Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
557
Nyt oli Bullsilla kyllä huonoin mahdollinen arpajaisonni (no, oli siellä se 2% mahdollisuus pudota kahdeksanneksi). Jotkut täällä toki totesivatkin jo aikoja sitten, että kannattaisi ehkä spekuloida ennemmin niillä 4-8 pickeillä kuin pelkästään Zionilla.

Mitä sitten?

Zion lähtee New Orleansiin. Memphis tarvitsee pointtia eli Morant mennee sinne. RJ Barrett kuulunee Madison Square Gardeniin. Sitten meneekin jo hankalammin ennustettavaksi, ketkä muut menevät top-6:ssa - eli mitä Bullsille jää valittavaksi.

Jarret Culver ja De'Andre Hunter tuntuisivat todennäköisiltä kärkipään varauksilta - tosin myös Lakersin, Cavsin ja Sunsin tarpeetkin vaikuttanee jonkin verran valintoihin. Darius Garland menee jo jännäriksi: uskaltaako joku ottaa selvästikin lupaavan takamiehen jolla jäi käytännössä kausi pelaamatta loukkaantumisen takia (miestähän on Bullsiinkin arveltu menevän jopa nelosvarauksella - on pidetty riskisiirtona toki nelosena)? Entä Cam Reddish - ottaisiko Bulls taas Dukessa vähän toisten varjoon jääneen pelaajan toivoen, että paremmassa ympäristössä pääsee irti - vai meneekö jo ennen?

Jos ei noita, niin tarjolla olisi kohtuullisia isoja pelaajia Markkasen ja Carterin kaveriksi (sellaistakin tarvitaan), kuten NCAA-turnauksessa loistaneet Brandon Clarke tai Sekou Doumbouya, big risk - big reward hujoppi Bol Bol tai viime aikoina kovassa nosteessa ollut Jaxson Hayes.

Uskon Bullsin innostuvan edellisiä vähemmän tämän vuoden "kakkos-tierin" takamiehistä (Coby White, Romeo Langford, Kevin Porter Jr.).

Eli tällainen eka arvaus olisi, että Chicagoon matkaa Garland tai Reddish (jomman kumman pitäisi olla saatavilla - jos ei ole, niin on Culver tai Hunter jotka kelvannevat). Kakkos-vaihtoehto musta on, että ottavat jonkun noista mainitsemistani isoista miehistä. Garlandista voisi olla jopa aloitusviisikon pelaajaksi jos on niin hyvä kuin ovat lupaukset sekä on ehjä. Reddish tai iso mies varmaan aloittaisi uransa penkiltä.

Bulls saattaisi myös olla halukas vaihtamaan varaustaan alemmaksi jotakin assettia vastaan, mutta eipä taida kovin kaksisia kauppoja seiskavarauksella olla tarjolla.

Bulls:han selkeästi kaipaa pointtia, joten kauppa tuntuu hyvältä vaihtoehdolta, jos ei ole Garland enää optiona tai White, jos PG:tä haluavat. White on kyllä ennustettu menevän pari paikkaa alempana. Kuitenkin niin tai näin niin Bulls:n pitää hakea jostain kokeneempi takamies. Ei kannata alkaa opettamaan rookieta ja hidastaa muiden kehitystä, joten 7:th ja Dunn Lakersiin Ball:sta (tiedän, että moni vihaa häntä) tai FA:sta Rubio tai Chicagon oma poika Beverley. Rubio ei olisi pitkän ajan ratkaisu verrattuna Ball:iin, mutta mikäli esimerkiksi jonkun pointin hankkivat niin olisi hyvä opettajaksi. Paikat 2-5 on Bulls:ta jo aloituksessa varattu, joten onkohan 7:lla enää mitään muuta arvoa kuin kauppa tavarana, jos ei sieltä PG:tä ole tulossa?
 
Viestejä
2 333
Itse asiassa Cash Considerations Podcastissa tehtiin aika hyvää keissiä Coby Whiten varaamisen puolesta.

Tän arvontatuloksen ensimmäinen seuraus draftin ulkopuolella on toki se, että enää ei riitä, että hankitaan joku ale-laarin veteraanipointti, vaan pitää luultavasti hakea ihan sitä ykköspelintekijää markkinoilta. Jos Lonzo Ball irtoaisi Dunnilla ja tän vuoden seiskavarauksella, Bullsin todellakin kannattaisi tehdä kaupat. Ongelma lienee, ettei tuo välttämättä riitä Lakersille / Ball voi lentää Pelicansiin AD-kaupassa. Beverley olis hieno signaus, mutta ellei Clippers saa kahta isoa kalaa verkkoonsa, Beverley jatkanee siellä. Rubiollakin taitaa olla myös kilpailevia ottajia, että ei ole ihan helppo neuvottelu sekään.

onkohan 7:lla enää mitään muuta arvoa kuin kauppa tavarana, jos ei sieltä PG:tä ole tulossa?
Pelkään vain, ettei sillä ole paljoa tuota kauppa-arvoakaan. Nelosella olis ehkä voinut vielä tehdä jonkinlaisia kauppoja.

Jäin tosin vielä miettimään tuota Lonzo Ball diiliä. Jos Lakers onnistuu ostamaan AD:n pois Pelicansista, se tarkoittaa, että jengistä lähtee iso joukko nuorta talenttia New Orleansiin ja Lakersille jää vain LeBron & AD + halpisveteraaneja. Eli Lakers tarvii myös nuorempia pelaajia ihan jo katu-uskottavuutensa vuoksi / juoksemaan puolustusta. Niinpä voisi olla Lakersin kannalta hyvä, jos AD-kauppa saataisiin läpi ilman Ballia ja Ball voitaisiin vaihtaa muutamaan nuoreen / nuorehkoon pelaajaan jotka täyttäis rosteria.

Eli rittäisikö 7. pick ja Dunn sittenkin? Tai 7. pick ja Hutchison? Dunn, Hutchison ja 7. pick? Tällaista diiliä Bullsin kannattaisi kyllä munkin mielestä ainakin vakavasti miettiä, jos sellaisen tekeminen olisi mahdollista.
 
Viestejä
2 333
Lisäänpä vielä pari asiaa kun nyt on tullut roikuttua netissä duuneja väistellen...

Coby Whitea tyrkytetään nyt useissa Mock Drafteissa Bullsiin ja kun oikein kaivetaan, niin kyllähän sitä upsidea saadaan aina löydettyä. Joissakin arvioissa jopa lähdetään siitä, että Bullsin olisi kannattanut ottaa White jopa nelospickillä. Myönnän, että ihan hyviä pointteja Whiten puolesta on esitetty. Itse vain koen ne miinukset isompina.

Mutta myös Cam Reddishistä voidaan tehdä ihan hyvä keissi, miksi siis napata kaveri jonka viime kausi meni ehkä reippaastikin alle odotusten?

Ensinnäkin Reddishissä on tosiaan vähän samaa kuin Wendell Carterissa, että rooli Dukessa muuttui rajusti High Schoolista ja joutui yhtäkkkiä tottumaan säestävään rooliin (muutos voi onnistua, mutta sen eka vuosi olla silti vaikea). Reddish on kuitenkin atleettinen, ketterä, oman tekopaikkansa luomaan pystyvä ja periaatteessa hyvä heittäjä jolla on vieläpä merkittävää upsidea puolustuksessa (jota Bulls todellakin tarvitsee). Tätä myöten Reddishin katon voi sanoa olevan korkeammalla kuin vaikkapa Coby Whitella - tosin kummallakin lattia voi olla yllättävänkin alhaalla... Kolmanneksi Reddishillä olisi seuraavat kaksi vuotta yksi parhaista mahdollisista tutoreista 3&D laiturin tehtäviin Otto Porter Juniorissa.


Toinen juttu. Patrick Beverley on twiittaillut moniselitteisiä joiden voisi tulkita viittaavan mahdolliseen intressiin pelata Bullsissa. Keskusteluun, jossa puhuttiin siitä onko Beverley mahdollisesti lähdössä pois Clipperisistä ja miten vaikeata tuon päätöksen tekeminen olisi, Beverley itse osallistui tällaisella twiitillä:



Toki kyse voi olla vain tarkasta laskelmoinnista jolla pyritään pumppaamaan Clippersiltä mahdollisimman hyvä diili / lähtökohta kesän neuvotteluihin, mutta yhtä kaikki, ihan kiinnostava twiitti.


Kolmas juttu liittyy John Paxsonin haastatteluun heti Draft-arvonnan jälkeen. Tässä itse asiassa yksi Paxsonin kommentti kokonaisuudessaan (Sam Smithin artikkelista Bullsin kotisivuilta, lihavointi ja kappalejako mun).

"I say this all the time. We are confident we will get a player we can add. Obviously in this draft there is a generational type of guy and they (New Orleans) are better off for it.
But this is about building a team and I'm always confident we are going to find value where we draft.


We've talked about keeping an open mind. There are other things you can do with picks to get better; you can trade them. Now that we know where we're at we'll get to work trying to find the best use of it.

But we are in this business to try to build a team and we'll continue to go that route. We're going to go out and try to spend some money in free agency where we add some vets who can help our team. You get over the disappointment quickly because we have a lot of work to do."

Hiukan myöhemmin Paxson sanoi Draftista vielä näin...

"There's more than seven (players) there we like... Now we go through the process of bringing guys in for workouts and getting to know them better and that's what this is about and that is the fun part for us and we'll get at that right away, seeing them and knowing them and really dissecting them. We'll get to work now, study them deeply and go from there."

Mitä tästä nyt sitten voisi päätellä?

No ainakin sen, että Bullsin Front Office oli täysin ällikällä lyöty tuloksen suhteen ja pasmat on siellä melko lailla sekaisin. Paxsonin vastaukset näyttäisivät heittävän ilmaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Kovasti nyt otetaan kavereita testiin ja opitaan tuntemaan niitä jotta saadaan se joka halutaan (ja sellainen siis löytyy seiskapaikaltakin). Toisaalta, nyt kun ollaan vasta seitsemäs, niin hitto myydään mokoma varaus ja ostellaan jotakin?

Kiinnostavin yksittäinen soundbite oli ehkä musta kuitenkin se, että Paxson käytti yksiselitteisesti monikkoa sanoessaan, että Bulls aikoo hankkia kesän vapailta markkinoilta veteraaneja ("some free vets") auttamaan joukkueen rakennuksessa. Eli Bulls ei siis ole hakemassa yhtä isomman kaliberin pelaajaa vaan paria (kolmea?) hiukan halvempaa veteraania. Näinhän on uumoiltu jo pidemmän aikaa, mutta nyt Paxson näyttäisi vahvistaneen asian.
 
Viestejä
953
According to multiple league executives, Dunn’s trade value is low to nonexistent.

Tämmöistä kirjoiteltiin pari-kolme päivää sitten. Eihän tuo ainakaan helpota Bullsin treidausmahdollisuuksia millään tavalla. Dunnilla lähtee viimeinen vuosi sopimuksesta reilun viiden miljoonan palkalla. Jos Dunn ei kelpaa vaihdossa kenellekään, tyytykö sitten kakkospointin rooliin? Olettaen, että uusi takamies hankitaan.
 
Viestejä
557
Breaking News Jimmy Butler was having dinner with bulls coach jim boylen last night per bullsnation twitter - RealGM
No nyt alkaa mennä mielenkiintoiseksi.
Jos / kun Bulls päättää tuoda Butlerin takaisin niin mitäköhän se tulee merkitsemään Laurille.

Rooli joukkueessa pienenee luultavasti jonkin verran mutta mitä muuta.
Voisiko käydä jopa niin että Bulls pistää Laurin lihoiksi ( treidaa muualle)

Uskoisin, että kyseessä oli vain kaverilounas, mutta leikitään nyt ajatuksella.

Miksi Butler tekisi sopimuksen? Ei ainakaan voittaakseen mestaruutta. Toki saisi ison roolin kaupungissa, jossa hänestä pidetään.

Sopiiko pelityyli: Nyt menee vaikeaksi. Butler on hankala pelaaja. Hän ei pidä monista pelaajista ja varmasti nykyisestä Bulls:sta löytyy pelaajia, jotka ei hänestä anna tarpeeksi kentällä. Yleensä tähän kuuluu pelaajat, jotka eivät yritä niin paljoa puolustuspäässä tai ovat huonoja pelin luvussa, joten Lavine tuntuisi nyt ensimmäisenä sopivan tähän kuvaukseen. Myös Lavine:n pelityyli on erittäin samankaltainen kuin Butler:n, joten Lavine tuntuisi olevan se pelaaja, joka luultavasti tulisi eniten kärsimään. Mutta Butler:n ISO pelaaminen kyllä tekee sen, että muidenkin korintekijöiden (mm. Lauri) rooli tulisi pienenemään.

Mahtuisiko Butler joukkueeseen? Ei ilman kauppoja. Cap space tila on liian vähäinen, jotta he voisivat tarjota sopimusta Butler:lle, joten jonkun pitäisi lähteä. Asik:n sopimuksestahan he yrittävät päästä eroon sillä varjolla, että kyseessä on pitkäaikais sairaus eli silloin voi poistaa sopimuksen cap hit:n. Tuon jälkeen he olisivat kait n. 30M alle palkkakaton ja tuo voisi riittää Butler:lle? Kivahan olisi, jos eroon päästäisiin Dunn:sta ja Feliciosta, mutta tuskin vain he olisivat lähtijöitä. Kuten yllä niin itse yrittäisin ehkäpä kaupata Lavine:a jonnekin, koska vaikka hänellä on suurehko sopimus niin moni joukkue varmasti hänet ottaisi. Lauri olisi ehkäpä viimeinen, jonka Bulls kauppaisi. Hänen palkka suhteesta tuotettuun arvoon on ehkäpä korkein nykyisessä Bulls:ssa.

Tämmöistä kirjoiteltiin pari-kolme päivää sitten. Eihän tuo ainakaan helpota Bullsin treidausmahdollisuuksia millään tavalla. Dunnilla lähtee viimeinen vuosi sopimuksesta reilun viiden miljoonan palkalla. Jos Dunn ei kelpaa vaihdossa kenellekään, tyytykö sitten kakkospointin rooliin? Olettaen, että uusi takamies hankitaan.

Pakko tyytyä. Hänen tasonsa ei tule koskaan olemaan muuta kuin kakkospointti. Dunn:n arvohan on vähäinen, mutta ei hänen palkkansa kovin korkea ole ja siitä pääsee eroon kauden jälkeen, joten ei tuo negatiivinen sopimus ole. Hän ei ole suuri sijoitus joukkueelle, joka mahdollisesti etsisi puolustavaa penkiltä tulevaa pointtia. Yksinään häntä ei saa minnekään, mutta kylkiäisenä jonkun merkittävämmän kanssa (kuten 7:th pick) niin kyllä joku joukkue hänet voisi ottaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
On kyllä todella vaikea kuvitella Jimmy Bucketsin koskaan pelaavan Bulls-paidassa sen jälkeen miten hänen tapauksensa hoidettiin - ja kun esim. Butlerin agentti tokaisi, että mafiosotkin ovat rehellisempää jengiä kuin Bullsin Front Office.

Boylenin ja Butlerin näkemykset koriksesta sen sijaan ovat tainneet olla aina lähellä toisiaan (liekö Butler imenyt paljon juuri Boylenilta tuota "grit & grind" -asennettaan) ja miehet ilmeisesti myös pitävät toisistaan. Että en kyllä tuosta lähtisi tekemään päätelmiä Butlerin tulevaisuudesta. Merkittävästi uskottavampi selitys on, että pelaaja ja hänen entinen valmentajansa kävivät lounaalla ihan kaveripohjalta.

Jos Butler olisi lounastanut John Paxsonin tai Gar Formanin - tai Reinsdorffien - kanssa, olisin huomattavasti valmiimpi uskomaan spekulaatioita Butlerin mahdollisista tulevaisuudensuunnitelmista.

Jos nyt hetken mutustelisi tuota mielestäni epäuskottavaa siirtoa, niin HugiM lienee oikeassa, että suurin pelillinen häviäjä olisi varmaankin LaVine - samalla LaVine olisi varmaan myöskin se todennäköisin ulos-kaupattava juuri samasta syystä. Tämä tietty olisi aika koomista: Bulls vaihtoi Butlerin LaVineen, Dunniin ja Markkaseen - nyt Bulls about haluaa eroon Dunnista ja myisi pois LaVinen voidakseen palkata Butlerin. Silti tämä olisi tavallaan voitto Bullsille, kun pelkän Butlerin sijaan rivissä olisi Butler ja Markkanen. ;)


Uskottavampi liike?

Memphis on saamassa halutessaan Ja Morantin riveihinsä ja vaikka veteraani Mike Conley voisikin olla hyvä tutor nuorelle pelintekijälle, niin aika kova olisi Conleyn tutorointi-palkkakin. Eli Grizzlies lienee halukas pääsemään eroon Conleyn monsterisopparista (ensi kaudella 32½ ja seuraavalla 34½ miljoonaa) kun joukkueen budjetti seilaa nykyisellä rosterilla ensi kaudella 120 miljoonassa.

Itse ajattelin ensin, että Conleyn hankkiminen Bullsiin olisi täysin järjetön ajatus, mutta olen joidenkin argumenttien ja omankin tuumailun kautta joutunut muuttamaan mieltäni sen verran, etten pidä ajatusta enää täysin järjettömänä - huonompana optiona kenties kuin monia muita vaihtoehtoja, mutta en täysin järjettömänä.

Ensinnäkin Bulls voisi saada myytyä toiseen suuntaan Felicion karsean sopparin ja kenties jopa Dunnin. Yhteensä näiden kahden palkat tekisivät ensi vuonna 14 milliä ja seuraavana 7½ (Dunnin sopimus päättyy). Näin Grizzlies voisi päästä viimeistään vuoden päästä ulos luksusverosta ja Bulls voisi puolestaan vähentää Conleyn palkkamenoista vastaavan summan. Niinpä Conley maksaisi ekana vuonna Bullsille 20 miljoonaa ja seuraavana vuonna 27 miljoonaa - mutta Conleyn diilissä on vimeiselle vuodelle myös "early termination" optio joka voisi päästää Bullsin osin pälkähästä jos tilanne olisi huono eikä Conley palkkansa arvoinen.

Conleyn soppari olisi myös siinä mielessä "oikean pituinen", että se päättyy juuri ennen kuin Markkaselle täytyy alkaa maksaa kunnon liksaa. Myös Otto Porterin sopimus päättyy samana vuonna, eli jos Bulls olisi kasvanut kovaksi joukkueeksi kauden 2020-21 jälkeen, Porterin ja Conleyn poistuminen rosterista vapauttaisi 63 miljoonaa dollaria tähtipelaajien palkkaamiseen (mukaanlukien Markkanen!) ja palkkakattokin on ehtinyt nousta tuohon mennessä.

En ehkä ole täysin vakuuttunut tämän diilin järkevyydestä, mutta Conley eittämättä on erinomainen pelaaja ja veteraani joka tekisi kertalaakista Bullsin avausviisikosta kovemman. Conley - LaVine - Porter - Markkanen - Carter näyttää jo ihan toisen tason viisikolta kuin viime tai toissavuoden jengit. Lisätään tuohon esim. rookiet Coby White ja Tacko Fall (joku iso anyway) sekä Hutchison ja mahdollisesti terve Valentine ja vaikka Taj Gibson veteraanin minimisopparilla, niin näyttäisi ihan kohtuulliselta kahden vuoden projektilta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 415
"There's more than seven (players) there we like... Now we go through the process of bringing guys in for workouts and getting to know them better and that's what this is about and that is the fun part for us and we'll get at that right away, seeing them and knowing them and really dissecting them. We'll get to work now, study them deeply and go from there."

Mitä tästä nyt sitten voisi päätellä?

Näistä valmentajien suoltamista jargoneista ei kauheasti mitään johtopäätöksiä kannata vetää.. Kaikkein koomisin kommentti on tuo "there's more than seven players we like".. Tuohon kommenttiin laitetaan juuri se numero, joka draft-pick joukkueella sattuu olemaan. :)

Tuo Conleyn treidaaminenkin olisi idioottimaisuudessaan jo ihan käsittämätön. Siis kun jo Otto Porterin megasopimus on käsissä. Bullsilla olisi kaksi maksimisopimusta (Porter, Conley) ja 20 miljoonan mies Lavine rosterissa, mutta siltikin Bulls olisi todennäköisesti ensi vuonna Idän playoffien ulkopuolella. Jotain nuoria pelaajia pitää hankkia, eikä mitään 32v pelinrakentajaa jonka alamäki alkaa minä hetkenä hyvänsä.
 
Viestejä
2 333
Tuo Conleyn treidaaminenkin olisi idioottimaisuudessaan jo ihan käsittämätön. Siis kun jo Otto Porterin megasopimus on käsissä. Bullsilla olisi kaksi maksimisopimusta (Porter, Conley) ja 20 miljoonan mies Lavine rosterissa, mutta siltikin Bulls olisi todennäköisesti ensi vuonna Idän playoffien ulkopuolella. Jotain nuoria pelaajia pitää hankkia, eikä mitään 32v pelinrakentajaa jonka alamäki alkaa minä hetkenä hyvänsä.
Niin minäkin aluksi ajattelin - enkä pidä sitä vieläkään parhaana mahdollisena muuvina - mutta luulen näkeväni jonkin pointin siinä.

Se pointti on jotakuinkin tämä.

Bulls on nyt kulkenut tämän "tuuriin luottamis" -tien loppuun. Ensi vuonna ei voida enää tarkoituksellisesti tankata tai ainakaan perustaa laajempaa strategiaa sille. Jopa Bullsin vannoutunut kannattajakunta alkaa äänestää jaloillaan (tämä nähtiin jo tällä kaudella vaikka Bulls teki edelleen ihan hyvää tulosta) ja viimeistään silloin Reinsdorffkin herää kun rahahanat alkaa tukkeutua.

Niinpä Bullsin on lähdettävä siitä, että alustavat kehityspalaset on nyt 2019 draftin jälkeen hankittu. Seuraava tehtävä on näiden nuorten lupausten (LaVine, Markkanen, Carter + Hutchison (toiveuni) + Dunn, Valentine (ehkä tyhjä toive) + 2019 varaukset (jokeri-faktori)) kouluttaminen voittaviksi NBA-pelaajiksi. Siihen tarvitaan veteraanipresenssiä: paria hyvää konkaria toimimaan joukkueen liidereinä ja opettajina.

Conley ei olisi mikään Bullsin tulevaisuuden ykköspelaaja vaan nimenoman joukkueen isäpappa sekä takamiesten (2019 varaus + Dunn / Arcidiacono) kouluttaja kahden vuoden täsmähankintana. Tähän suunnitelmaan toki tuli pieni kupru kun varausvuoro putosi dramaattisesti seitsemänneksi eikä Bullsilla ole käytännössä mitään saumaa Morantiin tai Garlandiin joita tuohon Conleyn (kenen tahansa konkaritakamiehen) oppiin oli varmaan kaavailtu. Coby White on aika lailla arvoitus, että onko miehestä kehittymään kahdessa vuodessa hyvän NBA-joukkueen ykköspointiksi.

Signaamalla Conleyn tasoisen takamiehen Bulls tulisi varmaan myös voittaneeksi hiukan enemmän pelejä kuin viime kausilla joka olisi askel oikeaan suuntaan sekin. Tavallaanhan Otto Porterin hankinta oli jo tällainen liike, vaikka Porter onkin jossakin määrin Conleyta nuorempi ja voisi hyvällä säkällä saada jatkosopparin nykyisen paperinsa päätyttyä jos homma toimii (Conleylle tuskin sellaista kahden vuoden päästä tarjottaisiin). Aika paljon on puhuttu myös Taj Gibsonin houkuttelemiesta takaisin Chicagoon. Gibson olisi musta erinomainen palanen nyky-Bullsiin jopa pelillisesti, mutta myös ja nimenomaan Markkasen & Carterin mentoriksi - siis pariksi vuodeksi.

Eli tavoite olisi nyt kehittää joukkuetta kahden vuoden ajan toissijaisena tavoitteena miehistöön nähden paras mahdollinen menestys tämän jakson sisällä - tavoite sisältänee Play Offeihin pääsemisen viimeistään kaudella 2020-21.

Ennen muuta tuon kahden vuoden aikana toivottaneen LaVinen, Markkasen ja kenties Carterinkin (ja Whiten?) nousevan huippupelaajiksi ja Chicagon nykyistä houkuttelevammaksi paikaksi pelata. Sitten kun kesälllä -21 palkkaköntistä putoaisivat samanaikaisesti niin Porterin kuin Conleynkin miljoonat (reilu 60 milliä), niin olisi aika hakea sitä supertähteä omien tähtien kaveriksi nostamaan jengi ykköstasolle.

Kuten sanoin, en pidä tätä parhaana mahdollisena strategiana, varsinkin kun huippupointti jää nyt draftissa saamatta, mutta ei tämä nyt ihan älytönkään ole.

NB. Paljon puhuttujen Patrick Beverleyn ja Ricky Rubion tilannehan olisi Bullsissa jossakin määrin samanlainen kuin Conleyn, eli ei miehiä oltaisi varmaankaan ensisijaisesti palkkamassa seuraavaksi Bullsin mestaruustakamieheksi viiden vuoden päähän, vaan parin vuoden veteraani-esikuvaksi ja joukkueen pelin tason nostajaksi tällä lyhyellä aikavälillä.

Tosin voisi ajatella, että niin Beverleyllä kuin Rubiollakin voisi olla hiukan isommat mahdollisuudet jatkaa Bullsissa vielä kahden vuoden jälkeenkin jos peli sujuu - ja etenkin jos -19 varauksesta ei ole johtavaksi pointiksi. Beverley tai Rubio ei myöskään maksaisi ihan sitä mitä Conley, mutta luultavasti varsin paljon kuitenkin.


Itse ehkä näkisin mielummin jonkun hiukan nuoremman takamiehen Bullsin ykköspanostuksena, eritoten kun draft-arvonnassa kävi kuten kävi. Ongelma vaan on, että noilla nuoremmilla takamiehillä luulisi olevan ottajia myöskin ja hinta saattaisi nousta turhan korkeaksi.

Esim. oma suosikkini voisi olla Malcolm Brogdon Bucksista jolla on hankaluuksia palkkojensa kanssa - mutta kannattaako Brogdonista maksaa yli 20 milliä jonne hinta voi nousta?

Lonzo Ball ei välttämättä edes ole myynnissä (riippuu Lakersin muista suunnitelmista, tai niiden onnistumisesta) ja olisi monin tavoin kontroversiaalinen tapaus - mutta eittämättä myös selkeä tasonnosto syöttö- ja puolustustaitonsa kautta (sopisi erinomaisesti LaVinen viereen ja luulisi löytävän Markkasenkin).

Itse en ole erityisen innostunut Terry Rozierin palkkaamisesta. Miksi hankkia Kris Dunn kakkonen kun ykkönen on jo jengissä? Kaverien iät ja statsit on näet hämmästyttävän samat. Derrick Rose saisi puolestani palata Bullsiin... sitten uransa päättäjäiskaudelle tai jotakin. Mutta ei nyt.


Aika vähissä ihan loistodiilit näyttää olevan - ja hyvistäkin käydään luultavasti kovaa kisaa (yllätys) jossa Bullsin osakkeet ei taida nykytilanteessa olla ihan korkeimmillaan.
 
Viestejä
1 342
Brogdon olisi paras pitkällä tähtäimellä mutta Beverley tulee koska Chicagosta ja halutaan/haluaa sekä sopii Boylenille, koska "road dog mentality". Ihan hyvä vaihtoehto.
 
Viestejä
598
Entäpä jos Conleyn sijaan yritettäisiin palkata Rondo tutor takamieheksi? Viime vuonna pelasi mielestäni hyvän kauden Lakersissa 9 millin yhden vuoden sopimuksella. Sen mitä minä pelejä katsoin sai selvästi järjestystä Lakersin hyökkäyksiin niinä hetkinä kun Lonzolta alkoi keinot loppua.
 
Viestejä
2 333
Nyt kun pahin harmistus Bullsin varausnumeron melko dramaattisesta tippumisesta on hälventynyt ja muuttunut palaksi normaalia todellisuutta jonka kanssa eletään, myös näkymät itse draftiin ovat alkaneet selventyä. Varovaisen optimistisesti tekisi jopa mieli sanoa, että kyllä Bullsilla on ihan kaikki mahdollisuudet hankkia draftissa kelpo pelimies riveihinsä - ja kävi edeltävässä draftissa miten tahansa, Bulls pääsee valitsemaan vähintään kahden ihan kunnollisen vaihtoehdon väliltä.

Williamson, Morant ja Barrett mennevät kolmena ensimmäisenä, mutta vähintään kuuden ensimäisen joukossa. Näiden perään Bulls-fanien lie turha haikailla - ja jos joku noista nyt ihmeen kaupalla olisi varattavissa seitsemäntenä, Bulls varmaan tarttuisi tilaisuuteen (poislukien jonkin karmivan viime hetken terveys-uutisen tms. jonka vuoksi joku näistä jäisi muilta ottamatta).

Seuraavat viisi pelaajaa, siis yleisimmissä mock drafteissa sijoille 4.-8. sijoittuvat pelaajat, vaikuttavat kovin samantasoisilta. Kaikilla on ongelmansa, mutta myös ilmeiset etunsa. Ilman loukkaantumistaan Darius Garland saattaisi hyvinkin olla draftin kakkosmies. Culver on varsinainen Jack-of-all-trades mutta ei kenties ylivoimaisen loistokas missään, Hunter taas on ihan All-NBA pakki (mutta ei All-NBA hyökkääjä, siksi hype on kevyempi). Reddish on yksi valmiimmista ja lupaavimmista NCAA-pelaajista jonka viime kausi vain meni hiukan vihkoon ja White on ihan huippuluokan vauhdinpitäjä ja skoraaja jolta vain pakki puuttuu.

Itse arvioisin pelaajat Bullsin kannalta suunnilleen tuohon järjestykseen.

Koska tuo porukka on kovin samantasoista (siis on vaikea esittää vahvaa argumenttia, miksi joku olisi selvästi parempi sijoitus tulevaisuuteen kuin toinen), moni seura saattaa ajatella tarpeitaan tai mahdollisten riskien välttelyä.

Jos joukkueet ajattelee positiotarpeita, kumpikin pointti mennee ennen Bulllsin varausvuoroa (esim. Lakers & Suns). Tällöin jompikumpi, Culver tai Hunter olisi Bullsin varattavissa - ja olisin kovin tyytyväinen siihen.

Jos joukkueet ajattelee riskien minimointia, Garland voisi olla pöydällä vielä Bullsin vuorolla, jolloin ehdottomasti haluaisin nähdä Bullsin tarttuvan tilaisuuteen.

Mielestäni kehnoin valintatilanne Bullsille on se jossa jäljellä ovat Reddish ja White. Kuitenkin Reddish voi hyvinkin olla tuleva NBA-tähti, ainakin kaikki palaset on periaatteessa miehellä paikallaan. Whitekin on vielä kaukana valmiista pelintekijästä, mutta potentiaalia miehellä näyttäisi olevan vaikka muille jakaa.
 
Viestejä
1 342
Sekä Garland että White näyttävät saaneen lupauksen draftista combinessa. Garlandin osoite tuntuu olevan Lakers ja ehkä siitä Pelsuun, jos AD diili syntyy Järvisten kanssa. Monet merkit viittaavat siihen White (esim miehen omat lausunnot) sai lupauksen Bullsilta, toki Suns saattaa viedä miehen välistä. Silloin joko Hunter tai Culver napsahtaa Bullsille. Sanoisin että tuoksuu Whitelle tai Culverille. Kova luotto on Garlandin aiemmin näyttämään potentiaaliin kun ehti pelata 5 peliä kaudella ja silti ennustellaan sinne TOP-5:een. Joka tapauksessa Chicago joutunee pelintekijän suhteen FA-markkinoille että rebuild ja lujan ytimen :D kehitys saadaan eteenpäin.

Bulls voisi näyttää vähän riskinottokykyä toisen kierroksen valinnallaan ottamalla Tacko Fallin. Toisaalta Jalen Lecquen highlightseja kannatta zekata, "Baby Westbrook", 43 tuuman pomppu ja melko friikki urheilija. Siitä 38 vuorolla pakettiin....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Joka tapauksessa Chicago joutunee pelintekijän suhteen FA-markkinoille että rebuild ja lujan ytimen :D kehitys saadaan eteenpäin.
Juuri näin. Tai siis hankki Bulls draftista pelintekijän tai ei, markkinoilta on yksi kesällä hankittava. Kysymys lienee siitä, toivotaanko joukkueeseen saatavan SE tulevaisuuden pointti jo tästä draftista (epätodennäköistä: Morant tai Garland olisivat voineet olla sellaisia) vai odotetaanko sen löytyvän ensi kesän draftissa (toivotaan-toivotaan: ensi kesän draftissa pitäisi olla paljon pelintekijöitä tyrkyllä). Mutta tuokaan mahdollinen draft-lupaus tuskin selviäisi hyppäämällä heti avaukseen muun sarjan nuorimman joukkueen sekaan - eli se veteraanipointti tarvitaan joka tapauksessa ainakin kahdeksi vuodeksi, mutta eritoten jos ei nyt nappaa.

Sitten on tietty tuo jännittävä vaihtoehto, että Bulls onnistuu kaappaamaan Lonzo Ballin tai Malcolm Brogdonin. Ball on oikeasti nuori mies ja Brogdonkin kohtuu nuori suhteessa muihin Bulls-pelaajiin, eli kumpikin istuisi periaatteessa Bullsin aikajanalle ja voisi (onnistuessaan) olla SE takamies, jolloin ei olisi sitä kaikkein suurinta hätää löytää pointtia draftista. Onko kummastakaan tuohon rooliin on sitten toinen kysymys.

Mulle kelpaisi oikein hyvin sellaisetkin muuvit, että draftista nostettais Culver / Hunter ja tokalla kierroksella joku testi-pointti - ja sitten vapailta markkinoilta houkuteltais Beverley ja Gibson Bullsiin kahden vuoden soppareilla.
 
Viestejä
608


Että tämmöistäkin on sitten yritetty.
Joo onhan Houston Rockets Bullsia parempi jengi mutta Chris Paul ei taida olla oikein riittävä vastine Laurista. Paulilla on yksi kalleimmista sopimuksista ja eikä Paulin pelillinen tasokaan ole enää niin hyvä kuin joskus aiemmin. Onneksi GarPaxilla oli tällä kertaa järkeä päässä ja kieltäytyivät koko treidistä.
 
Viestejä
7


Että tämmöistäkin on sitten yritetty.
Joo onhan Houston Rockets Bullsia parempi jengi mutta Chris Paul ei taida olla oikein riittävä vastine Laurista. Paulilla on yksi kalleimmista sopimuksista ja eikä Paulin pelillinen tasokaan ole enää niin hyvä kuin joskus aiemmin. Onneksi GarPaxilla oli tällä kertaa järkeä päässä ja kieltäytyivät koko treidistä.



Vaikuttas olevan täysin fake news tämä.
 
Viestejä
2 333
Ainakin Bullsin näkökulmasta ihan älyvapaa idea. Enkä sano tätä vain sinivalkoisten lasien läpi: jos olisi huhuiltu, että Markkasen sijaan olisi kaupattu Carteria tai LaVinea, olisin suhtautunut uutiseen ihan yhtä huvittuneesti. Rockets voisi haluta tuollaisen kaupan kyllä, mutta tuskin vaivautuisivat edes kysymään kun tietäisivät, että vastaus on ei. Ehkä sylttytehdas on jossakin Houstonin fanipojissa?

Sinänsä on kiinnostavaa nähdä, millainen jengi Houstonissa pelaa ensi kaudella kun turbulenssia tuntuu olevan.

Jännempi ajatus lie se, että Brooklyn lähetti Atlantaan paljon palkkarahaa ja pystyy nyt periaatteessa palkkaamaan Kyrien, ja jos päästää irti D'Angelo Russellista, niin vaikka KD:n vielä kaveriksi. Russell toki korjaisi Bullsin takamies-ongelman kertaheitolla. Harmi vaan, että muitakin ottajia lie jonoksi asti.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös