Kirjoittaja Aihe: KP.Com NBA Fantasy 2017-2018: "On Aika Levähtää..."  (Luettu 8285 kertaa)

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?

"Tervetuloa takaisin Kp.Com NBA Fantasyyn!"

http://games.espn.com/fba/leagueoffice?leagueId=11383&seasonId=2018

Partisipaattorit:

Kik Jams - Kik's Fantasyhipsters
Achilles - ihanan tuntuset
Trancey - Lowry's Studs
Peyton  - Panomies Pejton
Ossi - 2k monsters
Nintto Akkarinen - Knights Of The Pink Taco
Michael Pounds - BC Vehje
Iskender - Darkos Narcos
Sampsu - Sam's Hoops
Kottii - Kottii's OldSchool
spud - Juhannuskylän Ritari
hoetje - Suunta Haekki

Draftiajankohta: 16.10. klo 21.30

Snake Draft, mutta kolmas kierros alkuperäiseen katsottuna käänteisessä järjestyksessä, jonka jälkeen normaali snake.

Scoring System:

Pientä viilausta haettu aiempaan. On nostettu levypallojen arvoa, 1 piste lisää molempiin off ja def rebeihin. Syöttöjen arvoa on myös tämän myötä nostettu 0.5 pisteellä. Tarkoitus on hieman kompensoida blokkien, stiilien ja kolmosten merkitystä eli tuoda niitä alaspäin ilman arvojen varsinaista pudottamista. Tietenkin myös puhdas pisteiden tekeminen menettää näin hieman arvoaan. Turnoverit on nostettu -2.5 per kipale eli tällä otetaan hieman ykköstähtien ja pointtien arvoa alaspäin, toki merkitys ei suuri.

Uutuutena Field Goal ja Free Throws osalta ei anneta pelkästään plussaa, vaan myös runtua ohiheitoista. Tämä on toteutettu siten, että jokainen heitto on -1 meni sisään tai ei. Ja jokainen sisäänmennyt heitto on +2. Näin ollen omilleen pääsee molemmissa kategorioissa heittämällä +.500. Ennen pelaaja, joka heitti pelissä sisään 8 pelitilanneheittoa ja 4 vaparia hyötyi tästä 12 pistettä muiden statisen ohella. Nykyään nuo samat 8+4 tehot katsotaan suhteessa heittojen määrään. Eli 8/17 ja 4/6 tarkoittaisi. 16+8= 24 MIINUS 23 = 1 piste. Eli käytännössä voit hyötyä tehdyistä koreista niin kentältä kuin viivalta ainoastaan heittäessäsi hyvin. Näin ollen paljon heittoja spämmäävä pelaaja ei kumuloi STATS elleivät myös heittoprosentit ole "mintissä". Sanotaan vaikka, että Jammu Harden operoi filthyt pointsit heittäen kentältä 17/38 ja viivalta 15/16. Ennen tuo olisi tarkoittanut 29 fapoa. Nyt hän saisi 34+30=64 MIINUS 54 = 10 pojoa. Vasta +.500 rajan ylittämisen jälkeen pisteet alkavat toden teolla raksuttaa pelaajan hyväksi. Hyvät vapaaheittäjät voivat tuoda todella muikeita potteja, joka suosii jonkin verran guardeja. Mutta taas kolikon toisella laidalla hyvillä prosenteilla kentältä operoivat isot voivat myös muikeilla isoja jytkyjä, kun taas paljon ohi heittävät guardit kärsivät.

Viime kaudella PG-position (vain primääripositio) osalta 21 pelaajaa ylitti 80 fapo nykyscoringilla ja 70-80 väliin tuli 8 kappaletta pointteja. SG luku oli 12 (18kpl!!!! 70-80 väliin). SF = 16 (8kpl 70-80 väliin), PF = 12 (16 kpl 70-80 väliin), C = 11 (6 kpl 70-80 väliin).

Tässä täytyy taas muistaa, että sekundaaripositiot mukaan laskiessa määrät nousevat tietysti. Mutta vaikuttaisi siltä, että edelleen PG rulaa kärjen osalta ja muut positiot tulevat sitten perässä. SG ja PF tuntuvat omaavan merkittävän määrän laajuutta kapean kärjen takana, kun taas SF on pelipaikoista laajuutensa osalta vaikeuksissa suht laadukkaasta kärjestä huolimatta, toki SF:ää tulee varmasti sekundaaripositiona aika monelle pelaajalle. C-positio odotetusti kapein, eikä siitä muuksi muutu. Aika tasaista kuitenkin lähtökohtaisesti muiden positioiden osalta, mikä on hyvä asia. C:lle ei yksinkertaisesti scoring muutoksilla voi tehdä mitään nyky-NBA:ssa.

Triplatupla on tiputettu 15 -> 10, koska Westy.

Points (PTS)   1      
Blocks (BLK)   5
Steals (STL)   5      
Assists (AST)   2.5
Offensive Rebounds (OREB)   3      
Defensive Rebounds (DREB)   2.5
Turnovers (TO)   -2.5      
Field Goals Made (FGM)   2
Field Goals Attempted (FGA)   -1      
Free Throws Made (FTM)   2
Free Throws Attempted (FTA)   -1      
Three Pointers Made (3PM)   5
Double Doubles (DD)   5      
Triple Doubles (TD)   10
Minutes (MIN)   1      
Games Started (GS)   -15
Games Played (GP)   15   

Sarjasysteemi:

Runkosarjan kesto 18 viikkoa. Runkosarjaa seuraa  10 joukkueen Playoffsit (Top 6 lepoviikko, 7. - 10. pelaavat kahdesta puolivälieräpaikasta). Kausi päättyy 25.3.2017.

Kokoonpanot & Game Limits & Waivers:

PG-PG-SG-SG-SF-SF-PF-PF-C-C;Benchx5

45 Games Per Week Game Limit Runkosarja / 45 Games Per Week Limit Playoffs

3 Waiverpäivää, Ma-To-La Klo 19.00, 4 Nostoa Max. Per Week, Season Limit 50, Budget 100 $, EI HUUTOKAUPPAPÄIVÄÄ!

Kokoonpanosta unohtuneet pelaajat saa sisään ilmoittamalla asiasta chat tai topic seuraavan päivän aikana ennen tulevan yön kokoonpanojen lukittumista.

Ennen päivittäistä kokoonpanojen lukittumisaikaa tapahtuneet viime hetken loukkaantumiset pelaajien osalta saa korvattua kokoonpanon ulkopuolisilla, kokoonpanoon positioidensa puolesta mahtuvilla, pelaajilla mikäli loukkaantumisesta on tullut virallista kanavaa pitkin tieto (joukkueiden twitter, beat writer raportoinnit...) ennen ko. päivän kokoonpanojen lukittumista (tavallisesti klo 2.00 arkisin). Tällä muutoksella tarjotaan mahdollisuus kokoonpanoreagointiin myös normaalia arkielämää viettäville managereille ja/tai inhimillisistä syistä johtuville kokoonpanon tarkistamatta jättämisille.

Trading Rules:

Treidien käsittelyaika on aina yksi (1) päivä. Poikkeuksen sääntöön tekee trade deadline day, jolloin treidit viedään läpi välittömästi tai heti treidineuvoston käsittelyn jälkeen.

Treidit arvioi Kik Jams.

Treidejä saa tehdä tällä kaudella kaudella max. 20 kpl/manageri.

Trade Deadline: TBD

Sääntöjä lisätään kauden alla ja tarvittaessa myös kauden edetessä.

Aktiivisuusvaatimukset:

Jokaisen osallistujan on...

...kirjoitettava Draft Recap omasta joukkueestaan.

...osoitettava tyydyttävää aktiivisuutta joko kirjoittamalla Topiciin tai operoimalla treidichatissa tai lähettämällä treidiehdotuksia tai operoimalla waivereita tai jotain komboa näistä. Epäaktiivisiksi jäseniksi todetut managerit voidaan korvata kesken kauden toisella managerilla.

...pidettävä kokoonpanonsa kunnossa. Kokoonpanojen laittamatta jättäminen johtaa huomautuksen kautta varoitukseen ja lopulta voi aiheuttaa jopa managerin erottamisen.

Maratontaulukko:

Mestaruudet: Kotti 3 ('11-'12, '13-'14, '16-17), Söze 2 ('09-'10, '12-'13), PoorMans 1 ('10-'11), Kik Jams 1 ('14-'15), Ossi 1 ('15-'16)

2. Sijat: Sampsu 3 ('09-'10, '10-'11, '12-'13), Legy 1 ('11-'12), Söze 1 ('13-'14), budha 1 ('14-'15), Kik Jams 1 ('15-'16), Pejton 1 ('16-'17)
« Viimeksi muokattu: eilen kello 10:21 kirjoittanut Kik Jams »
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Pelimäärät mietinnän alla tulevan kauden osalta. Viime kauteen asti ollaan nyt jo jonkun aikaa menty tällä sapluunalla, jossa pelimäärän rajaa pidetään ylhäällä aktiivisia pelaajia suosiaksemme. Tämä on antanut mahdollisuuden "operoida" pelejä sisään waiverilta ja tietenkin myös tehdä pelisuunnitelmaa otteluohjelmien perusteella. Ok, tämä on varsin pätevä ja validi peruste pitää homma entisellään.

MUTTA...

Harvempi manageri kuitenkaan halusi pelimääriä optimoida joukkueensa laadun kustannuksella kauden aikanakaan. Jonkin verran tuota suunnitelmallisuutta pudotuspelien ohjelmia ajatellen nähtiin, mutta samalla se nousi myös aika merkittäväksi esteeksi kaupanteolle, kun hyvällä poffs-ohjelmalla varustettua pelaajaa ei missään nimessä haluttu myydä ilman "ekstrahintaa". Ja kun tätä ekstrahintaa ei oltu valmiita maksamaan useinkaan => kaupat jäivät toteutumatta.

Samoin kauden aikana loukkaantumisista kärsiminen heitti tämän pelien maksimointitaktiikan roskikseen, kun operoinnista huolimatta pelimäärät jäivät liian vähäisiksi viikkovoitosta taistellen. Ja pudotuspeleissä vielä pahemmin loukkaantumisten iskiessä saattoi hyvin rakennettu suunnitelma mennä täysin ulos ikkunasta yhden yön aikana (terveisin POR vs. MIN pelin peruuntuminen yhdistettynä kahteen samanaikaiseen loukkaantumiseen pudotuspelien ensimmäisen viikon ensimmäisenä yönä kärsinyt manageri).

Näiden seikkojen johdosta olen tullut siihen tulokseen, että pelaamista olisi pelimäärien osalta kehitettävä enemmän suuntaan, jossa loukkaantumiset ja otteluohjelmat eivät määrittäisi liikaa tekemistä vaan joukkueen absoluuttinen taso on indikaattori siitä kenellä on paras taso. Tämä tarkoittaa pelimäärien rajoittamista sellaisiksi, ettei 1-2 pelaajan loukkaantuminen vielä välttämättä syö mahdollisuutta viikkovoittoon.

Ennen kuin joukkueet on draftattu ja softasta näkee viikkotasoisia pelimääriä ei tuota eksaktia rajaa pysty määrittämään. Seuraavia linjanvetoja voi kuitenkin jo tehdä:

1) Koska pelimääräraja on alempana, ei rosterilla ole myöskään samanlaista painetta olla yhtä laaja (10+5+1) => Poistetaan vaihtopenkiltä yksi spotti, joka johtaa 12 lisäpelaajan lisäykseen waiver poolissa.

2) Samasta syystä en näe tarvetta myöskään IR-spotille, jota on käytetty vastoin alkuperäistä tarkoitusta (joukkueessa olleen pelaajan loukkaantumisen manageroiminen) STASH-optiona joko jo draftissa tai kauden aikana. Pelimäärät asetetaan sille tasolle, että yhden loukkaantuneen pelaajan kantaminen Benchillä ei vielä tee mahdottomaksi päästä pelirajoihin. Toivottavasti tämä myös lisää waiver-aktiivisuutta, kun O-statuksen pelaajia tiputetaan herkemmin waiverille eikä nosteta yhtä herkästi kokoonpanoon.

3) Pelimäärä pidetään runkosarjassa korkeammalla kuin pudotuspeleissä. Tällä halutaan kuitenkin tuoda runkosarjan osalta managereille pientä painetta olla aktiivisia oman rosterinsa osalta. Pudotuspeleihin tehdään sitten vielä kavennus pelimääriin ja saadaan hieman lisävakuutusta loukkaantumissumien varalta.

Tämän hetken ajatus olisi 40 peliä runkosarjan game limit ja 35 peliä playoffs. Tämä kuitenkin lyödään lukkoon vasta draftin jälkeen.
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
NBA alkaa perjantaina 20.10.2017

Mahdollisia draftiajankohtia:

18.10. Keskiviikko
17.10. Tiistai
16.10. Maanantai
15.10. Sunnuntai

Kaikissa tapauksissa alkuajankohta olisi aikaisintaan 21.00, myöhäisintään  22.30.

Saa esittää toivehia tai vaatimuksia.

Näillä näkymin, ellei eriäviä mielipiteitä tule niin waiver-budjetti edelleen 100, alin bid 1 taala. Kirppispäivä poistetaan käytöstä, myös lauantaina saa bidata ilman ylärajaa.

Waivernostojen maksimi 4 per viikko. Jos tekisit 4 nostoa per viikko koko runkosarjan  (17) + 4 kiekkaa pudotuspelejä = 21x4 = 84 nostoa. Asetetaan maksiminostojen määrä 50 nostoon per kausi, vaikka eipä tuo tule kenelläkään täyttymään. Mielestäni turha rajoittaa aktiivisten operaattoreiden toimintaa. Waiverpäivät Ma-To-La.
« Viimeksi muokattu: 08.09.17 19.04 kirjoittanut King James »
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Toivoisin kaikilta osallistujilta puumerkkiä topiciin ja kannanottoa draftiajankohdasta syyskuun aikana.
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Sampsu

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 711
Maanantai ja keskiviikko hyvät mulle

Poissa Achilles

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 1766
Kaikki päivät sopii klo 22 ->.

Poissa PeytonAtPrimeTime

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 23
Kaikki paitsi su käy ja klo 21 mielellää

Poissa Kottii

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 299
Kaikki päivät käy, MA ja KE vasta klo 21:30 jälkeen.

Poissa spud

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 51
Tienpäällä vielä pari kk, joten chathulinat jää väliin alkukaudesta.
Draftpäivät ja ajat ok.

Poissa Homie Banks

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 2
Perhana piti ihan rekisteröityä! Draft-ajoiksi käy kaikki klo 21 jälkeen. Mielellään 2130 jälkeen jopa.

Poissa Kik Jams

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 8084
 • KISMITTÄÄKÖ?
Puumerkit ja kannanotot puuttuu:

"Ossi"
Nintto
Trancey
PoorMans
hoetje

Edit: Penkkikalle +15 pojot pitää itse arvioida niin 2017 kuin 2018 estimaattien osalta, koska hämäävät tuolla projektioiden puolella syystä että niitä ei ole otettu laskuissa mukaan => kaikilla pelaajilla on +15 arvioihinsa nähden penkillä pelaamisesta tai pelaamattomuudesta huolimatta.
« Viimeksi muokattu: 03.10.17 14.13 kirjoittanut King James »
Taas se aika vuodesta, KUN PORUKKAA ALKAA KISMITTÄÄ!!!


Seuraa johtavaa koristwiittaajaa: http://twitter.com/KingJamesYESSS

Poissa Anatoli

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 21
Keskiviikko 18.10 ei käy, muut päivät käy kaikki.

Poissa Trancey

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 342
Tiistai ei käy, ellei myöhäisiltaan. Sunnuntaina?

Poissa hoetje

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 7
Kaikki käy 21:00 jälkeen. Perjantaille tosin iso preferenssi.

Poissa Salimarkku

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 53
keskiviikko ei käy.

-Dimes