Kirjoittaja Aihe: NCAA 2017-18  (Luettu 4914 kertaa)

Poissa jänö

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 551
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #15 : 12.11.17 22.58 »
Iltapäiväpeleissä neljä suomalaista kehissä. Emma Tuominen pelasi kaksi minuuttia, kun Fort Wayne kaatoi Chicago Loyolan 79-70. Tuomiselle ei muita tilastomerkintöjä. Helmi Tulonen sen sijaan pääsi toisessa pelissään jo näyttämään, mistä puusta hänet on veistetty. 17 minuutissa 13 pistettä ja 5 levypalloa ja mitä kahta peliä samaan aikaan seuratessa ehdin nähdä, Tulonen pelasi hyvin. Winthropista ei kyllä ollut Duquesnelle oikein vastusta, lopputulos 81-54.

Tarkimmin seurasin sitten sitä peliä, missä oli mukana kaksi suomalaista, eli Hofstra-UMBC. Pitkään varsin tiukkana pysynyt peli repesi kuitenkin lopulta Hofstran eduksi ja lopputulos oli 71-55. Marianne Kalin pelasi isot minuutit (30 min), ja vaikka pisteitä lopulta tuli 6, oli vapaiden lay uppienkin kanssa ajoittain vähän vaikeaa. Levypalloja Kalinin käsiin tarttui yksi. Sandra Karsten puolestaan pelasi 3 minuuttia vähemmän, kuin Kalin, mutta Karsten pelasi todella hyvän pelin. 14 pistettä ja 5 levypalloa, molemmat uran kovimpia noteerauksia Hofstran paidassa, ja päälle erinomaista puolustustyöskentelyä. Hofstra Networksin selostajatkin ihastelivat Karstenin otteita, vaikka ottelun hahmo olikin triplatuplan kanssa flirttaillut pointti E'Lexus Davis (17/8/9 syöttöä). Hofstralla oli parhaimmillaan neljä eurooppalaista kentällä, kun Kalinin ja Karstenin lisäksi kentällä olivat slovenialainen Petja Krupenko ja tänä vuonna Hofstrassa aloittanut norjalainen Mie Hoff.

Poissa jaakko1

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 4770
 • jaakko1.blogspot.com
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #16 : 13.11.17 08.54 »
Lauri Markkanen heitti viime kaudella 69 kolmosta minkä täytyy olla suomalaisennätys.
EDIT: 2007-08 Mikko Koivisto 80kpl kolmosia..

Oskar Michelsen heitti avausottelussa jo 6kpl kolmosia (minun on vaikea uskoa tätä). Mikäli sama tahti jatkuu niin Michelsen voi saavuttaa Markkasen (ennätyksen). Toisaalta vastustajat alkavat ehkä puolustamaan Michelseniä tarkemmin jos sama kolmosvire jatkuu....

Michelsenin yliopistoura alkoi melkein samanlaisella tahdilla, mutta kun alkukauden melko merkityksettömistä matseista siirryttiin konferenssiotteluihin, niin tehot putosivat lähelle nollaa. Ikävä kyllä tämä meno tuskin jatkuu tälläkään kaudella.

Poissa Vitalstatistix

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 856
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #17 : 07.12.17 00.07 »
Jenkkien yliopistosarjoissa on nyt pelattu lähes kymmenen peliä seuraa kohden – vähän seurasta riippuen – ja voisi olla aika hiukan tiirailla kotimaisten pelaajien kauden alkua.
 
Tänä vuonna seniorikauttaan pelaavat Oskar Michelsen (NCAA), Julius Rajala ja Mika Nuolivirta (NCAA II). Juniorkauden aloittivat tänä syksynä Shawn Hopkins (NCAA) ja Henri Ventoniemi (NCAA II). Toinen, eli sophomore-kausi on lähtenyt puolestaan käyntiin Remu Raitasella, Fiifi Aidoolla, Joonas Tahvanaisella ja Samuli Niemisellä (NCAA). Freshmaneja onkin sitten jo iso nippu.

Itsenäisyyspäivän ratoksi ehdin tsekkailla hiukan kolmen seniorikauttaan rapakon takana pelaavan suomalaisen tilannetta. Koitan ehtiä muidenkin pelaamisiin ehtiessäni – samalla kun rohkaisen muitakin hommaan.


Oskar Michelsen (-95) näyttää saaneen kohtuu hyvän alun kauteen viime vuoden hankaluuksien jälkeen (pelasi vain 2/3 peleistä / 6,5 min / 1,3ppg). NCAA:n kovimmassa nykyisessä ”suomalaisjoukkueessa” (viime kauden ranking 89.) Michelsen on ollut alkukaudella joka pelissä avauksessa ja saanut yli 20 min. pelaavan viiden pelaajan jälkeen selkeästi seuraavaksi eniten peliaikaa (15.3 min.). Pistekärjessä Davidsonilla on kolme yli muiden (15-22ppg). Michelsen on tehnyt matsia kohden 6,0 pistettä ja kuuluu seuraavaan erottuvaan kolmikkoon (5,6-6,4ppg). Kolmosia Michelsen ottaa joukkueessaan neljänneksi eniten, paremmalla prosentilla kuin muut paljon kolmosia ottavat pelaajat.

NCAA II:n Southern Indianassa Julius Rajala (-94) pelasi viimeisessä pelissä puoli tuntia ja oli joukkueen sankari nakuttaen korkeimmat 24 pistettä (80% tarkkuudella). Kausi on alkanut vähintäänkin yhtä vahvasti kuin miten viime kausi päättyi. Rajala pelaa avauksessa joka pelissä, viidenneksi eniten minuutteja (24,4 min.), tekee neljänneksi eniten pisteitä (9,8ppg), on joukkueen ylivoimainen ykkösblokkaaja sekä kolmanneksi kovin levypallojen ryöstäjä. Joukkueen ehdottomia luottopelaajia siis.

Suomalaiseksi harvinainen sentteri Mika Nuolivirta (211 cm) siirtyi viime kauden jälkeen NAIA:n Freed-Hardeman yliopistosta NCAA II:n Puebloon (Colorado State University) ja on aloittanut kautensa varsin tehokkaasti. Nuolivirta on saanut peliakaa n. 25 minuuttia peliä kohden ja on ollut kaikissa ensimmäisissä yhdeksässä ottelussa avauksessa. Pisteitä on tullut 13,1 ppg (viidenneksi eniten) ja levypallojakin mukavat 5,4 (kolmanneksi eniten) – blokeissa Nuolivirta on joukkueen ylivoimainen ykkönen 2,1 blokillaan (seuraavalla 0,8).


Nää kaikki kolme on siis ensi kaudella vapailla markkinoilla.

Michelsen pelaa tosiaan tällä hetkellä kovemmassa yliopistojoukkueessa kuin kukaan muu suomalainen (miespelaaja). Se, että Davidson oli viime vuoden rankingissä vasta 89., kertoo paljon suomalaisten pelaajien yliopistojen tasosta – ja alleviivaa Markkasen erikoislaatuisuutta viime kauden Arizonassa. 206 -senttiselle kolmosten heittäjälle voisi hyvässä lykyssä olla töitä isommillakin kentillä Euroopassa, mutta ainakin Korisliigassa voisi kuvitella Michelsenista olevan iloa joukkueelle jos toiselle ensi kaudella.   

Kakkos-NCAA:sta ei sen sijaan ehkä kovin kauaksi Eurooppaan päästä (ainakaan samantien), mutta kyllä Seagullsin Divarista Korisliigaan nostamassa olleen Rajalan näkisi mieluusti ensi kaudella vaikkapa juuri lokkipaidassa. Myös Nuolivirta voisi olla ihan kova rosteripelaaja Korisliigaan. Kummallakinhan on mittaa ihan miehekkäästi ja peliura vasta alussa – ja isoina pelaajina varmaan tulevat tappelemaan tulevaisuudessa paikasta maajoukkueringissäkin jos paluu / sopeutuminen eurooppalaiseen korikseen onnistuu sujuvasti. 
« Viimeksi muokattu: 07.12.17 00.44 kirjoittanut Vitalstatistix »
"The sky may fall on your head tomorrow, but tomorrow never comes."

Poissa vapaamuurari

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 223
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #18 : 07.12.17 22.02 »
Joulukuun 6. päivän rankingissa Davidson on 149 ja esim. Edon Maxhunin Long Beach sijalla 119. Michelsenillehän kyseessä jo neljäs kausi, kun Maxhuni on rookie.

Poissa jaakko1

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 4770
 • jaakko1.blogspot.com
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #19 : 08.12.17 09.29 »
Suomalaisten meininki NCAA:ssa on huolestuttavan nihkeetä. Toistaiseksi näyttää siltä, että Markkasta lukuunottamatta HBA ja divari ei ole riittävän laadukas kombinaatio kotimaisille korislupauksille. Esimerkiksi Aidoota on hehkutettu jo useita vuosia, mutta hän on alkukaudella pelannut vain reilut 10 minsaa matsia kohden. Hän, kuten ihmeen moni muukin HBA:n kasvatti, on vain ottanut yliopistouransa aikana takapakkia, mikä jo sinänsä on harvinaista.

Mun odotukset ovat ainakin olleet huomattavasti nähtyä korkeammalla. Puhutaan kuitenkin seuraavasta sukupolvesta, josta pitäisi tulevat maajoukkueetkin kasata.

Poissa Pyynikin Toivoton

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1100
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #20 : 08.12.17 11.27 »
Hän, kuten ihmeen moni muukin HBA:n kasvatti, on vain ottanut yliopistouransa aikana takapakkia, mikä jo sinänsä on harvinaista.

Harvinaista? Näitä tapauksiahan on vaikka millä mitalla, että Amerikkaan on lähtenyt monipuolinen pelaaja ja sieltä on tullut takaisin jämäminuutteja pelaava "spesialisti".

Haluaisin ylipäätään kuulla viimeisen kymmenen vuoden ajalta suomalaispelaajista, jotka ovat nostaneet NCAA:ssa pelinsä täysin uudelle tasolle ja jatkaneet siitä uraansa kovissa ammattilaisseuroissa.

Anyone?

Anyone?


Lainaus
Mun odotukset ovat ainakin olleet huomattavasti nähtyä korkeammalla. Puhutaan kuitenkin seuraavasta sukupolvesta, josta pitäisi tulevat maajoukkueetkin kasata.

Niinpä. Mutta kun elämänkokemukset. Nehän näissä reissuissa kuulemma painaa. Maallikkona ihmettelen hieman, että jos pelaajan tavoitteena kerran on koripalloammattilaisuus, miksi istua ensin neljä vuotta palkatta penkillä... no, ehkä Möttölän Mafia tietää paremmin.
"Hyvä linjaus liitolta. Nyt vähemmän kitinää, enemmän pelaajien tekemistä. Näin saadaan Korisliigaan suomalaisia pelaajapersoonia, joilla on mahdollisuus profiloitua julkisuuteen. 8]" - Lothar 17.3. 2015

Poissa yarr123

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 104
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #21 : 08.12.17 12.35 »
muistetaan nyt kuitenkin, että suurin osa Suomalaisista NCAA pelaajista on ensimmäisen tai toisen kauden pelaajia NCAA:ssa. Kilpailu on kovaa ja ison roolin saaminen parina ekana vuotena on kovin vaikeaa.

Siksi kysynkin, että millä mittarilla esim. Aidoo on ottanut takapakkia? Oletteko oikeasti katsoneet hänen pelejään? Onko odotukset ehkä turhan korkealla, jos odotetaan, että nuoret pelaajat alkavat dominoimaan ensimmäisenä kahtena vuonna? Ja ketkä muut pelaajat ovat ottaneet takapakkia? Itselleni tulee mieleen Oskar Michelsen, jolta odotin enemmän kehitystä. Itselleni ei tule mieleen oikein muita selkeitä pettymyksiä.

Kilpailu on vieläkin kovempaa Euroopassa. Varmaan suurin osa näistä pelaajista voisi pelata rotaatiominuutteja korisliigassa. Kilpailu on kuitenkin kovaa täälläkin, eikä ole mitään takeita, että heistä kehittyisi huippupelaajia vaikka pelaisivat korisliigassa.

Lainaus
Harvinaista? Näitä tapauksiahan on vaikka millä mitalla, että Amerikkaan on lähtenyt monipuolinen pelaaja ja sieltä on tullut takaisin jämäminuutteja pelaava "spesialisti".

Haluaisin ylipäätään kuulla viimeisen kymmenen vuoden ajalta suomalaispelaajista, jotka ovat nostaneet NCAA:ssa pelinsä täysin uudelle tasolle ja jatkaneet siitä uraansa kovissa ammattilaisseuroissa.

Anyone?

Anyone?

Niin, voi olla että pelaaja on suomalaisella mittapuulla ollut monipuolinen, mutta taso ei kuitenkaan ole ollut ihan riittävä tuomaan sama monipuolisuus esille kovemmissa ympyröissä.

Näkisin asian niin, että tällä hetkellä suomesta tulee hyvällä tahdilla tasokkaita nuoria, jotka pystyvät pelaamaan NCAAssa. Jos heistä muutamasta tulee kansainvälisen tason pelaaja, niin se on jo erinomainen saavutus. Väittäisin myös, että nekin pelaajat, jotka eivät kunnolla lyö läpi, tulevat takaisin suomeen selvästi parempina pelaajina ja valmiina ottamaan isoakin vastuuta korisliigassa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana NCAA:han on lähtenyt oikeastaan melko vähän pelaajia. Tahti on vasta nyt muuttumassa, kun ikäluokista 96-98 on verrattain paljon pelaajia päässyt yliopistosarjoihin. Se, millaisia pelaajia heistä kehittyy, ei voida vielä tietää, sillä ovat vielä uransa alkuvaiheessa. Fakta on se, että suurin osa NCAA:ssa pelaavista pelaajista ei koskaan tule ammattilaisia, joten ei voida odottaa, että kovin monesta suomalaispelaajastakaan kehittyisi NCAA:ssa kv tason ammattilanen.

Poissa gallup1

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 777
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #22 : 08.12.17 13.11 »
Liitto ja HBA ainakin hehkuttaa tuota menestykseksi vähän sellaiseen "ainut oikea totuus" tyyliin. Ei ole kuitenkaan tuo HBA konsepti muualle laajentunut, vaikka kai 2012 sellaiset kaavaillut oli. Mikä lienee syynä?  Niin, tai tulihan Jyväskylään 2016 JBA. Tyrkyttääkö myös se pelaajat NCAA:n?
« Viimeksi muokattu: 08.12.17 13.21 kirjoittanut gallup1 »

Poissa KeegoMesh

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 543
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #23 : 08.12.17 13.55 »
Liitto ja HBA ainakin hehkuttaa tuota menestykseksi vähän sellaiseen "ainut oikea totuus" tyyliin. Ei ole kuitenkaan tuo HBA konsepti muualle laajentunut, vaikka kai 2012 sellaiset kaavaillut oli. Mikä lienee syynä?  Niin, tai tulihan Jyväskylään 2016 JBA. Tyrkyttääkö myös se pelaajat NCAA:n?
Suomessa palvotaan pesäpalloilijoita ja lentopalloilijoita. Ainakin vielä 90-luvulla koululaiset säälivät koripalloilijoita "voi raukkoja ei ne varmaan osaa mitään muita lajeja"...

NCAA-sarjassa on enemmän katsojia kuin Suomessa ja muutenkin siellä arvostetaan koripallo lajina korkealle. Lisäksi missä tahansa ammatissa ulkomaan työkokemus tai työharjoittelu ansioluettelossa on hyvä asia....

Poissa gallup1

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 777
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #24 : 08.12.17 14.25 »
Suomessa palvotaan pesäpalloilijoita ja lentopalloilijoita.

 ::) ;D No ei kyllä tosiaan. Eihän nuo nykyään kelpaa edes NBA Laurin kassia kantamaan.


Poissa vapaamuurari

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 223
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #25 : 08.12.17 16.52 »
Suomalaisten meininki NCAA:ssa on huolestuttavan nihkeetä. Toistaiseksi näyttää siltä, että Markkasta lukuunottamatta HBA ja divari ei ole riittävän laadukas kombinaatio kotimaisille korislupauksille. Esimerkiksi Aidoota on hehkutettu jo useita vuosia, mutta hän on alkukaudella pelannut vain reilut 10 minsaa matsia kohden. Hän, kuten ihmeen moni muukin HBA:n kasvatti, on vain ottanut yliopistouransa aikana takapakkia, mikä jo sinänsä on harvinaista.

Mun odotukset ovat ainakin olleet huomattavasti nähtyä korkeammalla. Puhutaan kuitenkin seuraavasta sukupolvesta, josta pitäisi tulevat maajoukkueetkin kasata.
Tottahan se on. Voi laskeskella tasoa vaikka käyttämällä alex Murphyn statseja viimeisenä kautena. Peliaikaa keskimäärin 32 minuuttia ja 14 pistettä. Hänet vaikuttaa valitettavasti tuhoavan loukkaantumiset, mutta ei siitä tässä ketjussa enempää. Itse odotan selkeästi vain Edon Maxhunista varmuudella sellaista pelaajaa josta on pakko tulla maajoukkueelle edes johtavaa roolia pelaava pelaaja. Yksinkertaisesti noilla hänen nuorten euroturnausten esityksillään kaikki muu on pakostikin mokaamista. Näitä muutamia harvoja oikeasti isoja lupauksia ei vaan saa möhlätä, HBA:ssa on iso paine olla möhlimättä kun ottavat vastuun. NCAA oli varmasti oikea ratkaisu Markkaselle, sinne lähtee niin monentasoista pelaajaa kun se ikäluokan maajoukkueeseen pääseminen ei kerro kauheasti mitään. Se että erottuu selvästi em-turnauksissa kertoo, todella vähän on suomalasia aivan oman ikäluokan parhaimmistossa euroopassa. Minusta ei ole oikein realistista edes odottaa muilta kauheasti mitään.

Poissa jaakko1

 • Mesenaatti
 • *****
 • Viestejä: 4770
 • jaakko1.blogspot.com
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #26 : 08.12.17 17.48 »
Kyllä näiden nykyisten pelaajia pitäisi pystyä haalimaan itselleen isompaa roolia. Pitää vielä muistaa, että suurin osa suomalaisista pelaa keskinkertaisissa tai surkeissa yliopistoissa. Jos pelaat jossain suuren konferenssin joukkueessa ja saat peliaikaa vaikka sen 10+ minsaa pelissä, niin kyllä sä Euroopassa näyttöpaikan saat. Siinä mielessä esimerkiksi Hannes Pöllän tilanne on aika hyvä. Jos hän pystyy joka vuosi haalimaan vähän lisää vastuuta, niin Euroopan sarjan kutsuvat. Sen sijaan kun katsoo vaikka Joonas Tahvanaisen statseja (0,5 ppg Utah Valley'ssä tokalla kaudella), niin näillä meriiteillä ei vaan pääse edes kokeilemaan.

Mikähän tässä mättää? Suomen junnumajut ovat menestyneet ihmeen hyvin viime vuosina. Se on huomattu myös maailmalla, sillä näiltä suomalaisilta kavereilta oikeasti odotetaan kohtuullisen paljon. Musta HBA on hyvä viritys, mutta divarin taso on oikeasti niin järkyttävän huono, että hyppy dirrestä yliopistoon on liian suuri. Miettikääpä huffeja, junnuja, muurisia ja nikkilöitä, jotka olivat pelanneet liigassa isoissa rooleissa jo ennen jenkkeihin lähtöä.

Mä oon useaan otteeseen ennustanut, että jenkkimäärien höllentäminen tuhoaa suomikoriksen kilpailukyvyn. Lähitulevaisuudessa voidaan asiaan palata. Susijengin menestyminen antaa tilanteesta liian ruusuisen kuvan, sillä siellä on pelaajapoolissa häärimässä kolme jenkkiä ja vapahtaja-Markkanen. En oikein innostu ajatuksesta, että aletaan muiden euromaiden tavoin jahdata sukututkimusten ja myyntipuheiden avulla pelaajia ympäri maailmaa (=jenkeistä).

Poissa KeegoMesh

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 543
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #27 : 08.12.17 18.35 »
Koskimiehellä on ihan lupaava kausi meneillään 26min/ottelu, 6ppg, kolmoset 39% ja 3 levaria/ottelu. Hänen joukkue on tosin keskinkertainen ja tämän hetken RPI oli 113.

Poissa XOX

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 122
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #28 : 09.12.17 02.59 »
Aidoon minuutteihin vaikuttanee se, että joukkueeseen tuli tänä vuonna Casey Benson (viime vuoden finaalijoukkue Gonzagasta), joka pelaa viidettä vuotta ja jonka veli on lisäksi joukkueen apuvalmentaja, joten Aidoo ei taida olla ihan samalla viivalla minuuteista kilpailtaessa.

Poissa Maurice Lucas

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 3
Vs: NCAA 2017-18
« Vastaus #29 : 09.12.17 11.36 »
Koskimiehellä on ihan lupaava kausi meneillään 26min/ottelu, 6ppg, kolmoset 39% ja 3 levaria/ottelu. Hänen joukkue on tosin keskinkertainen ja tämän hetken RPI oli 113.
Tällä peliajalla 10 ppg on minimi jos pelataan jo kolmatta vuotta keskinkertaisessa joukkuessa. Ekana vuonna olisi OK