi tällöin olla vahvoilla työnantajana – mutta entä jos isi ja vaikkapa Uudenkaupungin uudelleen kukkaan puhkeava autotehdas tekee tarjouksen palata nostamaan lapsuuden joukkue lentoon?


Joka tapauksessa olisin varmaan valmis lyömään aika paljon vetoa, että kaikkia kolmea ei nähdä ensi kaudella Lokkipaidassa. Kahdenkin jäämistä Kisikselle pitäisin merkittävänä onnenpotkuna Seagullsille. Yhdenkin jäämisestä pitäisi kaiketi olla iloinen?

Mitäpä muut arvelette tilanteesta? Entä kolmen kovan kotimaisen tulevaisuudesta?

Miten rakentaa joukkue jos nää ydinpelaajat siirtyy muille maille?

Kuka vielä sopimukseton pelaaja mielestänne sopisi Lokkeihin?
"The sky may fall on your head tomorrow, but tomorrow never comes."

Poissa RahanKeruuMies

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 845
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #1 : 13.05.17 01.24 »
Jos sitten kuitenkin kävisi niin, että Leen kuntoutuminen olisikin vielä kesken tai että aiempi teho ei olisi ihan vielä palannut, niin sitten kuvio tietty muuttuisi mielenkiintoiseksi.

Kuinkas monta vuotta sitä kuntoitumista pitää odotella? Leen piti olla kuntoutunut jo viime syksynä kun havitteli paikkoja kovista liigoista. Sitä ennen oli kuntouttanut itseään jo monta kuukautta ja pääsi maajoukkueessakin kesän lopussa kentälle. Suomeen paluuta seliteltiin siviilipuolen asioilla eli muija halusi synnyttää Suomessa.

Mielestäni Lee jäi yhtä vaisuksi superhankinnaksi kuin Demoni Lapualla. Upsonin haluaisin nähdä jatkossakin Koriliigassa.
Montako Valavuorta tarvitaan vaihtamaan rikkinäinen hehkulamppu? Ihan sama, kesken se jää kuitenkin.

Poissa shaqtin a fool

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 928
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #2 : 13.05.17 09.03 »
Mielestäni Lee jäi yhtä vaisuksi superhankinnaksi kuin Demoni Lapualla. Upsonin haluaisin nähdä jatkossakin Koriliigassa.

Minkälaisia ihmeitä täällä oikein odotellaan pelaajilta kovatasoisessa Korisliigassa?

43-vuotias Williams oli kuitenkin koko sarjan tehotilaston 11. (18. per 40 min). Ainakin itse odottelin Williamsilta jo paljon vaisumpaa kautta, mutta joka vuosi se vaan edelleen jaksaa yllättää.

Junnu Lee oli vammojen täyttämästä kaudesta huolimatta korkealla tehotilastoissa (13. /40 min ja toiseksi paras suomalainen Rannikon jälkeen).. Muistan kun ennen kauden alkua jotkut täällä forumilla selittivät Junnun pelaavan kauden yli 20 pinnan ja yli 10 levyrin tilastoissa. Ilmoitin jo heti silloin, että niin ei tule tapahtumaan. Korisliigan taso on vaan sen verran kova. Lisäksi sarjassa oli vain yksi pelaaja (Lapuan Jones), joka teki yli 20 pinnan keskiarvon ja vain yksi pelaaja (Van) yli 10 levyrin keskiarvon.

Poissa clikc

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1150
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #3 : 15.05.17 10.43 »
En oikein nää reittiä, jolla Lee jatkaa Lokeissa (tai sitämyötä korisliigassa). Terveenä mies on riittävän iso ja hyvä pelaamaa korisliiga budjetin jengissä, "kuntoutujana" hinta/laatu ei kohtaa korisliiga rosterin palana. Vaikka pelatessaan Junnu on eittämättä yksi korisligan parhaista vitospaikan pelaajista, on suurella todennäköisyydellä rajoituksin ja vain osittaisen kauden pelaavan kalliin sentterin palkkaaminen todella iso riski (jonka toteutumine saattoi hyvin himmentää viimekauden mitallia). Kun taaloja riittää tarpeeksi laadukkaaseen back-uppiin ja molempien vitosten ympärillä voidaan pelata suunnilleen samoja pelejä, ongelma on pienempi. Korisliigassa ja Mikon kasaamilla rostereilla tämä ei näytä toteutuvan.

Poissa reinikainen

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 138
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #4 : 15.05.17 10.59 »
Upson oli ihan ookoo. Ehkä vähän virheherkkä mutta toinen kausi Suomessa voisi helpottaa asiaa? Abell hyvä pakki ja osaa skoratakin vaikka ei ehkä ihan sitä Korisliigan kärkitasoa olekaan...kuten Upsonkaan. Mutta perusvarmoja jos vaan hinnat ei oo liian korkeella. Näinpä ehdotankin että Upson, Abell ja Niskanen ensi kaudeksi ToPoon ja ToPolle nousu liigaan. Sillä onhan ToPo ainoa oikea Stadin jengi....Seagulls ei oikein uppoa mulle eikä monelle muullekaan!!

Poissa PomppuPallo

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 71
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #5 : 15.05.17 16.33 »
ToPo ainoa oikea Stadin jengi....Seagulls ei oikein uppoa mulle eikä monelle muullekaan!!

Onhan toi seagulls niin rahalla tehty ku vaan olla ja voi 👎 
se on joku pakottava tarve saada lajiin ku lajiin joukkue pääkaupunki seudulta pääsarjaan... vaikka sitten rahalla 😣
Muut joukkueet pelaa paidat ja shortsit täynnä sponsoreita yms... toista se on hesassa... raha miehet leikkii managereita. (Hedbergit sun muut.... )
🏀

Poissa PomppuPallo

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 71
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #6 : 15.05.17 16.35 »
Ja kohta alkaa armoton stadilaisten selittely ja puolustelu... 😂
🏀

Poissa Vitalstatistix

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 856
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #7 : 15.05.17 18.44 »
Edesmenneen Manun sanoin: "ei pidä provosoitua kun provosoidaan".  :)

Tosin sen verran pitää ojentaa, ettei ToPo nyt mitenkään ole "ainoa oikea" stadin jengi: onhan meillä Namika ja valtakunnan vanhin korisseura Pantterit (entinen Kiri-Veikot) - lukuisista pienemmistä seuroista puhumattakaan. Seagullskin on ollut olemassa jo neljä kautta - ja ainakin toistaiseksi niiden maltti ja rauhallisuus rakentaa joukkuetta on pessyt ToPon viime vuosikymmenten törmäilyn ihan kuusi nolla. *koputtaa puuta, että sama maltti säilyisi*

PS. Väärinkäsitysten välttämiseksi: itse kannatin nimenomaa ToPoa jo 70-luvulla (kun myös HNMKY ja SuperPantterit pelasi mestaruussarjassa) ja kävin tälläkin kaudella parissa divarimatsissa Munkan yhteiskoululla; siellä on hyvä meininki. On hienoa jos ToPo nousee Korisliigaan. Lokit on kuitenkin tarjonnut Kisiksellä merkittävästi parempaa korista viimeiset kolme-neljä vuotta, kun mikään perinteisempi stadin jengi ei ole siihen kyennyt tai halunnut. Siitä Seagulls ansaitseee kiitoksen, ei moitetta.   
"The sky may fall on your head tomorrow, but tomorrow never comes."

Poissa Big_dikembe

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 9
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #8 : 15.05.17 20.29 »
Nikkariselta erinomainen kausi

Antti Niskasen on korisliigaan hyvä 10. pelaaja

Callen kehitys on junnannut paikallaan vuodesta 2011. Varma 10/5 statsirivi parilla huikealla heittopelillä kaudessa. olisi kiva nähdä millaisen statsirivin Calle tekisi esim Lapualla


Poissa pethe

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 9
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #9 : 16.05.17 11.02 »
.. mutta eihän ilman provoamisia keskustelua synny. Minusta on jotenkin kummallinen ajatus, ettei voisi uutta seuraa enää perustaa. Eikä ne vanhatkaan seurat ilman rahaa toimi, olkoonkin se sponsorirahaa tai omistajan rahaa samanlaisia seteleitä ne ovat. Voihan se tietysti olla jotenkin hohdokkaampaa kerätä roposet kiertämällä hattu kourassa firmoja kuin ottaa vastaan urheilumesenaatin helpot massit.

 Junioreita puskevia seuroja pääkaupunkiseudulla kuitenkin on pitkälti toistakymmentä, eikä niillä lähellekkään kaikilla ole tarkoitus pääsarjassa pelata. Vaikka aika moni siellä joskus on ollut. Jos puhutaankin oman kasvatin sijaan "paikalliskasvateista", niin Seagullseilla niitä on kuusi, joista viisi on sellaisesta seurasta joilla ei ainakaan kovin kovaa mielitekoa Korisliigaan ole. Kyllä omatkin juniorit Seagullsseja ihan aidosti omana jenginään fanitti, eikä vähiten siksi että siellä pelasi kaksi oman seuran kasvattia.

Poissa lokkifani

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 9
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #10 : 16.05.17 21.21 »
Turhaa Callen arvostelua, kaverihan valittiin parhaaksi kuudenneksi mieheksi keväällä 2012 ja lähti muualle pääkaupunkiseudulta Topon konkurssin jälkeen. Tämän kauden tilastoissa liigan suomalaisten parhaimmistoa, mutta olisi voinut olla vielä parempi tällä kaudella jos joukkueen roolitus olisi ollut hieman erilainen. Kaverissa on paljon lisäpotentiaalia kunhan saa tilaisuuden näyttää sen.
« Viimeksi muokattu: 16.05.17 21.27 kirjoittanut lokkifani »

Poissa Nlkke

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 201
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #11 : 16.05.17 22.12 »
Ihan tälleen mielenkiinnosta.  2013 - 2017 Carl Lindblom on pelannut  42-53 liigamatsia / kausi joissa ka:at 16, 25, 25, 26 ja 29min (ei vuosien mukaisessa järjestyksessä) ottelua kohden. Ei tuon minuuttimäärän pitäisi olla este tämän "lisäpotentiaalin" hyödyntämiseen. Valmennus, olosuhteet ja suurimmassa osassa oma motivaatio kehittyä on tässä vaiheessa paljon ratkaisevampia

Poissa lokkifani

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 9
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #12 : 16.05.17 22.21 »
Uskon enemmän aikaisemmin tällä sivulla olleeseen kannanottoon:

Carl Lindbom on pelannut nyt Lokeissa kolme kautta ja pitkä sopimus Lokkien eräänlaisena keulakuvana päättyy. Moni on ollut sitä mieltä, että Lindbom ei ole ihan lunastanut itseensä kohdistuvia odotuksia tai kehittynyt sellaiseksi ratkaisupelaajaksi jollaiseksi häntä on kenties kaavailtu. Kuitenkin vaikkapa tällä kaudella Lindbom on ollut tehotilastoissa viidenneksi kovin suomalainen pelaaja (kymmenes /40m. tilastoissa) – eli Korisliigan ehdotonta kotimaista eliittiä. Yksikään Lokkien kannattaja tuskin päästäisi irti Lindbomista jos Callen lähtö voitaisiin estää.

Poissa Big_dikembe

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 9
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #13 : 17.05.17 04.28 »
Calle

TOPO 2011-12 22min 10.4/4.2  2pts 51% 3pts 36%
Gulls  2016-17 26min 10.4/5.2  2pts 46% 3pts 35%

Ensi kaudella KTP/Lapua   15/7  47%/38%

Poissa RBP(ex)

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 128
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018
« Vastaus #14 : 17.05.17 07.14 »
Lindbomilla on kaikki edellytykset olla kova pelaaja, mutta niin kauan, kun ei viitsi laittaa keskikroppaansa kuntoon ja on se pelaaja, jota vastaan mm. Katajalla oli käsky hyökätä joka kerta, niin hän jää keskinkertaisuudeksi. Satunnaiset hyvät heittopelit eivät korvaa sitä, että on todella huono puolustaja, eikä hyökkäyksessä juurikaan tee muuta kuin heittää syötöstä. Alkukaudella näytti hetken, että hei, kaveri on mennyt eteenpäin, mutta koko kautta ei tuo huuma kestänyt.