Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2017-2018

Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Itävallan toissakauden mestarin ja viime kauden kakkosen, Oberwartin Redwell Gunnersin riveissä näköjään kaksi vuotta NCAA:n jälkeen.

Itävallan liigassa viime kaudella vajaan viiden syötön keskiarvolla (4,8) koko sarjan neljänneksi paras syöttäjä ja 14,4 pisteen keskiarvolla sarjan viidenneksitoista tehokkain korintekijä (33,5 min. / peli). Parannusta statseihin tuli ekasta kaudesta pari pistettä ja vajaa kaksi syöttöä per matsi. Palkittiin myös Itävallan Bundesliigan viime kauden parhaaksi puolustuspelaajaksi.

FIBA:n Europa Cupissa viime kaudella myös kohtuu hyvät statsit: joukkueen kolmanneksi paras pisteissä ja syöttöykkönen (12,4p./4,7ass.) samalla reilun kolmenkymmenen minuutin peliajalla ottelua kohden.

Europa Cupissa Oberwart pelasi itsensä jatkoon kolmen joukkueen alkulohkosta voittamalla Tarton (ja häviämällä Pau-Lacq-Orthezille). Jatkolohkossa se voitti Apoel Nikosian kahdesti, mutta hävisi molemmat pelinsä sekä liettulaiselle Prienu-Birstonolle että Bonnin Telekom Basketille.

Miten tällainen kohtuu hyvältä näyttävä pelimies sitten päätyy Suomeen? Tästähän mulla ei ole mitään parempaa tietoa, mutta Korisliigan luulisi olevan Itävallan Bundesliigaa tasokkaampi jos katsoo maajoukkueiden ja yksittäisten pelaajien menestystä, toisaalta Itävallassa - niin kuin suunnilleen missä tahansa muualla - on liikkeellä isompia rahoja. Että vaikea sanoa.

Olisiko niin, että kun mestaruuden mentyä Oberwartin paikka Europa Cupissa meni, niin Jackson alkoi hakea muualle? Kaksi ekaa ammattilaisvuotta yhdellä paikkakunnalla ja kun jatko ei näyttänyt enää ylöspäin vievältä kiitoradalta niin maisemanvaihdos oli paikallaan? Toisaalta Jacksonin kauden pistekäyrää katsellessa siinä kyllä näkee kevyehkön laskun (http://www.basketballliga.at/spieler-details?player_id=5043187&season_id=93933) - eli oliko päätös sittenkin organisaation, että diiliä ei jatketa? Mistään loukkaantumisista en nähnyt tietoja, enkä sen koommin riidoista tms.

Sinänsä luulisi tuon tason statseilla pelaavalle pelaajalle olevan ottajia Keski-Euroopassakin... vai onko liian lyhyt (185), että mikään isompi seura palkkaisi?


Näyttää kaiken kaikkiaan, että tämä Derek Jackson Jr. on pelimiehiä, ainakin statsien ja videon pohjalta (mikäpä koostevideo ei näyttäisi kun niihin on valittu onnistumiset). Mikä sitten syy Suomeen tulemiseen olikaan.

Tämä signaus kertonee myös siitä, että Gullseissa varaudutaan ensi kauteen ilman Nikkarista ja että Vaenerbergin paikka on edelleen pelata kakkospointtia.
 
Viestejä
1 943
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Väenberin kakkospointin paikka on ihan kunniakas paikka. Derek vaikuttaa vauhdikkaalta, mikä lupailee vauhdinpidon perinteelle Kisiksellä yhtä lailla kunniakasta jatkoa.

Aika paljon riippuu siitä millaiseksi jengi muuten muotoutuu mut antaahan tää signaus siitä osviittaa...
 
Viestejä
1 159
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Tämä on kyllä parasta aikaa vuodesta, joukkueita kootaan hirveellä innolla ja tulevat vahvistuksen näyttävät videoilla ja paperilta (tai vähintään valmentajan puheissa) aina hyviltä. Toivottavasti moni onkin eikä vaihdu, koska se on vähän rasittavaa seuraajan kannalta.

Mikä tämä Sportando juttu oikein on Seagullsin yhteydessä, Seagulls sivulta en koskaan onnistu löytämään uutisia noista pelaajista?
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Herkku sanoi:
Mikä tämä Sportando juttu oikein on Seagullsin yhteydessä, Seagulls sivulta en koskaan onnistu löytämään uutisia noista pelaajista?
Jackson on listattu Lokkeihin kaudeksi 17-18 myös Eurobasketin sivuilla: http://basketball.eurobasket.com/player/Derek-Jackson/Austria/Redwell-Gunners-Oberwart/207849 eli pitänee paikkansa vaikka Seagulls ei ole siitä vielä tiedottanutkaan?

Abellista taisin vain mä spekuloida, kun Seagulls julkaisi eilen Instagramissa sellaisen tyylitellyn posterin jossa oli pelkästään Remy Abell. Eli toisin kuin Jacksonin signaus, Abellin mahdollinen jatko menee siis ihan posteri-spekulaation piikkiin.


Samaa mieltä olen Herkun kanssa siitä, että kaikkia uusia tulokkaita mainostetaan kovin kun saapuvat, eikä tälle hypelle tosiaan aina ole katetta kun kausi sitten alkaa. Mutta tästä Jacksonista pitää kyllä sanoa, että näyttää oikeasti melko hyvältä kun takana on jo kaksi kautta eurooppalaista korista aika hyvillä statseilla - myös Europa Cupin peleistä. Mutta sittenhän tämäkin nähdään kun pelit alkaa...
 
Viestejä
1 627
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Ihan mielenkiintoinen ja suht uhrielullisen oloinen kiinnitys tälläkertaa ensimmäisen jenkkinä. Abell:n kanssa muodostaisi varsin mielenkiintoisen takakentän lokeille.

Nikkarisella ei vieläkään taida olla julkaistua sopimusta, Jacksonin rinnalla pelaamista pidän varsin epätodennäköisenä, joten se juna näyttää nyt menneen. Mielenkiintoista nähdä mihin herra vielä päätyy ja mihin suuntaan Antton ura tästä lähtee.

Tämänhetkisen Gulls rosterin ikäjakauma on mielenkiintoinen.

Kotti 36v
Heinonen 35v
Niskanen 31v

Jackson 25v
Vaenerberg 24v

Laakso 20v
Eboreime 19v
Granlund 17v
Waxlax 17v
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Sori kun tuli taas novelli... :p

click sanoi:
Mielenkiintoista nähdä mihin herra vielä päätyy ja mihin suuntaan Antton ura tästä lähtee.
Jos ei mikään eurooppalainen seura ota, niin Kataja ottanee - ja Antto tarttunee diiliin.


Ainakin Gullsin rosterissa on sekoitettuna nuoruutta ja kokemusta! Periaatteessa Kotti tai Heinonen vois olla ikänsä puolesta Waxlaxin tai Granlundin faija. :)

Reilu ikäjakauma on varmaan periaatteessa hyvä juttu, mutta se, että pelaajat kasaantuu tuonne ääripäihin ei ole ehkä ihan paras mahdollinen tilanne: tällä hetkellä yhdeksästä sopimuspelaajasta vain kaksi pelaajaa on ikävälillä 21-30. Toisaalta tuohon tullee kolmesta viiteen pelaajaa vielä lisää, että saattaa ikäjakaumakin hiukan tasoittua?


Hankalampi juttu kuitenkin lie se, että kun Lokit oli hiukan pieni joukkue jo viime kaudellakin, niin nyt suunta näyttäisi olevan edelleen pienempään suuntaan.

Todennäköisessä vakiorosterissa:

Vaenerberg 183cm.
Jackson 185cm.
Niskanen 188cm.
Heinonen 198cm.
Kotti 205cm.

Silloin tällöin pelaamaan pääsevissä:

Eboreime 185cm.
Granlund 193cm.
Waxlax 194cm.
Laakso 194cm.

Nuorisokaartista ei siis saada kentälle pahemmin kokoa lisää - muita avuja toki ja toivottavasti useinkin.


Mielenkiintoista sinänsä on se, mikä Seagullsin rosteritavoite tälle kaudelle itse asiassa on. Nythän pelaajat voi jakaa tavallaan noin niin kuin yllä juuri tein, eli joukkueen vakiokokoonpanoon periaatteessa kiinnitetyt ja toisaalta joissakin muissa joukkueissa pelejä ensi kaudella enemmän pelaavat.

Laakson (Namika) ja Granlundin (Rocks) kohdalla peli on selvä - treenataan Lokkien kanssa mutta pääasiassa pelit on divari-/nuorisojoukkueessa. Jos hyvin menee, niin pääsevät siis kerran kaksi kokeilemaan Korisliigaa jonkun minuutin. Eboreimesta Larkas sanoi, että tällä kaudella olisi tarkoitus kisata pelipaikasta enemmän kuin viime vuonna, mutta Eboreimellakin on käsittäkseni nimenomaan ykköskiinnitys Namikassa. Waxlaxin kohdalla Gulls ei ole esittänyt tietääkseni mitään virallista kantaa, mutta voisi kuvitella U19 pelien Rocksissa jatkuvan - tai jos halutaan aikuisten pelejä, niin sitten esim. MuKista tai Namikasta Divari B:ssä voisi löytyä peliaikaa.

Nyt tuossa “vakiorosterissa” on viisi pelaajaa: neljä kotimaista ja yksi jenkki. Kun hankitaan kolme jenkkiä lisää, ollaan kahdeksassa pelaajassa. Jos siihen lisättäisiin koko nuorisoporras, saataisiin se perusrosterin kaksitoista pelaajaa. Mutta näinhän ei varmaankaan tule käymään. Vaikka pelejä usein suunnilleen kahdeksalla-yhdeksällä miehellä käytännössä pelataankin, niin on vaikea uskoa, että Lokit lähtisi kauteen noin pienellä porukalla, eritoten kun on puhuttu nuorisosaston pelaavan enemmän muualla.


Eli näyttäisi siltä, että rosterissa olisi tilaa yhdestä kolmeen kotimaiselle pelaajalle. Mutta millaisia kotimaisia pelaajia markkinoilta tässä vaiheessa löytyy? Kotimaassa pelaavat vahvat peruspelaajat taitaa olla jo aika lailla signattu ja Euroopassa pelanneilla edelleen vapaina olevilla lie hyvät mahdollisuuudet löytää jatkosopimus muualta kuin Suomesta.

Rahan ei pitäisi olla suurin ongelma nyt kun Conleyn luultavasti kohtuu iso palkka on jo poistunut budjetista ja Jacksonin signaus näyttää osoittavan, ettei hyväpalkkainen Nikkarinenkaan tule palaamaan Lokkijoukkoon. Eli voisi kuvitella, että Lokeilla olisi vielä Kotin jälkeen varaa palkata joku ihan korkeankin profiilin kotimainen about avauskentällisen pelaaja rinkiin (Junnu Leen ja Kotin palkat lie suunnilleeen samaa kokoluokkaa)? Eritoten jos Lindbom löytää kodin jostakin muualta.

Ja olisihan se kurjaa sekä erikoista, jos hyviä kotimaisia pelaajia peluuttavaksi profiloituneen Lokkijengin avauskentällinen olisi tällä kaudella neljä jenkkiä ja Kotti... Lindbom on tietty tässä se iso kysymysmerkki. Lindbom, Kotti ja kolme jenkkiä + vaihdosta yksi jenkki & Vaenerberg, Heinonen ja Niskanen kuulostaisi toki jo ihan hyvältä perusyhdeksiköltä.


Tuleeko muille mieleen Lindbomin lisäksi (jos siis lähtee muualle) kotimaassa pelanneita ja tällä hetkellä ilman sopimusta olevia pelaajia jotka olisivat vahvistuksia - tai vähintään päteviä vaihtopelaajia Lokeille?

Ketkä ulkomailla pelanneet ovat lähimpänä todennäköisyyttä palata kotimaahan - eli kenelle kotimainen tarjous voisi olla kilpailukykyinen jos tarjolla on muuten vain heikohkoja liigoja tai kakkossarjoja, tai olemattomia peliminuutteja liksalla joka ei merkittävästi eroa kotimaisista palkkioista?

Antti Kanervo lie tällä hetkellä Euroopassa viime kaudella pelanneista heikoimmilla kun ei edes saa näytönpaikkaa Susijengissä. Toisaalta myös Kataja saattaisi olla kiinnostunut kokeneen entisen katajalaisen palveluksista ja kiinnostus voisi olla molemminpuolista Europe Cup -peleineen.

Matti Nuutinen pääsee sen sijaan melko varmasti näyttämään scouteille peliään vähintään Susijengin harjoituspeleissä - ja luultavasti itse EM-turnauksessakin. Jos pelit menee hyvin, niin Nuutista varmaan viedään taas isommille kentille. Jos ei, niin kotimaa saattaa olla kutsuva vaihtoehto koska Ranskan B-liigan keskikastin joukkuetta parempaa diiliä tuskin siinä tapauksessa ilmestyy - jos sellaistakaan.

Alexander Madsen on musta kolmas selkeä kysymysmerkki. Kausi Prahassa oli ihan hyvä, mutta joukkue ja sarja ei - eikä Madsen tehtaillut sellaisia tilastoja jotka kääntäisivät scouttien pään. Moni on sanonut, että Madsen pelasi joukkueelle tilastojen kustannuksella - mikä on hienoa, mutta oman tulevan työpaikan hankkimisen näkökulmasta kenties epäkäytännöllistä. Toivoisin kovasti, että joku scoutti näkisi tuon ja palkkaisi Alexin johonkin hyvää seuraan. Mutta jos ei, niin Suomessa ottajia olisi varmaan taas Kataja ja Lokit (suunnilleen kaikki muuthan on tainneet isoimmat rahansa jo käyttää).
 
Viestejä
222
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Mikä on tilanne? Kannattaako ostaa kausikortti?

Gulssien kotisivuilta ei löydy tietenkään tietoa kausareista(kaan). Muutama seura on ilahduttavasti skarpannut, mutta ei kaikki. Fanien palvelemisessa on kyllä kauheita eroja seurjoen välillä.
 
Viestejä
1 627
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Kyllähän kausiliput sentään on saatu myyntiin jo toukokuussa. Gulls tiedotus on toiminut aina SoMe edellä(nettisivujen päivityksen hoitanee joku normaali toimiston ulkopuolella) Se kannattaako niitä osaa onkin sitten oma kysymyksensä, itse en erityiseti ilahtunut ABC- katsomon paikkojen numeroinnista.
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Seagulls näkyy Facebookissa lupailevan lisää tietoa ensi viikolla.

Tietohan se tämäkin. :)
 
Viestejä
1 627
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Gulls arvuuttelee fb.n puolella illan julkistusta. Ainoaksi näin kapeaharteiseksi kotimaiseksi pelaajaksi veikataan Kanervoa.
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Aika moni näytti arvelevan Nikkarista myöskin.

Tuskin on kenenkään suuremmalle yleisölle tuntemattoman junnun pelisopimuksesta järkätty tällaista kisaa, eli oletus lie, että kyseessä on joku tunnettu pelaaja.

Kanervon signaaminen olis kyllä hieno uutinen.

Vai onko julkistus yhdeksältä illalla koska se pidetään Helsinki-Vantaalla (Universiadijoukkue ehtinee illaksi Suomeen jos ovat lähteneet pelin jälkeen kotia kohti)? (Okei, en ehkä usko tätä skenaariota itsekään, mutta van Andringahan ainakin olis vanha Lokkipelaaja)
 
Viestejä
1 627
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

MVA olisi kyllä hieno signaus haamukorikommentoinnin jälkeen. Eiköhän Abellin jatko tänään julkisteta.
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

clikc sanoi:
MVA olisi kyllä hieno signaus haamukorikommentoinnin jälkeen.
Totta. Olin, varmaan muiden ohella, aika yllättynyt Andringan kommentoinnin kärkevyydestä.

Eiköhän Abellin jatko tänään julkisteta.
Aivan. Kanervo olisi jännittävä ja innostava uusi lisäys joukkueeseen, mutta Abellin jatko olisi myös erinomainen uutinen, vaikkakin ehkä jossakin määrin odotettu tai ennakoitu.

Coop on ollut Lokkien lyhyen olemassaolon aikana ainoa ulkomaalaisvahvistus joka on pelannut joukkueessa pidempään kuin yhden kauden. Olisi hienoa jos Remy Abell olisi seuraava jatkokaudelle Lokkeihin jäävä jenkkipelaaja.
 
Viestejä
1 627
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Kanervo liittyy Gulls ryhmään. Myös Gulls sai oman tiedotteensa julki.

Larkas mainitsee tiedotteessa " Antin myötä suomalainen runko on nyt kasassa ja haastaa minkä tahansa Korisliiga-joukkueen vastaavan."

Tämä antaa oivaa pohjaa pohdinnoille rosterin kehityksestä kotimaisten pelaajien osalta.

Viimevuoden ryhmästä jatkavat:
Vaenerberg (15min)
Jumppa (9min)
Timi (18min)


Ja vaihtuvat
Junnu (20min) ->Kotti
Calle (26min) ->Kanervo
Antto (28min) -> -

Roolia on siis jenkeille ja Kotti&Kanervo kaksikolle tarjolla ihan reilusti. Voidaan ehkä ainakin jengin kasvojen osalta puhua jonkunsortin uuden ajan alusta. Sitten vaan kädet kyynerpäitä myöten ristiin, että jenkeissä osutaan, vanhakaarti pysyy terveenä ja yleisö löytää yhteyden "uuteen" jengiin.
 

M3

Viestejä
660
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Melko huvittava tämä susijengi.comin tapa otsikoida uutisia: Susijengin pitkäaikainen pelaaja jatkaa uraansa Helsingissä

Milloin Kanervo on ylipäätään viimeksi pelannut maajoukkueessa. Tänä kesänä ei kertaakaan eikä tainnut pelata viime kesänäkään.
 
Viestejä
676
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

M3 sanoi:
Melko huvittava tämä susijengi.comin tapa otsikoida uutisia: Susijengin pitkäaikainen pelaaja jatkaa uraansa Helsingissä

Milloin Kanervo on ylipäätään viimeksi pelannut maajoukkueessa. Tänä kesänä ei kertaakaan eikä tainnut pelata viime kesänäkään.
Tälle otsikointitavalle on aivan oma nimensä: Klikkihuoraaminen.
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

M3 sanoi:
Melko huvittava tämä susijengi.comin tapa otsikoida uutisia: Susijengin pitkäaikainen pelaaja jatkaa uraansa Helsingissä
Melkein yhtä huvittavaa kuin niiden "uutisoiminen" - eli otetaan seuran tiedote / Basket.fi:n / YLE:n (tms. mediatalon) juttu ja lätkäistään se sellaisenaan uudella otsikolla sivuille - tai editoidaan sitä hiukan näön vuoksi. Mutta toki, jos sillä saadaan korisjutuille lisää lukijoita, niin menköön mun puolesta - ei kuitenkaan mitään journalismia vaan juurikin tuota klikkien kalastelua.


Hienoa saada Antti Kanervo Lokkeihin.

Toisaalta ainakin mulle oli yllätys ja aika kova uutinen tuo, että nyt on Seagullsin kotimainen osasto kasassa. Ja tarkoittanee myös, että Lindbom ei palaa Kisikselle. Nikkarisen odotinkin hakeutuvan jonnekin muualle, mutta Lindbomin suhteen elättelin kyllä vielä joitakin toiveita, että mies voitaisiin nähdä Lokkipaidassa tälläkin kaudella.

Katsellaanpa...

1. Jackson / Vaenerberg / (Laakso)
2. Kanervo / (Eboreime)
3. Niskanen / (Waxlax) / (Granlund)
4. Heinonen
5. Kotti

Avauskentälliseen voisi siis mahtua kaksi kotimaista eli Kanervo ja Kotti (joka voi tietty pelata nelospaikkaakin jenkeistä riippuen) joiden päälle kolme hyvää jenkkiä tuottaa melko kovan viisikon 25-30 minuutiksi. Lisäksi Vaenerberg pystyy hoitamaan ykköspaikan sen 15 tarvittavaa minuuttia ja neljäs jenkki jonkin toisen paikan 15-20 minuuttia (tai enemmän).


Mutta aika nopeasti käy ilmeiseksi tuota listaa katsoessa, että vähän jää vielä miehistö vajaaksi jos on niin kuin alkukesästä sanottiin, että nuorisosopimuksella joukkueeseen kuuluvat Waxlax, Eboreime, Laakso ja Granlund pelaa ensisijaisesti omissa seuroissaan (junnusarjoissa / divarissa) ja vain kilpailee mahdollisesta satunnaisesta peliajasta Korisliigassa. Aikooko Seagulls siis pelata pitkän kauden ensisijaisesti yhdeksän pelaajan rosterilla? 9-10 pelaajaahan yleensä vie peliminuutit matsia kohden, että ei siinä mitään, mutta luulisi, että penkille kannattais ottaa ihan varmuuden vuoksikin jokunen varapelaaja?

Mutta ehkä idea on muuttunut kesän aikana ja Eboreimelle & Waxlaxille ollaan ihan oikeasti kaavailemassa oikeita peliminuutteja tai ainakin paikallaolovelvollisuutta matseissa vaikkakin penkillä (vaikuttanee käytännössä mahdollisuuksiin edustaa junnu-/divariseuraa)? Se olisi mielestäni itse asiassa hyvä uutinen ja kokoonpanossakin olisi silloin yksitoista pelaajaa jos tulee pelissä virhevaikeuksia tai loukkaantumisia tms.

Jännällä tavalla on siirrytty viime kauden yhdestä ääripäästä (pakko istuttaa kovia pelaajia penkillä ja kovin harva pelasi yli 25 minuuttia) toiseen (penkillä vajausta ja ykköspelaajat joutuu urakoimaan isoja peliaikoja).


Selvästikin joukkue tarvitsee yhden kovan kolmospaikan pelaajan ja yhden ison miehen. Kiinnostavaa on nähdä, haetaanko neljänneksi jenkiksi sitten pelaajaa takakentälle vaiko sinne isoon päähän. Optimitilanteessahan värvättäis varmaan yksi joka voi pelata paikkoja 2 ja 3, yksi pelaamaan paikkoja 3-4 ja sitten yksi sentteri.

Joukkueessa on tällä hetkellä vain yksi kaksimetrinen pelaaja (Kotti), eli hiukan kokoa toivoisi myös värvättävän.
 
Viestejä
1 943
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

M3 sanoi:
Melko huvittava tämä susijengi.comin tapa otsikoida uutisia: Susijengin pitkäaikainen pelaaja jatkaa uraansa Helsingissä

Milloin Kanervo on ylipäätään viimeksi pelannut maajoukkueessa. Tänä kesänä ei kertaakaan eikä tainnut pelata viime kesänäkään.

No Susijengissä juu ei kovin montaa kymmentä (!) ottelua, mutta maaotteluita on kertynyt toista sataa. Kyllä silloin vois kutsua ainakin maajoukkueohjelman pitkäaikaiseksi vakiokasvoksi tms.
 
Viestejä
1 627
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Vitalstatistix sanoi:
Aikooko Seagulls siis pelata pitkän kauden ensisijaisesti yhdeksän pelaajan rosterilla? 9-10 pelaajaahan yleensä vie peliminuutit matsia kohden, että ei siinä mitään, mutta luulisi, että penkille kannattais ottaa ihan varmuuden vuoksikin jokunen varapelaaja?

Vaikka oma reaktiona uutiseen on samansuuntainen, nopea rostereiden selailu osoittaa, että 5 liigatason kotimaista, jenkit ja muutama jun.. kehityspelaaja on aika normaali tapa kasata jengi. Sinällään homma on pienestä kiinni, Calle+ kolme jenkkiä nykyisten päälle ei ehkä Mikon peluutus prinsiipeillä sitten kuitenkaan ole sekään erityisen hyvä idea. Waxlax breakout year.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös