Koripallo.com

Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Viestejä
6 191
Ajattelin avata topikin vielä näin erikseen tulevan kauden ulkomaalaishankinnoista liigajoukkueiden osalta, vaikka toki joukkueiden omissa kausitopikeissa näitä voi käsitellä samalla tavalla.

Kataja vielä tässä vaiheessa vahvistusten osalta pyöreä 0. Kun taas esim Nokia taitaa olla hankkinut kaikki?
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Seagulls = 0

Remy Abell tosin näkyy vielä joissakin Lokkien postereissa (ketään muita viime kauden jenkkejä ei ole näkynyt niissä kesällä) ja niistä on ennenkin luettu kremlologisesti joukkueen tilannetta... mutta ehkä tää on toiveajattelua. ::)
 
Viestejä
144
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

KTP ei ainakaan vielä ole uutisoinut yhdestäkään ulkomaalaisesta. Kataja, Seagulls, Pyrintö, Karhu ja Lapua ovat ilmeisesti vielä ilman ensimmäistäkään kiinnitystä (KTP:n lisäksi). Ainakaan näiltä joukkueilta ei ole sattunut yhtään kiinnitystä silmiini. Nokialla on kaikki kiinnitetty ja Salollakin kolme, jos en nyt ihan väärin muista?
 
Viestejä
3 094
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

BC Nokia
Thomas Laerke, G/F
Lawrence Gilbert, F

Leyton Hammonds, F
Vincent Council, G
Dragan Labovic, C
Devoe Joseph, G

Espoo United
Jeb Ivey, G
Omar Calhoun, G/F
Darious Moten, F
Jervon Pressley, C
P.J. Alawoya, C

Seagulls
Derek Jackson, G
Jermaine Marshall, F
Kayel Locke, F
Remy Abell, G
Mike Caffey, G
Melsahn Basabe, C

Kataja Basket
Damier Pitts, G
Alex Marzette, F
Wesley Saunders, G/F
Matthew Hezekiah, C
Daniel Bejarano, G
Tim Williams, C
Jarekious Bradley, F

Karhu
Marcus Allen, G
Flenard Whitfield, F
Fuquan Edwin, G
Stephen Maxwell, C
Matthew Hezekiah, C
Rene Rougeau, F
Greg Mangano, F

Korihait
Chaz Williams, G
Sean O'Brien, F
Juan Pattillo, F
Deng Deng, C

Kenney Funderburk, G
Quinton Chievous, F
Matt Gibson, G
Kevin Bracy-Davis, F
Julius Brooks, C

Kouvot
James Sinclair, G/F
Wayne Bernard, G
Jamie Skeen, F/C
Thomas Gibson, C
Brannen Greene, F
Drew Brandon, G

KTP Basket
Deon Edwin, F
Kenneth Simms, C
Jahsha Bluntt, G/F
Deremy Geiger, G
Jermont Horton, F

Mandell Thomas, G

Kobrat
Terence Jennings, C
Lucas Woodhouse, G

Maurice Creek, F
Christopher Ortiz, F
Stephen Croone, G
Nick Kellogg, G
Jordan Richard, C

Pyrintö
Kenny Manigault, F
Juan'ya Green, G
Brian Asbury, F
Devonne Giles, C

Vilpas
Javontae Hawkins, G/F
Aaron Jones, C
Tobin Carberry, G
Canyon Barry, G/F
Johnathan Jordan, G

Jaylon Brown, G
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3 094
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Nostetaas tätä vähän..
 
Viestejä
3 094
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Vitalstatistix sanoi:
Seagulls = 0

Remy Abell tosin näkyy vielä joissakin Lokkien postereissa (ketään muita viime kauden jenkkejä ei ole näkynyt niissä kesällä) ja niistä on ennenkin luettu kremlologisesti joukkueen tilannetta... mutta ehkä tää on toiveajattelua. ::)
Gulls lienee takamiehen signannut, ootellaan julkistusta ;)

edit: tulihan se sieltä eli Derek Jackson
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Tässä vaiheessa olisi jo kiva vähän arvioida jenkkivahvistusten tilannetta, että mikä seura on poiminut aarteita ja mille on jäämässä luu käteen.

Huomasin vaan aloittaessani noiden läpikahlaamisen tässä iltapäivän ratoksi, että on ihan aikaavievää puuhaa kaivaa kaikenlaista faktaa - jos siis haluaa mennä edes hitusen syvemmälle kuin seurojen omien tiedotteiden mainoslauseet.

Eli olisko joku muukin kiinnostunut vähän kokoamaan näitä tässä vaiheessa? Mä teen näitä mielelläni ehtiessäni, mutta aika pian iskee arki ja duunit enkä uskalla luvata mitään.

Mutta näin alkajaisiksi terveisiä Mansesteriin ja sen ympäristöön parin alustavan pohdinnan kautta.

Pyrintö

PG Juan’ya Green 188, 25v.
Jos joku muu suomalainen kuin Markkanen pelaisi Greenin statseilla (17,7p. / 4,4l. / 7,1a.) NCAA:ssa seniorikaudellaan ja pokkaisi samat palkinnot (mm. CAA:n vuoden pelaaja -titteli) saman tason seurassa, niin täällä hehkutettaisiin tähden syntyä. Green jäi kuitenkin varaamatta kevään -16 NBA-draftissa ja pelasi viime kaudella ammattilaisena tasan yhden ottelun (yhden!) Kreikan pääsarjanousijaseurassa Kymiksessä. Viisitoista minuuttia, yksi blokki, kaksi syöttöä ja kolme ohiheittoa - yksi menetys ja kaksi virhettä. Pyrintö kirjoittaa, että visiitti jäi lyhyeksi…

G/F Kenny Manigault 196, 26v.
Pelasi ensimmäisen yliopistokautensa varsin olemattomin statsein Wichitassa jo 09-10 (!) ja katosi sitten neljäksi vuodeksi noustakseen esiin kaudella 14-15 pienliiga NAIA:ssa (sama sarja jossa Mika Nuolivirta pelaa) varsin näyttävillä statseilla. Sitten Manigault katoaa taas vuodeksi. Pyrintö tuo mielellään esiin Australian talviliigan huippustatseja keväältä/kesältä -16, mutta viime kauden numerot Puolan liigasta lienevät osuvampia kunnon mittareita: 8,5p. / 4,7l. / 1,7a. / 1,5st. Puolan sarja on tosin laaja ja epätasainen ja Manigaultin seura Koszalin kuluu sarjan häntäpäähän.

Kommentti: Vaikka kaikenlaisia selityksiä voikin arvailla, niin viime vuoden statsit Puolasta antaa luvan odottaa Manigaultilta ensisijaisesti hyvää, kun taas Greenin viime kauden floppi herättää kenties hiukan epäilyksiä miehen kunnosta. Hyvällä säkällä Pyrinnöllä on tässä varsin kova jenkkikaksikko, huonolla säkällä menevät vaihtoon ennen joulua...


BC Nokia

PG Vincent Council 188, 26v.
Varsin hyvät statsit ja tasaisen isot minuutit (yli 30) neljänä vuonna NCAA:n lopputurnauksen vakiokävijässä Providencessa kertoo laatupelaajasta (vaikka seniorikaudella statsit ja minuutit sitten hiukan, mutta systemaattisesti tippuivatkin tasolle: 10,5p. / 3,1l. / 6,8a. / 1,4st.). Israelin visiitin jälkeen Council pelasi kaksi kautta Kreikan liigassa (statsit snadisti paremmat kuin Roope Ahosella - noin niin kuin vertailun vuoksi), mutta viime vuosi jäi loukkaantumisen vuoksi kokonaan väliin. Se selittänee siirron Korisliigaan.

G Thomas Laerke 196, 26v.
Bakken Bearsin ja Tanskan maajoukkueen monivuotinen vakiokasvo pelasi viime kaudella 25-30 minuuttia seurajoukkueessaan ja teki n. 10p. / 4l. / 2a. statsit. Laerke viihtyi Bakken Bearsissa neljä vuotta ja vaikka sopparissa olisi ollut kaksi vuotta jäljellä, siirtyi Näätiin ulkomaalaispykälän perustella. Hienoa, että Korisliigakin voi olla sarja johon tullaan hakemaan kovempia haasteita muista pohjoismaista. Tätä näkisin itse mieluusti lisää!

SF Leyton Hammonds 203, 22v.
Hammonds tulee suoraan NCAA:sta ja sen vahvempiin joukkueisiin lukeutuvasta Oklahoma Statesta (viime kaudella rankattu sijalle 41.) - ja oli viime kaudella joukkueen kapteeni statseilla 8,1p. / 4,9l. Joukkuepelaamista ylistetään tiedotteissa - jolla toki usein kaunistellaan matalampia statseja - mutta kyllä kapteeninnauha ja yli kahdenkymmenen minuutin peliaika hyvässä NCAA joukkueessa (yksikään suomalainen ei pelaa lähellekään noin kovassa NCAA-jengissä, poislukien viime kauden poikkeus-Markkanen tietenkin) kertoo myös pelaajan kyvyistä.

PF Lawrence Gilbert 200, 30v.
Gilbertiä voi pitää jo veteraanina. NCAA:n seniorivuoden 2010-11 jälkeen uran alkupuolella taskuun tarttui neljä vuotta pelaamista Etelä-Amerikassa Dominikaanisessa tasavallassa ja Kolumbiassa, kuin myös Lähi-Idässä Saudi-Arabiassa ja Quatarissa. Vuodesta 2015 Gilbert on pelannut myös Euroopassa: kauden Romaniassa ja viime marraskuusta lähtien Unkarissa. Romanian ja Unkarin liigoissa viimeiset kaksi kautta tehoja on tullut n. 12p. / 5l. / 1,5a.

Kommentti: Nokian vahvistukset näyttää pääsääntöisesti hyviltä. Gilbertin kohdalla on tietty vaara, että jää jäähdyttelijäksi - hyvässä tapauksessa voi toimia rutinoituneena ratkaisijana ja esimerkillisenä kokemuksen jakajana. Hammondsilta odotan ehkä eniten - Council voisi olla vielä parempi pelaaja, mutta tuo vuoden pelaamattomuus ja mahdollisen loukkaantumisen lopullinen paraneminen on tietty kysymysmerkkejä. Ja vaikka Tanska ei eurooppalaisen koriksen suurmaita olekaan, niin kyllä maajoukkuepelaaja Laerkelle luulisi löytyvän paikka Nokian rotaatiosta jossa hänen pelaamisensa edesauttaa Nokiaa.
 
Viestejä
1 159
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Tulossa on kaikkien aikojen Korisliigakausi! Toistan, kaikkien aikojen kausi! ;)
Toinen toistaan paremman tuntuisia vahvistuksia tunkee joukkueisiin liukuhihnalta (joo, aina ::)). EM-kotikisojen ja kesän Markkas-hypen jälkeen on kuitenkin poikkeuksellisen hyvä yleisön siirtyä liiga-katsomoon.

Nokian kysymysmerkki on 5 paikka jos Dole ei säily terveenä. Toisaalta myös Harjulan lopetettua ei ole kuin yksi varsinainen pointti. Laerke tosin on kai kaavailtu siihen, joten homma voi toimiakin. Mielenkiintoista.
 
Viestejä
6 444
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Vitalstatistixin kanssa melko samoilla linjoilla.

Councililla ehdottomasti kovimmat taustat ja pelannee Nokialla vielä kevätkaudellakin, mikäli on terve. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon loppujen lopuksi ottaa omia ratkaisuja, koska ei ole statsien mukaan mikään heittäjä.

Hammonds voi olla parhaimmillaan todella hyvä liigajenkki, mikäli pää vain kestää Välikadun kirkkaat värivalot houkutuksineen ja ensimmäisen talven suuren veden takana.

Laerke on - kuten jo aiemmin kirjoitin - liigatason pelaaja. Loka-marraskuun vaihteessa alkaa selvitä, onko pølsen purija liigatason vahvistus. Viime kaudella esimerkiksi Reiska Sanders olisi mennyt Suomen passilla hyvästä rotaatiopelaajasta, mutta vahvistuksen kriteerit jäivät hieman uupumaan.

Gilbert tuskin tulee olemaan sateentekijä ja saattaa olla, että allekirjoittanut on jakamassa potkuja jo kahden treenimatsin perusteella, mutta mikäli kaverilla on yhtään paloa pelaamiseen, toisin kuin kesken viime kauden Islannista tulleella veteraanihaahuilijalla, uskoisin Gilbertin täyttävän paikkansa.

Kun on viime kausina tottunut Nokian melko värikkäisiin vahvistusvalintoihin (Labo + muut serbit, Flores, Dia ja Alexander etunenässä), niin eihän tässä nyt ennakolta sellaisia kavereita ole, mutta toivotaan, että pelillisesti tämä nelikko on viime kautta astetta parempi ja toimivampi.
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Vilpas

G Tobin Carberry 193, 26v.
Pelasi yliopistouransa NCAA II-divarissa ja välivuoden (?) jälkeen siirtyi kolmeksi vuodeksi Islantiin auttaen ensin paikallisen divarin Hottur Egilsstadirin Islannin liigaan ja pelaten kolmannella kaudellaan Thor Thorlakshofnissa muikeilla statseilla (36 min. / 28p. / 10l. / 5a.) - tosin lie hyvä muistaa, että Islannin sarjoissa saa pelata vain yksi ulkomaalaisvahvistus seuraa kohden. Carberryllä lie korkea aika astua isompiin ympyröihin - kuten Korisliigaan.

SF Javontae Hawkins 196, 23v.
Hawkins tulee suoraan NCAA:n Fordhamista (ranking viime kaudella 215.) jossa teki seniorikaudellaan 14p. / 4,9l. reilun puolen tunnin peliajalla. Fordham oli Atlantic 10-konferenssissa seitsemäs juuri Oskar Michelsenin Davidsonin perässä (mutta valtakunnallisissa rankkauksissa rankasti alempana) tosin Hawkins pelasi viime kaudella isoja minuutteja ja teki hyvää jälkeä toisin kuin Michelsen, eli vertailu ei sinänsä kauheasti auta. Antaa ehkä jonkin perspektiivin kuitenkin.

C Aaron Jones 206, 24v.
Mississipistä suoraan Eurooppaan kaksi vuotta sitten siirtynyt sentteri pelasi toissa kaudella Saksan Pro A:ta ja viime vuonna Bulgarian liigan hopeajoukkueessa. Suoritustaso Euroopassa on ollut tasainen, pelattiin sitten Saksan Pro A:ta, Bulgarian tai Balkanin liigaa: 11-13 pistettä ja 6-8 levaria peliä kohden - blokkeja on syntynyt 1-2 per peli. Vaikka Jones valittiin toissa kaudella Pro A:n parhaaksi puolustuspelaajaksi, ura Saksassa ei jostakin syystä jatkunut. Tämä tietty herättää kysymysmerkkejä vaikka muuten statsit hyviltä näyttääkin.

Kommentti: Vilppaan jenkit herättää paljon enemmän kysymyksiä kuin esim. Nokian valinnat. Carberry on jo 26v., mutta on pelannut ammattilaisena vain Islannissa (ammattilaisuran aloittaminen Islannin divarista on varsin erikoinen veto eikä ainakaan kieli suuresta kiinnostuksesta pelaajaa kohtaan Euroopassa). Hawkins on puolestaan ensimmäisen ammattilaisvuotensa kynnyksellä, mikä ei sellaisenaan vielä tarkoita mitään, mutta molempien yliopistotausta on heikohko verrattuna moniin muihin tän kauden vahvistuksiin. Jones näyttääkin tässä porukassa luotettavimmalta pickiltä, mutta itseäni kyllä hiukan mietityttää tuo kysymys, miksi ei saanut tarjousta Saksasta hyvän kauden jälkeen - muita kuin pelillisiä syitä? Voivat tietty kaikki olla vaikka kuinka hyviä pelimiehiä, mutta herättävät kyllä etukäteen näitä kysymyksiä...


Karhu

G Marcus Allen 191, 22v.
Suoraan Stanfordin avauskokoonpanosta Kauhajoelle. Tiedotteessa mainitaan, että Stanford pelaa samaa kovaa Pac-12 -sarjaa kuin (Markkasen) Arizona, mutta ei tietty sitä, että Stanford on tuon lohkon heikoimpia joukkueita (viime kaudella Pac-12 9/12: valtakunnallinen ranking 105. - esim. Remu Raitasen SFU oli sijalla 100.). Toisaalta 105. on ihan hyvä sija joukkueelle - suomalaisista viime kaudella vain Markkanen, Michelsen ja Raitanen pelasi korkeammalle rankatussa joukkueessa.

F Fuquan Edwin 198, 25v.
Edwin on ainakin ehtinyt kiertää maailmaa ja joukkueita nuorehkosta iästään huolimatta. Yliopistoura Seton Hallissa (ei Seaton, niin kuin Karhun tiedote väittää) on hieno ja Seton Hall on hyvä joukkue. Valinta Big Eastin parhaaksi puolustupelaajaksi kertoo jotakin myös, varsinkin kun pisteitäkin syntyi (13-14 seniorikaudella 30min. / 14,5p. / 3,5l. + 2,7st.!). Kesällä -14 diili Italian Pistoiaan joka purettiin juuri ennen kauden alkua jalkavamman vuoksi, sitten diili San Antonioon joka purettiin samantien - lopulta pelasi kauden 14-15 G-liigassa hyvillä statseilla (13,9p. / 4,4l.) ja vielä loppukevään sarjan päätyttyä Venezuelassa. Toisen sopimkseen päättymättömän NBA:n kesäliigan jälkeen pelasi kauden 15-16 Israelin pääsarjan Ironi Nes Zionassa käytännössä ihan samoin statsein kuin G-liigassa. Viime kaudelle Edwin teki sopimuksen Australian NBL:n Cairnsiin (ei Caimsiin kuten Karhun tiedote sanoo) josta halusi itse pois tammikuussa “henkilökohtaisiin syihin” vedoten. Lopulta Edwin pelasi viime kevään Kosovon Pristinassa kymmenen peliä (17,7 min. / 10,1p. / 2,1l.) joista pääsi aloitukseen kuitenkin vain kahdessa.

F Flenard Whitfield 201, 27v.
Western Michiganin yliopisto-ohjelman (08-12) jälkeen Whitfield on pelannut viimeiset neljä vuotta Kanadan NBL-liigassa - jonka tasosta ainakaan mulla ei ole mitään tietoa (paitsi että liiga on perustettu vasta 2011 ja on seurojen itsensä perustama). Kolme vuotta statsit NBL:n Orangevillessa näyttää ok:lta (n. 20min. / 10p. / 5l.), mutta viime vuonna pomppaa: puolen kauden visiitti Islannin Skallagrimuriin tuotti Carberry-tasoiset statsit, ja palattuaan loppukaudeksi NBL:n KW Titansiin pelasi selvästi kovemmilla tehoilla (27min. / 19p. / 8,5l.) kuin aiempina Kanadanvuosina (+ Titans oli viime kaudella edellistä seuraansa Orangevillea parempi).

Kommentti: Allen ei suoranaisesti säväytä, mutta voi toki olla ihan hyväkin pelaaja jos tottuu eurooppalaiseen peliin nopeasti (eka vuosi). Whitfield sen sijaan herättää enemmän toiveita, onhan yksi niitä harvoja Suomeen tulevia pelaajia joiden kurssi näyttäisi olevan ylöspäin. Edwin onkin sitten se iso kysymysmerkki: mikä lie sitten viime kaudella mennytkin pieleen niin Australiassa (pelikentän ulkopuolella) kuin Kosovossakin (pelikentällä), niin onhan Edwinissä selvästi ainesta myös ihan huipulle - ja omien sanojensakin mukaan on tullut Korisliigaan hakemaan uutta nostetta uralleen.
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Kouvot

G Wayne Bernard 190, 35v.
Bernard ei ole mikään uusi tuttavuus vaan pelasi Kouvoissa jo vuosina 2006-08 - siis kymmenen vuotta sitten! Pikakelauksella: Bernard pelasi Davidsonin (perinteinen hyvä NCAA-koulu) yliopistossa vuoden ja lähti sen jälkeen ulkomaille. Ennen Kouvolan visiittiään pelasi Israelissa, Kreikassa ja Ranskassa (kaksi kautta). Vuodesta 2008 lähtien Bernard on viihtynyt Saksassa niin ykkös- kuin kakkostasollakin viidessä eri joukkueessa. Viimeisimmässä eli Jenassa Bernard pelasi viimeiset kolme kautta ja oli nostamassa tätä toissa vuonna Bundesliigaan jossa siis pelasi viime kauden (muuten edelliset kolme kautta meni Pro A:ssa). Viime kauden Bundesliiga-statsit oli: 21,5min. / 7,3p. / 1,5l. / 2,8a.

G James Sinclair 190, 24v.
Sinclairin yliopisto Western Carolina ei ole mikään mahtiyliopisto, mutta miehen statsit kertoo, että Sinclairilla oli pallo hallussaan. Seniorikaudella 2014-15 Sinclair laittoi pöytään 38 minuutissa 19,4p. / 6l. / 2,9a. / 2,2st. Lokit palkkasi miehen suoraan yliopistosta toissa kaudelle ja kaikki muistanevat herran vakuuttavat pelit ja ison roolin eritoten pleijareissa Conleyn loukkaannuttua. Viime kauden Sinclair aloitti Sveitsin mestaruuden kauden päätteksi voittaneessa Montheyssa, mutta peli ei kulkenut ihan entisen lailla ja lopulta loukkaantuminen lopetti pelit. Kouvot hankki rikkinäisen Sinclairin kesken kauden ja pääsi peluuttamaan tätä muutamissa (9) loppukauden peleissä varsin samanlaisilla statseilla kuin edellinen kausi Lokeissakin meni. Kouvoissa 31 minuutin peliajalla syntyi 13,4p. / 4,4l. / 1,9a. / 1,9st.

Kommentti: Kouvot on satsannut aluksi tuttuihin pelaajiin kun molemmat vahvistukset ovat Suomessa jo pelanneita. Sinclair tiedetään hyväksi jenkiksi Korisliigaan ja jo se, että Bernard pelasi viime kaudella jälleen Bundesliigassa ja sai pelattavaksi kohtuu isoja minuutteja avauksesta kolmen Pro A -kauden jälkeen kertonee, että mies on kohtuu hyvässä kunnossa, vaikka häntä ei enää Bundesliiga-Jenaan ensi kaudeksi palkattukaan. Oletettavasti hyvät jenkit siis toistaiseksi.


Seagulls

G Derek Jackson Jr. 185, 25v.
Kohtuullisen tasokkaan välivuodellisen yliopistouran (Central Michigan x2 & Kent State x2 2010-15) päätteeksi teki seniorivuonnaan Kentissä 35 minuutissa keskimäärin tehot: 10,7p. / 3,2l. / 3,4a. Siirtyi samantien Itävallan Oberwartiin, jossa tuloksena oli ensimmäisellä kaudella mestaruus ja viime kaudella toinen sija sekä osallistuminen Europe Cupiin. Itävallassa Jackson nosti tasoaan ja päätyi viime kaudella yhteisstatseihin (Itävallan liiga & Europe Cup): 33,7min. / 14,2p. / 3,57l. / 4,8a. / 2,6st.

Kommentti: Lyhythän Jackson on, ainakin kv. tason takamieheksi, mutta Suomessa riittänee. Ura näyttää olevan edelleen noususuunnassa: kaksi vuotta eurooppalaista korista taannevat, että suurimmat kulttuurishokit on jo koettu ja statsien mukaan tulostakin luulisi tulevan.


KTP

SG Deon Edwin 190, 24v.
Sarjan toinen jenkki-Edwin tulee samasta koulusta kuin Lokkien Jackson eli Kentistä, mutta suoraan yliopistopeleistä. Seniorikaudellaan viime vuonna Edwin teki Kentissä statsit 28,5 min. / 13,1p. / 5,5l. / 2,4a. joilla itse asiassa nokittaa Jacksonin statsit parilla pisteissä ja levareissa, mutta merkkaa yhden syötön vähemmän hiukan pienemmällä peliajalla. Osa tästä erosta toki selittynee rooleilla (Jackson on aika puhdas PG, Edwin aika puhdas SG).

Kommentti: Jos Edwin sopeutuu vanhan mantereen peleihin yhtä sujuvasti kuin Jackson, niin häneltä voidaan odottaa paljon hyvää.
 
Viestejä
677
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Hyvää analysointia Vitalstatistixilta.

Tobin Carberry
Vilppaan kolmesta jenkistä ehdottomasti mielenkiintoisin. Combo guard eli pystyy pelamaan 1/2 paikkoja ja pituuttakin on mukavasti (193cm). Suurin kysymysmerkki on, miten sopeutuu pari astetta kovempaan liigaan. Pelannut kolmekautta n. 30/10/5/2 tilastorivillä, joka on kyllä vakuuttava, vaikka kyseessä onkin Islannin liiga ja joukkueet, missä Tobin on pelannut, eivät ole olleet parhaimmasta päästä. Carberryltä voidaan siis odottaa mitä tahansa. Saattaa olla hyvä hankinta tai lähteä vaihtoon jo Tallinnan turnauksen jälkeen.

Javontae Hawkins
Tämäkin hankinta on kysymysmerkki, kuten yleensäkin useimmat rookie hankinnat. Miksiköhän sitten Hawkinsiin ollaan päädytty? Videoiden perusteella ainakin hyökkää koria kohti aktiivisesti ja osaa heittää kaaren takaa kohtuullisella tarkkuudella. Atleettinen peluri, painaa palloa kovaa alaspäin. SportsCenter oli jakanut muutama viikko sitten TBT turnauksesta pätkän, missä Hawkins donkkaa kahden pelaajan "päälle". Ei ainakaan pelkää mennä korille.. Mikä voi mennä sitten pieleen? Hawkinsilla voi mennä oma aikansa sopeutua Eurooppalaiseen koripalloon. Aika näyttää sopeutuuko tarpeeksi nopeasti. Puolustuspelaamisesta en löytänyt mistään mitään havaintoja. Ainakin työkalut pitäisi olla hyvään puolutuspelaamiseen (196cm + atleettisuus). Hawkins on kyllä selkeästi suurin kysymysmerkki Vilppaan kolmesta jenkistä. Keskitasoa alemmasta koulusta tuli viime vuonna myös Tiel Daniels, joka osoittautui hudiksi. Saa nähdä miten käy Hawkinsin. Jos pitää veikata, niin vaihtoon menee.

Aaron Jones
Jones vaikuttaa hankinnoista lupaavimmalta. Hänessäkin on silti kysymysmerkkejä ilmassa, vaikka painanut Euroopassa hyvillä tehoilla. Saksan proA:ssa valinta vuoden puolustuspelaajaksi ja tilastorivi 11/7 sekä 2 blokkia!! Miksi ei saanut sopimusta parempaan liigaan tai jatkopahvia? Köln Rhein Starsin tiedotteesta luin, että halusivat Jonesin tilalle suuremman hyökkäyspotentiaalin omaavan pelaajan. Siirto Bulgarian liigaan ja Balkanin liigan voitto, Cupin voitto, pääsarjassa hopeata. Suurinpiirtein samat tehot kuin Saksassa. Tällä hetkellä pelaa Dominikaanisessa "kesäliigaa" ja painaa totuttua tilastoriviä 12/8 ja 1.5 blokkia. Muutamaa Jonesin kesäliigan peliä olen seurannut ja hieman on aneeminen liike hyökkäyksessä. Viihtyy todella paljon kolmosen kaarella ja harvoin näkee tekemässä skreeniä. Aika nopeasti saa lähteä Salosta jos skreenit ja yhteispeli ei toimi Rannikon kanssa. Uskon, että Jonesilla on hyvät mahdollisuudet painaa tuplatupla tilastot ja puolustamaan korirengasta 2 blokin keskiarvolla.

Kuten Vital sanoi, niin esimerkiksi Nokian vahvistuksiin verrattuna, Vilppaalla aika paljon enemmän kysymysmerkkejä. Odotin, että tänävuonna kesän jenkkiostokset olisivat astetta kovempia, mutta samalla linjalla jatketaan kuin aikaisempina vuosina. Harkittuja riskejä, mutta potentiaalia on silti olemassa. Tuskin tänäkään vuonna kaikki vahvistukset näkevät joulua.
 

mie

Viestejä
304
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Vitalstatistix sanoi:
Kouvot

G Wayne Bernard 190, 35v.
Bernard ei ole mikään uusi tuttavuus vaan pelasi Kouvoissa jo vuosina 2006-08 - siis kymmenen vuotta sitten! Pikakelauksella: Bernard pelasi Davidsonin (perinteinen hyvä NCAA-koulu) yliopistossa vuoden ja lähti sen jälkeen ulkomaille. Ennen Kouvolan visiittiään pelasi Israelissa, Kreikassa ja Ranskassa (kaksi kautta). Vuodesta 2008 lähtien Bernard on viihtynyt Saksassa niin ykkös- kuin kakkostasollakin viidessä eri joukkueessa. Viimeisimmässä eli Jenassa Bernard pelasi viimeiset kolme kautta ja oli nostamassa tätä toissa vuonna Bundesliigaan jossa siis pelasi viime kauden (muuten edelliset kolme kautta meni Pro A:ssa). Viime kauden Bundesliiga-statsit oli: 21,5min. / 7,3p. / 1,5l. / 2,8a.

G James Sinclair 190, 24v.
Sinclairin yliopisto Western Carolina ei ole mikään mahtiyliopisto, mutta miehen statsit kertoo, että Sinclairilla oli pallo hallussaan. Seniorikaudella 2014-15 Sinclair laittoi pöytään 38 minuutissa 19,4p. / 6l. / 2,9a. / 2,2st. Lokit palkkasi miehen suoraan yliopistosta toissa kaudelle ja kaikki muistanevat herran vakuuttavat pelit ja ison roolin eritoten pleijareissa Conleyn loukkaannuttua. Viime kauden Sinclair aloitti Sveitsin mestaruuden kauden päätteksi voittaneessa Montheyssa, mutta peli ei kulkenut ihan entisen lailla ja lopulta loukkaantuminen lopetti pelit. Kouvot hankki rikkinäisen Sinclairin kesken kauden ja pääsi peluuttamaan tätä muutamissa (9) loppukauden peleissä varsin samanlaisilla statseilla kuin edellinen kausi Lokeissakin meni. Kouvoissa 31 minuutin peliajalla syntyi 13,4p. / 4,4l. / 1,9a. / 1,9st.

Kommentti: Kouvot on satsannut aluksi tuttuihin pelaajiin kun molemmat vahvistukset ovat Suomessa jo pelanneita. Sinclair tiedetään hyväksi jenkiksi Korisliigaan ja jo se, että Bernard pelasi viime kaudella jälleen Bundesliigassa ja sai pelattavaksi kohtuu isoja minuutteja avauksesta kolmen Pro A -kauden jälkeen kertonee, että mies on kohtuu hyvässä kunnossa, vaikka häntä ei enää Bundesliiga-Jenaan ensi kaudeksi palkattukaan. Oletettavasti hyvät jenkit siis toistaiseksi.

Wayne olisi varmasti saanut Saksaan vielä hyvänkin sopparin, mutta halusi itse tulla Suomeen ja Kouvolaan henkilökohtaisten syiden takia ja näin mies hankittiin tänne. Mies on kunnossa ja motivaatiota on. Hyvän vahvistuksen saanut Kouvot miehestä!
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Korihait

PG Chaz Williams 175, 26v.
Ensimmäisenä iskee silmään tuo pituus: 175 senttiä. Jos tuonpituisena pärjää, niin onhan äijässä jotakin oltava. Ura on kuitenkin ollut “vaihteleva”. Yliopistoura Massaschusettesissa meni kyllä hienosti: 2013-14 seniorikaudella 35min., 15,6p. / 2,8l. / 6,9a.!, mutta sitten koitti kehnompi aika. Korihaiden tiedote sanoo, että Williams on pelannut yliopistouran jälkeen G-liigassa kahdessa eri joukkueessa - joka on ihan totta, mutta sanomatta jää, että pelasi vain kolme peliä kummassakin (varsin vaatimattomin tilastoin). Ehtipä vierailla samalla kaudella 14-15 vielä Turkin liigassakin jossa taskuun jäi viisi peliä Eskishehirissä. Seuraava kausi 15-16 jäi sitten kahteen Meksikon liigassa pelattuun peliin. Yliopiston jälkeen kahdessa vuodessa tuli plakkariin vain 11 + 2 peliä. Viime kausi näyttää sitten jo paremmalta: statsit Sveitsin liigan Genevessä (10,6p. / 4,4l. / 4,6a.) on jo lupauksia herättävämpää. Williamsin syöttöstatsit on olleet aika vakuuttavia läpi uran

F Sean O’Brien 198, 22v.
O’Brien siirtyy Korisliigaan suoraan NCAA:n Southern Illinoisista (ranking 16-17 147.). Kehitys on ollut johdonmukaista ja O’Brien on sekä saanut lisää vastuuta että parantanut statsejaan joka vuosi. Seniorikaudellaan viime vuonna O’Brien teki jo varsin vakuuttavaa jälkeä 32:n minuutin peliajalla: 11,8p. / 8,5l. / 2,7a. Varsinainen levypallorohmu kyllä.

Kommentti: Ihannetapauksessa Korihailla on käsissään syöttökone ja (puolustus)levypallokone - huonoimmassa tapauksessa rikkinäinen, alamittainen pointti sekä sopeutumisvaikeuksinen noviisi. Kumpikaan tuskin yltää viime kauden statseihinsa Korisliigassa, mutta huvin vuoksi voi tietty vertailla: Williamsin 4,6:lla syötöllä olisi viime kaudella ollut Korisliigan viidenneksi kovin syöttäjä - O’Brienin 8,5:llä levarilla samaten viidenneksi kovin levypallonkahmija.


United

PG Jeb Ivey 190, 36v.
Äijällä tuntuu virtaa riittävän: viimeiseen kuuteen vuoteen mahtuu yksi kausi (14-15) jolloin pelasi alle 30 minuuttia peliä kohden (viime kaudella 35:52). Kolmen vuoden vierailulla Ranskan Pro-B:hen statsit alkoi pikkuhiljaa tippua kymmeneen pisteeseen ja puoleentoista levypalloon (syöttöjä irtosi Ranskassa keskimäärin kolme peliä kohden joka vuosi), mutta nousivat viime kaudella Espoon Divarissa taas kovalle tasolle: 18,6p. / 2,6l. / 4,9a. Isoin kysymysmerkki tietenkin on, kauanko maestron moottori vielä kestää täysillä kierroksilla.

F Omar Calhoun 191, 23v.
Calhoun tuli kohtuu maineekkaasta Connecticutin yliopistosta Suomen ykkösdivariin - mikä lie vähemmän tavanomainen valinta, mutta onni espoolaisille. Ja hyvin tuntui mies Suomen divarivauhtiin sopeutuvan. Siinä missä Calhounin seniorikauden statsit UConnissa oli aika vaatimattomat: vajaa vartin peliaika, reilu 4 pistettä ja vajaat kaksi levaria, niin Espoossa alkoi tapahtua. Viime kauden statsit: 30min. / 23,4p. / 7,6l. / 2,5a. (+ miestä rikottiin käytännössä viisi kertaa joka pelissä!) oli aika aseistariisuvat.

Kommentti: Kaikkien mielessä lie se ilmeinen kysymys, että miten divarissa dominoineet pelaajat pärjää Korisliiga-tasolla? Marcus Van toki näytti viime vuonna epäilijöille, että hyvinkin voi pärjätä. Calhounilta odotan itse asiassa hyvää kautta (jos nyt Espoo pelaa ylipäänsä).



Kobrat ja Kataja eivät tietääkseni ole vielä julkaisseet yhtäkään pelaajasopimusta ulkomaisten vahvistusten kanssa.



PS. Heh, tulipa tehtyä. Lomakin loppuu sopivasti... ;)
 
Viestejä
2 333
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Vielä yksi asia ulkomaalaisvahvistuksista. Mietin näet sitä, onko Korisliigassa menestyvillä jenkeillä mitään yhteistä ja niinpä katsastelin viikonloppuna vähän Korisliigan statseja, että millaiset pelaajat on keikkuneet tehotilastojen kärjessä.

Statsit ei tietenkään kerro kaikkea ja yhdet statsit vielä vähemmän, mutta kun en halunnut käyttää ihan koko viikonloppua hommaan, niin valitsin tehotilaston kun se nyt sentään yhdistelee paria eri tilastoa ja antaa nyt ainakin yhden perustellun näkökulman pelaajien merkitykseen joukkueelleen.

Ja löytyihän sieltä kaikenlaista. Tulokset eivät lie yllättäviä, mutta tulipa nämäkin "todistettua"...


Esimerkiksi viime kauden kymmenen tehokkaimman ulkomaalaisvahvistuksen joukosta:

0/10 pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan Euroopassa.

1/10 tuli ylipäänsä Suomeen suoraan NCAA:sta (ei siis muuta kokemusta eurooppalaisesta koriksesta), mutta viime vuosi, jolloin nousi kymmenen kärkeen, oli jo toinen vuosi Suomessa.

3/10 oli taskussa vain yksi kausi eurooppalaista korista ennen viime kautta Suomessa.

5/10 tuli Suomeen Ranskan Pro-B:stä! Korisliigaseurojen scoutit: Nota Bene! ;D

7/10 oli takanaan kaksi tai enemmän kausia kansainvälistä korista (Colemanilla vuosi Kanadassa ja toinen Islannissa & Meksikossa, kaikilla muilla kaksi tai enemmän vuosia Euroopassa).


Toissakaudella top-10:n joukossa oli yksi suoraan NCAA:sta tullut pelaaja (David Kravish) ja yksi (Thomas Scrubb) tuli suoraan Kanadan yliopistosarjasta.

Toisaalta toissakauden top-10 ulkomaalaisvahvistuksista peräti 6 oli pelannut lähes kymmenen vuotta (osa ylikin) korisammattilaisena Euroopassa (tai jopa ympäri maailmaa).


Kaudella 2014-15 top-10:een pääsi kaksi suoraan NCAA:sta tullutta pelaajaa (Melsahn Basabe ja Tom Knight).


Eli:

Top-10:ssä (tehotilastot) on huomattavan vähän suoraan jenkkien yliopistosarjasta tulleita pelaajia: kolmella viime kaudella yhteensä kolme pelaajaa, viime vuonna ei yhtäkään.

Kokemus sen sijaan näyttää todellakin olevan valttia: kahtena viime kautena 7/10 on pelannut kaksi tai useamman kauden Eurooppalaista korista ennen Suomeen tuloaan (ja toissakaudella tosiaan 6/10 oli pelannut lähes kymmenen kautta tai enemmän).


KTP on kova hankkimaan aivan huippuvahvistuksia (viime kaudella ykkönen ja kakkonen, toissakaudella ykönen ja edellisellä nelonen). Kataja onnistuu sen sijaan palkkaamaan tasaisesti eniten top-10 vahvistuksia - kaksi jokaisella kolmella kaudella joita katselin.

Edellisten lisäksi Kobrat on ainoa joukkue jolla on ollut vähintään yksi top-10 pelaaja jokaisena kolmena vuonna. Pyrintö on ainoa kaikkina kolmena kautena Korisliigaa pelannut seura jonka yksikään jenkkivahvistus ei ole ollut top-10:n joukossa.
 
Viestejä
953
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Hienoa pohdintaa!

Tehotilasto on hyvä mittari kokonaisvaltaisesta pelaajan vastuusta ja onnistumisesta. Toki siihenkin liittyy muutamia huomioitavia asioita. Tietyn roolin pelaajat eivät menesty tehotilaston aivan huipulle, vaikka saattavat olla sarjan parhaimmistoa muutoin. Ja myös muun joukkueen rakenne vaikuttaa paljon, mikä selittänee mm. KTP:n pelaajien hyvän menestyksen tilastoissa. Toisaalta tasaisesta joukkueesta ei tilastoihin helposti nousta, kun ratkaisijoita on paljon.

Lisäksi on nämä scrubbit ja muut, joita moni ei nostaisi top10-pelaajiin sarjassa. Mutta pelurit pärjäävät tilastoissa monipuolisuutensa ja tasaisuutensa vuoksi.

Olisi mielenkiintoista nähdä vastaava vertailu muidenkin tilastojen tai subjektiivisen top10 suhteen!
 
Viestejä
526
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Laitan tän tänne kun en oikein tiedä minne laitan mutta Lapua on pahoillaan uudesta home grown -säännöstä eikä voi palkata näillänäkymin Aubreytä ja Damonia joukkueeseen...

http://www.suomikoris.com/2017/08/04/kobrat-sopimukseen-kolmen-suomalaispelaajan-kanssa-suunnitelmana-rakentaa-lapualaista-joukkuetta/?utm_source=Koripallo.com&utm_medium=Web&utm_campaign=News+Aggregate
 

42

Viestejä
3 353
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Mut jos kumpikin hyvin pitkään täällä olleena olisi hommannut kansalaisuuden, johon kummallakaan ei kai estettä olisi, niin ongelmaa ei olisi?
 
Viestejä
526
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

42 sanoi:
Mut jos kumpikin hyvin pitkään täällä olleena olisi hommannut kansalaisuuden, johon kummallakaan ei kai estettä olisi, niin ongelmaa ei olisi?
Näinhän se on, Damoni ei muistaakseni päässy kielikokeesta läpi ja siksi ei kansalaisuutta ole saanu Aubreyn kohdalla en syytä tiedä miksei kansalaisuus ole tullut...
 
Viestejä
1 111
Vs: Korisliigajoukkueiden ulkomaalaishankinnat 2017-2018

Niin ja jos kumpikaan olisi tarpeeksi hyvä pelaaja niin joku joukkue palkkaisi vahvistukseksi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös