Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
2 531
Celtics kokeilee, että miten sianlatinaa sisältävän selityksen saa mediassa menemään läpi?

The Celtics announced Tuesday that Porzingis has a torn medial retinaculum allowing dislocation of the posterior tibialis tendon in his left leg.

Ja toisaalla raportoitiin, että Lukalle oli pitänyt kipulääkepiikkiä pistää ennen edellistä matsia.
 
Viestejä
7 444
Celtics kokeilee, että miten sianlatinaa sisältävän selityksen saa mediassa menemään läpi?
Englanninkielisessä maailmassa lääketieteen kieli on latina, mikä voi jossain piireissä olla vieraannuttavaa, mutta jos siellä on oikeasti pidäkeside revennyt siten, että takimmaisen pohjelihaksen kiinnikkeet lonksuvat pois paikaltaan, ei tuossa ole kyse mistään pelkästä sananhelinästä.
 
Viestejä
1 580
KP on lasinen kaveri jonka läsnäolo tärkeissä peleissä on aina herrassa. Mitä katsoin muutaman lääkärin selityksiä, niin kyseessä on erittäin harvinainen vamma jolloin ennustettakaan on vaikea antaa. Kyse on lähinnä kivun siedosta ja siitä pystyykö jalalla ponnistamaan ja muutenkin pelaamaan suht normaalisti että hyödyttää joukkuetta. Jos ei niin ei ehdi kyllä sarjaankaan enää. Ilmeisestikään lisävahinkoa ei synny. Kyse ei liene kuitenkaan pohjelihaksen toiminnasta vaikka onkin kiinnittynyt sinne, vaan ko jänne vaikuttaa jalkaterän alueen toimintaan ja liikkumiseen kiinnityen sen keskivaiheille. Leikkaus tästä seurannee joka tapauksessa kauden jälkeen, että jänne pysyy paikallaan.

Tällä Sutterilla on hyviä videoita vammojen tiimoilla, myös jo tästä, kunhan sietää pitkän "sponsorimainoksen" tuolla alkupuolella tai hyppää yli.

.

No onhan siellä Kornet ja Tillman reservissä.....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 580
Oikeastaan hyvä ettei sankaripallolla voiteta näitä pelejä, oli sitten vaikka 2 sankaria. Kyrie oli nyt kyllä hyvä, mutta Luka, huolimatta +9 plusmiinus-tilastoissa, jätti paljon pisteitä pöydälle epätarkuudellaan. Mavsin hyökkäys oli enemmän tai vähemmän pompottelua ja iso-pelaamista, niinpä muu joukkue oli avustavassa roolissa. Tässä sarjassa PJn, DJJn ja sentterien rooli on kutistunut pieneksi. Kleberin ei pitäisi edes kentälle päästä. Lopussa veto melkein kantoi rinnalle mutta Donkicin onnistui saada virhetilinsä täyteen ( ihan oikeita virheitä nuo pari viimeistä olivat) ja päätyi penkille istumaan tuttu ivallinen hymynvirne päälä. Tuossa tilanteessa kannattaisi ehkä olla naama levynä ja miettiä tekosiaan. Muutenkin taas tuttu kokokentänvalitus-moodi päällä, mikä ei edistä mitään, vähiten miestä itseänsä. Taas oli "näitä jään kentälle makoilemaan ja käsiä levittelemään ja naapuri juoksee helpon kulmakolmosen vajaata pakkia vastaan sisään"-hetkiä. Tim H Jr pelasi 19 minuuttia 0p pm -16 ??! Kidd, miksi? Samaa voi kysyä tyhmästä aikalisästä juuri kun peli luisti ja tuntumaan oli tultu.

KP poissa, mutta Tillman pelasi ihan luotettavat Horfordin tuurausminuutit varsinkin pakissa ja nakkasi vielä 1. kolmosyrityksensä poffeissa kulmasta koriin, mikä riemastutti penkkiä suunnattomasti. Brown on todella tiukassa vedossa ja kulmakivi Celticsin tekemisessä. Tatumkin skorasi nyt mutta tarkkuus vaivasi edelleen. No, tekee paljon niitä kuuluisia muita tärkeitä pieniä asioita. Penkiltä Hauser oli vakuuttava, kolmoset pussiin ja pakissakin hyvä efortti. Hyvä joukkue tämä.

Eiköhän tämä ole taputeltu. Sen epäluotettavan koiran voi viedä piikille.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 948
Tiistaina olis menny maksua Ruudulle. Päätin lopettaa tilauksen, tänään tulos teksti-TV:stä ja neljäs pelihän tulee Neloselta suorana. Nerokas ratkaisu!
 
Viestejä
2 531
Celtics tuli alkuun sellaisella löysien aamutreenien intensiteetillä. Eli ilman sitä, täysin. Mavs oli ensin joka irtopallossa, levypallossa ja puolusti terävästi. Celtics ei mitään noista.

Sitten kun tuo korjaantui, ei kolkki kuitenkaan tippunut. Sitten kun kolkki alkoi pudota, olikin Celtics yhtäkkiä pelissä mukana. Ja kun Mavsilla alkoi olla omat pulmansa, lähti karkuun.

Mutta sekin sitten suli 20+ pinnan johto hyvin nopeasti, kun pallonmenetyksiä tuli solkenaan ja jokainen vuorollaan puski paintiin kolmen puolustajan keskelle ja nakkasi jotain epätoivoista ilmaan.

Luka... Ottelun jälkeen valittaa, kun pelaajien ei anneta pelata. Ottelussa valittaa jokaisessa pallonhallinnassa, kun annetaan. Ja linjahan oli siellä korin alla hyvinkin salliva; ei sitä perinteistä koko ajan pilli viheltää, kun vain heittäjä saa jonkun kontaktin luotua tai feikattua. Sen sijaan sitten Lukan rikkeiden kaltaiset kaarella tai siirtymissä puhallettiin joka kerta ihan säännönmukaisesti.

Ja pakissa Luka tietysti ei tuonut taaskaan yhtään mitään peliin. Kyllä tuossa näkyi myös se, että ei ole lähelläkään parasta omaa terveyttään. Normaalisti viimeistelee siellä korin alla, vaikka kuinka kontaktia tulisikin. Nyt tuntui jäävän joka kerta heitto pahasti vajaaksi.

Kyrie taas hoiti oman leiviskänsä. Hardaway oli kentällä tietysti, jotta jostain pisteitä saataisiin. Iso kuva kun on, että Mavs ei vielä kertaakaan ole >100p tehnyt, eikä sillä Celticsiä voiteta, vaikka kuinka hyvin puolustaisi. Kleber on tehnyt kolmeen otteluun kaksi pistettä, Green kymmenen ja Hardy ekassa pelissä 13p, sen jälkeen ei mitään. Nyt oli vaan Hardawayn osalta tyhjä arpa.

Brown oli ihan mahtava. Tatumin tilastotkin näyttävät n. samoilta, mutta omaan silmään vain Brown tarttui tärkeämpien hetkien koreilla, paremmalla pakilla ja ylipäänsä jengin alfana. Hauserilta oma paras pelinsä: kaikki ne otettiin, mitkä piti - ja kaikki sisään + pakissa yllättävänkin hyvä.

KUN Luka ei tuosta terveemmäksi muutu, vaikea nähdä miten tämä jatkuisi pidempään kuin 4-1 ja 4-0 hyvin mahdollinen jo.
 
Viestejä
1 580
Hardaway oli kentällä tietysti, jotta jostain pisteitä saataisiin.
Jep, ilman muuta kannattaa satsata minuutit mieheen joka on nyt poffeissa nakuttanut vakuuttavalla 3.8 pts/peli tahdilla ja joka vuotaa pakissa. Ennemminhän tässä joku Exum,Green tai DJJ (taas) saattaisi puhjeta kukkaan. Mutta tuli --16 turpaan.
 
Viestejä
2 531
Jep, ilman muuta kannattaa satsata minuutit mieheen joka on nyt poffeissa nakuttanut vakuuttavalla 3.8 pts/peli tahdilla ja joka vuotaa pakissa. Ennemminhän tässä joku Exum,Green tai DJJ (taas) saattaisi puhjeta kukkaan. Mutta tuli --16 turpaan.
Niin, Hardawayhan ei ole pelannut ~lainkaan lukuun ottamatta OKC-sarjaa.

Green on saanut runsaammin peliaikaa ja on silti pelannut koko pleijarit sillä 3ppg ja uran paras viime kausi oli 9ppg. Exum on saanut koko pudotuspeleissä 121 minuuttia peliaikaa ja saanut aikaiseksi 29 pinnaa = 8,6/36 nyt ei ihan vakuuttava saldo ole, varsinkin kun ne enimmäkseen tulivat alkukierroksilla.

Hardaway on kahdeksan kautta putkeen ottanut 7+ kolkkia per peli ja tehnyt tasaisen tappavaan tahtiin 15ppg.

Puutteet pelissä toki ovat selviä. Mutta jotain pitää keksiä ja kokeilla. Green on nähty, Exum on nähty, Jones on nähty - ei tullut mitään apuja. Siinä voi sitten hakata päätä seinään tai kokeilla josko kuitenkin suoritusvarma veteraani onnistuisi. Nyt ei natsannut, mutta mikä olisi varsinaisesti muuttunut, jos samat minuutit olisi yo. kolmikolle jaettu ja he olisivat sen 0:n tehneet.
 
Viestejä
1 580
Niin, Hardawayhan ei ole pelannut ~lainkaan lukuun ottamatta OKC-sarjaa.
Einyssentään: poffeissa pelannyt 2 pelissä sekä Minnyä että Clipsejä vastaan ja sitten tosiaan täyden sarjan OKC:tä vastaan. Yhteensä 12 peliä poffeissa. Päivän/viimeajan kuntohan se ratkaisee eikä 7 viime kautta. Mavsin fanit tuntuvat olevan aivan kypsiä mieheen ja Kiddin peluuttamiseen mitä katsoin. Mutta väliäkö hällä.
 
Viestejä
2 531
Sen takia se olikin ~lainkaan, ei "lainkaan". Ekassa finaalissa minuutit olivat lähes pelkkää roska-aikaa lopussa. Twolves-sarjan viidestä matsista vain kahdessa ensimmäisessä ja niissäkin minuutit lähes kokonaan yksi stintti pelien toisessa erässä.

Exum nyt on saanut yhtä vähän ajoa, mutta Jones ja Green ovat kyllä omat saumansa saaneet - kun siis 30 ja 20 per peli minsoja ja joka pelissä rotaatiossa/avarissa ovat olleet.

Että jos nyt ollaan "jotain pitää kokeilla, kun tämä ei riitä" moodissa ollaan, mieluummin minäkin sinne heittäisin Hardawayn kuin Exumin. Hardyyn ei näytä Kiddillä olevan luottoa.
 
Viestejä
1 580
Olisko Mazzulla sittenkin se oikea Coach of the Year? Paketti ja pelisysteemi on pysynyt lähes täydellisesti kasassa. Tuntuu muistavan pelin numeroineen ja tapahtumineen tarkasti aspergertyylisesti joten miehellä on joku "videomuisti" tai muuten vaan kyky tallettaa ja analysoida tapahtumat. Vaikka nuori mies vielä, joukkue selvästi 100% takana ja välillä tuntuu että molemminpuolisen luottamuksen mutta myös ihmettelyn/kunnioituksen sekoituksena. White kuvaili Mazzullaa sanalla "sicko". Todella intensiivinen kaveri kaikissa tilanteissa, pressitkään eivät ikävystyttäviä. Tulos todistaa tietysti asiassa eniten. Tokihan hänellä on loistava materiaali mutta siltikin tuo homman jatkuvuus ja tasaisuus kertoo jotain. Uskon korostus hieman tökkii mutta jokaisen oma henkilökohtainen valinta.

Esimerkki kakkospelin jälkipressistä:

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 987
Kääntyykö putki nyt toisinpäin?Celtics ei onnistunut oikein missään ja Dallas sai vihdoin apuja penkiltä. Ei mennyt onneksi 4-0 tämä sarja.
 
Viestejä
1 580
Ja pakettihan levisi aivan täysin koska Boston tuli läpsyttelemään ja levittelemään käsiä ja Mavs tappajan kiilto silmissä. Tai sitten Boston halusi juhlat kotiin? No tuskin, mutta olihan velttoa pelailua kun sarja katkolla, eikä mistään oikein osunut. Boston komeat 35p 1. puoliskoon ja paitsi että Luka ja Kyrie hyvässä vireessä kuka vaan joka Mavsilta kentälle pääsi toimitti mitä pitikin. Sentterit painoivat nyt läheltä alaspäin ja pallo liikkui. Pakissa eforttia oli nyt kaikilta, myös Lukalta ja tämä tietty teki asiat vastustajalle aikaisempaa hankalammaksi. Bostonissa epäonnistuivat kaikki kautta linjan (pahiten JRue, Tatum ja Horford) ja Tatum voi myös lopettaa käsien levittelyn joka tilanteen jälkeen. Mazzulla sanoi jollain aikalisällä "että nyt ei pelata ollenkaan omaa peliämme ja se viimeinen syöttö jää aina uupumaan" tms. Näin tosiaan oli eikä Boston näyttänyt Bostonille ja turhaa pomputtelua aivan liikaa.

Eipä tämä sarjaan mitään ennusta ja ihme olisi jos Celtics ei tulisi seuraavaan aivan eri meiningillä. Todennäköisesti seuraavassa katkeaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 531
Ja sieltä heti Hardaway ratkaisevat 15 pinnaa 12 peliminuutissa!

Huh huh. Koskahan viimeksi finaaleissa viimeiset 15 minuuttia jo tyhjennetään koko penkki roska-ajaksi. Celticsin peli ei lähtenyt käyntiin sitten missään vaiheessa.

Eikä mitään Mavsilta pois. Sulkivat maalatun alueen ja erityisesti korinalustan ihan kokonaan. Kolkit eivät alkuun osuneet Celticsiltä taaskaan lainkaan, ja sitten se oli menoa. Ei ollut niinkään, että Mavs olisi mahdottomasti hurjastellut hyökkäyspäässä (vaikka loppusaldo tuo 120+), vaan pakilla tuo peli voitettiin.

Ja tietysti se on aina helpompi hyökätä oman stopin jälkeen sekä vastaavasti Celticsin vaikeampi, kun joka kerta kaivetaan omasta sukasta.

Matsi oli aika lailla ohi siinä kohdin, kun Lively painoi NBA-uran ensimmäistä kolkkia sisään. Muutenkin Lively ihan fantastinen, ja vaikka Gafford on yhä nimellisesti avarissa, Lively se ykkössentteri on. Nytkin tuli avauserässä sisään jo joskus 2½ min kohdilla. Suojelee omaa rautaa, pystyy liikkumaan siitä 4m säteellä vikkelästi + tietty painaa ne kaikki lobit sisään + dominoi levyjä, kun Porzingis on poissa.

Doncic ei valittanut n. kertaakaan tuomareille! (ei kyllä hirveästi ollut aihettakaan) Ja puolusti ihan mahtavasti!

***

Ja ihan hyvin näen, että Celtics kotonaan kairaa perusvarman 12p voiton ja nostelee pokaalia seuraavassa pelissä.
 
Viestejä
2 200
Charles Barkley jää eläkkeelle tvhommista kauden 2024-25 jälkeen kun nba-oikeudet lähtevät TNT:ltä.
 
Viestejä
1 580
Payton Pritchard sai komealla ja ainoalla 1. puoliajan 4 sekunnin stintillään kunnian katkaista Mavsin selkärangan kun heivasi jälleen buzzerbeaterkorin puolesta kentästä juuri ennen puoliaikaa. Loppu olikin kosmetiikkaa, eikä Mavs koskaan päässyt tuntumaan, Mazzulla oli sen verran varma voitostaan että antoi Porzingisinkin könkätä kunniaminuutit jo ajoissa pelin aikana. Celticsin pakki oli normiformussaan eli rautaa ja Mavs ahdingossa. Tatum oli erinomainen, jakeli syöttöjä ja skorasi, ei valittamista Brownissakaan. Jrue oli normivedossa ja on varmaan ihan syystä mestari jo kahdessa joukkueessa. Brown finaalien MVP. Paketti kääriytyi kokoon yhden pelin repsahduksen jälkeen. Celtics oli selkeästi paras joukkue liigassa.

Voitto olisi vaatinut Lukalta ja Kyrieltä loistopeliä. Lukalta kädenlämmin suoritus ja Kyrie ei päässyt oikein esiin koskaan. Eipä kyllä paljon toimittanut penkkikään Josh Geenia lukuunottamtta. Celtics voitti levyrit ylivoimaisesti joka yksi syy tulokseen . Hyvä vuosi kuitenkin Mavsille ja kovat peliliikeet TDL:n tiimoilla nostivat joukkueen tähän. Se on sitten se kysymys että miten tästä se viimeinen steppi.

Mazzulla otti päätyrajatuomion haaston ja voitti kun peliä oli muutama 2.5 min jäljellä Boston yli 20p johdossa, on se tiukka.Celticsin voi ennustaa jatkavan kärkikahinoissa ainakin muutaman vuoden. Runko pysyy kasassa ja Tatum tekee supermaxin joka alkaa 25-26 kaudella ja silloin joukkue alkaa olla todella kallis. Mutta... rahaa tulee ja rahaa menee.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
272
Kuinkas isossa roolissa Bostonin jatkossa pitäis nähdä noiden isojen tilanne eli kuinka kauan Horford pysyy tällä tasolla ja miten Porzingis jatkelee. Kauheasti noilla ei keinoja ole mitään merkittäviä kauppoja tehdä, vaikka omistajalla syvä kukkaro ja maksuhaluja on.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös