Koripallo.com

2013 NBA draft

Viestejä
943
NCAA-kautta on jäljellä enää hassut kaksi kuukautta. Tuona aikana kerkee tapahtua vielä paljon, mutta näyttäisi ettei kärjen osalta olisi 2013 draftissa hurraamista. Mockien kärjissä porskuttavat Shabazz Muhammad (UCLA) ja Nerlens Noel (Kentucky) ovat eittämättä kovia nuoria pelaajia, mutta NBA-mielessä en oiken jaksa innostua, vaikka pelimiehiä molemmista varmasti tulee. Tuskin NBA supertähtiä kamalasti nyt vaan onkaan jaossa. Näissä kolmessa takamiehessä haisee kuitenkin mielestäni melkoinen potentiaali:

Marcus Smart, Oklahoma State
Kookas, vahva pointti. 18-vuotiaaksi kypsä kaveri. Freshmanille tyypillisesti ollut alamäkiäkin, ja heitto saisi pudota paremmin, mutta ei tälläisiä paketteja usein näe.

Michael Carter-Williams, Syracuse
Vaikka tilastot ovat aivan järjettomät, ei ihan valmis point guard vielä, mutta kaikki palaset on olemassa. Pelinluku, syotto- ja heittotaitoa, nopeutta, urheilullisuutta, pituutta.

Ben McLemore, Kansas
Muistuttaa nuorta Ray Allenia. Loistava atleetti ja heittäjä, eikä vain heittäjä vaan enemmän ja enemmän skoraaja ylipäätään. Kylmähermoinen pelimies.
 
Viestejä
71
Vs: 2013 NBA draft

Allekirjoitan kyllä kaiken muun paitsi Carter-Williamsin heittotaidon. Heitto on melko epävarman oloinen ja prosentit ovat sysipaskoja (36,5% FG 28,0% 3pt), mutta tokihan nuori pelaaja vielä pystyy heittonsa edes siedettävälle tasolle kehittämään. Syöttötaitoa, nopeutta ja kokoa löytyy sen verran, etten näe esteitä sille, että kaveri olisi tulevaisuudessa All-Star-tason takamies.

Muhammadista voi kelpo NBA-mies kehkeytyä, mutta Noelista en kyllä juurikaan pidä mitä tulee NBA-potentiaaliin. Melko lyhyt sentteriprospect, joka on varsin kädetön hyökkäyspäässä. Puolustuspelaaminen on toki loistavaa, mutta että ykköspick? Toisaalta ensi kesän draftista tuskin mitään superstaroja löytyy (toivottavasti olen väärässä), joten ykkösvarauksen käyttäminen puolustusexperttiin ei välttämättä ole niin surkea ajatus kuin jonain toisena vuonna.

Mitäs porukka tykkää sellaisista kavereista kun C.J. McCollum, Anthony Bennett ja Jahii Carson. Jokainen omaa mielestäni potentiaalia kehittyä loistaviksi NBA-pelaajiksi.
 
Viestejä
943
Vs: 2013 NBA draft

Grammar sanoi:
Allekirjoitan kyllä kaiken muun paitsi Carter-Williamsin heittotaidon.
Joo, taisi tulla asia ilmaistua hieman väärin. Ehkä Louisvillen naulaaminen on liian hyvässä muistissa. Ei siis ole heittäjä, eivätkä heitot ole pudonneet, mutta heitto on hyvän näköinen ja kehittyvälle, ei läheskään valmiille point guardille ihan hyvä lähtökohta silläkin saralla. En yhtään ihmettelisi jos kaverista tulisi oikein hyväkin heittäjä vielä.

Grammar sanoi:
Mitäs porukka tykkää sellaisista kavereista kun C.J. McCollum, Anthony Bennett ja Jahii Carson. Jokainen omaa mielestäni potentiaalia kehittyä loistaviksi NBA-pelaajiksi.
Kaikki minunkin mielestä potentiaalisia, Bennett nyt varsinkin. Carsonia on ollut ilo katsoa - ainakin niissä kahdessa pelissä jotka olen nähnyt. Tuon mittaiset kaverit ovat kuitenkin aina pieniä kysymysmerkkejä vaikka onkin atletiikkaa korvaamaan puuttuvat tuumat. McCollumhan mursi jalkansa ja on loppukauden poissa. Vika NCAA-kausi menossa joten näytöt kilpailutilanteessa on annettu. MCollumissa itseä miellyttää hyvät otteet kovia vastuksia vastaan (poiketen monista muista pikkukoulujen staroista). Aivan puhdas pointtihan mies ei kuitenkaan ole, ja pituutta kuitenkin vaan 6'3, joten saa nähdä millaiseksi NBA-pelipaikka muodostuu.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2013 NBA draft

Varoitus: Älä katso alla olevaa videota jos et tahdo nähdä hirveän näköisesti vääntyvää polvea.

Nerlen's Noel injures knee against Florida

Tuleepa kovasti mieleen Shaun Livingstonin loukkaantuminen aikanaan. (Ei. Linkin takana ei ole toista järkyttävää videota, vaan hyvin mielenkiintoinen artikkeli.)

Taitaa tippua draftin top-3 prospekti aika rajusti listoja alas tämän seurauksena.

(Eli vielä vähemmän edes kelvollisia kärkipään prospekteja jäljellä Sunsille valittavaksi. "Jee")
 
Viestejä
1 404
Vs: 2013 NBA draft

http://blogs.courier-journal.com/ukbeat/2013/03/19/several-cats-say-they-arent-nba-ready/

Archie Goodwin sanoi:
ON DECIDING ABOUT COMING BACK: “I don’t know if it’s a question whether I’m going (to the NBA) or not. I don’t think I’m ready to go. It’s no reason why I think any of our guys should really leave. We should come back next year … and just try to do better than what we did this year. Because the expectations we had for ourselves this year, we didn’t meet them at all. We didn’t come close. So I think think that’s what says we should all come back.”

Alex Poythress sanoi:
ON WHETHER HE THINKS HE’S COMING BACK TO UK: “Yeah, I do. I don’t think I’m ready (for the NBA). I don’t even think I’m ready for – you’ve just got to get used to it. You’ve just gotta come back and be focused on the offseason. That’s when you get better and just continue to regroup and come back and maybe next year we can have a better year. We’ll have a lot of leadership, a lot of veteran players. This year we had a couple. Julius did the best job he could in the world to be our leader, but it just falls back on the followers. We didn’t do the best job following. It falls back on us.”

Mielenkiintoista. Goodwin ja Poythress olisivat kuitenkin ykköskierroksen pelaajia, mutta tietysti mieli voi vielä muuttua.
 
Viestejä
943
Vs: 2013 NBA draft

The Game sanoi:
Mielenkiintoista. Goodwin ja Poythress olisivat kuitenkin ykköskierroksen pelaajia, mutta tietysti mieli voi vielä muuttua.

Mielenkiintoista tosiaan. Kummankin kohdalla kouluun jääminen on suuri riski, sillä Kentuckyyn on tulossa seuraava vuosikerta superlupauksia joiden jalkoihin Goodwin ja Poythress saattavat jäädä.
 
Viestejä
943
Vs: 2013 NBA draft

Tänä vuonnahan pelin henki on sitten erilainen. 16.4. mennessä pitää jo päättää jääks draftiin vai ei. Mielenkiintoista nähdä miten vaikuttaa prosessiin. "Vesien testailu" vähenee tietysti paljon, mutta ovatko pelaajat varovaisempia ilmoittautumaan ollenkaan?

Tällä hetkellä early entry listalla on vasta 12 nimeä, joista Muhammad ja Bennett ainoat saletit 1. kierroksen pickit;
http://www.nbadraft.net/2013-early-entry-list

Mitä h*lvettiä Arkansasissa tapahtuu? Sekä Powell että Young lähdossä "NBA:han". Lainausmerkit, koska on hyvin mahdollista ettei kumpikaan liigaan koskaa pääse. Razorbacksilla olisi ollut noiden kaverien palatessa mahdollisuudet vaikka mihin ensi kaudella. Powell nyt voi vielä pyörtää päätöksensä (kuulostaa kyllä jo aika lopulliselta) mutta Young on jo käynyt ilmoittautumassa aiempaan draftiin joten paluuta ei ole.
 
Viestejä
943
Vs: 2013 NBA draft

Niin, siis eihän se ihan noin kun sanoin mene uusissa säännöissä. Draftexpressissä on kattava selitys ilmoittautumis ja vetäytymis takarajoista http://www.draftexpress.com/article/Testing-the-NBA-Draft-Waters-in-2013-4103/

Homman tekee mutkikkaaksi se että ncaalla ja nballa on omat takarajansa. Jos pelaaja haluaa lähteä draftiin, ilmottautumisen voi ihan hyvin jättää tuohon nban takarajaan. Mutta jos haluaa virallisia reittejä arvion draft stockistaan ja pitää kouluun palaamisen mahdollisena tulee ilmoittautua 10.4. ja ottaa nimensä tarvittaessa pois 16.4. ...jos nyt sisäistin homman oikein nopealla vilkaisulla.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2013 NBA draft

Ensi yö onkin sitten se mielenkiintoisin monen surkean NBA-joukkueen kaudessa. Draft lottery. Tänä vuonna ykköspickin voittaminen ei kuitenkaan taida olla niin siistiä kuin yleensä, sillä todellisia supertähtiä ei draft-analyyttikojen mukaan ole koko varaustilaisuudessa tarjolla. Nerlens Noel on ilmeisesti lähes yksimielinen ykkösvaraus, mutta itselleni Noelista tulee mieleen lähinnä laihempi Larry Sanders ilman hyppyheittoa. Puolustuksen maalivahteja tarvitaan kuitenkin aina, joten ihan perusteltuahan tuo on varata ennen näitä enemmän tai vähemmän epävarmoja laituriprospekteja.

Phoenixilla on neljänneksi parhaat oddsit ykkösvaraukseen (12%), mutta todennäköisin sijoitus on silti viides (35%). Neljäntenä pysymisen todennäköisyys on yllättäen vain 9,9%. Itseasiassa ensimmäinen, toinen, kolmas, viides ja kuudes sija ovat kaikki todennäköisempiä kuin neljäs. Suns liikkuu todennäköisemmin alaspäin (52%) kuin ylöspäin (38%).

Näillä todennäköisyyksillä voidaan kuitenkin heittää vesilintua, sillä onhan se aivan saatananmoinen salaliitto jos Stern järjestää ykkösvarauksen millekään muulle joukkueelle kuin Phoenixille. Miettikää nyt. Orlando menetti Howardin. Sacramentolla on uudet omistajat ja Stern tahtoo muutenkin hyvittää koko relocation-farssin Kingsin organisaatiolle. Cavsilla on jo yksi helposti markkinoitava supertähti Irvingissä, toinen lupaava nuori janari nostaisi Ohiolaisen koripallon taas takaisin relevanssiin. Charlotte on rypenyt lotteryssa jo vuosikausia, ja viime vuonna menetti Davisin, koska Stern tahtoi hommata Unibrown Paulin menettäneelle Hornetsille. Detroitissa ei käy enää kukaan katsomassa pelejä, ykkösvaraus korjaisi varmasti tätäkin. Minnesota ansaitsee hyvän pelaajan draftista, sillä liigan paras valkoinen pelaaja tarvitsee tulitukea rinnalleen + 'Wolves on kärsinyt kohtuuttoman paljon loukkaantumisista. Jne. Jne. Jne.

Oksettavaa.
 
Viestejä
1 404
Vs: 2013 NBA draft

Veikkaan että ykköspick menee Charlottelle, jotta se on sitten helppo syrjäyttää ensi kaudella kun ykköspickillä olisi oikeasti todella suuri merkitys.
 
Viestejä
1 228
Vs: 2013 NBA draft

Mokeski sanoi:
Charlotte on rypenyt lotteryssa jo vuosikausia, ja viime vuonna menetti Davisin, koska Stern tahtoi hommata Unibrown Paulin menettäneelle Hornetsille.

Pieni korjaus tähän:

Sillä, että ykkösvaraus meni Hornetsille (tai siis Pelicansille), ei ollut yhtään mitään tekemistä sen kanssa, että Stern oli ensin kaupannut pois Hornetsin parhaan pelaajan (siis Chris Paulin) ja sitten myynyt koko roskan hyvään hintaan Tom Bensonille lupaamatta tälle yhtään mitään hyvitystä kovimman yleisömagneetin menettämisestä.

Puhdasta sattumaa!
 
Viestejä
454
Vs: 2013 NBA draft

Hieman vähemmän näitä tämän vuoden Draftin pelaajia seuranneena kysyisin, että Noelin todennäköisin haastaja 1st overall pickiksi taitaa olla Kansasin Ben McLemore? Vaikuttaa ainakin todella lupaavalta pelaajalta sen perusteella mitä olen miehestä nähnyt videoita. Ja vielä, mikä joukkue olisi McLemorelle se paras, jos sellaista tiettyä nyt edes on?
 

L.S

Viestejä
826
Vs: 2013 NBA draft

hyvin vähän tän vuoden draftispekulointia seuranneena itseä kiinnostaa löytyykö tän vuoden porukasta lainkaan sellasia high risk/high reward pelaajia jotka voisivat parhaimmillaan olla tulevia superstaroja, mutta todennäköisimmin jotain aivan muuta(loukkaantumisherkkyys/tyhjäpäisyys/mitä näitä nyt on)? ja mitkä joukkueet näihin pelaajiin todennäköisimmin olisivat valmiita sijoittamaan?
 
Viestejä
9 123
Vs: 2013 NBA draft

En pyydä, VAADIN:

LEBRON PALAA TAKAISIN CLEVELANDIIN! ITS OUR TIME!!!

Nick_Gilbert_changes_ld1e29a10-a45a-4c5f-9971-80a49e87e5c60001_20110526180128_320_240.JPG
 
Viestejä
1 729
Vs: 2013 NBA draft

5 varaus :ylos: :alas:. Todennäköisin tapahtui, joten ei voi liian pettynyt olla. Victor Oladipo on meidän. Huhujen mukaan McCollumkin on korkealla Sunsin kun Oladipon takana.

Dallas kuulemma tahtoo eroon #13 varauksestaan, koska eivät tahdo yhtään enempää taattua palkkaa Howardin kiinnittämistä estämään. #13 varauksen ensimmäisen vuoden palkka on vain 1,3M, joten minkäänlaisia pelaajia Dallas ei vaihdossa tule haluamaan. Nähdäänkö nyt siis legendaarinen "Lottery pick for cash considerations" -kauppa pitkästä aikaa? Luultavasti Cuban pyrkii kuitenkin treidaamaan tuota pickiä johonkin tulevaisuuden varausvuoroon.
 
Viestejä
2 290
Vs: 2013 NBA draft

Mitkäs ovat suomen maajoukkueeseen tyrkyllä olevan Eric Murphyn saumat NBA-varaukseen?
 
Viestejä
7 415
Vs: 2013 NBA draft

Mokeski sanoi:
Dallas kuulemma tahtoo eroon #13 varauksestaan, koska eivät tahdo yhtään enempää taattua palkkaa Howardin kiinnittämistä estämään. #13 varauksen ensimmäisen vuoden palkka on vain 1,3M, joten minkäänlaisia pelaajia Dallas ei vaihdossa tule haluamaan. Nähdäänkö nyt siis legendaarinen "Lottery pick for cash considerations" -kauppa pitkästä aikaa? Luultavasti Cuban pyrkii kuitenkin treidaamaan tuota pickiä johonkin tulevaisuuden varausvuoroon.
Eijjumalauta, tähän on tultu.

Ennen Mavs osteli ekan kierroksen perävarauksia à $3M, koska rahaa oli, ja pickit oli jopa varaa järjestään ryssiä. Nykyään ollaan lotteryssä ja pickit ryssitään yhä aivan samaan malliin -- ellei niitä sitten saada vaihdettua länsivaluuttaan.
 
Viestejä
943
Vs: 2013 NBA draft

gallup1 sanoi:
Mitkäs ovat suomen maajoukkueeseen tyrkyllä olevan Eric Murphyn saumat NBA-varaukseen?

Kyllä Murphy tuntuu monissa mock drafteissa 2. kierroksen huonommalla puoliskolla keikkuvan, joten mahdollisuudet ovat varmasti ihan hyvät. Noiden numeroiden varauksia on kuitenkin aika vaikea ennustaa
 
Viestejä
1 870
Vs: 2013 NBA draft

Cavsin ykköspickille väkevä
thumbdown.gif
Tämä mätä seuraorganisaatio ei missään nimessä ansainnut koripallojumalilta ykkösvarausta, niin lahjakkaasti seura on puppeloinut viimeisen kymmenen vuoden aikana asiansa.

Oksettavaa.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2013 NBA draft

Otetaan näistä sitten kiinni sadeillan ratoksi. En ole mikään draft-asiantuntija, mutta olen kuitenkin nähnyt ainakin yhden kokonaisen pelin kaikilta noin top-15 prospekteilta. Eli kaikki esitetyt mielipiteet perustuvat lähinnä mutuun, eikä niitä kannata ottaa minkäänlaisina totuuksina. Fiksuinta olisi varmasti olla pohdiskelematta draftilupauksista etukäteen mitään, niin ei tarvitsisi jälkeenpäin sitten hävetä omia linjauksia. (Nimim. "viime vuonna Austin Riversin bandwagonissa") Mutta kokeillaan nyt silti onnea.

B-B Dunk sanoi:
Hieman vähemmän näitä tämän vuoden Draftin pelaajia seuranneena kysyisin, että Noelin todennäköisin haastaja 1st overall pickiksi taitaa olla Kansasin Ben McLemore? Vaikuttaa ainakin todella lupaavalta pelaajalta sen perusteella mitä olen miehestä nähnyt videoita. Ja vielä, mikä joukkue olisi McLemorelle se paras, jos sellaista tiettyä nyt edes on?
Itse en näe McLemoressa potentiaalia miksikään supertähdeksi asti. Mutta jos pitäisi tämän vuoden pelaajista valita yksi, joka todennäköisimmin tulee tekemään hyvän NBA-uran, valitsisin McLemoren. "Macklemorella" on periaatteessa kaikki, mitä hyvältä heittävältä takamieheltä vaaditaan - tarkka ja nopea heitto, erinomainen fysiikka, loistava potentiaali hyväksi puolustajaksi.

Raporttien mukaan McLemorella ei kuitenkaan ole "Top Dogin" mentaaliteettia sisäänrakennettuna koneistoonsa, vaan tyytyy mielellään pienempään roolin. "Moottorin" puutteesta kaveria on myös kritisoitu. Samoin pallonkäsittely ja oman heiton luominen ovat aika vaiheessa, joten ei tässä mistään seuraavasta Kobesta, Wadesta tai Jordanista puhuta - edes pelityylin puitteissa. Näenkin McLemoren tulevaisuudessa todellisen ökyluksusluokan Raja Bellinä. Jos Ray Allenia halutaan käyttää vertailukohtana, niin Macklemore ei liene yhtä kliininen heittäjä, mutta parempi puolustaja. Huonoimmassakin tapauksessa McLemoresta tulee varmaan Klay Thompson paremmalla fysiikalla. Erinomaisen tärkeä ja käyttökelpoinen peluri siis joka tapauksessa.

Orlandoonhan tuo näyttää nyt olevan matkalla, ellei sitten Magic koe tarvitsevansa pointtia (Trey Burke?) enemmän. Kolmantena varaavalla Washingtonilla on jo takurinpaikat täynnä tulevaisuutta ajatellen, mutta Charlotte ottanee neljäntenä kyllä, jos on vielä tarjolla. Orlandoa veikkaisin kuitenkin.

L.S sanoi:
hyvin vähän tän vuoden draftispekulointia seuranneena itseä kiinnostaa löytyykö tän vuoden porukasta lainkaan sellasia high risk/high reward pelaajia jotka voisivat parhaimmillaan olla tulevia superstaroja, mutta todennäköisimmin jotain aivan muuta(loukkaantumisherkkyys/tyhjäpäisyys/mitä näitä nyt on)? ja mitkä joukkueet näihin pelaajiin todennäköisimmin olisivat valmiita sijoittamaan?

Shabazz Muhammad on tässä kai se mallivastaus. Lukiossa hypetettiin seuraavaksi supertähdeksi, mutta yliopistokausi UCLA:ssa menikin odotuksiin nähden suhteellisen heikosti. Collegessa Muhammad ei pystynyt näyttämään itsestään mitään muita puolia kuin skoraajan (0,8 assistia per peli), eikä lukiossa ylivoimaiselta näyttänyt fysiikka näyttänytkään enää mitenkään erityiseltä - varsinkaan räjähtävyysominaisuuksien suhteen. Itseasiassa suurin osa Muhammadin koreista tuli korin alla möyrimällä heikompia pakkeja vastaan. Eli siis tavalla, joka isompia ja fyysisempiä NBA-pelaajia vastaan tuskin on kovin tuottelias. Muhammadista povattiin aikanaan heittävää takamiestä, mutta kadonneen räjähtävyyden johdosta NBA-pelipaikka taitaa olla pikku laituri. Ylipäätään Muhammadia pidetään liian itsekkäänä pelaajan hyökkäyksessä. Niin ja tulipa pari kuukautta sitten ilmi, että Muhammad on oikeasti vuoden vanhempi kuin mitä ennen oli luultu.

Voidaan kuitenkin osin oikeutetusti kyseenalaistaa, kuinka paljon Muhammadin heikohkoon kauteen vaikutti UCLA:n hyvin pointtivetoinen pelitapa. Ainakin matalat syöttölukemat voidaan periaatteessa pistää tämän piikkiin. Jos Muhammad olisi saanut häärätä kurpitsan kanssa enemmän, olisi syöttöjäkin varmasti napsunut enemmän. Luultavasti samanlainen ilmiö kuin viime kaudella Harrison Barnesilla UNC:ssä - Kendall Marshallin rakennellessa yksistään peliä, Barnes kirjautti viimeisellä kaudellaan vain reilun yhden syötön peliä kohti. Silti NBA:ssa Barnes on osoittautunut ihan pystyväksi syöttäjäksi.

Fakta lienee, että Muhammad pystyy NBA-tasollakin "flat out" tekemään koreja. Jos kaveri jostain löytää hyökkäykseen muita ulottuvuuksia ja alkaa tsemppaamaan puolustuksessa, voi tässä periaatteessa olla tulevaisuuden all-star tason pelaaja. Todennäköisyys seuraavaksi Michael Beasleyksi on kuitenkin sen verran suuri, että pudonnee top-kympin ulkopuolelle.


Scouttailin noita draftexpressin haastattelupätkiä joittenkin pelaajien kohdalta. Victor Oladipo, Allen Crabbe ja C.J. McCollum ovat mielestäni potentiaalisia pelaajia Phoenixin kannalta, joten keskeisiä huomioita heidän haastatteluistaan:

Allen Crabbe "kysyy" "you know?" 42 kertaa kolmen minuutin haastatteluvideon aikana.
Allen Crabbe Draft Combine Interview

Jossain on vinoiltukin jo siitä, että vuonna 1992 syntynyt Oladipo kertoo kohdassa 3:35 ensimmäisen NBA-muistonsa olevan jokin Magic vs. Jordan -ottelu, vaikka Magic eläköityi vuonna 1991. Periaatteessa ei ole kuitenkaan mahdotonta, että Oladipon ensimmäinen NBA-muisto olisi Magicin ja MJ:n kohtaaminen, sillä ko. pelaajat kohtasivat kertaalleen vuonna 1996.
Victor Oladipo Draft Combine Interview

(Aluksi Oladipo linjaa kyseessä olleen pudotuspeliottelun, mutta perääntyy tuosta kriteeristä lopulta. Mainitsee pelin olleen Los Angelesissa, niin kuin tuo vuoden 1996 peli olikin.)

Urheilutoimittajaksi NBA-uransa jälkeen tahtova McCollum vaikuttaa perin fiksulta kaverilta.
C.J. McCollum Draft Combine Interview
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös