Koripallo.com

3. BC Nokia vs 6. Kataja Basket puolivälierä

Kumpi etenee välieriin

  • Nokia jyrää Labon johdolla välieriin

    Ääniä: 12 63,2%
  • Kataja yllättää ja menee välieriin

    Ääniä: 7 36,8%

  • Äänestäjiä
    19
Viestejä
2 395
Sunnuntaina 8.4 alkaa puolivälierät näiden joukkueiden osalta. Pitkä runkosarja on takana joten on hienoa aloittaa play offit!! Keväällä 2016 Nokia teki jytkyt ja tiputti runkosarjan ykkösen Katajan voitoin 3-1 kun taas viime keväänä 2017 Kataja tiputti Nokian voitoin 3-1 ja eteni lopulta mestaruuteen asti. Selkeät erot edellisiin puolivälierä kohtaamisiin on se että Katajalla ei ole Rannikko, Katajan jenkit eivät ole läheskään samaa tasoa kuin viime kaudella ja Nokia on ennakkosuosikki!!

Nokia aloitti runkosarjan vaisusti mutta sitten kun joukkueeseen tuli Labovic ja Joseph niin Nokia on ollut yksi Korisliigan parhaimpia joukkueita. Nokialla on neljä hyvää ulkomaalaista ja varsinkin kolmikko Council, Labovic ja Joseph kuuluvat Korisliigan parhaimpien pelaajien joukkoon. Nokialta kun sitten löytyy myös kotimaisesta osastosta laatua niin kova on Katajan urakka Nokiaa vastaan. Nokialla on vieläpä kotietu joten helppo on todeta että Nokia lähtee sarjaan ennakkosuosikkina.

Katajan runkosarja oli vaisu. Osasyy oli loukkaantumiset ja osasyy taas epäonnistuneet ulkomaalaishankinnat. Nykyisestä jenkkinelikosta Saunders ja Simms ovat ihan pelimiehiä ja Garciakin on ollut ok mutta Bejarano ei todellakaan ole ollut mikään vahvistus. Katajan kotimainen osasto on ihan hyvä ja varsinkin kun Kataja sai Mäkäläisen ja Murphyn takaisin niin onhan Kataja vahvistunut. Katajan ongelmat runkosarjassa olleet levypallopeli ja puolustuspelaaminen on ollut kokonaisuutena heikkoa ja vieraspelit ovat olleet suurimmaksi osaksi huonoja.

Katajan on voitettava vähintään kerran Nokialla ja mielestäni ensimmäinen peli on paras iskunpaikka voittaa Nokia Nokian kotisalissa. Kataja pitää pystyä pelaamaan kauden paras 40 minuuttinen jotta ryöstö Nokialla onnistuu. Puolustuksen pitää olla laadukasta tai muuten Labo, Council ja kumppanit jyräävät Katajan. Ja jokaisen 4 jenkin on pakko onnistua tai muuten Nokia marssii voittoon. No katsotaan miten käy mutta ei yllättäisi jos Nokia menisi jatkoon. Mutta toivon että Kataja antaa kaikkensa kentällä ja se on varma että katsomossa molempien fanit antavat kaikkensa. Itsekkin olen tulossa Nokialle sunnuntaina!! TAISTELE KATAJAAAA!!!!
 
Viestejä
1 159
Haiskahtaa vähän kikkailulta tämmöinen, että Kataja on muka kuudes liigassa. ;)Oli ennen kautta selkeä finalisti ja nyt kun joukkue on terve niin kuuluisi olla selkeästi ylempänä.
 
Viestejä
963
Haiskahtaa vähän kikkailulta tämmöinen, että Kataja on muka kuudes liigassa. ;)Oli ennen kautta selkeä finalisti ja nyt kun joukkue on terve niin kuuluisi olla selkeästi ylempänä.

Tällä kaudella on pelattu kaksi peliä ehjällä kokoonpanolla, eilen ja viikko sitten (ja näistäkin Niemi poissa), joten kahdeksantoista häviötä ei liene suurempi ihme. No nyt ei menneillä otteluilla ole enää mitään merkitystä, vain tuleva ratkaisee. Toivotaan ainakin kahta kotipeliä Joensuuhun, silloin ottelusarja on varmasti tarjonnut viihdettä ja suuria tunteita molempien kannattajille.
 
Viestejä
676
Eiköhän sieltä ollut eilen myös Seppälä pois ja mikäli miehen kuntoutuminen pelikuntoon on niin epävarmaa, kuin mitä asiasta kuuluu, niin tämä on tietty iso kolaus Katajalle. Uskoisin kuitenkin, että tästä parista tänä vuonna jatkaa Kataja eteenpäin.
 
Viestejä
6 198
Pitkän pitkä runkosarja siis takana, ja päästään taas nauttimaan joka keväisestä herkusta, eli Playoffeista!!! Katajan sijoitus oli 6, itse asiassa heikoin runkosarjan sijoitus sitten kauden 09-10, jolloin Kataja oli 7.

Kuluva kausi on kyllä ollut Katajalle ennätysvaikea. Monellakin tapaa. Loukkaantumisia avainpelaajille kohtuuton määrä, plus jenkkivaihdot, joita on jouduttu erinäisistä syistä tekemään matkan varrella. Joukkue ei ole kertaakaan kauden aikana ollut täysin terve, ennen playoffeja näyttää jo paremmalta, mutta vaarana on, että avauspelistä Nokiaa vastaan huilaa sekä Niemi, että Seppälä. Djeen ollut sivussa käytännössä koko kauden. Mäkäläisen ja Murphyn paluu on ollut hyvä asia, täytyy nyt vaan todella toivoa, että herrat pystyvät pelaamaan playoffit läpi kokonaan. Seppälää Kataja tarvitsee kyllä myös, ja Niemen panos puolustuksessa olisi tärkeä asia sekin. Toivotaan, että molemmat kuntoutuu sunnuntaiksi.

Tämän kauden jenkkivalinnat ovat kokonaisuudessaan menneet pahasti pieleen. Nykyinen nelikko Garcia-Simms-Saunders-Bejarano on kolmen ensin mainitun osalta ihan hyvä, mutta tämä Bejarano on suorastaan ollut katastrofi läpi kauden. On todellakin sääli,että Jarekious Bradley meni loukkaantumaan. Olisihan tilanne ihan eri, mikäli JB olisi Bejaranon tilalla. Bejarano olisi pitänyt potkia pois jo aikoja sitten. Mutta ei auta, näillä mennään loppukausi. Selvää on, että kaikkien jenkkien pitää pelata todella hyvin, jotta voidaan Nokian jenkit haastaa. Ennakkoon Nokia on jenkeissä Katajaa edellä. Kotimainen osasto menee aikalailla tasapeliksi, olettaen, että Seppälä ja Niemi kuntoutuu myös kehiin.

BC Nokia oli siis runkosarjan 3. Joukkue on ollut pitkään jo kovassa liidossa ja ollut Karhun kanssa kevään kuumin joukkue. Salo toki siihen lisättynä. Nokialta löytyy osaamista jokaisille pelipaikoille. Kotimainen runko on todella kokenut ja hyvä. Jenkkivalinnat ovat osuneet aikalailla maaliin ja Nokia omaa kyllä ehdottomasti saumat mennä pitkälle, jopa finaaleihin asti. Runkosarjassa Nokia voitti Katajan 3-1, tosin Katajalta jokaisesta pelistä taisi puuttua useampi pelaaja, joten ihan vertailukelpoisia nämä pelit eivät olleet. Toivottavasti puolivälierissä Katajan ei tasoitusta tarvitsisi enää antaa.

Kolmas kevät peräkkäin kun siis nämä joukkueet jo kohtaavat toisensa tässä vaiheessa. Eräänlaisesta klassikosta voitaneen alkaa pian jo puhua. Kevään 2016 muistaa kaikki. Kataja oli runkosarjan voittajana ylivoimainen suosikki, mutta niin vain paineettomasti pelannut Nokia iski Katajan kumoon voitoin 3-1. Vuosi sitten Kataja sai revanssin, kun Nokia kaatui puolestaan samoin lukemin 3-1. Sarjahan oli todella tiukka. Mitkä ovat asetelmat tämänkertaiseen spektaakkeliin?

Jos oli Kataja suosikki kahtena edellisenä keväänä, niin onhan Nokia nyt suosikin asemassa. Enemmän tai vähemmän. Nokialla on kotietu, jonka merkitystä ei voi väheksyä ikinä. Nokialla on ennakkoon Katajaa paremmat jenkit, ja kotimainenkin osasto saattaa kokonaisuutena olla ihan himpun verran parempi. Niin ja Nokialla on tämä eräs Labovic. Sarjan ehkä TOP-3 ulkomaalainen. Prosentein jos ennakkoon ajattelee, niin sanoisin Nokian olevan suosikki ehkä 60-40%. Katajan pitää kerran voittaa Nokialla ja se ei tuu olemaan helppoa.

Katajan saumat piilee siinä, että kaikki jenkit pystyy nostamaan tasoaan runkosarjasta, ja että kaikki kotimaiset avainpelaajat ovat pelikunnossa läpi sarjan. Mäkäläinen-Murphy-Huolila. Siinä on kova iso kolmikko Katajalle ehdottomasti, jota täydentää toivottavasti pelikuntoiset Seppälä ja Niemi. Atte Perttu pystyy parhaimmillaan upottamaan jonkun kolmosen ja antamaan huiliminuutteja muille. Jos nämä miehet ovat kunnossa kaikki, niin toivoa on. Ja tosiaan kaikkien jenkkien pitää pystyä pelaamaan hyvällä tasolla.

Katajan suurimmat ongelmat läpi kauden on olleet puolustuspään pelaamisessa ja levypalloissa. Nämä asiat pitää vaan yksinkertaisesti saada toimimaan paremmin. Jos Nokia saa mällätä noin 90 pistettä per ottelu, niin sarja on nopeasti pelattu. Hyökkääminen on toiminut Katajalla ihan kivasti, mutta petrattavaa löytyy siinäkin. Hyökkäykset tahtovat edelleen liian usein jäädä piippuun. Katajan pitää pystyä hidastamaan Labovicia ja Nokian hyökkäystä muutenkin. Jos Nokia pidetään 75-80 pisteessä läpi sarjan, niin silloin on mahdollisuuksia.

Tämä kausi on Katajalta ollut niin ailahtelevaa, että melkein mahdoton sanoa, mitä on luvassa. Nokiaa pidän suoskkina, mutta on Katajalla ehdottomasti saumansa. Murphyn ja Mäkäläisen paluu on vahvistanut Katajaa, ja mikäli tosiaan saadaan nyt vihdoin koko arsenaali käyttöön jokaiseen otteluun, niin kyllä Katajalla saumansa on. En missään tapauksessa usko, että Kataja myy nahkaansa helpolla. Paineet on Nokialla, Kataja lähtee pitkästä aikaa, moneen moneen vuoteen puolivälieriin haastajana ja ehkä se sopii meille. Jää nähtäväksi. Ei tämä sarja mene 3-0, vähintään neljä peliä tarvitaan. Näin uskon ja toivon. Kaksi kotipeliä myös Joensuussa pitää nähdä! Sanoisinkin, että game5 nähdään Nokialla, ja siinähän voi käydä miten päin tahansa!

Ainekset tänäkin keväänä näiden joukkueiden kesken tunteikkaaseen ja viihdyttävään sarjaan on olemassa, toivotaan hyvää ja kiihkeää sarjaa ja reilua vääntöä välieräpaikasta!! Avauspeli siis Nokialla sunnuntaina, Sukkana Koriin team on paikanpäällä myös, siellä nähdään!!

Taistele Kataja!!!
 
Viestejä
216
Karjalainen kertoo, että Vesa Mäkäläisen ura päättyy tähän kauteen. Toki jo ennen sitä päättyy Hirvikosken ura! Voivat sitten Harjulan kanssa muistella, miltä tuntui päättää ura Katajaa vastaan.;)
 
Viestejä
19 541
Jaahas. Jotkut pitävät Simssin poikaa hyvänä pelurina. Mielestäni ainakin tähän asti kaveri on ollut laiskan pulskea jalli. Kuin velliä pussissa, sanoisin. Pallo ei pysy käsissä ja jalat ei paljon maasta irtoa. Vetelys se on, jota ei vaan kiinnosta muu, kuin tilipussi.

Bojoraanan päätä ei pakota tulevat pelit, vaan tämä kevään kukkanen uskaltaa ottaa ne tarvittavat kovat heitot. Saa ottaa talteen.
 
Viestejä
2 290
Ei ole ketjussa uhrattu paljon pohdintaa valmennukselle. Ratkeaako joukkueiden ero siihen? En ole ihan varma Tuomisen taidoista. Veikkaan Katajaa jatkoon menijäksi.
 
Viestejä
2 395
Labovic GTD 50%. Se olisi Nokialle iso menetys ja Katajalle lottovoitto jos Labo ei pelaisi sunnuntaina mutta uskon että Labo pelaa sunnuntaina. Huolestuttaa tuo Seppälän tilanne. Ilaria tarvitaan sunnuntaina
 
Viestejä
1 596
Todennäköisyydet on vahvasti Nokian puolella. Ekan playoffsin voitti Nokia, sitten Kataja, joten ei kai muuta voi odottaa kuin Nokian voittoa. Ainut Katajaa puoltava asia on se, että Niko Mattila jää vähäiselle roolille. No eihän siellä ole enää Teemuakaan , joten Mattilan viikateiskuille ei enää ole kohdetta. Nyt varmaan pelataan ihan oikeaa koripalloa. Parempi voittakoon.

Kahden hienon pelaajan ura päättyy, joten kyllä tässä molempien joukkueiden kannattajilla tunteet on varmasti myös pinnassa. Jommalla kummalla vain hiukan eri aikaan. Minulla on kyllä järkyttävä kunnioitus Hirvikoskea kohtaan. Uskomattoman huikea ihminen. Eikä liene sattuma, että mies on ollut aina lehdistötilaisuuksissa. Ja nuo huikeat juhlallisuudet Nokialla ansaitsee propsit myös.

Edit. Hävettää kun laitoin Sika-Mattila ensin. Mies on kuitenkin huikea omassa roolissaan. Pyydän Nikolta anteeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 596
Täytyy vielä tähän täydentää myös Joni Harjulan hienot jäähyväiset. Itsekkin tuli ne nähtyä ne Nokialla. Loistavaa, että joukkue tekee tälläisiä hienoja videoita. Arvostan
 
Viestejä
1 596
Yllättävää oli kyllä Tuomisen ennakkokommentit :

Kataja on terveellä kokoonpanolla 6. sijaa parempi joukkue, mutta ainakin saadaan aloittaa sarja kotona

Pientä masennusta ilmassa
 
Viestejä
6 198
Ennakkosuosikin viitta on nyt Nokialla, asetelma siinä mielessä nyt erilainen mitä kahdella viime kerralla. Kyllähän avauspeli kertoo jo aika paljon. Jos Katajan ohipelit jatkuu ja Nokia ottaa selkeän kotivoiton, niin sarja saattaa olla jo ohi. Jotenkin on vaan sellainen fiilis, että Kataja pelaa hyvin sunnuntaina. Mihin se riittää sitten. No, odotellaan sunnuntaita. Kiva päästä taas Nokian palloiluhallille.

 
Viestejä
1 224
Tottahan tuo Tuomisen lausunto on. Runkosarjassa Nokia voitti massiiviset kaksi ottelua Katajaa enemmän ja Katajalla nyt on oikeasti ollut niitä loukkaantumisia todella paljon, vaikka tällä palstalla jotkut laittavatkin kauden heikot esitykset jenkkien(kokonaisuudessaan kohtuuhyvää keskitasoa) syyksi..
 
Viestejä
216
Tottahan tuo Tuomisen lausunto on. Runkosarjassa Nokia voitti massiiviset kaksi ottelua Katajaa enemmän ja Katajalla nyt on oikeasti ollut niitä loukkaantumisia todella paljon, vaikka tällä palstalla jotkut laittavatkin kauden heikot esitykset jenkkien(kokonaisuudessaan kohtuuhyvää keskitasoa) syyksi..

Näimpä juuri. Nokialla kaikkien aikojen paras runkosarjasijoitus ja Kataja ollut "kriisissä" koko kauden, mutta silti sai melkein kotiedun.

Aikookohan Kataja pelata enemmänkin Korihait-pelissä muutamaan otteeseen nähdyllä Garcia-Saunders-Murphy-Mäkä-Simms viisikolla? Voisi toimia. Mäkäläinen auttamassa Simmsiä Labovicin kanssa ja hyökkäyksessä voisi saada etua, kun on noin monta isoa pelaajaa kentällä. Vaihdosta sitten Seppälä, Niemi, Huolila ja paksu-Dan (toivottavasti max 15 min!) tuomaan energiaa.
 
Viestejä
6 198
Tässä vielä arviot ottelupareista Vilpas-KTP, Karhu-Pyrintö, sekä Seagulls-Kouvot.

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös