Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Harmi Bullsin - ja Markkasenkin kannalta.

Sen sijaan SG-osastolle näemmä voi palkata puolenkin tusinaa pelaajaa... Nyt lisätty David Nwaba.
http://www.nba.com/bulls/bulls-claim-nwaba

Toisessa jutussa summattiin:
The 24-year-old Nwaba made his NBA debut with the Lakers in 2016/17 and earned himself a permanent roster spot after a strong showing following two 10-day contracts. While Los Angeles picked up Nwaba’s option for 2017/18, his salary remained non-guaranteed, giving the team the flexibility to create additional cap space.

Nwaba posted solid numbers in his 20-game cameo with the Lakers, averaging 6.0 PPG and 3.2 RPG in 19.8 minutes per game. The Lakers were intrigued by Nwaba’s development and defensive capabilities but understood he would likely be claimed off waivers
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Bullstalk-podcastissa paljastettiin että Miroticille tarjottiin noin 12Me vuodessa, todennäköisesti neljäksi vuodeksi, ja hän kieltäytyi koska luuli saavansa markkinoilta 14-15Me vuodessa. Ja sitten kukaan ei ollutkaan kiinnostunut maksamaan tuollaista summaa keskinkertaisesta heittäjästä, joka ei mahdu hyvässä joukkueessa aloitukseen. Lisäksi spekuloitiin, että tämän jälkeen Bulls olisi tarjonnut alkuperäistä pienempää summaa, mikä olisikin ihan fiksua. Ja nyt ollaan umpikujassa.

Hauska nähdä miten käy. Jos olisin Niko ja oikeasti uskoisin itseeni, tekisin parin vuoden diilin vähän halvemmalla, treenaisin heittoa aivan perkeleesti ja tekisin liigan huonoimman joukkueen kakkosoptiona 25/10 statsit. Sillä saisi sitten vapaaherrana varmaan jonkun 4v/70Me sopparin jolla pärjäisikin loppuelämän.
 
Viestejä
1 434
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Niin kivuliasta kuin se monille onkin, nyt on aika ottaa suomilasit pois silmiltä ja todeta, että kesäliiga meni Markkaselta melko huonosti. Ei ole liioittelua sanoa, että tuo syksyn 2016 tuottama kuva miehestä hurjana kaukoheittäjänä on vaarassa murentua totaalisesti jo ennen NBA-uran varsinaista alkua.

Markkanen roiski Vegasissa kaaren takaa aivan järjetöntä tahtia ja onnettomalla tarkkuudella. Ihan hyvä, että löytyy uskallusta heittää kun on paikka, mutta jos ei vaan millään putoa, on siirryttävä toisiin ratkaisuihin. Arizonassa ajoittain käyttämänsä pull up -hypärit Lauri oli unohtanut täysin ja väkinäiset ajot päätyivät jatkuvasti ongelmiin. Low postissa Markkanen ei saanut mitään aikaan.

Toistaiseksi Chicagossa on ajateltu, että Markkasen ilmiselvät puolustusvaikeudet voidaan hyväksyä ja antaa anteeksi, jos kerran mies on jonkinlainen hyökkäyspään ihmelapsi. Tästä ei kuitenkaan ole viime aikoina ollut enää mitään merkkejä.

Koko ajan on ollut selvää, että Markkanen on monessakin mielessä riippuvainen kaukoheitostaan. Ilman sitä kuivuvat NBA-tasolla muutkin mahdollisuudet hyökkäyspäässä. Ensi kaudella on pakko päästä kaaren takaa jonnekin 40 prosentin paremmalle puolelle.

Kesäliiga näytti, että Markkasen dfraftisijoitus oli lopulta rankasti yläkanttiin. Kaukana Laurin takana varatut pelaajat tekivät pelistä toiseen kovaa jälkeä ja pelasivat muutenkin selvästi terävämmin. Hieman naurattaa myös tämä Miroticin parjaus suhteessa Markkaseen: joo, Nikon suoritustaso heittelee ja itseluottamuksen kanssa on niin ja näin, mutta tällä hetkellä kyseessä on kuitenkin selvästi Lauria kovempi pelaaja. Voi olla että jatkossakin.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Suomi-lasit kannattaa tosiaankin ottaa pois nenältä jos ei halua pettyä rankasti katteettomien odotusten pettäessä - tosin en niitä kovin paljoa ole tässä keskustelussa nähnyt, monissa muissa paikoissa kylläkin.

Mutta en nyt kyllä sirottelisi vielä tuhkaakaan päälleni kesäliigapelien takia. Ne antoivat varmaan aika realistisen kuvan siitä, missä Markkanen menee tällä hetkellä. Pelaamissaan kolmessa pelissä oli kesäliigajoukkueen tuloksekkain pelaaja jolla toki ei kaikki mennyt ihan putkeen, mutta onnistumisiakin tuli riittävästi että oli (huonon) joukkkueen syömähammas. Näin pitikin olla. Moni toki toivoi, että Markkanen olisi dominoinut peliä, mutta se oli liikaa odotettu - varsinkin kun parissa ekassa pelissä ei paljoa joukkuepeliä nähty ja pallo eksyi melko harvoin Markkasen käsiin.

Mitä tulee sitten NBA:han, niin sitten tilanne onkin toinen. Monissa paikoissa tunnutaan ajattelevan, että Markkanen on avauskokoonpanon pelaaja ja huippu samantien. Ei todellakaan ole. Tasohyppy kesäliigasta NBA:han on vähintään yhtä iso kuin hyppy Märskystä NCAA:han.

Ja mitä Toivoton sanoo Miroticista pitää mielestäni paikkansa. Jos Mirotic pelaa Bullsissa, on varmasti niiden ykkösvaihtoehto nelospaikalle. Portis lienee ainakin aluksi kakkosvaihtoehto - mutta Markkanenkin tullee saamaan peliaikaa, ainakin kokeiluluontoisesti alkukaudesta.

Musta olis ihan hyvä suoritus Markkaselta, jos vakiinnuttais paikkansa ensi kauden aikana pelaavassa rotaatiossa, että sais kevätkaudella systemaattisesti penkiltä sen 15 minuuttia per peli.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pyynikin Toivoton sanoi:
Kesäliiga näytti, että Markkasen dfraftisijoitus oli lopulta rankasti yläkanttiin. Kaukana Laurin takana varatut pelaajat tekivät pelistä toiseen kovaa jälkeä ja pelasivat muutenkin selvästi terävämmin. Hieman naurattaa myös tämä Miroticin parjaus suhteessa Markkaseen: joo, Nikon suoritustaso heittelee ja itseluottamuksen kanssa on niin ja näin, mutta tällä hetkellä kyseessä on kuitenkin selvästi Lauria kovempi pelaaja. Voi olla että jatkossakin.

Kuka on parjannut Miroticia suhteessa Markkaseen? Minä ainakin olen parjannut häntä suhteessa muihin NBA:n aloittaviin nelospaikan pelaajiin. On ihan selvää, että Markkanen tulee rookiekaudella kehiin Miroticin ja Portisin takaa.

Mitä kesäliigaan tulee, niin olen sinänsä samaa mieltä siitä ettei se mennyt täysin putkeen, ja varsinkin puolustuspään suhteen näin syytä huolestua. Heitosta on kuitenkin ihan mahdotonta sanoa yhtään mitään, kun otoskoko on näin pieni ja nämä olivat Markkasen ekat "NBA"-pelit ikinä. Katsotaan prosentteja sitten ensi vuoden puolella kun alla alkaa toivon mukaan olla parisen sataa kolmosen yritystä. Yli 40 prosenttiin olisi joo kiva aikanaan päästä, mutta ei sekään ole mikään "pakko" heti ensi kaudella. Itse asiassa minä pitäisin tätä melkoisena ihmeenä. Miroticia pidetään muuten yhä kenttää levittävänä stretch fourina vaikka viime kaudella prosentit jäivät alle 35:n.

Jotenkin naurattaa tämä ihmisten ylireagointi siihen, miten yksittäiset pelaajat ovat pelanneet jossain kolmessa kesäliigapelissä. Jenkeissähän on jaettu jo all star -paikat ja vuoden tulokkaan tittelitkin ennakkoon, ja loput ovat sitten varmoja busteja. Minusta aika paljon kertoo se, että Vegasin liigan MVP-pysti on männävuosina mennyt sellaisille pelaajille kuin Josh Selby, Jonas Valanciunas, Glen Rice Jr., Kyle Anderson ja Tyus Jones. Markkasesta on koko ajan tiedetty, että fysiikan kanssa on niin paljon tekemistä että kyseessä on monen vuoden projekti. Nyt on sitten varausvuorokin ollut liian korkea, kun joku on pelannut pari kesähöntsää paremmin. Voi hyvää päivää. Minä sanon tähän, että hyvin todennäköisesti draftin kakkoskierroksellakin on ollut joku varaus joka osoittautuu lopulta Lauria paremmaksi, mutta ei sitä kyllä kesäliigan perusteella voi päätellä.

Asiasta toiseen, NBA.comissa oli piinallisen pitkä Sam Smithin juttu Fred Hoibergista. Siinä oli paljon sitaatteja Hoibergilta. Tulikohan nyt varmasti selväksi, mihin tässä pyritään?

“Competiveness was the reason I survived 10 years in the league,” notes Hoiberg of his role playing career with the Pacers and Bulls. “It certainly wasn’t because I was a great athlete. It was because I was a competitor, always the first guy in the gym and trying to outwork people."
“Just don’t change who you are as far as your competitive nature,” Hoiberg says. “Something we will continue to do is compete."
"I’m excited about coaching this young group and hopefully growing with them and getting these guys to go out and compete every night when they step on the floor."
"The biggest thing is going out there and competing and playing hard every single time you step on the floor. I think if we do that the way the league is we’ll have a chance to hopefully put ourselves in a position to win. The hard part is closing games with an inexperienced group. But I’m confident our team is going to compete every time we take the floor. Go out and compete and if you do good things will happen.”
"The biggest thing is we are going to go in and talk about going out and competing every night and going out there trying to win basketball games."
“We’ve got young players who hopefully are going to go out and compete and play the right way”
"With all the young players you are going to have inconsistencies. We’re going to have that this year, but it’s all about going out and competing."
“The thing we are trying to instill,” said Hoiberg, “is going out and competing every night we go on the floor. That will be the judge of what we do; that’s what it’s about.”
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Hilarious! ;D

Toisaalta, mitäpä muutakaan voi sanoa valmentaja jonka joukkueen ensisijainen tavoite on hävitä riittävän paljon?

Dreier sanoi:
Markkasesta on koko ajan tiedetty, että fysiikan kanssa on niin paljon tekemistä että kyseessä on monen vuoden projekti.
Tää aikaperspektiivi tuntuu tosiaan ajoittain keskustelussa unohtuvan. Bullsin projekti, jonka ensimmäiset palaset Dunn, LaVine ja Markkanen on, lie vähintään kolme-viisi vuotta. Siihen halutaan lisätä ensi kesänä pari kovaa draft-pickiä / muuta uutta löytöä ja sitten vielä seuraavana kesänä pari jne. Kukaan tuskin myöskään kuvittelee, että jokainen pala joka tähän mukaan otetaaan tulee säilymään siinä loppuun saakka - mutta kun on muutamia vuosia kokeiltu aina tukkua uusia lupaavia nuoria pelaajia, niin ehkä neljän-viiden vuoden päästä siitä on siilautunut kotikasvatettu kova, nuori ja nälkäinen ydinjengi jolla sitten aletaan pelata tosissaan sijoituksista.
 
Viestejä
278
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pyynikin Toivoton sanoi:
Niin kivuliasta kuin se monille onkin, nyt on aika ottaa suomilasit pois silmiltä ja todeta, että kesäliiga meni Markkaselta melko huonosti. Ei ole liioittelua sanoa, että tuo syksyn 2016 tuottama kuva miehestä hurjana kaukoheittäjänä on vaarassa murentua totaalisesti jo ennen NBA-uran varsinaista alkua.

Markkanen roiski Vegasissa kaaren takaa aivan järjetöntä tahtia ja onnettomalla tarkkuudella. Ihan hyvä, että löytyy uskallusta heittää kun on paikka, mutta jos ei vaan millään putoa, on siirryttävä toisiin ratkaisuihin. Arizonassa ajoittain käyttämänsä pull up -hypärit Lauri oli unohtanut täysin ja väkinäiset ajot päätyivät jatkuvasti ongelmiin. Low postissa Markkanen ei saanut mitään aikaan.

Toistaiseksi Chicagossa on ajateltu, että Markkasen ilmiselvät puolustusvaikeudet voidaan hyväksyä ja antaa anteeksi, jos kerran mies on jonkinlainen hyökkäyspään ihmelapsi. Tästä ei kuitenkaan ole viime aikoina ollut enää mitään merkkejä.

Koko ajan on ollut selvää, että Markkanen on monessakin mielessä riippuvainen kaukoheitostaan. Ilman sitä kuivuvat NBA-tasolla muutkin mahdollisuudet hyökkäyspäässä. Ensi kaudella on pakko päästä kaaren takaa jonnekin 40 prosentin paremmalle puolelle.

Kesäliiga näytti, että Markkasen dfraftisijoitus oli lopulta rankasti yläkanttiin. Kaukana Laurin takana varatut pelaajat tekivät pelistä toiseen kovaa jälkeä ja pelasivat muutenkin selvästi terävämmin. Hieman naurattaa myös tämä Miroticin parjaus suhteessa Markkaseen: joo, Nikon suoritustaso heittelee ja itseluottamuksen kanssa on niin ja näin, mutta tällä hetkellä kyseessä on kuitenkin selvästi Lauria kovempi pelaaja. Voi olla että jatkossakin.

No jaa, Markkanenhan heitti 2/3 pelissä juuri tuon 40% kolmosistaan sisään. Tuossa oli vain tuo yksi peli, missä ei tullut heittämisestä mitään, mutta niitä tapahtuu myös maailman parhaille heittäjille. Curry muistaakseni heitti jonkun 0-11 kolmosissaan yhdessä pelissä viime kaudella. Tottakai oikeissa peleissä ei tule niin vapaita heittoja kuin kesäliigassa, mutta kolmen pelin otannalla en olisi tästä asiasta Laurin kannalta huolissaan.

Olet kyllä oikeassa, että hyökkäyksessä Markkasen tulisi monipuolistaa arsenaaliaan, ja ettei kesäliiga kokonaisuudessaan ollut kuin kelvollinen. Nyt kesäliigassahan nähtiin oikeastaan pelkästään pick and pop kolmosia ja muutama donkki vapauttavista syötöistä. Post-pelaamista varsinkin tulee kehittää erittäin paljon. Juuri tuossa yhdessä kesäliiga matsissa olisi ollut mahdollisuus osoittaa sitä monipuolisuutta hyökkäyksessä, mistä häntä oltiin hehkutettu, kun kolmoset ei osunut.

Ja mitä tulee Markkasen puolustuspeliin, niin omaan silmään näytti ettei hän ollut oikein kartalla miten valmentaja haluaa puolustaa, ja sitä kautta ei osannut olla hyödyksi joukkueelleen. En itse kyllä usko, että tulee muutenkaan ainakaan pariin vuoteen oppimaan NBA:n tavoille, sillä useimmilla urheilullisemmillakin isoilla on ongelmia puolustuksen kanssa muutamana ensimmäisenä vuotenaan. Vai mitä Karl-Anthony Towns?
 

SC

Viestejä
1 284
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Voi muistella myös minkälainen pelaaja Dirk Nowitzki oli NBA uransa aluvaiheissa... enkä väitä että Markkasesta tulee yhtekova ja menestynyt kuin Nowitzkista mutta täytyy antaa aikaa. Voimme kuitenkin varmaan todeta että Markkasen tapauksessa kaikki riippuu täysin hänestä itsestään ja siitä paljonko töitä hän on valmis tekemään ja myös osittain siitä että ympäristö on sellainen että hänellä on edellytykset kehittyä.
 
Viestejä
34
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pyynikin Toivoton höpöttelee nimimerkkinsä mukaisesti.

Tulokaskauden kesäliiga näyttää minimaalisesti pelaajan tulevasta NBA-urasta ja väite draftisijoituksen rankasti yläkanttiin menemisestä tässä kohtaa on aika tekemällä tehty. Siihen on syynsä, minkä takia lottery-pickeinä valitaan freshmanit eikä senioreita. Varaustilaisuudesta haetaan isoa mörköä kausien päähän, ei kovaa kesäliiga-rookieta.

Bullsin miehistöstä Antonio Blakeney oli ainoa, joka vakuutti Lauria enemmän ja tuokin vain puskemalla pallon kanssa itsepintaisesti kohti koria näyttävin atleettisin liikkein. Hawks-peli oli ripulia koko joukkueelta ja tuon kun ottaa laskuista pois oli Markkanen kesäliigan onnistuja numero yksi chicagolaisista.

Dennis Smith ja Donovan Mitchell taisivat olla ne isot onnistujat Markkasen takaa, mitä nyt tuota Ringerin re-draftia lukaisin. Näistä ensimmäinen oli mockeissakin pitkään Laurin edellä, mutta lopulta draftin korkea pointtien määrä tiputti miehen Mavsiin asti. Bullsille pelintekijän varaaminen Dunnin ja kumppaneiden kanssa kisaamaan pelipaikasta ei olisi ollut järkevää ja Markkasen takaa ei isojen miesten lootasta paljoa taida dominoivia kesäliigadebytantteja löytyäkään. Kymppinä varattu Zach Collins esimerkiksi jäi aika vaisuille näytöille. Freshman-isot tuppaavat olemaan enemmän hukassa kuin takamiehet ja siihen nähden Lauri pelasi ihan mainiosti.
 
Viestejä
1 434
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
Bullsin projekti, jonka ensimmäiset palaset Dunn, LaVine ja Markkanen on, lie vähintään kolme-viisi vuotta.

Ei nyt kannata kuitenkaan unohtaa, että Markkasen rookie-diili on muutama hassu vuosi, ja sinä aikana pitäisi olla näkyvissä todella selvää kehitystä ja kykyä vastuunottoon. Muuten voi NBA-ura jäädä lyhyeksi. Tästä on paljon varoittavia esimerkkejä.


Professori sanoi:
Tottakai oikeissa peleissä ei tule niin vapaita heittoja kuin kesäliigassa, mutta kolmen pelin otannalla en olisi tästä asiasta Laurin kannalta huolissaan.

En ole huolissani kolmen pelin otannalla, vaan katson koko viime kevään ja tämän kesän käsittänyttä aikaskaalaa. On fakta, että uskomattoman syksyn jälkeen Markkanen vajosi pelkästään kohtuullisen hyväksi heittäjäksi, ja sillä tiellä mies on edelleen (eikä ole syytä olettaa asian muuttuvan). Asiaa vielä hankaloittaa se, että Laurista on yllättäen kuoriutunut pienoinen streak shooter, joka ratkoo heitto-ongelmiaan ottamalla lisää samanlaisia heittoja. Tuo on ominaisuus, jota NBA:ssä saatetaan sietää asemansa vakiinnuttaneelta tähdeltä, mutta ei hitaahkolta valkoiselta rookielta. (Joo, ensi kauden Bulls voi tietysti olla tavallaan poikkeus, kuten on todettu).


Ja mitä tulee Markkasen puolustuspeliin, niin omaan silmään näytti ettei hän ollut oikein kartalla miten valmentaja haluaa puolustaa, ja sitä kautta ei osannut olla hyödyksi joukkueelleen.

Oli kartalla isommista linjoista tai ei, Markkasen puolustaminen korin alla on aivan liian passiivista. Siinä on kyse 1-1 -tilanteista, joissa pitää olla joka hetki hereillä, valmiina ottamaan 100% kontakti. Laurin yli ja ympäri mentiin low postissa jatkuvalla syötöllä, kun mies oli jalat suorina paikallaan. Usein syynä nimenomaan ns. pihalla oleminen, eli Markkanen herää tilanteisiin liian myöhään pallon tullessa lähietäisyydelle.

Pallollisen puolustaminen kauempana korista puolestaan on hyvällä tasolla - silloin, kun tilanne ja tavoite on selkeä.


SC sanoi:
Voi muistella myös minkälainen pelaaja Dirk Nowitzki oli NBA uransa aluvaiheissa...

Dirk oli ja on yksi kaikkien aikojen parhaista heittäjistä (ellei paras), uraansa aloitellessaan todellinen ihmelapsi. Markkasesta puhuminen samassa lauseessa on järjetöntä.
 
Viestejä
1 434
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

banbanxaixai sanoi:
Varaustilaisuudesta haetaan isoa mörköä kausien päähän

Top 10:ssä varattavien pelaajien odotetaan pystyvän auttamaan joukkuettaan välittömästi, varsinkin kun taustalla on kauden verran näyttöjä kovassa NCAA-joukkueessa.

Bullsin miehistöstä Antonio Blakeney oli ainoa, joka vakuutti Lauria enemmän

No siihen ei paljon tarvittu. Bullsin kesäliigajengi oli yksi iso katastrofi.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Kesäliiga vaikutti katukorikselta, missä pallodominoivat pelaajat näyttää hyvältä. Muut harvoin pallon saatuaan (muuhun kuin selkeään korintekopaikkaan korin alla) yrittää äkkiä riipasta jotain aikaseksi... Jos Bulls saa jotain joukkuekonseptia aikaiseksi ja Lauri alkaa tietämään milloin ja minkälaisissa tilanteissa tulee saamaan heittopaikan, niin prosenttikin tulee olemaan taatusti hyvä. Ei tuo jalkatyö ja heittoliike ole nyt yhtäkkiä merkittävästi huonommaksi muuttunut.

Trierin pelaaminen pallon kanssa Arizonassa vaikutti selkeästi Markkasen heittoon, kun pallon sai lähinnä sattumalta kolmosen taakse. Trierin pelaaminen muutenkin muistutti kummasti kesäliiga"pointtien" pelaamista.
 
Viestejä
278
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pyynikin Toivoton sanoi:
Oli kartalla isommista linjoista tai ei, Markkasen puolustaminen korin alla on aivan liian passiivista. Siinä on kyse 1-1 -tilanteista, joissa pitää olla joka hetki hereillä, valmiina ottamaan 100% kontakti. Laurin yli ja ympäri mentiin low postissa jatkuvalla syötöllä, kun mies oli jalat suorina paikallaan. Usein syynä nimenomaan ns. pihalla oleminen, eli Markkanen herää tilanteisiin liian myöhään pallon tullessa lähietäisyydelle.

Pallollisen puolustaminen kauempana korista puolestaan on hyvällä tasolla - silloin, kun tilanne ja tavoite on selkeä.

Tätä tarkoitin itsekin. En yrittänyt sillä puolustella häntä yhtään, vaan huomauttaa kehityksen kohteista pakissa. Markkanen oli useasti myöhässä ja omaan silmääni osatekijä sille oli nimenomaan pihalla oleminen joukkueen puolustuskonseptista. Oli kartalla miten hyvin tahansa, on kuitenkin hyvin todennäköistä että tämä osa-alue tulee näyttämään vielä huonommalta itse kauden alkaessa, sillä vastustajat ovat isompia, urheilullisempia ja taitavampia.
 
Viestejä
34
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pyynikin Toivoton sanoi:
Top 10:ssä varattavien pelaajien odotetaan pystyvän auttamaan joukkuettaan välittömästi, varsinkin kun taustalla on kauden verran näyttöjä kovassa NCAA-joukkueessa.
Viime draftin top 10:n keskimääräinen win shares nopeasti laskettuna 0,8. WS/48 en viitsi edes ynnätä, kun jää niin surkeaksi isohkojen minuuttien johdosta. #9 Poeltl ja #10 Maker ainoat yli kunnioitettavan 0,1, mutta hekin jäivät alle 60:een pelattuun peliin. Poeltl pelasi paljon myös D-liigassa.
Pyynikin Toivoton sanoi:
No siihen ei paljon tarvittu. Bullsin kesäliigajengi oli yksi iso katastrofi.
Puolet liigamiehistöstä ja vieläpä Dunn & Zipser/Valentine starttereita. Todennäköisempänä pidän Markkasen avauspaikkaa kuin haistavittuminuuteille jäämistä. Miroticia tiputellaan varmasti kolmoseksi enemmän, jos meinaa vielä joukkueen kanssa signata.

Isoista miehistä 40%:n kolmostykittelyyn merkittävällä otannalla kykeni vain Channing Frye ja Ryan Anderson. 35%:iinkaan ei ollut ruuhkaa ja jo mainittu Mirotic isohkon volyymin heittäjänä ja stretch fourina jäi tuon rajapyykin alle. Ellei Markkanen heitä huomattavasti alle 30% kolkit sisään niin ei pitäisi olla hätää kentälle pääsyn ja sen levittämisen suhteen.

e: Mainittakoon, että näemmä Frye on aloittanut NBA-kolkkien viskelyn vasta viidennellä kaudellaan. Hieman kontrastia siihen, mitä miehen koristaidoista nykyään ollaan mieltä. :)
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

ja lisään vielä, että ittelläni on pokkaa ennustaa, että Markkanen on ensi kaudella ainakin lähellä 40% heittäjä, vaikka ennustuksen epäonnistumisen mahdollisuus on suuri. Sanon myös sen, että pidän Bullsin valmennusta (tai pelaajia, riippuen kuka päätöksen tekee) tyhminä, jos Markkasen tullessa kentälle ei ensimmäisten pallonhallintojen aikana Markkaselle pelata jotain suunniteltua heittopaikkaa on se sitten pick&poppia tai jotain muuta skriinipeliä. Jos parilla ekalla kerralla ei osu, niin sitten voi kehitellä muuta, mutta sauma mahdollisuudelle tuon tason heittäjälle pitää antaa ja jos se naulaa heiton tai kaksi, niin kummasti alkaa puolustus reagoimaan = hyvä asia kaikille muille kentälläolijoille.

Kyllä heittopelin tehokkuus pitää todistaa ensin NBA-tasolla. Kun tämä on tehty voidaan edetä ajoihin puolustuksen liian hanakoista lähestymisistä. Samaan aikaan Laurin tehtävä tulee todennäköisesti mennä hanakasti hyökkäyslevyihin off-ball tilanteissa. Kun nämä on todistettu toimiviksi, niin viimeisenä alkaa tulla post-pelin kehitys hyökkäyksessä, voi hyvin olla että sen kehittäminen ei edes kuulu ensi kauden Laurin agendaan.
 
Viestejä
278
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

banbanxaixai sanoi:
Viime draftin top 10:n keskimääräinen win shares nopeasti laskettuna 0,8. WS/48 en viitsi edes ynnätä, kun jää niin surkeaksi isohkojen minuuttien johdosta. #9 Poeltl ja #10 Maker ainoat yli kunnioitettavan 0,1, mutta hekin jäivät alle 60:een pelattuun peliin. Poeltl pelasi paljon myös D-liigassa.Puolet liigamiehistöstä ja vieläpä Dunn & Zipser/Valentine starttereita. Todennäköisempänä pidän Markkasen avauspaikkaa kuin haistavittuminuuteille jäämistä. Miroticia tiputellaan varmasti kolmoseksi enemmän, jos meinaa vielä joukkueen kanssa signata.

Viime vuoden drafti ei ollut kovin kummoinen, joten siihen ei kannata vertailla. ROY-palkinnosta taisteli 2 kierroksen varaus ja kaksi pelaajaa 2014 draftista
 
Viestejä
34
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
ja lisään vielä, että ittelläni on pokkaa ennustaa, että Markkanen on ensi kaudella ainakin lähellä 40% heittäjä, vaikka ennustuksen epäonnistumisen mahdollisuus on suuri. Sanon myös sen, että pidän Bullsin valmennusta (tai pelaajia, riippuen kuka päätöksen tekee) tyhminä, jos Markkasen tullessa kentälle ei ensimmäisten pallonhallintojen aikana Markkaselle pelata jotain suunniteltua heittopaikkaa on se sitten pick&poppia tai jotain muuta skriinipeliä. Jos parilla ekalla kerralla ei osu, niin sitten voi kehitellä muuta, mutta sauma mahdollisuudelle tuon tason heittäjälle pitää antaa ja jos se naulaa heiton tai kaksi, niin kummasti alkaa puolustus reagoimaan = hyvä asia kaikille muille kentälläolijoille.

Kyllä heittopelin tehokkuus pitää todistaa ensin NBA-tasolla. Kun tämä on tehty voidaan edetä ajoihin puolustuksen liian hanakoista lähestymisistä. Samaan aikaan Laurin tehtävä tulee todennäköisesti mennä hanakasti hyökkäyslevyihin off-ball tilanteissa. Kun nämä on todistettu toimiviksi, niin viimeisenä alkaa tulla post-pelin kehitys hyökkäyksessä, voi hyvin olla että sen kehittäminen ei edes kuulu ensi kauden Laurin agendaan.
Juuri näin ja kolmosten luonteen takia, kolme pistettä kahden sijaan, näyttää pistekeskiarvo tämän toiminnan seurauksena siltä, että All-Rookie-valinta on otettavissa.

Itse olen liian junnu kertoakseni mitään Dirkin alkutaipaleesta, mutta voisin kuvitella post-hirmua miehestä ei ollut vielä kuoritunut ensimmäisten kausien aikana vaan valttikortteina oli enemmänkin nopeus ja atleettisuus.
 
Viestejä
34
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Professori sanoi:
Viime vuoden drafti ei ollut kovin kummoinen, joten siihen ei kannata vertailla. ROY-palkinnosta taisteli 2 kierroksen varaus ja kaksi pelaajaa 2014 draftista
Mielelläni olisin 2015 draftin rookie-tilastoja katsellut, mutta oma taito ei tämän tiedon kaivamiseen Basketball Referencen sivuilta suoraan riittänyt.

KAT: 8,3
Russell: 0,0
Okafor: 1,2
Porzingod: 4,3
Hezonja: 0,9
WCS: 3,8
Mudiay: -2,1
Stanley Johnson: 0,6
Kaminsky: 3,3
Winslow: 2,5

k-a: 2,3

Mielenkiintoisena huomiona lähes järjestäen '15 draftin rookieiden win sharet tippuivat sophomore-kaudelleen. Tuosta draftista on tämän hetken joukkueissa niin monta franchise-pelaajaa, että pitäisin tätä keskiarvoa hyvin korkeana tavoitteena tälle draftille.
 
Viestejä
26
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pyynikin Toivoton sanoi:
Dirk oli ja on yksi kaikkien aikojen parhaista heittäjistä (ellei paras), uraansa aloitellessaan todellinen ihmelapsi. Markkasesta puhuminen samassa lauseessa on järjetöntä.

Jos Dirk oli jo Markkasen ikäisenä uraansa aloitellessaan todellinen ihmelapsi vaikka heitti kolmoset 20% tarkkuudella ja kaiken kaikkiaan pelitilanneheitot 40% ja teki 8,2 pistettä ja otti 3,4 levypalloa reilussa 20 minuutissa niin sittenhän Bargnani oli vielä suurempi ihmelapsi kun pelasi tulokaskaudellaan Dirkkiä paremmin.

Omasta mielestäni Dirkkiin ei kannata verrata sen vuoksi että hän kehittyi uransa alkuvaiheessa poikkeuksellisen suurin harppauksin ja tuo kehitys jatkui todella pitkään. Ja on varsin harvinaista että tuollaista tapahtuu eli vaikka Markkanen pelaisi tulokaskaudellaan tilastojen valossa liki yhtä hyvin kuin Dirk, ei ole lainkaan todennäköistä että sen jälkeen kehitystä tapahtuisi yhtä valtavin harppauksin.
 
Viestejä
2 439
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

banbanxaixai sanoi:
Dennis Smith ja Donovan Mitchell taisivat olla ne isot onnistujat Markkasen takaa, mitä nyt tuota Ringerin re-draftia lukaisin. Näistä ensimmäinen oli mockeissakin pitkään Laurin edellä, mutta lopulta draftin korkea pointtien määrä tiputti miehen Mavsiin asti. Bullsille pelintekijän varaaminen Dunnin ja kumppaneiden kanssa kisaamaan pelipaikasta ei olisi ollut järkevää ja Markkasen takaa ei isojen miesten lootasta paljoa taida dominoivia kesäliigadebytantteja löytyäkään. Kymppinä varattu Zach Collins esimerkiksi jäi aika vaisuille näytöille. Freshman-isot tuppaavat olemaan enemmän hukassa kuin takamiehet ja siihen nähden Lauri pelasi ihan mainiosti.

Markkasen takana varatuista isoista miehistä myös Bam Adebayo, Caleb Swanigan ja John Collins pelasivat todella hyvät kesäliigapelit. Näistä Swanigan ja Collins valittiin kesäliigan "Summer league first teamiin". Näistä kolmesta erityisesti Adebayo ja Collins näyttävät todelta hyviltä tulevaa NBA-uraa ajatellen. Adebayo on vielä tietysti ihan raakile, mutta potentiaalia on hurjasti ja liikkuvuus aika älytön. Alla molempien kesäliiga-hightlightsit.

https://www.youtube.com/watch?v=P8fwI1wQvFg

https://www.youtube.com/watch?v=u9-yIPwFeao
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös