Koripallo.com

Awak Kuier - ensimmäinen suomalainen WNBA-pelaaja

Viestejä
50
Katselin tuota Awakin matsia jälkilähetyksenä, sitähän on äärimmäisen raskasta katsoa koska fiba on työntänyt valtavasti mainoksia lähetykseen eli vähän väliä katkeaa poikki matsi. Olen nähnyt muitakin Awakin eurocup-matseja.

Edellisen matsin Awak voiti Venezialle, hänellä oli ensimmäiseltä puoliajalta 0 pistettä mutta toisella he sitten tajusi alkaa pelaamaan palloa hänelle korin lähistölle.

Eilen sitten Galatasarayta vastaan Awakilla oli vastassa mm. Teiara McCowan seurakaveri Dallasista. Wikipediassa mitat 201 cm ja 108 kg. Tässä tullaan siihen minkä takia Awakin ura polkee paikallaan, hän on kuin barbi silloin kun vastaan asettuu wnba pelaajia. Yksinkertaisesti voima eikä massa riitä mitenkään noissa väännöissä. Jessica Shepard pystyy venezialta painimaan, mutta hänhän onkin myös wnba pelaaja. McCowan on sellainen 10 pisteen wnba sentteri.

Toinen asia mikä Awakilta puuttuu fyysisen voiman ja elopainon lisäksi on luonne. Awak on kiltti luonne, vastassa on wnba:ssa järjestään sellaisia naisia jotka on aivan toisenlaisia ja voidaan puhua ihan puhtaasti naisten urheilussa olevista kovispersoonista. He ei väistä ketään. Edellisessä matsissa Israelin joukkuetta vastaan Shepardilla ja Shakira Austinilla oli alkamassa fyysinen tappelu, kuvan rajallisuus esti näkemästä sen paremmin ja kuva palasi kun porukkaa oli erottamassa heitä ja matsi keskeytettiin joksikin aikaa. Awakista ei ole näihin nykyisellään, tosiasiassa pitäsi olla jos wnba:ssa meinaa pärjätä etenkin isona pelaajana.

WNBA pelaajat on ehdottomasti parempia pelaajia mitä eurooppassa pelaavat. Ero fysiikassa on massiivinen. Wnba matseissa pelitempo on myös aivan toista.

Viihdyttäviä matseja oikeastaan sen takia että noissa korostuu wnba pelaajien keskinäiset väännöt. Heidän pelaamisensa korostuu ja muut pyörii käytännössä jaloissa.

Awakilla on kaikesta huolimatta kaikki avaimet pärjätä wnba:ssa hyvin. Ilman muutosta fyysiseen voimaan ja elopainoon sekä luonteeseen niin ei tule toteutumaan. Kolmosten heittäjänä oikeastaan aika huono, puolustamisessa petrattavaa koska ei uskalla mennä tilanteisiin ollenkaan sillä kovuudella mitä vaaditaan.
Tämä!!!
 
Viestejä
378
Pärjätäkseen "Kevin Durant" -versiona pitää laittaa sitä palloa pussiin parhaimpien heittäjien prosenteilla niin kolmosen rajan takaa kuin kielletyltä keskimatkaltakin tarvittaessa.
 
Viestejä
3 334
Dallas Wings varasi WNBA:n draftissä ensimmäisellä kierroksella yhteensä 4 pelaajaa, eli 33,33 % koko kierroksesta.
 
Viestejä
867
Ekassa pelissä Kuierin Wings kaatoi Atlanta Dreamin 85-78. Awak pelasi 8 minuuttia, teki yhden pisteen ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.
 
Viestejä
261
Awak tuntuu jotenkin pelavan väärässä joukkueessa ,kun vastustaja Atlantan joukuueessa enemmän vastuuta sai jopa Awakin Venetsia-pelikaveri , joka Serei A:ssa teki viime kaudella vai 4 -pinnan keskiarvolla Awakin yli 13 :een verrattuna. Samoin viime kauden WNBA:n vuoden tulokas Howard teki Dallasia vastaan 20 pinnaa , vaikka Italiassa pelasi "vain" 10 pinnan ka:lla. Tästä voisi tietenkin vetää johtopäätöksiä eri kansallisten sarjojen kovuudesta: miten voi WNBA.ssa olla pelaajalla kovempi keskiarvo, Howard 15 pinnaa , kuin esim Serie A.ssa?
 
Viestejä
378
Awakin suhteen huolestuttaa enemmän se, että pelaa sarjapelejä ympäri vuoden ja useamman vuoden jo peräkkäin.
Kunnon kesätauko kotimaassa tuttujen kavereiden kanssa tekisi terää.
Ja osan kesää jopa täysin ilman koripalloa.
 
Viestejä
99
WNBA:n ongelma ja samalla Awakin haaste on se, että sarjassa on vain 12 joukkuetta. Kilpailu on aivan äärettömän kovaa ja uusia talentteja tulee yliopistosta joka vuosi aivain älytön määrä. Se, että Awakilla alkaa kolmas kausi samassa joukkueessa on jo saavutus itsessään, mutta voi olla, että jos aloituksen ei tällä kaudella nouse, niin ensi kausi menee toisessa osoitteessa.
Ja kyse ei ole todellakaan Awakin taidoista. Hän on kyllä WNBA pelaaja.
 
Viestejä
1 614
Awakin suhteen huolestuttaa enemmän se, että pelaa sarjapelejä ympäri vuoden ja useamman vuoden jo peräkkäin.
Kunnon kesätauko kotimaassa tuttujen kavereiden kanssa tekisi terää.
Ja osan kesää jopa täysin ilman koripalloa.
Nythän WNBA ilmeisesti muuttaa sääntöjään siten, että on pakko olla paikalla jo harjoitusleirien alkaessa tms. Silloin Euroopassa pelaavien asema muuttuu, kun pitäisi lähteä ennen / kesken pleijarien. Todennäköisesti siis pakottaa valitsemaan joko-tai.
 
Viestejä
701
Hesarin jutusta voi todeta että Awakilla on soppari 2024 asti Dallasin kanssa. Venezia näytti olevan Euroopassa rankattu sijalle 10, Turkin liigan joukkueet listan aivan kärjessä ja siellähän näitä hänen joukkuekavereitaan pelaa kun wnba on tauolla. Amerikkalaisten podcastista tulee aika selväksi että Awak on puolustava hyökkääjä ja hänen pelaamiseensa ollaan oltu hyvinkin tyytyväisiä. Nyt sitten pitäisi ottaa askelta parempaan myös hyökkäystehojen kohdalla. Dallas hommasi kokemusta etenkin kun Howard hankittiin, sellainen kuva jäi että Howard on myös avittamassa Awakin kehittymistä. Collier joka oli paperilla "ykkösvaraus" pudotettiin ja Awakin paikka taas ilmeisesti sellainen ettei sellaista vaihtoehtoa edes harkita. Pitää muistaa että hän on kuitenkin edelleen alaikäinen sarjaan.

Awakilla ailahtelee esitykset eurohöntsissä, jossain matseissa hän on aivan ylivoimainen ja voittaa käytännössä yksin matsin venezialle. Urheilun perusteella tehty valinta jos nyt sellaiseen joudutaan, niin sehän on päivänselvästi wnba. Tasan varmasti todella vähissä on ne muualla pelaavat pelaajat jotka wnba:ssa mahtuisivat pelaamaan tai heitä olisi järkeä sinne alkaa hommaamaan. Se on harmillista eurooppalaisille sarjoille jos nämä pelaajat jotka euroopassa käyvät pelaamassa eivät voi pelata kuin osan kaudesta. Jos nuo pelaajat on pois euroopan sarjoista niin taso myös romahtaa. Veneziallakaan ei paljoa katsojia käy kotimatseissa, olisko 200? Likimain sitäkään ei ole ollut joillain eurocupeja pelaavilla seuroilla ja tasoerot sarjan sisällä melkoiset. Ei se naisten korisliiga tapahtumana erilainen noihin ole, yhtä tyhjää katsomoissakin.
 
Viestejä
99
Veneziallakaan ei paljoa katsojia käy kotimatseissa, olisko 200?
Venezian kotipeleissä kävi keskimäärin reilu 1000 katsoja.
Taitaa olla muutama jengi Euroliigassa ihan omaa luokkaansa ja omaavat todella kovat WNBA vahvistukset.

Tällä kaudella olisi hyvä jo nousta 15-20min peliajalle.
 
Viestejä
701
Venezian kotipeleissä kävi keskimäärin reilu 1000 katsoja.
Taitaa olla muutama jengi Euroliigassa ihan omaa luokkaansa ja omaavat todella kovat WNBA vahvistukset.

Tällä kaudella olisi hyvä jo nousta 15-20min peliajalle.
Tuo lukemahan näyttää täysin mahdottomalta kuvan perusteella. Heillä on sellainen mukava tapa, että matsin jälkeen pelaajat käy heittämässä yläfemmat halukkaiden katsojien kanssa. 3500 mahtuu kotikentälle, 3700 oli miesten serie a:n keskiarvo ja Venezian 3200. Naisten sarjan yleisömääriä en löytänyt edes sarjan omalta sivulta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös