Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
2 306
noh, katellaan miten kesällä käy....
Tehot ovat ainakin olleet hyvät. Huonoon paikkaan tuli loukkaantuminen, mutta jos Lauri pääsee pelaamaan ehjän (ja yhtä tehokkaan) loppukauden, niin kesällä voi olla ihan mukava tilanne. Aika näyttää.
 
Viestejä
567
Laurilla on ilmeisesti moottoripyöräilijöille tyypillinen vamma jossa olkapään ylempi luu vähän irtoaa käteen vievästä luusta jänteiden kiinnityskohdassa. Tuo tapahtuu helposti kun kaatuu pyörällä ja rysähtää kylki edellä maahan, itsekkin sen kärsinyt ja luu tahtoo vieläkin puskea ylöspäin. Itsellä meni lähes vuosi (ilman leikkausta) ennen kuin tuota alkoi saada laskettua ja vieläkin on vähän tuntua kun kättä pyöräyttelee tai vetää leukoja.

Lauri ei törmännyt maahan mutta vähän vastaavahan tuo toisen rintaan pyörähdys olkapää edellä oli. Toivottavasti oli kuitenkin asteikon alapäässä tuo vamma, eli että luu jäi vielä kunnolla kiinni jänteisiin jolloin 1-6 kuukauden kuluessa pitäisi ilman leikkausta olkapaa olla treenauksen ansiosta jopa parempi kuin ennen loukkaantumista.
 
Viestejä
664
Laurilla on ilmeisesti moottoripyöräilijöille tyypillinen vamma jossa olkapään ylempi luu vähän irtoaa käteen vievästä luusta jänteiden kiinnityskohdassa. Tuo tapahtuu helposti kun kaatuu pyörällä ja rysähtää kylki edellä maahan, itsekkin sen kärsinyt ja luu tahtoo vieläkin puskea ylöspäin. Itsellä meni lähes vuosi (ilman leikkausta) ennen kuin tuota alkoi saada laskettua ja vieläkin on vähän tuntua kun kättä pyöräyttelee tai vetää leukoja.

Lauri ei törmännyt maahan mutta vähän vastaavahan tuo toisen rintaan pyörähdys olkapää edellä oli. Toivottavasti oli kuitenkin asteikon alapäässä tuo vamma, eli että luu jäi vielä kunnolla kiinni jänteisiin jolloin 1-6 kuukauden kuluessa pitäisi ilman leikkausta olkapaa olla treenauksen ansiosta jopa parempi kuin ennen loukkaantumista.
Siis törmäys toisen rintakehään, ja vielä niin ettei törmätylle tule vammoja saati juuri edes horjahtanut, voisi aiheuttaa moottoripyörällä kaatumista vastaavan vamman? Ei hyvää päivää jos näin. Nyt on vahvati mielessä Litmasen lasinilkat.

Olisko toi nyt kuitenkin aiheutunut jostain muusta tällistä ja alkanut tuossa kontaktissa oireilla?
 
Viestejä
454
Tätä kyseistä vammaa on kuuden asteista näköjään. Nuo 4-6 asteen tapahtuvat juuri esim mp-onnettomuuksissa. Tuo annettu parantumisennuste on 1. asteen mukainen. Eiköhän tuo MRI:ssä ole aika tarkkaan selvinnyt, enkä muista kuulleeni mistään että olisi ollut kantositeessä joka viittaisi vakavampaan. Myöskään näköhavaintojen mukaan peleissä penkillä on ollut ilman. Pahahan noista varmaan on sanoa, mutta jos kaiken tutkimisen jälkeen tästä paljastuisi usean kuukauden juttu, Bullsin lääkintäosaaminen ei ole kyllä sitten FOn vaihdon myös parantunut.
------

Yöllä mielenkiintoinen testipenkki Bullsille. Kovakuntoinen Suns jos kaatuu, niin sitten saatetaan olla jollain uralla. Yksi mielenkiintoinen ajatus (ei edes huhu) olisi että Suns ottaisi Laurin ja saisi Cameron Johnsonin (+jotain sälää). Toki about samanikäinen, mutta 2.5 vuotta vielä halvalla ja tuotos olisi samaan suuntaan kuin Laurilla eli pelin levittäjä ja catch&shoot-nakkelija, lyhyempi tietty. Näin varsinkin jos PatWilliä ajatellaan "lopulliseksi" PF-vaihtoehdoksi. Ja Suns tarvitsee menestystä nyt. No.. ei näistä spekulaatioista allensa kannata laskea, vielä.

Loppukauden ohjelma on älytön kun NBA:n johto ahtaa pelejä niin että seuraava kausi alkaisi normaalisti. 37 peliä 67 päivässä ja siinä 9 back-2-backia, ja oliko vielä jotain rästissä. Voi alkaa yhdeltä sun toiselta paikat ratkeamaan. Tiedä sitten onko tuossa minkään kannalta mitään järkeä ja onko tuote katsottava, jos joukkueilla alkaa olla G-liiga-miehistöt kentällä. Eipähän kauaa ehdi murehdia läskiksi menneitä yrityksiä, kun seuraava mahdollisuus on heti huomenna.
 
Viestejä
454
Näinhän siinä kävi että kun vastus koveni napsulla parilla, niin Bullsin resurssit eivät tahdo riittää. Lavinelta on otettu parissa viime pelissä tehoja pois tuplailemalla tätä herkästi heti kaarella ja kun ei muuta heittovoimaa älyttömästi ole on tämä tehonnut. WCJ ei ole puolustuspäässä pärjäillyt edes vähää alusta Aytonille ja Jokicille. Jos Kornet pelaa backupsentterinä ja viimeiselllä minuutilla, niin eipä voi paljoa odotella ja kuvaa hyvin Bullsin pitkän pään tilannetta. Joku McGee tai vastaava halvahko veteraani auttaisi nyt ensi alkuun. Proggis on jatkossa kova ja kohtapuoliin voi olla etteivät ne tilastot kerrokaan, kuten hätäisimmät julistivat, että Laurin poissaollessa Bulls pärjää paljon paremmin. Tässä on nyt puolitoista viikkoa aikaa Laurin kuntoutua ja jos se ei riitä, siten on varmaan jatko tuntematon. Jossain BD totesi että varovainen pitää olla ettei vaan loukkaannu heti uudelleen, jolloin kausi olisi aika lailla siinä. Omaan silmään ei sattunut Lauria siviileissä Nuggets-kotipelissä?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
454
Melkeinhän tuo Pelsupeli suli näppiin 4. erässä. LaVIne on aivan kyllä huimassa vedossa 36 pistettä 63%, ja 8 syöttöä päälle. Jos naapurilla on Zion, Ingram, Lonzo, Bledsoe ja Adams ja penkillä Hart ja JJ Redick, niin kyllä niiden pitäisi voittaa. Van Gundy päätti tauolta tultaessa jäähdyttää kuuman Zionin juoksuttamalla kaikki setit alkupuolella näkymättömälle Ingramille. Loppuvaiheessa Bullsin touhu meni jälleen koheltamiseksi ja mm. sekä Coby että Lavinen rikkoivat 3-heittäjää tarpeettomasti. Tämän sulamisen takia muuten ok pelistä ei varmasti kukaan osaa olla voitostakaan erityisen riemuissaan. Lauri taisi olla "doubtful" statuksella ja reissussa mukana eli 11.3 odotettavissa kentälle. Bulls ei enää kommunikoi juuri näiden potilaiden palaamista harjoitteluun, joten varmaankin Lauri jo kontaktia ottaa. Lonzo halaili Lavinen kanssa ottelun päätyttyä siihen malliin että joku spekuloi heti että tervehtivätkö siinä tulevat joukkuetoverit toisiaan. Taitaa kuitenkin vaan olla UCLA-connection kyseessä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
52
Mjoo.... kiinnostava matsi kahden joukkueen välillä, jotka ihmettelee molemmat varmaan aika samoissa tienristeyksissä omaa tulevaisuuttaan; sarjataulukossa nouseminen on ihan mahdollista, koko ajan mahdollisempaa, koko ajan enemmän omissa näpeissä, paljon monipuolista lahjakkuutta on saatu haalatuksi kasaan – ja samalla varteenotettava ykkösvaihtoehto muutamilta avainpelipaikoilta selvästi puuttuu.

Bulls pelasi läpi ottelun pistäen esiin useimpia niitä hyveitä, joihin Donovanin alaisuudessa on tällä kaudella alettu oppia. Selvästi iloisin yllätys itselleni tässä matsissa – joka päästettiin tietysti hölmöillesssä ihan liian tiukaksi – oli se että Lavinelle oli nähtävästi tehty nyt tosi selväksi, että tiukkoja matseja ei tarvitse ratkaista ypöyksin kun 3-4 viimeistä minuuttia ovat käynnissä. Toivottavasti näitä parantavia kokemuksia kertyy tulevaisuudessa joukkueelle lisää.

Yksi ottelu sinne tai tänne ei kerro tulevaisuuden mahdollisuuksista paljon. Ei yleensä mitään. Mutta kun pelaajavaihtokauppoja nimenomaan näiden kahden joukkueen välillä – erilaisin paketein ja liitännäisin – on niin paljon viime aikoina arvuuteltu ja viritety, niin hassusti; tämän viimeksi nähdyn ottelun perusteella Bulls ei kaipaa Pelsseistä ketään. Ei Lonzoa, eikä Steven Adamsia. Ainoastaan Zion olisi yksiselitteinen vahvistus, mutta a. hänestä on turha haaveilla b. hän sotkisi perusteellisesti kaiken, minkä varassa Bullssin hyökkäys nyt elää.
 
Viestejä
1 583
Oikeastaan sama trendi jatkuu pelistä toiseen eli hyökkäyksen pitää toimia hyvin, jotta Bulls voittaa. Bullsin puolustus ei juurikaan pelejä voita. Nytkin Pelicans -pelissä Bullsin heittopeli oli keskimääräistä parempaa. Jopa Coby White heitti kolkit 4/7. :oops:

Puolustus on todella heikkoa ajoittain. Bullsin onneksi nuori Pelicansin ryhmä ihan hölmöili 2. neljänneksen häviten sen 20-38. Onhan se ihan älytöntä, että Pelicans ekalla puoliajalla kivittää kolkit 1/11 ja tekee vain 45 pinnaa, mutta silti pelin lopussa pistesarakkeessa on 124 pinnaa. Eli 79 pinnaa Pelicanseille toisella puoliajalla.. Mutta joo, eipä nba:ssa oikein mikään joukkue näytä juurikaan panostavan puolustukseen.

Jos naapurilla on Zion, Ingram, Lonzo, Bledsoe ja Adams ja penkillä Hart ja JJ Redick, niin kyllä niiden pitäisi voittaa.
No mun mielestä Pelicansin "supporting cast" Zionin ja Ingramin jälkeen on tosi huono. Noistakin mainituista pelaajista Bledsoe ja Adams kuuluvat oikeastaan ryhmään "nba:n yliarvostetuimmat pelaajat". Molemmat olivat erittäin huonoja Bulls -pelissä. Erityisesti Adams oli hämmentävän huono. Nykyään hän ei pärjää edes puolustuksessa enää lainkaan ja hän oli ehkä suurin syy Pelicansin huonoon ekaan jaksoon. Muutenkin on ihmeellistä, jos Pelicans vielä pitkään peluuttaa tuollaista täysin heittotaidotonta isoa miestä Zionin rinnalla. Vie kaiken tilan Zionilta. Ja muutenkin tulevaisuuden kannalta heidän kannattaisi antaa Adamsin minuutit Jaxson Hayesille.. Lisäksi JJ Redick alkaa olemaan ehtoopuolella (nyt toki pelasi tosi hyvin), niin paljon Pelicansin rosteri tarvitsee täydennystä.
 
Viestejä
279
Hiljaista on. Onko Lauri lopettanut salaa koripallon pelaamisen olkapäävamman johdosta? :)
NBA on ollut tauolla pari päivää ja seuraavat pelit keskiviikkona. Joku kerätään tv rahoja peli oli viikonloppuna, mutta muuten NBA maailmassa muutenkin on hiljaista. Bullsilla mahdollisesti peli torstaina, mutta toisaalta kumpikin Embiid ja Simmons jäivät pois viikonloppuna olleesta rahankeruu pelistä, joten pelataankohan tuota torstain peliä.
 
Viestejä
2 106
CBSsportsin puolivuotiskatsauksesta:

The Bulls' first half was all about Zach LaVine, who has blossomed into an All-Star through increased efficiency and playmaking. He's become one of the best clutch scorers in the league, which has allowed the Bulls to win more close games than in previous seasons. Patrick Williams looks like the power forward of the future for Chicago, which raises questions about how they'll proceed with Lauri Markkanen, who could become a hot name as the trade deadline approaches.

1
 
Viestejä
1 224
CBSsportsin puolivuotiskatsauksesta:

The Bulls' first half was all about Zach LaVine, who has blossomed into an All-Star through increased efficiency and playmaking. He's become one of the best clutch scorers in the league, which has allowed the Bulls to win more close games than in previous seasons. Patrick Williams looks like the power forward of the future for Chicago, which raises questions about how they'll proceed with Lauri Markkanen, who could become a hot name as the trade deadline approaches.

1
Aika huokeasti kirjoittelee Patrcik Williamsista. Patehan on hyvä prospekti mutta hyökkäyksessä aika paljon töitä vielä.
 
Viestejä
454
Sekä Laurin että OPJ:n pitäisi olla pelikuntoisia torstaina kun Bulls kohtaa Sixersin jotka yrittävät pärjäillä ilman Simmonsia ja Embiidiä. Näm koronatoimien takia pois kokoonpanosta. Lauri aloittanee ja OPJ tullee penkiltä. Molemmat ovat Donovanin mukaan ottaneet kontaktiharjoituksia AS-pyhien aikana. Saas nähdä pelaamattomuuden aiheuttaman ruosteen määrää, mutta tämähän on voitettavassa oleva peli noilla tasoituksilla.

Epäilen ettei Lauri liiku mihinkään vielä. Tai ainakaan tulevan RFA-statuksen takia ei kannata investoida nyt häneen, kun hommaa voi koittaa vaan hyvällä tarjouksella sitten kesällä. Tai sitten jonkun täytyy haluta häntä kovasti kovasti playoffeihin. Palautus ei vaan tilanteesta johtuen voi kovin kummoinen olla.
 
Viestejä
1 583
Sekä Laurin että OPJ:n pitäisi olla pelikuntoisia torstaina kun Bulls kohtaa Sixersin jotka yrittävät pärjäillä ilman Simmonsia ja Embiidiä. Näm koronatoimien takia pois kokoonpanosta. Lauri aloittanee ja OPJ tullee penkiltä. Molemmat ovat Donovanin mukaan ottaneet kontaktiharjoituksia AS-pyhien aikana. Saas nähdä pelaamattomuuden aiheuttaman ruosteen määrää, mutta tämähän on voitettavassa oleva peli noilla tasoituksilla.
No tuo peli on nyt tietenkin "pakko voittaa" -kategoriassa. Mutta ihan hyvä, että Bulls saa taas yhden lahjavoiton yli 50% -voiton jengiltä. Nämä voivat nousta arvoon arvaamattomaan, kun idän keskikasti voi olla tasainen loppuun asti.

Epäilen ettei Lauri liiku mihinkään vielä. Tai ainakaan tulevan RFA-statuksen takia ei kannata investoida nyt häneen, kun hommaa voi koittaa vaan hyvällä tarjouksella sitten kesällä. Tai sitten jonkun täytyy haluta häntä kovasti kovasti playoffeihin. Palautus ei vaan tilanteesta johtuen voi kovin kummoinen olla.
Onhan se tietysti todennäköiisempää, että Lauri ei liiku mihinkään. Kun muut seurat eivät hirveitä halua sijoittaa, kun heti kesällä on tuo RFA.

Mutta Bullsin johdonkin pitää nyt jo tässä vaiheessa vastata kysymykseen., että paljonko ovat valmiita maksamaan Laurille. Jos he ovat sitä mieltä, että yli 15milj./kausi ei tulla maksaamaan ja P-Will on tulevaisuuden PF. Niin tässä valossa heillä saattaakin olla kiinnostusta tehdä esim. huhuttu Lonzo-Lauri -vaihtokauppa. Toki sitten Lonzokin on RFA kesällä.

Paljon on ollut nyt huhuja, että Bulls olisi kiinnostunut Drummondista ja/tai Porzingisista. Eipä tällaiset todennäköisesti tule toteutumaan, mutta varmasti keskusteluja on ollut. Näistä keskusteluista voisikin ehkä vetää sellaista johtopäätöstä, että Carteria ei enää nähdä niin hyvässä valossa. Vai halutaanko Carteria siirtää PF:ksi uuden sentterin myötä. Ihan tietysti skelulaatiota kaikki.

Drummond varmasti lähtisi aika pienellä vastikkeella, kun hän on UFA tämän kauden jälkeen. Mutta Drummondin tulo varmasti sotkisi aika pahasti Laurin kesän neuvotteluja, kun Drummondkin olisi neuvottelemassa. No eiköhän joku playoff -joukkue heitä Clevelandille parhaan vastineen Drummondista.
 
Viestejä
454
No tuo peli on nyt tietenkin "pakko voittaa" -kategoriassa. Mutta ihan hyvä, että Bulls saa taas yhden lahjavoiton yli 50% -voiton jengiltä. Nämä voivat nousta arvoon arvaamattomaan, kun idän keskikasti voi olla tasainen loppuun asti.
"Tietenkin" :). Kaikki on suhteellista paitsi somessa. Harris,Green ja Curry (siinä se on pointti kuin Cobykin) mahtuisivat Bullsin avaukseen jos parhaat pelaisi ja Howardin tyyliset voimasentterit ovat olleet Carterille pahoja paloja. Maxeylta suonenvetopäivä niin saattaa lipsahtaa Bullsilta. Puolustuspäässä tässä on edelleen kova joukkue vastassa. Vedonlyönnissä Bulls on 3 pojon erolla suosikki joten ei tämä mikään saletissa-matsi ole. Mielenkiintoinen kyllä, eikä vähiten Laten paluun vuoksi. Olisi kyllä hyvä ottaa tähän jonkunmoinen esitys pohjalle, mutta kyllä kuukauden paussin on pakko näkyä. Nyt pitää pysyä kentällä loppukausi.

Carter saattaa olla se todennäköisin joka trade deadlinella liikkuu, vaikkei tuostakaan juuri palautusta tule.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 106


The Spurs and LaMarcus Aldridge have agreed to part ways and the franchise will look to trade the 7-time All-Star.
...
some around the league believe a Lauri Markkanen trade is a real possibility, though that could happen in another trade and not necessarily in a bigger Aldridge deal with San Antonio.
 
Viestejä
796
Heitto upposi Laurilta paluupelissä, muuten aika heikkoa peliä minusta. Laurin liike vaikuttaa tällä hetkellä hitaalta ja puolustuksessa aika hukassa edelleeen. Mielenkiintoinen toi Spurs huhu, ei huono seura. Jos ei jatka bullseissa niin seurat johon toivoisin Markkasta olisi Spurs tai Golden state, tiedä onko kumpikaan mahdollisia mutta nuo sytyttää enemmän kun pelicans, hornets, kings yms.
 
Viestejä
279
Eipä siellä ollut ensimmäistäkään pelaajaa, joka pelasi hyvin puolustuksessa. Joten koska Lauri oli kuitenkin paras hyökkäyksessä niin kaipa voisi sanoa, että oli paras pelaaja Bullsilta tänään. 76rs oli kuitenkin katsonut tarkkaan miten Bulls puolustaa pick&rollia. Kaikki takamiehet skriinin jälkeen hyökkäsivät kohti koria ja koska Bulls:lla ei ollut kertaakaan kukaan auttamassa niin automaattinen 2-vs-1 tilanne. Bulls on kyllä umpisurkea mitä tulee pick&roll pelaamiseen kummassakin päässä, kun se kuitenkin on koripallon yksi tärkeimmistä osa-alueista niin paljon on Bullsilla matkaa menestykseen (ainakin tällä kaudella).
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös