Koripallo.com

BC Nokia 2019-20

Viestejä
33
Sitä minä ihmettelen, että miksikähän Teemu Sulonen sai lauantaina Joensuussa niin kovin niukasti peliaikaa?
Toivon jatkossa näkeväni Teemua enemmän kentällä.
Sulosen ollessa kentällä pakkipää vuosi melkoisella tavalla. Tästä kertoo Teemun +- tilasto, joka oli joukkueesta eniten pakkasella (-17). Jos kolkki ei uppoa ja vastustaja tulee ohi oikealta ja vasemmalta, niin silloin on parempi istua penkillä.
 
Viestejä
5 034
Sulosen ollessa kentällä pakkipää vuosi melkoisella tavalla.
Jep, alle yhdeksän minuuttia ja -17, ei tossa paljon muita vaihtoehtoja jää jäljelle kuin penkki. Toivottavasti oli poikkeus tämä esitys.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5 034
Lahti - Nokia 71-87

LaBan historian eka Korisliiga-matsi päättyi eilen 16 pisteen tappioon Nokian hakiessa pojot yli tuhatpäisen yleisön edessä. Muutama huomio:

- Nokialla eilen kaksi täydessä iskussa olevaa vahvistusta. Flack pelasi GTD50:nä 21 minuuttia 100 %:n heittopelillä, joten nyt mielenkiinnolla odotellaan mikä on Flackin taso kunhan saa pari matsia alle. Lada Tabb ei pelannut eilen, toivotaan pikaista paluuta kentälle.
- Make Hollandin toinen matsi Nokia-paidassa tehoilla 19/6 ja peliaikaa 37,5 minuuttia. Hollannikas valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi ja näyttäisi aika vahvasti siltä, että oli hyvä kaappaus Nokialta. Kaveri on todella nopealiikkeinen, puolustaa ja pyrkii riistoihin korkealla intensiteetillä. Hyökkäyspäässä vauhti on välillä niin kova, että pallo vähän karkailee, mutta eiköhän siihenkin saada kehitystä kauden aikana.
- Stacy Davis eilen huomattavasti parempi kuin Joensuussa lauantaina. Jatkossa saamme nähdä, kuinka paljon tuomarit rokottavat Davisia korilleajoista, jotka ovat vähän siinä rajoilla menevätkö puskemiseksi vai eivät. Itse en menisi eteen, kun Davis saa vauhdin päälle.
- Dole eilen 9/13 eli kahden ekan matsin jälkeen levypallokeskiarvo suht mukava 15. Bonuksena kolme torjuntaa.
- Nikkariselta ei oikein heitto uponnut, mutta +- eilenkin selvästi ottelun paras 22 ja lisänä kuusi syöttöä. Lassi oli hyvä haku Nokian joukkueeseen ja osoittanut jo kahdessa ekassa matsissa olevansa liigatason kaveri.
- Mattilalta kolmoset 4/7 ja 3 riistoa kaupan päälle.

Ekan puoliajan Lahti roikkui kannoilla kovilla kolmosilla, mutta toisella puoliskolla prosentit laskivat "normaalille" tasolle ja Nokia alkoi tehdä eroa. Lahdella sinänsä ihan ok jenkit. Mäkäläinen paini ansiokkaasti ja tulee olemaan tärkeä pelaaja Lahdelle, koska vaihtopenkiltä ei ole odotettavissa kovasti apua. Hirvonen toki tulee nostamaan Lahden iskukykyä ja Ikävalko tuo leveyttä penkille (mikäli on kunnossa), mutta saapa nähdä, millä tasolla Arttu Saarijärvi ja Aleksanteri Ahola liigaa pystyvät pelaamaan. Nämä Bymanit yms. kaverit ovat vielä liian kevyitä liigaan, mutta ehkä sitten tulevaisuudessa tilanne on toinen.

Lahdessa lähes 1100 katsojaa ja juhlamatsi, mutta kotiyleisö ei vielä ainakaan oikein innostunut liigatunnelmasta. Viime kauden Suomen Cup -matsissakin Lepiä vastaan Lahden rumpukööri piti kovempaa melua, nyt oli todella hiljaista.

EDIT1: Kalin Fisher palasi kotiin eli Holland on nyt virallisesti ottanut Kalinkan paikan.

EDIT2: Joko Lahden kentän paintti on vaarallisen liukas tai sitten varsinkaan Hollandin tossut eivät pitäneet. Veikkaisin vähän molempia, koska joku muukin meinasi siinä kuluneella tarrapinnalla heittää flik-flakit.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 564
Näin yhden jakson Nokian peliä - ymmärrän hyvin miksi Laboa ei kelpuutettu ryhmään. Urheilullista ja mukavan nopeaa peliä. Hopkins positiivisen rauhallinen, joten muistin hänet koohottajana ennen meren yli lentämistä. Nokia tulee keväällä olemaan 5 parhaan joukossa.
 
Viestejä
5 034
BC Nokia - KTP 72-85

Olipas hajanainen esitys Nokialta. Ensimmäinen puolisko meni vielä ihan kohtuullisesti, mutta toisella puoliajalla tehtiin paljon helppoja virheitä ja hyökkäyspäässä jäätiin 30 pisteeseen KTP-junan puksuttaessa ohi. En kuitenkaan olisi kovin huolissani tilanteesta. Kauden edetessä tänään nähtyjä nukahteluja saadaan varmasti karsittua pois ja mielestäni meillä on kohtuullisen hyvät jenkit. Kaiken lisäksi tänäänkin mentiin kolmella jenkillä.

Illan teesit:
- Hallissa on uudet pa:t, nyt niitä pitää vielä oppia käyttämään. Esimerkiksi joukkue-esittely jäi kokonaan musiikin alle.
- Davis 17/13, mutta tulee olemaan vielä paljon parempi, jos ymmärtää lainata palloa välillä. Otti myös typerän EU:n, jolla Kotka ratkaisi pelin lopullisesti.
- Holland myös ok matsi, mutta tänään ei päässyt puolustajistaan irti yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi keskiviikkona Lahdessa.
- Shawn tänään todella pehmeä. Jos kauden eka matsi oli parasta Shawnia, niin nyt nähtiiin niitä pelattyjä tössimisiä. Yksi kolkki meni sisään, mutta kun lopussa olisi pitänyt saada kirivaihdetta päälle, heittäminen alkoi pelottaa ja tyhjistäkin paikoista pallo siirrettiin kaverille.
- Nikkarisen heikoin peli tähän mennessä.
- Dolelta miehekästä painimista ja 16 pojoa, mutta levareita jäi käsiin vain kaksi.
- Mattila 9 pistettä ja peräti 8 syöttöä.
- Tyler Flackistä en keksi oikein mitään negatiivista sanottavaa.
- Kotkalta mieleen jäi Pinkstonin vaparit (12/12) ja Heinosen kolme kovaa kolkkia.

Lada Tabbin tervehtymistä odotellessa..
 
Viestejä
5 034
Ehkä vähän yllättävä voitto minikriisi-Kauhajoesta, pisteet kelpaa kyllä.

Tuomareilla pilli suht herkässä ja miestä lensi ulos kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Suloselta loistava esiintulo kylmänä vaihdosta, Stacy 28/10, Nikoa 16/4, Nikkarinen 7/3/7 ja +23 (!) ja Shawn kovat 16/7, vaikka menin välillä manaamaan miehen esityksiä, varsinkin sen floppaustekun jälkeen.

Lada kaiken järjen mukaan seuraavassa pelissä jo mukana, päästään pelaan neljällä jenkillä.
 
Viestejä
5 034
Hienoa, että Lapua kaatui tällaisella esityksellä. Lopussa Davis tarjoili pisteitä Kobrille kyllä niin paljon kuin yksi pelaaja pystyy. Saa nähdä, osaako Gibson tekemään Davisin puskemiselle mitään, mutta tänäänkin 3-4 viimeistä hyökkäystä Davisin itsekästä peruuttelua edes ilman kunnollista heittoa. Kaupan päälle feltonmaista puolustamista eli pakkipäässä työ ei juurikaan kiinnosta.

Nokian paras ilman kotiinpäinvetoja Lassi Nikkarinen, jolle taas kentän parhaat plusmiinukset. Kaupan päälle vielä kolme kolkkia. Shawnille myös hyvä matsi ja kolme kolkkia.

Hollandilla liikaa (5) menetyksiä ja kolkit eivät tunnu oikein uppoavan, mutta toisaalta tekee liikkeellään paljon tilaa hyökkäyspäässä ja puolustaa.

Dolessa ja Flackissä meillä on todella kova pitkä kaksikko varsinkin kun saadaan Flack kuntoon ja Dole oppii vähän varomaan noita virheitään.

Tabbille eka peli loukkaantumisen jälkeen, mutta kyllä nyt pari peliä mieheltä nähneenä ja parin luonnehdinnat kuulleena taidan pysyä kannassani, että Korisliigan taso on Tabbille liian korkea. Sääli sinänsä, koska herran asenne on ihailtava.

EDIT: Lapuan vaisuudesta olen yllättynyt.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5 034
Mitä Labolle loppujen lopuksi kävi?
Gibson ei halunnut joukkueeseen, vaikka sanoi arvostavansa pelaajana yli kaiken. Oli vaan tämän kauden kuvioon liian hidas. Sitä emme varmaan saa koskaan tietää, miten palkanmaksun yms. kanssa kävi ja mitä se oikeastaan meille kuuluukaan.

Positiivisena aspektina mainittakoon se, että Laboon on syksyn mittaan saatu yhteys. Juhannuksen jälkeen oli pitempiä jaksoja ettei saatu, osa muistaa varmaan ne mielenkiintoiset somepostaukset siinä juhannuksen korvilla :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 
Viestejä
401
Eilisessä pelissä nosteltiin myös alta sellaisista semivapaista paikoista ohi ihan urakalla. Davis tässä varmaan kunnostautui, mutta oli niitä muitakin. Nokialla kakkosten onnistumisprosentti 38, mikä on kyllä lähellä katastrofaalista. Vastaavasti kolmoset 41%, mikä tällä kertaa pelasti.

Tällä hetkellä vaikuttaa, ettei Nokain pelit tällä kaudella ainakaan tylsiä ole. Vauhtia riittää ja rapatessa roiskuu, mutta toistaiseksi tulos on ollut ihan ok. Joukkue non huomattavan urheilullinen ja on helppo ymmärtää Labon sivuuttaminen tällaisessa joukkueessa.

Nikkarinen on ollut odotuksiin nähden huikea ja jos mittaa olisi hiukankaan enempää ja heitto hiukan nopeampi, olisi kyseessä aivan huippu kaveri. Vastaavasti, jos Hopkins olisi pallon kanssa hiukan varmempi, olisi helppo povata tulevaisuutta ulkomaan sarjoissa.
 
Viestejä
5 034
Tällä hetkellä vaikuttaa, ettei Nokain pelit tällä kaudella ainakaan tylsiä ole. Vauhtia riittää ja rapatessa roiskuu, mutta toistaiseksi tulos on ollut ihan ok. Joukkue non huomattavan urheilullinen ja on helppo ymmärtää Labon sivuuttaminen tällaisessa joukkueessa.
Jep. Kauden aikana tullaan näkemään paljon pallon alaspäin lyömistä ja blokkailua, Flack etunenässä.

Mutta tosiaan neljästä ekasta vieraspelistä kolme voittoa. Ei voi valittaa. Ensi viikolla sitten Hurrikaanin paluu Nokialle, Gulls Töölössä ja perjantaina Pyrba kotona.
 
Viestejä
19 066
Nooh. Mistäpä tuon kukaan tietää, milloin Lassi pelaa sellaisessa suomalaisessa joukkueessa, joka käy pelaamassa ulkomaan kentillä. Ainakin joku syksy vaikka Virossa harjoitusmatsissa....?
 
Viestejä
511
Nooh. Mistäpä tuon kukaan tietää, milloin Lassi pelaa sellaisessa suomalaisessa joukkueessa, joka käy pelaamassa ulkomaan kentillä. Ainakin joku syksy vaikka Virossa harjoitusmatsissa....?
No niin Karhu täyttää kriteerit käy ihan Ruattissa syksyisin pelaamassa harjoitusotteluita
 
Viestejä
5 034
Nikkarinen oli tänäänkin todella hyvä ja Lassin plusmiinukset hämmentävät pelissä, jossa vastustajan 97:t jäävät voitosta huolimatta jopa miinukselle. Plussaa vielä Nickersonin kahden vuoden pahvista.

Sulosella kovat pikkuminuutit ja Flack oli myös hyvä. Kolmen muun jenkin yhteispisteet 23, vaikka Salollahan ne koulupoikajenkit piti olla. Dillardin funktio ja saatu jatkosoppari ei käy järkeen.

Kolme jaksoa pelattiin hyvää ja näyttävää korista, sitten lässähti. Vaikea kyllä sanoa, ketä noista jenkeistä alkaisi vaihtamaan. Flackiä ei missään nimessä, Holland on vähän varjojen mailla hyvän alun jälkeen, Davisin kakkosprossat on heikkoja, mies ei puolusta ja mököttää, kun taas Tabb vetää sata lasissa, mutta järki ja heitto eivät oikein pysy matkassa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös