A-tyt SM 2017-2018

Viestejä
92
#21
Joo, se on vähän kaksipiippuinen juttu. HBA kuorii kerman päältä muista seuroista mutta toisaalta onko se huono yksittäisen pelaajan kannalta jos pääsee kokonaisvaltaiseen treenaamiseen.
Kommentteja puolesta ja vastaan - kiitos.

Mielestäni joku kohtuus tässä HBA toiminnassa olisi oltava suhteessa muihin seuroihin. Liitto on nyt laittanut monet seurat varmasti miettimään, että miksi tehdä juniorityötä, jos lupaavimmat pelaajat viedään HBA:han. Yksittäisiä pelaajia tämä varmasti auttaa, mutta onko järkevää tämä kohtuuton määrä. Lisäksi onko järkevää, että kaikki suintaavat HBA:sta jenkki yliopistoihin, joiden taso on todella vaihteleva. Nyt kun parin vuoden tilastoja katsoo, niin monien pelaajien kohdalla suuntana on ollut vaihtopenkki ja sitten mietitään, että mistä löytää koulun, jossa pääsee pelaamaan. Lisäksi koulutuksen taso USA:ssa ei suuren suuri ole, eikä myöskään koripalloilullinen taso ole hyvä joka koulussa. Eikö HBA voi ohjata suurta osaa pelaajistaan muuta väylää eteenpäin, vain ehdottomat huiput suuntaisivat jenkkeihin. Vai eikö Koripalloliitto arvosta muita seuroja kuin Helmi Basketia ja muiden seurojen valmennusosaamista. Toivoisin, että liittovaltuustossa ruvettaisiin käymään keskustelua, että mihin tämä linja johtaa. On turha kenenkään miettiä, että miksi Naisten ja Miesten korisliigoissa tarvitaan paljon ulkomaalaisvahvistuksia ja valittaa siitä. Ulkomaalaisten pelaajien määrää on lisättävä, jos HBA ei ohjaa osaa pelaajistaan miesten ja naisten pääsarjoihin. Totuus on kuitenkin se, että kaikki eivät ole Markkasia, Möttölöitä, Tuukkasia, joille jenkkiyliopisto oli väylä eteenpäin. Kaikilla hommat eivät ole toimineet. Ei ulkomaalaisten määrä ole meillä ongelma. Ongelma on liiton linjaus, miksi tähän on jouduttu. Tuntuu, että seurat eivät enää jaksa ajaa omia etujaan. Kuka uskaltaa todella tuoda asian esille? Nykyisen liiton johdon ja erityisesti sen valmennusjohdon ja HBA-linjausten aikana mikään ei muutu. Nykyinen linja vaatii lisää ulkomaalaisvahvistuksia pääsarjoihin tai joukkuemäärää vähemmäksi tai sarjojen tasoa alhaisemmaksi.
 
#23
Eilen ensimmäisessä finaalipelissä Capitals jyräsi Namikan selvästi! Voisiko joku lyhyesti kuvata eilisen pelin tapahtumia, miksi Namika ei pystynyt haastamaan Capsia vaikka sarjassa voitot menivät 1-1?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.