Koripallo.com

BC Nokia 2017-18

Viestejä
666
Vs: BC Nokia 2017-18

KTP-peliä en nähnyt, mutta tämän päivän perusteella Joseph täyttää ainakin fyysisiltä ominaisuuksiltaan toivomani urheilullisen pelaajan tunnusmerkit. Lisäksi plussana on pallovarmuus. Kataja ahdisti muutamaan otteeseen melko pahaan paikkaan, mutta niin vain sai pallon pidettyä ja vielä syötön ulos. Kolkki upposi tänään, tilastojen mukaan edellisessä pelissä ei. Toivotaan, että tämä oli se vakiosuoritus.

Viimeinen kolmonen oli aika kova: reilusti viivan takaa kovalla itseluottamuksella. Oli niitä heittoja, joiden järkevyyttä olisi voinut miettiä, jos olisi mennyt ohi. Devoella on hitunen sankaripalloelkeitä, mutta jos ei rupea tekemään isommin tyhmyyksiä niin annetaan se anteeksi - varsinkin, jos tulosta tulee. Kaveri myös pelasi joukkueesta eniten eikä se näyttänyt ainakaan tänään mitenkään kovasti painavan.

Nokian peli-ilme oli kokonaisuudessaan hyvä tänään. Kolmannessa erässä tuli vähän nukahduksia ja Seppälän heittohurmos satutti, mutta totaalista kyykkäystä ei kuitenkaan tullut. Itseäni ilahdutti erityisesti se, että tänään Nokian oli se joukkue, joka tuli vapareilla tasoihin, kun Kataja joutui rikkomaan määrätietoisesti hyökänneitä Nokialaisia. Labovic taas koville lukemille. Ihmettelin vähän, että mistä ne pisteet tulivat, mutta vapariltahan upposi yhdeksän. Yksittäinen kohokohta oli myös Hirvikosken floatteri. Niitä ei onnistuneina ole Nokian joukkueelta paljon nähty (enkä usko, että Henkanakaan kannattaa montaa kertaa kokeilla :) ).

Alanen on ottanut puolustusspesialistina Mattilan paikan. Kyllä Nikollekin silti minuutteja riittäisi, varsinkin kun tällä kaudella on melkein joka pelissä heittänyt pari kolmosta kovilla prosenteilla. Kunhan vaan saisi itsensä pelikuntoon.

Tuominen taisi myös viedä tämän matsin. Lopussa kyllä hirvitti, että tekulla hassasi voiton, mutta onneksi niin ei käynyt. Vähän ehkä kevyesti vihellettiin, mutta Fanseatilla ei tietysti kuulunut, millaista puhetta käytiin tässä ja aiemmissa tilanteissa. Tuomistahan kyllä varoitettiin selkeästi.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Jorkku sanoi:
Lisäksi plussana on pallovarmuus.

Devoella on hitunen sankaripalloelkeitä

Hyviä huomioita. Toivottavasti tuo sankaripalloilu ei kostaudu. Suht pallovarmalta näyttää parin matsin jälkeen. Liike on omaan silmääni jotenkin sellaista kulmikasta, jos vertaa esim. Counciliin, mutta tänään tosiaan hoiti hommansa hyvin.

Toivotaan, että ensimmäinen peli oli jetlag-palloa ja normitaso on enemmänkin tätä iltaa lähellä.

Tärkeä voitto, ennen kaikkea Tuomiselle.
 
Viestejä
1 159
Vs: BC Nokia 2017-18

MattHeldman sanoi:
Toivotaan, että ensimmäinen peli oli jetlag-palloa ja normitaso on enemmänkin tätä iltaa lähellä.

Näin toivotaan ja uskotaan. Katsotaan nyt kuitenkin vielä jatkopelit. Taisi olla viime keväänä kun Barrettia hehkutettiin täällä yhden hyvän pelin jälkeen ;)
Jos ja kun Jooseppi osoittautuu hyväksi, Nokialla on pitkästä aikaa vahvistusnelikko joka pärjää vastustajan vastaaville. Tosin Council saisi lopettaa sen ajoittaisen puolustuksessa nukkumisen, mutta muuten vaikuttaa hyvältä.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Herkku sanoi:
Taisi olla viime keväänä kun Barrettia hehkutettiin täällä yhden hyvän pelin jälkeen ;)

Mutta näinhän tämä menee. Voittaessa huonot pelit unohtuu :)


Jos ja kun Jooseppi osoittautuu hyväksi, Nokialla on pitkästä aikaa vahvistusnelikko joka pärjää vastustajan vastaaville.

Labo ja Council pärjää kyllä. Nyt toivotaan, että Joseph on pelimies ja Hammonds pitää tasonsa, vaikka toki heittomäärät ovat pudonneet radikaalisti näiden vahvistusten vaihtoviikkojen yhteydessä.

Huomenna Espoon kaatoon ja toivotaan, että Karhu hoitaa myös matsinsa.
 
Viestejä
1 005
Vs: BC Nokia 2017-18

No perkules, BC Nokia on näyttänyt kahdessa viime pelissä oikein hyvältä, yhtenäisek ja vahvalta. Tämä tuo korisliigaan hyvän värin kevään suuntaan, Alanen on kova!
 
Viestejä
105
Vs: BC Nokia 2017-18

Valvooko tuomari toimintaa enään mikään taho? Tai toisin, aiheutuuko vituiks vihelletystä pelistä, mitään mihinkään suuntaan?

Iveyn nopean katkaisu oli 4 vs.1 hyökkäyksessä oli eu virhe, mutta harhautukseen hyppääminen ja päälle tuleminen on pelitilanne virhe. Myöskään en tiedä mitä korinalla tapahtu, tai mitä siellä sanottiin, mutta vaikea uskoa, että mitään ulosajoon oikeuttavaa.(Siis alla väärin vihelletty eu)

En usko koskaan olleeni näin hämilläni n.30 pinnan voiton jälkeen. Puolustus toimi kyllä, mutta toimiko hyökkäys muiden mielestä lopputulokseen nähden? Tai totta kai maar toimi, kun lopputulos oli mitä oli. Yksilöt onnistu kyllä, mutta joukkueena tehdyt pisteet jäi melko vähiin. Tai en tiä saatana, kai mä pidän lättyni kiinni.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Laku1 sanoi:
harhautukseen hyppääminen ja päälle tuleminen on pelitilanne virhe. Myöskään en tiedä mitä korinalla tapahtu, tai mitä siellä sanottiin, mutta vaikea uskoa, että mitään ulosajoon oikeuttavaa.(Siis alla väärin vihelletty eu)

Se Pressleyn ensimmäinen EU oli kyllä mielenkiintoinen. Hyppäsi harhautukseen ja otti kädellä vastaan, etteivät päät yms. kolise. Ei silti auta valittaa, kun meni näin päin. Harvinaisen helposti provosoituva kaveri Pressley on, ilmeili katsomoonkin muutamaan kertaan kun sai vaparinsa sisään :)

BC Nokia 97 - 68 Espoo United

Hienoa ja viihdyttävää peliä tänään. Ei oikeastaan puuttunut kuin yleisö, tänään 502.

En nyt oikein osaa sanoa mitään negatiivista tästä illasta. Ehkä Eden kaksi pistettä oli alakanttiin, mutta taisi olla toisaalta ensimmäinen peli, jonka päätteeksi herra Skamo hymyili.

Nokialta laaja rintama onnistumisia. Jos tämä Alanen on nyt parhaan tason Alasta, niin sitä mielellään lisää ja jatkoa sopimuspaperiin.

Devoe tänään todella hyvässä heitossa eikä yhtään menetystä, Dolenc 15 pojoa vajaassa 19 minuutissa, Hammonds 14/11, Labo 22 minuutissa 14/10 ja Council 9/5/5 s.

Lisäksi menetykset ja ne koko kauden vaivanneet totaaliset puolustusnukahdukset loistivat poissaolollaan. Käänsivätkö Labo ja nyt viimeistään Joseph Nokian kelkan? Toivotaan niin.

Bonuksena Haapojan ja Mäkelän peräkkäiset kolmoset loppuun. Ei voi valittaa.
 
Viestejä
105
Vs: BC Nokia 2017-18

No juu ei voi ei, mutta voi v...u tota Mäntylää! Tänään tosin tuli kotio päin.
 
Viestejä
772
Vs: BC Nokia 2017-18

Eikö keltainen ole kevään väri? Aika näyttää, millaiseen lentoon Nokia vielä nousee.
Se mitä tulee kauden tuomarityöskentelyyn Nokialla ja muualla, niin aika suojeltua toimintaa se näyttää olevan.
Tuntuu, että toimintaa ei valvo kukaan tai sitten se on hyvin pienipiiri, jotka asioista kaveripiirissä keskustelee.
Tuomaritoiminnassakin olisi nyt se aika, että alettaisiin hakea hyviä kolmikoita tulevia pudotuspeleihin. Kaikkien kolmen tuomarin on tunnettava, tiedostettava toinen toistensa tavat ja linja, jotta se olisi läpi ottelun kaikilla tuomareilla sama. Ei esimerkiksi EU-virheestä voi olla kolmea erilaista tulkintaa ottelun aikana tai yksittäisessä tilanteessa. Epävarmoista/epäselvistä tulkinnoista olisi aina hyvä keskustella kolmikko yhdessä, ennen sen antamista.
Ei siinäkään ole mitään järkeä, että yksi tuomari jaksaa kuunnella pelaajien ja valmentajien mussutusta erästä toiseen ja yhdellä menee heti herne nenään ja tilanteesta heti teku...Säännöt on kaikille samat ja niitä tulee kaikkien tulkita samalla tavalla, puolueettomasti.
Näin myös joukkueet tietävät mitä odottaa illan tuomarityöskentelystä. Aina se ei mene niin, tosin ei myöskään joukkueilla.

Tuomarikolmikko on se ottelun kolmas joukkue, jolla yhteistyö ottelun aikana tulisi toimia moitteettomasti.

Vielä loppuun, olen ainakin itse menettänyt tulkinnan siitä milloin screeni on tehdään oikein ja milloin väärin. Niin hurjia screenejä tulkitaan nykykoriksessa oikeaksi, koska niitä ei vihelletä vääriksi. Eikö screenin tekijä pidä olla screenin aikana paikallaan, eikä liikkeessä kyynärpäät alhaalla? Aikoinaan puhuttiin sylinteristä.
Useasti myös väärän screenin kohteeksi joutunut puolustaja saa tilanteesta virheen, kun liikkuva screeni pamahtaa kylkeen, selkeään...


Koripallossa - niin kuin palloilussa yleisemminkin – pyritään hyökkäyksessä ohittamaan puolustaja. Eli voittamaan ns. 1 vastaan 1 – tilanne. Taitavat hyökkääjät pystyvät tekemään tämän ilman apua. Mutta tilanteen voi myös hoitaa joukkuekaverin avulla. Tähän koripallossa käytetään screenejä.

Siinä joukkuekaveri asettuu hyökkäyksessä seisomaan toista joukkuekaveria vartioivan puolustajan eteen. Seisomisella hankaloitetaan puolustamista niin, että joukkuekaveri pääsee eroon puolustajastaan.

Koripallossa screenin tekeminen on tarkkaan määriteltyä. Asetuttuaan screeniin, on siinä seistävä paikallaan. Screeniä ei saa myöskään tehdä ”isommaksi” esimerkiksi kyynärpäitä tai polvia levittämällä tai taklaamalla lantiolla. Jos screenin tekijä toimii näin, vihelletään hänelle hyökkääjän virhe.

Pallollinen screeni

Screeniä kutsutaan pallolliseksi, jos se tehdään palloa kuljettavan pelaajan hyökkäyksen auttamiseksi. Screeni tehdään hyvin usein palloa kuljettavalle takamiehelle. Susijengin Teemu Rannikko on oivallinen pallollisen screenin käyttäjä. Hän ajaa tarkasti puolustavan pelaajansa screeniä päin. Se vaatii pelisilmää.

Palloton screeni


Screeniä kutsutaan pallottomaksi, jos sillä autetaan pallotonta joukkuekaveria vapautumaan puolustajastaan. Parhaimmillaan palloton screeni vapauttaa hyökkääjän suoraan loistavaan heittopaikkaan.

Suomen joukkueesta erityisesti Mikko Koivisto on taitava käyttämään pallottomia screenejä. Hän puikahtaa nopeasti screenin takaa heittoon. Puikahdus ja sisään menevä hyppyheitto on teknisesti vaikea suoritus.

 
Viestejä
1 005
Vs: BC Nokia 2017-18

Menee ohi topicin mutta basket.fi sivulta löytyy eu virheen nykyiset linjat. Sen tekstin mukaan Presley aiheutti tarpeettoman kovan kontaktin vaikka "vahinko" sinänsä oli tmv joten Mäntylän tiimi vihelsi oikein tilanteen
 
Viestejä
105
Vs: BC Nokia 2017-18

Pikkasen täytyy loiventaa eilistä. Hyökkäys ei näyttänyt miltä kataja peliin antoi odottaa, kai? Mutta olihan se valovuoden edellä KTP peliä. Se ulosajoon johtanut vihellys oli oikeutettu, mikäli lässytyksestä, tai pään räävinnästä oli huomautettu. Päälle hyppäämisestä en mielipidettäni vaihda.

Mitä tulee screeneihin. Labo taituroi kokolailla veitsenterällä kaiken aikaa perseensä/lantion kanssa.

Ja kevään väristä. Nippu on nyt semmonen, notta kotietu otettavissa ja muu kuin mitalipelit on pettymys.
 
Viestejä
666
Vs: BC Nokia 2017-18

Tuosta Espoo-pelistä vielä sen verran, että "vanha" Nokia olisi ollut kyllä tiukoilla Espoon fyysisessä puolustuksessa. Nyt Uudesti syntynyt Alanen ja Joseph toivat Nokian peliin tarvittua röyhkeyttä. Toki oma osansa on myös sillä, että Nokia onnistui hienosti löytämään sen vapaan miehen Espoon tuplatessa pallollista Laboa.

Alasen pelaamista on tällä hetkellä ilo seurata. Nokia saa merkittävästi enemmän pallonhallintoja Alasen kaivaessa roskapalloja milloin mistäkin. Vähän tulee Kimmo Muurinen mieleen.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Jorkku sanoi:
Alasen pelaamista on tällä hetkellä ilo seurata.

Alanen taisi saada jonkinlaisen itseluottamusboostin Helsinki-pelissä. Toivottavasti se jatkuu.

Mielenkiintoista nähdä Nokian vire jatkossa. Keskiviikkona pelataan Kauhajoella Karhua vastaan ja lauantaina Pyynikillä, joten vastus ei ainakaan helpotu.
 
Viestejä
1 434
Vs: BC Nokia 2017-18

MattHeldman sanoi:
Alanen taisi saada jonkinlaisen itseluottamusboostin Helsinki-pelissä. Toivottavasti se jatkuu.

Mielenkiintoista nähdä Nokian vire jatkossa. Keskiviikkona pelataan Kauhajoella Karhua vastaan ja lauantaina Pyynikillä, joten vastus ei ainakaan helpotu.

Möttölä ja kumppanit seuraavat taatusti Alasen otteita otsa tuskanhikeä valuen. Tämän parikymppisen kaverinhan pitäisi ikänsä puolesta olla parhaillaan rapakon takana, pelaamassa 6 minuuttia per peli Crap Lake Collegen (NCAA-II) riveissä! Miten Alanen kuvittelee saavansa sitä elämänkokemusta Korisliigaa pelaamalla?? Voi herranjestas.

Mitäs jos kaveri tuosta vielä parantaa otteitaan ja saa lopulta ammattilaissopimuksen ulkomaille? Siinähän on koko korttitalo vaarassa romahtaa, jos muutkin lupaukset alkavat taas katsella Korisliigaan päin.
 
Viestejä
2 290
Vs: BC Nokia 2017-18

Pyynikin Toivoton sanoi:
Möttölä ja kumppanit seuraavat taatusti Alasen otteita otsa tuskanhikeä valuen. Tämän parikymppisen kaverinhan pitäisi ikänsä puolesta olla parhaillaan rapakon takana, pelaamassa 6 minuuttia per peli Crap Lake Collegen (NCAA-II) riveissä! Miten Alanen kuvittelee saavansa sitä elämänkokemusta Korisliigaa pelaamalla?? Voi herranjestas.

Mitäs jos kaveri tuosta vielä parantaa otteitaan ja saa lopulta ammattilaissopimuksen ulkomaille? Siinähän on koko korttitalo vaarassa romahtaa, jos muutkin lupaukset alkavat taas katsella Korisliigaan päin.

Eikös liitolla ole tuossa valtit käsissä kun kuitenkin valitsevat maajoukkueet? Mahdollisuus halutessaan tehdä näppärä itsensä todistava profetia...

Maajoukkueesseen ei valita kuin HBA/NCAA:n polun käyneitä -> Dadaa, tulee näppärästi todistetuksi, että tämä liiton "ainoa totuus" toimii täydellisesti kun ei muuta kautta (esim. Korisliigasta) tule jatkossa maajoukkuemiehiä! Maajoukkueen kautta kai kuitenkin on se helpoin tapa saada näkyvyys joka tuo pelipaikan ulkomailta.
 
Viestejä
1 159
Vs: BC Nokia 2017-18

Iso peukku sille, ettei Alanen mennyt Crap Lake Collegeen. ;D

Hoppari jr taitaa kyllä viihtyä Troyssa? Miten lie pelit menneet? Ois kyllä kiva BC: n kannattajana katsoa Shawnin pelejä Korisliigassakin.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2017-18

Herkku sanoi:
Hoppari jr taitaa kyllä viihtyä Troyssa? Miten lie pelit menneet? Ois kyllä kiva BC: n kannattajana katsoa Shawnin pelejä Korisliigassakin.

Ennen joulua pelasi isojakin minuutteja (25) kun Troyn pistelinko Varnado oli pois, mutta toissa iltana taisi olla kaksi minuuttia kentällä, sitä edellisessä ei muistaakseni lainkaan. Toissa illan matsia Texasia vastaan katselin hetken livenä, mutta sinä aikana Hopi ei kentällä ollut.

Mitä tulee Crap Lake Collegessa pelaamiseen, niin en kyllä ymmärrä, miten Hopin neljän vuoden keikasta saa kokonaisuutena negatiivisen. Shawn menee satavarmasti eteenpäin koripalloilijana ja vaikkei Euro-sopparia saisikaan, niin Korisliigaa ehtii pelaamaan myöhemminkin, vaikkapa Nokialla. Tuskinpa myöskään elämänkokemuksena ihan ankein - Moniko jättäisi kauden avausmatsit Havaijilla tai esiintymiset lähes 20000 katsojan edessä Kentuckyssä tai 17000 katsojan Arkansasissa väliin?

Mitä Troyhin kouluna tulee, niin katselin juuri eilen, että ihan randomilla löytyi ainakin Katajassakin piipahtanut Lamayn Wilson, joka teki Troysta ihan komean ammattilaisuran Euroopassa.

Mutta tää nyt oli yksi mielipide :)
 
Viestejä
1 159
Vs: BC Nokia 2017-18

MattHeldman sanoi:
Ennen joulua pelasi isojakin minuutteja (25) kun Troyn pistelinko Varnado oli pois, mutta toissa iltana taisi olla kaksi minuuttia kentällä, sitä edellisessä ei muistaakseni lainkaan. Toissa illan matsia Texasia vastaan katselin hetken livenä, mutta sinä aikana Hopi ei kentällä ollut.

Toivottavasti viime kauden selkävaivat on nyt ohi.
 
Viestejä
291
Vs: BC Nokia 2017-18

Ei se Tampesterin Crap Lake nyt ainakaan kovempi koulu ole kuin NCAA. Ei mitää Nokialaisia, eikä pyrintöläisiä vastaan, mutta onhan nyt Jenkkien paskalammikko-yliopistoissa paremmat olosuhteet kehittyä. Peliaika pitää tottakai ansaita. Ja se on vaikeata Jenkeissä. Siellä on niin paljon atleettisia ja taitavia kavereita myös 5v5 harjoituksissa, joita ei välttämättä edes saada täällä järjestettyä. Edes korisliigassa.
Paitsi HBA:ssa?
Aivan varmasti Hanno päästäisi hunajanhajuisen pierun, jos jostain Nokian perukoilta saataisiin pelaajia Ameriikkaan. Ja miksi ei?
Miksi NCAA I/II on niin huono vaihtoehto? Huono valmennus? Huonot pelikaverit?
Ne ovat oikeasti sarjoja joissa kilpaillaan ja parhaat pelaajat pelaavat. Vai istuvatko penkkipelaajat harjoituksissa penkillä. Ai niin ei, ne kantaa juomapulloja. just.
Joo maajoukkue on varmasti helpoin tie saada näkyvyttä ja sinne onkin todella helppo päästä.

edit. sori lähes kokonaan off-topiccia, mutta kunhan ihmettelin taas.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös